Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

roman 24.08.2006 18:18

Sen biraz fazla sallıyorsun gibi!!!!!!!!

Burada senin mantığına göre Kuranın kendi ayetlerinden örneklerle bire bir olmasına rağmen sunulan yazılar demek ki Radikal İslamcıların haleti ruhsatını incitmekte???????

Adama kusura bakma ama kocaman bir ÇÜŞ derler, O zaman Kuranı yasaklayacaksın!!!!!! Bu yazılar Kuranda bulunan yazılardır hem de bire bir. Ne anlatacaksın mahkemede Hakime, o kitap aslında öyle yazmıyor, doğrusunun da nerede olduğunu bilmiyorum mu diyeceksin!!!!!!!!

Bu saldırdığınız katılımcı belki biraz keskin dil kullanmakta, ama sizler gibi ana avrat küfür etmemekte, bana göre sizlerin pek çoğundan da hem bilgili, hem de efendi.

Bu sayfalar radikal İSLAMCI insanların din sayfasımıdır???

Evet bu sayfalarda radikal islamcılar bulunmaktadır. Keşki mahkemelik bir durum olsada bu sayfalarda bu güne kadar yazılan tüm yazılar bir, bir bir ortaya çıksalar. Kim din düşmanlığı yapmakta, kim kendi dininden olmayanlara karşı nasıl kışkırtıcı yazılar yazmakta. Kim düşünce ve vicdan özgürlüğünü engelleyebilmek için tehtitler savurmakta. Sizler kendi inançlı insanlarınızın dışında hiç bir kimseye tahammülünüz yok.

VER MAHKEMEYE BENİ DE ŞAHİT OLARAK VER.

tafamu 24.08.2006 20:05

o.T.

senide türkiyeden özel ucakla mahkemeye getirelim ne dersin? :))) baska yolunu bul almanya icin :D

tafamu 24.08.2006 20:13

o.T.

hmm.. önceki text almanca ya.. demekki anladi :) neyse dedigimi geri aliyorum :)))

24.08.2006 21:00

belki peren gibi hz. Muhammette google

dan ögrenmistir mayalarin bilgisini:-

24.08.2006 21:09

hadi diyelim hersey sacma yazilanlarin..

ama senin 150 yil önce yasayan ninene anlatsalardi bizim bir bilgisayar diye bir bilgisayar ile böyle yazistigimizi kadincagiz aklini oynatirdi belki..yada herkes seni deli diye timarhaneye kapatirdi. tabi televizyon vs. onlari hic söylemeyelim. ama bir bilgisayara ne kadar bilgi sigiyor? ve bütün dünya ile kontakta girme imkanin var. Acaba bunu 100 önce yasayan bir insan hayal edebilirmiydi?..nemi demek istiyorum? bizim suan aklimizin ermedigi cok seyler var..ve normal bir insanin beyninin sadece yüzde onbesi kullaniliyor..ve bilmedigimiz konulari bilirmis gibi davranip baskalarinin aklinida dagitmayalim derim..

24.08.2006 21:18

ama senin 150 yil önce yasayan ninene anlatsalardi bizim bir bilgisayar diye bir bilgisayar ile böyle yazistigimizi kadincagiz aklini oynatirdi belki..yada herkes seni deli diye timarhaneye kapatirdi. tabi televizyon vs. onlari hic söylemeyelim. ama bir bilgisayara ne kadar bilgi sigiyor? ve bütün dünya ile kontakta girme imkanin var. Acaba bunu 100 önce yasayan bir insan hayal edebilirmiydi?..nemi demek istiyorum? bizim suan aklimizin ermedigi cok seyler var..ve normal bir insanin beyninin sadece yüzde onbesi kullaniliyor..ve bilmedigimiz konulari bilirmis gibi davranip baskalarinin aklinida dagitmayalim derim..

24.08.2006 21:19

redirektion 24.08.2006 21:30

CyberAngel

CyberAngel zannedersem Alevi veyada daha dogrusu Ateist cünki Alevi olsaydi bu kadar sacma seyler yazmazdi. Sen dinsiz isen milletin dininden sana ne? Senin dinsiz olmana karisan yok. Seni insanlarin inanci rahatsiz ediyorsa biraz yobazin kim oldugunu sen düsünsen bence daha iyi edersin. Bilip bilmeden Kurán dan ayetler getirip isi tümü ile degilde yarim yanlis buraya koymakla neye ulasmak istiyorsun? Milletin Hura CyberAngel dinin yanlis oldugunu buldu bizde CyberAngel gibi dinsiz olalim demesinimi? Kardesim adam ol adam.

1insanol 24.08.2006 23:47

Peren,cehaletini de$ifre ediyorsun

Bahsi gecen medeniyetler 19 asirda ke$f edilmeye edilmeye baslandigini biliyormusun? mayalarin tam olarak mahiyeti, ilmi kariyerlerinin kaynagida süphelidir.Pek tabidir ki, HZ Ademden HZ Muhammede kadar gelene kadar bir cok Peygamber geldigine göre mayalarin ilimde gelismis olmalari yine Allah`in buyruklarina dayanir...Aksi halde tas devrinde Senin gibi yaratan kackinlari, barbar bir yasam sürmezlerdi...

KURAN bir bilim kitabi olmamakla birlikte bahs ettigi veriler modern ilmin verileriyle örtüsmesi onun sadece bir mücizesidir..Onun esas mücize olmasi yegane hayat sistemi olmasidir...Insanligin fitratina tipa tip uygun olmasidir.

Asagiye aktaracagim verileride Google amcana bir soru ver:-))

Islam günesi dogmadan
Ilim adamlarini bagnazlar bogazlarken yakarken

Islamin buyruklarini bagnazlar hayal bile edemezdi..

Bu gercekleri ancak insaf sahibleri kabul edebilir..Düsman gözüyle Ilme yaklasanlar hakikatlere dümüra ugramis mantikle yaklasirlar!!

Insanlik Dünyanin döndügünün ..D sini bilmezken..Buyurun Rabb`imiz dünyanin döndügünü acik bir $ekilde nasil haber verdigini görelim.
&lt&ltSen daglari görür, onlari yerinde durur sanirsin.Halbuki onlar bulut gecer gibi gecer gider.Bu her$eyi sapasaglam yapan Allah`in sanaatidir.&gt&gt(nahl:88)

Birde dünyanin yumurta $eklinde oldugunun aciklamasina bakalim..
&lt&ltBundan sonra da yeri yayip dösedi&gt&gt(Naziat:30)
Bu ayette &lt&ltyayip dösedi&gt&gt ifadesi ...Dahaa...kelimesiyle belirtilmistir......Dehaa....Arap dilinde deve kusu yumurtasina denir.bilindigi gibi dünyamizda tam küre bicminde degil.yumurta $eklinde ekvator $i$kince kutuplar basikcadir..Daha acik bir $ekilde aciklayacak olursak.&lt&ltBundan sonra da yeri
bir deve kusu yumurtasi $ekline getirdi&gt&gt

germoney 24.08.2006 23:54

bu dedigini...

yaparsan...
helal olsun derim sana

25.08.2006 01:50

Neden din forumuna yaziyorum!?CyberAngeL

Islamiyet gercekleri sayfasindan alinmis bir yazi !
Tüm düsüncelerimi dile getirmis yazar, sagolsun !

Benim yasadigim ulkede, kadinlar istedikleri gibi giyinemiyor, "gunah", "Allah"in-varsa eger- emri" diye yaz sicaginda bile basortusu, uzun kollu elbise yahut pardesu altina sokuluyorlar. Erkekler ise, kisa kollu T-shirt ile gezebiliyorlar. Son derece modern giyimli erkeklerin yaninda tesettürlü hanimlar gorebiliyoruz.

Benim yasadigim ulkede, parlamenter laik demokrasi yerine islam seriatina uygun bir devlet duzeni getrmek icin calisan politikacilar ve siyasi partiler var. Bunlar, islamiyeti kullanarak oy avciligi yapiyorlar.

Islamiyet, yasadigim toplumda her an hissediliyor. Sabahin erken saatinde veya gecenin gec saatinde, cevreye saygi duyulmadan, cami hoparlorlerinden gelen cirkin bir ezan gurultusuyle uyandiriliyorsunuz, rahatsiz ediliyorsunuz, ya da cami icindeki vaazi sokaktan gecerken bile duymak zorunda birakiliyorsunuz.
Bu ses kirliligi gunde 5 kez tekrarlaniyor. Dinsiz birisi oldugum halde, yuksek volumlu cirkin hoparlor sesiyle, Muslumanlarin Allah"inin ulu olduguna ve namaza davet bagirtisi bana zorla dinlettiriliyor. Kimligimde "din" hanesi diye luzumsuz bir bolum bulunuyor ve buraya bana sorulmadan "islam" diye yazilmis.

Ramazan"da oruc tutmayan ogrenciler okul kantinlerinde, yemek yiyen vatandaslar sokaklarda saldiriya ugrayabiliyor..

Dunyada teror olaylarinin bas aktorleri arasinda muslumanlar bulunuyor.
Basta 11 Eylul NewYork teroru olmak uzere, Filipinler"de, Sudan"da, Cezayir"de, Nijerya"da islami teror olaylarinin aktorleri "cihad" eden islamcilar.

Tum bunlari gorunce, islamiyetin gerceklerini merak etmemek mumkun degil. Adina bircok siddet uygulanan, insanlari ayrimciliga surukleyen bu din nedir, gercekten nasil cikmistir, Kuran ve hadislerde neler yaziyor diye merak edip ogrenmemek elde degil.

Islamiyet gerceklerine ulasinca, anladim ki, kendisini musluman olarak tanimlayan cok kisi, gerckleri bilmeden inaniyor ya da inaniyor gibi gorunuyor.

Islamci siyasetcilere karsi, islamiyetin gerceklerini anlatmak gerekiyor. Kuran ve hadisleri okumayanlara ornek ayet ve hadisler gostermek gerekiyor ki, gercekleri ogrensinler, ona gore tercihlerini kullansinlar.

Ben de eskiden musluman olmaya kendimi zorlarken, sonucta gercekleri ogrenince dinsizligi sectim.

Ayrica, Kur"an"da, benim gibi inancsizlara ve "kafir" olarak tanimlanan gayrimuslimlere yonelik bircok hakaret ve tehdit bulunuyor ve bunlar da "karsi soz hakki" doguruyor.

Buradan sonrasida bana ait :
Benim yasadigim ülkede bircok müslümananin sergiledigi basit ve medeniyetsizlikden Türk oldugum icin ne yazikki benimde itibarim zedeleniyor !
Bugün avrupanin neresine giderseniz gidin, ister müslüman olun veya olmayin hic önemli degil, Türklerin hic itibari yok !
Cünki bu islam diye abuk subuk arap adetleriyle, arap kiyafetleriyle ve bakimsizliklariyla müslümanlar Türklerin itibarini sifira indirdikleri gibi Avrupada nefret edilen bir toplum olduk !

Ben yasadigim ülke almanyayi memleketim olarak benimsedim ve memleketimde Türkiyedeki gibi, vay efendim ben dinimi yasayacagim diye huzursuzluk edilmek istemiyorum !
Müslümanlarin abuk subuk istekleriyle almanlara karsi mahcum ve suclu druma düsmekden biktim !
Rezil kepazelegiyniz ve camurunuz ne yazikki benim gibi almanyaya adapde olmus veya olmak isteyen insanlarada sicriyor !

Birkac artist beni dava etmekle tehdit ediyor !
Yalniz bir gercegi görmezlikden geliyor, benim kaybagim kurani kerim, yazdigim ayetler kurani kerimden kopyalanmis ayetler !
Ama dikkat edinde, ben sizi antisemitistlik yapiyorlar diye verfassungsschutza sikayet etmeyeyim !
Ayrica kisisel olarak bircok kez hakaret ve küfürlerinizde var !
Sizin gibi ucuz arap kopyalarina ucuz artistlik numaralariyla tehdit ettirmem !

Türkdünya portalinin din forumu niye kapandi bilen varmi !?

Cocuklar gibi sikayet ederek foruma yazmami engellemissiniz !
Bunun hesabinida birileri vermek zorunda !

Kisisel hakaret ve küfür edenler istedikleri gibi yazabiliyor, antisemitist icerikli yazilarin sahibleride hala yazabilmekde !

Ya adam gibi yönetilir bu vaybeein din forumu yada türkdünya forumunun din bölümü gibi kapatilir !
Bu olaylar almanyada böyle !

Hadiyin gidin istediginiz yere sikayet edinde görelim anyayi konyayi ! :-)

CyberAngeL alias RebeLLYeLL

25.08.2006 01:52

mmuauahahahahahhahahahaaa :-))

Ucuz aartistligin bana sökmez !

Dikkat et, harcayacak fazla zamanim oldugunda, ben senden sikayetci olmayayim !

Almanyada antisemitistlik yapmak, kisilere hakaret ve küfür etmek neymis ögretirim sana ! :-))

25.08.2006 01:53

Gerceklere karsi cevap veremiyorlar !

Demek sizin dinin kitabi kurani kerimdeki ayetler anlasilacak dilde yazildiginda suc unsuru oluyor ! :-))
Ucuz artist seni ! :-))

25.08.2006 01:54

Jaaaaaa...

Ist ja gut ! :-))

1insanol 25.08.2006 02:13

Fikri küfür olan sapikilasyonlar, $eytan

iyetin gercekleri adli siteden yaladiklarinla, taguti salyalarini akitirlar!

Bildigimize göre sen ateistsin,varsa degerlerini anlatsana?
Yokki anlatasin...Degeri olmayanlar ancak Degerlere saldirmakla degersizliklerini desifre ederler.

Acan anlatamiyorsun biz bir nebze deyinelim

-Benim $ehit kanlariyla yovrulmus ülkemde,
Kadin Ortanin malidir diyen sapikilasyonlar var

-yetistirdigim meyvenin tadina bakmak benim en tabii hakkim diyen ateist sapiklar var

-Karisini, bacisini, anasini conilere 20$ pazarlayan boynuzlullar var

-Dün, "Rus askerine selam dur, Türk askerini arkadan vur", nagaralari atanlar, bugün maske degisip kemalizmi kullanarak %99 Müslüman olan halkin degerlerine saldirip yedigi kaba pisleyen nakörler var

roman 25.08.2006 02:37

İşte tam bir Faşist!!! ancak budur.

Sanki bu sayfalar radikal islamcıların, radikal milliyetçilerin, radikal küfürbazların, radikal kışkırtıcıların, radikal yalancı, düzenbaz sahtekar üç kağıtçıların, radikal demogogların.

Ben vaybeyi her zaman kınadım ve tekrar kınıyorum, tekrar da büyük bir ciddiyet ile uyarıyorum. Vaybeenin din bölümünde dönen iğrenç dolapların hesapları nelerdir, vaybeeciler kime ve kimlere hizmet etmekteler.

Neden Kuranın özünün dışında başka hiç bir şey ortaya sunmayan bir kişinin rumuzu değiştirilir.

Vaybeenin din bölümünün sözüm ona modilerinin eğitim ve bilgi ve kültür vede bağımlı oldukları dini cemaatler nelerdir???

Bu vaybeenin çok tuhaf olan bir o kadar da sürekli dikkatçeken hem yaptırımları, hem de çok tuhaf eğilimleri eminim ki kendisini demokrat diye düşünen kişiler tarafından takip edilmektedir.

Evet bu sayfalar vaybecilerin katkısı ile hem radikal islam eğilimleri kokmakta, hem de diğer dinlere karşı ciddi bir şekilde din ırkçılığı yapılmakta, bunlara karşı çıkanlarında bu sayfalara yazdıkları yazılar silinmekte, buraya girmeleri zorlaştırılmakta, ve bir türlü iğrenç baskılar uygulanmakta, bu şahıslara yapılan küfür yazılarının bir tanesi bile silinmemektedir.

BÜTÜN BUNLARI VAYBECİLER NEDEN YAPMAKTALAR???

BENİM GERÇEKTEN MİĞDEM BULANMAKTA; İNŞALLAH YANILMAKTAYIMDIR!!!!!!!!!!!!

roman 25.08.2006 03:00

Bir insanın beyni ile sorunu olunca,

yumurtanın elipsmi, elipsin yumartamı çizimlerinin içinde kaybolur gider.

Hani bir insan hiç bir şey okumazi duymaz, bilmez, öğrenmez ve bir gün eline 49 ayet gibisine küçücük bir yazı geçer, emin olun o yazı çok küçük bir yazdırda, iyiki de vardır o yazı Muhammetin en azından Sümerlerden yakın komşusu olan Mısırlılardan hatta Hintlilerden bu çok ilginç olan ve bir o kadar da ilginçliğini halen koruyan ve çok değişik topluluklar ve meslekler tarafından sürekli araştırılan ve gizemlerinin öğrenilmesine çalışılan Sirius yıldızını, salt dinler, ezoterikçiler, antik çağ öncesi, antik çağ ve sonrası topluluklar ilgilenmemişler, Astrolji ile ilgilenen tüm mistikçilerde binlerce yıldır ilgilenmişlerdirler.

Kısaca tüm dünya medeniyetleri bunu binlerce yıldır araştırmaktalardır.

İnternette salt İslamcılık diye okursa bir şahıs o bir kaç satırlık yazı ile dünyayı ve dünyanın binlerce yıldır çözemediği şu an için bununda mümkün olamayıcağını tüm beyin taşıyan insanlar farkında olmalarına rağmen, okumaktan korkan ve diğer yazıları hiç merak etmeden bu çok ilginç yıldız hakkında çözüverdiğini düşünenlerin bu yıldız hakkında bir şeyler yazması ne tuhaf...

OKU, OKU, OKU der inandığın kutsal bulduğun kitap bazı yerlerinde...

Ama, ırkçılık, milliyetçilik, sahtekarlık, düzenbazlık yapmak çok kolay bu sayfalarda okumayan insanlara değil mi?????????????

peren 25.08.2006 09:20

Sizlerinde cocuk yasinda kizlarla

evlenen nur topu gibi bir arabiniz var.
O hepsine bedel!
Yazdigi kuranda bile ayetlerle kendine sinirsiz kadin alma hakki tanimis, diger erkeklerede 4 kadin helal kilmis istedikleri kadar da cariye ve esir kadini almayi helal kilmis (esir kadin ve cariyeler insan sinifina girmiyordu sanirim).
Sen ilk önce neyi savundugunu bir ögren sonra milletin savunduguna dil uzat derim ben.
Saygilar
Peren

peren 25.08.2006 09:28

yukari bak

roman yukaridaki makalesinde yazmis Muhammetin googlesinin ne oldugunu.

dueslerinkadini 25.08.2006 10:51

Bak evladim

Mich interessiert schon was Cyber Angel denkt und schreibt!!!!!

Sei mal ned so vermessen, den Ansatz auch nur in Erwägung zu ziehen, ihr ihre Meinung zu verbieten.

Wenn es dich ned interessiert, dann lese es nicht!!!!!!!! Aber wehe, wenn du ihr noch einmal unterstellst, Heuchler (Yobaz) zu sein!!! Dann kriegst du es mit mir persönlich (SATAN) zu tun.....

Übrigens ReDir bist du doch in meiner Teufelssekte Mitglied seit Jahren, nicht Cyber Angel (die konnte ich ned mal mit Geld in Versuchung bringen).

****kopfschüttel****

dueslerinkadini 25.08.2006 10:56

Dost, du kranke Seele

hast wohl sonst nix im Leben, was dich befriedigt und erfüllt.....

deine eltern sind es schuld. hauptsächlich immer die muttis.

hätten eure mamis euch beachtung, liebe, geborgenheit und vertrauen geschenkt, hättet ihr selbstwertgefühl.... hättet ihr selbstwertgefühl, dann wäret ihr ned so einsam....

wäred ihr ned so einsam, dann wäre aus euch vielleicht noch was anständiges mit gehirn werden können....

kein gehirn, kein selbstwertgefühl, kein lebensinhalt= Dost und seinesgleichen.....

ja ja, die mamis!!!!

peren 25.08.2006 11:04

additional remark

Bu arada bir sey daha demeden edemeyecegim. Günlerdir, hatta aylardir belki yillardir ayni seyi yazmakdan ben biktim ama millet halen daha algilayamamis. Arkadasim benim tek tartisigim konu Kuran gercekden Allahdanmidir sorusudur. Konu sizin inanmaniz, Muhammediniz, ve tuttugunuz yol degil! Neye inandiginiz! Nasil inandirildiginiz! Sizlerin önüne gercek diye sunulanlarin gercek payinin arastirilmasi. Hepsi bu.
Konuyu 137 milyonuncu kez ve umarim son kez, toparlayacagim:
Eger Kuran Allahdan ise Allah neden bir cok eski uygarliga (Muhammetten cok eski) gönderdigi gercekleri sonradan kendi kitabindan insanliga bir mucize sunuyormus gibi gösteriyor? Ya da neden vicdani olmayan insanlar yüzyillardir bilinen ve uygulanan gercekleri kuranin mucizesi ile göstermeye calisiyor? Allahin kitabinin bunlara ihtiyaci varmidir? Neden bir cok aciklanmasi gereken (sadece bilim dalinda degil bir cok farkli dallarda) konu varken Allah tutupta eski uygarliklarin bildigi bilgileri mucize diye Kurana koyar?
Ve bunun gibi daha neler.
Arastirin, okuyun diyorum sadece
Saygilar
Peren

kerio 25.08.2006 11:35

Kuran Allah"in vahyettigi kitaptir.

nokta.

kerio 25.08.2006 11:43

öyledir kesin

google den ögrendigi icin basmakalip bilgilerden ileriye gidemiyor. bilginin hikmetine vakif olamiyor. ayet Allah"in bir yildizin Rabbi oldugunu yaziyor. hikmet bir yildizin Rabbi olan Allah"tir. Mesele yildiz degil. Parmak yildiza göstermiyor. Ve ayet o zamanin insanlarinin bilmedigi birseyden de bahsetmiyor.

kerio 25.08.2006 11:49

bir insanin sorunu olunca

yahudilerden örnek verir kuran. Allah onlardan bir kurban ister, birtane inek. onlar gercekten iman etmedikleri icin sormaya baslarlar, inek sari mi olsun beyaz mi olsun cizgili olsun cizgisizmi olsun, genc mi olsun ihtiyar mi olsun? halbuki Allah bir kurban istiyor.

iste onlarda senin gibi böyle yumurtalarin icinde kaybolup giderler. bol edebiyat bos laf fuzuli sacmalama.

saklabanlik koyu cehalet inkara sartlanma cok bilmislik. bos laflar üretilenler vesselam.

bunlari soru sorup ögrenme kilifinin arkasinda saklayan sivri zekalilar. alakasi olmayan sacma sacma yorumlar. öyle ya aklimi kullandim sirius Ayi buldum. gercekte hicbirsey bulmadin ya. hodri meydan at bol keseden.sende yudumla.

1insanol 25.08.2006 13:04

KURAN ÖYLE BIR MUCIZEDIR KI;

Onda Hakikatleri arayan Hakki bulur,ona onyargilarini tatmin icin yaklasanin basiretini körletirde gercekleri gözüne soksanizda görmez olur.
bundan dolayi Kurani önyargisiz arastiran gayri müslim bilim ehli bile ona hayranliklarini gizleyememislerdir.

yukardada degindigim vecihle, Islam güzel ahlaki tamamlamak icin gönderilmis,Insan ve evrenin yaratilis misyonunu,Insan oglunun Mutlu bir yasam sürmesi icin, Dünya ve ukbasini, devlet ve aile iliskilerini, ticarettten devletler arasi iliskilere kadar bütün bir hayati Tevhit inanciyle mükemmellestirmistir.Yani sadece yaratana egilmeyi,ondan baska ilah ,hüküm koyucu olmadigini vaaz eden fitrati bir dindir.

Islam`in bütün buyruklari insani Tüm sahte ilahlardan arindirip tek olan rabbe yönelmeyi amaclar.

Bu aciklamadan sonra gelelim Rabbimizin neden Tarihten bahs ettigine

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Mealen:

Enam Suresi 11. Ayet
De ki: "yeryüzünde dolaşın da peygamberlere yalancı diyenlerin sonunun nasıl olduğunu bir görün!

Neml Suresi 69. Ayet
De ki: "yeryüzünde bir dolaşın da bakın suçluların sonu ne olmuş?

Rum Suresi 9. Ayet
yeryüzünde gezip bir bakmadılar mı ki kendilerinden öncekilerin sonu nasıl olmuştur. Onlar kendilerinden daha güçlü idiler, yeni aktarmışlar ve onu bunların imar ettiklerinden daha çok imar etmişlerdi. Peygamberleri de onlara açık deliller ile gelmişlerdi. Demek Allah onlara zulmetmiyordu. Fakat onlar kendilerine zulmediyorlardı.

Rum Suresi 42. Ayet
De ki: "yeryüzünde bir gezin de bakın, bundan öncekilerin akibeti nasıl olmuş? Onların çoğu (Allah"a) ortak koşarlardı."

Mumin Suresi 82. Ayet
Daha yeryüzünde bir gezip de bakmazlar mı ki, kendilerinden öncekilerin sonu nasıl olmuştur? Onlar kendilerinden hem daha çok hem de kuvvetleri ve yeryüzündeki eserleri noktasından daha üstün idiler. Öyle iken o elde ettikleri şeyler kendilerini kurtaramadı.

Fussilet Suresi 15. Ayet
Sonra Ad (kavmi) yeryüzünde haksız yere kibirlenmek istediler ve: "Bizden daha kuvvetli kim var?" dediler. Ya kendilerini yaratmış olan Allah"ın onlardan daha kuvvetli olduğunu bir düşünmediler de mi? Fakat ayetlerimizi inkar ediyorlardı.

Sura Suresi 5. Ayet
Hemen hemen gökler üstlerinden çatlayacak gibi titreşiyorlar. Melekler Rablerine hamd ile teşbih ediyorlar ve yeryüzündeki kimseler için bağışlanma diliyorlar. Uyan, Allah"tır öyle bağışlayan, öyle merhamet eden!

KURANI MUBIN BIR TARIH KITABi OLMAMAKLA BIRLIKTE, TARIHIN DERINLIKLERINDEN, IBRET VARI OLAYLARI INSANLIGA ANLATIR,OLAYLARDAN IBRET ALINMASINI, ARASTIRMA YAPILMASINI, DOLAYISIYLE, YER YÜZÜNDE BÖBÜRLENIP ILAHLIK TASLAYANLARIN AKIBETINI, ALEMERIN YEGANE SAHIBI ALLAH (cc)KAFA TUTUP PEYGAMBERLERI YALANLAYIP,SALTANATLARINA GÜCLERINE GÜVENIP,MÜLKÜN , VE DIN GÜNÜNÜN YEGANE SAHIBINA KAFA TUTARCASINA,,ONUN KANUNLARINI YALANLAYANLARIN, AKIBETLERINI IBRET VARI BIR SEKILDE BIZLERE BILDIRMEKTEDIRKI ÖGÜT ALANLARDAN OLALIM..
GÜNÜMÜZDEKI JEOLOJIK ARASTIRMALAR; BATIK UYGARLIKLARI, Kayip KITA ATLANTISIN AKIBETINI GÜN GECMIYORKI YENI BULUSLARLA KARSIMIZA CIKIYORLAR...BU BILGINLERE NEDEN ARASTIRMA YAPIYORSUNUZ ÜNIVERSITELERINIZDE NEDEN JEOlOJIK DALINI KOYDUNUZ DEMEK Ne KADAR SACMA OLACAKSA, GECMISI ARASTIRMAYI IBRET ALMAMIZI ÖGÜTLEYEN RABBIMIZIN BUYRUKLARINA kARSI CIKMAK EN AZINDAN O KADAR BASITCILIKTIR. ILME MANTIGA UYMAYAN BIR DAVRANISTIR.

SYG SAYGI DEGERLERE

1insanol 25.08.2006 13:18

BIZ MÜKEMMEL OLMASAKTA DINIMIZ MÜKEMMEL

BIZIM DINIMIZ COK EVLILIGI GETIRMEIS AKSINE, YÜZLERCE KADINA SAHIP OLABILME KÖHNE SISTEMINI TEMELDEN YIKIP BIR META OLLARAK ADL EDILEN KADINI ANNE YAPMIS,AILE MÜESSESESI GIBI YÜCE BIR MAKAMIN TEMELLERINI ATMIS, SARTLARI YERINE GETIREBILECEK BIR BABA YIGIT VARSA DÖRTLE SINIRLAMISTIR.

HZ MUHAMMED SAV IFTIRA ATAN SAPIKILASYONLAR, PEYGAMBERIMIZIN EN GENC HANIMIN 18 yASINDA OLDUGUNU TARIHI GERCEKLERI DEGISTIREREK 6 ye INDIRIRLER..CÜNKÜ KENDI SUBYANCILIKLARINA KILIF UYDURMAK ISTERLER..
ISLAM NESLI KORUR: HER INSANIN BABASINI BILMESINI NESLININ SUBLUNU BILIP KORUMASINI AMACLAR!

GÜNÜMÜZDE BILE MEDENI GECINEN TOPLUMLARDA INSANLARIN YARIYE YAKINI BABASINDAN SÜPHE ETTIGINI BILE GÖZE ALIRSAK, KADININ DEGERINI 10€ KADAR INDIRENLERIN, HER AKSAM BIR BASKA KADIN VEYA ERKEK DEGISMEYI ILERICILIK SANANLAR, ISLAM MEDENIYETINDEN 15 ASIR GERIDE YASADIKLARINI BILMELIDIRLER.

peren 25.08.2006 16:50

Bir erkek ne anlar kadin deger...

degerlendirmesinden?
Beni kara carsafa bürüp, benim gelecegim hakkinda karar verdiren bir din adil bir din olamaz. Benim özgürlük telif hakimi erkege veren ve kara carsaflarla kendimi erkekden saklamami emreden din adil olamaz. Ne konusuyorsun arkadasim bir erkek olarak kadinlar icin en dogrusu ne ona sen mi karar vereceksin?
Senin peygamberinin 13 karisi varmis. Eger hatce gec ölmese 173 tanede alirdi. Elinden gecirdigi esir ve cariye kadinlari hic saymiyorum. 57 yasinda senin deyiminde 18 yasinda bakir bir kadinla evlenmistir. Ve ümmetinede 4 kadin almayi hak saymistir. (sonsuz esir ve cariyede götürebilirler. Soruyorum Islam dini insan ayirt etmiyorsa kuran da gecen esir ve cariyeler nedir? Kimdir? Neden bunlardan bolca alinip istendigi gibi kullanilabilir? Bunlar Allhdan degilmi yoksa? Kim bu esir ve cariyeler? Eger bunlar sadece o zamana özgü olaylarsa ve yine "o zamamnin sosyo kültürel yapi kilifina bürüneceksiniz soruyorum: Kuranin evrenselligi nerdedir?)
Sen kadin oldunmu? Anneni, kiz kardesini, esini, kizini anlamaya calistinmi? Sen üzerine kuma gelince bir kadinin kendini neler hissettigini bildinmi? Ben bugün islam haricinde dönen oyunlar iyidir demiyorum. Ama kara carsaf ve monogami bozuk düzenlerin cözümü asla olamaz, aksine bozuk düzenlere yol acan en büyük fesatliktir. Kadini alcaltir. Yeni nesilleri aptal yapar (arap yarim adasinda oldugu gibi).
Yazilacak cok sey var ama en acisi siz erkeklerin kadinlar icin ne iyi ne kötüdür buna karar vermeniz. Benim acimdan bu bile bir küstahliktir!
Saygilar
Nalan

25.08.2006 17:02

Senin derdini anladim

cogu Hurafe veya Politik acilimlardan rahatiszsin.... inan ben senden cok cok daha rahatsizim tüm bu hadiselerden....

Ama aramizda bir fark var.... insanlarla beraber yasamak ve müzakere etmek yerine, sen kalkip düsmanlik ekiyorsun....

Sen Ezani veya namazi hava kirliligi diye deklere ediyorsan.....

O helde sen insan olarak insanligi kirletiyorsun... kiiiii senin senin düsüncen disindakilere TAHAMMÜLÜN yok.... neye yaradi senin varligin....

Bir faydanimi gördük FORUMDA.... bir Vizyonmu cizdin.. yada Ideolijimi anlattin... insanliga faydali yollarmi cizdin....

Ben sahsen bunlarin hic birini senden ne duydum nede duyani gördüm......
O yüzden ISYANKALRLARA dünyanin Ihtiyaci yok....

Isyankarlar... bir seyler üretemedigi ve mevcudi sistemi kavrayamadiklarindan ISYANKARDIRLAR.... normal hayat isyankarlara zor geliyor... asalak sekile LAGA LUGA yapip bir nevi TERÖR yaratrmaktir amaclari....

O yüzden sen faydali bir insan ve üretken bir insan degilsin... hatta mevcut insanlarla bile yasamasina tahammülün olmayan birisi....

Olay DIN sorunu degil.... sen insanlari sevmiyorsun

25.08.2006 17:06

Alevi olamaz.. HZ, Ali Müslümandi

insanligin düsmani degildi.... namazini kilar orucunu tutar ve Müslümanligin HALIFESIYDI.....

O yüzden bi kisi olsa olsa... insanlik düsnmani olur.....

Ben bazi arkadaslara derdim... sizler zengin baba cocugu olacaktinizda.. Kader sizi kazikladi.... aynisi bu arkadas icinde gecerliu....
Kendisi 50 Cent Allah olacaktida.. Allah ona oyun yapmis....

25.08.2006 17:08

Kurani buradan degil

kara borsa okumakla degil.... anacak olaylarin arkasinda yatan SOSYO-Kültürel olaylari bilip... 1400 yil önceki zamanin sartlarina inen cevaptaki EVRENSELLIGI ALACAKSIN... anlayacaksin....

Baska bir sey degil..... öyle karaborsa okursan elbet Terörist olursun... sende bir nevi öylesin

25.08.2006 17:12

BU asirlarda bunlari bildigimiz

icin Kuranda vardi diyoruz....

Oysa tüm bu buluslar Kuran disi FIZIK calismalariyla ceryan etmistir....

Evrenin büyüme olayi Kuranda olsa bile, onu ilk okuyan yada duyan Resül bile eminim su anki uzmanlarin yorumu seklinde algilamamistir.....

Kuranin bir cok yerinde belirtilen bezeri Ayetlerde ayni sekilde... ne tefsirlerde nede baska bir yerinde... su anki bilim adamlarinin acikladiklari sekilde degildi...

Ancak insanlik aydinlastikca.. Kurani ve evreni anlamaya basliyor

roman 25.08.2006 17:47

Enis sanıyorum sen hiç bir zaman,

Demokrat bir insan olamayacaksın.

Eğer, bunu neden yazdığımı merak ediyorsan neden diye sor bana???

Sorma cesaretin yoksa düşün neden demokrat olmadığını.

roman 25.08.2006 18:09

Senin sorunun NE ???

Sen benim ile ne tartışmak istemektesin, bu saldırgan ve bir o kadarda kurnazca kullanmaya çalıştığın imalı cümlelerin ile.

Sana yazayım ben burada hiç bir kimseyi madara etmek için yazı yazmıyorum, keşki böylesine ilkel bir meziyet ve kültürüm olsaydı, her neyse!!!

Benim ile Yahudiliği mi tartışmak istemektesin Yahudiliği sokuşturmaktasın???????

Benim ile Hıristiyanlığı mı tartışmak istemektesin???

Benim ile İslamı mı tartışmak istemektesin?????

Benim ile dinler tarihini ve sosyolojik etkilerini ve oluşumlarını tartışmak istemektesin?????

Benim ile tüm aklına gelen irili ufaklı dünya dinlerini mi tartışmak istemektesin????

Buyur başla ve yaz, ama insani bir dil ve kültür seviyesi ile.

Sirius yıldızı hakkında tüm bildiklerinin detaylarınıda yaz, bir görelim, okuyalım bu konuda bilgilerin nelerdir.

Bekliyorum seçeceğin konuları veya konuyu.

25.08.2006 18:11

Demokratik olmak ISYANKARLIK

ve yapilan ibadetleri assagilamak ise..... evet o halde Demokrat degilim....

kaldiki demokrat kelimesi yada anlami sizin kartelinizdemiiiii ????? gülüncsün bu siralar

roman 25.08.2006 18:24

!!!!!!!!!!!!!

Ben her zaman buyum Enis, senin bundan daha fazla olmadığını bilmeme rağmen ben sana sahip çıktım, burada uygarca yazılar yazabilmen için.

Lakin sen senden farklı düşünenlere tahammül edememektesin, bu konuda sende olmayanın oluşabileceğini düşünerek ben hata yaptım,.

Örnek, Özsu, Halil ve şimdide Sanal Melek, ve hatta ben...

Sen yaşamın boyunca hiç bir ortama giripte demokrasi için ve demokrat olabilmek için bir mücadelede bulunmamışsın.

Bulunmuş olsa idin en azından demokrasinin ve demokrat olmanın yazı ruhunu tanırdın, bilirdin, bu geleneğin içinde oluşan insanların sana olan uyarılarını ciddiye alırdın. Bırey olmak ile bireyselliğin arasındaki uçurum farkını varırdın.

Sen demokrat hiç olmadın olduğunu falan sandın, çünkü sana hiç bir zaman hak etmedğinin göz yummalar yapıldı. Hak etmedğinhoş görüler yapıldı. Ama, artık o lüx bitti Enis.

Sen Kuranın, İslamın, allahın jandarmasımısın Kİİİİİİİİİİİİİİİİİ o kitaptan yapılan alıntılara böylesine ilkelce karşı çıkarak, o kişiyi TERÖRİST diyebilecek kadar basitliğini ortaya dökmektesin.

Emin ol o cümlen bu ülkede HUKUKİ cezaya aittir.

Bir insan HUKUKUN ne olduğunu, DEMOKRASİNİN ne olduğunu, DEMOKRATLIĞIN ne olduğunu bilmezse, ve bilmediğinin de farkında olmazsa, ancak bu kadar tuhaflıkların içinde böylesine dans eder.

Ben demokrat insanların dostuyum Enis efendi.

Özgül anlamda da tüm insanların insani özgürlüğünü savunurum.

Hayat bana öğretti, kim demokrattır, kim değildir, senin olmadığını da bilmekteyim. Tüm yazdıkların bunun da kanıtlarıdır.

25.08.2006 18:51

Bu kadar yaziya ne gerek vardi

anlamis degilim....

Simdi olayi bireysellestirmeyelim.....

Benim ayricalik yapanlara asiri sekilde alerjim vardir... yok efendim Kürtlügü... yada Sol anlayisi yada DINciligi veyaki Demokrasiyi etc.... her kimki IDEOLOJISINI bas taci yapar ve o IDEOLIJISINI dünyanin evrenin merkezi yaparsa.... o kisi benimle daima sorunlu hale gecelektir... kiii acemi insan derim öyle kisitli düsünceli insanlara.....

Özsu Halil veya seninle ortaklik ariyorum... kesisen yönler ararken... durmadan sen ben siz bu gibi dislayici kelimlerle karsilayisorum... veya beni en yakin asker arkadasiymisiz gibi sunu yapmiyorsun bunu bilmiyorusun gibi kelimelere duyuyorum...

Allahin jandarmaliogi kelimesi bana ait... benim icadim... o yüzden benim söylediklerimi bana söylemen enteressant dogrusu... kaldiki söylediklerim farkli senin bana cevap olarak yazdiklarin cok cok farkli....

Sen oldugun icin tekrar ediyorum....

Demokrasi bir kelimedir DIN bir kelimedir.. Solcus Masonu sagcisi etc... hepsi birer kelimedir...... beni tüm bu Ideolojilerdede bulabilirsin..... cünkü tüm bu anlayislarin temelinde ruhunda yararli evrensel yönleri var.....

Kesinlikle tüm Ideolojiler belirli noktalarda kesisir ve insanlarda külütürlerde öyle....

Durmadan diyorum... ayricalik LAGA LUGA yerine cözüme yönbelik ortakliklari ön plana cikarin... herkesin yararina düsünceler degerler cözümler üretin... herkese ayni mesafeyle yaklasin....

Iste benim Demokrasi anlayisim budur.... ortakliklari ön plana cikarmak.... eger ayricaligi ön plana cikarmak amacsa... ohoooooooooooooooooo...

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 17:10 Uhr.