Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   News & Politik (http://localhost/forum/showthread.php?t=4275)

benekalice 01.05.2007 10:06

Neden Gül olamaz!

Emin ÇÖLAŞAN
ecolasan@hurriyet.com.tr

Varan 2... Hayır, bu zat cumhurbaşkanı olamaz

SEVGİLİ okuyucularım, Varan 1 başlıklı yazımda cumhurbaşkanı adayımızın geçmişte yargı kararıyla belgelenen bir yolsuzluk dosyasını açıklamıştım.

Bugün size adayımız
ABDullah Gül’ü tanıtmayı
-hem de kendi ağzından, kendi sözleriyle- sürdürüyorum.

Bu yazıyı okuduktan sonra lütfen kendi kendinize sorunuz:

Bunları söyleyen biri, Türk devletinin başına geçebilir mi? Cumhurbaşkanı olabilir mi? Devleti, Cumhuriyet rejimini temsil edebilir mi?

Hayır, edemez. Aksi takdirde hem kendisinin, hem de onu o makama getirenlerin başı çok ağrır. "Efendim ben artık değiştim... Cumhuriyet rejimine özde olmasa bile sözde bağlıyım" masalını bile bu saatten sonra hiç kimse yutmaz.

Yol yakınken bu sevdadan ya kendisi vazgeçsin, ya da partisi ve Tayyip abisi vazgeçirsin.

Aşağıda okuyacağınız sözler, adayımız ABDullah Bey’e aittir. Refah Partisi milletvekili kimliğiyle bir seminerde yaptığı konuşmadan özetlenmiştir. Bu konuşması kitap haline getirilip basıldı. (Türkiye’nin Milli Bütünlüğü ve Güvenliği. İş Dünyası Vakfı Yayını.)

Kitaptan özetleyerek alıyorum. Şimdi bu şahsın sözlerini dikkatle, ibretle okuyun:

* * *

"Türkiye’de bir sistem bunalımı var. Halka zorla diretilen, halkına zıt, ona düşman bir sistem. İşte onun içindir ki, bugün senelerdir beraber olduğumuz bazı insanlar ayrılıkçı mücadele içine girmişler. (PKK için söylüyor!) Ülke bütünlüğünü bile tehlikeli duruma getirir hale gelmiş böyle bir sistem..."

"Türkiye’nin resmi ideolojisinin tabii karakterleri bu sistemi kuran tek partinin altı sloganı ile ortaya çıktı. Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devrimcilik, devletçilik ve laiklik. Ama bu milletin halkı bir araya gelip biz devletçi olalım, laik olalım, milliyetçi olalım diye bir karar vermedi. Bu ilkeler hep bu halka bir zorlatma şeklinde dayatıldı..."

"Uygulamada tam bir diktatörlük. Tam halka zıt bir yönetim. Hálá tabuların olduğu, söylenemez şeyler olduğu, halkın yıldırıldığı Türkiye’de yaşıyoruz."

"(Atatürk için konuşuyor) Türkiye’nin Irak, Libya, Suriye’ye benzeyen çok yanları var. Neden? Aynı TEK ADAM pozisyonu. Bugün Libya, Irak ve Suriye’ye gidin, tek insanın resimleri vardır her yerde. Tek insanın heykelleri vardır." (Atatürk’ü Saddam, Kaddafi, Hafız Esad gibilerle kıyaslamaya yelteniyor. Ayıptır be!)

"Devrimcilik adı altında yine bir dizi hukuki düzenleme tepeden inme, zorla getirilmiş ve zorla kabul ettirilmiştir." (Harf devrimi, hukuk devrimi, kıyafet devrimi, kadın hakları ve ötekileri kastediyor.)

"Milliyetçilik maalesef bir nevi ırkçılık şeklinde devam etmiştir. Halbuki içinde bulunduğumuz coğrafyada bütün insanlar İslam’ın potasında barışık yaşamış ve İslam’ın etrafında bütünleşmişti.

Milliyetçilik öyle olmuş ki, Türkçülük şeklinde alınmış ve bu ister istemez aksini de bazı insanların aklına getirmiştir. Mesela bunları açık söylemek zorundayım, ’Ne mutlu Türk’üm diyene’ lafını tutup her yere yaza yaza, Türkiye aslında İLKEL bir hale dönmüştür. Bu laflar Türkiye’nin geçmişte bütün insanları İslam kardeşliği etrafında toplayan bütünlüğünü tehdit eder anlama gelmiştir. Bunlar halkın inanç değerleriyle bütünleşmeyen bir dünya sistemini halka zorla kabul ettirmektir."

"Türkiye’nin bütünlüğünü tehdit eden, en büyük tahribatı vermiş olan sistemin ilkelerinden biri de LAİKLİK ilkesidir. Türk milletinin moral değerlerinin ana kaynağı din olacak, İslam olacak, sonra siz bunu potansiyel tehlike olarak göreceksiniz ve bunu uygulamalarla ortaya koyacaksınız."

"Aynı şekilde, dindar olan bir subaya da siz kendi ordunuzda hayat hakkı vermiyorsanız, bunu açıkça söylemeden onu saf dışı ediyorsanız, sanki safra atar gibi, ajan yakalamış gibi onları ayıklıyorsanız, siz o zaman bu ülkenin devamını, bütünlüğünü nasıl temin edersiniz?.."

Ve konuşmasının sonunda baklayı ağzından çıkarıyor:

"Bu açıdan ikinci Cumhuriyet, yeni OSMANLICILIK kavramlarının ve bu tartışmaların ortaya gelmesini ben çok sağlıklı görüyorum ve geleceğe çok ümitle bakıyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum."

Bu zihniyet ve bu kafada biri Türk devletinin başına geçecek! Anayasa ve Cumhuriyet’in ilkelerine inanmıyor, aşağılıyor, alay ediyor.

Üstelik ikinci Cumhuriyet, Osmanlıcılık gibi ipe sapa gelmez kavramları ağzında geveliyor. Bu Meclis şimdi Cumhurbaşkanı mı seçecek, Osmanlı’ya padişah mı? Bu kafa mı Türk devletinin başına geçirilecek?

Yol yakınken ve Anayasa Mahkemesi kararı henüz belli değilken, bu sevdadan ya kendisi vazgeçsin, ya da birileri vazgeçirsin. Yoksa bu pilav daha çoook su kaldıracak, bu işin sonu biraz zor gelecek!

illi 01.05.2007 10:11

Genau das...

ist die Sichtweise der Dinge hier in der Türkei, aber nur unter den wenigen die immer nach dem Militär rufen, wenn sie nicht mehr weiter wissen. Aber ich wiederhole mich gerne. Solange wir hier nicht in der Lage sind gewählte Organe des Staates zu tolerieren und respektieren wird das nichts mit der Demokratie. Warum hat denn die Republik es nötig geschützt zu werden? Die AKP ist legal an die Macht gekommen mit einem Wahlsystem, welches keine andere Regierung und Partei vor ihr ändern wollte. Dann sich zu beklagen hat keinen Sinn. Es fehlt an einer ordentlichen Opposition und Streitkultur in diesem Land. Wir nehmen alles immer persönlich im privaten, im beruflichen sowie in der Politik. Keine objektive Dikussion möglich, meistens! So und dann soll also, wenn alles schief läuft das Militär uns wieder retten!
Glaubst Du und alle anderen denn wirklich, dass es möglich ist in der heutigen Türkei einen islamischen Staat zu gründen und die Scharia einzuführen? Fehlanzeige die Türken sind anders. Auch wenn nicht alle Teile der Gesellschaft so "gebildet" sind wie die Europäer. Dumm sind wir nicht. Das Volk lässt nicht alles mit sich machen. Das seht ihr an den Demos die jetzt gelaufen sind. Noch nie sind so viele Menschen auf die Straßen gegangen. Das ist Demokratie! Ja es sind nicht alle Türken, aber sehr viele. Und viele sind gegen eine Einmischung des Militärs.
Jeder der die Militärputsche selber in diesem Land miterlebt oder die Folgen davon kann euch das gleiche sagen. Das Militär ist keine Lösung. Warum haben wir immer so eine Angst um unsere Republik? Ganz einfach "der Staat" vertraut seinem Volk nicht! Ich denke es ist Zeit dem Staat mal zu zeigen, dass die Mehrheit des türkischen Volkes bereit ist die Republik und die Demokratie zu schützen und zu "verteidigen", aber auf dem demokratischen Weg!
Yani!

01.05.2007 12:40

cahil lafiyla kendini kastettin galiba

yoksa demokrat olup askeri darbeyi savunmazdin

01.05.2007 12:48

o.T.

O kadar cok biliyorsaniz gidin Türkiyeye orada yasayin !

---------------------------

kimin nerede yasayacagini sanami soracaklar
diese NPD-slogans kannst du dir in den hintern schieben
alman derse nazi olur
sen nesin simdi peki
utanmaz

01.05.2007 12:50

hahahahaha bendende

ögrenmissiniz bi iran afganistan zirlayip duruoyrsunuz
baska argümaniniz yokmu?

hem sanane türkiyeden
begenmiyorsaniz almanyayi türkiyeye gidin diyen bir nazi-iti türkiyeye burnunu sokmasin!

01.05.2007 13:40

hahahahahahahahahahahaaaaaaa

Sizin gibilerin sorunu ne biliyormusun !?

Ne size ekmek, is as veren almanyanin düzenine insanlarina karsi saygilisiniz.
Nede Türkiyedeki düzeni kabul edip dinkardeslerinize hizmet etmeyi kendinize layik görüyorsunuz.
Sizin gibileri materialist oldugu icin, dünyalik degerlere daha cok deger veriyorsunuz ama dil ucuylada olsa dinim kültürüm laga lugasi yapiyor, yasadiginiz ortami huzursuz ediyorsunuz.
Yani varliginiz sadece pislik yapmakdan ortami huzursuz yapmakdan ibaret !

Siz yasadiginiz ortami kendi örümcek agli kafaniza göre sekillendirmek istiyorsunuz !

Ya yasadigin ortama uyacaksin, yada defolup gideceksin !

Olay bu kadar basit ! :-))

01.05.2007 13:43

Türkiyeye karisma hakkim var !

Benim verdigim vergilerden Türkiyeye maddi yardim yapiliyorsa, borc veriliyorsa bende Türkiyenin politikasinada karisiririm, düzeninede !

Sizin keyfinize göre yorum yapacak halim yok !

Sizin gibi örümcek beyinliler almanyada defolup gitsede söyle Türklerin itibari azicikda olsa yükselse cok güzel olacak ! :-))

01.05.2007 13:46

Sen türkcende baya konusuyor ! :-))

Senin türkcende baya konusuyor ! :-))

Cok türkce bildigin belli oluyor ! :-))

mmuuhahahahahahahahahahahahahahahahaaaaaa :-))

Yazdigimi anlama gabiliyetin yok, ama salakca yorum yapma gabiliyetin var ! :-))
BRAVO ! :-))
mmuahahahahahahahahahahahaaaaaa :-))

01.05.2007 13:48

he he he

Sacma sapan laf ebeliginden baska birsey yapmamissin ! :-))

Demokrasi düsmanlarinin demokrasiden konusmasi fahiselerin namusum kirlendi diye tutturmasina benziyor ! :-))

01.05.2007 13:49

Siz ve demokrasi !? :-))

Demokrasi düsmanlarinin demokrasiden konusmasi fahiselerin namusum kirlendi diye tutturmasina benziyor ! :-))

01.05.2007 13:53

dininize ben laf atmiyorum !

Dininizin ilkel ve medeniyet disi taninmasina bizzat siz sebeb oluyorsunuz ! :-))
Verecek cevabiniz olmadigindan küfüre hakarete basvuroyrsunuz, buda dininizin küfürden ibaret oldugunu gösteriyor ! :-))

Insan ve müslüman olunda islam dini azicik itibar kazansin ! :-))

01.05.2007 14:00

Bu haberlere benzer ..

Bu habere benzer haberler Türk gazatelerinde cok oluyor.
Güya buluyorlar, patent sorunu oluyor, acikliyamiyorlar ve son anda elektronik beyin caliniyor, vs. vs. vs.

Herhalde bu haberler borsa degerini yükseltmek icin yapilan sahtekarliklardan ibaret.

Bundan birkac sene evvelde Jet-Pa araba yapiyordu ! :-))

Vatandasin akli sahtekarliga cok güzel calisiyor.

Söyle cevrenize bir bakin, Türkler cocuklarina gelecek nesile miras olarak ne birakiyorlar.

Hadi önceki nesiller görmemis diyelim, ya avrupada dogan büyüyen yeni nesil !?

Hadi temel zemin yok diyelim, neden ilk zemini temeli yeni nesil atmiyor !?

Avrupanin göbeginde hala dinim kültürüm diyerek bir adim yol alinmaz.

Medeniyete bir adim atmak istiyorsaniz, ölümden sonra cennet icin yasamak yerine gelecek nesiller icin zemin hazirlayin ! ;-)

Kime ne yaziyorumki !? :-))

01.05.2007 14:08

araplarda kutluyormu !? :-))

hahahahahahhahahahahahahahahahaahaaa

Elestirene bak ! :-))

Bizim cahil cühela Tursucuklarin, tursucuk diyorum cünki kendileri Türkden cok ucuz arap kopyalarina benziyorlar, birbirine gösteris icin yeni yeni ibadet usulu adeti kültürü cikardiklari ortada.

Yani bu tursucuklarin islam bayramlarinin, kutlamalarinin kac tanesini araplar veya baska müslüman ülkeleri kutluyor, yapiyor !? :-))

Hadi kurban bayrami, ramazan bayramini anladik, ya öbürleri !? :-))

Türkiyede en cok rast gelen mevlüt mesela araplar bilmiyor !

Cahil cühele ne bilir kas almasini, kas alayim derken gözlerini cikariyorlar ! :-))

Birbirine show maksatli ibadet yapacagim diye, islamin lanetledigi seyleri yaptiklarinin farkina varamayacak kadar cahil bu mallar ! :-))

eee insan inandigi dinin kitabi kurani kerimi anladigi dilde okuma zahmetini göstermezse, her önüne gelen dincilerin sacma sapan islam yorumuna, sirkciligine kanarlar ! :-))

01.05.2007 14:14

Bagimsizlik bitti !

Türkiye son 4.5 sene akp ikdidarinda disborcunu 120 milyar dolardan 350 milyar dolara cikarmis.
Faizsiz !
O kadar milyarlardan vatandasin cebine giren cent yok.
Bu kadar borclu bir türkiyenin bagimsiz olmasi mümkünmü !?
Bu kadar borc ne icin ve neden yapildi !?
Türkiyenin parcalanmis haritasi 1-2 senedir yürürlükde !
Gün gelir borc ödenmezse karsiligini öyle veya böyle alirlar!

Aptal insanlari en basit din sömürüsü ile yönetebilirsiniz !
Yönetiyorlarda ! :-))

01.05.2007 14:14

dinime küfreden bari müslüman olsa

sen bu yazilari bilerekmi yaziyorsun yoksa emin cölasan baban gibi atip tutuyormusun bebek..öyle laf at izi kalsinlarla bu is olmuyor..islam her yerde islamdir..ama islam düsmani olunca böyle agzi köpüklü sekilde saga sola saldirmak normal degilmi :)

hem emin cölasan hakkindaki yorumunu merak ediyorum..konuyu neden dagitiyorsun..beyin kapasiten yetmiyorsa sus yazi yazma..konu disina cikma..

01.05.2007 14:16

gabiliyet ne söylesene

hic sorularima cevap vermiyorsun..hep asena gibi kiviriyorsun..türkcemizi kiyaslamazsan iyi olur..altinda ezilirsin bence..isi sakaya vurup icinden siyrilacagini zannetme hahaha..bak asker sevmez senin gibi türkcesi bozuk kemalistleri

01.05.2007 14:16

fahisenin cikip

islam düsmanligini laiklik maskesi altinda yapmak gibi, demokrasiden dem vurup darbeyi savunmak gibimi? :)

01.05.2007 14:18

yukaridaki yaziyi okuduktan sonra..

..heil cyber!! :)

bist du auch blond und blauäugig :)

wie ist es denn in einem arsch eines deutschen?kafani iyicene derine sokmussun galiba :)

01.05.2007 14:19

islam dininin yeterince itibari var

bazi dinsizlerin cikio söyledikleri beni ve bizi ilgilendirmiyor ki.puta tasa atese tapanlara söyle sen onu :)

01.05.2007 14:26

Sen gercekden müslümanmisin simdi !? :-)

Sen simdi gercekden müslümanmisin !? :-))

hahahahahahahahahahahhahahaahahaaaaaa :-))

Peki hangi müslümanlardansin !?

Bayramlari bir gün önce kutlayanlardanmi, yok fetosculardanmi, yoksa süleymancilardanmi, yoksa azmendilerdenmi, yoksa ali kalkancilardanmi, yoksa motorcu adnan hocanin müridlerindenmisin !? :-))

Hani binbir cesit müslüman cesidi varda, bildirde, bende ona göre sana yazayim ! :-))

01.05.2007 14:29

Onursuz !

Yazilarindan görüldügü gibi almanyalara karsi baya nefret ve kin dolusun !
Ama onursuz ve hasiyetsiz oldugun icin hala almanyada yasiyor ve onlara hizmet etmekden baya memnunsun ! :-))

Insan olmanin ilk farki onur ve haysiyet sahibi olmakdir !

01.05.2007 14:29

istedigin sekilde yaz..

..sende hangi tür cocuk oldugunu söylede bende ona göre maddi pazarliga gireyim seninle :)

01.05.2007 14:30

ben burda yasioyrsamda

henüz senin gibi bir türk olarak (ki türklügünde süpheli), naziler gibi begenmiyorsaniz cekip gidin diyecek kadar serefsizlesmemis bir türküm :)

heil cyber
stoiber ist stolz auf dich vorzeige integrierten :)

01.05.2007 14:31

Sen söylede ögreneyim ! :-))

Hadi sen söylede türkcem gelissin ! :-))

Gabiliyet ne demek hadi söyle bakalim, türkcesi mükemmel olan müslümancik ! :-))

Hadi beni acikca rezil et foruma ! :-))

01.05.2007 14:33

evet gelecek icin bir seyler yapin

saygideger nazi kardesimiz gibi almanlarin kicina girin :)

01.05.2007 14:34

Dininiz küfür iste !

Birde dinime laf etme diye aniriyorsun !

Iste dinin küfürden ibaret oldugun kanitliyorsun !

Benim soyum sopum belli, sizin gibi ucuz arap kopyalamasi degilim, arap milliyetciligide yapmiyorum ! :-))

arap dinini kültürünü benimsemis aciz seni ! :-))

Kuranda bile islam dinin araplar icin indirildigi yazarken sana ne oluyor !? :-))

01.05.2007 14:34

ahhhh oldumu simdi

senin gibi cagdas laik demokrat bir "insanin" benim gibi fasits yobaz bir gericiden ne ögrenebilir ki :)

01.05.2007 14:35

Türkmüsün tursucukmu !?

Sen simdi gercekden bir türkmüsün yoksa arap dinini ve kültürünü benimsemis bir tursucukmu !? :-))

01.05.2007 14:36

kurani kac kere okudunda

böyle bir sacma laf yapiyorsun

fikir sahibi olmadan akil sahibi olsan böyle sacmalamazsin iste :)

ama ezbere konusursan olacagi bu..yazik yazik.. :)

01.05.2007 14:36

ermeni degilim senin gibi

:)

01.05.2007 14:44

müslümancik

Ben kuranin hem türkcesini hemde almancasini okumus biriyim !
Yani bircok müslümandan dahi kurani kerime okuma zahmetini göstermis bir insanim !

Ben cocukdan bana din diye dayatilan dini ezbere, kulakdan duyma inanacak kadar salak birisi degilim !

Sende kurani kerimi okumus olsaydin hala almanyada yasamazdin ! :-))
Gider dinkardeslerine hizmet ederdin !
Kuranin allahin lanetledigi hiristiyanlara yahudilere hizmet etmezdin ! :-))

Serefiyle yasiyormus ! :-))

Ulan kuranin allahin lanetledigi insanlara serefiyle hizmet etmek olurmu !? :-))

01.05.2007 14:47

almancayi türkceyi birak

kurani kendi dilinde okudunmu.anladinmi?

hayir

ee daha ne ötüyorsun

cikip kuarinin sadece ve sadece araplara indirildigi ayeti buraya yazarmisin madem okudun

hadi bekliyorum :)

01.05.2007 14:48

ha unutmadan

kurnai okumakla almanyada yasaminin alakasi ne anlamadim

yavas yavas yasinin henüz 4-5 civarinda olduguna gercekten inanmaya basladim:)

01.05.2007 14:48

Kimler ermeni biliyormusun !?

Kimler ermeni biliyormusun !?

Sen hele su yere göke sigdiramadiginiz osmanli padisahlarin analarini bir arastir !
Bak gör kac tanesi ermeni veya hiristiyan gör ! :-))

Türk olan zaten Türklere 150 sene zorbalikla savasla dayatma dini islami kabul etmeyendir !
Senin gibi araplarin dinini kültürünü benimsemis olanlar olsa olsa tursucuk olur ! :-))

Siz ermeniler kadar bile cikamadiniz !
Ermeniler yine kendi kültürlerine dinlerine bagli kalmislar !

01.05.2007 14:50

Güya yanlisimi yalakladin ! :-))

ama bu sacma ve salakca iddianla ne kadar bilgisiz ve rezil oldugunu bile anlayamayacak kadar aciz zavallisin ! :-))

01.05.2007 14:51

o yazdiklarinda

kuranin araplara indirildigi safsatisi gibi koca bir yalan :)

ama sen 68lik ablalarindan abilerinden sadece bunlari ögrendiysen, beynin sadece bu yalanlarla yikandiysa, böyle sacmalamanda normal :)

hadi bak bekliyorum su araplara indirildi ayetini..nerde yaziyor cok merak ettim..bilgilendir beni :)

sakin ama kivirma

01.05.2007 14:52

kabiliyeti gabiliyet yazmak

cok dogru degilmi? :)

hadi kivirmayi birakta su arap ayetini bana göster bakali :)

3 kere sordum halen cevap vermedin kurani türkce almanca okumus haci fisfis :)

01.05.2007 15:02

Türkler müslüman olabilirmi !?

Arap toplumundan başkası "muhatap" değil

Kur"an"da birçok şeyler anlatılır. "Kaynaklar"ı biliniyor bugün. Ama "Tanrı"dan diye sunulur. Bu "Tanrı"yla "insanlar" arasında, daha doğrusu, "zaman"ına göre "bir kesim insanlar", "bir toplum" ya da "bir toplumun kesimi" arasında da bir "elçi". "Tanrı Elçisi" diye sunulur. "Peygamber" deniyor. Kur"an"da anlatılan o ki, "Tanrı" şu açıklamayı yapmakta:

-"Biz her peygamberi, kendi toplumunun diliyle gönderdik. İlle de böyle yaptık ki, o toplumdan olanlara anlatabilsin." (Iibrahim suresi, ayet: 4.)

Demek ki, Kur"an"a göre, "Tanrı"nın elçisi"nin bir "toplum"u var. "Elçi", "ırk"ından geldiği bu "toplum"la "Tanrı" arasında yapar aracılığını. Ne iletecekse bu "toplum"a ve "kendi diliyle" iletmekle yükümlü. Kur"an"da anlatılan bu. Yine buna göre; Muhammed de bu yükümlülüğü taşımakta. Onun da bir "toplumu" var ve o da "Tanrı"sıyla bu "toplum" arasında "aracı".

Kur"an"ın bütünü içinde, Muhammed"in "kavm"ından, yani "toplum"undan "Tanrı vahiyleri"ni, bu "toplum"a iletmek zorunda olduğundan, bunu yaptığından söz edilir. Muhammed"in "toplum"u, "Arap toplumu"dur. Öyleyse "muhattap" da bu toplumdur. Kur"an, kendi deyimiyle "Arapça", seslendiği kesim de, "Araplar".
Ama "Araplar"ın da tümü değil; yalnızca "bir kesimi".

Korkutma yalnız "Mekke ve çevresi"ne

Ayetler çok açık. "Kur"an"la yapılan "uyarı"ların, "korkutma"ların, "Mekke" (Ümmü"l-Kura) ve "çevresi"ne yönelik olduğu, En"am suresinin 92., Şura suresinin 7. ayetinde, kuşkuya yer bırakmayacak bir açıklıkla anlatıyor. Evet, Kur"an"ın "muhatab"ı, "Mekke ve çevresi"dir yalnızca. Bugün kendilerini müslüman sayan öteki toplumlarda hiçbirisinin, bu kapsamda yeri yoktur. Knou, bu denli açık.

Muhammed"in "tüm insanların peygamberi", Kur"an"ın da "tüm insanlara yönelik" olduğunun anlatıldığı ayetler de var. Kur"an"daki nice çelişkilerden biridir bu. Ama, "kendisine açıklama yapılan toplum"un "Arap toplumu", bu toplum içinde de yalnızca "Mekke ve çevresi"nin ( hem de o zamanki) "halk"ı olduğu da bir gerçek. Başka toplumlardan, bu arada "Türkler"den "müslüman" olanlar olmuş; daha doğrusu kendilerini "müslüman" saymışlar; ama Kur"an"ın hangi toplumu "müslüman" saydığı önemli.

Özellikle "Türkler" için "hadis"ler vardır. Türkler için hiç de iyi şeyler söylemeyen bu hadisler, örnek ve yürekli bilim adamı Prof. Dr. İlahn Arsel"in "Arap Milliyetçiliği ve Türkler" adlı kitabında çok çarpıcı biçimde yer almakta. ( Bkz. İstanbul, 1987, İnkılap Kitabevi, s. 18 ve öt.)

Muhammed"in Türk düşmanlığı

Kendilerini "müslüman" sayan "Türkler"i Muhammed, "müslüman" saymak şöyle dursun; "düşman" diye ilan etmiştir. İslam dünyasında en sağlam kabul eidlen hadis kitaplarında da bu var. Başlı başına bir bölüm olarak. Bölümün adı da çok ilginç: "Kıtalu"t-Türk". Anlamı da: "Türklerle öldürüşmek(savaş)". Buhari"de, Ebu Davud"da ve Tirmizi"de bölümün adı bu. ibn Mace"de "Babu"t-Türk", yani "Türkler Bölümü". Müslim"deyse, "Kıyamet alametleri" arasında yer alıyor.

Muhammed, "Peygamberliğinin bir kanıtı" olarak, gelecekten haber verirken, "Kıyametin bir alameti" olarak "Türklerle nasıl çarpışılacağını, "müslüman"ların, "Türkleri nasıl öldürecekleri"ni de anlatıyor. Hem "Türk" diye ad vererek, hem de "tarif" ederek, yüzlerinin, gözlerinin, burunlarının, derilerinin, renklerinin nasıl olduğunu anlatarak. Anlaşılan o ki, Türkler konusunda kendisine bir takım bilgiler verilmiş. Muhammed"in anlatmasına göre, "Türklerle öldürüşme", taa "Kıyamet"e dek söz konusu. Kıyametin bir alameti" olarak da "müslümanlar", yeryüzündeki "Türkleri öldürüp temizleyecekler". Yoksa "kıyamet kopmayacak".

İşte hadislerden bir kesim:

- Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe, kıyamet kopmayacaktır. Yüzleri kalkan gibi, üst üste binmiş(kalın) derili olan bu toplumla.... kıl giyerler."( Bkz. Müslim, e"s-Sahih, Kitabu"l-Fiten/62-65, hadis no:2912; Ebu Davud, Sünen, Kitabu"l-Melahim/9 Babun fi Kıtali"t Türk, hadis no: 4303; Nesei, Sünen, Kitabu"l-Cihad/Babu Gazveti"t-Türk...)

-"Siz (müslümanlar), küçük gözlü, basık burunlu, yüzleri kalkan gibi, derisi üst üste binmiş olan toplumla öldürüşmedikçe kıyamet kopmayacaktır." (Buhari, e"s-SAhih, Kitabu"l-Cihad/96; Müslim, e"s-Sahih, kitabu"l-Fiten/62 hadis no: 2912; Ebu DAvud, Sünen, hadis no: 4304; Tirmizi, h. no: 2251; İbn Mace, h. no: 4096-4099)

Devam edelim:

- "Şu da kıyamet alametlerinden: Kıldan(keçe) ayakkabı giyen bir toplumla vuruşup öldüreşeceksiniz. Geniş yüzlü, yüzleri kalkan gibi, üst üste derili toplula vuruşmanız-öldürüşmeniz kıyamet alametlerindendir. Siz(müslümanlar), küçük gözlü, kızıl yüzlü, basık burunlu, yüzleri kalkan gibi, derisi üst üste binmiş olan Türklerle öldürüşmedikçe kıyamet kopmaz."( Bkz. Buhari, e"s-Sahih, kitabu"l-Cihad/95; Müslüm, e"s-Sahih, Kitabu"l-Fiten/66, hadis no: 2912; İbn Mace, h.no: 4097-4098).

- "Sizinle(siz müslümanlarla), küçük(çekik) gözlü toplum, Türkler savaşacaktır. Siz onları, üç kez önünüze katıp süreceksiniz. Sonunda Arap Yarımadası"nda karşılaşacaksınız. Birincide, onlardan kaçan kurtulur. İkincide kimi kurtulur, kimi yok edilir. Üçüncüdeyse onların tümü kırılacaktır."(Ebu DAvud, sünen, hadis no: 4305.)

Muhammed"in, bugün kendisine "Peygamberimiz, efendimiz" diyen Türklere bakışı tutumu budur işte.
İnsanlara "insan" olarak bakmak gerekir. Hangi ırktan, hangi renkten ve hangi "din"den olurlarsa olsunlar ya da hiçbir dinden olmasınlar. Ama "dinler", "dinliler", "ırkçılar" böyle bakamamakta. Yahudisi, Hristiyanı, İslam inanırı hep birbirine düşman. Irkçılar da kendi ırklarından olmayanlara karşı böyle. Bugün dünyamızın yaşadığı nice acı olaylarda, bu ilkelliğin payı az değildir. Bunlardan arınmalı artık insanlık. Yoksa acımasızlıklar, acılar, gözyaşları sürüp gidecektir.

Kaynak <a href="redirect.jsp?url=http://www.islamiyetgercekleri.org" target="_blank">http://www.islamiyetgercekleri.org</a>

01.05.2007 15:02

Mir ist eins klar geworden,

alle Argumente sind nutzlos, denn egal wie gut man argumentiert, man kann die felsenfesten Überzeugungen der Menschen nicht einfach brechen. Ich möchte dir jetzt auf keinen Fall absolutistische bzw. totalitäre Überzeugen unterstellen. Ich denke nur, Fanatismus jeder Art tötet den Verstand und macht die Menschen zu Sklaven. In diesem Zusammenhang kann ich die Sorge vieler Menschen verstehen, denn der religiöse Fanatismus nimmt in der Türkei immer weiter zu und der politische Islam treibt diesen Trend mit MilliGörüs, Refah, Fazilet, Saadet und AKP-Partei zunehmend nach vorne. Die Entwicklungen der letzten 20 Jahren und insbesondere die 4 ½ Jahre Regierungszeit der AKP begründen diese Angst/Sorge. Der Nahe-Osten ist umgeben von solchen religiösen fanatischen Strukturen und es gibt es in der Türkei genügend Menschen und Sekten, die einen ähnlichen religiösen Staat fordern.

Und mich wundert es, dass hier versucht wird den Eindruck zu erwecken, dass religiöse Menschen in der Türkei nicht ihre Religion ausleben können.

Damia, ich möchte dir nicht zu nahe kommen, aber ich denke, dass die AKP solche lieben Frauen mit dein EU-Engagement sehr benötigt, um den eingeschlafenen Reformwillen wieder voranzutreiben. Ich würde mich sogar sehr freuen, wenn du R.T. Erdogan irgendwann ablösen könntest. ;)

01.05.2007 15:09

Sebe suresi 28ci ayeti

biz seni ancak BÜTÜN INSANLARA müjdeleyici ve uyarici olarak gönderdik.fakat insanlarin cogu bilmezler

buraki insan kelimesi yani sence simdi sadece araplardan mi ibaret.
eger öyleyse araplar disindakiler hayvanmi?ben kendimi öyle görmüyorum seni bilmem :)

bu bir...

ikincisi...

madem kurana inanmiyorsun neden kurandan ayetlerle cevap veriyorsun..olaylari isine nasil gelirse öylemi yorumluyorsun?

halk dilinde firildak denir senin gibilerine you know? :)

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 15:50 Uhr.