![]() |
:o) Oryantalist rahibe yine sahnede
Peygamberi postaci ilan edecegine senin kimin postacisi oldugunu aciklasan daha verimli olursun...
Cehaletin ahmakligin bukadarinada pes Simdi senin tezine göre Allah postaciya itaat etmemizimi istiyor.... BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM (Kimi, ona [Resulüme] iman etti, kimi de, ondan yüz çevirdi. Bunlara da çılgın ateşli Cehennem yetti. Âyetlerimizi inkâr ederek kâfir olanları elbette ateşe atacağız.) [Nisa 55-56] (Biz seni âlemlere rahmet olarak gönderdik.) [Enbiya 107] (Biz seni bütün insanlara müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik.) [Sebe 28] (Rabbinin sana verdiği nimetlerle mecnun değilsin. Senin için bitmez, tükenmez, sonsuz mükafat vardır. Elbette sen en büyük ahlak üzeresin.) [Kalem 2-4] (Resulullahta sizin için [uyulması gereken] güzel örnekler vardır.) [Ahzab 21] (Allah ve melekleri, Resule salevat getiriyor, iman edenler, siz de salevat getirin.) [Ahzab 56] “Kim peygambere itaat ederse Allah’a itaat etmiş olur.”(4/80) “Peygamber size ne verdiyse onu alın, size neyi yasak kıldıysa ondan sakının.” (59/7) (Senin şânını, şöhretini yücelttik.) [İnşirah 4] |
o.T.
und noch was; bei euch assis gibt es, so wie es aussieht, 2 Arten von Frauen entweder ist man Firigide weil man sich mit euch nicht einlässt und das Ego beleidigt ist, oder eine Hure. Das ist doch immer dasselbe.
|
schubladendenken :))))
also ich stecke keinen menschen in eine schublade geschweige denn frauen :))))
wie kommst du darauf??? nur weil du selber so ein schubladen denken hast :))) |
o.T.
was ist das denn für einen logik, wenn man die Tiere nicht isst, würde die sich selbst zum opfern geben :-))))
|
Töten und Religion
Religion und Tiere töten? Irgendwie paradox und doch hat der Mensch das nie hinterfragt.
Jetzt könnt ihr darüber mal diskutieren :-) Sterben der Regenwälder; <a href="redirect.jsp?url=http://www.vegetarier.net/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=10 Für" target="_blank">http://www.vegetarier.net/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=10 Für</a> die Moslems; <a href="redirect.jsp?url=http://www.vejetaryen.net/makale/mistik_arayislar.asp " target="_blank">http://www.vejetaryen.net/makale/mistik_arayislar.asp </a> |
ergänzung
<a href="redirect.jsp?url=http://www.vejetaryen.net/makale/et_mi_yiyelim_kul_veya_insan_hakki_mi.asp" target="_blank">http://www.vejetaryen.net/makale/et_mi_yiyelim_kul_veya_insan_hakki_mi.asp</a>
|
gut das du das mal mit deinen 37jahren
hinterfragst :))))
ich habe es schon mit 12 hinterfragt :)))) und die menschen töten nicht seit irgendeiner religion, sondern noch viel länger:)))) und so lange wir fleisch essen werden wir weiterhin töten. hast du den schon hinterfragt wieso andere tiere auch tiere töten damit sie sich ernähren??? solltest du mal!!! |
Güzel!
Bence bircok insan senin dedigin gibi hisediyor ve yasiyor, lakin bunu disariya dogru göstermiyor ve cogunlukla gösteremiyor.
Baskici ve ataerkil toplumumuzda hep birisi bir baskasina baski uygulamaktan zevk aldigi icindir.Evet bu bir nevi baski her toplumda var, her din adina da yapiliyor ama hangi dinde en cok bu göze carpiyor?! hmm?!? Din adina , bence ilk olarak örf ve adetleri, ve ayrica su asiri pro-erkek görüs acisini- ve bilumum safsatalari kafalardan temizlemek ve atmak lazim. |
bei allem Respekt für die Veggis
es gibt doch so was wie eine Nahrungskette ...
Gut, Elefanten, Giraffen sind die größten und schwersten Säugetiere ( ausser Wale) und sind ausschließlich Vegetarier. Jedoch war es er Verzehr von Fleisch, der das menschl. Hirn überhaupt flexibler und weitergehender funktionieren liess. Oder ? |
Du bist nicht allein :)
ich gehe sogar einen Schritt weiter:
Fanatistisch ausgeübte Religion zerstört den Glauben. Klar, die reli war schon immer ein hervorragender Gegenstand es zu instrumentalisieren, die Gesellschaften zu kanalisieren und somit eine Herde zu führen. Nicht umsonst heisst es bei den Christen "...das verlorene Schaf aus der Herde.." Es reicht nicht den Koran zu rezitieren - viele wissen gar nicht, dass was drin steht. Hadise gibt es jede Menge im Umlauf, darummöchte man ja jetzt die Hadise update"n. Klingt böse, ist aber wahr. Man möchte sogar dabei den Frauen mehr "Rechte" als bisher vermutet "bestätigen"(schliesslich gab es diese ja, sie wurden nur durch unwissende, despoten Männer untergraben). Jedoch möchte ich eins loswerden: ich glaube, dass einige den islam mit dem Christentum vergleichen, warum eigentlich? Schliesslich soll der Islam eine "Vervollständigung" des Christentums sein. Warum dann der Vergleich. Vorallem finde ich Begriffe wie Nächstenliebe klingen sehr christlich. Im Islam wird sowas nicht verkündet, vielleicht schon, aber wir haben keine Ahnung davon ... wer weiss ... Auch die Christen haben ihren "milden" Kurs durch das Neue Testament festgelegt, dieser ging eine Revormation voraus. Meint ihr, ein muslimischer Martin Luther hätte eine Chance ? Ein Buchtipp: Die Bedeutung des Korans (München, 1995) V Bände Bavaria Verlag Gibts auf Deutsch und Englisch, ist eine rein wissenschaftliche,jedoch sehr verständliche Arbeit, die auch ihren Segen von der Al Aqusa Universität (Kairo) sowie dem Islam Institute Medina bekam. |
Senin mantigina göre
60:4 Sizin için İbrahim ve onunla beraber olanlarda güzel bir örnek vardır.1 Onunla beraber olanlar, halklarına, "Biz, sizden ve sizin ALLAH"ın dışında taptıklarınızdan uzağız. Sizi tanımıyoruz.
bu ayette ibrahim´in hadislerini gerektiriyor, nerde ibrahim´in hadisleri? elci´kelimesi ne anlamda kullanilir? elci´ye itaat etmekle ona hüküm koyma yetkisi vermenin arasinda daglar kadar fark var. kuran, peygamberleri, elcileri, evliyalari rabler edindigini "bilmeden" sirk kosuldugunu ve kiyamet günü kendilerinin sirk kosmadiklarina dair yemin edeceklerini belirtir. sirk kuranda bir heykele tapma bicimi olarak sadece israilogullarinin musa´nin aralarindaki yoklugundan faydalanip altindan buzagiya taptiklari hakkinda ifade edilir. bunun disindakiler, peygamberleri sefaatci, kendilerini tanriya yaklastirici olarak gördükleri icin, onlarin müsrik oldugunu, kiyamette bile bunu yeminle inkae edeceklerini belirtir. yine kurana göre, peygamberin, yani postacinin kiyametteki tek $ikayetinin insanlarin kendisini yeterince tanrilastirmis olmasi degil, onlarin hadislerden degil, kurandan uzaklasmis oldugu belirtilir. kuran okuyan insan, önce kendisini elestirmeyi ögrenir, buda bütün elestirilerin basidir. kuran, tanriyi elestirmeyi, dini elestirmeyi, hatta peygamberi bile elestirmeyi tesvik eder. insanlari maasli din adamlarinin koyun sürüleri haline getirmez. "andolsun, kendini kinayan nefse..." kuranda, peygamberin "yalnizca" bir elci oldugu vurgulanir, kendisini ilahlastirmayi yasaklar emi güzel dindar kardesim. eline diline beline hadislerine sahip ol bak ayikliyorlar... fii emanillah... |
nede güzel tespit etmissin :)
ama bastan sona yanlis!
ben herhangi bir cemaate felan yalniz kaldim diye takilmadim. 5 yasimda kuran ve dini dersaler aldim, 13 yasima kadar. 13-16 yas arasi istanbul´da yatili kursta hafizlik yaptim daha sonra mahmud efendi´ye bagli yerlerde ve tatil kurslarina katildim, ve yaklasik 6 yil kadar igmg´de genclik ve egitim baskanligi yaptim. dini yalnizca tanriya özgülemeye basladiktan sonra cocuklarimida alip, yasadigim sehri terk ettim. o günden beride hickimseye aman demeden kendi ayaklarimin üstünde duruyorum, bir partnerim olmasina ragmen! ok mi? özel hayatim seni bu kadar ilgilendiriyorsa bu kisa biografi simdilik kafimi? bir bildigim varki sana biliyorsan konus diyorum dindar kardesim. öyle beni su almazmis bu almazmis komplekslerimde yok, ben secilmem, secerim ! eline diline beline sahip ol dindar kardesim, fii emanillah... |
dabei sind tr männer billige huren :)
die meisten natürlich nicht alle.
ich frag mich immer wieder, wie billig deren schw... und wie ehrenlos die sein können, ohne darüber nachzudenken, daß die sich so billig hergeben können, wenn sie schimpfen. |
das ist typisch wieder mal
was ist in dem wort "pseudo-üdisch" udenfeindlich?
denk dir mal was besseres aus! yok efendim neymis, yahudilige düsmanlikmis, hiristiyanliga düsmanmis cart curt. menschen, die immer nur reagieren, und nie agieren, lassen sich nur führen, und du bist auch so eier. hab nie gesehen hier, daß du auch mal über eine meinung redest, kannst nix außer kontern. eline diline beline sahip ol dindar ne sis yansin ne kebap kardesim, 99 dinler seni korusun fii emanillah... |
Allah(cc)
Peygambere uyan bana uymus olur diyor
bircok yerde Peygamberini tavsiye ederken halen ayetleri görmek istemeyen agmalarla demogoji yapacak degilim.. seytan bile sizin mantiginize biryerlerden gülüyordur |
wieder halbwissen
oolm, bilmiyorsan konusma! milleti yanlis bilgilerle doldurup
insanlari dininden uzaklastirma! bunuda sahitlik hükümleriyle karistirdin. kendisiyle zina yaptigina dört kisinin sahitlik etmesi gerekir. snin dini konularla alay etmekten baska bir isin olmadigini gösteriyor. bir insanin zinasina, dört kisinin taniklik etmesi icin, gözlerinin önünde cereyan etmis olmasi gerekir, ve karsi cinsten, buda imkansiz |
Bu verdigin ayet bile senin suratina
Ihre Wertung:
$amar vuruyor!!!! 60:4 Sizin için İbrahim ve onunla beraber olanlarda güzel bir örnek vardır.1 Onunla beraber olanlar, halklarına, "Biz, sizden ve sizin ALLAH"ın dışında taptıklarınızdan uzağız. Sizi tanımıyoruz. -------------------------------------- SENIN ZIRVALADIGIN GIBI PEYGAMBERLER POSTACI OLSAYDI BU VE BENZERI AYETLERDE ALLAH (cc) BASKA BIR PEYGAMBERININ SÖZÜNÜ BIZE ÖGÜT OLARAK BILDIRIRMIYDI:-) O Digerlerinin sözlerini Tevhid dinine koyarken HZ Muhammed`i postaci etti öylemi:-))))))Seytanlarin seni korusun..Tagutun kulu degilsan ilk iletimdeki ayetleri hazm ederek okursun... |
bitte bitteeeeee benimle tartiiiiiis!
püehehehehehe
sana kim yalvariyoki benimle tartisman icin? duramazsinki, gene ötersin... hem karikatür-ü serflerimle alay gecme, dinimle alay gecilmesinden hic hoslanmam! aline diline beline sahip ol, gbme girdigin aaman, karikatürü serifi öpmeyi unutma! |
niye zipliyon hemen?
benimle demogoji yapmiyordun hani?
elci kelimesi postaci anlamina gelir, ikinci ainik tanri, gelecekten haber veren kahin felan degil. eline diline beline sahip ol, postaci amcalarada hakaret etme. aen hala ibrahim´in hadislerini bekliyorum.... |
konudan sapan kim?
das ist nur ein vergleich!
|
o.T.
yow, mit 12 schon alles hinterfragt, assi. bist schon ein ganz grosser held, was?
und jetzt, mit 30, denkste nur noch an deinen geleasten bmw und wie du freitag nacht in der disse einen auf dicke hose machen kannst. was fuer ein evolutionaerer fortschritt.lol dann sind mir doch diejenigen lieber, die sich mit 37 jahren, noch mit kindlicher naivitaet, ueber die ganz grundlegenden moralischen dilemmata des menschseins den kopf zerbrechen. :-) |
sacma hocacik
git diyanet.org "a bak :)))))
ben burada islam hakkinda pek bilgim olmadigimi baska yerde söylemisitm zaten. ama öldürme olayini bulamadim. deine quellen solltest du mal überprüfen :))) |
sen o.T.
ohne Text
|
und hip-hop????
du hast hip-hop vergessen :)))
|
Iste senin rahibeligin buraya kadardi
Mumun sondugu ani görmeni dilerim
Siradakiler gelsin "Ibrahimin hadisleri"senin verdigin ve diger ayetlerde! Yetmezmi? Yetmezse HZ Musanin, Isa`ninkilerde Ayetlerde.. Eeeeeeeeee Postacilarin(!) sözleri ne ariyor kuran`da? sayin rahibecigim:o) Varmi bir cevabin....... öyle ücbes kitap okumakla, oryantalistlere hayranlik duymakla Rahibe olabilirsin lakin HOCA asla! |
bu soruyu kendine yönelt istersen :)
"Ibrahimin hadisleri"senin verdigin ve diger ayetlerde!
Yetmezmi? Yetmezse HZ Musanin, Isa`ninkilerde Ayetlerde.. muhammed´in hadisleri icinde ayni sey gecerli degilmi? kuran yetmezmi? :) |
die karikatur in meinem gb verehren sie!
ohne Text
|
eine tiefe wahrheit liegt in diesem satz
"gözü olan görüyorum ZANNEDIYOR"
definier mir mal bitte ganz plausibel, welche wahrheit in diesem satz steckt. schließlich hast du es zitiert :) |
bulamassinda zaten
diyanet onlari coktan ayikladi.
bunu bile bilmiyorsundur insallah... yoksa iranda taslanarak öldürülen kadinlarin hükümlerini yahudilerin tevratindanmi almislardi? hayir mi? kuran´dan? buda olamaz! düsünelim... acaba yy´lardir kimin emriyle uygulandi bu ölüm fermani? iranlilar sii, eh muhammed sünni miydi, sii´mi? ----------- düsün! belki bulursun, ama bos teneke gibi gürültü yapmak icin degil, bir sonuca varmak icin. diyanetin ne dedigi beni hic alakadar etmiyor, onlarin tanriyla benim aramda kaybettigi birsey yok. zaten zinaya göz tanikligi sacma, kimse dört kisinin icinde zina yapmaz, anca gurup seks durumunda olur bu..... eeh, uydurun biraz daha, kesin kirpin, modernlestirin, belki sevinirsiniz.... sahi, kimseyi sevemeden sevilip sayilmayi nasil ister insan? |
KURAN ; Allah ve Peygamber diyor
Sen halen anlamamazliktan geliyorsun
Gecmis Peygamberlerin buyruk,fiil ve mücdalelerini bize ileten Kuran son peygamberede itaat etmemizi onu örnek almamizi emir buyururken, size ne oluyorda, Diger peygamberleri postaci kabul etmezken, son peygamberi kuran`a ragmen postaci ilan ediyorsunuz? yoksa tahrif edilmis dinlere mesruiyet kazandirmakmi niyetiniz "bu ne pehriz,bune lahana tursusu" ister istemez kendinizi zan altina birakiyorsunuz Rahman ve Rahim Olan Allah`in adiyla (Resulullahta sizin için [uyulması gereken] güzel örnekler vardır.) [Ahzab 21] (Allah ve melekleri, Resule salevat getiriyor, iman edenler, siz de salevat getirin.) [Ahzab 56] “Kim peygambere itaat ederse Allah’a itaat etmiş olur.”(4/80) “Peygamber size ne verdiyse onu alın, size neyi yasak kıldıysa ondan sakının.” (59/7) |
ben digerleri postaci degil demedimki
onuda nerden cikardin dindar kardesim?
evet, peygamberlerin hepsinde bize güzel örnekler vardi. gecmis zaman degimi kullaniyorum, zira simdi hicbirisi yok! muhammed´de her beser gibi öldü! bunu artik kabullenseniz iyi edersiniz... ben, muhammed´in tanri´in emrinin disina cikmama gayreti icinde yasadigindan, sahabelerinede güzel ögütlerde bulundugundan süphe etmiyorum. benim kabul etmedigim konu, kurana peygamberin sözleri diye yillardir hem kurana es kosulan, hatta ondan üstün tutulan hadislerin dinin kaynagi olarak görülmesi.... tanrinin dogrulugunu sinayamadigim birseye inanmakla beni yükümlü tutacak kadar ilkel olabilecegini düsünemiyorum. muhammed öldü! kuran duruyor, hic degismemis haliyle! kuran´da celiski yok, hadis külliyatinda ise muharref incil ve tevrattan bile daha fazla celiski var.... "ince bir düsünceye sahip olanlardan baskasi kuran´in mesajini anlayamaz" muhammed öldü! |
o.T.
MIr ist aufgefallen, und das ist bei allen Foren so, dass man immer persönlich angegriffen wird, wenn man ein Thema auftischen will. Statt dass die Leute über das Thema nachdenken, werden die Verfasser in der Luft zerfetzt. Muss ein Foren Phänomän sein... Naiv ist man nur, wenn man nichts hinterfragt.
Assitonni hat nicht den Tiefgang, du hast schon recht, seine Gedanken sind oberflächlich, denn verändert hat er wohl nichts, denn darauf kommt es ja schliesslich an, das ist das Problem bei den Leuten. |
Yanlis yapiyorsunuz
O öldü Kuran yeter diyerek, Kuran`a mualefet yapiyorsunuz!!
uydurma hadisler vardiye hadis külliyatina savas acmak,piyasada sahte doktorlar ilaclar vardiyi,tip ilmine savas acmak kadar abestir! Peygamberler en mümtaz insanlardir onlar vahyi hayata geciren ilk insanlar, örnek insanlardir...Onlar vahyi hayata geciriste hata yapma ihtimalleri giderilmis, hataya meyl ettiklerinde aninde uyarilmis insanlardir. biz Onlari degilda, neidugu belirsiz, Allah`dan peygamberi calmak isteyenlerin yorumlariylami islam`i yasayacagiz? Lütfen akilli olun! Allah "seni alemlere rahmet olarak gönderdim" diyor,ARAPLARA Belirli bir zamana demiyor!!aracisin isin bitti demiyor Hazm ederek oku olmadi yine oku olmadi yine yani anlayana kadar oku eger niyetinde samimiyet varsa mutlaka Peygamberlerin yasantisinin örnek alinmasi gerektigini ayetler esiginde anlayacaksin BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM (Kimi, ona [Resulüme] iman etti, kimi de, ondan yüz çevirdi. Bunlara da çılgın ateşli Cehennem yetti. Âyetlerimizi inkâr ederek kâfir olanları elbette ateşe atacağız.) [Nisa 55-56] (Biz seni âlemlere rahmet olarak gönderdik.) [Enbiya 107] (Biz seni bütün insanlara müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik.) [Sebe 28] (Rabbinin sana verdiği nimetlerle mecnun değilsin. Senin için bitmez, tükenmez, sonsuz mükafat vardır. Elbette sen en büyük ahlak üzeresin.) [Kalem 2-4] (Resulullahta sizin için [uyulması gereken] güzel örnekler vardır.) [Ahzab 21] (Allah ve melekleri, Resule salevat getiriyor, iman edenler, siz de salevat getirin.) [Ahzab 56] “Kim peygambere itaat ederse Allah’a itaat etmiş olur.”(4/80) “Peygamber size ne verdiyse onu alın, size neyi yasak kıldıysa ondan sakının.” (59/7) (Senin şânını, şöhretini yücelttik.) [İnşirah 4] |
o.T.
ben digerleri postaci degil demedimki
onuda nerden cikardin dindar kardesim? evet, peygamberlerin hepsinde bize güzel örnekler vardi. gecmis zaman degimi kullaniyorum, zira simdi hicbirisi yok! muhammed´de her beser gibi öldü! bunu artik kabullenseniz iyi edersiniz... --------------------------------------- arkadas neden anlamk istemiyorsun..bu sözlerinin gerceklik payi olsaydi Kuran bizlere Peygamberlerin kissalarini, mücadelelerini neden anlatsinki?Postacilarin(!) sözleri neden mektuplarda yer alsinki? Acanki Kuran bize Peygamberlerin buyruklarini anlatiyor, onlarla bize mesajlar veriyor, onlarin yaptiklari söz fiil ve tavsiyeleri Allah`in buyruklari, kanunlari oldugu anlasilmiyormu? |
s o.T.
ohne Text
|
gayet tabii
Bu konu cok ince ve zemin cok kaygan;
Yalan hadisler ve sahtekarlar yüzünden Peygamber asla dislanmamali. Bu yüzden Cok dikkatli bir egitime ihtiyac var. Hic bir zaman unutulmamali ki: Kuran in indigi yer Muhammed Mustafa nin kalbidir. O halde Onsuz Islam dini olmaz. Sadece dikkat edip peygamberimizi Iftiralardan korumak gerekir. |
Islam da Bakirelik ve Dul hanimlar
Düsünüyorum da;
Neden acaba Islam da Bakirelik cok önemlidir?.. Dul bayanlara iyi gözle bakilmaz en azindan rahatsiz edilir ve Rahat bir yasam imkani sunulmaz.. Islam da diyorum cünkü cogumuz böyle biliyoruz. Aslinda Islam da Böyle zirvalar yok. Yani Evlenecegin kiz Bakire olacak diye bir emir degil bir ima bile yok. O halde Nasil oluyor da bunlar Islam a yamaniyor ?.. |
Alpi , haklisin o.T.
ohne Text
|
Islam`da zina yok
Dolayisiyle
Kiz ve delikanli bakir/ bakire olur.... Pek tabiiki dul kadinlada evlenebilirsin |
ausserdem...
wenn wir die tiere nicht essen sollen..wiese sind sie dann aus fleisch und blut? :)
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 05:56 Uhr. |