Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

13.05.2007 11:52

Din kimler icin vardir !?

Din denilen sey cahil, aptal ve kendine güveni olmayan insanlar icin vardir.

Cahil aptal insanlar kendilerinin cevap bulamadigi sorulara tanridan cevap bulurlar !
Yani sorulara allahin isi diyerek cevap verirler !

Kendilerine olan güvensizligini tanrilara siginarak, dua ederek tadmin ederler !

Gerci o kadar duaya ibadete karsilik göremezler ama kendi kendilerini ölümden sonra cennete gitme ümidiyle teselli ederler ! ;-)

13.05.2007 11:55

itlerin duasi kalbul görseydi...

Istedigin kadar beddua et sen !

Itlerin duasi kabul görseydi gökden kemik yagardi ! :-))

Acaba filistinlilere, iraklilara ve afaganlilara kim beddua ettide allah onlara senelerdir cehennemi dünyada yasatiyor !? :-))

Iste sizin allahiniz bu ! :-))

13.05.2007 11:56

hahahahahahahahahahahaaaaaaa

Insanin kendine özgün düsünce, fikri ve din bilgisi olmayinca baskalarinin yazilarini alkislamak kalir ! :-))

13.05.2007 11:59

Gercekden iman sahibi olsaydin o yaziyi sende yazabilirdin bana ! :-))
Hatta örnek verdigim ayete bir aciklama getirmeyi tercih ederdin ama insan yeterince iman sahibi olmayinca baskalarinin bilgisinden, fikirinden ve düsüncelerinden nasiplenemeye kosar ! :-))

Iste bunun icinde harun yahya gibi fetullah gülen gibi ali kalkanca gibi dinci sahtekarlara muhtacsiniz ! :-))

13.05.2007 17:30

Tipkisini aldin benden de...

...de, ama anlamak istemeyene anlatilamaz.
Belki de almancan zayif olabilir; benim de türkcem mükkemmel degil. (; Türkce yazmasi cok iyi oldu bu yönden.
Benim dinle pek bir alakam yok - senin gibi degil yani, vaktimi, enerjimi ve sinirimi harcamam bu kadar. Umurumda bile degil milletin inanci. (;
Nefret etmek farkli bir olay - milyarlarca insana ayni profili veremezsin. Sundugun ayetler bu acidan hic bir önem tasimiyor. Insan dinini istedigi, sectigi gibi kullanir - iyi veya kötü. Faydasini görür veya görmez, bunu da sadece o insanc sahibi bilir.
Bosuna yorma kendini, anneler gününü biraz kinsiz, hosgörüyle kutla (;

13.05.2007 17:56

Wo bitte

Maide Suresi büyük....

Elmalili yada baska bir Tefsiri kaynak göstererek Kuranin KIN nefret dagittigini kanitlarmisin :)

13.05.2007 17:57

:) mir nicht leiderr..... o.T.

ohne Text

13.05.2007 17:59

Kurani zaten Resül dilinden yazilmis

HZ. Osman yazisi.... Allah yazip Resülün önüne koymadi, ama bu ayri bir konu...

Kizdigim olay ise karaborsa Kuran düsmanligi yapilmasi....

13.05.2007 18:00

ICh dachte Ihr hättet beweise

woooooooooooo ?? welche ??? womit ??

13.05.2007 18:01

glaub ich dirr o.T.

ohne Text

13.05.2007 18:04

Kendini sevmeyen insanlari sevemez

ich vermute Sie hat ein Problem mit sich selber, das erlaubt dir aber nicht hier sukkurile Formulierungen zu benutzen, yok ormana falan filan....

Kötü laf yada zorbalik zayif insanlarin yaklasimidir.... ich denke das das muss nicht sein....

Bilginle sözlerinle karsilik ver

13.05.2007 18:09

Demokraside yasiyoruz

isteyen istedigine inanir ve söyleyebilir....
Arkadasimiz ister DINSIZ olsun ister süper benzinli Müslüman oolsun yada Atom Hiristiyan olsun, bu kimseyi ilgilendirmez yada baglamaz...

ANCAKKKKK.... bir seyler ortaya atilinca, isi temeline kadar bilmek gerek, yasamak demiyorum bilmek... BILGI ister...

O yüzden söylenenlerin Ayet ve Tefsir ile isbatini istedim, ama malesef bir capalama yok.

DIN degil sakat olan, sakat olan DINI yaklasimlarimiz, Anne Babalarimizin DIN anlayisi ve DINI yaklasimlari....

ISTE TÜM SAKATLIK BURADA YATIYOR...

13.05.2007 18:18

Enteressant, YORUM eklemissin

sadesine neden bakmiyoruz

18
"Kibirlenerek insanlardan yüzünü çevirme, yeryüzünde kasılarak yürüme. Çünkü Allah, kurula kurula kendini övenlerin hiçbirini sevmez."

19
"Yürüyüşünde doğal ol, sesini alçalt. Şu bir gerçek ki, seslerin en çirkini eşeklerin sesidir."

20
Görmediniz mi, Allah, göklerde ve yerde bulunan şeyleri sizin emrinize verdi ve görünür-görünmez nimetlerini üstünüze saçtı. İnsanlardan öylesi var ki, Allah uğrunda ilimsiz, kılavuzsuz ve aydınlatıcı bir kitaba dayanmaksızın mücadele eder.

-----------------------------------------------

Kusura bakmada tüm DINLER beni caprsin yada senin ALLAHIN bani carpsinki, normal olan insan bu Ayetlerde FITNE aramaz.... cünkü FITNE yok.....

Acik konusalim, amacin nedir, seni DINLERE düsman eden nedir...

Kaldiki Kuranin baska yerlerinde o kadar Ayet vardirki, CIMBIZLAYINCA kesinlikle düsman kitabi gibi görünür....

Ama sen kalkmis, tertemiz Ayetlere bir seyler sokmaya caliyiyorsun....

DAS IST ZU AMATÖRHAFT....

Bak DINLERIN YASANIS SEKILLERINI Red eden varsa o benim, benim kadar DINLERI Red eden, yasanis sekilerini red eden insan yeryüzünde bulamazsin.....

AMA demek degildirki, TEOLOJI yoktur, Dinlerde güzellik yoktur.... eger sen bulamiyorsan, o halde senin yapinda güzellik yoktur derim....

Cünkü DINSIZLIK bile bir DINDIR

13.05.2007 18:34

Forumda DIN savasi

oyasa ben daha cok DEMOKRASI savasi isterim, ama olsun... cünkü bunada sükür, yillar önce bu sekil sohbetler bile dile alinmiyordu, cünkü DINI elinde tutan Haci Hocalar, SUS SESINI CIKARMA KAFIR OLURSUN laflari ile insanlari susturmayi süper benzinli sekilde beceriyorlardi.....

DINE karsi gelen arkadaslar aslinda DINE degil.... DINI YASANTIYA, DINI YORUMLARA KARSIDIRLAR..... ama farkinda degiller.... cünkü esas Kurandaki DINI yada KITAP-EHLIdeki yani INCILDEKI (altes Testament) DINI bilmemekteler....

Sakatlik Anne Babalarimizin DINI anlayisinda, Haci Hocalarimizin DINI anlatislarinda....

Was kann die Bibelk dafür, das Papast Leo für GELD die Sünden freispricht.... oder was kann der Koran dafür das Khomeynie Schlüssel für den Paradies verteilt....

Artik anlamanin zamani geldi ve geciyor....
Sakatlik DINLERDE degil, DINLERIN yorumunu eline gecirmis olan Papazlar, Hoclar veya Rabbilerdirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....
Ne yazikki insanlarin cogu DIN ile uyutulmakta...
kisacasi "RELIGION IST OPIUM FÜRS VOLK"
Damit kann man die Massen ruhig stellen...
Man schürt Ängste um sich daran zu bereichern...

Akilli olun, Haci Hoca yada Papazlarin oyuncagi olmayin....

INSAN DININ KÖLESI OLAMAZ..... DIN INSANIN KÖLESI OLABILIR....
Cükü DIN insan beyninden cikmisssa, ben DINI kapasiteme göre yorumlar, BANA GÖRE DIN BU DERIM, ve tüm sorumluluklari üstlenirim....

Yok öyle bedavadan DIN düsmanligi yada bedavadan karaborsadan Haci Hoca KULU olmak....

AKLINIZI KULLANIN, BEYIN YAPINIZI ZORLAYIN.... OBJEKTIF BIR SEKILDE TÜM DINLERIN TEMELINDE YATAN, EVRENSEL TEOLOJIYI KAVRAMAYA CALISIN...

Benim söyleyecegim bu kadar....

Fazit olarak sunu söylemek istiyorum, DINSIZ insan yasar, cünkü Allah DINLER üstü tabiattir, ama akilsiz beyin, yada asiri DINSIZ veya asiri DINCI den süper MÜRID olur.... onlari calistir Mürid et ve paralarini yeeeee... cünkü akillari kendi emekleri/paralarini tüketmeye yetmez....

Bu cercevede Kiliseler olsun Diyanet olsun, süper sistem oturtmuslar... Saltanat sürüyorlar..

Es liegt bei euch, ya MÜRID olursunuz, yada azda olsa arastirip, her seyin bir yorum oldugunu kavrayip, kendiniz icin kendi yorumunuzu yapip, SEVGI VE SAYGI ILE HAYATINIZI YASAMAYI DENERSINIZ....

Es liegt an euch.....

Und das letztez ist die DEMOKRATIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

elixier 13.05.2007 19:31

irrglaube

glaube und irrglaube liegen nicht weit voneinander entfernt.
wieso glaube respektive religion?
gesunder menschenverstand tut es auch.
glaube ist höchstens ein ersatz für die kraft und den mut sein leben selbst zu denken.

rhizome 13.05.2007 21:10

o.T.

Fikirlerine katilmiyorum - Kant, Einstein, Kierkegaard gibi dünyaca ünlü bilim adamlari Allah"a inanirken - biz nicin inanmayalalim ki?
Benim yasadigim ruhsal evrende inanc ile akil/mantik birbiriyle catismiyor. Tam tersine: din ve inanc mantiga dayanarak/güvenerek yasanmali bence (ve vice versa). ve cok güzel yasanabiliyor (bunu isteyene tabii ki)

Peki ... Allah"a / tanriya inanmiyorsun nicin bütün gün Kuran"im Kerim ile ugrasiyorsun?
Örnegin ben Rap müzigi hic, ama hic sevmiyorum ... ama Rap forumuna girip ve orda milleti rahatsiz etmek aklimin ucundan bile gecmez.

Insan inanmadigi bir teoriye nasil bu kadar zaman harcayabilir ... gercekten anlamiyorum seni.

Neyse, kapatalim konuyu ... Damia"nin dedigi gibi: Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az.

13.05.2007 22:18

Umarim sen simdi bu yazindan sonra iman sahibi bir müslüman oldugunu aciklamayacaksindir !? :-))

Yani bir müslümanin agzina demokrasi felan fesman hic yakismiyor !
Ayrica bu kurani kerimde emir edilen seriat düzeninede zit bir düzen ! :-))

Müslüman vatandas demeokrasi istiyor ! :-))
Yani seriati emir eden allaha karsi geliyor, kurandaki seriat emrini inkar ediyor ! :-))

Seni gidi moderin müslüman seni ! :-))

Sakin dinkardeslerin duymasin, senide kafir ilan ederler yoksa ! :-))

13.05.2007 22:21

Öyle deme ...

Zayif karekterli insanlar, yani looserler, tanrilar olmasa umutlarini kime baglayacaklar !?

Bilmedikleri sorunlarin karsiligini veremeyince,
aptal olduklarinin mazeretini bulamazlar.
Yani allahin isi deyip gecemezler ! :-))

13.05.2007 23:35

inanan inanir

inaniyorsun diye burada yapilmayan hakaret kalmadi..inanmiyorsaniz susun..inananlarada karsimayin

13.05.2007 23:36

sen anana

bile yobaz diyen bir sahsiyetsizsin

hem o kadar kuvvetli karakterin varsa..acsana su gb ni adma gibi..yemiyormu

13.05.2007 23:38

sen müslümansin diyip

bu insnalarin dinine imanina küfür etmekmi senin anladigin demokrasi..ben öyle demokrasi alir snein münsaip yerine.......hadi yine iyisin..kicina bir sey girecek :)

13.05.2007 23:39

dinsiz olan olsun

peki bu dinsizlik insana peygambere ve dine ve kitabina küfür ettirmeyi ne sekilde hak veriyor..sen su serefsizin yazdiklarini pek okumadin herhalde forumda..

13.05.2007 23:41

ulan hergele

onun bunun cocugu..burada her gün dinle imanla ugrasacagina su serefsizligini bi düzgün sekle geitr imansiz..

yüz milyonlarca insan müslümanligi secmis..halen milyonlarca insna islam dinine gecioyr hakaret etmeden adam gibi yaz birlesmis milletler cocugu seni

13.05.2007 23:42

senin duan kabul oldumu

kemik yerine gökten cük yagdi o da sirayla götüne girdi anlasilan

13.05.2007 23:43

anneler günü?

o kendi annesine yobaz diyecek kadar ezulmis bir ayi..gec sen o anneler günü lafini

14.05.2007 00:21

Küfür eden sensin !

Burada küfür eden sensin !
Sadece bana degil haci anama bile küfür ediyorsun ! :-))

14.05.2007 00:27

Ne o ermenistan icin sms ceken müslümancik !? :-))

14.05.2007 00:39

ahkettigin sekilde yaziyorum sana

normal sekilde yazarsam kendini adam zannedersin sonra..

haci anana.................sen kendin küfür ediyorsun ben etsem ayipmi

14.05.2007 00:40

ermenistana

sen sms cekmissindir
sornadan böyle zirvalamak icin

hem onlarda senin gibi islam düsmani

birbirinizi iyi agirlarsiniz

1insanol 14.05.2007 00:45

Evrim Rüzgarlari

yil 1800 ler

Evrim rüzgarlari

estirildi dünyada

Insanlik böyle sapikligi görmemisti rüyada

Istahlar kabardikca kabardi

evrime ugrayanlar Maymunlara hayran kaldi.....

yil 1900 ler

zayiflar ezilmeliki,Maymun gelisimini tamamlasin dediler

Insani baliklastirip, kücük baliklar gibi yediler...

gelistikce gelisti kana doymayan vampir

yerlere hakim olmak yetmezdi ona

Evrim yagmurlari yagdirmaliydilar...

Kar yagmur evrime ugradi

teori kanitlandi(!)

gökyüzünden dünyaya; gaz ve bombalar yagdi...

yil 2000 ler

teori sucüstü yakalandiysada,

getirsi vampirlere tatli geldi

meleklerin secde ettigi insan

Hayvandan asagi evrimini kanitladi---

keske sadeece kar yagsaydi

Bir parca ekmek bulmanin sevinciyle

Evine kosan cocuklarin

Minicik varliklarina kan yagmasaydi

KESKE sadece kar yagsaydi

Elleri ususede minikler,

neseyle kar topu oynasaydi...

Ah benim neslimi pasifize edenler ah,

Keske üzerime kar yagsaydida;

Bunca katliamlara ; sahit olmasaydim...

"Yer yüzünde fitneden eser kalmayincaya kadar Mücadele edin" buyururken yaratan

Ah Kör Tagut Bilgin ah..

Engel olmasaydin

Uysaydim bu ilahi mesaja da;

Filistinde, Cecenyada,Bagdatta,

yapilanlara, ortak olmasaydim:-(

_a_

--------------------
Ey Labuartuarlarda hava atmaya kalkan akil !
söyle bana yoktan birseymi buldun!
Bahcemdeki bir avuc topragi;
senden daha vefakar gördüm!
En büyük evrim;
batildan arinip Hakki bulmaktir;
Zerrelerden hisse kapip, maddeye tapmamaktir;
göz kendini aynasiz göremezken,
görmüyorum demek,sacmalaktir.

14.05.2007 00:47

ssstt ibnetör :)

sana öbür forumda kuz diyorlar yazarken..GB de erkek yaziyor..neden cinsiyetin belli degil..az oruspu degilsin var ya :)

ilgincamakomik 14.05.2007 05:14

seytan dedinde...

adamin biri devesi ile uzun yollculuga cikmis, karisini ve cocugunu evde birakmis...
yaklasik 1 hafta sonra adam bir agacin altindaki salincakta sallanirkene, karisi aklina gelmis (sex düsünceleri falan)
adam cekmis devesini salincagin önüne, ve sallanirken deveye "vurmaya" baslamis....
bi müddet sonra adamin isi bitmis, akli basina gelmis ve kusur abdesti alirken sunlari söylemis: "allahim beni affet seytana uydum...." der demez pofff diye seytan cikmis ortaya ve demiski:"ulan esekogluesek o posisionu ben bile bilmiyordum... "

okudugunuz icin tesekkürler, ben yine sessizce sizin yazdiklarinizi takip edeyim cok enteresan...

benekalice 14.05.2007 07:15

Burada küfür kelimeleri kullanan

userler neden atilmiyorlar? Meydani bos bulmuslar, küfür basiyorlar. Örnegin "..Catli" isimli user.

benekalice 14.05.2007 07:27

CyberAngel"in

Ateist olmasina karsi saygim var, buraya Kuran"dan alinti yapip kopyalamasina da.

Cünki bu demokrasi hakkindan internet forumlarinda "asiri dinciler"inden bu sekilde faydalandigi herzaman görülen birseydi.

Neden ozaman dine karsi olan birisi yapmasin. Zaten burasi Din forumu, bir ara "alpi" diye biri vardi burada, onun gibiler diger forumlari da kopyalanmis yazilari ile dolduruyorlardi.

Benim rahatsiz oldugum konu sadece, CyberAngel"in baskalarini "müslümanciklar" gibi kelimelerle hitap etmesi ve dejenere etmeye calismasi. Bu demokratik degil, saldiri.

Ama bunun yaninda tekrar ediyorum, simdiye dek "asiri dinciler" hep kendileri gibi düsünmeyenleri ve soru soranlara "gavur ateist" diye saldiriya gectiler. Kimse karsi cikmadi. Ikiside yanlis.

kezban 14.05.2007 12:00

Giymelü Evladum

Küfür aciz mahluhlarun tek ve siddetlü silahidur.

Bu aciz mahluhlara laf anlatamuyan ahilli bidemün terbiyelü insanlar ide bu cenüb yaratuhlar sayesünde dinden imandan edülüp o sevüyeye düsürülmektedür.

Örf, adet bidem geleneklerimüze yahischur bi sekülde oluyo bunlar.

TR cohlugu oldugu sohahlarda yörüdünnü hec? Istanbuldan dud Berlin Kreuzberg/Neukölln e dek, her 50 metrede ana avrad duymazsan süphelenmelisün Türklükleründen ;)

kezban 14.05.2007 12:06

Abdelü halam

yürüyo lo..... ne irade, ne vakit hayret valla....

bu herüf kesün anasinin temizliklen gazandigu paraylan bidemin Alamanlarun Hartz IV iylen hayatini sürdürüyo.

Sabah ahsam, gece göndüz hepi burada.... yürüyo da yürüyo, emme biri Hööööst dedümü nasida guyrugunu hemen gerüye cekiyo

loooooooool

Yandan Yirtmacli Entari pek yahisiyo sanga Aciz Mahluh senü

Scheytanun Ürünü ZURNA

muahahaaaaaaaa

14.05.2007 12:25

ja ich liebe dich auch

eine hassasiyeti dine küfür eden cyberangel icinde gösteriyormusun

14.05.2007 12:26

anadan bahsedecek en son kisi sensin

aile terbiyesi aldim deyip burada salladigin küfürleride gördük

14.05.2007 12:27

anneni babani yad ediyorsun yine

yakisir sana aile terbiyesi almis dümbük :)

kasintimi basti yine?
kocan ise yaramiyor herhalde habire bana asiliyorsun :)

14.05.2007 12:31

Burada dine küfür edenler

neden siteden atilmiyorlar

assagidaki benekalice akillisi yanlis sormus

dine küfür etmek serbest degilmi

sizi gidi atatürk maskesi arkasina saklanmis dinsizler

atatürkü üis emelleriniz icin kullanmayin

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 15:35 Uhr.