![]() |
orta namaz
orta namaz hakkinda sabah, öglen ve ikindi namazi oldugu hakkinda görüsler vardir. en kuvvetlisi bu görüslerin, orta namazin ikindi namazi oldugudur.
|
yaniliyorsun her yazinda !?!
Yaniliyorsun ben hoca degilim. Hocalara karsi nefretinide anlamiyorum gerci ama neyse o buradaki konuyla alakasi yok. Ben her zaman
akilimla ve kalbimle cevap vermeye calisanlardanim. Sen ise sadece mantiginla cevap verenlerdensin. Mantigin yetmedigi yerlede mümkün degil diyorsun. 300 sene sonra yazilan kitaplara iman etmiyoruz efendi biz. Biz Allahin kitabina ve Muhmammedin sünnetine iman ediyoruz. Ama bunu sana nasil anlatayim sen hadisi serifleri kabul etmeyen yok sayan birisisin. Bizi Münafiklikla sucluyorsun. Sana aciyorum. Hic bir Müslümanim diyene Münafik damgasi vurmaya utanmiyormusun? Peygamberimiz bile Münafiklari bilmiyordu. Ona Allah bildiriyordu Münafiklari. Ama Peygamberimiz Münafikleri bildigi halda onlara karsi hic bir ayrimcilik yapmamis. Bizim Münafik oldugmuzu nasil ida edersin. Peygamber bile bilemedi bir sey sen nasil bilirsin ? Hasa Allah sanada bildiriyormu Münafiklarin Adressini ? Sana defalarca sordum Peygamberimizin Hadisleri olmadan nasil Namaz kiliyorsun onun tarifirini yap !!! Selamlar Saygilar |
böyle sacmaliga ne demeli ki?
seyyit kutubun yorumlarina katilmak zorunda degilsin, en son olarak hz. Osman hakkinda ki elestirisine de katilmak zorunda degilsin, ki hz. Osman vefat ettiginde kimse cenazesini kaldirmak istemedi ve hatta cenazesine tükürenlerin dahi oldugu rivayet edilir ki bunlarda hz. Osmanin hilafetligi toplum tarafindan da pek kabul görmüs degil gibi geliyor.
bu konuda zeyd bin harise"nin hayati gözden gecirildiginde bazi seyler belki daha iyi anlasilir. |
Utanmaz ?!?
Müsrik demek Allaha sirk edendir. Yani Kafirdir bize nasil kafir diyebilirsin ?!? Karakterin bozuk senin. Ahlak dersi al. Gönündeki nefret duygunu Allah sevgisiyle olsa böyle yazmazdin.
|
alay etme ?!?
Karl Maxla ne alakasi var bunlarin. Biz sahih hadisden yola cikiyoruz. Yalan hadisler zaten yalan onlari bizde biliyoruz. Ama sen hepsini yalan diyorsun. Orada yaniliyorsun !!!
|
cevapla !?!
--------Alinti ElazizSpor-------
Rekaat Sayısı Kuran namaz icin belli bir rekaat sayisi bildirmiyor. Normal koşullarda Rekaatlerin minimum 2 reakaat olduğu tartışılabilir (4:101-103). Cuma namazının sadece iki rekaat olması ilginçtir. Bu namaz her hafta topluca tekrarlandığı için rekaat sayısına ekleme yapılamamıştır. Cuma namazı dışında, cemaatle kılınmayan namazların rekaat sayıları çeşitli biçimlerde zamma uğramış olabilir. Namazın kaç rekaat kılınacağı kişinin durumuna ve koşullara bağlıdır. Toplu namazlarda namazı iki rekaatle sınırlandırmak daha uygundur. -------------------------------- Burayi acikla !!! Neye dayanarak tartisacaksin. Kuranda rekat sayisi belirtilmemis. Ancak hadislerde belli namazin rekatlari. |
:)
Yaniliyorsun bu zekeriya beyazin hocasidir :)) simdi anladim bu Zekeriyya bey nerelerden aliyor kaynaklarini !!!
|
gereksizse girme !?!
gereksizse girme !!
Sapikligi önlemek icin hocalar var CooleLady! Buradakilerde hocada degil alimde degil onu bil!! Propaganda malzemesi yapma Hocalari ! |
OKUMAN yazman varsa cikar ayetleri
beraber inceliyelim..öyle hanefi böyle dedi safii böyle dedi ebu ibine böyle dedi diye olmaz...
kuran herkese acik.... eger bir seyi becerimiyorsan ebu hanifeye söyle mezardan kalkip senin yerine aciklasin..zavalli aklini pazara cikarmis mahlukat... |
Merhaba arkadasim
ne demek, elbette sana cevap yazarim.
Yerden göge kadar haklisin, hatirliyorsan. Düsüncelerimizde ayrilik yoktur demistin. Uslüp olarak bende burada cok cok yanlislar yaptim, bazi arkadaslar senin gibi, tavsiyelerde bulundular. Hak veriyorum, uslüp olarak Elezizspor arkadasimiza benzemeye basladim, evet bir daha yapmamaya calisacagim. Bilirsin ben aslinda genel olarak yazarim, her söyledigimi genel bir cercevede görmen lagzim. Elbette Kuranda yeri olmayan bir seyi hadis olarak kabul edilemez. Ama isin püf noktasi sudur: Hadis aciklamadir, yani vahyiyi tekrarlamadir, uslüp farki olabilir, ama metin farki olmaz. Kisacasi sadece Kuranin aciklamasi vardir, eskiden milletlerde kendi görüslerini dayatmak icin hadistir diye bir kelime kullanmislar. Kuranin aciklamasi vardir ve Peygamberin salih Kuran uygulamasi vardir. Uygulamalar bu cerceveye mutlak suretle sigmasi lagzim. Birde Elazizspor arkadasa deginelim. Görüsleri benimkinle hemen hemen ayni. Sninlede ayni, kisacasi hepimiz bircogumuz burada mutabikiz ve öyle olmalida. Karsimizdakini yanlis anlamadan dolayi bazen is cigirinda cikiyor. Gecenlerde Elazizspor arkadasimiz Darya ile kavgaya tutulunca ben ona bir yazi yazdim. 100 mal habe ich Dir gesagt - eniskaya (29/05/2004 - 1:12) Bir okumani rica edecegim. Elimden geldigi kadar dogrularin yaninda olmaya calisiyorum, ama nede olsa insaniz uslüp hatalari bendede oluyor, hos gör, asla ard niyetim yoktur...:))) Selamlar Enis |
BANA bos bos hikaye anlatma evladim...
senin zihniyetine göre tevratda incilde peygamber hadisleridir..incildeki hikayeri neden takip etmiyorsun peki madem bu kadar masallara hikayelere meraklisin ? hz isa baska tanridanmi indir havarileri müslüman degilmiydi =?
yani sendeki mantikla deve bile dikilmez arkadas.. ayrica bana hocalarin isimlerini sayma ..takmisim bütün hocalara ruhbanlara.. hocaci jacici sizlersiniz onlarin agizlarindan cikani lopp diye aliyorsunuz... gelmissin burda abu safii ebihanife diye dangalak dangaklak bos bos konuyorsun..görende diyecek bunlar babanin oglu..ve sendede videosu var.. biz bu sacmaliklari birakalim hangi ibine hangi ibniye mesaj birakmis hadis birakmis beni ilgilendirmiyor.. FAKT a bakalim.. FAKT kurandir.. muhammed kurana göre yasamistir... bu ayetlerle sabittir.. muhammed kuran otobahninda arabayi sürmüstür...sende o otobahna ciktiginda aynen muhammed gibi kurani takip etmis olucaksin... simdi sacmalamayi kes..kisa kes aydin havasi olsun..safiymis hanbeliymis kim tiker oglum onlari kuran varken ...yeni birsey söylede zevklenelim... |
"Gott weiss"
>>>
Gott lässt sich nicht beschleimen oder anders ausgedrückt... Gott weiss was jeder Mensch tut und was jeder Mensch in dieser jenen aktivität (sei es beten oder gerecht sein) für eine absicht hat. <<< Aus deiner Aussage leite ich heraus, da Gott es weiss, warum soll der Mensch dann noch beten, wenn er im Geiste mit ihm ist? Es müsste ergo reichen 100% an den Islam im Geiste zu glauben! Wäre dann das beten nicht eher etwas für die anderen Menschen? Quasi als "Beweis"/"Indikator", dass der Mensch gläubig sei? Für Gott alleine kann sie ja nicht sein, da er es ja weiss! ;-) al" |
SENIN MANTIGINI YIYEYIM BE TATLI MÜSRIK
gecende tramvayda beni bir papaz gördü bana sunu sordu..sizin ibadette ibadetmi hani kuranda neden pazar günleri ayin yapilir diye yazmiyor öyleyse he ehh e ,,,;)
ayni senin mantigini allah kuranda pazar gününü unuttugu gibio rekatlarin sayisini vermeyide unutmus..vah vah vah..hemen buhari ibinesine soralim neden acaba....unutkan allahi kücük yeryüzündeki tanri muhammed tamamlamis.. ulan robot ehli sünnet vel cemaat...namaz 2 rekatda kilarsin 100 rekatda allah hasa sayi manyagimi senin rekatlarini sayacak ? REKATLARRIN SAYISINA TAKMIS MÜSRIK BU AYETLERI iyi oku belki seytanin hipnozundan kurtulur KURANI kerimin MANtigini biraz olsun kavrarsin..KURANIN önünde egil...tokat gibi ayetler sana... "HÜKÜM YALNIZ ALLAH"INDIR. O KENDİSİNDEN BAŞKASINA KULLUK ETMEMENİZİ EMRETMİŞTİR. DOSDOĞRU OLAN DİN İŞTE BUDUR. AMA İNSANLARIN ÇOĞU BİLMİYORLAR." (12/40) "KENDİ HÜKMÜNDE HİÇ KİMSEYİ ORTAK KILMAZ." (18/26) "RABBİNİN KİTABINDAN SANA VAHYEDİLENİ OKU. O"NUN KELİMELERİNİ DEĞİŞTİRECEK HİÇBİR KUDRET YOKTUR." (18/27) "RABBİNİN SÖZÜ HEM DOĞRULUK, HEM ADALET BAKIMINDAN TAMAMLANMIŞTIR. O"NUN SÖZLERİNİ DEĞİŞTİRECEK HİÇBİR KUDRET YOKTUR." (6/115) "ALLAH SİZE KİTABI DETAYLANDIRILMIŞ BİR HALDE İNDİRMİŞKEN, ALLAH"IN DIŞINDA BİR HAKİM Mİ ARAYAYIM?" (6/114) simdi kuranami inanalim yoksa senin gbi kici boklu buhariye inananlarami ?? |
Cözüm yolunu buldum...
iki günden beri kafa yoruyorum ve cözüm yolunu buldum.
Soru Diyelimki hadis kitaplari hic yazilmamis olsa, agizdan agiza hic bir sahih ve salih hadisler aktarilmamis olsa ne olur... Cevap Kanaaitimce hic bir sey olmaz ve buradada o konuyu tartisma bile tartismazdik. Her hadisin Kurana uyma mecburiyeti var, yani BÜTÜN SAHIH HADISLER ZATEN KURANDIR, baska kitaba ne gerek varki. Kisacasi hadis Kuranin baska bir adi olarak görülebilir..... Benim sahsim bunu böyle algiliyor ve bunu yikmak kolay degil.... Söyle bir sey Kuranin evrensel kanunlarinin yanina baska bir hadismis, sünnetmis, rivayetmis... Yasar-Nuri Öztürk demis, Süleyman Ates demis, bu gibi laflar benim icimi acayip bir sekilde daraltiyor. Inan su an yazarken bile icim acayip oldu, ben baska bir sey istemiyorum. Yani Peygamber bu gibi hadis ve rivayetlerlenmi yasadi... asla degil. görüslerini rica edecegim.. Selamlar Enis |
SAHIH HADISCILERI HADISLE VURALIM
evet enis ve diger kurani okumamis zart zurt müsrik arkadaslar... alin size SAHIH hadisler...
hemde en sevdiginiz kaynaklardan..simdi ne diyeceksiniz bakalim... "Benden Kur"an disinda hicbir sey yazmayin. Kim benden Kur"an disinda birsey yazmissa onu imha etsin" (Muslim, Zuhd- 72, Ahmed b. Hanbel 3/12, 21, 39) "Ebu Bekir, Resul"un olumunden sonra muslumanlari toplayarak sunlari soyledi:"Sizler resulden farkli farkli hadisler rivayet ediyorsunuz. Bu durumda sizden sonrakiler daha buyuk anlasmazliklara dusecekler. Allah resulunden hicbir hadis nakletmeyin! Sizden hadis rivayet etmek isteyenlere deyiniz ki:Iste Allah Teala"nin kitabi ortamizda;onun helalini helal kilin, haramini haram gorun." (ez-Zehabi, Tezkitatu"l Huffaz C. I. s. 3, aktaran Mahmud Ebu Reyye, Muhammedi Sunnetin Aydinlatilmasi, shf. 25-26) "Omer halktan beraberinde bulunan hadis nushalarini getirmelerini istedi. Bilahare bunlarin yakilmasini emrederek sunu soyledi: "Kitap ehli"nin misnasi gibi, muslumanlarinda misnasidir bunlar"" (Ibn Sa"d et Tabaqat, aktaran Ebu Reyye, a. g. e. ) "Resul"un vefati yaklastiginda, odada iclerinde Omer"inde bulundugu bir kac kisi vardi. Bir ara resul soyle dedi:"Geliniz, sizin icin bir daha asla sapmayacaginiz bir yazi yazayim." Bunun uzerine Omer: "Resul acilarina yenik dustu, Kur"an yaninizda Allah"in kitabi bize yeter" dedi." (Buhari, Cihad -176, Cizye-6, ilim 49, Merza-17, Magazi 83, Muslim, vassiye-20) "Resul der:Rabbim toplumum bu Kurani terk edilmis birakti." (Kuran, 25:30) "Gercek su ki bu Kuran sana ve toplumuna oguttur. Bundan sorumlu tutulacaksiniz" (Kuran, 43:44) NOT:ancak sizi yine hikalerle ve masallarla adam edicegiz galiba.,, BU HADIS LER ÖNÜNDE EGILIN LAN MÜSRIKLER !!!!!!!!!! |
ElazizSpor
Sen kendi yazinda rekat sayisi tartisilabilir yazdin. Neye göre tartisacakstin ? Onu sordum bunu cevapla hikaye anlatma burada. Ve beni Kurana karsiymis gibi gösterme. Ben senden daha cok hassasim bu konuda tamami. Müsrik lafini herzamanki gibi iade ediyorum .
|
din,kuran,reform, rönesans
1-okunup tartisacak kitap sadece kurandan ibaret degil..bu kadar kurana yogunlasmayin..baska kitaplar da okuyun..felsefe,psikoloji,ask romani krimis falan filan..yoksa kafayi kirarsiniz..
2.burda genel olarak gördügüm kadariyla dinin kati yorumu yapanlarla reformcularin tartismasi var..degisim öyle bir kacinilmaz güctür ki ondan din de kurtulamaz..günümüze uyan mantikli yenilenmeler mutlaka olacaktir..buna direnen herkes evrim kurallarindan nasibini alip dinazorlar gibi tarihin tozlu raflarinda yerini alacaktir... islam son dindir, yenilenemez gibi iddialar da tamamen hikayeden ibarettir...hic bir sey degisime direnemez... |
muahahahahha :=))
seni sosyalist soytari :=))
|
TC Godoslari...
Yasar amcanin güzel bir sözüde var Ezanlar Türkce okunsun.....
Okunsunda türkce anlamiyan kürtler napacak erkekse Kürtce ezanda okunsun desin bakalim genel kurmayi onu nereye oturtuyor... |
birak o ateist soytarisini...
bazi ateist arkadaslar hemen üzerine alinmasin ben sadece elbezbuzun sacmaliklarini ele aliyorum.
o manyak senelerdir hertürlü ahlaksizligi burda yapar dini uckura cevirdi zavalli birakinda kendi kendine debinsin dursun... |
ahlak deyisimi....
sana kalirsa birde burda klub kurub swinger ortamida yaratmak istiyorsundur.
80 senedir TC de deyisim var noldu her kösemiz heykellen doldu millet roman okuya okuya birsey ögrenemedi. bati roman okudu teknolijisi gelisti demek ancak bir uzaylinin fikri olabilir senelerce avrupanin mayosunu sabkasini giydikte nolduki roman okuyubta birseylere ulasacagimizi saniyoruz .... |
Kim Kurani Birakmis :=)))))))))
Ulem bir alemsin beee Kuranin emirlerini yerinemi getirmiyoruz muahahahhahahahaha
Sen Peygamberi hice sayiyorsun Kuran var peygamberde kim diyorsunuz ama Kuranda size bir Peygamber yolladim onun yolunda gidin Ayetlerini göremiyorsun.... Birde bazi Reformcu tefsircileriniz diyorlarki Faiz almak haram deyildir ulemmmm koftiii Kuranda yazmiyormu faiz yemek haram diye... Asil putperestlesmis Kuranin yolundan cikmis olanlar sizlersiniz Ehli Sünnet deyil..... muckssssss........ |
Bu Ayeti görmemisler bu
Zindiklar Peyganberimize uymayi Kuran bize tavsiye ediyor :=)))
Namazi bu zindiklar Peygamberden dahami iyi biliyorlar :=))) Iyi eyleniyorum su pkk sempantizanina fazla inanmayin isi kargasaya getirib apo nun dinini bize yutturmaya calisiyor :=))) |
hehehehehhehehehehe
yahuu sunun GB sine bak sonra tartis adamda ahlak yok terbiye yok saygi yok arkadas :=)))))))))))
|
Nerden Biliyorsun...
Camilerde sapik hocalarin oldugunu biryerine parmakmi attilarda erfarung yapmis gibi konusuyorsun....
Sapik olanlar sizlersiniz Televole cocuklari... |
Ehli Sünnetin Yolu...
Kur"an farzı, vâcibi tayin etme, helâli, haramı belirleme açısından Allah"ın hükmü ile, Rasûlünün hükmünü, iki temel esas kabul etmiştir. "Allah ve Rasûlünün yoluna aralarında hüküm vermesi için davet olunduklarında, inananlar; "dinledik ve itaat ettik" diye cevaplar. İşte ancak bunlardır kurtulanlar" (en-Nûr, 24/5).
Hz. Peygamber (s.a.s.), "size emrettiklerimi yerine getirin, yasaklarımı da gücünüz yettiğince terk edin" buyurmuştur (Müslim, 412, İbn Mâce, Mukaddime, 1). Sünnete bağlılık, dinî bir zorunluluktur. Kur"an bize yeterlidir düşüncesiyle sünneti ihmal etmek tarih boyunca bütün bid"at fırkalarının ortak özelliği olan gizli bir hıyanet çeşididir. Hz. Peygamber (s.a.s.) bu durumun ileride ortaya Sıkacağını haber vererek, dinî hiçbir kaygısı olmayan bu insanlardan bizi sakındırmıştır. "Tok karınlı, koltuğuna yaslanıp size "Kur"an yeterlidir; Kur"an neyi helâl kılmışsa onu helâl bilin, neyi haram kılmışsa onu haram bilin" diyen adamların çıkması yakındır. Haberiniz olsun, dikkatli olun: Bana Kur"an ile birlikte (hüküm bakımından) onun bir benzeri (sünnet) de verilmiştir" (Ebû Dâvûd, Sünne, 6, Ahmed b. Hanbel, IV, 131 Hz. Peygamber (s.a.s.)"in sünnetine ve ashâbının (r.a) yoluna bağlı olan ve onların izlediği dini yol ve metodu benimseyenler. Kitap ve Sünnet üzerinde ittifak etmiş, ihtilâf ve tefrikadan sakınmış, dinde münakaşaya sebep olan hususlarda aklı değil, Kitap ve Sünneti kaynak alan, nasları esas kabul eden topluluk. Hz. Peygamber (s.a.s.)"in sünnetine tâbı olanlara ehl-i sünnet; onun sahâbîlerini âdil kabul ederek onların din hususundaki metodunu takip edenlere de ehl-i cemaat ikisine birlikte "ehl-i sünnet ve"l-cemaat" denilmiştir. "Ehl-i sünnet ve"l-cemaat" tabiri ile ifade edilen müslüman topluluğun, sünnet ve cemâata tabi olmak gibi ayırıcı iki önemli özelliği vardır. Sünnet; Hz. Peygamber (s.a.s.)"in söz, fiil ve takrirleri ile ahlâki ve beşerî tavırlarıdır. Ancak konumuz itibariyle, sünnetin bu anlamda sınırlarını çizmek, hangi çeşitlerinin ne derece bağlayıcı olduğunu tesbit etmek, önemli değildir. İslâm hukukçularının, sünnetin çeşitlerinin fıkhi bağlayıcılıkları üzerindeki görüş ayrılıkları ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan farklı yaklaşım metodları, hep ehl-i sünnet çerçevesinde oluşmuş farklılıklardır. "Sünnet" daha ziyade metod, yol, izlenilmesi gerekli olan çizgi anlamıyla, toplulukların bir ayırdedici özelliği olması açısından karşımıza çıkmaktadır. Bu duruma göre, sünnet şöyle tarif edilmiştir: Bir inanç ve âkide etrafında biraraya gelen topluluğun (ümmet), inanç sisteminin, akidesinin oluşmasını temin eden yola ve metoda sünnet denilir. İnsanların bu metodda görüş birliğine varıp, bunu uygulaması da, cemâat diye isimlendirilmiştir (Şehristânî, el-Milel ve"n-Nihal, (el-Fisâl kenarında), I, 47). Bu anlamda Kur"ân-ı Kerim"de de kullanılmıştır: "Allah"ın nice sünnetleri gelip geçmiştir. Yeryüzünde dolaşın da yalanlayanların âkıbetini görün" (A/u İmrân, 3/137). "Allah"ın sünneti kesinlikle değişmez" (el-Fâtır, 35/43). Bu âyet-i kerime"de ifade edilen sünnet, Allahu Teâlâ"nın kâinatın yaratılması ve tedbiri için takdir ettiği yol, metod anlamındadır. Allah için cebir sözkonusu olamayacağından, bu mana İslâm tefekküründe "âdet" kelimesi ile karşılanmıştır. Sünnet: İslâm toplumunun yani ümmetin oluşması için Hz. Peygamber"in usûlünün esas alınması ve peygamberi usûlü ittifakla takip eden sahabi cemaâtının yolunun izlenmesidir. İslâm toplumunun fikrî ve amelî oluşumunu sağlayan, Allah"ın Kitabı ve Hz. Peygamberin sünnetidir. Bunun için Allah Teâlâ, Kur"an ile birlikte Peygambere tabı olup bağlanmanın ve ona itaat etmenin gerekli olduğunu belirtmiştir. "Allah, önceleri açık bir şaşkınlık içinde olan inananlara, Allah"ın âyetlerini okuyan, kötülükten arındıran, Kitabı (Kur"an) ve hikmeti (sünnet) öğreten ve size daha bilmediğiniz nice şeyleri de öğreten bir Peygamber gönderdi" (el-Bakara, 2/151). Kötülükten arındırmak (tezkiye), haram ve helâli Kur"an"dan öğrenmek ile tefsir edilmiş, hikmet ise, ittifakla "sünnet" olarak kabul edilmiştir |
fujitsu kusura bakma!
anlasilan sen benim demek istediklerimi anlamadigin gibi kafana göre de bambaska seyleri sanki ben o tür seyleri ima estmisim gibi yaziyon...
korkarim sen de kül olup gidecek olan dinazorlardansin!! ama korkma, yapacak bir sey yok.. tarih bu..tarih affetmez.. |
Yasar Hoca hatasini
düzeltti...
Oda insan arada sirada olur böyle aciklamalar, önemli olan yanlis olan bir seyi yanlis kabul etmek. Birde ne anlamda onu söyledi ona bakmak lagzi, mecazi anlamdami yoksa inatlami.... orayi iyi ayird etmek gerek. Herseyden evvel Ezan islamiyetin sembolü haline gelmistir, vahyi olmasa bile, ondan derlenmistir ve güzel bir Türk musikisiyle formunu bilmustur, onun icin orijinaliyle okunacaktir.... bitti. Birde su var TC anadili Türkcedir, eger anadilde okunacaksa, elbette Türkce okunacaktir. Kiroca anadilimiz olmadigindan onuda kendi evlerinde, okuyabilirler, önemli olan söylenenleri anlamak. |
bu forumun ismi Religion...
sende baskasini anlamamis gibi sanki herkes sabah aksam Namaz kiliyor Kuran okuyor baska isi yokmus gibi hava estiriyorsun....
demek istediklerini önce kendiniz uygulasaniz baskasinin ne yapip yapmadigini sen nerden biliyorsunki Ruhmusun Dinazormu. yoksam Zatanistmi sana ne kimin ne okudugu kimin özel hayatta ne yaptigi????? türk tv lerinde sabah aksam artistleri göstereceklerine milleti artist heykelci yapacaklarina millete birseyler verseler bilim ilim gibi seyler. herkesi bir kaba koyma |
72 fırka:
72 fırka: Yüce Peygamberimizin ve ashab-ı kiramın bildirdigi hak yoldan ayrılan ve cehenenemlik oldukları hadis-i şerifde bildirilen sapık fırkalardır.
Yüce Peygamberimiz (s.a.s) buyurdu ki: (İsrailogluları 71 fırkaya ayrıldı. Bunlardan 70`i cehennemlik oldu; ancak biri kurtuldu.) (Hiristiyanlar da 72 fırkaya ayrıldı. Bunlardan 71" i cehennemlik oldu, ancak biri kurtuldu.) (Bir zaman sonra benim ümmetim de 73 fırkaya ayrılır, bunlardan ancak bir tanesi kurtulur.) Ashab-ı Kiram; bu bir fırkanın hangisi oldugunu sorunca: (Cehennemden kurtulan fırka; benim ve ashabımın gitdigi yolda olanların fırkasıdır.) buyurdu. 72 fırkaya mensub olanlar: Yüce Kur´an-ımızın bazı ayetlerını ve sevgili peygamberimizin bazı hadislerini yanlış anlayıb yorumlayanlar, yani EHL-i SÜNNET alimlerinin anlatıkları gibi inanmayanlardır. Kimi aşırılıga sapdı. Kimi inkara yöneldi. Kimi aklına kul oldu. Kimi felsefeye yar oldu. Kimi yabancı ajnların, bilhassa yahüdilerin agına düştü. Kimi de petrolüne, yeraltı servetine güvenerek şımardı. Nicesi de İslam´da olmayan, hatta yasak olan şeylere dadandı. ve böylece topu birden cehennemi boyladı. Şimdi biz, EHL-i SÜNNET inancını bir daha hatırlayarak sapık fikirlerden bazılarını, bilhassa imanla ilgili ve tehlikesi büyük olanları bilmeye çalışalım. |
fuji kopyalama la kendidüsünceni ilet..
ohne Text
|
arkadas....
ben sadece kopi yapmiyorum hem aktardigim yaziyi okuyup okumamak sana kalmis birsey bilinmesi gereken seyleri aktardim.
burda sana metrelerce baska kopilerde göstere bilirim diyer yazilarimda fikirlerimide görebilirsin. |
fiju o.T.
ohne Text
|
okuyun
düsündügünüzü yazin ayiralim, inceleyelim, karsilikli fikirlerizi dinleyelim.....
Saygilarimla |
Hakikatten !
Kopy und easly Einfüg...Püeh..
Das nervt mich jedesmal... ! |
o.T.
alinti:
<<< Şimdi biz, EHL-i SÜNNET inancını bir daha hatırlayarak sapık fikirlerden bazılarını, bilhassa imanla ilgili ve tehlikesi büyük olanları bilmeye çalışalım. >>> bekliyorum.... |
Sadece uslup sorunu degil buradaki
Seninle görüslerimizin tutustugunu söyleyebilirim. Ama beni müsriklikle, munafiklikla hatta kafirlikle suclayan kardesim demeye bile cekindigim ElazizSpor la görüslerimiz ayni degil. O hic bir hadis filan kabul etmiyor. Hepsi palavra diyor. Burada yanlisi var onun. Sende onun gibi düsünüyorsan sende yanlis yapiyorsun. Hadislerin meshep kurucularin uydurmasi diyor ve bunuda kanitliyamiyor. Paf Paf edip duruyor kisisel tartismalara giriyor. Mesheplere uymasi gerekmiyor tabiiki bir müslüman, ama uyanlarida kafirlikle suclanmasi cok ayiptir ve günahtir. Kurani inakar eden yok icimizde zaten nasil kurani inkar etmeyene kafir denilebilir? Bunun uslubla ne alakasi var ? Bu bana kalirsa ahlaksizlik. Hani derler ya Ahlak islamsiz edemez islamda Ahlaksiz edemez. Burada bunun cok büyük örnegini görüyoruz iste. Bu küfürlü agziyla kimi dogru yola getirecek bu insan. Sadece Islamdan uzaklastirir insanlari.
Mesheplere gelince. Mesheplerin kurucularina hakaret edilmesine karsiyim. Ve tüm müslümanlar karsi olmasi gerekir. Cünkü Meshep imamlari hayatini bu is ugruna vermisler. Bizim simdiki Prof.lar gibi kitap satmak icin medyada reklam yapmak icin, siyasete atinmak icin yapmamislardir. Sunuda belirteyim Meshepler tabiiki din degildir. Meshepler sadece bir yoldur. Saygilar Selamlar Not. Sen sor bakalim Elazize Namazi hadisiz nasil kiliyormus. Bana cevap vermiyor. Beni kücük gördügü icindir tabiiki :) |
Enis kardes
Senin görüslerine saygim vardir enis kardes, tabiiki sahih hadiler Kuranin disina cikmaz. Kurana ters düsen zaten Hadis degildir.
Ben senin görüsünü yikma telasinda degilim arkadasim, beni yanlis anliyorsun. Hadis nedir ve neye gerekir bunu cözelim ilk önce. Hadis peygamberimizin pratik olarak yaptigi ve sözle söyledigi sözlerdir. Yani Peygamber efendmiz Allaha nasil iyi bir kul olma örneyidir. Bu örnekten yola cikarak yasamaliyiz biz. Haci Hocayi örnek almamaliyiz Peygambermizi örnek almaliyiz. Peygamberimiz kurandaki kurallari nasil uyguladigi Hadislerle ortaya cikiyor. Saygilar Selamlar. |
dogruda
müslümanlari sogunduruyor böyle yerlerden. Atheistlerde halimize gülüveriyor. Bunlar kendi kendini yiyorlar zaten araya girmeye gerek diyorlar galiba.
|
Resminden ...
Resminden belli zaten nasil müslüman oldugu !
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 15:23 Uhr. |