Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   News & Politik (http://localhost/forum/showthread.php?t=4275)

12.05.2007 19:36

apo ve pkk ile ilgili söylesi

İbnebaşı abdullah öcalan ile yaptığımız ropörtaj ile terörist liderin yaşamına ve kişiliğine yönelik bilgiler elde ettik:

Muhabir: Merhaba, size ibnebaşı dememde bir sakınca var mı?
Öcalan: Hayır ne münasebet, istediğiniz şekilde hitap edebilirsiniz.

Muhabir:Teşekkür ederim, size neden ibnebaşı diyorlar biraz açıklayabilir misiniz?
Öcalan: Öncelikle tipim müsait, ama hayat görüşümden dolayı da bana bu yakıştırmayı yapıyorlar!

Muhabir: Peki bundan rahatsızlık duymuyor musunuz? Zira pek iç açıcı bir sıfat değil de?
Öcalan: Neden rahatsız olayım ki? Bu kadar yaptığım hayvanlıktan sonra bu az bile.

Muhabir: Aslında ben size ibnebaşı demek istemezdim, ******çocuğu sıfatı size daha çok yakışıyor, ama gazetede bunu yayınlayamayacağımız için ibnebaşını tercih ediyorum.
Öcalan: Çok ibnesiniz sayın muhabir.
Muhabir:Rica ederim efendim o sizin ibneliğiniz. (Burada biraz gülüştükten sonra esas sorularımıza geçiyoruz)

Muhabir: Sayın ibnebaşı, herkesin merak ettiği bir soruyla başlamak istiyorum. Bu ibnelikleri yapmanızda sizi teşvik eden neydi? Lütfen bize içinizi dökünüz.
Öcalan: Bunun birkaç sebebi var aslında. Benim yaşadığım yerlerde oğlancı diye tabir edilen, çocuklara sulanan büyük amcalar vardı. Bana da musallat oldular, 18 yaşıma kadar önlerinde eğilmek zorunda kaldım. Bu benim çok ağırıma gitti. İkincisi ise, küçüklüğümden beri içimden gelen hayvani bir duyguydu yaptıklarım. Kendimi firenleyemedim.

Muhabir: Birgün imralı hapishanesinden çıkacağınızı umuyor musunuz?
Öcalan: Umut herşeydir sayın muhabir. Umudum olmazsa yaşayamam. Ha bir de örgütsel hareketlerimiz var, freedom for öcalan ve öcalana özgürlük gibi imza kampanyaları düzenliyor yandaşlarım. Salak salak işler aslında, yüz defa "yapmayın bu millet bu kadar salak değildir" dedim ama, "olsun bunu da bir deneyelim ibneliğin sınırı yoktur" dediler bana.

Muhabir: Hakkaten çok ibneymişsiniz sayın öcalan, yani hala bir umudunuz var ha.
Öcalan: Önünde sonunda çıkacağım burdan derken, ****fizik manada söylüyorum bunu. Yani bu hapishane hücresinde geberince, öbür tarafa gitmem demek, bu hapishaneden kurtulmam demek. Anlatabiliyor muyum?
Muhabir: Anlıyorum sayın ibnebaşı da, bu küçücük beyninizi bu tip şeyleri düşünerek yormamanızı tavsiye ederim.
Öcalan: Çok düşüncelisiniz.

Muhabir: Sayın ibnebaşı, yakalanma görüntülerinizin bir kısmı medyada yayınlandı. Bu kadar cani bir ibnesiniz. Yakalandığınızda daha onurlu olmanız gerekmez miydi? Sizi yakaladıkları anda, resmen yalamaya başladınız. Yalvardınız, af dilediniz? Nasıl bu kadar yanar döner olmayı başarıyorsunuz?
Öcalan: Ehe ehe, yahu başka ne yapmamı bekliyordunuz. Amerika anamızı sikti, israil anamızı sikti, iran, ırak, suriye, yunanistan ve bütün avrupa birliği ülkeleri bizi birer kez becerdi. Sonunda tanıdık bir simayı da yalayayım dedim. Çok mu şey istedim.
Muhabir: Kenyadan yurda dönerken, size uçakta nasıl muamele yaptılar.
Öcalan: Muameleyi onlar yapmadı ben yaptım. Ama çok zevk aldım. İri ve uzunlardı.
Muhabir: Alışkınsınız yani.
Öcalan: Bizim alışkın olmadığımız ibnelik yoktur efendim.

Muhabir: Sayın ibnebaşı, son sorumu sorarak konuşmamızı noktalamak istiyorum. Cezaevinden yandaşlarınıza yani diğer ibnelere iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?
Öcalan: Fazla yırtınmasınlar. Hiç kimse beni hapishaneden çıkaramaz. İnsanları öldürmeye devam etsinler. Yakalandıklarında ise insan hakları mahkemesinden yararlanmaya devam etsinler. Adına da demokratik özgürlük hareketi desinler. Buna hem bizim ibneler inansın, hem de avrupalıları inandırmaya devam etsinler. İbnelikten zarar gelmez. Sürekli alsınlar arkadan, sonunda özgür özgür çifleşsinler. 10 ar 15 er çocuk yapsınlar, nüfus olarak türkleri yakalasınlar. Büyük kentlere taşınıp oralardaki insanları rahatsız etsinler. Masum insanları marketlere bomba koyarak öldürsünler. Kızlara laf atsınlar. Yılbaşı kutlamalarında kızlara pandik atsınlar. Sonra da gülerek kaçsınlar. Yol kenarlarında değnekçilik yapsınlar, milletten haraç toplasınlar. Gece kondularla plazalar kursunlar. Çalışmasınlar, devlet ve türklerin vergileri ile yaşasınlar. Vergi vermesinler, dağbaşına kaçak ev yapıp bir de arsız arsız yol su elektrik istesinler. Alamazlarsa, insan hakları mahkemesine başvursunlar. Eroin ve kokain işine ağırlık versinler, topladıkları parayı örgüte yollasınlar. Çocukları için devletten para alsınlar, çocuklarını okula göndermesinler, ama okul istesinler. Fabrika istesinler çalışmak için ama çalışmasınlar, bir de arsızlık edip fabrikayı bombalasınlar. Yaksınlar.

Muhabir: Oha sayın öcalan oha, mesaj iletin dedik. *****zı sikeyim sizin sayın öcalan.
Öcalan: Böyle erotik cümleler kurma sayın muhabir, tahrik oluyorum.

halitpasa75 13.05.2007 11:19

CHP - AKP farki !!!

Eger bu bölücülük ise, terör örgütü elebasina "Sayin" diyen zihniyet nedir?
Sehitlere "Kelle" diyen zihniyet nedir?
Ciftcisine "Anani al git lan" diyen zihniyet nedir?
Türk kelimesini kullanmaktan utanan, ülkeyi alt ve üst kimlige bölen zihniyet nedir?
Vatani pazarlayan zihniyet nedir?
Vatani babalar gibi satan zihniyet nedir?
Teröristin önünde diz cöken zihniyet nedir?
Teröriste kefil olan zihniyet nedir?
Askerlik yan gelip yatma yeri degildir zihniyeti nedir?
Demokrasi amac degil, aractir diyen zihniyet nedir?
Güzide Izmir kentimize "gavur Izmir" diyen zihniyet nedir?
Güneydogu"dan her gün sehitler gelirken, sehitlerimizin katilleriyle (Talabani, Barzani) kucaklasmak nedir?

Gercek bölücüler kimin oldugu ortadadir. CHP Atatürk"ün izinde, tam bagimsiz Türkiye icin caba harcamaktadir.

AKP kime ve neye hizmet ettikleri ortadadir.

Ampul sönecek ve Kemalizim aydinligina kavusacak Türkiye, kimsenin kuskusu olmasin.

Ne Mutlu Türküm Diyene. Bunun icin illa ki CHP.

CHP - AKP farki !!!

Türk kelimesini kullanmaktan utanan, ülkeyi alt ve üst kimlige bölen zihniyet nedir?
Güneydogu"dan her gün sehitler gelirken, sehitlerimizin katilleriyle (Talabani, Barzani) kucaklasmak nedir?

Gercek bölücüler kimin oldugu ortadadir. CHP Atatürk"ün izinde, tam bagimsiz Türkiye icin caba harcamaktadir.

Ampul sönecek ve Kemalizim aydinligina kavusacak Türkiye, kimsenin kuskusu olmasin.

CHP - AKP farki !!!

Aynaya bakip konusanlar

Aynaya bakip konusanlar

13.05.2007 11:48

akp yandaslarindan ermnistana 12 puan !

Eurovision yarismasinda bizim ermenilerden,
yani akp yandaslarindan ermenistana tam puan, yani 12 puan ! :-))

Kim türkiye Cumhuriyeti ve Türk düsmani ise bu akp serefsizlerinin dostu oluyor !

En güzel örnekler, basta pkk daha sonra filistinliler, ermeniler, rumlar,...

Türkiye cumhuriyetini AIHMe sikayet edenler ortada: pkk yandaslari, ermeniler, rumlar ve akp yandaslari !

Hadi ermenilerin, rumlarin, araplarin tarihi bir acilar var, ya akp yandaslarinin ne gibi sancisi var acaba !? :-))

eeee Türküm demek yerine Türkiyeliyim demeyi tercih edenlerden ermenilere tam puan vermeleri, yani 12 puan vermelerine, hic sasirmadim !
Bu akp yandaslarinin basbakanlari bile "Türküm" demek yerine "esim arap ben gürcüyüm" demeyi tercih ediyor !
Acaba cocuklari hangi soydan oluyorsa !? :-))

Türklerin ve Türkiyenin en büyük düsmanlari ne ermeniler, ne rumlar, nede araplar !
Türkiyenin en büyük düsmanlari pkk ve akp el ele icden Türkiyeyi yikiyorlar !

Kahpeligin, hainligin, serefsizligin adi
akp ve pkk !

13.05.2007 17:20

asil

0 12 puani baska endenlere yikmak senin gibi haysietsiz serefsiz mumculara yakisir

o 12 puani veren türk halki belki ne biliyorsun
ama senin gibi bölücüler zaten halk düsmaniydi degilmi
cumhurbaskanligini bile halkin secemisnde korkan atatürk maskesi arkasina gizlenmis, ama laiklikle hicbir alakasi olamayan senin gibi itler ;)

13.05.2007 17:21

:))

iste 12 puan bu
cyberangel gibi serefsizler okusun

13.05.2007 17:46

Din Düsmani

Başbakan, bakan ve milletvekillerinin başörtülü eşlerini resepsiyonlara davet etmeyen, Köşk’ün kapılarını başörtülü vatandaşlara kapatan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bu yasağı tarihe de taşıdı.

Sezer, Atatürk’ün 125. doğum yıldönümü için hazırlanan albümde başörtülü eşi Latife Hanım’a yer verilmesine izin vermedi. Albümde M. Kemal’in Sivas ve Erzurum Kongresi ile ilk Meclis’teki sakallı ve sarıklı mebuslarla çekilmiş onlarca fotoğrafa da yer verilmemiş.

Başbakan, bakan ve milletvekillerinin başörtülü eşlerini resepsiyonlara davet etmeyen, Köşk’ün kapılarını başörtülü vatandaşlara kapatan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bu yasağı tarihe de taşıdı. Sezer, Atatürk’ün 125. doğum yıldönümü için hazırlanan albümde başörtülü eşi Latife Hanım’a yer verilmesine izin vermedi.

ATATÜRK ALBÜMÜNDE LATİFE HANIM YOK
Atatürk’ün 125. doğum yıldönümü sebebiyle hazırlanan albüm Cumhurbaşkanlığının internet sitesi “cankaya.gov.tr” de yayınlandı. Albümde Atatürk’ün manevi evlatları, himayesine aldıkları, arkadaşları ile Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Ankara ve İstanbul’daki yaşamı, yurtiçi ve halk arasındaki gezilerinin yer aldığı fotoğraflara yer verildi. Ancak albümde Atatürk’e yakın isimlerin fotoğrafları yer almasına rağmen en yakını durumunda olan başörtülü eşi Latife Hanım’ın fotoğraflarına yer verilmemesi dikkat çekti. Bunun yerine Atatürk’ün başı açık manevi kızları ve diğer yakınlarının fotoğraflarına yer verildi. Albümde M. Kemal’in Sivas ve Erzurum Kongresi ile ilk Meclis’teki sakallı ve sarıklı mebuslarla çekilmiş onlarca fotoğrafa da yer verilmedi.

BAZI FOTOĞRAF KARELERİ NEDEN BOŞ?

Albümde yer alan bazı karelerin boş olması dikkat çekiyor. Bu karelerde Latife hanım ile sakallı, sarıklı mebuslarla çekilmiş fotoğrafların olabileceği ve Sezer’in bunları kaldırttığı ifade ediliyor. Atatürk’ün hayatını fotoğraflarla konu alan bir albümün bu şekilde dar çerçevede tutulması, “Mustafa Kemal’in hayatı sadece bunlardan mı ibaret?” eleştirisine sebep oldu.

Konuyla ilgili bilgi almak için Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğini aradık. Ancak gün içinde herhangi bir cevap alamadık. Sezer’in sansürlü albüme nasıl bir cevap vereceği merakla bekleniyor.

13.05.2007 20:12

Türkiye Laikdir, Laik Kalacak!

Schon vergessen ?? Es waren Atatürks Reformen, die das Fundament für sakularisierte bzw. laizistische und moderne Republik geschaffen hat. :)

Zur Erinnerung:

=&gt1924 hat er am 3. März in der Nationalversammlung die Abschaffung des Kalifenamts beschlossen, am Tag darauf mussten alle Angehörigen der Familie Osman die Türkei verlassen. In der Folge wurden die Derwischklöster und die religiösen Gerichtshöfe geschlossen, Religionsschulen für Geistliche und Richter aufgelöst; die allgemeine Schulpflicht wurde eingeführt und alle Schulen einem Erziehungsministerium unterstellt.

=&gtAm 2. September 1925 wurde das Tragen religiöser Trachten wie Pluderhosen und Turbane verboten.

=&gtEnde 1925 wurde die islamische Zeitrechnung durch den Gregorianischen Kalender mit der Zählung ab Christi Geburt ersetzt. 10 Jahre später trat dann der Sonntag als arbeitsfreier Tag an die Stelle des den Muslimen heiligen Freitags. Außerdem wurde das metrische System eingeführt. Die am Koran orientierte Rechtsprechung wurde durch das schweizer Zivilrecht, welches mit nur unbedeutenden Anpassungen übernommen wurde, abgelöst. Die Rechtsübernahme schloss auch das moderne Erbschaftsrecht und Familienrecht des ZGB mit ein. Daneben wurden das deutsche Handelsrecht und das italienische Strafrecht übernommen.

=&gtMustafa Kemal ließ auch die arabische Schrift durch das lateinische Alphabet ersetzen.

13.05.2007 23:46

laiklik dinsizlik degil ama

iste bunuda türkiyenin yüzde 75i suan gösteriyor..ya da türkiye demiyimde atatürkcüyüm diyenlerin..laiklik maskesi ardinda islam düsmanligi yapmak olmaz..daha atatürkü bilmezsiniz siz..atatürkcülük islama karsi gelmekse bu cok ucuz bir laiklik olur

hem latife hanim hakkinda yzailanlari gizlemekmi laiklik?vay be

atatürk kimdi?sana atatürkün islam hakkind abir kac lafini yazayim da gör

Ey millet, Allah birdir, şanı büyüktür. Allah"ın selameti, sevgisi üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri Allah tarafından insanlara dini gerçekleri duyurmaya memur ve elçi seçilmiştir. Bunun temel esası, hepimizce bilinmektedir ki, Yüce Kuran"daki anlamı açık olan ayetlerdir. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir. En mükemmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa, gerçeğe tamamen uyuyor ve uygun düşüyor." (Atatürk"ün Söylev ve Demeçleri, cilt 2, S.93)

bu sadece bir örnek..istersen daha cogunu yazayim

simdi atatürktemi yobazdi?

14.05.2007 00:26

Ne oldu, kuyrugunami baestim !? :-))

Ermenistana sms cekenlerden birisi oldugunu nasilda fark ettirdin hemen !? :-))
Kuyruguna basmisim gibi hemen veryansin etmissin ! :-))

14.05.2007 00:41

hayirdir

iki gündür ermeni lafi agzindan düsmüyor

neue lover gefunden du flittchen? :)

14.05.2007 00:50

Kompleksli bu sezer denilen herif o.T.

ohne Text

14.05.2007 13:32

türkiyenin ilk first ladysi

kimdi bu hanim?..latife hanim..sahte atatürkcülerin ve din düsmanlarinin özellikle gizlemek istedigi biri..resimlerini yasaklama cabasinda olmalarinin nedeni alttaki linkte..resimi görünce nedeninide anlarsiniz

bu hanim cankayaya cikan ILK TÜRBANLI cumhurbaskani esi!!

<a href="redirect.jsp?url=http://img91.imageshack.us/my.php?image=bf0d6374c311c948b7feda3hc6.jpg" target="_blank">http://img91.imageshack.us/my.php?image=bf0d6374c311c948b7feda3hc6.jpg</a>

14.05.2007 13:45

gercek atatürk

sizin gibi din düsmani olmayan..

bugün türkiyede dine yapilan kistlamalar hep atatrük maskesi altinda yapiliyor

kendilerini cagdas zanneden 3-5 (zibidi) aydin, suratlarina gecirdikleri maske ile milleti kandirmaktalar ve yönetimlerinin elestirilmelerine aninda iste vatan haini diye karsi koymaktadirlar..bu yönetimdekiler genelde mason olurlar..

ama gün gelecke o sahte atatrkcülerin maskesi düsecek..atatürke yine gercek atatürkcüler sahip cikacaktir..bu maskenin düsmesi onlari tahtlarindan indirecegi gibi taptiklari ideallerinde birer hayal oldugunun en güzel göstergesi olacaktir..

atanin ardina gizlenip islam düsmanliklarini yapamayacaklar..

iste gercek atatürkten islam üzeri bazi cümleler:

-Allah birdir, şanı büyüktür. Allah’ın selameti, sevgisi üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri Allah tarafından insanlara dini gerçekleri duyurmaya memur ve elçi seçilmiştir. Bunun temel esası, hepimizce bilinmektedir ki, Yüce Kuran’daki anlamı açık olan ayetlerdir. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir. En mükemmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa, gerçeğe tamamen uyuyor ve uygun düşüyor.”

-“Türk Milleti daha dindar olmalıdır, yani bütün sadeliği ile dindar olmalıdır, demek istiyorum. Dinime, bizzat hakikate nasıl inanıyorsam, buna da öyle inanıyorum. Şuura muhalif, terakkiye engel hiçbir şey ihtiva etmiyor. Halbuki Türkiye istiklalini veren bu Asya milleti içinde daha karışık, sun’i, batıl inanışlardan ibaret bir din daha vardır. Fakat bu cahiller, bu acizler sırası gelince aydınlanacaklardır. Eğer ışığa yaklaşamazlarsa kendilerini mahv ve mahkum etmişler demektir. Onları kurtaracağız.”

-“Büyük bir inkılap yaratan Hazreti Muhammed’e karşı beslenilen sevgi, ancak onun ortaya koyduğu fikirleri, esasları korumakla tecelli edebilir.”

14.05.2007 15:50

Der Wächter des Laizismus

Woooow, bis kurzem habt ihr Atatürk wie die Pest gehasst wegen den obenaufgeführten Reformen, jetzt aufeinmal habt ihr Atatürk neu entdeckt. :) Ich denke, die Mitings haben euch schwer beeindruckt, deshalb dieser Wandel. *lach*

Nun ja, nur weil der jetzige Präsident Sezer nicht nach euer Nase tanzt, versucht ihr ihn mit allen Mitteln anzugreifen. :) In diesem Fall ist der Präsident Sezer mit seinen Entscheidungen der Wächter des Laizismus und es würde mich wundern, wenn ihr Ihn nicht angreifen würdet und als Islam-feind degradieren würdet.

Türkiye Laikdir, Laik kalacak!

basak80 14.05.2007 16:04

manipulatin dinciler tarafindan

buna inaniyomusun sen?? forumu manipulationalara doldurdun sende

basak80 14.05.2007 16:07

iyi etmis yeri diil kopftuchun

bunlarda dünya medyasinda cikacakti düsünsene geri kalmis ülke tr diye

halitpasa75 14.05.2007 16:59

o.T.

Latife Hanim, yobaz sikmabas degildi. Latife Hanim, cagdas Türk kadiniydi.

Gösterdigin resim neyi kanitliyor? Ancak bizim tezlerimizi dogruluyor o resim. Cünkü o Latife Hanim, hür iradesiyle bu Latife Hanim oluverdi:

<a href="redirect.jsp?url=http://www.kultur.gov.tr/Genel/images/ataturk/007_05.jpg

Dini" target="_blank">http://www.kultur.gov.tr/Genel/images/ataturk/007_05.jpg

Dini</a> ve kadini siyasallastirma cabalarindan vazgecin.

Latife Hanim"dan elinizi cekin.

halitpasa75 14.05.2007 17:09

Bir kac soru

CHP"ye utanmadan ´bölücü´diyenler var. Neymis, CHP türban"a karsiymis. Dogru degil, ama varsayalim ki dogrudur.

Ciftcisine "Anani da al git lan" diyen zihniyet nedir?
Askerlik yan gelip yatma yeri degildir diyen zihniyet nedir?
Güneydogu"dan her gün sehitler gelirken, sehitlerimizin katilleriyle (Talabani, Barzani) kucaklasan zihniyet nedir?
Cözümsüzlük cözüm degildir deyip, KKTC"yi satan zihniyet nedir?
Yargi"ya, bunu git ulema"ya sor diyen zihniyet nedir?
Terörist elebasini bir yasa ile serbest birakmaya calisan zihniyet nedir?
Zana ve saz arkadaslarini Bakanlikta agirlayan zihniyet nedir?

Daha binlerce örnek vardir.

AKP kime ve neye hizmet ettigi ortadadir.
Bosuna ABD, AB, Talabani ve Barzani acikca AKP"yi desteklemiyor. Bu bir utanc tablosudur.

Hala AKP"ye destek verenler hangi mantiga dayanarak bunlara destek veriyor, anlamiyorum.

Ancak herseye ragmen,Ampul sönecek ve Kemalizim aydinligina kavusacak Türkiye, kimsenin kuskusu olmasin.

halitpasa75 14.05.2007 17:26

o.T.

Anlamiyorum.

Siyasal Islami savunan bir parti isbasinda. Bu dönemde bir cok suikast isleniyor. Bunlarin arasinda Dink, Santoro, Malatya cinayetleri, Danistay baskini var. Faillerin hepsi dini amaclardan dolayi cinayetleri isliyor (mesela Danistay"in Türban kararindan dolayi veya Malatya"da misyonerlik faaliyetlerden dolayi)ancak ne hikmetse hedef tahtasinda Milliyetcilik kendisini buluyor.

Konu Milliyetcilik degildir. Konu Siyasal Islamdir. Siyasal Islam"in partisi basta ve bu cinayetlerin ortamini hazirlamaktadir.

benekalice 14.05.2007 21:15

Insallah!

Atatürk"ün partisi basa gelecek. Ama en basta su Baykal"in cekilmesi gerek ortadan. Sadece idealist fikirler tüketip teoride kalan degil, icat yapmayi planlayan kisiler, demokrasiyi kolay kolay sarsilmayacak hale getiren insanlar üstlenmeli bundan sonra Türkiye"nin gelecegini.

Su günlerde, meydanlarda bayrak sallayanlar, sandik basina gidip, seriata hayir demesi gerek! Yoksa bu is sadece bayrak sallamakla olmuyor.

benekalice 14.05.2007 21:21

Diese Art nennt man...

"den Wolf im Schafspelz". Jetzt versuchen diese Mollas mit Atatürk ihr Ding durchzuziehen. Atatürk söyle derdi, böyle derdi... diye.

Das ist typisch für diese Leute und damit sind die bis heute gekommen, weil sie es geschafft haben, dass das Volk diese Floskel schluckt. Dir ruckeln gerade an dem demokratischen System der Türkei.

Jetzt sind die in der Verantwortung, die aufgewacht sind, und ihre Fahnen gegen die "politische Scharia" geschwungen haben. Sie müssen am Wahltag "Nein" zur "politischen Scharia" sagen.

15.05.2007 00:47

Nedir bilirmisin !? :-))

En assagilik, en serefsiz adi bir mahlukatdir !

Yani tayyipdir ! :-))

15.05.2007 00:48

hahahahahahahahahahahaaaaaaa

Nedense hep serefsiz takiminin üyeleri Atatürk`ün adini kendi adi emelleri icin kullanirlar !

15.05.2007 00:51

Atatürkcüye bak atatürkcüye ! :-))

Islerine gelince Atatürkün ismini degil
anasinin fotograflarini bile kullanir
bu serefsiz takimi ! :-)?

15.05.2007 00:55

Ucuz propaganda ! Inanmayin !

Yine dinci serefsiz sahtekarlar yalan yanlis ucuz propaganda ile insanlari devlete karsi kiskirtiyorlar !
Hadi bahis ettigin resimleri internetde gösteren stenin adresini ver bakalim ! :-))

Veremezsin, cünki öyle birsey yok !
Tipik bir yobaz dincinin ucuz serefsizce bir propagandasi !
Bircok cahil yobaz müslümancik ne yazikki bu dinci yobazlara kaniyorlar !
Bunlar dinci yobazlar, dindar degil, dinci !
Dinlerinin ne oldugu bile belli olmayan dinci yobazlar ! :-))

15.05.2007 17:16

akp döneminde 3 katina cikan disborc !

akp döneminde disborc 120 milyar dolardan 350 milyar dolara cikmis !

Yani 80 yillik Cumhuriyet devrinde yapilmamis disborc 4.5 senede yapilmis !

Bu nasil ve neden yapilmis !
O kadar borcun karsiliginda Türkiye Cumhuriyeti ve Türk vatandaslari icin ne yapilmis !
Yani yapilan borcun karsiligi kime ne gibi ne gibi faydasi dokunmus !?

Vatandas yine sefil yine sefil !
Devlet yine metelige kursun atiyor !

Ama 230 milyar dolar nereye gitti !?

Birde özellestirmeden gelen milyarlar !
Gerci özellestirme adi altindaki peskes cekmeler kendi avantalari icin yabancilara peskes cekildi !

Mesela Türk Telekom, araplara satildi !
Hemde öylesineki bedavaya !
Adamlar Türk Telekomu aldilar hemen bir zam yaptilar, 3 sene icinde yapacaklari kaarla taksitlerin hepsini ödeyecekler !
Yani 3 sene icinde Türk Telekom kendi fiyatini cikarmis olacak !

Neden bu kani bozuk soysuz akp tayfasi, basta tayyip ve abdus, borsada hisse senedi satarak Türk vatandaslarina Türk Telekom hisselerini satmayi düsünmemisler !
Borsada hisse senetlerini Türk vatandaslarina satsaydilar en az 5 misli degerle satarlardi ama kendileri avanta alamazdi ! :-))

Dikkat ettiyseniz tayyip ve abdus gülünoglu bankacilar.
Yani tayyipin oglu ABDde dünya bankasinda kariyer yapiyor, abdusun ogluda ingileterede bir özel bankada.
Yani parayi gizli sakli hesap numaralarinda kaydirmayi biliyorlar ! :-))
Neden böyle serefsizlerin ogullari hep bankaci oluyorlar ! :-))

Hersey din adina, allah rizasi icin !
Verin bakalim oylarinizi bu dinci sahtekarlara, bu dinci serefsizlere, bu dinci kahpe hainlere, bu kani bozuk hainlere !

Insanlar hak ettikleri kisiler tarafindan yönetilirmis !
Demekki Türkiyede o kadar serefsiz, hain, kahpe, kani bozuk soysuz varki akp gibi parti ikdidarda !

Zaten forumdada bazi tayyipin borozancilarindan bunun böyle oldugu gözüküyor !

hiranur83 15.05.2007 17:19

boahh

allah seni bildigi gibi yapsin..AMIN

halitpasa75 15.05.2007 17:38

Gercekler

Yaklasik 3 ay önce yazdigim bir yaziyi secim serefine yeniden üst siralara koyalim.
Herkes AKP"nin gercek yüzünü görsün diye.

Ekonomi süper,GSMH ikiye katlandi, borclarimiz düsüyor, enflasyon iniste, dis dünyada itibarimiz artti, AB´ye üye olmamiz an meselesi, demokratiklesmede önemli yol katettik, Türkiye bir istikrar abidesi haline gelmis durumda.

Medya ve RTE böyle diyor.

Gercekten böyle mi?

Biraz etrafimiza bakalim ve ardindan konuya egilelim.

Ekonomi süper diyor RTE. Acaba dogru mu? Rakamlara bir göz atalim.

Kasim 2002"de Türkiye"nin toplam borcu 231 Milyar $. Kasim 2006"da 348 Milyar $.

Kasim 2002"de Dis Ticaret acigi 15 Milyar $ iken simdi 52 Milyar $ cikti.

Kasim 2002"de 8 Milyar $ yabancilarin sicak parasi ülkemizde bulunurken, bu rakam Aralik 06 itibariyle 65 Milyar $"a ulasmis.

Aclik ve yoksulluk siniri ikiye katlanmis bu zaman diliminde.

Dolar kuru sunni bir sekilde cok düsük tutuluyor. Reel Dolar kuru yaklasik 2.20 YTL civarinda olmasi gerekiyor. Bu bilgiyi unutmayin, az sonra lazim olacak.

2002 yilinda GSMH 182Milyar $. 2006 GSMH 390 Milyar $. Ancak reel Dolar kurunu baz olarak alirsak, 2002 yilinda GSMH 190 Milyar $iken, 2006 yilinda 254 Milyar $"a cikmis, yani ikiye katlanmamis.

2002"de 1,5 Milyar $ tüketici kredi ve 2,7 Milyar $ kredi karti borclari, yani toplam 4,2 Milyar $ düzeyinde bireysel kredi borclari mevcuttu. 2006 sonunda durum su:
32 Milyar $ tüketici kredileri ve 15 Milyar kredi karti borclari, toplam 47 Milyar $ bireysel borclar.

Türkiye"de issizlik orani yaklasik % 16,9 düzeyinde.

Bu rakamlar, ki tüm rakamlar resmi, Hazine ve TÜIK"e ait rakamlardir, ekonominin hic de anlatilan gibi iyi oldugunu göstermiyor.

Tam tersi. Her sey daha kötü.

Övündükleri tek sey enflasyon, ancak enflasyon sunni bir sekilde düsük tutuluyor.

Milletin alim gücü olmadigi icin ve devlet yatirimlar yapmadigi icin piyasaya para akmiyor ve bundan dolayi fiyatlarda artis yoktur, cünkü talep yoktur. Talep olan ürünlerde zaten ortalama fiyat artislari % 20 - %30 civarinda.

Gelelim artan itibarimiza.

Bizi artik kimsenin takmadigi, bizden kimsenin cekinmedigi itibar kazanci ise, itibar kazandik.

Irak"ta olup bitenlere seyircisin, asiret reisi sana her gün posta koyuyor, sen adamin postallarini yalamaya razi görünüyorsun.

Kiytirik Rumlar seni takmiyor, seni takdir eden Müslüman Arap kardeslerin Rumlarla isbirligi yapiyor, sen önce teessüf ediyorsun, kimse umursamayinca, Rumlarin sözüne geliyorsun, sadece Petrol üretilirse, sana da bir sus payi vermelerini istiyorsun.

Itibarli RTE ve AKP basa geldikten sonra bilmem kac ülke sözde ermeni soykirimi kabul etti ve simdi sira ABD"de. Basimiza cuval gecirildi, askerlerimiz, polislerimiz sehit edildi ve biz elimiz kolumuz bagli izledik.

AB ve ABD emir yagdirdi ve RTE ve AKP istedikleri her yasayi yerine getirdi.
Simdi sira 301"de. Daha söylenecek cok sey var, ancak bu uzun bir konu baska zamana birakiyorum.

Bu bir iki örnek gösteriyor ki biz itibar kazanmadik, itibar ve her seyden önemlisi, güc kaybettik.

AB hepimizin malumu. Bunun ne kadar büyük bir yalan oldugunu artik herkes kavramistir. Kavrayamayanlara söyleyecek bir seyim yok.

Demokratiklesme ve Türkiye.

Hic bir dönem bir Basbakan gazeticiler hakkinda bu kadar tazminat davasi ve sorusturma actirmamistir. Onlarca gazeteci isinden edildi.
Hukuksuzluk diz boyu. Van rektörü olayi, Semdinli vs. Yolsuzluklar, baski, sindirme. AKP döneminde olagan olan bunlardir.
AKP demokratiklesmenin öncülügünü degil, Atatürk düsmanliginin, Cumhuriyet, Demokrasi, Laiklik düsmanliginin öncülügünü yapmistir.
AKP zihniyeti totaliter bir zihniyet ve böylece demokrasi rejimine zit bir parti.
O acidan demokrasiye katkida bulunmalari bu partinin islevine aykiri.

AKP ne yapti. Yine rakamlara bakalim:
AKP"nin cikarttigi yasalarin sonucu:
Türkiye"de her 39 saniyede bir suc isleniyor. Her 4 saatte bir insan öldürülüyor. 6 dakikada bir ev, 7 dakikada bir araba, 9 dakikada bir isyeri soyuldu. 4 saatte bir tecavüz veya tecavüze yeltenme. 4 dakkikada bir yaralama, 18 dakikada bir yankesicilik.

RTE"nin dedigi gibi, bunlar geldikten sonra nerden nereye.
Bunlarin hesabi kesinlikle sorulacak.
Ilk hesap yeri sandik!

Bu yazi Subat ayinda tarafimdan kaleme alinmis. Degisen bir sey yok. Sadece hesap zamani yaklastigi icin, neden Ampul degil, Aydinligi, Kemalist devrimleri, yani CHP"yi secmek zorunda oldugumuzu bir kez daha sunma ihtiyaci duydum.

westorient 15.05.2007 17:52

ihracat 100 milyari asti

Bundan bahseden yok.

Ayrica Askeriyeye o kadar cok harcanmasa, Türkiyenin 1 cent borcu bile olmazdi.

Bütcenin yüzde kaci gidiyor oraya biliyormusun?

Ayrica o borclar hep diger hükümetlerden kaldi.

bundan bahseden yok...

o kadarrrrrrrrrr

westorient 15.05.2007 18:00

armut

Armut, o dervisler olmasa idi türkiye coktan gavurlarin olurdu.
Laikligi cikaran zaten gavur oglu gavurdu.

bunu bilmezsin ama, yada isine gelmez..

o kadarrrrrr

roman 15.05.2007 20:04

!!!

Aşırı Sağdan Ulusal Sola (22.04.2007)

Yazar Ahmet İnsel

Türkiye’de İncil basıp dağıtan bir yayınevinin Malatya’daki şubesini basan, muhtemelen miliyetçi ve dindar beş genç, çalışanlara işkence edip, onları ekmek bıçaklarıyla öldürdüler. Boğazları kesilerek ölen ve ağır yaralananlar, Protestan Kilisesine bağlı olarak faaliyet gösteren bir kuruluşun çalışanlarıydılar. Aralarında protestanlığa geçmiş Müslümanların, mesleği Almanca-Türkçe çevirmenlik olan ve Türkiye’de birkaç yıldan beri yasal biçimde ikamet etmekte olan bir Alman yurttaşının ve belki orada sadece çalışmak için bulunanların yer aldığı maktul listesi, rahip Santori ve Hrant Dink cinayetlerinden sonra hepimizin yüzüne bir şamar gibi indi. Bir yandan modern ve laik, diğer yandan Müslüman dünyaya örnek olmasıyla her fırsatta iftihar vesilesi yaptığımız bu ülke, ‘gavur’ oldukları ve bunu görünmez kılmaya çalışmadıkları için öldürülenleriyle de dünyada mümtaz bir yer işgal ediyor.

Trabzon’da rahip Santori cinayetine giden yola döşenen dinsel ve ırkçı nefretin üzerine gidilmedi. Olay sıradan bir cinayet olarak gösterildi, cinayeti azmettirenler gizlendi. Rahiplik görevini icra etmekten başka bir suçu olmayan Katolik papaz, yüzde 99’unun Müslüman olmasıyla iftihar edilen bu ülkede, ‘misyoner faaliyetlerinin’ oluşturduğu iddia edilen yakın ve büyük tehlikeyi teşhir ederek siyasal itibar ve parasal gelir elde edenlerin icraatlerine kurban verildi. O cinayet sonrasında, işin arkasında dinî-milliyetçi bir saik bulunmadığını göstermek için bazı yayın organları ve yerel mülki sorumluların nasıl çırpındıklarını hatırlarsınız. Bunların yanında bazı kentlerde kiliselere saldırılar düzenlendi. Her fırsatta misyonerlik faaliyetleri lanetlendi. Ardından Hrant Dink’in göstere göstere katledilmesi geldi. Bugün dahi, bu iki cinayet arasındaki azmettirme veya etkileme bağlarını bilmiyoruz. Daha doğrusu bilmememiz sağlanıyor.

Türkiye’de Müslümanlık propagandası yapanları, İslami tebliğ faaliyetlerinde bulunanları sevecenlikle karşılayan muhafazakar-milliyetçi çevreler, benzer bir faaliyeti Hıristiyanlık için ve çok daha sınırlı biçimde yapanlara karşı birden saldırganlaşıverirler. Ama daha dikkat çekici olan olgu, bu muhafazakar-milliyetçi çevrelerin misyoner faaliyetleri karşısında saldırganlaşmasını, diğer konularda onlarla kanlı bıçaklı olan laikçi çevrelerin de genellikle anlayışla karşılamalarıdır. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda yer alan ittifaktır bunun nedeni ve bugüne kadar bu ittifak ‘gavura’ karşı genellikle yürürlükte kalmıştır.

Halbuki Türkiye aynı zamanda bir misyonerler ocağıdır. Türkiye’de sadece cemaatler değil, zaman zaman devlet de aktif biçimde misyonerlik faaliyetlerinde bulunur. Turgut Özal zamanında Türki Cumhuriyetlere uçaklarla Kur’an yollamak misyonerlik faaliyeti değil de, ne idi? Bugün Hıristiyan nüfusun çoğunlukta olduğu onlarca ülkede faaliyet gösteren TC devleti memurları imamlarının da, olaya o ülkenin muhafazakar-milliyetçileri gözünden bakılırsa, misyonerlik hem de resmî görevli misyonerlik faaliyeti yürüttükleri söylenemez mi? Yıllarca, Müslümanlığa geçmiş Hans veya Birgit haberlerinin gazetelerimizin birinci sayfasında iftiharla yer aldığı bir laik ülkeyiz. Bu haberler ortada ne AKP ne de onun büyük dedesi Milli Nizam Partisi varken, gazetelerde boy boy haber oluyorlardı. O zamanlar da ‘misyonerlik faaliyetleri’ yürütenler zaman zaman halkın şikayeti üzerine gözaltına alınır, basında teşhir edilirlerdi. Dinsel amaçlı olamasa da, dünynın dört bir yanında açılan okullarda yabancı çocukaların İstiklal Marşı’nı ezbere söylemesi karşısında hıçkırıklarını bastıramayanlar, ne karşısında heyecanlandıklarını zannediyorlar?

Türkiye’de her zaman milliyetçilikle dinsel fanatizm birbirlerini tamamlayan unsur oldular. Bugün dahi, muhafazakar partilerin dinsel tınılısından milliyetçi vurgusu ağır basanına kadar hepsinin seçmen tabanları arasında var olan büyük geçişkenliğin en büyük nedeni bu milliyetçi-dinsel karması kimliktir.

Ulusalcılığın Türkiye’ye özgü yeni-muhafazakarlığın temsilcisi olmaya başlamasıyla, ‘misyonerliğe karşı teyakkuz’ ittifakını bu cepheden de besleyenlerin sayısı son yıllarda hızla arttı. Bu konuda milat, 2001 yılında Bülent Ecevit’in başbakanlığında MGK’nın gündemine ‘misyonerlik tehlikesi’nin girmesidir. O güne kadar daha çok Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlarında arada sırada, İslamcı yayın organlarında daha sık yer alan bu ‘misyonerlik faaliyetleri’ teşhirleri, bu tarihten sonra ulusalcı kampın sözcülerinin de dahil oldukları güçlü bir koro tarafından seslendirildi. ‘Misyonerlik faaliyetleri’ bölücülük suçlamasının neredeyse yerini aldı.

Son altı-yedi yılın basını taranınca, Türkiye’de ‘misyonerlik faaliyetleri’ teşhirini yapanların sağdan ulusalcı sola siyasal yelpazenin çok geniş bir kısmını oluşturduklarını görüyoruz. Devlet Bahçeli, Rahşan Ecevit, Muhsin Yazıcıoğlu, Recai Kutan bunların içinde en sivrilenleri. Ama bazı CHP, DYP ve ANAP önde gelenlerinin de zaman zaman bu koroya katıldığını gördük. ‘Misyoner faaliyetlerinin Türkiye’yi bölme amacı taşıdığını’ iddia eden bu koro, AB’yi de zaman zaman ‘yeni bir Haçlı seferi başlatmakla’ suçlayanlar tarafından her fırsatta desteklendi. Ülkü Ocakları Malatya’daki cinayetin işlendiği yayınevinin önünde iki yıl önce gösteri yaparken, bütün bu ulusalcı-milliyetçi-müslüman fanatizminin sentezini sunan sloganlar atıyor, pankartlar taşıyordu.

Bu nedenle taşı sadece radikal İslamcılara atmak, hedef şaşırtmak olur. Malatya cinayetinde, daha önceki rahip Santori ve Hrant Dink cinayetinde olduğu gibi, militan ulusalcı hassasiyetin rolü de herhalde bir o kadar önemli. Bu hassasiyetin arkasına saklanarak faaliyet gösteren emekli güvenlik güçleri yönetimindeki çeteleşmelerin ayaklarını bastıkları ideolojik meşruiyet zeminini, bugün Türkiye’ye karşı yeni bir haçlı seferi başlatıldığı hezeyanı oluşturuyor. 14 Nisan mitinginde kürsüde Prof. Dr. Alpaslan Işıklı şöyle haykırıyordu:

‘Yeni bir haçlı seferi başlattıklarını ilan edecek kadar gözleri kararmıştır. (...)

Bu bağlamda, ülkemizi ve ulusumuzu özel bir özenle hedef seçtikleri anlaşılıyor. Biz yeryüzünün en kıymetli doğal kaynaklarına uzanan yolun başında konuşlanmış bulunuyoruz. Biz, yirminci yüzyılın başında mazlum milletlerin emperyalizme karşı başkaldırısına öncülük etmiş olan bir ulusun evlatlarıyız. Onlara yüce önder Atatürk’ün önderliğinde verdiğimiz dersi, biz unutsak bile onlar unutmuyorlar. Bu nedenledir ki bizimle çok ayrı bir hesapları var.

Bugün için bizi özel bir nezarethaneye kapatmayı başarmışlardır. Bu nezarethane, Avrupa Birliği’nin bekleme odasıdır. Gardiyanları da içimizdedir, başımızdadır. Bu arada, ülkemizin içinde bulunduğu bölgede, 22 kadar ülkenin coğrafyasını değiştireceklerini açıkça ilan etmiş bulunuyorlar. (...) Minareler süngümüzdür demişti. Geldi haçlı seferlerini yapanların eş başkanlığını kabullendi. Bu arada, Irak’ta yıkılmayan minare kalmadı. Bunların zamanında Hıristiyan misyonerliği başını alıp gitmektedir. İstanbul’u başında Ortodoks patriğinin bulunduğu bir dukalığa dönüştürmek isteyenlerin iştahları iyiden iyiye kabarmıştır.’

14 Nisan günü Tandoğan Meydanında toplanan çok büyük kalabalığı oluşturanların belki çoğunluğunun katılmadığı ama duyunca tepki de vermediği bu mümtaz görüşleri, fanatik bir İslamcının değil, radikal bir laik Cumhuriyetçinin ağzından döküldüğü bir ülkede yaşıyoruz. Bu konuşmanın maalesef yüzlerce benzeri medyadan halkın, üniversite kürsülerinden ve okullardan öğrencilerin beyinlerine her gün boca ediliyor. İsterseniz esas yakın ve büyük tehlikeyi başka yerlerde aramaya devam edin.

Ertuğrul Özkök 19 Nisan tarihli Hürriyet gazetesinde ‘Boğazına düğümlenen en katı yazı’ başlıklı yazısında ‘Dün Malatya’da olup biten hadise, Türkiye’nin kollektif sorumluluğudur’ fikrini içeren bir yazı yazdı. ‘Hiçbirimizin Hizbullah cinayeti deyip elimizi yıkayamayacağımızı’ belirtti. ‘Yıllardır sosyal demokrat, demokratik sol diye bildiğimiz, sandığımız siyasetçiler(in) misyonerlik faaliyetleri artıyor diye insanları galeyana getiren demeçlerini’ hatırlattı. ‘En medeni, en laik, en hoşgörülü diye bildiğimiz çevrelerde bile, İncil satan üç beş gence bakıp, ‘Din elden gidiyor’ hezeyanlarını yayanların görüldüğünü’ ifade etti. Neredeyse tamamını bu sütunlarda yayımlama arzusu veren bu yazının yanında, aynı gün Hürriyet gazetesi olayların arka planını ele alış tarzıyla da alışılandan farklıydı.

Rahip Santori, Hrant Dink ve Malatya cinayetleri Türkiye’de Türk-İslam sentezi fikrini kendisine kalkan yapan faşizan ideolojinin artan provokasyonlarına karşı demokratik bilincin artık uyanması, Türkiye halkının sürüklenmek istendiği milliyetçi paranoyaya karşı elbirliğiyle mücadele etmesinin acil gerekliliğini bize gösteriyor. Her şeyden önce elbirliğiyle medyada, üniversitede, okulda, günlük yaşamımızda komplo bezirganlarına itibar etmemekten başlamamız gerekmiyor mu?

Radikal İki, 22.4.2007

15.05.2007 20:09

Yalan ! Dünyadan haberin yok bari sus !

Iste siz akp yandaslari siz busunuz:
YALANCI DINCI SAHTEKARLAR TAYFASI !
Dikkat et, dinci yazdim, dindar yazmadim, cünki siz ancak dincilige kadar götürüyorsunuz isi !

Iste devletin verdigi rakamlar:
TÜİK"in kayıtlarına göre İhracat, Ocak-Kasım 2006 döneminde 76,6 milyar $ değerinde olmuştur.

Simdi senin gibi dincinin verdigi yalan yanlis verdigin rakamlarami inanalim, yoksa TÜIKin verdigi, devletin verdigi rakamlarami !?

Peki ithalatdan haberin varmi !? :-))

Bakalim ithalat ne durumda:
İthalat Ocak-Kasım 2006 döneminde 125,3 milyar $ değerinde gerçekleşmiştir.

Arada 50 milyar dolar acik var !
Bu ne demek biliyormusun !? :-))

Dinci aklinca bana yalan yanlisda olsa karsilik yazacaktin ! :-))

Zaten seninde ne bok oldugun Türk Silahli Kuvvetlerine yaptigin suclamayla belli oldu !
Ulan öküz, hangi ülke Askeriyesine 1 cent bile harcama yapmiyor !?
Askeriye harcama yapmamam icin bir defa corafya durmun iyi olmasi gerek !
Bir tarafda senin din kardeslerin olacak serefsizler, hani su pkk soyuszlarini senelerce besleyen türkiyenin üuerine birakan dinkardeslerin !
Bir tarafdan ermenistan, hani su soydaslarin ! :-))
Bir tarafdan yunanistan ve rumlar, geerci onlarin icimizdeki kahpe hainler kadar zarari olmuyor ama olsun, tedbirli olmak gerek !

Demek sizin gibi akp yandaslarina kalsak Türk Sillahli Kuvvetlerine 1 Cent bile harcama yaptirmayacaksiniz !
Sende herhalde kuyruk acisi ceken ya bir kürtsün yada Cumhuriyet düsmani adi bir fetoscu yada Türkiyeli akp yandaslarindan !
Türkiyeli diyorum, cünki akp yandaslari liderleri tayyip gibi Türküm demeye dili varmiyor. tayyipin mazereti ortada, kendi deyisi ile, esi arap kendisi gürcüymüs.
Yani cocuklarinin soyu soyu belli degil ! :-))

Öküz oldugun zaten yazindanda az cok belli oluyor.
O borclar diger hükümetlerden almismismismis
akp ikdidarin önce 120 milyar disborc vardi, 4.5 sene akp ikdidarindan sonra 350 milyar dolar oldu yaziyorsam ne demek oluyor o !?
Bir insan bu kadar öküz olamaz ama akp yandasi ise oluyor ! :-))

Diyanet İşleri Başkanlığı‘nın 1.308 Milyon YTL olarak sunulan bütçesi, yüzde 25,2 oranında arttırılarak 1.638 Milyon YTL olarak kesinleşti.
Daha sene sonuna cok, kimbilir daha ne kadar cikacak ! :-))
Diyanete giden vergilerim HARAM olsun !

Aynı şekilde Milli Savunma Bakanlığı‘nın bütçesi yüzde 9,9 oranında arttırılarak, 13.052 Milyon YTL !
Savunma bakanligina giden vergilerim, meydani dinci yobazlara bos birakmadiklari müddetce, her kurusuna kadar HELAL OLSUN !

Ne dinizden haberiniz var politikandan ekonomiden ama ortaliklarda essekler gibi ortada anirrsiniz ! :-))

15.05.2007 20:16

Onun icin basinaza amerikan askerini...

Köpeklerin dualari kabul görseydi gökden kemik yagarmis ! :-))

Dualariniz kabul gördügü icin hep rezil kepazesiniz ! :-))

Onca ibadet ediyorsunuz onca dua ediyorsunuz yine eziliyorsunuz yine eziliyorsunuz yine rezil kepazesiniz yine rezil kepazesiniz ! :-))

Dünyanin hicbir yerinde istenmiyorsunuz ! :-))

Bana beddua edecegine sen irakdaki afganistandaki filistindeki dinkardeslerine dua et ! ;-)
Kimbilir kaciniz dua ediyorda, sizin duanizdan ne oldugu ortada ! :-))

Dedigim gibi köpeklerin duasi kabul görse gökden kemik yagardi ! :-))

Sizin kendinize faydaniz yokki baskalarina olsun ! :-))

15.05.2007 20:54

*Gavurizm* ;)

Stimmt genau, Laizismus, Demokratie, Humanismus, Menschenrechte und vieles mehr, z.B. auch das Internet sind Produkte der Gavurs. ;) Willst du jetzt das Internet boykottieren ?? *lach*

15.05.2007 23:34

Sizden kral gavur varmi !?

Cok müslüman oldugunuz icinmi islama zit yasam tarsiniz var !? :-))

Atatürke gavur diyorsun ama Atatürk hastaliginda bile kendini Türk doktorlarina teslim etmis birisi !

Siz ise allahin lanetledigi hiristiyan ve yahudilere hizmet usaklik ediyorsunuz ! :-))
Hiristiyan memleketinde yasiyor, hiristiyanlara yahudilere hizmet ediyorsunuz ! :-))
Ne icin !?
Lüks ve Euro icin ! :-))
Ekmek edebiyatini gec !
Türkiyede kimse acligindan ölmüyor !

Görüldügü gibi sen allahida kuranida islamida lüks ve euro icin satiyorsun ! :-))
En adi gavur kimdir !? :-))
Degerlerini para ve lüks icin satandir :-))

Fahiselerle aranizdaki fark ne !? :-))

16.05.2007 00:23

Dincilik Kavgası ve İbadet Özgürlüğü

Dincilik Kavgası ve İbadet Özgürlüğü...
PENCERE
İlhan Selçuk, Cumhuriyet Gazetesi 27.10.1999

Dincilik kavgası Anadolu"ya özgü sayılamaz; tüm İslam coğrafyasında geçerlidir. Türkiye"ye özgü yerel bir olay değil irtica; Afganistan, İran, Sudan, Cezayir vb. ülkelerde başa beladır. Laik cumhuriyet yalnız Anadolu"da var; ama, kanlı dincilik kavgası, laik devlet düzeniyle ilgisi bulunmayan Müslüman ülkelerde bizdekinden daha beter boyutlarda sürüp gidiyor.

Osmanlı"da irtica 19"uncu yüzyıl boyunca sorundu. 1909"da bu ülkenin başında padişah-halife vardı; Şeyhülisam ile kadılar devlet örgütünde yetkili idiler, Şeriye Vekâleti bulunuyordu; 31 Mart"ta irtica ortalığı kana buladı.

Kemalistlere ""laikçiler"" diye yüklenenler ya kasıtlıdırlar ya aymazlık içindedirler. 21"inci yüzyılın eşiğinde irtica, yalnız laik Atatürk cumhuriyetini yıkmaya çalışmıyor; Müslümanlık coğrafyasında bir numaralı sorundur.

*

Anadolu"da iki temel mezhep var: Sünnilik ve Alevilik...

Osmanlı"da Alevi baskı altındaydı.

Nasıl olmasın ki!..

Devletin başı padişah Sünnilerin halifesiydi; Kızılbaşlara uygulanan zulmün haddi hesabı yoktu; Aleviler dağlara
çekilmişlerdi; ancak Atatürk laik cumhuriyeti kurduktan sonra soluk alabildiler.

Ne var ki çok partili rejimle birlikte devlet içinde Sünni iktidarını kuran gericilik, Alevilerin üstünde dayanılmaz bir baskı oluşturdu.

Toplumsal dönüşüm ve nüfus patlaması, Alevileri kırsal alandan kentlere taşıyınca, bunalım yoğunlaştı. Çünkü dağa ve düze yerleşik uzak köylerde ibadetini sürdürebilen Alevi şehirde ne yapacaktı?..

Alevinin ibadet özgürlüğünü kazanmak için savaşımı bu zorunluluktan doğdu. Sonuçta kentlerde cemevleri kuruldu, tapınma özgürlüğü kazanıldı.

Alevi şeriatçı değildir; şeriata karşıdır; camiye değil cemevine gider; din devleti kurmak gibi bir amacı olamaz.

*

Sünnilikte durum ne?..

Sünni şeriatında iki alan vardır; birincisi ""ibadet"" tir, ikincisi ""muamelât"" tır.

İbadet tapınmadır; muamelat kapsamında ceza, miras, aile hukuku da vardır ki bu bölüm baştan sona demokrasi, insan hakları ve temel özgürlüklere ters düşen kurallarla dolup taşar.

Bir Sünni günde beş değil, yirmi beş rekât namaz kılsa kimse karışamaz; çünkü bu ibadettir; ama, bir Sünni, şeriat hukukunun uygulanmasını isterse, kıyamet kopar; daha Osmanlı döneminde şeriatın muamelat bölümündeki kurallar devletin hukukundan bir bir kaldırılmaya başlanmıştır; irtica, yenilikçi Osmanlı padişahlarına ve paşalarına bu nedenle düşmanlaşmıştır.

1923 Cumhuriyet devriminde Sünni devlet yapısı yıkıldı; padişahlık, halifelik, Şeyhülislamlık, Şeriye Vekâleti kaldırıldı; dincinin beli kırıldı; ""Aydınlanma Devrimi"" gerçekleşti; irtica bu uygulamaları içine sindiremedi.

*

Peki, devlet nasıl olmalı?..

Hangi din ve mezhepten olursa olsun, sonuna dek tapınma özgürlüğüne evet!.. Şeriatçılığın toplum düzenine dönüşmesine sonuna kadar hayır!..

İrticanın başını ezmek, yalnız demokrasinin değil, ibadet özgürlüğünün de kaçınılmaz gereğidir.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 01:20 Uhr.