![]() |
o.T.
simdi baska hesapla karsima cikip benim verilere uyarak düzenledigim hesabi elestirmeye kalkiyorsun. gülünc! kendimle alay etmemi gerektiren bir durum yok, olsaydi bunu sen harikulade yapardin zaten. ama bu firsati sana hicbir zaman vermiyecegim :)
baba"nin varligindan bahsedilmiyor; ve onun varligi sadece anne"nin degil, kelale olarak mirasa konan bütün varislerin payini degistiriyor. kelale"nin anlami erkek bir varis olmamasi durumudur, babaysa bu durumu bozar ve bu da yeniden paylama gerektirir! müneccim miyim ben, peren"nin kizkardesleri öldürüp yerine kaybolan babayi ve 3 kiz evlatlarini bulacagini bileyim. diledigin gibi olsun, bunu da ele alayim, fakat lütfen pesinden 3 cocuklu, 5 torunlu, 2 teyzeli gibi hesaplarla gelme yine. kabak tadi vermeye basladin. kizlarin payi : 2/3. ok! kadinin payi : 1/8. ok! annenin payi : 1/6. ok! babanin payi : 1/6. ok! duruma göre orantilar dagildi. esas olan paylarin paydalara esitligi degil, herkesin mirastan ayrilan payini almasidir. oranti hesabinin amaci budur. yukardaki verilerden yola cikarsak hesabin yanlis olmadigini, fakat toplam paylarin paydadan fazla ciktigini görürüz: neticede 1.125. 16/24 + 4/24 + 4/24 + 3/24 = 27/24 = 1.125 su ana kadar hicbir mantik hatasi yoktur. sadece paylarin padadan fazla ciktigini ve bunu düzeltmek icin ek bir hesap yapmamiz gerektigini görüyoruz. durum böyle olunca herkesin payi ilahi adaleti bozmadan 1.125"e bölünerek yeniden düzenlenmesi gerekiyor. yanlis anlasilmamasi adina tekrarliyorum. allah varislerin birbiriyle orantilarini, paylarini bildirdi. hesabi da buna dayandiriyorum, mirasi varislerin arasinda yine adaletli bir sekilde bölüstürüyorum ve dolaysiyle ilahi emirden milim sasmamis oluyorum. benim takdirim bu yönde. öyleyse yeni hesabimiz: (16:1.125)/24 + (4:1.125)/24 + (4:1.125)/24 + (3:1.125)/24 = 24/24 = 1 yani: 0,592592592592~ + 0,148148148148~ + 0,148148148148~ + 0,111111111111~ = 1 sen tokat üstüne tokat yemekten bikmiyorsun ama ben de insanim, tokatlamaktan sisen ellerimi biraz olsun dinlendirmeme müsaade etsen diyorum. |
die Korrektur unternimmst Du alleine!
In den Versen wird nicht von einer Korrektur ausgegangen und auch nicht darauf verwiesen. Du hast Ja auch selber angegeben, dass Du alleine auf eigenen Füßen entscheidest, eine Korrektur vorzunehmen.
Wie Deine Korrektur aussieht entscheidest Du selber! Und für jeden Fehler im Koran kannst und wirst Du immer eine Korrektur finden; denn es ist nicht vom Gott sondern von Mohammet gemacht. Du kannst Mohammet in jeglicher Art und Weise korrigieren, er ist ein Mensch und hat unmengen von Fehlern. Ich bin immer noch der Überzeugung, dass wenn Koran von Gott übersandt worden wäre, solche Fehler nicht entstanden wären (wo der Arme Magnum ständig korrekturen vornehmen muss). Noch ein Wiederspruch! Kudurdugunu fark ediyorum sevgili Magnum ama üzgünüm, mantik disi hareket ediyorsun. Sidik yarisini sana hic yakistiramiyorum. Saygilar |
Ist eigentlich eine Gute Idee
Aranizda Klassefrau ile ne gecti bilmiyorum burda bunu analiz de etmek istemiyorum. Fakat ortaya atilan fikir fena bir fikir degil.
Simdi bir kac soru isareti belirmis kafanda, onlara kendi capimda cevap vermek istiyorum: 1. Böyle bir "Veranstaltung" insanlarin beynini yikamak icin yapiliyor ya da bunu amacliyor demissin. Buna katilmiyorum, sayet sen belli bir olgunluk ve bilgi sahibi isen ve kendi ayaklarin üzerinde durabiliyorsan kolay, kolay beynin yikanmaya yatkin olmamali. Sayet beyninin yikanmasindan korkuyorsan simdiye kadar edindigin bilgilerde, kendi ayaklarinin üzerinde durmanda, aile yapinda, vs, vs. sebepleri aramalisin ama bu gibi organizasyonlardan korkman sebepsiz. 2. Kimse ilgi duymuyor demissin, bunun tek sebebi insanlarin bu konuya karsi bos olmasi ya da kilometerelerce mesafe vs. degildir. Bu forumdan kim cikacakki buraya katilmaya? Sürekli küfür edip bilgi haricinde her türlü yönteme sahip olanlarmi? Böyle bir organizasyonda erkeklerin kadinlarin gözlerinin icine bakarak burada küfür ettikleri gibi küfür edebileceklerini sanmiyorum. Aksi takdirde terbiye konusunda kültürel ve ahlaki acidan belli bir cizginin altinda kaldiklarini acikca su üstüne cikacaklardir. Bu adamlar sürekli nick degistirip kendi yazdiklarindan utanan ve kacan insanlardir. Böyle bir organizasyonda sürekli benlik, isim, yada dis görünüm degistirme imkanlarida olmayacaktir. En önemlisi hepsi Islam alimi, dil bilgisi alimi, ethik profösörü, bilmem ne kadar bilgili vs. diye burada bol keseden atip tutuyor. Bunlarin 70% üstü nasil olurda böyle bir organizasyona katilip cahilligini gözler önüne serer? Kim bunlari ciddiye alir sonra? Burada imkan oldukca küfür, kisisel satasma, öfke ile cahilliklerini saklamaya calisiyorlar ama sanal alem degil orasi, SIKAR biraz. Benim gözlemledigim kadariyla asil sebepler bunlar... Saygilar |
Kardeşim sorun sivil İNSAN olabilme,
kültür sorunu.
Ama ultra milliyetçi kesim, ama kökten dinci radikal kesim dini ve insanları sürekli kullanmaktadır bu sayfalarda. Buna bilgisiyle karşı çıkanları ilk önce vaybeeciler engellemiş, sonrada bu yukarıda bahsettiğim cenahlar tarafından her türlü küfürler ve aşağılık saldırılar yaptırılmıştır. Şu an vaybeenin belkide ulaşabildiği en iyi dönemlerinden birisiydi ta ki AVCI denilen bir şahısı tekrar bu çevre ortalığı karıştırmak için kullanasaya kadar. Her insanın bir noktaya kadar hazmetme ölçüsü bulunmaktadır. Eğerki bu cenahın dilinin yarısını bile kullansam burası küfür bataklığından başka bir şey olmaz. Burada bulunan çevrenin büyük bir kısmı kendi inandığı çevrenin karşıt gördüğü düşünceyi savunan yada oluşturan çevreyi rezil adebilmesinin hevesiyle burada bulunmakta, bu rezil etme nasıl yöntemler ile olursa olsun bunun hiç bir önemi yoktur bu orta oyuncuları için. Burada ne zaman ki aklı başında mantıklı ve konunun en uç noktaya kadar inen araştırma, inceleme ve sentezleme yöntemleri hayaya geçmeye başlamıştır, bu sayfalarda bir kaç uzman kışkırtıcı ortamı anında soyut cümleler ile sertleştirivermişlerdirler... Bu çevreden tarışma ahlakı ve kültürü beklemek hem o çevreye karşı haksızlıktır, hem kendine karşı haksızlıktır. Ben şu ana kadar bu çevrenin somut bir konuyu somutça tartışabildiğine hiç şahit olmadım. Tüm yaptıkları o konunun hep soyut tarafı ile bir şeyler yazarak o tarışılan kişiye saldırırak konuyu dağıtma ve o kişiyi saldırılması içinde sürekli hedef gösterilmesidir... Bu sayfaların müdavimlerinin büyük bir kısmı ne Demokrasiyi, ne kişinin özlük haklarını, ne kişinin insan olmasından elde ettiği insani saygıyı ve sevgiyi bilmekte buna saygı duymaktadırlar. Bu çevre kendilerinden başka her kesi cephede savaştıkları düşman olarak görmektedirler. Bu çevre hem kadı, hem yargıç, hem işkenceci, hem cellat olabilme haklarına sırf, ultra Faşist milliyetçisi olma ve kökten dinci Radikal islam Faşisti olmalarından dolayı sahip olduklarına düşünmektedirler. Ben bir insana boşuna YOBAZ ve FAŞİST demem, kim ki bu tür ideoljiler için bir insanın var olma ve onun sivil haklarına yok etmeye ve aşağılamaya başlıyor ve yapıyorsa hem YOBAZDIR, hem FAŞİSTTİR. Bunun böyle olmadığını düşünenler açıp sözlüklerinden öğrensinler kime YOBAZ, kime FAŞİST denir. Önce insana saygı, onun sivil haklarına saygı, onun her ortamda farklılığına saygı ve onun tüm bu insan olma haklarının saygınlığını savunabilmedir benim bir sivil insandan ve kendimden beklediğim insani görev. |
Ilgi duyuyorum
Böyle bir toplantiya cok yakinim. Benimde aklimdan gecti bir kac kere.
Nerede olusacak ve ne zaman. Ayrintili bilgi verebilirsen cok sevinirim. Ayrica Timir kardesin yazdiklarini kiniyorum! Konunun ne oldugu belli. Ve beyni yikama olayi bence cok komik. Perene katiliyorum. Akli basi yerinde bir insan böyle bir tehlikeden korkmaz 1. ve aklina gelmesi cok komik bir olay. Bilgi verirsen cok sevinirim, katilmak isterim. |
Hedef ne olursa olsun,
tatli dil yilani deliginden cikarir....
Dilerim tüm diller tatli olur. |
TZ TZ TZ
düslerkadini sen bu beitraga bi cevap yazmasaydin sasardim. Cünkü senin gibilerini anlatiyorlar! Such dir ein anderes forum du bist zu engstirnig und machst dich nur zum affen!
|
Evladum
senin pana gosterdiyün bu gadar ilgiyü neye borcluyum.... yohsam banga asukmusun?
ben evlü gariyum.... hem lezboda deyülüm. asilma banga, sonram gocam acar bela basuna lol |
ist das normal???
bizim burda bir camii var aslinda birsürü varda...
12 ay icinde 8 kere yardim topladilar. Allah rizasi icin veriyoruzda, normal mi bu? Her yerde böylemi? |
oooo bin ich rot
suna bak be :) du bist echt nicht mehr zu retten am liebsten würde ich dich hier knallrot machen ama okadar yazi birakmissin ki foruma hangi birini schlecht bewerten yapayim? düslerinkadini degil delikadinsin sen :)
|
o.T.
paylarla paydalarin toplanmasinda, oranti hesabi yaptigimiz icin, paylarin fazla cikmasi hata degildir ve ihtimaller dahilindedir. allah orantilari bildirdi, bunlari idrak edip kullanmayida insanlara birakti.
kuran: "filan nesneyi adaletle bölüsün" diyor ve "adaletten" kastettigini acikca örnekleriyle deklare ediyorsa, bundan öteye kuranda her ihtimalin kapatilmasi adina ansiklopedileri dolduracak matematiksel hesaplarin yapilmasi elbette abes olurdu. mesela: 1 elma, 2 insan, kisi basina 1/2 elma. 1 elma, 3 insan, kisi basina 1/3 elma. 2 elma, 4 insan, kisi basina 1/2 elma. 3 elma, 9 insan, kisi basina 1/3 elma. 4 elma, 15 insan, kisi basina 4/15 elma. [...] sen simdi: "buldum, allah 3 elma ve 5 kisiyi düsünememis. öyleyse kuran yalandir!" diye itiraz edeceksin. bende sana: "algoritmayi, yani paylari idrak eden biri icin her ihtimallerin siralanmasina gerek yok, ilahi ölcüyü bozmadan dagilimi gerceklestirmelisin." diyorum. sen ise sürekli düzeltmelerde bulundugumu söylüyorsun. ben kudurmuyorum, inan gülmekten bayilmak üzereyim. birde doktorasini yazmak üzere olan bilimsimci olacaksin. yerim senin düz mantigini :) |
o.T.
ne demisler isteyenin bir yüzü kara .....
seni bu kadar mesgul ediyorsa git toplayanlara sor bu nedir diye |
Kelime kargasasi
baska hic bir sey degil.
Kuranda orantilama diye bir sey yoktur. Her birine su kadar pay düser, sayet sayisal hatalar olursa onuda orantilayin yazmaz kardesim. Matematikten iyi anlayanlar orantilamayi ne zaman kullanmalari gerektigini cok iyi bilirler. Sakin bilim e dil uzatma ugrasan bilir, bilhassa matematikde Axiomlar olsun, Definitionlar olsun her kese ne zaman nasil hangi disiplin icinde calisilmasi gerektigi yeterince gösterir. Sakin kurandan yola cikarak esas olan matematik kurallarina ve disiplinlerine dil uzatmayin. Senin öyle 3 elma bes kisi mantigin kesmez burda. Unutmaki matematikte 1 bütünü her zaman bilinmeyeneri kullanarak istedigin kücük parcalara bölebilirsin. Kuranda bilinmeyen yerine bölünmesi gereken sayilar acik secik verilmistir ve orantilamaya gerek gösterecek "bilinmeyen den" ve ya kisilerin sayisi X ise X kullanin bilgisi yer almaz (burada verilen ayetleri takrar acip okuyabilirsiniz) . Zaten öyle bir sey olsa idi bu tartisma buralara gelmezdi. Aklini, mantigini ve matematiksel bilgini kullan yeter. Sonucta o matematiksel hatayi yapanin Allah degil Muhammet oldugunu fark edeceksin dir. Bunun haricinde senden sadece "orantilama" ve ya bir bilinmeyen ile ilgili bir sure bekliyorum. Ve ya su soruyu soruyorum: Hakli olarak Kuran matematiksel bir bilim kitabi degildir diyorsun ve aranan bir bilginin burada efradi ile ele alinmamasinin normal oldugunu bildirmissin. O zaman bilim kitabi olmadigini anlamali ve haddini bilerek matematige hic uzanmamaliydi Muhammet. Sayet böyle önemli fakat kuran icin haricten gazel konulara giriyorsa da hata yapmak yerine insanlari yeterince aydinlatmalidir. Her konuya az bir sey girerek, biraz matematik, biraz ethik, az bir sey ahlakdan dem vurup bir sürü celiski icerip sonra deginilen ve mutlaka hata icerilen konulari yarida birakip sözüm ona yarim akilli cahil insanlarin orantilama! düzeltme yapmalarina izin vermemelidir. Bilimle ilgilenen biri olarak sadece bunu söyleyebilirim. Ya bir konuya elini atar sonuna kadar aciklik getirir ya da hic el atmazsin. Ve ya en yüzeysel boyutta bir "Richtlinie" yazarsin (ki bu kesinlikle tam bilgiler, matematiksel sayilar, söyle kullan, böyle hesapla" demez. Bizim bildigimz budur, anladigim kadariyla Islamiyet bu yarim aciklamalara ve az gerceklere, yarim yalanlara alismis, yetmedigi yerde bir düzeltme yapiliyor bitiyor. Fark ediyorsan arkadasim biz de tam bu konu üzerine tartisiyoruz. Kuranin hic bir zaman tam bilgi icermemesi ve sürekli insanlarin ister mealle olsun, ister düzeltme ile olsun müdahale etmeleri. Bu kargasanin, bilgisizligin sebebi budur. Siz insanlar yetmedi hadi müdahale dediginiz müddetce hibrid bir bilgi cikiyor ortaya. Nereye kadar kendinizi ve insanlari "orantilayacaksiniz" cok merak ediyorum. Burada her kesi sadece kendi mantik ve akillarini kullanmalarini rica ediyorum. Sadece Matematiksel hatalari degil bütün gercekleri bu sekilde göreceklerdir. Magnunum yazisinida yanlis, hata, orantilama ve islamda nasil calisildigina dair rehber olarak kullanabilirsiniz. Saygilar |
hayda
darf man hier nix fragen? bu forum niye var
|
o.T.
hatanin olmadigini artik sende anlamis olman gerekiyor. fakat halen "hata göremiyorum, ama mutlaka bir yerde hata vardir" diye öküzün altinda buzagi aramaktasin. mantigina mukait ol, idrakini engelleyen önyargilarini bir kenara at ve benimle beraber hesabi tekrar ele al. daha agir hareket edelim.
nisa suresi 11. ve 12. ayetlerine dayanarak tekrar bölüstürelim: kizlar : 2/3 kadin : 1/8 anne : 1/6 baba : 1/6 yani, kizlar : 16/24 kadin : 3/24 anne : 4/24 baba : 4/24 buna göre varislerin haklari: - kizlar kendi annelerinin 5.333~ katini alir - kizlar büyük annelerinin 4 katini alir - kadin kaynanasinin 1.333~ katini alir - anneyle babanin payi esittir topliyalim: 16/24 + 3/24 + 4/24 + 4/24 = 27/24 = 1.125 burada duralim... ve kuran"in matematik degil ahlak kitabi oldugunda hemfikir olalim! öyleyse ehemmiyetin pay ile paydayi düzeltme telasinda degil, tahsis edilen haklarin teslimiyeti üzerinde oldugunu anlayalim. kuranda mesela "16/24 + 3/24 + 4/24 + 4/24 = 24/24 = 1" diye yazsaydi itirazina hak verirdim. fakat orada toplayin, carpin, bölün, esitleyin, düzeltin diye hicbir sey yazmiyor, sadece varislere su haklari teslim edin diyor. esas olan da budur. istersen carp, böl, vur, kir; yeterki haklari teslim et. nasil hesaplanacagina dair zaten hicbir bilgi verilmiyor, demek ki cözümü bize kalmis birsey. devam edelim: 16:1.125/24 = 0.592~ 3:1.125/24 = 0.111~ 4:1.125/24 = 0.148~ 4:1.125/24 = 0.148~ ve kesirli sayilari paydaya cevirelim: (128/9)/24 + (8/3)/24 + (32/9)/24 + (32/9)/24 = 24/24 = 1 sen simdi yine hesabi uydurdugumu söyliyeceksin. bense sana, senin istedigin hesaba göre degil, akla, mantiga ve ilahi adalete uygun hesapladigimi anlatmaya calisiyorum. ispati da yine varislarin haklari: - kizlar halen kendi annelerinin 5.333~ katini aliyor - kizlar halen büyük annelerinin 4 katini aliyor - kadin halen kaynanasinin 1.333~ katini aliyor - anneyle baba halen esit pay aliyor bu fasilda bundan fazla söyleyebilecek birseyim yok. benim amacim seni veya baskasini islamiyete yaklastirmak degil, anlamadigin bir konuyu sana izah etmekti. anlamamakta direniyorsa ben sana yardimci olamam. zaten son günlerde haddinden fazla zaman harcadim buraya. beni magdur gör. saygilarla |
Ramazn Hatim - son durum
Selam,
herkese tekrar hayirli ve bereketli ramazanlar. üc cüz kaldi verilcek, okumak isteyen varsa lütfen irtibata gecsin. kalan cüzler 25,26,27 Selamlar. |
Yazik..
Allah hesap bilmiyor (hasa) ne kadar günah islediginin farkinda degilki.
|
link geht nicht, versucht mal hier
bei mir ging der link nicht,
ich hab das video auch auf meinem blog, vielleicht klappt es mit der URL besser.. <a href="redirect.jsp?url=http://www.blogcu.de/2006/09/28/lord-of-ramadan-cotu/" target="_blank">http://www.blogcu.de/2006/09/28/lord-of-ramadan-cotu/</a> |
:-)
simdi tam sacmaladin... yok madem iyisi müslüman olmasi sartmis.. ama suc bende seninle niye konusuyorum.. sen istedigini yap hocam... hadi hayirli isler sana...
|
Sonderschüler, bitte kiff nicht mehr
Ya Allah, ya Rahim, ya Rahman
ya Ghaffar, ya Ghaffar, ya Ghaffar ya Ghaffar, ya Ghaffar, ya Ghaffar ya Ghaffar, ya Ghaffar, ya Ghaffar ya Ghaffar, ya Ghaffar, ya Ghaffar ya Ghaffar, ya Ghaffar, ya Ghaffar ya Ghaffar, ya Ghaffar, ya Ghaffar ya Ghaffar, ya Ghaffar, ya Ghaffar ya Ghaffar, ya Ghaffar, ya Ghaffar ya Ghaffar, ya Ghaffar, ya Ghaffar ya Ghaffar, ya Ghaffar, ya Ghaffar ya Ghaffar, ya Ghaffar, ya Ghaffar ya Ghaffar, ya Ghaffar, ya Ghaffar ya Ghaffar, ya Ghaffar, ya Ghaffar ya Ghaffar, ya Ghaffar, ya Ghaffar ya Ghaffar, ya Ghaffar, ya Ghaffar ya Ghaffar, ya Ghaffar, ya Ghaffar |
Allah
Allah bazilarini Islah etsin...
sadece aciyorum..birgün Ölüm gelcek elbet birgün... |
Meinungsumfrage!bitte sagt eure Meinung!
hallo leute,
ich hatte heute mittag eine unterhaltung-bzw kleine auseinandersetzung mit einem menschen, der in dimensionen denkt.. die sind nicht mehr normal! bitte sagt mir was ihr davon hält! witz des tages von einer vaybee tante> Achtung> Männerdie kein fleisch essen sind keine männer und somit (achtung) UNMÄNNLICH! mann mussden -ätnischen gesetzten folgen- und fleisch essen.... wer das nicht macht ist >KRANK< laut ihrer aussage! ja richtig gelesen Leute!! das sagt > cicikizbonn ohne witz! ich sagte darauf das es schwachsinning ist so engstirning zu denken, so eogistisch andere menschen abzustemplen...jeder mesnch mag etwas was der andere nicht mag... sind die andern desegen krank? bitte euch um eure meinung! |
Schubladendenken ist out:)
na ja.. ich find es ehrlich gesagt zieemmlich funny sowas zu hören..
na ja.. es stimmt schon, dass Männer generell gerne Fleisch verzehren, aber dann zu sagen, wer kein Fleisch isst, ist kein Mann.. na ja.. dann folgt für mich der Gegenschluss: Wenn eine frau Fleisch ist, ist sie ein Mann.. und das ist absurd.. meint ihr nicht? Das ist Schubladendenken hoch 10 und ich find das nur zum todlachen..Irgendwie eine Diskriminierung.. ts ts ts |
sie braucht einen der vegetarier ist
Also ich denke das cicikizbonn dringend einenMann braucht der keinen Fleisch ist, sorry aber nur weil ein Mann kein Fleisch ist ,ist er doch nicht Krank, ich denke der/ die sodenkt ist Krank..... also ich würde sagen sie sollte sich mal von einem Vegetarier einmal durch..... lassen ondan sonra görsün ve konussun ..... sorry das musste jetzt raus
|
schwachsinn pur!
Also normalerweise haben ja Frauen immer Recht :-) ama burda ne olmus bilemiyorum...-Kücük hanimin dedigine katilmiyorum, herkez istedigini yiyebilir veya yemiyebilir..okadar erkek varki cevremde et yemiyen..hatda birini görsen masallahi var ...üstelik ADAM GIBI ADAM!
Also lieber Lefonque bence sen kafana takma ve istedigini ye veya yeme :-) |
Aaaaaaalzooooooooo
wenn man dat aus deya religiözen zischd betrachdän tut, dan is dat foll günah!
Flaysch essen is abba kayn günah. unt ayn mann, der flaysch essen tud, deya had sufil kolesterin im blut. unt deya tud schnälla steybän. dan frau is glüklisch, wayl man is tod. zomid is ned flayfressända man günahkar zondan sum flayschfrässen animiyerände frau. wayl di hat mann tod machen tut lol |
ums günah gehts nicht
ums günah gehts nicht..sie sagt>
ein mann der kein fleisch ißt> ist kein mann! ist UNMÄNNLICH (ich muss immer noch lachen über die Inteligenz dieser aussage...genau wie all meine kollegen hier auf der arbeit) und ist somit krank.. weil es unnormal ist! |
tz tz tz...
was hat denn bitteschön fleisch essen mit männlichkeit oder ethik zutun, kann mir das bitte mal einer erklären?
keine sorge lefonque, du bist bestimmt nicht unmännlich oder sonstiges, nur weil du kein fleisch ist, ganz im gegenteil... leute, die einen versuchen in eine bestimmte sparte zu stecken, haben einfach igendwelche intelligenzmängel in meinen augen! es ist einfach nur lächerlich solch eine these aufzustellen... da kann ich wirklich nur noch den kopf schütteln und weiterhin sollte man sich nicht auf diesen schwachsinn einlassen...solche menschen kann man eh nicht eines besseren belehren!! |
o.T.
Erkek dedüyün bol et yer!!! yohsam nasi vurdumu ottuturacah ha???
Et yemeyen herüflerde soft erkekdür! Yanim bi tek entari giymedükleri galir. |
Leute
wenn isch Blähungen habe, baym oruc. ist dann oruc bozulmak?????
kennt ayner gute mitel gägen blähung? *toddalverzweifeltist* |
Denkst du nicht,
dass du hier im völlig falschen Forum für deinen Beitrag bist?
Oder wo liegt der Zusammenhang zur Religion? |
ich lach mich tod
hey das gibts ja wohl nicht...na ja anscheinend doch....iyi güldüm yaaa....sowat bescheuertes ey..Lefonque...du regst dich auf sogar das wäre mir zu schade ey....hahaha...steht das irgendwo dass man fleisch essen muss?? wenn ja- wo denn??...alla viel spass beim lachen bu ara hayirli ramazanlar....iftarda et yemeyi unutmayin sakin...hele erkekler haha ;))
|
ich lach mich tod
hey das gibts ja wohl nicht...na ja anscheinend doch....iyi güldüm yaaa....sowat bescheuertes ey..Lefonque...du regst dich auf sogar das wäre mir zu schade ey....hahaha...steht das irgendwo dass man fleisch essen muss?? wenn ja- wo denn??...alla viel spass beim lachen bu ara hayirli ramazanlar....iftarda et yemeyi unutmayin sakin...hele erkekler haha ;))
|
ich lach mich tod
|
ich lach mich tod
|
ich lach mich tod
|
ich lach mich tod
|
ich lach mich tod
|
ich lach mich tod
|
ich lach mich tod
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 05:40 Uhr. |