Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

24.02.2007 13:44

Keske ben Iblis kadar Allahi taniyabilse

m... benden daha mutlu insan olamaz dünyada... ama iste yanii :)

24.02.2007 13:46

bir sey anladimsa Arap olayim o.T.

ohne Text

24.02.2007 13:48

Demokratie ist OBERRELIGION

bzw. unser aller Religion.... alles andere sind Splitterreligionen, wie Islam Chirstentum Budhist usw... die alle sind PRIVATE RELIGIONEN.... und interessieren tut es auch so richtig niemanden...

Deshalb ist die Demokratische verständniss unser aller GUT... bzw. falss du es ao sehen willst.. unser aller Religion...

Ganz simple oderr ?:)

24.02.2007 13:54

Islam Alemindeki dandiklikten neden

bahsetmiyorsun....

Kaldiki ben senin gözetledigin sekilde ATES cemberi göremiyorum.....

Haaaa Irak olayini kast ediyorsan Irak zaten Müslüman degil.. daha cok SALAKLAR HATTI denilmeli...

Simdi Saddam yok... ama Saddamin seysini bile arar hale düstüler.... demekki öaly LAGA LUGA ve baskalarinin kicina girmekle bu isler olmuyor....

TR de Müslüman neden TR ye herhangi bir silahli sladiri kimse göze alamiyor... ??? cünkü hazirliklidirda ondan....
Islam devletleri sabah aksam Allahu Ekber Allahim bana para san söhret gönderin yerine, biraz ellerini cabuk tutup kendi düzenlerini kursalar, belki kimse gelip arada sirada onlari tokatlamaya cesaret etmez...

Dedigim gibi... Islam Aleminin sucu kendisinde... YANLIS DIN YORUMUNUN sonucudur bu olaylar....

24.02.2007 19:14

nein nein nein..ich finde es eine

sehr interessante Richtung.Sonnst wird doch hier nie etwas ähnliches gestellt.Außerdem haben die beiden wirklich keinen "an der Waffel"

xbaburx 24.02.2007 20:01

ek ek ek ek ek ek...

Star: İstiklal Marşı’nın Türk milletinin ortak mutabakat metni olduğu görüşünüzden hareketle, dernek vasıtasıyla milli birlik hareketi mi başlatıyorsunuz?

İsmet Özel: “Hareket başlatmak” fazlasıyla heyecan yüklü. Olmayan bir şeyi oldurmaya niyetimiz yok. Zaten yaşayan bir şeyin gözden saklanmasına engel olmak istiyoruz. Duygularımız elbette canlı; fakat yaptığımız iş tamamen zarurete mebnidir. Türk milletinin mutabakat metninin İstiklâl Marşı olduğu gölgelenmiş bir gerçek ise, bunun hak ettiği parlaklığa yeniden kavuşması gerekiyor. Toplum hayatına yeni bir yanılsama ilâve etmeden, nelerin yanılsama olduğunu göstermekten geri durmamak; bütün yapacağımız budur.

Dernek için Anadolu’da şubeler açacak mısınız?

Nereyi Anadolu olarak adlandırıyorsunuz? Size şube açma faaliyetimizi Trakya ile sınırlandırdığımızı söyleyeceğimi herhalde ummazsınız? Bütün Türkiye’de şubeler açacağız. Türkiye: Bu kelimeyi çok seviyoruz.

Açacaksanız eğer, şube yöneticilerinde ve üyelerde aradığınız şartlar neler olacak?

Yönetici ve üyelerimizde aradığımız biricik şart, riyasızlıktır. Türkiye ne zarar gördüyse, hesabını gizleyenlerden gördü.

Derneğinizin “Kuvayi Milliye” türü ulusalcı olarak tanımlanan siyasi yapılanmalarla benzerliği ve farklılığı nedir?

Biz “ulusalcı” (veya nasyonalist) değil, milliyetçiyiz. Yola Türk milletinin yekpareliğinden çıkıyoruz. Hiçbir beynelmilel veya beynelmilelci uzlaşmayla bağımız yok.

Siyasi görüş veya ideoloji ayrımı olacak mı? Yoksa İstiklal Marşı’nın altına imza atan herkese kapıları açık mı olacak?

İstiklal Marşı’nın altına imza atmayı yeterli bulmuyoruz. Şimdiye kadar milletin başındaki zorluk, imzayı atıp başka yönler seçenlerden dolayı doğdu. İstiklâl Marşı’nın alenen ve yüksek sesle telâffuz edilmesinden yanayız. Kimin gönlü, neden yana; ortaya çıksın. İstiklâl Marşı’na itirazı olmamak bir başlangıç olabilir. Asıl varılan yer iştirak ve elbirliği olmalı.

Derneğiniz, “Kafire karşı mukavemet gösteren müslümana Türk” tarifinizden hareketle, etnik unsurlarla (Kürt, Laz vs.) özel bir çalışma yapacak mı?

Benim tarifim “Kâfirle çatışmayı göze alan Müslüman’a Türk denir” şeklindedir. Çatışmaya girmek şart değildir; ama çatışmayı göze almak şarttır. Gözden Türklüğün bir etnisite değil; bir “taraf” olduğu saklanmak isteniyor. Hakikatin üstünü örtenlere kâfir dendiğine göre onlarla da çatışmayı göze almak lâzım.

Eski arkadaşlarınızdan talep geldi mi?

Eski arkadaşlarım kimlerdir? Şimdiye kadar kim bana arka çıkmış veya kim kendisine arka çıkmamı benden talep etmiş? Kazanç hırsıyla değil, millet mensubiyeti hızıyla yol alan kim ise onlarla beraberliğimiz bozulmaz.

MİT Müsteşarı’nın “ulus devletler parçalanıyor” açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir “ulus-devlet” olduğu, birilerine kâfirler tarafından yutturulmuş bir palavradır. İstiklâl Marşı bize “sen şehit oğlusun” diyor. Değil miyiz? Manifaktür çocukları mıyız biz? Ticaret kapitalizmi veya finans kapital tarafından peydahlanmışların dölleri miyiz? Türkiye Cumhuriyeti Cihan Harbi sonrasındaki şartların içinde doğdu. Bu şartlar 1945’te artık hükümsüzdü. Olaya bu perspektiften bakıyoruz. Yani bütün dünyada milletlerle şirketler arasında ölüm kalım mücadelesi var. Türk milleti her millete benzemediğini göstermedikçe bu mücadeleden sağ çıkamaz.

roman 24.02.2007 21:46

LUSIFER??? o.T.

ohne Text

roman 25.02.2007 05:02

Anlayamaman çok doğal sevgili Enis!!!

Bir tane olsun bir fikir var mı da anlayabileceksin yazıda!!!

Bunlar fikirsiz kurnazlardan.

Koskoca röpartajda bir tane olsun FİKİR, İDE yok.

Ve dünyalı bunlar!!!!

Orta çağ bunlara çok bile!

roman 25.02.2007 05:19

Hani ciddi, ciddi yazıyı, yorumlamaya,

kalkışsam aynı başladığım noktadan bir milim bile ilerlemeye şansım yok.

Bu tür yazılar Bakırköylük değil ondan önce kurulmuş olan Manisa akıl hastanesine ait.

Tüm Faşizan yazıların genel konumu, içeriği, ölçeği, göstergesi, turnosolu ancak budur.

Hitap edebildikleri iki çevre vardır, bir onları besleyenler, iki iki yazıyı evrensel değerlerde hiç bir ön yargıda bulunmadan anlayabilmek, kavrayabilmek ve o tür düşünceler ile hem insanlığın, hem yaşamın daha güzel, dürüst, saygın ve sevgi dolu olabileceğine inanmayan, kavrayamayan ve okumaktan ürken, korkan, yalanı, dolanı, sahtekarlığı ve düzenbazlığı ve onun kardeşi olan kurnazlığı sevenlere hitap eder. İçin de de insanın değerlerine ve faziletlerine asla bir tek harfi bile hitap etmeyen deli saçmasını onurla o delinin bir eşi olarak aktarır.

Boşuna değildir bir soru sorarsan sayfalarca o soruya cevap verebilmek için kırk dereden su getirmeye çalışması.

Utanç verici ve korkutucu insanlar bunlar...

El birliği ile kuracaklar Faşizmi az kaldı.

Ve kafalarına bombalar düşmeye başlayınca kavrayacaklar, cesetlerin, sahtekarlıkların, riyakarlıkların için de bulunmayan dünya insanlığının var olduğunu.

Bana acı veren çok uzun yıllarının kaybedecek o güzel ülkemiz ve o güzel insanlarımız, hem yaşamlarını hem uzun bir süre toparlanamayacak.

İddia ediyorum dünyanın en az gelişmiş ülkesi neresi ise o konuma kadar düşecek.

Ondan sonra yeni bir Türkiye kurulacak.

Bütün bunlara hiç ihtiyacıda yok ülkemizin, lakin tiren kaçmak üzere.

Bunların tüm geçmişi ve geleceği bu tür yazılardan ibarettir.

Daha Faşizmi bilmiyorlar, yaşamadılar merak edip araştırıp okumadılar, öğrenmediler.

Ve kendilerine layık gördükleri tek sistemde bu.

Bütün dünya bilirki o tür sistemleri ancak buna karşı olan dünya acımasızca bitirir bütün insanlık tarihinde hep böyle oldu.

Bunlarda alacaklar boylarının ölçüsünü!!!!!

xbaburx 25.02.2007 11:40

yazdıklarına sadece gülüyorum:) o.T.

ohne Text

25.02.2007 12:07

Haklisinda güzel dostum

o kadar vahin bir durumda yok bence... söylediklerin cok dogru su aniyle durum onu gösteriuyor... ama inan Fasizim gibi DALKAVUKLUK anlayisi ancak ILKEL insanlarin yaklasimidir... ve ilkel insanlarda EBEDIYEN var olacaklardir...

Simdi sag sol olayina bakarsak... Solcular daha cok KAPITALIST olmuslar.. ve Sagcilarda DIN AZMANI olmuslar denilebilir... bu benim yorumum ve gözlemim...
Her iki gurupta sabah aksam ayni SAG SOL kelimelerinin pesinde...

Insanlik ne yazikki KELIME tutsagi olmus.... iste ILKELLIKTE burda...

Benim kanaatim genel secimde görecegiz... UC kenerlarda popülist Politika yapanlar yine hazimete ugrayacaklar... iste Realite buuuuuu.... bakma hepimiz Eceviti sever sayardik... adamin genclik zamanlarindaki basarilarinaydi... yoksa Solun 2000 yillarda TR ye ne kadar zarar verdigi acik ortada... MHP icinde aynisi...

Benim tahminim, su anki Meclis karmasi, neredeyse korunacak... ben öyle gözetliyorum... artik populist yaklasimlardan uzak durma zamani... elbet Laik bir Demokrat olarak.. :)

Sevgilerimle
ENis

kiyamx 26.02.2007 00:28

Madem öyle

öyle mi ?

Islam da yaratici ALLAH tir !

Demokraside kim ?

Halk mi ?

27.02.2007 22:04

Allahi tanimlarmisin lütfen

ben simdiye kadar hic bir DININ Allahi tarif edebildigini hele tarif etmeyi denedigini görmedim...

Hadi sen dene... und bitte nur ERNST

inscene 28.02.2007 12:58

Satanisten

Die gibt es sogar in der Türkei...

baharperisi 28.02.2007 14:09

Allahtan korkan namaz kilan, cagdas kisi

Quantumfizik, Astronomie, Relativiteteorileri.... experimentler

beni büyük ilgi alanim bu konularla ilgilenen 30-38 yas arasi bir
beyefendi ile tanisip evlenmek istiyorum.:)
(pek buraya olmadi fakat..:)) )

Tanismak istedigim kisideki özellikler: Dogaya ilgi, Hayvan
sevgisi,Teoloji, Eski Uygarliklar, Businessworld, PC, politikaya gibi
ilgi lanlari olan

Mert, centilmen, dürüst, temiz, Allahkorkusu olan ve beni namaza
tesvik edecek, spor yapan, güzel gözleri olan, isínde ve mesleginde
basarili kariyer sahibi, güzel ses tonu olan, bayana deger veren,
gezmeyi seven, boyu 170 üzeri normal kiloda, tatli dillli, sevecen,
alcak gönüllü

biri ile ciddi niyetli tanismak istiyorum.

Evet yanlis forumdayim biliyorum fakat icimden bir ses buraya yazmam
gerektigini söylüyor ve

ESRUHUM lütfen beni bul artik..

kiyamx 28.02.2007 16:25

peki, kisaca..

soruya karsi soru sormak, carezizligin ifadesidir.

ALLAH (cc) i en güzel yine ALLAH in kendisi tarif etmistir.

Iste IHLAS suresi kisaca ALLAH hakinda bilmemiz gerekenleri bize bildirmekte:

De ki: "O Allah tek birdir.
Allah, o eksiksiz, Samed"dir (Her şey O"na muhtaçtır.)
Doğurmadı ve doğurulmadı.
O"na bir küfüv (denk) de olmadı!" (Ihlas 1-4)

Allah in vasiflari hakinda KURAN yeterince aciklamalarda bulunmustur. Zahmet edip bakarsan mesele kendilignden cözümlenir .

ISLAM da yaratici her seye müdahil bir yaraticidir.Onun müdahale etmedigi, hakkinda hüküm belirtmedigi, kendi haline ve basibos biraktigi hic bir alan yoktur.

Inanin kendisiyle olan alkali yönünü taksim edip hükme bagladigi gibi, onun sosyal alandaki ve kul- yaratici iliskilerini de düzenlemis ve hükme baglamistir.

Kuran da buna delil yüzlerce ayet var. Arzu eden bakabilir.

Bunlardan bir tanesi " Hüküm ve hakimiyet ancak ALLAH indir" ayati kerimesidir.

Buna mukabil demokrasinin temel ilkesi " Hakimieyet kayitsiz ve sartsiz milletindir" sözü dür. ki bu Islam nazarinda ALLAH aes kosmaktir ve sirkin ta kendisidir.

Ama sanirim senin derdin bu degil.

ISLAM ile Demokrasinin bir din olusu arasinda hakli oldugun bir nokta var.

o da su :

Nitekim ISLAM dini de bir Ideoloji dir. Tipki Kaptilalizm veya komunizim gibi.

Islam ile diger ideolojiler arsindaki temel fark onlarin Insan, Islamin ise vahy kaynakli oldugudur.

Her üc ideolojinin konu alani INSAN in hayatinin taksim edilmesi ve düzenlenmesidir.

Daha acik bir ifade ile Demokrasi de fikir ve hükümlerin yegane kaynagi insan, Islamda Kuran ve sünnettir.

Bundan dolayi Domokrasi de Insan ve hürriyetleri kutsal(dokunulmaz) sayilirken Islmada bu sadece vahy e munhasirdir.

Netice olarak Demokrasi de kanun ve nizamlarin "yaraticisi" insandir Islamda ALLAH .

Bu acidan bakildiginda Demokarsi insana nizam ve kanun koymakta dokunulmazlik vermekle onu ilahlastirmis olmaktadir. Ona göre Insan iradesi üzerinde ne ALLAHin ne de baska bir merciin iradesi söz konusu olamaz. Insaniradesi ve akli tek hakim kaynaktir ve onun üzerinde baska bir güc yoktur.

Konu bir hayli önemli oldugu kadar da anlasilmasinda kullandiginiz ölcek de bir o kadar önemlidir.

Zira hayat, hayat hakkinda ve esya hakkinda olusan fikir ve kavramlar kisinin temel fikirlerinden kaynaklanir.

Bu Temel fikrin mahiyeti ne ise, ondan fiskiran fikir ve düsüncelerde onun mahiyetine uygun olur.

Baska bir tabirle, ALLAH in varligina inana bir insanin hayata bakis acisi ile herseyin madenin tekamülü olduguna inana bir inasanin hayata bakis acisi ve benimseyecegi nizam ve düsünceleri de haliyle farkli olacaktir.

Demokarsi fikri aristokratlara ve DIN adamlarinin insanlari ALLAH adina sömürmesine tepkisel olarak dogmusutur.

Bu durum bazi düsünürleri din in hayattan ayrilmasi gerektigi fikrine ulstirmistir ki laiklik te iste burdan dogmaktadir.

Fakat unutulan nokta, bu sorunun batinin sartlarindan kaynaklanan sorunlara care olarak dogmus olmasidir. Cünkü Islam cografyasinda böyle bir sorun olmadi ki bu düsünceyi biz bire kopya edelim.

Mesele kisacasi budur.

28.02.2007 21:25

Bu konulara

pek girmenizi tavsiye etmiyorum..

Bir kac kere isledim Insanlara pek yarari olmadi..

Bunlar derin konular Saglam bilgi olmadigi zaman adami ucuruma atar..

Diyeceksiniz ki ;O zaman Niye yazdin ?..

Cünkü enteresan.

Biraz Daha Acayim da Enteresanligi daha bir gün isigina ciksin :o)

Bakin Derinlere giden Hallac-i MANSUR a Yobazlik ne yapti ?..

Enel Hak : Ben yaratici gercegin bir tecellisiyim..Ben HAKKIM !!

Bu sözleri öncesini bilmeden degerlendirmek inani yanlis Düsüncelere götürür..Onun icin öncesine
bakalim..Ortada bir sohbet vardir:Firavun ve seytan ile ilgili:

Nur ve NAR in birlekteligi:

Ahmed ( Muhammed ) ile iblisten baskasina iddaci olmak yakismamistir.Su var ki Iblis in gözden
düsmesine karsin Ahmed icin gözün gözü acildi..
Iblis e : SECDE ET ! dendi;
Ahmed e :BAK !
Iblis secde etmedi,Ahmed de saga sola bakmadi ( Yani ikisde isyan etti )

Iblis önce Yakarmis,Hakk in yoluna cagirmisti.Ama sonunda kendi kuvvetine sigindi.

Ahmed ise idda da bulunmustu,fakat sonunda kendi gücüne bel baglamaktan vaz gecti !

Ahmed söyle diyordu:

Ancak senin yardiminla hareket eder,yanliz senin yardiminla yükselirim.

Ey kalplerimizi cekip ceviren
Seni yeterince övemem ki ben !.

gök sakinleri icinde Iblis gibi tevhid eri yoktu faat gözden düstü,sonsuzluk yolculugunda lutufdan
uzaklastirildi.

" Allah a hic kimseyi ise katmamak suretiyle ibadet etmisti.Ve tam bireycilige ulasinca
Lanetlendi.Ve daha fazlasini isteyince de Huzurdan kovulup uzaklastirildi !

Hak ona secde et ! demisti
Senden gayriya secde etmem ! diye karsilik verdi

Hak dedi: O halde lanetim üzerine dökülecek..
O yine : senden gayriya secde etmem diye karsilik verdi..

Inkarlarim seni takdis
Aklim önünde tehvis
Senden ayri bir sey mi ki Adem ?
Orta yerde kimmis Iblis ?

Senden baskasina yok benim yolum
Seni seven boynu bükük bir kulum

Hak Iblis e sordu : Kibirlendin mi ?
Cevap verdi: seninle bir lahzalikberaberligim olsaydi bile kibirlenmek ve Cabbarlik bana
yakisirdi.Oysa ki ben ezelden beri seni taniyan biriyim

Adem den üstünüm ben
Hizmetim ondan kidemli
Su alemlerde seni benden iyi taniyan var mi ki ?
Benim sende muradim senin bendemuradin var
Ve senin beni isteyisin daha eski
Ya senden baskasina secde etseydim ?

Secde etmeyince aslima dönmem gerekti.Cünkü sen beni atestenyaratmissin.bu bir gercek.Ve atese
dönecek Sonuc olarak takdir edip secme senin elinde..

Ne kaldi kopacak,ne var korkacak
Nasil olsa uzak düsmüsüm sana
Anladim,bir bana yakinla uzak
Sevgiyle ayrilik olurmu yoldas ?
Ayrildim;
Ayrilk oldu arkadas

Ey Tevfiki veren,Sana Hamt,SENA
Seckin bir kul egilmez bir baskasina..

Iblis konusunu bu anlayisla yani iBLIS I TEVHID bAGLILIK;SEBAT Istirabi gögüsleme Ask ve sevgide
vefa gibi üstün degerlerin sembolü olarak ilkkez gündeme getiren Müslüman düsünür HALLAC tir.

Daha sonra onun bu yaklasimi Ahmed gazali de yankilanacak Aynulkuddat la derinlesecek Attar,Mevlana
IKBAL gibi ANIT insanlarin Mucize söylemlerinde vucut bulacaktir.

Hallac a Göre Allah in emri ayri IRADESI ayridir !

Allah bir seyi emretmisse Onu istemistir denmez..
Nitekim IBLIS e: SECDE ET ! emrini yöneltmistir ama Iradesi kendisinden baskasina secde edilmemesi
yönündedir.
Iblis bunu bildigi ve tevhide aykiri buldugu icin Adem e secde etmemistir.

Iblis in bu büyük izdirabinin arkasibnda bu emir-IRADE farki yatmaktadir.
HALLAC bu emir-irade arasinda kalmaktan dogan bu istiraba isaret ederken
Su ünlü beyiti önümüze Koyuyor:

Onu suya firlatti,elleri basi üstünde bagli
Ve seslendi ona: Dikkat et sakin ISLANMA !!

Hallac in bu Kiyamet koparan yaklasimi,Islam düsünce tarihinde derin izler birakmis ve art arda yeni
yaklasimlara Vücut vermistir.

Örnegin Ahmed bin Yahya el-Murtaza:
Resuller Ölüme yenik düsürülürken Iblis in kiyamete kadar baki tutulmasinin hikmeti nedir ? Sorusunu
sormus ve su Cevapta Birlesilmistir:

Kendisinden müstagni kalamiyacagimiz tek varlik ALLAH tir !
Nebi lere gelince,Allah ard arda nebi göndererek Insanlari tek bir peygambere bagli kalmaktan
kurtarmistir.

Iblis e gelince:

Allah onun yok edilmesinde yarar görseydi elbet yok ederdi.
Demek oluyor ki Iblis in ölümünden dogacak zarar Yasamasiyla vucut bulan zarardan daha büyüktür..

Hz.Musa seytan a sordu:
O"nu hala hatirlarmisin ?
Cevapverdi:
Ey Musa Olusturdugu olayla birlikte yaratilan düsünce hatirlanmaz hatirlanamaz.Ayni anda hem ben
aniliyorum hem O !

** Kovulmus Seytan dan Allah a Siginirim ** Bu Her okunusunda seytan allah ile birlikte anilmaktadir
ve seytan bunu bir seckinlik olarak görmektedir. Ve söyle devam eder:

Zikri zikrim !..Zikrim zikri..
Birbirini anan beraberleriz..

Hizmetim sidi daha ari daha parlak.cünkü ona eskiden zevkim icin hizmet ediyordum Simdi ise O nun
arzusu ugruna didiniyorum..
Biz,engelleme,Savunma,zarar ve kar arzusundan arinmisiz.

O nun hakikati üzerine yemin olsun ki:
Ne tedbirde hata ettim ne de takdiri red ettim.Tasviri degistirmeye de kalkis degilim..
Bu oluslarda benim kudretimin de etkisi vardir !

Bana ebedler boyu atesi ile azab etsede O ndan gayrisina egilmem.Ne bir kisi önünde secde ederim n
de bir ceset huzurunda diz cökerim.Ne ogul tanirim ne karsit !..

DAVAM SADIKLAR DAVASIDIR !!
Ask konusunda gercek baglilardanim ben

Bir adida AZAZIL olan Seytan hakkinda cok sey söylenmistir:
Iste Onlardan biri:

o hem göklerde hem yerde DAI ( Cagirici ) idi.Gökte Meleklere Dailik yapip Olara iyilikleri
güzellikleri gösteriyordu.
Yerde ise Insanlarin Daisi onlarada cirkinlikleri kötülükleri gösteriyor

Cirkini tanimayan Güzeli taniyamaz !!

Iblis ve firavunla Fütüvet ( genclik Atilganlik sadakat ve fedakarlik ) husunda tartistim
Iblis söyle dedi:
Eger secde etseydim FÜTÜVET benden uzaklasirdi

Firavun söyle konustu:
Ben O"nun Resulüne inansaydim FÜTÜVET makamindan düserdim.
Bende söyle dedim:
Ben sözümden dönseydim FÜTÜVET yaygisindan disri atilirdim..

Iblis kendisnden baska GAYR görmeyice: BEN ONDAN ÜSTÜNÜM dedi

ve firavun Toplumu icinde hakla batili ayiracak olani tanimayinca:

Sizin icin benden baska Herhangi bir ILAH tanimiyorum (Kasas;38 - Zühruf,51 ) dedi.

Ben dedim ki: EGER O"NU TANIMYORSANIZ ESERLERINI TANIYIN !

ISTE O ESER BENIM !!

BEN,HAKKIM !!
HAKLA HAK OLARAK ebediyen devam edecegim

DOSTUM ve ÜSTADIM IBLIS ile FIRAVUNDUR !!
Tevhid i IBLIS den ögrenmiyen ZINDIKTIR !!

Sorun bundan ibarettir:
yani meselenin asli NUR ile NAR in ayni Kaynaktan olusmasidir.

ENEL HAK ben tanriyim manasinda söylenmemistir

28.02.2007 21:31

Bu Tez Benim degil

Hallac-i MANSUR
GAZALI
AYNULKUDDAT HAMADANI
IKBAL
MEVLANA
RUZBIHAN BAKI gibi insanlarin tezi dir.

Bunlarin yola ciktigi kaynak ise:
Abdullah Ibn ABBAS yani asrisaadet in en büyük kuran yorumcusudur.

Hallac dan 300 yil önce yasayan Ibn Abbas in IBLIS görüsü Hallac in sahsinda Sairene bir acilimidir.

Bakin AYNULKUDDAT HAMADANI Bu düsünceleri acikladigi icin 33 yasinda derisi yüzülerek katledildi.
Ders verdigi medresenin girisine astilar cesedini daha sonra üzerine yag dökerek yakildi.

Bu konuyu islememek istemistim Güven arkadasin cekincesi üzerine ama madem sorunu imandan cikma
asamasina getirdiniz bir kac satir yazmak durumundayim.

ASK,idda ve erdiriciligin iki temsilcisi vardir:

Hz.MUHAMMED
IBLIS
Gercege varmak icin bu ikisini rehber edinmek gerekir.Rehber edinmek,Mutlaka uymayi
gerektirmez.Kendisine uyulmamasi gerektigini bize anlatan kisi veya güc de REHBERDIR.Tabii birincisi
keyifli bir rehber olurken ikincisi zorluklara SIKINTILARA dayanmayi gerektiren bir rehberdir.

Seytan in böyle suclanmasinin nedeni belki de budur !

Islam dininde IBLIS MUHAMMED in karsiti olan ilkenin SEMBOLÜDÜR.

Gercegin,CEMALINDE tecellisi MUHAMMED MUSTAFA dir ki O:
Biz seni alemlere Rahmet olman disinda bir sey icin yaratmadik ( Enbiya,107 ) ayetinde ortaya
konmustur.

Ayni gercegin CELAL ( Cirkinlik,kahir,istirap ) tecellisi Iblis de vucut bulmaktadir ki o:

( Lanetim kiyamet ününe kadar senin üstündedir ) Ayetinde ortaya konmustur.

Ayni gercek Iblis de delalet,HzMUHAMMED de Rahmet ve Hidayet seklinde tecelli etmektedir.Bu ikisi
gercegin varligi ve islevselligi icin kacinilmazdir

Bunlarin birini iyi ötekini kötü ilan etmek izim KISIR bakisimizin bir sonucudur.

Tanrisal ASKIN bütünlügü Hz.MUHAMMED ve Iblis in birlikte düsünülmesiyle ele gecer.Onlar cift
kutuplu gercegi karsilikli uclaridir.;Biri ötekisiz düsünülemez.

Ezelden ebede Tüm olus ve erisler Nur ve nar ile gerceklesir.Muhammed in Nuru Iblis in Nari.

Iblis - Muhammed Iliskisi dertle deva iliskisine benzer.Tekamül icin bu ikiside gereklidir.
IBLIS den dertlenen
MUSTAFA da Deva bulur.

Bu bu sekilde devam eder gider.

Iblis KÜFRÜ,MUSTAFA IMANI temsil eder.

Küfür ile Iman da birbirine Muhtactir.

Küfür fenayi Ölümlülügü
IMAN bekayi Sonsuzlugu temsil eder. ve fena olan BEKA anlasilamaz.

Yaratici tek olduguna göre ISIK ve IMAN gibi KARANLIK ve SAPIKLIK da TANRI nin Mahlukudur.Bu
mahluklardan biri HIDAYET ( MUHAMMED e ),Ötekisi DELALET ( Iblis e ) Havale edilmistir.

Yani Muhammed te Iblisde Allah in verdigi görevi yapmaktadir.

Bu Islam Düsünürlerinin Hareket noktasi sudur:
Allah in isimleri Zitlik ilkesine göre düzenlenmis isimlerdir.Bu isimlerin her bi kendisinin ZITTI -
karsiti ile bilinir.

Bu isimlerin varlik ve olust CEMAL ve LUTUF ifade edenlerini Hz.MUHAMMED.
CELAL ve KAHIR ifade edenlerini IBLIS temsil etmektedir.

O halde IBLIS de MUHAMMED kadar gereklidir.

Bu noktada insanin durumuda diger varliklardan cok farklidir.
Diger varliklarin her biri görev yapmak icin sartlanmistir.Insan ise Özgürlügünü kullanmak icin
sartlanmistir.

Onun icin secme Imkan ve Yetisi insan icin bir tür mecburiyettir.

Her varlik yaratilistan mecbur ve mahkum edilmistir.Insanda yaratilistidan özgür secme hakkini
kullanmaya mecburdur.
Su icin söndürmek
Ates icin yakmak nasil onlarin dogasiysa Insanin dogasida ÖZGÜRLÜKTÜR!.
Insan bunun icin sorumludur !
ürettigi isleri kendisi yarattigi icin DEGIL !

O halde Iblis de,tipki MUSTAFA gibi Allah in iradesine uygun olarak görevini yapiyor.

Bu görevin Karanlik ve SAPIKLIK kutbunda olmasi Iblis i görev yapmayan yaratik durumuna düsürüp
Allah in Iradesi disina cikarmaz.

Tam Bu noktada KURANSAL gercegi IFADEYE koyalim:

Kuran da Allah in yani göklerin ve yerin NUR u olan ( NUR,35 ) ISIGIN isim-sifatlari yani esmaül
Hüsna 99 dur ( Tamlama seklindekileri de sayasak )

Kuran da göklerin ve yerin karanligi karicisi olan seytan in adi da 99 dur.88 yerde Seytan 11 yerde
IBLIS.

Bir baska ürpertici gercekde sudur:
Melek kelimesi de 88 yerde gecmektedir Kuran da.
Melekler Allah in kendilerine emrettigi konularda asla isyan etmezler.Emrolani yerine getirirler.

Seytan ise RAHMAN in karanlik ilkesini isletmekte görev yapan emir erleridir.

Ve Kuran da bu iki prensip arasinda 88 e 88 bir esitlik olduguna Dikkat cekmistir.

Yani yaratilisi özgürlükle esitlenmis olan insan bu esit gücte olan iki merkezin ortasindadir.

KENDI SECIMI ILE BU YANA YA DA ÖTEKI YANA GIDECEKTIR !!

Sonuc olarak tartismasiz olan sudur:

Tanrisal plandan bakilginda bir ikilik YOKTUR !

TEK ALLAH tek YARATICI esastir. Isik ve karanlik kuvvetleri onun emrinde onun planina uygun olarak
hareket etmektedir.

Insan in farki kendisine Isik ya da Karanlik kutubunda yer verilmek yerine,Secim Karakteri verilmis
olmasidir.Insani sorumlu kilan ÖZGÜRLÜK ve serbest SECIM firsatidir.

Bu baglamda Materyalist akadaslarina Kötü olani yani Cinayet Hirsizlik veya benzeri gibi Kötülükleri
Kader e ve Allah a Isnat etmelerinin yaniti da verilmis oluyor.
Yani Allah kimseye Zulüm etmiyor zulüm eden yine insanlar hemde özgür secim haklarini kullanarak.

Bu kadar yeterli mi bacim bilemiyorum..

Iman konusunda:

Iblis in kafir oldugu hakkinda süphe yoktur.

Allah in Adem de Ruhu ...
Seytan da Ise LANETI vardir. Yani ikisinde de Allah dan
bir sey vardir.

Seytan Allah in CELALI dir.

H.Muhammed Söyle Buyuruyor:

Allah benim isigimi kendi IZZETINDEN NUR dan,IBLIS in isigini ise yine kendi IZZETININ NAR indan
yaratmistir !!

Allah meleklere SECDE edin emni verirken,Görünmeyen alemin derinliklerinden IBLIS e:

Benden baskasina SECDE etmeyin seklinde IRADE etmistir.

Allah in Iradesi ne Kimse Karsi duramaz !..

Bilmem Bundan süpheye düsen Iman dan Cikar mi ?

Seytan in Isyani Allah in iradesi ile gerceklesmistir.

Hoscakalin

roman 01.03.2007 14:39

Güzel Arkadaşım!

Mehmet Akifi ve İstiklal yada Ulusal marşı böylesine didiklemenin ne alemi olabilir ki???

Resmen kullanma, üç kağıtçılıktır.

Bu kadar Mehmet Akife tapan, ki ben asla inanmıyorum bunlara, bunlar yalnızca kullanma ve Propagandacılıktır!!!!

O Mehmet Akifin biricik oğlunun nerede, nasıl öldüğünü ve ölüsünün nerede bulunduğunu da bilir bu zümreler!!!!!!!!!!!!!!

Ama, tek bir kelime yazmazlar bu konu üzerine.

Selamlar ve Sevgiler Enis...

01.03.2007 17:50

Noel Baba nin yanindaki saklaban mi ?

Hayir O degil :o)

Biz Müslümanlar Maskara Balosu figürlerine " Seytan " adi vermiyoruz.

O bir Katolik hezeyani :o)

Tanisir misiniz ?..

:o)

xbaburx 01.03.2007 18:09

iice gülünçleşiyorsun

Ruhumun senden ilahi sudur ancak emeli
Değmesin mabedimin göğsüne namahrem
Bu EZANLAR Kİ şedetleri DİNİN temeli
EBEDİ YURDUMUN ÜSTÜNDE BENİM inlemeli..

çok mu korkutuyor yoksa seni?

01.03.2007 19:14

o.T.

Türkiye de de mi var ?..

Enteresan :o)

Bu Gün Tüm Islami Cografya da Kuran a sirt dönmüs,
Hocalari sultanlari,Seyhleri bilmem neleri Vesile edinmis,
Kan in Piligin ,riba nin,Doga Tahribinin ,Hayvan katliaminin,Putperestligin Irininde kendi dinlerine " Islam " adini veren " SATANISTLER " yasamaktadir.

Ve Bu DIN ne yazik ki Islam degil SATANIZM in ta kendisidir.

o.T.

Türkiye de de mi var ?..

Kan in Piligin ,riba nin,Doga Tahribinin ,Hayvan katliaminin,Putperestligin Irininde kendi dinlerine " Islam " adini veren " SATANISTLER " yasamaktadir.

o.T.

Türkiye de de mi var ?..

:o)

Türkiye de de mi var ?..

01.03.2007 21:06

Bence yetersiz

söylediklerin sadece bir yorumdur, daha dogrusu MEALI yazan kisinin yorumu ve bir ikide senin ilavlelerin var...

Allah birdir benzeri yoktur gibi laflarla artik tanimlamak yeterli degil... insanlik bu laflarla bir yere varilmayacagini anlamis durumda...

Farkina varmani istedigim olay, Allahin varligini tanimlamak hissetmek bir iki lafla degilde daha cok kisisel ALGILAMAK oldudur...

Herkes farkli farkli algilar... ama esas oilanda INSANLIKTIR... DIN gözetmeksizin..

Kaldiki ben caresiz falanda degilim DIN acisindan... sadece olaylari derinden daha cok arastirmisim, TEFISR bazinda hepsi bu... kiii Tefsirler bile evrelsel olamaya aday degil kiiii oda insan yorumu... Hamdi Beyin yada S.Atesin... vs.....

01.03.2007 21:09

Dostum ne demek istedigini tam anlayamad

im dogrusu... kusura bakma... ben karsi bir tez falan yazmamistim, mutabik oldugumuzu diel getirmek istemistim

kiyamx 02.03.2007 14:23

o.T.

Peki o zaman lutfedin de iman la ilgili ayetleri kimler nasil farkli yorumlamis yazin.

Ayrica yarum ile meal arasindaki farki da bilmediginiz ortada.

Yorum, aciklama, tefsir, akatari..bunlarin her birinin sahasi birbirinden ayridir.

Kuranda yoruma kapali ayetler oldugu gibi, yoruma acik ayetlerde vardir. Bunun böyle olmasio Allahin muradidir ve Islam a elastize vermektedir.

Din hakkinda bilmemek ayip degil. Ayip olan cikip uluorta iskembeden atmaktir.

Mesela Ihlas sursesinden baslayin.
Buyurun, Kimler bu sureyi farkli yorumlamis bi görelim !

Insanlik nedir ?

Insani insan yapan sey nedir ?

Bugün mevcut düzenler ve nizamlar INSANLIK ile mi idare edilmektedirler ?

öyleyse eger nicin yeryüzünde yüzlerce muhalif fikirler ve akimlar var ? Insan insan degilmi ?

Yoksa bir takim ideoloji ve sistemlerle mi ?

03.03.2007 12:49

Iki sarabin Farki

Bir bakkal vardı, onun bir de dudusu vardı. Yeşil, güzel sesli ve söyler duduydu. Dükkanda dükkan bekçiliği yapar; bütün alış veriş edenlere hoş nükteler söyler, latifeler ederdi. İnsanlara hitap ederken insan gibi konuşurdu, dudu gibi ötmede de mahareti vardı.
Efendisi bir gün evine gitmişti. Dudu, dükkanı gözetliyordu. Ansızın fare tutmak için bir kedi, dükkana sıçradı. Duducağız can korkusundan, dükkanın baş köşesinden atıldı, bir tarafa kaçtı; gülyağı şişesini de döktü.
Sahibi evden çıkageldi. Tacircesine huzuru kalple dükkana geçti oturdu. Bir de baktı ki dükkan yağ içinde, elbisesi yağa bulanmış. Dudunun başına bir vurdu; dudunun dili tutuldu, başı kel oldu. Dudu birkaç günceğiz sesini kesti, söylemedi.
Bakkal nedametten ah etmeye başladı. Sakalını yolmakta, eyvah, demekteydi; nimet güneşim bulut altına girdi. O zaman keşke elim kırılsaydı; o güzel sözlünün başına nasıl oldu da vurdum?
Kuşu yine konuşsun diye yoksullara sadakalar vermekteydi.
Üç gün üç gece sonra şaşkın ve meyus, ümitsiz bir halde dükkanda otururken, ve binlerce gussaya, gama eş olup; bu kuş acaba ne vakit konuşacak; diye düşünüp dururken, Ansızın tas ve leğen dibi gibi tüysüz kafası ile bir Cevlaki geçiyordu. Dudu hemencecik dile gelip akıllılar gibi dervişe bağırdı:
“Ey kel, neden kellere karıştın; yoksa sen de şişeden gülyağı mı döktün? “ Onun bu kıyasından halk gülmeye başladı. Çünkü dudu, hırka sahibini kendisi gibi sanmıştı.
Temiz kişilerin işini kendinden kıyas tutma, gerçi yazıda (aslan manasına gelen) şir, (süt manasına gelen) şire benzer. Bütün alem bu sebepten yol azıttılar.
Tanrı Abdallarından az kişi agah oldu. Peygamberlerle beraberlik iddia ettiler (biz de onlar gibiyiz dediler); Velileri de kendileri gibi sandılar.
Dediler ki: “İşte biz de insanız, onlar da insan. Bizde uyumaya ve yemeğe bağlıyız, onlar da. “Onlar körlüklerinden aralarında uçsuz bucaksız bir fark olduğunu bilmediler. Her iki çeşit arı, bir yerden yedi. Fakat bundan zehir hasıl oldu, ondan bal. Her iki çeşit geyik otladı, su içti. Birinden fışkı zuhur etti, öbüründen halis misk.Her iki kamış da bir sulaktan su içti. Biri bomboş öbürü şekerle dopdolu.
Böyle yüzbinlerce birbirine benzer şeyler var, aralarında bulunan yetmiş yıllık farkı sen gör! Bu, yer; ondan pislik çıkar... o, yer; kamilen Tanrı nuru olur. Bu, yer; ondan tamamı ile hasislik ve haset zuhur eder... o, yer; ondan tamamı ile Tek Tanrı’nın nuru husule gelir. Bu temiz yerdir, o çorak ve pis yer. Bu temiz melektir o şeytan ve canavar!
Her iki suretin birbirine benzemesi caizdir, acı su da, tatlı su da berraktır. Zevk sahibinden başka kim anlayabilir?
Onu bul! Tatlı su ile acı suyun farkını işte o anlar. (Zevk sahibi olmayan) sihri, mucize ile mukayese ederek her ikisinin de esası hiledir sanır.
Musa ile savaşan sihirbazlar, inatlarından ellerine onun asası gibi asa aldılar. Bu asa ile o asa arasında çok fark var, bu işle o işin arasıda pek büyük bir yol var. Bu işin ardında Tanrı laneti var, o işe karşılık da vade vefa olarak Tanrı rahmeti var. Kafirler inatlaşmada maymun tabiatlıdırlar. Tabiat, içte, gönülde bir afettir.
İnsan ne yaparsa maymunda yapar; maymun her zaman insandan gördüğünü yapıp durur. O, “Bende onun gibi yaptım” sanır. O inatçı mahluk aradaki farkı nereden bilecek? Bu emirden dolayı yapar, o, inat ve savaş için.
İnatçı kişilerin başlarına toprak saç! O münafık, muvafıkla beraber, inat ve taklide uyup namaza durur; niyaz ve tazarru için değil.
Müminler; namazda, oruçta, hacda, zekatta münafıkla kazanıp kaybetmektedirler. Müminler için nihayet kazanç vardır, münafıka da ahirette mat olma.İkisi de bir oyun başındaysa da birbirlerine nispetle aralarında ne kadar fark var; biri Merv’li öbürü Rey’li!
Her biri kendi makamına gider, her biri kendi adına uygun olarak yürür.
Onu mümin diye çağırırlar, ruhu hoşlanır. Münafık derlerse sertleşir, ateş kesilir. Onun adı zatı yüzünden sevgilidir. Bunun adının sevilmemesi, afetleri yüzünden, nifakla sıfatlanmış olan zatından dolayıdır.
Mim, vav, mim ve nun harflerinde bir yücelik yoktur. Mümin sözü ancak tarif içindir. Ona münafık dersen... o aşağılık ad, içini akrep gibi dağlar. Bu ad, cehennemden ayrılmış ve kopmuş değilse niçin cehennem tadı var? O kötü adın çirkinliği harften değildir. O deniz suyunun acılığı kaptan değildir.
Harf kaptır ondaki mana su gibidir. Mana denizi de “Ümm-ül-Kitap” yanında bulunan, kendisinde olan zattır.
Dünya da acı ve tatlı deniz var. Aralarında bir perde var ki birbirine taşmaz karışmazlar. Fakat şu var ki bu iki denizin her ikisi de bir asıldan akar. Bu ikisinden de geç, ta... onun aslına kadar yürü.
Kalp altınla halis altın ayarda belli olur. Kalpla halisi, mehenge vurmadıkça tahmini olarak bilemezsin.
Tanrı kimin ruhuna mehenk korsa ancak o kişi, yakini şüpheden ayırdedebilir.
Diri bir kişinin ağzına bir sıçrayıp girse o adam, onu dışarı çıkarıp attığı zaman rahatlar. Binlerce lokma arasında ağzına ufacık bir çöp girdi mi, diri kişinin hissi onu duyar sezer.
Dünya hissi, bu cihanın merdivenidir, din hisside göklerin merdiveni. Bu hissin sağlığını hekimden isteyiniz, o hissin sağlığını Habib’den (H.Muhammed’den) . Bu hissin sağlığı, vücut sağlamlığındandır, o hissin sağlığı vücudu harabetmektedir. Can yolu, mutlaka cismi viran eder, onu yıktıktan sonra da yapar.
Ne mutludur ve ne kutludur o can ki mana aşkıyla evini, barkını, mülkünü, malını bağışlamıştır. Altın definesi için evi harabetmiştir; fakat o altın definesini elde ettikten sonra o evi daha mamur bir hale getirmiştir. Suyu kesmiş suyun aktığı yolu temizlemiş, ondan sonra arka içilecek su akıtılmıştır.
Deriyi yarmış,termeni çıkarmış... ondan sonra orada yepyeni bir deri bitmiştir. Kaleyi yıkıp kafirden almış, ondan sonra oraya yüzlerce burç ve hendek yapmıştır.
Hikmetinden sual edilmeyen Tanrı"’nın işini kim anlayabilir, o işin hakikatine kim erişebilir? Bu söylediğim sözler, ancak anlatmak için söylenmiş zaruri sözlerdir. Gah böyle gösterir, gah bunun aksini.
Din işinin kühnünü anlamaya imkan yoktur. Ona ancak hayran olunur. Fakat din işinde hayrete düşen, arkasını ona çevirmiş ondan haberi olmayan bir hayran değil, sevgiliye dalmış, onun yüzünden sarhoş olmuş, kendisinden geçmiş bir hayrandır.
Birisinin yüzü sevgiliye karşıdır, öbürünün yüzü yine kendisine doğru. Her ikisinin yüzüne de bak. Her ikisinin yüzünü de hatırında tut. Hizmet dolayısıyla yüz tanır olman mümkündür. Zira nice insan suratlı şeytan vardır. Binaenaleyh her ele el vermek layık değildir.
Kuş tutan avcı, kuşu avlamak için ıslık çalar, ötme taklidi yapar. Aşağılık kişi dervişlerin sözlerini, bir selim kalpli kişiye afsun okumak, onu afsunlamak için çalar.
Erlerin huyu açıklık ve sıcaklıktır. Aşağılıkların işi hile ve utanmazlıktır. Dilenmek için yünden aslan yaparlar. (yol aslanlarının şekline bürünür, onlar gibi görünürler),
Ebu Museylim’e Ahmet lakabı verirler. Ebu Müseylim’in lakabı yalancı olarak kaldı, Muhammed’e de akıllar sahibi dendi. O hak şarabının mührü, şişenin kapağı; halis misktir. Adi şarabın mührü, şişesinin kapağı ise pis koku ve azaptır. ( RUMI )

03.03.2007 13:02

Omnia in numeris sita sunt...

"Bir kelebeğin kanat çırpması, dünyanın bir başka köşesinde büyük fırtınalara sebebiyet verebilir..." (Kelebek Etkisi Teorisi) Nasıl ki evrende her şey birbiriyle bağlantılı ve evrendeki her şey birbirini etkilemekteyse, insanı oluşturan her unsurun da insanla bir bağlantısı vardır. Bu unsurlar arasına, "Doğum Tarihimiz" ve "İsmimizin Enerjetik" yapısı da dahildir. Evren ve Dünya “Devresellik Prensibi"yle, belirli zamanlarda inişler ve çıkışlar yaşar, kritik devrelerden geçer. Peki ya evrenin parçası olan insan!... Bizim geçirdiğimiz ve geçireceğimiz kritik yılları "Devresellik Prensibi" içinde tespit edebilir miyiz? Sayıların yaşamımızdaki yeri nedir? Sağlık, iş, evlilik, okul hayatı ve şansımızın "Sayılar"la ilişkisi var mıdır?

Omnia in numeris sita sunt... ( Her sey Sayilar da GIZLIDIR )

Öylemidir ?..

zamiramiss 04.03.2007 00:20

lies mal: Reiserouten der Götter

..
führt zu den uralten Myhten der Völker, dem verlorengegangenem Wissen, das uns in die Lage versetzt, unser "Woher" und "Wohin" zu erkennen

..
eine aufsehenerregede Kulturgeschichte der Menschheit

aysenisahoca 04.03.2007 06:06

Müslüman ne yapmali?

Allah`in rahmeti ve bereketi bütün iman edenlerin üzerine olsun insallah

Bir müslüman, dinini yasamayi hayatinin temel kaidesi olarak belirlemeli. Öyleki, onun haricinde herseyi bu ugurda feda edebilmeli.
Sadece malini ve zamanini degil, gerekirse canini ve canindan daha degerli olan seyleride feda edebilmeli, hatta dünyayi bile.

Bir müslüman, dinin bütün farzlarini yerine getirdikten sonra, gücü yettigince sünnetleri de yerine getirmeye gayret etmeli.

Herseyden önce kendimize su soruyu sormaliyiz:
Allah bizim icin ne kadar önemli? Allah icin günde ne kadar zaman harciyoruz?

Hz. Muhammed ( S.A.V) in sefaatine nail olabilmek icin günde kac kere nafile ibadet ediyoruz? O´nun sefaati olmadan cennete giremeyecegimizi, O´nun bizi her an izledigini ve bizden O´na günde 100 tane salat getirmemizi 100 tanede domates götürmemizi bekledigini biliyormuydunuz?

Müslümanlar olarak ayagimizi denk alalim, ve seytanin hilelerine yani dünya nimetlerine kapilip, zikirden ve salaattan ayrilmayalim. cok önemli kardeslerim.

Fii emanillah

04.03.2007 13:27

Hayir Bilmiyorduk Hocam :o)

Hz. Muhammed ( S.A.V) in sefaatine nail olabilmek icin günde kac kere nafile ibadet ediyoruz? O´nun sefaati olmadan cennete giremeyecegimizi, O´nun bizi her an izledigini ve bizden O´na günde 100 tane salat getirmemizi 100 tanede domates götürmemizi bekledigini biliyormuydunuz?

Ibadet Allah a Yapilir Muhammed e degil !..

Ona Ibadet edip o"nun bizi her an Izledigini sananlar bilsinler ki:

Hz. Muhammed Öldü !..

Alemlerin Rabbi ise Diridir.

aysenisahoca 04.03.2007 16:14

ölürse ten ölür canlar ölesi degil

Allah´in Resulününü (S.A.V.) öldügünü nasil kabul edebiliriz ki, o sadece dünyasini degistirdi. O´na ne zaman salaat göndersek afiyetle kabul ettigini hic duymadinmi alpi abi?
O´(S.A.V.)nun sünnetini terk edenin cennete giremeyecegini bildiren hadis-i serifleri okumani tavsiye ederim.
Sefaate nail olman duasiyle

fii emanillah

aysenisahoca 04.03.2007 16:28

SÜNNETE GÖRE YASAMAK

1)Her işe Besmele ile başlamak
2). Selam vermek (almak farzdır).
3)Çok gülmemek ve asık suratlı bulmamak, tebessüm etmek.
4)Yemekten önce ve sonra elleri yıkamak.
5)Orucu ateş değmemiş bir yiyecekle açmak (hurma, tuz, su.
6)Evden çıkarken sol ayakla çıkmak, ayakkabıyı ters çevirerek giymek ve eve girerken sağ ayakta girmek.
7)Perdeleri kapattıktan sonra ışığı yakmak.
8)Abdest aldıktan sonra kıbleye yönelip 3 yudum su içmek ve kelime-i şehadet getirmek ve Kadir suresini okumak.
9)Yatma adabı (abdestli olmak, Tebareke suresini okumak, saçları tahta tarakla taramak, çarşafın üstünü silkelemek, düzeltmek, üç Felak ve Nas okuyup vücuda üç kere sürmek, tespih çekmek, sağ tarafa yatmak, sağ el yanağın altında, sol el vücudun üstünde, dizler hafif karna çekik yatmak.)
10)Su içme adabı (oturarak içmek, içi görünen bir kaptan içmek, içmeden önce başkasına teklif etmek, kıbleye yönelmek, üç yudumda içmek, besmeleyle başlamak, içerken nimet olduğunu düşünmek, içince elhamdülillah demek.)
11)Cuma adabı (Gusul abdesti almak, güzel ve temiz kıyafetler giymek, beyaz giymek, tırnak kesmek, yeni alınan bir elbiseyi ilk defa bugün giymek.)
12)Evvabin namazı kılmak
Her şeye sağla başlayıp, her şeyde sağı tercih etmek
13)Tuvalet ve banyoya sol ayakla girmek, sağ ayakla çıkmak.
14)İsraf yapmamak
15)Misvak kullanmak (Abdestten önce, namazdan önce, gusül abdestinden önce, yatmadan önce.)
16)Uykudan uyanınca elleri yıkamadan hiçbir şey yapmamak.
17)Evden çıkmadan önce aynaya bakmak, 8)
18)Banyodan sonra havluyla kurulanmak.
19)Gusül abdestinden önce namaz abdesti almak; önce başa sonra sağ omza, sonra da sol omza üç kere su dökmek.
20)Yumurtayı ve soğanı kullanmadan önce yıkamak.
21)Kur’an okumak, okurken ağlamak, ağlanamıyorsa bile ağlıyormuş gibi yapmak.
22)Konuşurken tane tane anlaşılır bir şekilde konuşmak.
23)Midenin üçte birini yemek, üçte birini su, üçte birini hava veya zikir için ayırmak.
24)Cemaatle namaz kılmak.
25)Farz oruçlar dışında pazartesi ve Perşembe oruç tutmak.
26)Farz namazlar dışında nafile ve sünnet namazları kılmak.
27)Sürme çekmek (harama göstermemek şartı ile)
28)Beyaz ve yeşil kıyafet giymek.
29)Yanında iğne, iplik, makas, ayna, tarak, sürme, çakı (kesici alet) ve kibrit (çakmak) taşımak. (ÖZELLIKLE UCAGA BINERKEN)
30)Yemeğin ortasında dua etmek.
31)Tabağındaki yemekleri bitirmek, tabağını sünnetlemek(yani gerekirse yalamak)
32)Namazlardan sonra tespih çekip dua etmek.
33)Banyoda çıplak bulunmamak.
34)Bıçak gibi kesici aletleri verirken, kesici tarafından tutarak vermek.
35)Sıla-i rahim yapmak (akraba ziyaretinde bulunmak, onlarla ilgilenmek)
36)Sofrada yeşillik bulundurmak.
Yemekten önce meyve yemek.
37)Meyveyi enine kesip yemek.
38)Meyveyi kabuğuyla aynı tabağa koymamak.
39) Karpuz kesmek
40) salaat getirirken domatesi unutmamak

fii emanillah

04.03.2007 20:34

Sen neyin pesindesin anlamis degilim

simdi DINI senin gibi algilamak zorundamiyim... yada baskasi ?? varmi böyle gayde ???

DIN dedigin bireyseldir... ve Ayetlere verilen manada insanlar tarafindandir...

Meal olsun Tefsir olsun bunu INSANOGLU yazmiyormu ???

Dostum hic bir seyin göründügü gibi yada yazildigi gibi olgununa kanit yoktur... ALLES IST RELATIV... und ABHÄNGIG vom eigenem Empfinden....

Tüm olay bu.... sen yine istedigine inan... ben istersem inanirim istersem inanmam ve ayni isimde olsa farkli farkli mana veririz buda dogaldir..

04.03.2007 21:13

o.T.

BAKARA SÛRESİ
(48) Öyle bir günden sakının ki o gün hiç kimse bir başkası adına bir şey ödeyemez. Hiçbir kimseden herhangi bir şefaat kabul olunmaz, fidye alınmaz.8 Onlara yardım da edilmez.
BAKARA SÛRESİ
(123) Kimsenin kimse namına bir şey ödemeyeceği, hiç kimseden fidye alınmayacağı, kimseye şefaatin (aracılığın) yarar sağlamayacağı ve hiç kimsenin hiçbir taraftan yardım göremeyeceği günden sakının.
BAKARA SÛRESİ
(254) Ey iman edenler! Hiçbir alış verişin, hiçbir dostluğun ve hiçbir şefaatin olmadığı kıyamet günü gelmeden önce, size rızık olarak verdiklerimizden Allah yolunda harcayın. İnkar edenler ise zalimlerin ta kendileridir.
BAKARA SÛRESİ
(255) Allah kendisinden başka hiçbir ilah olmayandır. Diridir, kayyumdur. Onu ne bir uyuklama tutabilir, ne de bir uyku. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey onundur. İzni olmaksızın onun katında şefaatte bulunacak kimdir? O, kulların önlerindekileri ve arkalarındakileri (yaptıklarını ve yapacaklarını) bilir. Onlar onun ilminden, kendisinin dilediği kadarından başka bir şey kavrayamazlar. Onun kürsüsü bütün gökleri ve yeri kaplayıp kuşatmıştır. (O, göklere, yere, bütün evrene hükmetmektedir.) Gökleri ve yeri koruyup gözetmek ona güç gelmez. O, yücedir, büyüktür.
EN"ÂM SÛRESİ
(94) Andolsun, sizi ilk defa yarattığımız gibi teker teker bize geldiniz. Size verdiğimiz dünyalık nimetleri de arkanızda bıraktınız. Hani hakkınızda Allah"ın ortakları olduğunu zannettiğiniz şefaatçilerinizi de yanınızda görmüyoruz? Artık aranızdaki bağlar tamamen kopmuş ve (Allah"ın ortağı olduklarını) iddia ettikleriniz sizi yüzüstü bırakıp kaybolmuşlardır.
EN"ÂM SÛRESİ
(70) Dinlerini oyun ve eğlence edinenleri ve dünya hayatı kendilerini aldatmış olanları bırak. Hiç kimsenin kazandığı yüzünden mahrumiyete sürüklenmemesi için Kur"an ile öğüt ver. Yoksa ona Allah"tan başka ne bir dost vardır, ne de bir şefaatçi. (Kurtuluşu için) her türlü fidyeyi verse de bu ondan kabul edilmez. İşte onlar kazandıkları yüzünden helake sürüklenmiş kimselerdir. Küfre saplanıp kalmalarından dolayı onlara çılgınca kaynamış bir içecek ve elem dolu bir azap vardır.
EN"ÂM SÛRESİ
(51) Kendileri için Allah"tan başka ne bir dost, ne de bir şefaatçi bulunmaksızın, Rab"lerinin huzurunda toplanmaktan korkanları, Allah"a karşı gelmekten sakınsınlar diye, onunla (Kur"an ile) uyar.
A"RÂF SÛRESİ
(53) Onlar ise ancak, ("Görelim bakalım!" diyerek) Kur"an"ın bildirdiği sonucu (te"vilini) bekliyorlar. Onun bildirdiği sonuç gelip çattığı gün, önceden onu unutmuş olanlar derler ki: "Gerçekten Rabbimizin peygamberleri hakkı getirmişler. Şimdi bizim için şefaatçılar var mı ki bize şefaat etseler veya (dünyaya) döndürülsek de yaptıklarımızdan başkasını yapsak?" Gerçekten onlar kendilerine yazık etmişlerdir. (İlah diye) uydurdukları (putlar) da onları yüzüstü bırakarak uzaklaşıp kaybolmuşlardır.
YÛNUS SÛRESİ
(18) Allah"ı bırakıp, kendilerine ne zarar, ne de fayda verebilecek şeylere tapıyorlar ve "İşte bunlar Allah katında bizim şefaatçılarımızdır" diyorlar. De ki: "Siz, Allah"a göklerde ve yerde onun bilmediği bir şeyi mi haber veriyorsunuz!? O, onların ortak koştukları şeylerden uzaktır, yücedir."
YÛNUS SÛRESİ
(3) Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı gün içinde (altı evrede) yaratan, sonra da Arş"a2 kurulup işleri yerli yerince düzene koyan Allah"tır. O"nun izni olmaksızın, hiç kimse şefaatçı olamaz. İşte o, Rabbiniz Allah"tır. O halde O"na kulluk edin. Hâlâ düşünmüyor musunuz?
MERYEM SÛRESİ
(87) Rahmân"ın katında söz almış olanlardan başkaları şefaat hakkına sahip olmayacaklardır.
TÂ HÂ SÛRESİ
(109) O gün, Rahmân"ın izin verdiği ve sözünden razı olduğu kimseden başkasının şefaati fayda vermez.
ENBİYÂ SÛRESİ
(28) Allah onların önlerindekini de arkalarındakini de (yaptıklarını da yapacaklarını da) bilir. Onlar onun razı olduğu kimselerden başkasına şefaat etmezler ve hepsi onun korkusuyla titrerler.
ŞU"ARÂ SÛRESİ
(100) İşte bu yüzden bizim şefaatçilerimiz yok."
RÛM SÛRESİ
(13) Onların, Allah"a koştukları ortaklardan kendileri için şefaatçılar da olmayacaktır. Artık onlar ortak koştukları şeyleri de inkar ederler.
SECDE SÛRESİ
(4) Allah, gökleri ve yeri, ikisi arasındakileri altı gün içinde (altı evrede) yaratan sonra da Arş"a kurulandır. Sizin için ondan başka hiçbir dost, hiçbir şefaatçi yoktur. Hâlâ düşünüp öğüt almayacak mısınız?
SEBE" SÛRESİ
(23) Allah katında, onun izin verdiği kimseden başkasının şefaati yarar sağlamaz. (Şefaat için izin verilip de) kalplerinden korku giderilince birbirlerine, "Rabbiniz ne söyledi?" diye sorarlar. Onlar da "Gerçeği" diye cevap verirler. O yücedir, büyüktür.
YÂSÎN SÛRESİ
(23) "Onu bırakıp da başka ilahlar mı edineyim? Eğer Rahmân bana bir zarar vermek istese, onların şefaati bana hiçbir fayda sağlamaz ve beni kurtaramazlar."
ZÜMER SÛRESİ
(43) Yoksa Allah"tan başka şefaatçiler mi edindiler? De ki: "Hiçbir şeye güçleri yetmese ve düşünemiyor olsalar da mı?"
MÜ"MİN SÛRESİ
(18) Yaklaşmakta olan gün konusunda onları uyar. O gün yürekler gam ve tasa ile dolu, (sanki) gırtlaklara dayanmıştır. Zalimlerin ne sıcak bir dostu, ne de sözü dinlenir bir şefaatçisi vardır.

NECM SÛRESİ
(26) Göklerde nice melekler vardır ki onların şefaatleri; ancak Allah"ın izniyle, dilediği ve hoşnut olduğu kimselere yarar sağlar.
MÜDDESSİR SÛRESİ
(48) Artık şefaatçilerin şefaati onlara fayda vermez.

04.03.2007 21:30

o.T.

EN"ÂM SÛRESİ
(66) O (Kur"an) hak olduğu halde kavmin onu yalanladı. de ki: "Ben size vekil (sizden sorumlu) değilim."

A"RÂF SÛRESİ
(188) de ki: "Allah dilemedikçe ben kendime bir zarar verme ve bir fayda sağlama gücüne sahip değilim. Eğer ben gaybı biliyor olsaydım daha çok hayır elde etmek isterdim ve bana kötülük dokunmazdı. Ben inanan bir kavim için sadece bir uyarıcı ve bir müjdeciyim."

de ki: "Allah dilemedikçe, ben kendime bile ne bir zarar, ne de fayda verme gücüne sahibim. Her milletin bir eceli vardır. Onların eceli geldi mi, ne bir an geri kalabilirler ne de öne geçebilirler."
YÛNUS SÛRESİ
(41) Eğer onlar seni yalanlarlarsa, de ki: "Benim işim bana aittir; sizin işiniz de size. Siz benim yaptığımdan uzaksınız; ben de sizin yapmakta olduğunuz şeylerden uzağım (sorumlu değilim)."

YÛNUS SÛRESİ
(20) "Ona (peygambere) Rabbinden bir mucize indirilse ya!" diyorlar. de ki: "Gayb ancak Allah"ındır. Bekleyin, şüphesiz ben de sizinle birlikte bekleyenlerdenim!"

YÛNUS SÛRESİ
(108) de ki: "Ey insanlar, size Rabbinizden gerçek (Kur"an) gelmiştir. Artık kim doğru yola girerse ancak kendisi için girer. Kim de saparsa ancak kendi aleyhine sapar. Ben sizden sorumlu değilim."

ZÜMER SÛRESİ
(44) de ki: "Şefaat tümüyle Allah"a aittir. Göklerin ve yerin hükümranlığı O"nundur. Sonra yalnız O"na döndürüleceksiniz."

04.03.2007 21:35

Simdi Hocam;

Bu kadar Kuran ayetinden sonra sen bana;
Hz. Muhammed in Sefaatci oldugunu bildiren ayetleri yaz.

Bana " ZAN " yazma..
Ayet ( Kanit getir )

Selametle

04.03.2007 21:42

Bunlar mi hocam Sünnet ?..

Ilahi yani :o)

Hz. Muhammed Tesbih mi cekerdi ?..

Islam da tesbih diye bir edevat yoktur.
Tesbih Budist alet edavatidir :o)

Sünnet olan Dis temizligidir. Misvak degil :o)

Bu Gün elektrikli dis fircasi var Macunlar var.

Müslüman Bunlari Kullanir. Cünkü Müslüman a sünnet Peygamberinin gösterdigi temizliktir.
1400 yil önce kullanilan Agac degil.

Dis fircasi bir zenginliktir.
Onu Kullanmak ise KÜLTÜR !..
1400 yil Önce Gösterilen Bir kültürü Agac ile Heba etmek akil kari degildir.

Peygamber in Sakalina hirkasina takilanlar ne yazik ki onun Sünnetini idrak etmekten yoksundur.
Ve Onlarin anladigi Islam ile Hz. Peygamber in Teblig ettigi Islam arasinda Gece -gündüz kadar fark vardir.

Selam ve dua ile..

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 07:08 Uhr.