Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

03.06.2004 22:26

evet ne yazikki öyle.

Ama bunun sistemle hic bir alakasi yok.

Atatürk ne yapsin, milleti istikameti sasirmissa.

Atatürk 1938"de ölmüs ve is bitmistir, ondan bize hic bir yardim daha gelemez, aynisi Peygamber icinde gecerlidir.

Bizler cizdikleri cizgilerden ders alip, kendimizi evrensellestirmemiz lagzim...

Selamlar
Enis

03.06.2004 22:38

Ne kadar mükemmel bu Kuran degilmi

LUKMAN SURESİ 31/6

"İnsanlardan öylesi vardır ki, Allah yolundan bilgisizce saptırmak için hadis/laf eğlencesi satın alır ve onu alay konusu edinir. İşte böylelerine rezil edici bir azap vardır."

RAHMAN SURESI Ayet 13,16,18,....

"Şimdi Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz?"

"O halde Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz?"

Yani bunu Kuran bar bar bagiriyor, yazik günah degilmi, simdi ben bu ayeti inkar edecegimde bir Hadisi kutsal kilacagim, böyle bir sey asla olamaz...

Tebrik ederim, iste Kuranin ayetleri umulurki sakinirsiniz...

Selamlar
Enis

03.06.2004 22:44

Hayir

ona niye inanacaksinki.

Allahim Kelami ortada ona inanacaksin, sen, ben o, herkes.... Kurandan baska hic bir kaynak yokturki cürütülmesin.
Tek cürütülemeyen Allahin bizim icin yarattigi zaman üstü prensiplerdir/Kurandir.

Selamlar
Enis

coach01 03.06.2004 22:45

dalganin sirasimi ?!?

sen git spor bölümünde tartis haluk ulusoyu be insan.

coach01 03.06.2004 22:49

Imanim cok saglamdir ?!?

benim imanim sapasaglam sen imanini kontrol ettir. Bide hadisci filan deme bana ben her gün hadis okuyanlardan degilim sadece senin gibi hakaret edenlere karsiyim. Hadis senin neyine sen ne anlarsin hadisten.

Senin imanin sayif oldugundanmi Namaz kilmiyorsun.

coach01 03.06.2004 22:54

Cifte Standart uygulamasi von Elaziz ?!?

burda niye ötmüyorsun ElazizSpor. Muhammedperstelik diye her iki lafinda ötüp duruyorsun. Asil türkiyenin Atatürkcü sihniyeti Kemal Pasayi putlastiriyor. Bunu niye dile getirmiyorsun ? Vay Atatürk söyle demis vay böyle demis. Kimi ilgilendirir. Büyük komutandi. Allah razi olsun. Ama bu ideolojie karsiyim.

Nerde o Kurandan baska bir sey tanimiyan ElazizSpor. Isine geldigi gibi yazdigin oradan belli. Ben hadiscide degilim muhammedperestde degilim. Benim adimi mümin koy yeter.

03.06.2004 23:00

Hadisle ilgili Kuran Ayetleri

Yusuf Suresi 111. Ayet

Yemin olsun ki, resullerin hikâyelerinde, aklını ve gönlünü çalıştıranlar için bir ibret vardır. Bu Kur"an, uydurulacak bir hadis/bir söz değildir; aksine o, önündekini tasdikleyici, her şeyi ayrıntılı kılıcıdır. İnanan bir topluluk için de bir kılavuz ve bir rahmettir.

Tur Suresi 33,34. Ayet HERKES LÜTFEN BU SURENIN TÜMÜNÜ OKUSUN

Yoksa, "Onu uydurdu" mu diyorlar! Hayır, iman etmiyorlar.
Eğer doğru sözlü iseler, onun benzeri bir hadis/söz getirsinler.

Nisa Suresi 87. Ayet

Allah"tır O, ilah yoktur O"ndan başka. Hakkında hiçbir kuşku bulunmayan kıyamet gününde, hepinizi muhakkak bir araya toplayacaktır. hadis/söz bakımından, Allah"tan daha sadık kim olabilir?

-----------------------------------------------

Bizler hikaye anlatmiyoruz ve hic bir zaman kaynaksiz konusmuyoruz, konusmayizda

Selamlar
Enis

coach01 03.06.2004 23:08

cevap ?!?

yanlisin var ben seni baska taraflara cekmeye calismiyorum. Sadece su konuya bir girdik bir kendini bilmez yüzüne. Oraya takildik kaldik. Beni biktirmeya calisiyor. Bende kendime kolay kolay müsirk dedirenlerden degilim. Onun icin bitmiyor bu konular. Bak baklim bu konulari kim acmis ??

Sunu bilki enis kardes isin icine para karistimmi o is yürümez. Tabiiki müslüman olmustur aralarinda. Ama gönüllerinden geldigi icin yapan bir ilim adami göster bana bakalim. Mesela Y.N. Öztürk ve Zekkeriya Beyaz efendilerin cok hatasi bulunmakta. Medyaya cikip milletin kafasini karistiran sadece bu ikisidi.

Ben sana sünneti kabul edeceksin demiyorum. Sahih hadislerin Kurana ne zarari var onu anlatmaya calisiyorum. Bunuda dayatma olarak görüyorsan yani bana haksizlik yapmis olursun. Dinin merkezini tartismak istemiyorum tartisilmaz zaten. Kurani kerimdir. Ama sahih hadissiz cözülmeyen cok noktalar var. Görüyorsun Elazizi Namaz 2 rekattir diyor günde. Böyle meseleri nasil hadissiz cözülecek onu anlat bana. Namaz sadece bir misal dir. Cok var öyle meseler.

-------Alinti eniskaya ---------
Dinin merkezi olan Kurani tartisalim, gerisi Allah emri degilki, baskasina kulluk edeyim.
--------------------------------

yani sendemi bana simdi Peygamber efenimiz (sav.) me kulluk ettigmimi idia ediyorsun ? Hasaa !! ben Allahtan baska kanun koyucu tanimam.

Selamlar

03.06.2004 23:27

hepimiz insaniz

hatalarimiz olur, Hocalarinda.
Yasar Hocaninda bir sürü hatalari var, ama en azindan hatalarini kabul ediyor, öyle olmasida lagzim.

Elazizspor Uslüp olarak tam bir felaket, lafta dinlemiyor. Yani efendilikte müsriklik tam kendisine yakisiyor/uyuyor, bunu söyliyelim.
Ben kimsenin savunucusu degilim.

Gelelim Hadis konusuna.
Sen bir hadisin sahih oldugunu nereden cikariyorsun??? sorun burada basliyor.

Cünkü Kuran söyle diyor
----------------------------------------
Yusuf Suresi 111. Ayet

Yemin olsun ki, resullerin hikâyelerinde, aklını ve gönlünü çalıştıranlar için bir ibret vardır. Bu Kur"an, uydurulacak bir hadis/bir söz değildir; aksine o, önündekini tasdikleyici, her şeyi ayrıntılı kılıcıdır. İnanan bir topluluk için de bir kılavuz ve bir rahmettir.

Tur Suresi 33,34. Ayet LÜTFEN BU SURENIN TÜMÜNÜ OKU

Yoksa, "Onu uydurdu" mu diyorlar! Hayır, iman etmiyorlar.
Eğer doğru sözlü iseler, onun benzeri bir hadis/söz getirsinler.

Nisa Suresi 87. Ayet

Allah"tır O, ilah yoktur O"ndan başka. Hakkında hiçbir kuşku bulunmayan kıyamet gününde, hepinizi muhakkak bir araya toplayacaktır. hadis/söz bakımından, Allah"tan daha sadık kim olabilir?

LUKMAN SURESİ 31/6

"İnsanlardan öylesi vardır ki, Allah yolundan bilgisizce saptırmak için hadis/laf eğlencesi satın alır ve onu alay konusu edinir. İşte böylelerine rezil edici bir azap vardır."

---------------------------------------------

Dikkat edersen Kuran resmen uyariyor, ben bunlari asla inkar edemem, ve Kuranin zararli baktigi bir seye sahih demem mümkün degildir....

Bunu tabi benim görüsüm olarakta sayabilirsin, ama bunlari ben söylemiyorum.

DIN SIYASET ATATÜRK ORTAKLIGI - eniskaya (03/06/2004 - 19:35) yazimda bütün bu konulara hangi cerceveden baktigimi aciklamaya calistim

Selamlar
Enis

Rica ederim beni yanlis falan anlama, seninle efendice sohbet ediyoruz.... dinin geregide budur... görüsmek üzere... ENIS

03.06.2004 23:31

devami

alinti
------------------------------
yani sendemi bana simdi Peygamber efenimiz (sav.) me kulluk ettigmimi idia ediyorsun ? Hasaa !! ben Allahtan baska kanun koyucu tanimam.
-----------------------------

Bak arkadasim sende ne güzel bir sekilde acikladin "ben Allahtan baska kanun koyucu tanimam."

Ama hadisleri kanun olarak kim koydu???
Allah veya Peygamber koymadiki, ben onu kanun olarak kabul kilayim.....

Allahin kanunu acik ve net = Kuran

Isler göründügü kadar karisik zor degil, Kuran herseyi acikliyor...

Selamlar
Enis

realmerry 03.06.2004 23:32

Atatürke saldirmanin dayanilmaz hafiflig

Enis"in tartismaya actigi konu hosuma gitti. Bende bir kac gün önce ayni bu konuyu tartisip durdum arkadaslarima.
Malesef kayip ettigimiz bir gazeteci yazar vardirki... Prof. Dr. Ahmet Taner Kislali bir kitabinin adini "Atatürk"e saldirmanin dayanilmaz hafifligi" koymustu.
Bu basligin arkadasinda yatan düsünce neydi acaba?
Bir ülke, ve onun halkinin yenilenen jenerasyonlari, bu kadarmi kendini gelistiremez, ve bütün siyaset ve toplumdaki gelisen sorunlari 1938 yilinda ölmüs bir öndere yükler?
Atatürk laikligi getirmeseydi, acaba hangi birimiz kimin altinda ve ne sartlarda yasardi?
Bizim asil sorunumuz dinimizin dili arapca olmasi. Bundan dolayi cevirilerinde ve tefsirlerinde dinimizi malesef alet etme ve bir yöne cekme olanagi doguyor ve sonuna kadar kullaniliyor. On sene önce kesinlikle yasak denilen seyler, toplumumuzun aydin teologlarinca sorgunlanmis, gerek diyanet, gerek önde gelen din adamlarimiz bunu yorumu dogrulamak zorunda kalmistir. Öyle degilmi? Bir devletin yürümesinin ilk sarti (ve bunu incelemis birisi olarak konusuyorum), devlet islerin seffafligi ve kontrol edebilmesidir. Baska türlü nasil becerilebilirdiki bu?

Benim babamin bir lafi vardir... Atatürk"ün tek yanlis yaptigi sey, arapca yazisini kaldirarak bir anda tüm halki cahil, yani okuma yazmasiz birakmistir der. Arapca yazisini kaldirmasi cok iyi olmus, ama ardindan halkini aydinlatma, yani latin harflerini ögretecek bir girisim cok ama cok yetersiz kalmistir. Dolayisyla, kendi gibi ve o dönemi yasamis insanlar bilgisini devlete faydasini bir anda kayip etmistir. Ve biz o halkin torunlariyiz bunu untumayin.

coach01 03.06.2004 23:44

Söz / Hadis ?

Hangi meal bu Y.N. Öztürkünmü ??

03.06.2004 23:47

Ilave

realmerry"nin aciklamasina katilmamak mümkün degil.

Keske bazi arkadaslarda Önderimizin cizgisini ruhunda yasatabilse.

--------------------
"Bir devletin yürümesinin ilk sarti (ve bunu incelemis birisi olarak konusuyorum), devlet islerin seffafligi ve kontrol edebilmesidir."
--------------------

Bu güze aciklamya söyle bir ilave yapamak istiyorum. Bir kac kez yazdim, ama ne kadar yazarsak azdir.

1.) Devleti olamayanin Hürriyeti olamaz
2.) Hürriyeti olmayanin dini olmaz

Bu iki nokta her bütün devletlerin varliklarinin en önemli anahtaridir.
Bu cercevede her yerde ve her zaman icin, yurtta baris/sulh cihanda sulh...

Herkese Selamlar
Enis

03.06.2004 23:49

evet onun

Istersen Diyanet Mealine, veya Elmalilinin Mealine bak, ayni manayi cikarirsin, fark yok.

coach01 03.06.2004 23:51

enis kardes

Yanlis düsünüyorsun enis kardes,

biz hadisden bahsettiysek kurani kerimi bir tarafami atik ? Yani hadisler üzerinde tartisma yapildigi her yerde Kurani Kerim redediliyormu ? bunumu söylemek istiyorsun ? Sana saglam bir Hoca ismai diyeyim. Ona soralilirsen sor böyle sorulari: Prof.Dr.Hayrettin Karaman

Böyle gereksiz konulara girmeyelim. Hadislere inanmak ve güzel sözleri kabul etmemk nasil sirk olur bunu anlayabilmis degilim. O zaman babamizin nasihatlarini yerine getirmektemi sirk oluyor ? Sevgdigimiz herkesden dolayi Allaha sirkmi etmis oluruz.
Böyle davranislarla birbirimizi kirmaktan baska elimize hic bir sey gecmiyor.

Selamlar Saygilar

coach01 03.06.2004 23:54

nasil

Nasil her sözle hadisi ayni tayfaya korsun ? Y.Nuri Öztürkün hadisle inanmadigini bildigin icin onun meali tabiiki hadis karsitir. Seni anlayamiyorum enis kardes. Bir sahih hadislerin gerekli oldugunu söylüyorsun simdide hadisleri tümüne ihtiyac yok diyorsun. Seni cözemedim.

03.06.2004 23:59

Sana öyle bir sey demek istemedimki

Yani rica ederim yazdigim sekilde algila.

Ben sunun cevabini bekliyorum, Hadisler olmazsa olamzmi, ne kayberim ben Hadis kitabi okumazsam.

Kazancimi söyleyim, kafam karismaz, Kuranima zamanimi ayiririm, bu kadar basit.

Ben kimseye bir laf atma veya laf yapistirma yapmadim, biliyorsun...

Selamlar
Enis

04.06.2004 00:08

Sade o söylemiyor

Birisinin Hadislerin Allah kelamidir diye söyledigini duydunmu????? varmi bunu söyleyen???

Dünyada tek Allah kelami olan Kurandir ve ben ona sonuna kadar inaniyorum.

Hadisler Allah kelami olmadigi icin, inanmam gerekmez.... bak söyle olur... okuruz, Kuranin ruhuna uyuyorsa, belki zamaninda Peygamber bunlari söylemis olabilir deriz ve yolumuza devam ederiz... Kuran isik hiziyla ilerisni tarif ederken Hadislere takilip kalamyiz.... bunu zaman affetmez

Umarim bu sefer Hadisle ilgili görüslerimi anlatabildim.

Selamlar
Enis

coach01 04.06.2004 00:14

Sahih Hadisler ?!?

Sahih hadislerin gercekten Peygambere endimizin söyledigine inaniyormusun ? Ben onun söyledigine inaniyorum. Peygamberimiz yanilsaydi Allahu Teala Peygamberimizi uyarmazmiydi ? Böyle düsünmemde itikadima zarari olduguna sanmiyorum. Ben her gün imanimi kontrol edenlerdenim.

Bazi mevzulari nasil cözecegiz o zaman bunu soruyorum enis kardes. Samimi bir sekilde soruyorum bunuda. Hic kimseyi kinamadan. Allaha kulluk görevimizi nasil yapacagiz. Namazimizi nasil kilacagimizi nasil bilelim ? Yanlis anlama ben Kuran eksik demiyorum. Sahih Hadisler Kuranin pratige gecisidir ve onlari örnek aliyoruz diyorum. Yanlismi düsünüyorum sana göre ?

04.06.2004 00:17

kabul ama sahih

Hadisi tanimlamani rica edecegim senden, ben yanlis desem sen onun dogru oldugunu neye dayandirarak bana izah edebilirsin????

coach01 04.06.2004 00:21

Söylese söylsese

Söylese söylsese Zekkeriya Beyaz efendi söyler bunlar. Baska kim söyler. Reform ugruna dinimizi karman corman edenler degilmi bunlar ? Neyse kimsenin giybetini yapmak istemem en dogrusunu Allah bilir. Odur kanun koyucu. Bunu her zaman söylerim. Ondan baskada ilah yoktur. Bana müsrik diyenler utansin. Hadislerede benim bakis nedenlerimi anlatabilmisimdir. Tabiiki kanun degildir Hadisler. Hepsini yerine getirilecek diye bir sey yok. Ama bazi konularda Kuran + Hadis birlesmesine uymamiz gerekiyor. Kuranda namaz kilin diyor. Bu namazin tarifi yok Kuranimizda. Bu Hadislerde mevcudtur. Hadisleri kople inkar eden nasil namaz kilacak o zaman. Elaziz gibi 2 rekat namazmi kilacak. Böyle konulari nasil cözecekler o degerli dedigin hocalar o zaman. Namaz kilinmasinmi diyecekler kuranda tarifi yokmu diyecekler ? Yasar Nuri Öztürk hocaya sor o zaman nasil namaz kilacagiz diye ?

coach01 04.06.2004 00:25

Kanagi

Kaynagini ben nasil arastirabilirim. Hadislerin Kurani Kerime uymasi gerekiyor. Zaten sahih hadislerin hepside bunlardir. Kurana bagli olanlardir. Bazi meseler sadece Kurani Kerimin ayetlerine göre cözülmüyor bunu sende biliyorsun. Bu cogu kez tekrar ettim.

Selamlar.

Not. Bir ara sakal birakilmasi sart diye bir dedikodu vardi. Bu da igmg tayfasindan geliyordu. Ben bunu kabul etmiyorum mesela. Sakalimda yok.

04.06.2004 00:27

genel cercevede ayniyiz

amam ben Kuran + Hadis demiyorum.
Sadece Kuran, Hdis ise mutlak suretle kurana uymasi hatta aynisini aciklamsi sarttir.

Namaz hususu Kuranda mevcuttur.
Parca parca verilmis. Peygamberde bunu toplayip sisteme sokmus, yine Kuranin sistemine...

Selamlar
Enis

04.06.2004 00:31

elbette sakalin olmayacak

sanki Muhammed Resul olmadan önce sakali yoktu....

Giyim tarzi herkesin farkli olur tabi....

Iste bu gubi yanlis yorumlara sürüklüyor insani uydurma hadisler, keske bin bir türlü uydurma hadisler olmasaydi......

coach01 04.06.2004 00:33

nerede ?!?

ya kardesim kuranin neresinde yaziyor nasil namaz kilacagimizi onu söyle bana güzel kardesim. Namzin Sartlari. Namazi bozan seyler filan.

Selamlar

coach01 04.06.2004 00:36

Sahih Hadislere karsi ...

Sahih Hadislere karsi olmadiginimi söylemek istioyorsun kardes.

Selamlar.

Not.Benimde bir iki haftadir kafam karisikti. Gercekten yanlis yoldayimmi diye kendimi yani imamini kontrol etmeye basladim.

coach01 04.06.2004 00:40

sagol güzel yazi Haydut

Allah razi olsun. Hoca düsmani olmamiz gerek.

04.06.2004 00:42

Kuran belirlemis

abdesti neyin bozdugunu Kuran söylüyor....

Namazin sekli kuranda bir yede degil cesit cesit yerlerinde isaret ediliyor, Peygamberde bunlari derleyipo toplamis, bir sisteme koymus.

Misal, secde ibadeti, Kuran okumak, bunlari kuran söylüsor.

Hatta ve hatta abdestin seklini Kuran apacik vernmis.....

Bak bunlari ben söylemiyorum....

Simdi biraz gec oldu yarin sana, istersen kaynaklarini yollarim, nerde oldugunu biliyorum, ama biraz derlemem gerek....

Selamlar
Enis

coach01 04.06.2004 00:45

Ok

Yatsi Namzini kilmayi unutma :)

04.06.2004 00:45

ne münasebet müsrik evlad ;)

yazilarimi dikkatli okumuyorsun..ben sadece bir analiz yaptim ve atatürkden bahsettim atatürkü her boka maydonos yapan atatürkcü ve antiatatürkcü komolardan onu PUT yapanlardan bahsetmedim..
bakiyorum acigimi ariyorsun..
türkiyede bankasinin önüne atatürk heykeli yaptirip milleti devleti hortumluyanlardan tut atatürkü arkasina alip fascholuk yapan ögretmenlerden tut veya atatürkün karsisinda olup atatürke küfr edip köseyi dönen isgüzar esnaflari unutmadik..
yani sen herzamanki gibi anüsden anlamissin..
atatürk bak mesela ne yapti o sevdiginiz elmali tefsirini yazdirdi...
daha ne yapsin... icki iciyormus ibinelik yapiyormus..yapsin...atatürk olmasaydi halen sizin gibi hocalardan hacilardan parmak yiyorduk ;)

04.06.2004 00:49

Imanla alaksi yok

senin imaninda bir yanlislik yok, uslubün cok güzel imaninin kalitesini gösterir.

Kafan falan karismasina gerek yok.... bazen bende öyle durumlara düstügüm oluyor, o zaman bir cok Hocalara danismak gerekiyor, Prof olmasi sart, cünkü hayatimiz söz konusu gibi bir seydir din iman.

Sünnet hususunda, kendimi düzelttim, Sünnetleri kilmiyordum, simdi hepsinide olmasa bile, icimden geldigi kadar kilmaya basldim....

Buda Süleyman Atesin sayesinde oldu, bütün kaynaklari acik ve net bir sekilde gösterdi ve bende hatamda döndüm....

Degerli bildigin bütün Proflara ayni sekilde Mail yaz, seve seve cavap yazarlar....

Ben yanlista olabilirim, ama benim simdiye kadar okuduklarim, agirlikli Kuran, ban öyle gösteriyor, yanilabilirim nede olsa insaniz...

Selamlar
Enis

04.06.2004 00:51

ORJinal ARABCASINA BAK istersen

latince arabcasina bakabilirsin...ben defalaraca baktim...
ordada hadis diye gecer söz laf lakirdi diye dahi gecmez...
hadisin gectigi her cümle negatif olumsuz bir cümledir.....
sadece en güzel hadis kuran ayetleridir cümlesinde olumludur...
simdi tabi diyeceksiniz o hadis bizim hadisler degil ...burnunuzdan kil aldirmazsiniz ..biliyoruz tipik müsrik piskolojisi..yani kuran sizin 50 hamle sonranizi görüyor...
istersen sen bu ayetlerin arabcasini yaz..hadi ..bekliyoruz....hadismi degilmi ;)

04.06.2004 00:53

Tesekkür ederim

bayagi sohbet ettik, ama dimi...

Bencede böyle olmasi gerek, bazen tatli sert, bazen yumusak....

En azindan Namaz gibi en degerli ibadette nutabikiz, tüm dünya mutabik.

Insallah Islam dünyasi diger hususlarda mutabik olup herkeside rahata kavustururlar....
tabi bizleride...

Iyi geceler, namazini Allah kabul etsin.
Selamlar, Sevgiler
Enis

carmencitta 04.06.2004 07:19

Nein, nicht nur der Islam ist friedvoll

So, wie du es schon gesagt hast ...
Andere Religionen sind ebenso "friedvoll".

Die Menschen sind es, die was anderes daraus machen.
Sehr viele biegen sich alles so hin, wie sie es gerne hätten. Sie legen die Schriften so aus, wie sie diese verstehen wollen bzw. legen diese sich so zurecht, dass es passt.

Nicht vor der anderen, der fremden, Religion muss man sich "in Acht nehmen", sondern vor den Fanatikern, egal welcher Religion sie angehören.

"Das Herz aller Religionen ist eins"
(His Holiness the 14th Dalai Lama of Tibet)

coach01 04.06.2004 11:20

cevap

hakaret vari sözlerinden kurtul artik. Tarihi bilmeden konusma. Parmak yemek isteyen hocadanda yer doktordanda yer bunun benimle ne alakasi oldugunu cikaramiyurum. Bir kac Hoca göze batti diye bendemi onlarin gibi sucluyum ? Sen su toplumsal irkciligi bir tarafa birakta öyle gel. Insanlar hakinda yorum yapma. Beni tanimadan bana müsrik deme. Senin konusma tarzin bana uymuyor ben sana hemen müsrikmi demem gerek ? Yazik kafani bosa yoruyorsun. Benim neye inandigim ortada. Bin kerem desem. Sen yinede inanmazsin. Ben Allaha inaniyorum ve ondan baska ilah tanimiyorum. Ama nafile sen inanmazsin bunlara. Bir kere kafana koymussun ben burada tartisma yapacagim diye hic olumlu yanlarini düsünmüyorsun. Düsünmeden konusma müsrik olmayana müsrikle hitap etme, hasa kendin müsrik olursun.

Atatürke gelince ben Atatürkü kötülemiyorum onun sözlerini putlastirana kiziyorum. Güzel söz söylediyse onun yanindayim. Ama onu anmak icin saygi durusunda veya her ilcenin merkezine putlarini yerlestirmeye ne gerek var.

Ve senin Kemalist sihniyete hic bir atifta bulunmadigini hayretle karsiliyorum. Yani senin gibi bir *müslüman* bunlari kabul edermi ?

Neyse isine geldigi gibi yazdigin ortada. Samimiyet deniliyen hic bir unsur yok sende.

coach01 04.06.2004 11:33

Ayriliyorum

Selamünalleyküm arkadaslar,
Sizlerin arasindan ayrilmaya karar verdim. Haksizliga gelemeyenlerdenim. Birisi beni müsrik olarak tanimliyor. Diyeri ise benim düsüncemi paylasiyormus gibi gözüküyormus, ama arka planda benim düsüncelerim hakinda dedi kodu yapanlardan dir taa kendisi. Ben isim vermek istemiyorum. Herkese selam söylüyorum. Bana müsrik diyenlerden hesab gününde sikayetci olacagimi bilsinler.

Selamlar Saygilar.

04.06.2004 12:04

ISLAMDA TÜRBANA MAHKUM KADINLAR !!!

Hadisci sünnetcilerin en sevdikleri kaynaklari veya kitaplarını karıştırdıgımız zaman,görüyoruzki uyduruk dincilerin kadına karsı
büyük bir düşmanlıkları vardır.

NEDEN Acaba ???

Şimdi buraya bir kac sahih hadis yazacam bakalim bunlarin kadinlara bakisi nasil...

İlk hadisin peygambere ait oldugunu, Diyanet yayınlıyarak tasdiklemiş oluyor.
İşte hadisler
1-Hz,Muhammet diyorki,dünyadan ve kadınlardan sakının,Zira beni İsrailde ilk fitne kadın yüzünden çıkmıştır.
Riyazüs Salihin tercümesi.
Diyanet işleri başkanlıgı yayınları,Ankara,4.
baskı 1,105.

Benden sonra erkeklere kadınlardan daha zararlı,fitne ,ve fesat olarak,hiçbirşey bırakmadım.

Ubid 327,Usame İbni Zeydin anlattıgına dayalı
bu hadis için BKZ,
Sahihhi Buhari tecrit.2,267hadis no:1795

kadınları hayvandan aşağı gören bu atalardini tapınıcılarının kadınları kara çarşafa cuvala veya başörtüsü arkasında hayattan soyutlamalarının tek bir anlamı var..

güçsüz kadınları köle oalarak kullanmak.

....""""kız çocuklarının hangi suçtan ötürü diri diri toprağa gömüldüğü sorulduğu zaman...(tekvir süresi, 8-9)

ve peygambere yamanmaya çalışılan şu hadislere bakınız..

""kadınlar olmasaydı,hakkıyla allaha ibadet edilecekti.
(allame menavi, feyzul kadir şerhu camius-sagir, c.5, s.343 beyrut,ty.)

"""kadınlarınıza yazıyı öğretmeyiniz ve onları yüksek yerlerde oturtmayınız"""
(zehebi,mizanul-i"tidal fi nakdir- rical,c.1 s.419-420,mısır,1382)

""" nasılki allahü teala kadınları geriye atmışşa, sizde kadınları geriye atınız..""

(aliyyül kar"i, el- esrarul-merfua fi"l ehbaril- mevdua s.111beyrut; imamı merginani, el hidaye, c.1 s.56, mısır 1965)

kadinlar yeryüzünde seytanin gölgesidir.!
(buhari- kadin 543- tirmizi)

daha onlarca yazabilirim gerisini size birakiyorum....

04.06.2004 12:17

ahirette bizlere minnet duyacaksin !!!

namaz kilmadan oruc tutmadan önce dinini ve imanini sorgula bunu kuran emrediyor..
dogdun sünnet oldun babanda hocaydi birde türbanli kari buldu 4 cocuk yaptin bir ev satin aldin orucunu namazini kildin ..cennetde usamanin yaninda villan garantide nasilsa..oh ne güzel ne kolaymis...

ohh yat kalk namaz diye jimnastik yap...
bazilari sabah kalkip jogging yapar sende jimnastik yap..
bunlar bos..sen hic sorgulanmadan iman edeceginimi saniyorsun..?
bizim burda seni uyarmamizi sans olarak gör..kimsenin eline gecmez...
umarim sacma sapan hadisleri birakir..sahadeti dogru getirir..allahin yanina bilincli veya bilincsiz kücük tanrilar oturtmaz sirk kosmaz ..kurana döner yanliz allahdan sefaat diler. namazlarinda tehiyat okumayip --.. ve müsriklikden muhammedperestlikden kurtulursun..iste o zaman namazin anlamini anlyiacak 2 rekat mi 200 rekatmi kiliyorsun..basit sayilarla kafani yormuyacaksindir...
ve unutma hadisci sünnetci devekuslari gibi basini topraga gömdügünde popo disarda kaliyor ..gerceklerden kacamazsin ;))
bu kadar aglama ..bize tesekkür et

04.06.2004 12:20

arabcalarina bakalim ...hadismi degilmi.

hadis kelimesi orjinal metinde geciyor..
111. Le kad kane fı kasasıhum ıbratül li ülil elbab ma kane ****hadısey yüftera ve lakin tasdıkallezı beyne yedeyhi ve tefsıyle külli şey"iv ve hüdev ve rahmetel li kavmiy yü"minun

6. Tilke ayatüllahi netluha aleyke bil hakk fe bi eyyi *****hadısim ba"dellahi ve ayatihı yü"minun
..
6-İşte bunlar Allah"ın ayetleridir. Sana onları hakkıyla okuyoruz. Artık Allah"ın ayetlerine inanmadıktan sonra hangi hadise inanırlar.

hayat83 04.06.2004 12:53

Hilfe!

Selamun Aleykum Arkadaslar,

nasilsiniz insaallah hepnizi iyisinizdir...

wer kann mir eine homepage empfehlen, wo ich gute bücher online bestellen kann, egal ob die bücher auf deutsch oder türkisch sind, die hauptsache ist, dass es über religion&glauben ist.

P.S.

Ich habe selber mal gesucht und hab auch eine Seite gefunden und bestellt, aber irgendwie hat die Lieferung immer noch nicht stattgefunden, ich hatte am 12.mai bestellt gehabt, komisch.

Hayirli Günler!

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 12:07 Uhr.