Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

roman 22.01.2007 13:45

!!!

Bir insan Hrant ın katilinde görüldüğü gibi her önüne gelene abi derse başına olmadık işleri açar.

O abilerde hukuktan o kişiyi kurtaramaz.

Ne o abilerin peşine düşün, nede abi gibi ilkel olan kavramların altında kişilik bunalımları yaşayın.

O abiler delikanlı olabilselerdiler daha reşit bile olamamış çocukların arkasına sığınmazlardılar.

faulerwillie 22.01.2007 14:09

Insider?

TR-Insider ? *gg*

akshalil 22.01.2007 14:32

eski bir Trabzonspor taraftari oldugum

icin bir kac macina gitmistim..eger takim iyi oyanamazsa, atak yapmiyorsa ve yenik durumdaysa seyirciler birbiri ile kavga ediyordu..bir grup hamdiye küfrediyordu, diger grup nasil hamdiye küfredersiniz deyip o gruba küfrediyordu ve satasma..yok sürmeneli piranalar, yok vakfikebirli timsahlar derken satasma kavga pek eksik olmazdi..trabzonspor türkiye liginde en cok ceza alan, sahasi kapatilan takimdir büyük ihtimal..

1-trabzonlular karadeniz dalgalari gibi hareketli ve hircin insanlar
2-Issiz- gücsüzlük, ekonomi
3- trabzonsporun sampiyonlugu da hayal artik. nerdeyse küme düsecek.. :-))

ne yapacak trabzonlu bu durumda? vatani ve dini afyon gibi cekecek icine

bak asagida trabzon icin baya radikal öneriler var :

Ordu Trabzon"a müdahale etsin!
22 Ocak 2007 Pazartesi 13:36

Hrant Dink cinayeti sonrası en tuhaf analizi belki de Habertürk"ün sahibi gazeteci Ufuk Güldemir yaptı.

Askeri müdahalelele hep karşı duruş sergiledi bugune kadar. Liberal ve demokrat kimliği ile bilinen Güldemir, radikal bir dönüş yaptı. Dink cinayeti sonrası askeri açık açık Trabzon"a müdahaleye çağırdı.

İşte Güldemir"in Dink cinayeti sonrası çözüm önerdiği Trabzon analizi:

"Bu satırların yazarı hayatında ilk kez bir ordu müdahalesini savunan yazı yazıyor… Ordu bir gün bile geçirmeden Trabzon’a müdahale etmelidir.

Gerekçe gayet açıktır. Şehir sapık bir ideolojinin işgali altındadır ve yerel makamlar etkisiz kalmaktadır. Eğer hızla müdahale edilmezse bu şehirden çıkan “küçük katiller” koca Türkiye’yi dünyadan dışlanmış 3. sınıf bir ülke konumuna sürükleyecektir.

Dolayısıyla vurgulamak gerekiyor ki Trabzon’daki durum büyük bir tehlike arz ediyor ve ülke güvenliğine dönük tehdit sıralamasında üst sıralara tırmanmış durumda. Ordu, bu yüzden, ülke güvenliğine tehdit değerlendirmesinde üst sıralara yükselen maddeye ne yapıyorsa şimdi de onu yapmak zorunda."

habertürk

22.01.2007 15:41

...which imbecile! o.T.

ohne Text

22.01.2007 17:22

Hrant"i Öldüren kafa

Bakiniz sevgili dostlar;

Bu yaziyi bana " Ateist Forumda " Evrim konusuna Fikirlerimi söyledigim icin ve verecek cevabi olmadigi icin yaziyor.

Onun Tehdidi ve benim yanitim bir arada.

lpi001
Üye Profil İzlenimi
İletilerini Getir

mesaj Dün, 11:15 PM
İleti #99

Advanced Member
Üye No.: 392

QUOTE(haci @ Jan 22 2007, 12:13 AM) *
Blackrock haklı.. Cevap vermeyin şu adama..
Alpi çok oluyorsun.. Seninle baş etmek bizim için çok kolay..
Fişini çekeriz olur biter.
Yok olur gidersin..
Bu şekilde terbiyesizliğe devam edersen..

HACI

Baska numaraniz da yok zaten Haci
Hrant in da Öbürlerinin de fisini cektiler..

Demek ki söylemler degisse bile Kafa ayni kafa
Sana Doktor diyorlar..
Öyle isen Utanmalisin.

Gördügünüz Gibi durum bu.

Ben bu forumda Kesinlikle bir daha yazmiyacagimi kendilerine bildirdim.
Nedeni ise bir doktorun Bir akademik Ünvana sahip Insanin bu kafada olmasi.

Bu beni Hranz DINK in ölümü kadar üzdü.

Ne yazik ki Ülkemizde Zihniyet bu:

Susturamiyorsan Cek fisi..YOK ET !..

Nereye kadar Canim Halkim nereye Kadar ?..
Ülkemizde Aydin Birakmiyana kadar mi ?..

Sira Kimde ?..
Benim Cok elestirdigin Orhan Pamuk da mi ?.

Sali günü Bütün Ermeni Liderleri din adamlari Diaspora cenaze de Olacak.
Türk Dis islerinin Davetlisi olarak..

Dileyelim ki Bu Bir dostlugun Insanligin Baslangici olsun bir matemin beraberinde getirdigi UTANC duygusunda..

Yoksa Isimiz cok zor !..

Yine dünya ya hükmederiz de Insan olamadiktan sonra ne kiymet-i harbiyesi var ?..

22.01.2007 17:29

M 4 Moron

which imbecile ?

meinst du: WHAT AN imbecile! was für ein depp/idiot!

oder: ...WHICH IS imbecile! ...was blödsinnig/idiotisch/geistesschwach ist!

oder: ...WHO IS AN imbecile! ...welcher(der) ein depp/idiot ist!

oder: ...WHO IS imbecile! ...welcher(der) blödsinnig/idiotisch/geistesschwach ist!

ICH DENKE DU MEINTEST: which IS imbecile!

ICH HÄTTE GESAGT: WAS FÜR EIN SCHWACHSINN = WHAT IMBECILITY !

PS: Mais en vérité c"est toi l"imbécile ! ;)

22.01.2007 17:44

sordugum da bu :o)

Kardesim anlama Kabiliyetin mi yok ?..

Milyonlarca yil süren Hic durmadan devam eden ve yüzlerce farkliliklar meydana getiren evrim süreci,ne hikmetse Sempanze ile insan in protein yapisina dokunmadan Gecmistir.

nasil olabiliyor bu ?..
siyah Irk tan beyazi nasil cikardin beyaz bir irk ortada yokken ?.
Beyaz bir Maymun türü mü var yoksa ?..
Sihirbaz misin nesin ?..

Yoksa batil inanclari olan Bir insan misin ?..

Diyorsun ki:

"mental yetenekler bir maymunun bir insan doğurması ile birden ortaya çıkmamıştır. İnsanlık bir milyon yıl sadece taş alet yapmıştır. Bunu bir mızrağa bağlayıp ok bile yapamamıştır. Düşün bir milyon yıl. Bu zekanın evriminin ne denli yavaş ortaya çıktığını gösterir..."

Mental yetenekler Kazanildiktan sonra durum nedir ?..
Harika Bir asama Ard arda gelen Buluslar Bunlar neden milyonlarca yil sürmedi ?..
Ne Oldu da bunlar oldu Kardesim ?..

Darwin Sihirli degnegini mi oynatti ?..

Evrim teorisine karsi cikmiyoruz Bin kere söyledim.

Evrimin itici Gücünü ariyoruz ( Alan C.Wilson Kalifornia univercity )

Insanliga mental yeteneklerini kazandiran Faktörü Ariyoruz( prof Loren Eiseley - Nobel ödüllü -Pennsylvania Univercity )

Bu Bilim adamlari geyik de Otorite siz misiniz ?.. ( En anlamli soru da bu zaten )

22.01.2007 18:38

dys 4 lexie

...which imbecile! &lt- ausruf (!), keine frage (?)

folglich: ...welch schwachkopf!
im sinne von: ...was für eine pubertäre dumpfbacke!

ich spiele zwar gerne mit kindern, aber nun muss ich mich wieder anderen dingen widmen.

roman 22.01.2007 19:21

Yolun açık olsun sevgili Hırant.

Sevgili Hırant!

Sevgili Dostum.

Yarın aramızdan ebediyen ayrılacaksın.

Ben çok ayrılıklar gördüm.

Çok arkadaşlarımı kaybettim.

Umarım bu son olur.

Fidan gibi gencecik çocukları bizlerin canlarını alabilmek için katil yaparak zindanlarda çürütmezler.

Belki bu benim masumca bir isteğim.

Bizlersiz ne yaparlar katiller, kimi, kimleri vururlar???

Kimleri kendilerine düşman seçerler???

Kime düşman olurlar???

Bozuk, hastalıklı, sahte, yalan dünyaları için kimlere savaş açarlar artık.

Sen belki de o en son Mohikanlardandın sevgili arkadaşım.

O bir avuç bırakılmışlardan.

O kucak dolusu sevgiyle konuşabilenlerdendin.

Aşk olsun öldürüldüğüne yanmıyorum, buna hepimiz, her an hazır olabilenlerdeniz.

Yandığım, sen insanlık dersi, insanlık mücadelesi yaparken daha bu kavramların neler olduğunu bilmeyenlerin insanlığın karşısında bu kadar alçalmalarıdır.

Oysa sen hiç bir insanı alçaltmadın, hep yüceltebilmek için uğraş verdin.

Aynı şeyleri düşündük, aynı değerleri paylaştık, insan gibi insan olabilen güzel bir dünya için savaştık.

Sen ne kadar Türksen sevgili Hırant bende o kadar bir Ermeniyim sevgili dost.

Hiç geriye dönüp bakma lütfen, bizler hiç geriye dönmedik, dünya hiç geri, geriye dönmedi.

Geriden gelenlerin kimler olduğu bilinir onlar zamana ulaşamayanlardırlar.

Yarın son yolculuğunda yürüyecek olanlarda geriye bakmayanlar olacaktırlar sevgili arkadaşım.

O temiz yüreğin gibi, o temiz ruhun gibi var varacağın yere, oradakiler seni sevgiyle bağırlarına basacaklar. Orada insanın etnik kimliğinden, düşüncesinden, milliyetinden, cinselliğinden ruhlara kıymıyorlar.

Yolun açık olsun sevgili Hırant...

22.01.2007 21:06

sorry, aber

"which" wird nur bei dingen verwendet, nicht bei personen.

"what" wäre hier am passendsten.

what (an) imbecile !

22.01.2007 21:15

sorry, aber

hier wird klar, dass du mehr versprichst als du einhälst !

du lässt dich ja gerne kritisieren ? davon sieht man nichts.

du lässt dich gerne provozieren, aber kannst damit null umgehen. soviel zum thema "erwachsen und reif sein". du solltest auch nicht denken, dass du alles im griff hast, nur weil du in all deinen posts mister cool raushängst !

idealkizz26 22.01.2007 21:42

bir sürü salak salak sey yazmissin yine

nerden buluyorsun bu zamani :)) sana 1 EUR Job verebilirim istersen

idealkizz26 22.01.2007 21:46

vay beee Enis, ben o zaman Trabzona

gideyim gardas, helal olsun yaou gurban olsunlar su Trabzonlulara heeeeeeyttttttt be bende silah isterim heheheheeeeeeeeeee aksakalli ve nisanlisini furucam

idealkizz26 22.01.2007 21:49

ulen KIHAK nerede yaaaou

dobra dobra konusanu dokuz göyden kovarlar tabi,len karsima durmadan edepsiz cikti artik eski yazarlara sira gelmeli ulannnnnnnnn kihak nirdesin lennnnnnnnnnnnn

idealkizz26 22.01.2007 22:32

kcmin kenari, ben renklere bakmiyorum

nasil olsa türkce kursuna katilmissin, bu yazdiklarimida anlarsin demi hehehee

23.01.2007 10:36

ich sehe es ein,

das "which" wird, bezogen auf "imbecile", nicht als literarischer ausdruck und auch nicht als fiktive sprache angewendet. ihr seid die grössten, weil ihr noch wisst, dass in relativsätzen das relativpronomen "which" nur sachbezogen (und nicht "dingen") angewendet werden kann.

respekt und dank!

23.01.2007 10:47

persönliche kritik,

die nicht sachdienlich oder themenbezogen ist, nehme ich sehr gerne in meinem gb entgegen. ich denke, wir sollten eine gewisse ästhetik wahren.

oezsu 23.01.2007 17:56

Genel olarak..

..Trabzonlular asiri milliyetciligi ile bir kimlige bürünmüslerdir..

Asiri derecede fanatik bi milliyetcilige kendini adamis olan Trabzonlu genclrden biri olan Ogün Samast , Hrant Dink´in "Türk kani cok pis bir kandir " aciklamasi üzerine yola düsmüstür diye aciklama gelmistir!

Senaryoya baska bi sey ilave etmiyorum, sirf yanlis anlasilmalari önlemek icin!

wobik 23.01.2007 19:18

Das ist ein Mißverständnis!

Lerne mal meine anderen Beiträge kennen?!! Dann wirst Du feststellen,das ich so gut wie nie Persönlich noch nationalistisch werde!
Gott schuf die Erde -der Mensch die Grenzen!
Ich bin überall auf der Erde gerne,wenn ich willkommen bin. Durchaus nicht nur als Gast..
Eigentlich meinen wir beide von je einer anderen Seite daselbe,habe ich das gefühl.
Also,nichts für ungut!
lG
W.K.A.B.

wobik 23.01.2007 19:18

Tr Urlaub

Und IT-Spezialist,siehe meine HP;)
*fg*

wobik 23.01.2007 19:20

Hmmm;) o.T.

ohne Text

23.01.2007 19:53

kolay gelsin... tüüübe tüübe :))) o.T.

ohne Text

23.01.2007 19:55

Nede olsa Kürtler kadar Afyoncu degiliz

bu acik ortada.... inkariye gerek yok... bu böyle...

Yoksa bir Trabzoblunun kalkip ILAVELI ZAMLI haklar istedigini gördünmü ???

Naaaaa....

23.01.2007 19:57

Irklcilik vardir... her zamanda olacakti

Esasen Irkciligin KELIMELERIN savasi oldugunu insanligin cogu kavramis degil... olay buuu...

AMa ne yapacaksin... insanlikta Genetik olarak var derim

23.01.2007 19:59

Ne demezsin... nerede IRKCILIK

yapan Trabzonlu gördün sen ?????

Wowwww... das war sehr serh Konstruktivvvv... muss ich aber sagen... bazen asiri Radikal yorumlar yapiyorsun... fazla düsünmeden

roman 23.01.2007 21:02

Sevgili Enis!

İnsanlıkta genetik olarak ırkçılık olmaz. Talihsiz bir cümle kullandığın terim.

Ben yıllarca Alman devletinin ırkçılığa karşı düzenlediği bir sosyal alanda çalışmaktayım.

Burada küçük çocuklarda bulunmaktadır, yaşlar altıya bile henüz ulaşmamış çocuklar, her renkten çocuklar ve hiç birisinde ırkçılık eğilimi bulunmamaktadır.

Irkçılık büyüklerin çocuklara aşıladığı aşağılık bir kültürdür.

Böyle bir eğilimi hissettiğimiz an hemen ebevynlerinin çocuğa evde verdiği kültürü araştırıyoruz. Ve sonuçta her zaman sorun ebevynlerinden kaynaklı olduğunu görüyoruz.

Kaldı ki inanç aöısından da bakılınca ırkçılık genetiktir demek ile Tanrıyıda ırkçı bir konuma sokar o cümle.

Yukarıda yazdığım gibi talihsiz bir cümle.

Her neyse selamlar.

oezsu 23.01.2007 22:58

Asiri yorummu yapiyorum????

Neden üstüne aliniyorsunki???

Sana verebilecegim tek cevap...Son zamanlarda gelisen olaylari izle.. ;)

Fakat bu demek degildirki, tüm Trabzon halkini zan altinda birakiyorum yada birakiliyorlar !!!

Sadece bi sehirden genclerin asi yetismesi tabikii önemi bi sorundur! Bu tarz konularda Duygusalliga yer yoktur, Egitim sarttir!Bu herhangi bi sehir de olabilirdi!

Aktüel il su an Trabzondur, ve bu sehirin hakkinda konusmak su an su durumda konusmak cok dogaldir!

Sistemde Duygusalliga yer yok! Sistem acimasizca dönemekte!!!!

Duygusalligin ile yorumlamada, mantikli bi sekilde izle olaylari! ;)

Aydin günlere!

24.01.2007 02:25

ilginc

simdi bu yazilari buraya neden koydun ki..baska forumlarda milletle yazistigin konulardan bize ne yafs

24.01.2007 09:39

yahu

herifi ölürdüler hakli degilmiydi?

bakin bir yeni abdullah öcalan dogacakdi kestiler. simdi neden karsi cikiyoruz? bir 30bin kisi dahami ölseydi? anlamiyorum sizi...

24.01.2007 09:58

cehenneme kadar.... o.T.

ohne Text

24.01.2007 15:30

o.T.

hmmm bestimmt...
ay abdullah catlilar, alparslan türkesler ne olacak, onlar bu vatan icin herseye yaptilar ama malesef cok erken gittiler..
Mekan cennet olur insallah...

24.01.2007 15:38

senin hala burada olusunu..

kurucularimizin görmek istedigini yoruyorum..
halkinimi savunuyorsun.. dininimi?? neyini savunuyorsun..
eger savundugunu düsünüyorsan her birimizi bir seykilde savunmaya calisiyorsundur..

yani bu durumda bize laf söylemek haktir..
önce milletimin sahip oldugu edeplere aykiri hareket ediyorsun.. sonrada dinimizin / dinlerin sakinligini yankilamiyorsun..
ve kadinligi ezip geciyorsun . .bir kadinin bunu yapmasi..???

ve en önemlisi siyaseti.. dini.. insanligi.. saygiyi.. ezip geciyorsun..
küfülü lisaninla bir sorunum var.. hatta senin burada hala vaar olusunla bir sorunum var..

birilerine kapiyi göstererek bir yere varamazsin..
kapini sonuna kadar acarak.. terbiyenle örnek olmalisin..
kusurum aff ola.. kimseye akil vermek hakkim degil..
ama söyledigim seyler dünya üzerinde hakim olmasi gereken davranislardir..
ve itibar kazanacak tek hareket tarzidir!!

support dilerimki en yakin zamanda bu arkadasimizida görürsünüz!!!

saygilarimla..

oezsu 24.01.2007 17:26

Türkiyede..

..bir cok aydin kisilik öldürüldü.. BU sadece Hrant Dink ile kayitli degil!

Bu tarz durumlar tabikii ülkenin ne kadar baski altinda bi egitim gördügünün kanitidir !

24.01.2007 20:39

S E S L E N I S ! !....

Dağ gibi karayağız birer delikanlıydık. Babamız, sırtında yük taşıyarak getirirdi aşımızı, ekmeğimizi.

Arabalar şırıl şırıl ışıklarıyla caddelerden geçerken bizler bir mumun ışığında bitirdik kitaplarımızı. Kendimiz gibi yaşayan binlerce yoksulun yüreğini yüreğimizde yaşayarak katıldık o büyük kavgaya. Ecelsiz öldürüldük. Dövüldük, vurulduk, asıldık.

Vurulduk ey halkım, unutma bizi...

Yoksulluğun bükemediği bileklerimize çelik kelepçeler takıldı. İşkence hücrelerinde sabahladık kaç kez. İsteseydik, diplomalarımızı, mor binlikler getiren birer senet gibi kullanırdık. Mimardık, mühendistik, doktorduk, avukattık. Yazlık kışlık katlarımız, arabalarımız olurdu. Yüreğimiz, işçiyle birlikte attı. Yaşamımızın en güzel yıllarını, birer taze çiçek gibi verdik topluma. Bizleri yok etmek istediler hep. Öldürüldük ey halkım, unutma bizi...

Fidan gibi genç kızlardık. Hayat, şakırdayan bir şelale gibi akardı gözbebeklerimizden. Yirmi yaşında, yirmi bir yaşında, yirmi iki yaşında, işkencecilerin acımasız ellerine terk edildik. Direndik küçücük yüreğimizle, direndik genç kızlık gururumuzla. Tükürülesi suratlarına karşı bahar çiçekleri gibi, taptaze inançlarımızı fırlattık boş birer eldiven gibi. Utanmadılar insanlıklarından, utanmadılar erkekliklerinden. Hücrelere atıldık ey halkım, unutma bizi...

Ölümcül hastaydık. Bağırsaklarımız düğümlenmişti. Hipokrat yemini etmiş doktor kimlikli işkencecilerin elinde öldürüldük acınmaksızın. Gelinliklerimizin ütüsü bozulmamıştı daha. Cezaevlerine kilitlenmiş kocalarımızın taptaze duygularına, birer mezar taşı gibi savrulduk. Vicdan sustu. Hukuk sustu. İnsanlık sustu.

Göz göre göre öldürüldük ey halkım, unutma bizi...

Kanserdik. Ölüm, her gün bir sinsi yılan gibi dolaşıyordu derilerimizde. Uydurma davalarla kapattılar hücrelere. Hastaydık. Yurtdışına gitseydik kurtulurduk belki. Bir buçuk yaşındaki kızlarımızı öksüz bırakmazdık. Önce kolumuzu, omuz başından keserek yurtseverlik borcumuzun diyeti olarak fırlattık attık önlerine. Sonra da otuz iki yaşında bırakıp gittik bu dünyayı, ecelsiz.

Öldürüldük ey halkım, unutma bizi...

Giresun"daki yoksul köylüler, sizin için öldük. Ege"deki tütün işçileri, sizin için öldük. Doğu"daki topraksız köylüler, sizin için öldük. İstanbul"daki, Ankara"daki işçiler, sizin için öldük. Adana"da, paramparça elleriyle, ak pamuk toplayan işçiler, sizin için öldük.

Vurulduk, asıldık, öldürüldük ey halkım, unutma bizi...

Bağımsızlık, Mustafa Kemal" den armağandı bize. Emperyalizmin ahtapot kollarına teslim edilen ülkemizin bağımsızlığı için kan döktük sokaklara. Mezar taşlarımıza basa basa, devleti yönetenler, gizli emirlerle başlarımızı ezmek, kanlarımızı emmek istediler. Amerikan üsleri kaldırılsın dedik, sokak ortasında sorgusuz sualsiz vurdular.

Yirmi iki yaşlarındaydık öldürüldüğümüzde ey halkım, unutma bizi...

Yabancı petrol şirketlerine karşı devletimizi savunduk; komünist dediler. Ülkemiz bağımsız değil dedik; kelepçeyle geldiler üstümüze. Kurtuluş Savaşı"nda emperyalizme karşı dalgalandırdığımız bayrağımızı daha da dik tutabilmekti bütün çabamız. Bir kez dinlemediler bizi. Bir kez anlamak istemediler. Vurulduk ey halkım, unutma bizi...

Henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. Bir kadın eline değmemişti ellerimiz. Bir sevgiliden mektup bile alamamıştık daha. Bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. Herkes tanıktır ki korkmadık. İçimiz titremedi hiç. Mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere.

Asıldık ey halkım, unutma bizi...

Bizi öldürenler, bizi asanlar, bizi sokak ortasında vuranlar, ağabeyimiz, babamız yaşlarındaydılar. Ya bu düzenin kirli çarklarına ortak olmuşlardı ya da susmuşlardı bütün olup bitenlere. Öfkelerini bir gün bile karşısındakilere bağırmamış insanların gözleri önünde öldürüldük. Hukuk adına, özgürlük adına, demokrasi adına, Batı uygarlığı adına, bizleri, bir şafak vakti ipe çektiler.

Korkmadan öldük ey halkım, unutma bizi...

Bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi... Bir gün sesimiz, hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım, unutma bizi.

Özgürlüğe adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi, hep birlikteyiz ey halkım, unutma bizi, unutma bizi, unutma bizi...

Ugur MUMCU ( U N U T M A D I K )

Cumhuriyet 25.8.1975

roman 24.01.2007 21:04

Yazdıkların neye benziyor biliyor musun?

Özsu hanım.

Cumhuriyet gazetesinin pazar günleri çıkardığı o en zor olan bilmecelerine!!!

Hani üç satır daha fazla yazabilsen gerçek düşündüklerinin ortaya çıkacağı korkusunun bir telaşını yenebilsen, ne bulmaca olacaksın, ne o, ne bu. İnsan gibi insan olup olmadığını tanıyabileceksin, bizlerde tanıyabileceğiz

Sanki hiç bilmiyoruz o ülkede ne kadar aydının, arkadaşımızın, dostumuzun vurlduğunu ve kimler tarafından vurulduklarını.

Hiç okumadık, hiç yaşamadık, hiç görmedik ve duymadık.

Bir akıllı sen kaldın bu dünyada!!!!!!!!!!!!!!!!

Dün yürüyen o sessiz, o ağır başlı, o olgun yüzbinler o katilleri tükürükleri ile bile boğabilecek bir güce sahiptirler.

Ama, istenilen, özlenilen, kurulmaya çalışılan o güzel olabilecek ülkemizde şiddet olmasın, katiller yetiştirilmesin ve tüm katillere lanet olsun diye seslerini çıkarmıyorlar.

Almanların bir atasözü vardır.

Güç sessizliktedir diye.

Ve emin olun dün Türkiyede ilk defa bir şey değişti.

O sessiz ve olgun insanlık artık izin vermez ülkemizde, din, milliyet ve vatan hikayeleri ile insanların bu kadar ucuz vurulmalarına.

Türkiye bu insanlar ile Demokrasiyi en güzeliyle kuracak ve yaşatacaklar.

Sen hiç merak etme Özsu hiç kafanı yorma bu tür şeyler ile.

Bunlar seni aşıyor.

roman 24.01.2007 21:18

Teşekkürler Alpi. o.T.

ohne Text

roman 24.01.2007 21:35

Neyi değiştirir katillerin trabzonlu,

olup, olmaması Özsu hanım.

Her yerde bir Trabzon kurabilirsin, her yerde şiddet kültürü oluşturabilirsin.

Diğer dostlarımızın hepsi Trabzonlarda vurulmadılar.

Hırant ve o masum hıristiyan din alimi orada vuruldu ve sık, sık linç girişimleri oralarda son dönemllerde gözüktü.

Bu ilişkiyi Türkiyemizin her yerinde kurmak çok mu zor???

Çok mu zor bu tür aşağılık kültürler ile Türkiyede belirli kesimi galeyana getirebilmek???

Git Türkiye ye bir kadın olmana rağmen her hangi bir yerde içinde hiö bir şiddet bile taşımasa sokakta, din, milliyet, vatan diye bir eleştirisel düşünceni masumca açıkla ve gör başına neler gelecek!!!

Yazık ne hallere düşürüldü vatan sevgisi, din sevgisi, millet sevgisi!!!

Bu kadar ilkel miydi bu değerlerimiz???

Sorun zihniyet sorunudur???

Önce şiddetin ne olduğu tartışılmalı, şiddete neden tapanların var olduğu incelenmeli, neden düşünceler ile değilde şiddet ile çözümler arandığı irdelenmeli.

Nasıl bir Türkiye, ve nasıl vatandaşlar ve vatandaşlık hakları nelerdir tartışması ve öğretici açıklamaları yapılmaasına ihtiyaç var.

Ben dininden, milliyetinden, düşüncesinden, cinsiyetinden dolayı vurulan ve bunlardan dolatyı katillerin oluştuğu bir ülkede bir insan olarak yaşamanın doğruluğuna inanmıyorum.

Ve gelecek nesiller ne olacaklar???

roman 24.01.2007 21:56

YORUMSUZ!

Sevgiliye mektup,
Gazetem.net kurulduğundan beri burada yazı yazdım. Gazetem.net’teki bütün yazarlar mutlaka birer kere Hrant’ın hikayesini yazmışlardır. Ben bugün sürpriz bir yazar ağırlıyorum köşemde. Ve siz tam bu satırları okurken; O, sevgilisine yazdığı son mektubu onbinlerce insana okuyor olacak. Rakel Dink’in kocası Hrant ‘a mektubu bu:

“Çutağıma eş olmak bana verildi. Bugün çok acılı ve onurlu olarak buradayım. Ben, çocuklarım, ailem ve sizler çok acılıyız. Bu sessiz sevgi biraz olsun bize güç katıyor, kederli bir sevinç yaşatıyor.

İncil’den Yuhanna 15:13’de hiç kimsede, insanın dostları uğruna canını vermesinden daha büyük bir sevgi yoktur der.

Sevgili dostlar bugün bedenimin yarısını, sevgilimi, çocuklarımın babasını, sizin kardeşinizi uğurluyoruz. Sağdakine, soldakine, öndekine, arkadakine rahatsızlık, saygısızlık vermeden. Sloganlar pankartlar açmadan, sessiz bir saygı yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Bugün sessizlik ile büyük bir ses yükselteceğiz. Bugün derinliklerin ışığa yükseldiği günün başlangıcıdır.

Yaşı kaç olursa olsun, 17 veya 27 yaşında, katil kim olursa olsun, bir zamanlar bebek olduklarını biliyorum. Bir bebekten bir katil yaratan karanlığı sorgulamadan hiçbir şey yapılamaz kardeşlerim...

Kardeşlerim,

Onun doğruluğa olan sevgisi, şeffaflığa olan sevgisi, dostuna olan sevgisi onu buraya getirdi. Korkuya meydan okuyan sevgisi onu büyüttü.

Diyorlar ki o büyük bir adamdı. Size sorarım: “o büyük mü doğdu?” Hayır! O da bizim gibi doğdu. O gökten değildi, o da topraktandı. Bizim gibi çürüyen bir beden! Fakat yaşayan ruhu, yaptığı iş, kullandığı üslup, gözlerindeki, yüreğindeki sevgi onu büyük yaptı.

İnsan kendiliğinden büyük olmaz. İnsanı, yaptıkları büyük yapar. Evet, O büyük oldu. Çünkü büyük düşündü. Büyük söyledi. Bugün buraya gelerek hepiniz büyük düşündünüz. Sessizce büyük konuştunuz. Siz de büyüksünüz. Bugünle kalmayın, bu kadarla yetinmeyin.

O bugün Türkiye’de milat yaptı, sizler de mührü oldunuz. Onunla manşetler, onunla konuşmalar, onunla yasaklar değişti. Onun için “dokunulmazlar” veya “tabular” yoktu. Kelamda dediği gibi yüreğinden taştı. Büyük bir bedel ödedi. Bedellerin ödendiği gelecekler Hrantları severek, Hrantlara inanarak olur. Nefretle, hakaretle, kanı kandan üstün tutarak olmaz. Bu yükseliş karşıdakini kendin gibi görerek, kendin gibi sayarak, kendin sayarak olur.

Hisus’un yardımı ile yarattığı ev cennetinden ayırdılar. Göksel ve ebedi cennete kanat açtırdılar. Gözleri daha yorulmadan, bedeni daha yaşlanmadan, daha hasta olmadan, sevdiklerine doymadan kanat açtırdılar göksel cennete.

Biz de geleceğiz sevgilim, biz de geleceğiz o eşsiz cennete. Oraya yalnız ve yalnız sevgi girer. İnsanların ve meleklerin dillerinden üstün olan, peygamberlikten üstün olan, bütün sırları bilmekten üstün olan, dağları yerinden oynatacak imandan üstün olan, varını yoğunu sadaka vermekten üstün olan, bedenini yakılmaya teslim etmekten daha üstün olan yalnız ve yalnız sevgi girecek o cennete. Orda gerçek sevgi ile bir arada ebedice yaşayacağız. Kimseyi kıskanmayan sevgi, kimsenin malında gözü olmayan sevgi, kimseyi öldürmeyen sevgi, kimseyi aşağılamayan sevgi, kardeşini kendinden üstün tutan sevgi, kendi hakkından vazgeçen sevgi, kardeşinin hakkını arayan sevgi. Mesih’te bulunan sevgi. Ve bize dökülmüş olan sevgi.

Yaptıklarını, konuştuklarını kim unutabilir sevgilim? Hangi karanlık unutturabilir sevgilim? Olmuşları, olanları kim unutturabilir sevgilim? Korku unutturulabilir mi sevgilim? Yaşam mı? Zulüm mü? Dünyanın zevki sefası mı sevgilim? Yoksa ölüm mü unutturacak sevgilim? Hayır, hiçbir karanlık unutturamaz sevgilim.

Ben de sana yazdım aşk mektubunu sevgilim. Bana da ağır oldu bedeli sevgilim. Bunları yazabilmeyi Hisusa borçluyum sevgilim. Onun da hakkını ona verelim sevgilim. Herkesin hakkını herkese geri verelim sevgilim.

Sevdiklerinden ayrıldın
Çocuklarından,
Torunlarından ayrıldın.
Sizlerden ayrıldı.
Kucağımdan ayrıldı.

ÜLKENDEN AYRILMADIN!”

idealkizz26 24.01.2007 22:05

pardonnnn ?

ben senin hakkinda konustugumu hatirlamiyorum,bunun disinda sana küfürde etmedim,sen beni tanimiyorsun gecmisteki diyalaglari tek tarafli yorumluyor ve büyük bir haksizlik yapiyorsun.herkesin önünde beni tanimadigin halde ezmeye calisiyorsun,ve bir sürü iftira ediyorsun teessüf ederim,simdi cabuk 20 tane Fatiha oku ve tüm bu günahlarin 21 dakika icersinde affolsun :)yoksa ermenilere gelin gidersin INSALLLLAAAHHHHHHHHH :))

roman 24.01.2007 22:09

Sevgili Andua!!!

Yazdıkların ile kadınlık onurunu, dine, insana ve insanlara duyulması gereken saygıyı ve sevginin nasıl olması gerektiğini muhteşem bir şekilde görmek insanın yüreğini sevgi ve mutluluk ile dolduruyor.

İsterdim ki bu sayfalara katılanlar senin gibi örnek ve cesur olabilseler.

Burada gördüğüm en demokrat bir dindar ve bir o kadarda sevgi dolu yüreğin insanlık sevgisiyle dopdolu bir insansın.

Her şey gönlünce ve sevgi dolu yüreğin ile olsun.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 15:10 Uhr.