Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

12.10.2006 15:14

aptal sana kim sordu?

komm mal runter ya ich hab in die runde gefragt dich persönlich hat keiner gefragt bana kuranin suresiyle muresiyle gelme kuranla ilgili hic bir soru sormadim burda cukulatanin icinde ne var diye sordum also reiss dir mal nicht so den hintern auf halt dich einfach raus und guck auf andere beiträge nervensäge

oezsu 12.10.2006 15:33

o.T.

tüm küfürlerini sana geri iade ediyorum! wenn du in der runde fragst antworte ich.. dann stell deine fragen so, dass du nicht in der runde fragst!

gerizekali!

12.10.2006 15:42

gib ruheeee :) o.T.

ohne Text

klassefrau 12.10.2006 15:50

Nenne

mir bitte die Quellen aus dem Koran, wo angeblich geschrieben steht, dass eine Abtreibung gerechtfertigt ist.

Danke!

klassefrau 12.10.2006 15:52

Evet

Cok deger verdigim ve saygi duydugum bir kadindi. O aksam benide aramisti. Bende ona telefonda "Kalp kalbe karsidir, bende seni seviyorum fakat bunlari söylemedende yasiyorum" demistim.

klassefrau 12.10.2006 15:58

Kannst du Dir

vorstellen, dass Gott zusehen würde, dass du einen gesundheitlichen Schaden davon trägst zu fasten?

Ich denke, damit wäre deine Frage beantwortet.

roman 12.10.2006 17:45

Din forumu ile alakalı olmasada!

Yürekten saygılar ve hürmetler Türkiye kökenli olup,Türkiye tarihinde ilk defa NOBEL ödülü alan yazar Orhan Pamuk a.

akshalil 12.10.2006 17:47

gut beschrieben..

wer ist in diesem Fall Opfer? Ithal Damat oder Braut als Exportierer?

roman 12.10.2006 17:53

o.T.

1982"den bu yana ödülü alanlar

Nobel Edebiyat ödülünü 1982’den bu yana kazananların listesi şöyle:
2006: Orhan Pamuk (Türkiye).
2005: Harold Pinter (İngiltere).
2004: Elfriede Jelinek (Avusturya).
2003: John Maxwell Coetzee (Güney Afrika).
2002: İmre Kertesz (Macaristan).
2001: V.S. Naipaul (İngiltere).
2000: Gao Şingcian (Çin).
1999: Günter Grass (Almanya).
1998: Jose Saramago (Portekiz).
1997: Dario Fo (İtalya).
1996: Wislawa Szymborska (Polonya).
1995: Seamus Heaney (İrlanda).
1994: Kenzaburo Oe (Japonya).
1993: Toni Morrison (ABD).
1992: Derek Walcott (St. Lucia).
1991: Nadine Gordimer (Güney Afrika).
1990: Octavio Paz (Meksika).
1989: Camilo Jose Cela (İspanya).
1988: Necib Mahfuz (Mısır).
1987: Joseph Brodsky (ABD).
1986: Wole Soyinka (Nijerya).
1985: Claude Simon (Fransa).
1984: Jaroslav Seifert (Çekoslovakya).
1983: William Golding (İngiltere).
1982: Gabriel Garcia Marquez (Kolombiya).

geceminyildizi 12.10.2006 18:16

www.grupsubhan.de

leztes Jahr hat meine Freundin geheiratet, tek kelime ile muhtesemdi, programlari cok güzel organize edilmis, ilahileri dinledikce dinleyesin geliyor :)

Hoffe der link hilft dir

www.grupsubhan.de

oezsu 12.10.2006 19:19

Lütfen Orhan Pamugu burda savunmayalim

Romancim! Herzamn oynanan oyunlar TR üzerinde.. oo cok üzerlerine giderken onlari oyalayacak bi oyuncakl verelim ellerinede sevinsinler zavallilar..

-----------------------------------------

Fransa"da rüzgâr Türkiye"den yana dönmeye başladı.
"İnkar yasasını" Fransız meclisine taşıyanlarda "hafiften" de olsa bir pişmanlık var.
Kimse yasanın "doğru" ve "geçerli" olduğunu savunmuyor.
İç politika nedeniyle konuyu meclis gündemine taşıyanlar, Ermeni oylarının sadece 10 seçim bölgesinde etkili olduğunu anlayınca çark etmeye başladı.
Ortaya çıkan bir başka gerçek ise hazırlanan yasa tasarısının 1789 Anayasası"nın 11. maddesine aykırı olduğu ve bu nedenle Anayasa Mahkemesi"nden dönme olasılığının yüksek olması.
Yasa meclisten geçse bile, ki muhtemelen geçecek, Senato"ya, orayı da atlatırsa Anayasa"ya takılacak.
Ve kuvvetle muhtemel bir daha da gündeme gelmeyecek.
Bunu Fransa"da siyasetle ilgili herkes biliyor.
Ama Ermeni diasporası göz göre göre kullanılıyor.
Onlar da olmayacak bir duaya amin dedikleri için seviniyorlar.

Not: Bu arada bizim Orhan Pamuk"tan ses seda yok. Aradık. Amerika"daymış. Sanki oradan iki kelime açıklama yapması, bir mektup yazması çok zor. Sanırsın ki, Mars"a gitti, ki oradan bile iletişim kurmak mümkün. Pamuk büyük bir yazar ama ne yazık ki, küçük bir adam...

oezsu 12.10.2006 19:31

o.T.

Habe ich gesagt, dass eine Abtreibung unbedingt vorgenommen werden soll?!? Fehlen dir Gehirnzellen..

Eigentlich wiederhole mich ungerne.. Lies doch einfach bitte richtig..

Die ersten DreiMOnate kannst du, falls irgendwelche Komplikationen für das Kind bzw. Mutter geben sollte, hast du die Möglichkeit zu entscheiden ob du es abtreiben möchtest oder nicht!!! Danch nicht mehr...

Das steht nicht im Koran, sondern ein Hadith Mohammeds besagt: «Sizin birinizin ana - baba maddeleri 40 gün anasının karnında toplanır. Sonra o maddeler o kadar zaman içinde (ikinci kırk yâni 80) katı bir kan pıhtısı halini alır. Sonra yine o kadar zaman (üçüncü kırk) içinde mudge yâni bir çiğnem ete tahavvül eder. (120 böylece tamam olduğunda) Allah bir melek gönderir. Ve tekâmül eden mudgeye dört kelime emrolunur ki; Onun işini, rızkını, ecelini, sâid veya şakî olduğunu yaz!.. denilir.

Sonra ona ruh nefholur.imdî, sizden bir kişi iyi iş işler de hatta kendisi ile cennet arasında bir kaç kulaç mesafe kalır. Bu sırada yazı gelir, o kişiyi önler.

Bu defa o cehennemliklerin işini işler!.. Sizden bir kişi de kötü iş işler. Hatta kendisi ile cehennem arasında ancak bir kulaç mesafe kalır. Bu sırada kitabı gelir onu önler. Bu defa o kişi ehli cennetin işini işler. (ve cennete gider) «Buharî».

yani ruh üflendikten, yada baska bi dil ile, Beyin ruhu gelistirdikten sonra, kürtaj mümkün degildir.. sade ve sadece sagliksiz bi dogum ise, sana ZORLUK degil KOLAYLIK yaratilmistir!!!

Ama yobazlar anlamaz!

12.10.2006 19:54

oh gott ;)

und was machst du, wenn es regnet? ;) verhülle dich sagte papst pius...

coltrane 12.10.2006 21:53

so einen....

so einen scheiß habe ich seit langem nicht gelesen....kafam iyicene bosaldi be....auf insolvenzrecht kommt das gut.

vor allem die stelle: dann zündete sie eine kerze an und sprach zu gott( sinngemäß).....gab mir den rest. warum hat sie nicht gerade noch ein fläschen chianti dazu aufgemacht? oder noch ein paar freunde eingeladen? wäre doch schön vor dem abnipplen gesellig zu feieren.

und die taube ist auch cool....du glaubst auch bestimmt an den weihnachtsmann und, dass der osterhase sein lover ist..muaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

auf so einen schei-----ßbeitrag kann man auch nur mit schei----ße antworten. schei----ße, wem scheiße------gebührt.

warum musste der tod so langweilig dramatisch sein?! erinnert mich an einen hitchcok abgang!! hätte es nicht ein wenig spektakulärer sein können?!

z.b: als sie bei ikea war, fiel ihr der küchentisch
"lars" auf den kopf und raffte sie nieder. und als der verkäufer kam, sagte dieser: " lebst du noch oder wohnst du schon?"

oder:

daraufhin flog sie in die amazonas um abzuschlaten, um mit der welt ihren frieden zu schließen.

doch vorher wollte sie noch eine gute tat begehen: sie adoptieret 4 kinder.....was sie aber nicht wusste, es waren kein kinder: sondern pygmäen, die sich lediglich durch sie, einen aufenthaltstitel für die brd verschaffen wollten, um sie nachher zu töten. die jungs haben sich jetzt stark geschminkt und nennen sich tokio hotel. der anführer heisst "kill-bill"!........

" sie stürzte mit dem auto einen abhang runter!!!! muaaaaaaaaaa.

wenn das eine wahre geschichte ist, dann ist die kreuzigung jesu auch wahr.....man, man....

wie kommt man auf so einen rührseligen bullshit.........

a.

12.10.2006 21:55

YINE DE NOBEL ÖDÜLÜNE LAYIK

GÖRÜLMÜSTÜR.NETICEDE DE ÖNEMLI OLAN BUDUR. HEMEN TELEFONA SARILIP BEYANAT VERMESI GEREKMEZ. 1 GÜN SONRA DA OLUR YANI.O KADAR DA "ATESLI-YANGIN"MÜSTERI KILIKLI BIR INSAN DEGIL. AGIR OL DA MOLLA DESINLER YANI.ADAM KIYTIRIK BIR YAZAR DEGIL EDEBIYAT TARIHINDE ARTIK ADI TÜRK YAZAR OLARAK KAZILMISITR.ISTEYEN ISTEDIGI KADAR UGRASSIN SILEMEZ ARTIK.

DIKKATLERI BASKA TARAFA CEKMEK BENCE COK GEVSEK BIR NEDEN. ZAMANLAMA ACISINDAN EVET HAKLISIN COK SANSSIZ BIR DURUM. FAKAT YINE DE ARTIK BIR TÜRK OLARAK NOBEL SAHIBI BIR YAZARIMIZIN OLMASINDAN DOLAYI GURUR DUYUYORUM.

12.10.2006 22:34

Acaba neden gördüler laik?!?

Bir düsünsenize arkadaslar, rica ederim!
Adam gitti tüm soykirim tastikcilerinin diline göre konustu ve yazdi, Nobelprice ödülünü kazandi! Tabii ki alacak ödülü, bakar misiniz lütfen ne kadar ülke ve insan böyle bir soykiriminin oldugundan emin? Ayrica soykirim olmadigini kanitlamaya calistikca Türkiye Cumhuriyetinin arastirmaci yazarlari ve politikasi, Fransa gidiyor böylesine sacma sapan ve insan haklarina en ilk derecede karsi yasayi tastikliyor büyük bir cogumlulukla parlamentosunda ve Orhan Pamuk bu ödülü aliyor!
Ben gercekten gururlanamadim bu ödül ile.

Rica ederim gercekten, böyle yanilttirmayin kendinizi!

12.10.2006 22:40

o.T.

Interessanter Beitrag.

oezsu 12.10.2006 22:46

o.T.

:)

coach01 13.10.2006 00:36

soruyu...

...burada soracagina diyanet isleri bakanliginin sitesine sor !

13.10.2006 00:40

Widerspruch!!!

@eniskaya

Du sagst beide Religionen sind die wahren und haben den selben Ursprung, das ist wahr, denn das Judentum, das Christentum und der Islam stammen alle vom selben Gott, aber weshalb sollte er grundlos eine Religion nach einer anderen der Menschheit offenbaren, wo steckt da der Sinn?!

Der wahre Grund ist, dass Gottes Wort verfälscht wurde, und somit das erst gesandte Buch, die Thora kein heiliges Buch mehr war, woraufhin die Bibel erschien. Jedoch wurde auch diese verfälscht, weshalb die einzig wahre Religion, der Islam, der bis zum jüngsten Tage unter Schutz Allahs vor Verfälschung steht, gesandt.

Und wie kann man etwas verdammen, was man nicht kennt?! Wie ich bemerkt habe hast Du 0 Ahnung von den monotheistischen Religionen, dennoch nimmst Du Dir das Recht, sie zu kritisieren!

Und wenn jemand Schuld an Religionskriegen ist, dann ist es jemand der seine Religion nicht kennt (so wie Du)!!!!
Siehe: Terroristen

coach01 13.10.2006 00:42

hallo...

Es geht hier nicht um die nähe zu gott. Gutes tun oder ein guter Mensch zu sein heisst nicht immer das man ein guter Moslem ist.

Gott hat den Koran gegeben indem viele Gebote drinstehen. Und Verzicht auf schweinefleisch steht auch drin. Falls du dies nicht befolgst ist das dein Prob. Aber die leute die sich daran halten oder es zu mindestens versuchen sind keine Fanatiker. Sie sind fromme Moslems die es halt richtig machen wollen.

13.10.2006 01:16

Bakin arkadaslar...

bugün bir türk olarak ben gurur duydum. Nobel ödülüne layik görülen ilk türk olarak Orhan Pamuk secildi. Simdi bazi cok bilmis ve milli hisleri yüce olan arkadaslar diyorki, iste türkiyeyi kötüledi diye aldi bu ödülü...ne sacma. Adam zaten son senelerde favoriler arasindaydi. Bir kere soykirimdan bahsetmedi kendisi..bircok türk siyasetci gibi bu topraklarda ermenilerin öldürüldügünü söyledi. 1o yil sonra kimse neden aldi, niye verdiler tartismasini yapmayacak, listede bir türk nobel ödülünü almis görülecektir. O zaman bu ödüle sevinemeyen (ve kiskanan)bazi kus beynli arkadaslarin cocuklari gurur duyacak, insallah cocuklari dar görüslü olmaz onlar gibi!

roman 13.10.2006 01:26

Senin ile aynı düşüncede değilim,

Sevgili Özsu...

Büyük bir ödül, büyük bir edebiyatçı, büyük bir onur, büyük bir evrensellik ve çok büyük bir kişisel başarı Orhan Pamuğun bu başarısı.

Dünyayı değiştiren, güzelleştiren, yaşanası bir durumu yaratanların büyük bir kısmı her zaman edebiyatçılar ve sanatçılar olmuştur.

Ve ben onların yarattığı dünyayı seviyorum.

Selamlar...

13.10.2006 09:38

HASBINALLAAAAAAAAAAH

leute ich habe nur gefragt ob das stimmt! ich habe weder gesagt des ischn scheiss was die da verzählen, die wo des machen sind doof o. anderes. Keins von dem! Ich wollte wissen ob das stimmt!!!!!!! Ich hab schon ne passende antwort bekommen... Danke dir Daima :)
Echt ihr macht euch hier voll die Mühe :) für nichts :))) ben siyah diyom siz beyaz, lest doch mal genau was ich geschrieben habe und antwortet erst dann und wenn ihr meint ihr müsst was anderes über des thema schreiben, dann stellt ein neues thema auf und versaut hier nicht meins!

oezsu 13.10.2006 10:57

o.T.

ben Ödül kücük demedim zaten sevgili Roman!!

Ödül büyük...

peki sahsin kitaplarini hic okudunmu?

13.10.2006 11:38

Die Frage bei der Vergabe des Nobelpreis

ist doch, ob Orhan Pamuk ihn bekommen hat, weil er ein literarisches Genie ist oder weil seine Aussagen über den Genozid der Armenier dem Westen einfach nur "genehm" sind. Ob sie einfach nur seine politische Stellungnahme honoriert haben?
Ich kenne leider seine Werke nicht, deswegen kann ich nicht beurteilen, ob der gute Mann ein würdiger Sieger ist.
Fortschrittlich und erfreulich am Prozess, wo Pamuk "wegen Beleidigung des Türkentums" vor Gericht stand, ist, dass man ihn nicht verurteilt hat. Der Prozess war für mich ein "Meilenstein" in der Entwicklung der Meinungsfreiheit in der Türkei. Wir kennen genug Fälle, wo Journalisten und Autoren im Gefängnis gelandet oder plötzlich verschwunden sind.
Wir brauchen Journalisten und SChriftsteller ala Pamuk und Politkowskaja, damit Regierungen ihre Machtbereiche nicht überschreiten. Jedes Land braucht ein Gewissen und eine Moral.
Zu Frankreich: Lächerliches Gesetz in einem Land, dass selbst Blut an den Händen kleben hat.
Ich würde ein ähnliches Gesetz in der TR rausbringen: Alle, die den genozid in Algerien leugnen, sollten ebenfalls ins Gefängnis kommen.

13.10.2006 11:38

neden burda sormak yasak mi?

für was ist dieses forum da kann mir das mal einer sagen?
cevap vermeyi bilmiyorsaniz neden yorum yapiyorsunuz

13.10.2006 11:56

Kardesim dünya sürekli

Türklere oyunmu oynuyor? Hicmi siyaset hatalar yapilmadi türkiyede? hicmi insanlara hayvan muamelesi yapilmadi? hicmi devlet adamlari kanunlara karsi davranislari olmadi? saydigim hicler hic bitmez! Dikkatini cekeyim!
Biraz gercekci olun, sadece milliyeti gözlügüyle bakmayin her seye!

13.10.2006 11:58

Birde bir sey daha unutulmasin:

Orhan Pamuk gercekten vatanini seven bir yazardir! Dün yine dedi: Türkiyeden, Istanbuldan baska bir yerde yasamak istemiyormus!

13.10.2006 12:03

cok güzel bir yorum... o.T.

ohne Text

oezsu 13.10.2006 12:10

o.T.

neden Istanbul acaba???

13.10.2006 12:17

o.T.

sen söyle bakalim, vatanperver hamfendi!

13.10.2006 12:24

du bist lächerlich

kannst du auch mal nen beitrag machen ohne beleidigend zu werden?

oezsu 13.10.2006 12:56

o.T.

schau mal, wer da spricht!
derjenige, der selbst beleidigend wird ständig!

oezsu 13.10.2006 12:58

o.T.

vatanperver diye bi terim üretilmez öncelikle na vatansever derler..

perver eklemi abest olur ;)önce türkce ögrenelim ;)

Istanbulda kimin gözü yok?? Pamuk niye Amerikada? Madem cok seviyor vatanini, kitaplarinda lekelemeyi biraksin!

Gelse ya, cok sevdigi vatanina..
Allah bilir, hic biriniz kitaplarini okumadan burda yorum yapiyordur!

garib27 13.10.2006 12:59

Göz damlasi

Göze damlatilan ilac orucu bozmaz.
Cesitli kaynaklari vardir, misalen diyanet teskilatinin web sitesindede bu konu aciklanmakta.

Sunuda unutmayalim, her hangi bir konuda sihat meselesi araya girer ise, orucu bozmamamk dahada büyük günahtir, cünkü vücuta zulüm etmis olunuyor.

Misal 40 derece ates ile hasta yatan kisi orucunu bozmaya mecburdur.

13.10.2006 13:20

vatanperver=patriot, schau nach özwasser

sonra ögretmenlik tasla! Das Problem unserer rückständigen türkischen Gesellschaft spiegelt sich in deiner Aussage wider. Adam kendi ülkesinde bazi olumsuzluklara degindimi hain oluyor. Gercekleri örtbaz eden zihniyetle bir yere varamayiz hamfendi. Özelestiri kültürümüz olmadigi icin zaten ilerleyemiyoruz. Cikyor senin gibi az okumus, cok bilmis, cok konusan kuklalar...netice belli. Adam kar romaninda türkiyenin 80-90li yillardaki haritasini ciziyor, o tarihsel yazilmis bir roman, ve bugün Türkiyenin iyiye gittigini söylüyor söylesilerinde...bunu anla odun kafa özsu! Veya iyice oku, arastir. Keske Orhan Pamuk gibi düsünenler cogalsa... biz coktan AB ye girmis olacaktik!!!

oezsu 13.10.2006 13:28

o.T.

AB ye girmek isteyen kim??

Hic TR de yasayanlara sordunmu??

Evet Ögretmenlik benim meslegim zaten!! Söylemismiydim ???

Odun kafa gerceklere görmeyenlere denir.. Ben gercekleri gördügüme inaniyorum ;)

13.10.2006 13:54

o.T.

Aslinda odun kafalilari ögretmen yapmazlarda, ama herhalde sana acimislar. Biz AB ye girmek icin büyüklerimiz disarilarda dilencilik yapiyor, tabiki askeriyeyi cökertmek icin, anlarsin ögretmen hanim. Sen ancak görmek istedigin gercekleri görürsün, gece vurursun kafayi yastigina, cok tatmin oldugunu düsünürsün...iyi uykular!

13.10.2006 14:04

Berichtigung

Stimme dir größtenteils zu, aber Orhan Pamuk hat nie von *Genozid* gesprochen, das wäre systematischer Mord an einer abgegrenzten Minderheit (wichtiger Unterschied), zweitens wurde der Prozess wegen Verunglimpfung des Türkentums auf Druck der EU fallen lassen, das war kein wohlwollender Akt der Türkei..deswegen relativiere ich mal höflich deine Aussagen etwas. Das Genozid-Gesetz ist natürlich eine Farce...wer im Glashaus sitzt, sollte nicht mit Steinen werfen!

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 15:23 Uhr.