![]() |
CyberAngel kendi ifadeleri ile
Cok okumus bu adam :) türkcesine bakalim :)
Forumlarda bilgi ve >>>>zakasiyla<<<< cevap verme >>>>gabiliyeti<<<< olmayan insanlar kisisel saldiri ile kendilerini ifade etmeye ugrasirlar! Küfür ve hakaret onlarin edebiyati olmusdur! >>>>Kendisini anlatiyor<<<< Buda onlarin ne kadar zavalli basit yaratik olduklarini ortaya koyar! :-)) --->Müthi$ bir tespitde bulunmus arkadasimiz. Kurdugu cümlenin güzelligine bakin.. :))) Söyle bir düsünelim, allah senin gibi dinini, yani islami, küfür ve hakaretle savunacak cahilleri ne yapsin !? :-)) ---> kim küfür etmis? :) yine kendisinden anlatiyor.. Ben allah olsam, senin gibi kullarim oldugu icin utanirdim! :-)) >>>>Herhalde yasi en fazla 14. olsa bunu yazanin. Azinlik kompleksi var anlasilan, korma kimse sana dokunmayacak :)<<<< Hersey allahdan gelirmis diyor müslümanlar.... Nedense dünyada müslümanlarin yüzü gülmüyor, hep aci ve sefalet icindeler! Neden acaba!? >>>>Bayat bir tespit, bikmadilar bunlar papagan gibi ayni seyleri tekrarliyorlar, aldiklari cevaplar tadmin etmiyor, edemezde, bunlarin kalplerine giden kapilar sürmeli ;)<<<< Anlamak icin düsünce ve zeka lazim! ;-) >>>>Sende coook var ki, sanal alemde copy paste yapiyorsun, Aslanim benim! Seni biraz örnek alacagim<<<< |
DÜPEZÜZ herseyi kabul ancak ILKEL
beyinler eder.... aydin insanlar ve cagdas insanlar daimi sorugular ve durmadan kendini yeniler....
Soru soruyor... kapasiten ve bilginle karasi koymalisin... yok efendim yazmayalim, kafamizi karistiriyor falan filan ancak korkak ve icinde yeterince irade ve bilgisi olmayan insanlarin düsüncesidir... Bilginle karasilik ver ve kaynak ile destekle |
Kocuuum benim
Artik referans vermesini ögrendi ;)))
|
Senin ona verebilecegin tek mesaj bumu ?
cok yazik elestirmektense kendi bilgilerini birikimlerini anlatta cehaleti gitsin derim...
Gereksiz ve assagilamak amacli yazui senikisi.... tersine inanmak mümkün degil |
Cok komik ;-) o.T.
ohne Text
|
o.T.
"Gereksiz ve assagilamak amacli" :) herhalde arkadasinin yazidiklarini diyorsun.. o yüzden sana git isine derim. Keyfinize gelince etik yapiyorsunuz. Tersine inanmak mümkün degilmis, dogru dedin, siz hep tersini anlarsiniz :)
hem bak, arkadasin adam oluyor! artik kullandigi siteleri referans olarak veriyor :))) birseyler kapiyor demek ki.. |
Yahu Allahin yada baskalarinin adina
Vekillik yapma demek istedim sana...
Elstirecegine bir sey ver.. degerler yaz, kendi görüsünü ilet dedik.... yoksa senden su yanlis bu yanlis dinlemek okumak itemedik.... KENSI ADINA GÖRÜSLERINI YAZ..... baska bir sey icin fazla zamanimiz hem yok.. KALDIKI BURANIN AMACI O DEGIL::: GÖRÜS ALMAKTIR AMAC |
o.T.
Arkadasinin sahsi görüsünü alamadik ki.. copy paste :) Amaci görüs almak degil, kafa karistirmak, asaglamak, baskalarinin duygu ve hisleri ile oynamak!
|
Nasil bilirsen öyle yap
ama derimki sen yinede kesndi görüslerini söyle... elestirmekle baskasi adina sunu bunu yapmak istiyor demek ne buradaki arkadaslara bir sey katar nede seni ileri tasir... hale senin görüslerin nedir alamadik...
Neyse byeeee |
sadece bu delil olarak yeter
sadece tek bir dil üzerinden Allah kendi vahyini bütün insanliga hitab edebiliyor. ve bakiyoruz islamiyet en hizli büyüyen din, 1400 sene sonra da bu böyle!
|
kusura bakma galvani
ben tarihin kronolojik yonuyle ya da malumat yıgını taraflarıyla ilglenmiyoum.tarih ben adam ettigi surece degerlidir benim için.
|
muhahaha:)
Özgür olmak veya özgür anlayista bulunmak cokta kolay degil..... gercekten cok güc ve bilinc ister....
bu da sen de var di mi?herkeslerde mevcut tabi. |
----
bakiyorum senin okuma ve yazma sanaatinda fazla yok.
cyberangel benim kafami hayatta karistiramaz. yok efendim pkk terörü erdogan döneminde hortlamisda erdoganin sucuymusda bilmem neymis...bu tür sacma düsünceler benim kafami hayatta karistirmaz. ilkel ve arastirmaci adam bunun gibi ortaya sacma sapan seyler atmaz. |
dikkat
senin yazilarina ve yorumlarina ben cevap verdim beyefendi.
ama sen acizliginden dolayi bana geri yazamadin. konusmadan önce gercekleri bil...gerci alistik senden her sacmaliga. |
----
eniskaya ile ayni cuvala koy gitsin iste.
yemin olsun hata bende.bunlara ne ugrasip cevap yetistiriyorsun????her türlü gercekden uzaklar iste. |
bu sorularada sen cevap ver..
Allah yeryuzune inip(yanlıs anlasılmasın hrsitiyanlasmıslık olarak) kendisi mi savasacak zalimlerle yani kullarıyla?bunu mu bekliorsun?kul ner de Allah nerde?sen Allah olmak isterken Allahı hice saymaya calısmadıgından emin misin?
Allah eger hakkaten Allahsa ve ey insanlar ben kuranı arapca indirdim bu boyle biline demesi mi uygundur,ey kullarım kusura bakmayın dunyada bilmem kaç bin dil icad ettim dusunemedim o yuzden hepinize ayrı ayrı sesleniyorum lutfen birbirinizi anlayın ve birlik olun mu demeli?yani Allah tum insanlıgın ayrı ayrı dillerine ayrı ayrı milletlerine ayrı ayrı farklı ve catısma yaratacak birlik saglamayacak seyler mi soyleyecek?oyleyse niye konusuyor?konusmamıssa neden bir suru peygamber ve bir suru kitap var?ve son 2 yuzyıla kadar birkaç gerizekalının dısında herkes Allaha inanıyordu da pozitivizm denen olgunun ardından bu durum bazı kucuk gruplarla toplumsal bir doku haline geldi diye Allah yok mu oldu?ne yani Allahla savastınızda savası kazandınız mı?savas hala surmuyor mu?bitti mi?KIYAMET KOPTU DA HABERİMİZ Mİ OLMADI?Allah insanları cennete ceheneme atacaksa her seyi niye kendisi yapsın?zaten her seyi kendisi yapan Allah zalimin zulmunu artırıp mazlumun ahını yuzune carpmak için mazlumun Allah a her sekilde sımsıkı baglanmasını sart kosuyor olabilir mi?Allah bedavacı mı? sen Allahı hasa memed ali erbil yada w pust la mı karıstırdın?tv ye cıkcak ey insanlar savasmayın diyecek?onun yerine yok ol dese ve uleng sizle mi ugrasıcam diyip herkesi her seyi yok etse sen buna nasıl engel olucan?muslumanların verdiği savas insanlıga verilmiş son bir sans olabilir mi?adem Allah her sey gucu yetendir.Allah olması bunu sart kosar.nye ugrasssın.merhamet ve gazabı varsa savasları durdurmayıp muslumanların savası kazanması için onlara yol gostermesi ve kafire yol gostermeyip zulmunu artırması onun merhametini ve gazabını gostermez mi?zalimleri daha cok yakmak için ve mazlumları kendşsşne her seyşyle baglayıp daha cok odullendirmek için ve de zalimlere hiiiic beklemedikleri bir anda gazabın en siddetlisini TATTIRMAK VE ONLARI ZEVKTEN TUZ BUZ ETMEK İÇİN insanların anlamadıgı bir yontem kullanıyor olamaz mı?biz allahın her aptıgını anında anlayacaksak Allahla aramızda ne fark kalır?eger varsa? peygamber gonderdim ve bir daha gondermeyecegim ona uymaktan vazgecerseniz kıyamet kopacak ve her seyi yok edeegim.dediği ddia edilen Allah bunu soyledikten sonra sozunden vazgecip niye yeni bir peygamber gondersin?hasa Allah yalancı mı?o zaman dediği bugun gecerli degilse yani kimse gonderdigi peygaberi takmıyorsa kainatı niye var etsin?Allah enayi mi?ve neden herkes zevkin doruunda Allahla dalga gecerken ve dunyayı ele gecirdigni dusunurken yok etmesin de illa da her hata yapıldıgında birebir uyarıp ille de duzeltmeye calıssın?Allah hasa ahmak mı?herseyi yaratan ve yasatan vareden ken kendisine kazık attıgını dusunup nanik cekenleri dakka bası uyarsın? Allah Allahsa nasıl konusacagını ve insanlara nasıl hukmedecigini insanlara niye sorsun?zaten yaratan o degil mi?pegamber gonderdim dediyse neden gokten yada tv den seslenmedin ey Allah diyen mi gerizekalıdır yoksa Allah yaratan olarak peygamber gondermisse ve oyle seslenmeyi uygun gormusse ona uyulması sarttır yoksa yok edilir cehenneme gideriz diyen mi?hem herkes peygambere inanacaktıysa cennet ve cehnneme girmek niye?cennet ve cehennem yoksa insan olan herkesin vicdanına gore dusunursek kanada oldurulen cocukların hakkını saglayacak adalet ne zaman saglanacak?adalet saglanmayacaksa elkaideye neden suclu diyoruz?o zaman yeryuzunde guc hakim ve az bucuk gucu olan istedgini oldursun.ne de olsa Allah yok.yasamak yada yasatmak niye anlamlı ki?her sey bir oyun ve alını kullanabilen herkes istedigini almak için herseyi yapma hakkına sahiptir.he insanların koydugu kurallar ı diger bazı insanlar niye taksın?kim kimin koydugu kanunu niye dinlesin?neden pust bu bir haclı seferidir demeyi uygun goruyor?neden hşzbullah kendisine Allahın askeri demeyi uygun goruyor? peygambere inanıp ona tabi olanlar allahın insan aracılıgıyla insana seslenmesini hak bilip birbirleriyle kurdukları ilişkiyi Allahın emri dogrultusunda sekillendirmekle insanın insan ona olan guvenni ve brlikte yasama ve birlikte zulme karsı drenme mucadelesini imar ettiklerini ortaya koymus olmakla Allah a gormeden iman edip ona tabi olarak sadece sozune binaen onun emrilerini yerine getirip allahı daha da yuceltmiş olmazlar mı?Allah ı tum insanlık gorse ve buna ragmen hata işlese kainat yok edilmeyi hak etmez mi?hemen.Allah bu. ne yapıyorum ben ya:))tutmus bir salagın Allahlık taslayacak kadar ahmaklasmıs bir versiyonuna laf yetistirmeye kalkıyorum.neyse bu kadar yazdık.silmiyim bari. |
o.T.
bosver arkadas rezil etmis iste :)
ama sonucta haklisin, man muss die einfach ignorieren. |
Atatürkcümüs de :)))
Neden hep senin gibi ermeni torunlari Atatürkün arkasina saklaniyorlar .Sizlerin aslinda Atatürkdüsmani daha net olarak Türk düsmani olgununuzu herkes bilir. Birakin bu Atatürkcü ayaklari. DELIKANLI OLUN KORKAK KORKAK SAKLANMAYIN´!!!
Türk sonradan olunmaz . Türk türk olarak dogar!!! Zaman gelmeden bizim bu güzel topraklari terk etmeye baslayin yoksa sizleri cok kötü bir sekilde kovacagiz!!! Ne mutluyum Hakiki TÜRKÜM DIYENE!!! |
akshalil e....
yazıyıu uc dort gun once yazdım.ayakustu yazdılarım.kusura bakma buraya girmek hasta etmeye basladı adamı.birileri sanki kilitliyor sayfayı.
valla kac gundur kafamda bir seyleri toparlayıp haberleri takip etmek ve cevap yazmak adına kafeye geliyorum.forum sayfası acılana kadar hem vaktim doluyor hem de soyleyeceklerimin butunlugu dagılıyormus gibi bir izlenim olusuyor(bende).gb nede yazmıstım. kısa bir seyler soylemek gerekirse::: islamın bir din oldugunu bireysel ve toplumsal alanların tamamına hukmetmesi gerektigini zulmu kaldırıp adaleti tesis etmesi gerektigini bunun için mesru yollarla calısması gerektigini soylemiştim.yani aslında bu mucadelenin basarıya ulasmaması ihtimali de var.aslolalan mucadelenin kendisidir.yani lailahe illallah muhemmeden rasulullah sozunun her manasıyla kabul edilip bunun mucadelesinin verilmesidir.herhangi bir sonuca da ulasılamayabilir.yani bu sozu savunanlar tasfiyede edilebilir.ama dediğim gibi aslolan mucadeledir. peygamber doneminde mekke doneminde bu mucadele ornegi sergilenmiş ve insanlar her yonden egitilmiştir.aslolan islam ahlakının insan tekini her zerresine kadar sekillendirmiş olmasıdır.bu mucadele esnasında bu ahlakla donanan insanlar hicbir gedik bırakmayacak sekilde butunlesecekleri ve bir islam toplumu vucuda getirecekleri için bu mucadele bireysellikten kısa sure sonra toplumsal bir mucadeleye evrilecektir.yani peygamber tek basına baslamıs musrikler ilkonceleri tek tek muslumanları hedef almıs ancak tesekkul edilen islam toplumuyla mucadele edememiş onu parcalayamamıstır.daha sonra medinede islam ahlakının her sekilde İMAR VE İNSA faaliyetlerini yurutebilecegi siyasal bir bagımısızlık ortamı vucuda gelmiş ve boylelikle insanlar dort bası mamur her seyiyle bir butun olan ve devlet anlamına gelecek bir dinamige kavusmuslardır.ve bu devirde Allahın devlet ve toplum dinamiklerine yonelik ayetleri inmiştir.hasılı kelam toplumun donusum seyri bu sekilde olmak zorundadır.bugun bundan sozedebilir miyiz?cok fazla degil.boluk porcuk kısmi direnislerden ve varolanı koruma anlayısından ortaya cıkan farklılasmıs bir yapı hakim.bu da İNSA VE İMAR faaliyetlerini mumkun kılmıyor. sozun sonuna gelirken islam ahlakına dayalı bir toplumsal yapı ve buna dayalı siyasal ORTAM tesekkul ettirilebilirse KAPİTAL EKONOMİ MODELİ yani serbest piyasa coker.yani serbest piyasa ekonomisi ne dayalı bireyci parayı merkeze alan uretim ve tuketim ilişkilerine gore sekillenen kapitalist ahlaktan sıyrılan bir toplum tum dunyaya hakim olan kapitalist modelin cokmesine sebep olur.bunu bildikleri için savasıyorlar zaten.herhalde sen de bunu kabul edebilirsin.bunca karmasık ve kirli ilşkilerin içine bir comak sokabilirsen ogutemedigi anda patlar ve paramparca olur.dertleri ogutup yoketmek. serbest piyasaya dayalı kapitalist uretim tuketim ahlakı terkedilince islam ahlakına dayalı kurumlar vucuda getirileceksede getirilir.nasıl olur hangi sekillerde ortaya cıkar ben de bilmiorum.o safhaya gelindiginde Allah yol gosterir kafası calısan insanlar belli modellerle bir seyler yapar.kapitalizmden once de insanlar devlet kurup alısveris yapıyorlardı.senin dediğin gibi elmayla karpuzu degistirmek seklindeki gibi basit degil yani.ama aslında basit olmak zounda.bunca karmasık ilişkilerin kendisi zaten ticaretin asli vasfını curutuyor.para yada mal yer degistiren bir sey degil belli merkezlerde toplanan ve ordan sevk edilen metalar haline geliyor.farkındayım bu kadar basit degil.demek istedigim su vahsi kapital ilişkiler in yasanmadıgı bir toplumsal butunluk kendi hayatiyetini surdurmenin yollarını da bulur.bunlar neler olabilir?kapitalist ilişkilerin tavan yapmaya basladıgı devirlerde osmanlı toplumu diye bu pazarın dısında kalan bir yapı vardı.gayette canlıydı.siyasetin ve savasların tesiriyle devlet kalmayınca ve yeni devlete bu kapitalist pazar anlayısı dayatılınca bu toplumsal yapı da degisime ugradı.bunlardan bahsettik.he dort bası mamur oneriler istiyorsan mesela sezai karakoc un kitaplarını okuyabilirsin.benzer bicok yazar var.ismet ozel de kısmi bazı onerilerde bulunuyor ama onun uzerinde durdugu temel nokta ilkonce mucadelenin esasları yani islam ahlakının hakim oldugu bireylerin tesekkul edilmesiyle bir toplumun insa edilmesi.boyle bir toplum olusmadıgı muddetce bahsini ettigim safhaya ulasılamaz. bankacılık uluslar arası ticaret vb sektorler nolacak?bana ne!!yıkılır donusum gecirir yada parcalanır nolursa olur.saydıgın tum kurumlar finans kapitalin kurumları ve kurmus oldugu ilişkiler butunu.ve devlet diye bir sey tesekkul ettirilirse yani varolan devlet islah ettirilebilirse zaten karsı olacagı seyler bunlar.bunları duzenleyip yonetmiyecekki.bunları yavasta olsa tasfiye edecek.hasılı kelam bu ulke de escinseller yasayamayacagı için escinsellerin hakları gibi bir sey olmayacak.avrupa bir escinsel akınına ugrayabilir.islam ahlakından sozediyoruz dimi.avrupanın kapitalist ilişkiler butununde dogurttugu cesitli katmanlara verdigi hakları illede uygulayacak degiliz. aslolan kapitalist ilişkilerin sonlandırılması.ve bu ilişkiler yokedilirken yani yerine islam ahlakını bırakırken kapitalist ilişkilere dayalı olusturulan kurumlar da kendiliğinden cokecegi için bu kurumlar ve ilişkileri duzenleyip yonetme diye bir dertte kalmıyor.ve islam ahlakına donuk toplumsal yapı kendi kurumlarını ve teknolojisini kendisi uretir.bazı yazarlar ahilik benzeri teskilatlanmaların hatta tımar sisteminden devsirilebbilecek bazı yapılanmaların olabilecegini soyluyor.benim uzmanlık alanım degil.bu konulardada bircok oneri var.sezai karakoc ornegi verdim.inceleyebilirsin.!aslında o zaman gelsin hepimiz goruruz.Allah yol gosterecek biz de yapacagız. olmaz bu iş dediğimiz anda islam asliyetini kaybeder ve ne olur biliyor musun?KIYAMET KOPAR!!bildigin hani tum kainatın her seyiyle yok olacagı durum.yani aslolan islam mucadelesinin kendisidir.bugunku muslumanlar elbetteki peygamber ve sahabe gibi olamayacaklardır.bunu kimse beklemiyor.aslonla lailahe illallah mucadelesini surdurme azmidir.bu bilincten kopmamaktır. |
hem istedigin seyler cok salakça.
internet diye bir sey var.bu ortamda yazısıyoruz.copy paste hop tamam.ne anladım bundan.hem ne zaman senin istediklerne cevap verdim ki simdi vereyim.
|
Babur sen küfürsüz bir yazı yazamaz,
mısın?
Bu mu senin adabın, kültürün, okumuşluğun, edebin, olgunluğun??? Ben seni gerçekten biraz farklı tanımıştım, her ne kadar, belki de hiç bir konuda uyum (düşünce olarak) sağlamamış bile olsak, bir adap ve olgunluk vardı. En önemli olan konularda çok ciddi olan bir başlık atıyorsun ve bunun ile birlikte konu ile hiç bir alakası olmayan binlerce kelimeler türeterek olmadık suçlamalar ve yargılarda bulunuyorsun. Konunun detayları ile yazışmaktan şeytan görmüş gibi irkiliyorsun. Ve arkasından bir başka farklı düşünce de olan kişiye geçiyor onu da suçluyorsun. Birader, herkes senin gibi düşünmek ve yaşamak zorunda mı??? Senin gibi düşünmeyince, yaşamayınca sen o kişiye hakaret etme yetkisini kendinde hangi insani kültürün ile(macazi anlamda) bulmaktasın. Sana birileri senin gibi hakaret ve küfür etmiyorlar ise Türkçeyi bilmediklerinden değil, kendilerine bir insana hakaret etmeyi yakıştıramadıklarındandır. Daha bir düzey ve ciddiyet ve konuların en ince detayına kadar inme ve bilgilenme. Yoksa burası ağlama ve hakaret etmeden başka bir anlamı olmayan buzlu beyinleri yaratır. Önce insanın varlığına saygı Babur efendi, sonra Tanrıya saygı. İnsanın varlığını ve kutsallığını bilmeyen Tanrının kutsallığını hiç bilemez. Her şey gönlünce olsun... (ne yapıyorum ben ya:))tutmus bir salagın Allahlık taslayacak kadar ahmaklasmıs bir versiyonuna laf yetistirmeye kalkıyorum.neyse bu kadar yazdık.silmiyim bari.) Baburdan alıntılar, gerisi tüm yazılarının içinde. |
Mevlanadan uyarilar.
Hergün bir yerden göçmek ne iyi /bulanmadan donmadan akmak ne hos. Hergün bir yere konmak ne güzel / bulanmadan donmadan akmak ne hos.Dünle beraber gitti, düne ait ne varsa cancagizim. Bugün yeni seyler söylemek lazim…“ Rüzgar ates için neyse, ayrilik da ask için odur; küçük bir aski söndürür, büyük bir aski daha da güçlendirir. “ “ Sevgi acilari tatlandirir; bakirlari altina çevirir. Sevgiden bulanik sular arinir. Dertler sifa bulur.Sevgi ölüleri diriltir, padisahlari kul köle yapar…” “ Altin ne oluyor, can ne oluyor, inci, mercan da nedir..bir sevgiye harcanmadiktan, bir güzele feda edilmedikten sonra. “ Içteki kiri su degil ancak gözyasi temizler. ““ Bir mum diger bir mumu tutusturmakla isigindan bir sey kaybetmez.”“ Yücelere bakmak önce göz kamastirir, ama göze isik verir, aydinlik bagislar. Gözünü aydinliga alistir; yarasa degilsen o yana bak. Isin sonunu görmek, senin isiginin belirtisidir. ““ Denizden bile yerine konmamak sartiyla su alsaniz, denizi kurutur çöl haline getirirsiniz. ““ Bir seyi bulunmadigi yerde aramak onu aramamak demektir.”“ Ne kadar bilirsen bil; söylediklerin karsindakinin anlayabildigi kadardir.”“ Dert, daima insana yol gösterir. ““ Insanlarla dost ol. Çünkü kervan ne kadar kalabalik ve halki çok olursa, yol kesenlerin beli o kadar kirilir. ““ Söz söylemek için önce duymak, dinlemek gerek. Sen de söze dinlemek yolundan gir. ““ Körler çarsisinda ayna satma, sagirlar çarsisinda gazel atma. ““ Köpeklerin dudaklari degdi diye deniz kirlenmez.. ““ Insana, aradigi seye bakarak deger biçilir. ““ Kimde bir güzellik varsa, bilsin ki ödünçtür. ““ Ne kadar zengin olsan, / Ancak yiyebilecegin kadar yersin. “Denize testiyi daldirsan, / Alabilecegi kadar su alir, gerisi kalir.”“Allah için atese atilmak vardir. Lakin atese atilmadan önce kendinde Ibrahimlik olup olmadigini arastir. Çünkü ates, seni degil, Ibrahimleri tanir ve yakmaz.”“ Sevgide günes gibi ol, dostluk ve kardeslikte akarsu gibi ol, hatalari örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya oldugun gibi görün, ya göründügün gibi ol."Yukaridaki çagimizi asan sözler büyük Türk Islam düsünürü ve Mutasavvifi Hz. Mevlâna Celaleddin-i Rumi´ye ait. Geçtigimiz Cumartesi günü Hz. Mevlana’nin 732. Vuslat Yildönümünü Anma Törenleri Konya´da düzenlendi. Mevlana"nin ölüm gecesi olan 17 aralik, Allah katina yükselmesini simgeledigi için "dügün gecesi" yani "seb-i arus" olarak kutlanir.“Ölümümüzden sonra mezarimizi yerde aramayiniz! Bizim mezarimiz âriflerin gönüllerindedir.” diyen Mevlana için son söz yine kendisinden : “TESTIDE NE VARSA DISINA O SIZAR”
|
LAGA LUGA
Vizyonun bilgin nedir onu anlat... sana baska türlü ihtiyacimiz yok...
|
Daha derdin ne.... ??
acikca yaz o zaman düsüncelerini ama demokmratik bir sekilde... biraz baskalarinin beynine girme denemesini... sen denilenle yatin ve denilene cevap ver.... baska konulara girip Forumun zamanini calma....
|
Merhaba yazini dikkatle okudum
sanirim kapitalist sistemle bir derdin var gibi... oysa kapitalist sistem yeni bir anlayis falanda degil.... taaaaa insanligin var oldugundan beri olan bir anlayis... ilk önce degis tokusla baslayan isler artik parasal herkesin deger verdigi kagitlar yada metaller üzerine kurulu....
DINLERIN tümü kapitalist sisteme yön gesteren ve ayni zamanda SOSYAL düsünceyi zekat ve vergi gibi zamansal deyimlerede önem veren bir unsur.... Su aniyle SOSYAL DEMOKRASI... gibi adlandirliyor diyebilirim Kuranin tavsiyeleri... lütfen bunu solculuk yada komonistlik ile karistirmayalim.. onlarin KAbesi olan Moskova artik yikildi ve IDEOLOJI iflas etti... Demek istedigim... su anki sistem belki en iyi IKINCI sistem olabilir... AMA BIRINCI ISLER SISTEMI DAHLEN GÖRMEDIM VE DUYMADIM...... Yürür sistemler lagzim... surada burada Teoriden zerre kadar fayda yok. |
Merhaba yazini dikkatle okudum
sanirim kapitalist sistemle bir derdin var gibi... oysa kapitalist sistem yeni bir anlayis falanda degil.... taaaaa insanligin var oldugundan beri olan bir anlayis... ilk önce degis tokusla baslayan isler artik parasal herkesin deger verdigi kagitlar yada metaller üzerine kurulu....
DINLERIN tümü kapitalist sisteme yön gesteren ve ayni zamanda SOSYAL düsünceyi zekat ve vergi gibi zamansal deyimlerede önem veren bir unsur.... Su aniyle SOSYAL DEMOKRASI... gibi adlandirliyor diyebilirim Kuranin tavsiyeleri... lütfen bunu solculuk yada komonistlik ile karistirmayalim.. onlarin KAbesi olan Moskova artik yikildi ve IDEOLOJI iflas etti... Demek istedigim... su anki sistem belki en iyi IKINCI sistem olabilir... AMA BIRINCI ISLER SISTEMI DAHLEN GÖRMEDIM VE DUYMADIM...... Yürür sistemler lagzim... surada burada Teoriden zerre kadar fayda yok. |
Buda başka bir dine ait düşünürden!
Zen ve ben, siz ve o, o ve diğerleri
"Size bir sual soracağım" dedi Kral Milinda, Saygıdeğer Nagasena"ya. "Cevaplandırabilir misiniz?" "Lütfen sualinizi sorun" dedi Saygıdeğer Nagasena. "Sordum ya" dedi Kral Milinda. "Cevaplandırdım ya" dedi Saygıdeğer Nagasena. "Cavabınız neydi?" dedi Kral Milinda. "Sorunuz neydi?" dedi Saygıdeğer Nagasena. "Bir şey sormadım" dedi Kral Milinda. "Bir cevap vermedim" dedi Saygıdeğer Nagasena. ***** Ben Tanrı"yı hangi gözle görüyorsam Tanrı da beni o gözle görüyor. ***** Bir başka sefer elinde yanan bir meşale, bana doğru gelen bir çocuk gördüm. "Bu ışığı nerden getirdin?" diye sordum. Çocuk hemen meşaleyi söndürdü ve "Siz bana ışığın nereye gittiğini söyleyin, ben de nereden getirdiğimi söyleyeyim" dedi. ***** Kolay olan doğru olandır dedi Chuang-Tzu. Doğru başlarsan, kolay. Doğru devam edersen, kolay. Kolay gitmenin doğru yolu doğru yolu unutmaktır, yolun kolay olduğunu unutmaktır. ***** Çok temiz suda balık olmaz. ***** Her gün iyi bir gündür. ***** Düşünmek bilmekten ilginçtir ama bakmak kadar değil. ***** İyi bir şey bile hiçlik kadar iyi değildir. ***** Kâinata giden en açık yol yabani ormanın içinden geçendir. ***** Bir balık yüzmek istediğinde istediği kadar yüzer ve su bitmez. Bir kuş uçmak istediğinde istediği kadar uçar ve gök bitmez. Bugüne kadar ne bir balık denizi bitirdi ne de göğün dışına çıkan bir kuş görüldü. Az su veya gök istediklerinde az su ve gök kullanırlar, çok istediklerinde çok. Bu şekilde her an tamamından yararlanırlar ve bulundukları her noktada tamamen hürdürler. ***** Annen ve baban dünyaya gelmeden önce sen nasıl bir yüze sahiptin? ***** Bir keşiş elinde iki saksı, çiçek ustasının yanına geldi. "Bırak" diye emretti usta. Keşiş saksılardan birini yere düşürdü. "Bırak" diye gene emretti usta. Keşiş ikinci saksıyı da elinden bıraktı. "Bırak" diye kükredi bu defa usta. "Ama" diye kekeledi keşiş, "Elimde bırakacak bir şey kalmadı." Usta başını salladı: "Onu yanında götürebilirisin." ***** Kim kendini bilir, Tanrı"yı bilir. ***** Bir gün Chao-chou karda yürürken düştü. "Bana yardım edin kalkayım, bana yardım edin kalkayım" diye bağırdı. Bir keşiş geldi ve yanına uzandı. Chao-chou kalktı ve uzaklaştı. ***** Başkalarını bilen bilgedir. Kendini bilen aydınlanmıştır. ***** Ne kadar çok biliyorsan o kadar az anlıyorsun. ***** Bir gün Chuang-tzu bir arkadaşıyla nehir kenarında yürüyormuş. "Balıklar suda ne kadar neşeli bir halde eğleniyorlar" demiş Chuang-tzu. "Sen balık değilsin" demiş arkadaşı. "Balıkların eğlenip eğlenmediklerini nereden biliyorsun?" "Sen ben değilsin" demiş Chuang-tzu. "Balıkların suda eğlenip eğlenmediklerini bilip bilmediğimi nereden biliyorsun?" mmunir@milliyet.com.tr |
;))
ya adamlar lafda anlamiyor ki.
baksana demokratik olmakdan falan bahsediyor. |
mein gott seid ihr doofff heee..
cyber angel hat eine berechtigte Frage gestellt die vielleicht vielen Gläubigen bzw. nichtgläubigen durch den kopf geht...und mir auch oft schon...mein Ethiklehrer sagt einst dass man sich mit mit Muslimen nicht über metaphysische dinge untrhalten kann ohne dass sie gleich abfällig werden wie recht er hat...tztzt...
cyber angel macht sich wie viele Atheisten Gedanken darüber im gegensatz zu den vielen möchtegern hobbymoslems die das alles bedingungslos hinnehmen und nicht einmal eine eigene Interpretation des Qur"ans wagen.. tzääähh.. |
komikse cevap versene...oh mann.. o.T.
ohne Text
|
hobbyatheisten
denken oder glauben vielmehr dass sie berechtigte fragen stellen, weil sie mit besonders wenig wissen auf klugscheisser komm raus angeblich besonders kluge fragen stellen. die verklugten scheisser fragen sind einfach nur schlecht. zu diesen dämlichen fragen oben kann ich die lektüre des philosophen wittgenstein empfehlen.
im übrigen denke ich wäre es sinnlos solchen klugscheissern klügere antworten zu geben, klugscheisser haben die eigenart so sehr in ihre kotze herumzuschwimmen dass sie nahrhaftes nicht aufnehmen können. "Allah"i inkara sartlanmis olanlara hakikatleri anlatsanda anlatmasanda birdir. Onlar inanmazlar" |
vermis ya
böyle sacma seylere cevap yetmis. ne mantikli ne güzel cevap.
sen anlamiyorsan o ne yapsin??? man man man.... jetonlar düsmüyor Allah"im !!! |
nat-I Serif
Nat-ı Şerif
Sultân-ı rüsûl, şâh-ı mümeccedsin efendim Bî-çârelere devlet-i sermedsin efendim Dîvân-ı İlâhîde ser-âmedsin efendim Menşûr-ı le’amrüke mü’eyyedsin efendim Sen Ahmed ü Mahmûd u Muhammed’sin efendim Hakdan bize sultân-ı mü’eyyedsin efendim Tâbiş-dih-i ervâh-ı mücerred güherindir Mâlişgeh-i ruhsâr-ı melik hâk-i derindir Ayîne-i dîdâr-ı tecellî nazarındır Bû Bekr Ömer, Osmân ü Ali yârlarındır Sen Ahmed ü Mahmûd u Muhammed’sin efendim Hakdan bize sultân-ı mü’eyyedsin efendim Hutben okunur minber-i iklîm-i bekâda Hükmün tutulur mahkeme-i rûz-i cezâda Gül-bâng-i kudûmun çekilir Arş-ı Hudâda Esmâ-i Şerîfin anılır arz u semâda Sen Ahmed ü Mahmûd u Muhammed’sin efendim Hakdan bize sultân-ı mü’eyyedsin efendim Ol dem ki velîlerle nebîler kala hayrân Nefsî deyü dehşetle kopa cümleden efgân Ye’s ile usâtın ola ahvâli perîşân Destûr-ı şefâ’atle senindir yine meydan Sen Ahmed ü Mahmûd u Muhammed’sin efendim Hakdan bize sultân-ı mü’eyyedsin efendim Bir gün ki dalıp bahr-ı gama fikrete gittim İlden yitirip kendimi, bî-hodluğa yitdim İsyânım anıp, âkıbetimden hazer itdim Bu matlâ’ı yâd eyledi bir seyyid işitdim Sen Ahmed ü Mahmûd u Muhammed’sin efendim Hakdan bize sultân-ı mü’eyyedsin efendim Ümmîddeyiz ye’s ile âh eylemeyiz biz Ser-mâye-i îmânı tebâh eylemeyiz biz Bâbın koyup ağyâre penâh eylemeyiz biz Bir kimseye sâyende nigâh eylemeyiz biz Sen Ahmed ü Mahmûd u Muhammed’sin efendim Hakdan bize sultân-ı mü’eyyedsin efendim Bî-çâredir ümmetlerin isyânına bakma Dest-i red urup, hasret ile Dûzâha kakma Rahm eyle amân, âteş-i hicrânına yakma Ez-cümle kulun Gâlib-i pür-cürmü bırakma Sen Ahmed ü Mahmûd u Muhammed’sin efendim Hakdan bize sultân-ı mü’eyyedsin efendim Şeyh Galib |
Dua ve Beddua...
Son senelerde afganistanda, irakda, lübnanda müslümanlara baya zulm yapildigini görüyoruz. Birkac sene evvel bosnadaki müslümanlar zulm altindaydi.
Ama nedense 1.5 milyar müslüman birlik olupda 7 milyon yahudiye veya u.s.a. ve ingilizlere dur diyemiyorlar! Bosnadada senelerce öylesine seyirci kalmislardi. Halbukisi ellerinde en deegerli silah olan petrol var. Hadi dünya amlini mülkünü bosverin, yaninizda allahiniz var diyelim. Ama nedense allahda müslümanlarin ne dualarina nede beddualarina bir cevap veriyor! Yani nedense müslümanlarin durumu degismiyor, aksine müslümanlar gün gectikce daha cok zulm ve baski altina giriyor. Yakinda iran ve suriyede zulme mahruz kalacaklarindan süphem yok. Ben allah olsaydim müminlerimi lanetledigim insanlara ezdirmezdim. Simdi cikipda "bu bize bir imtihan" diye sacma sapan iddialarda bulunmayin! Bu olsa olsa size gelen ceza olabilir ama imtihan olamaz! Insanlari eziyet ederek imtihan eden bir tanri veya allah ancak pisikopat bir yaratikdir! Yani isgenceden ve zulmdan zevk alan ve buna göz yuman bir tanri piskopatdir! Siz insan olarak buna göz yumamiyorsaniz bir tanri zaten göz yummaz! Ama bir tarafdanda allahin insanlari cehennem gibi bir yerde senelerce yakmakla yani isgence etmekle tehdit ederek dünyada yasattigini düsünürsek, bunun ne kadar dogru oldugunu sorusturmak gerek. Yani ben, medeni bir insan olarak, bir insanin cehennemde yakilmasini ilkel buluyorum. Bei cehennemde yakmak isteyen bir tanriya tapmam imkansiz. Birde bu tanri kitabinda belirtmis, biz onun kalbini islama mühürledik, diye. Yani hem beni kendine tapmakdan mahrum etmis, hem beni cehennemde yakmak istiyor! :-)) Bu kadar celiski ancak kuranda olabilir. :-)) Biz yine konumuza gelelim, yani dua ve beddualara... Zulm gören müslümanlar hic allaha dua etmiyorlarmi!? Veya düsmanlarina beddua etmiyorlarmi!? Ediyorlardir, ama allah müminlerini herhalde duymuyor olmaliki, müslümanlarin hali gün gectikce dahada kötülesiyor. Afganistan, irak, lübnan derken sanirim yakinda suriye ve iranda u.s.a. ve israilin hismina hedef olacaklar. Türk insani zaten senelerdir zulm altinda. Ama türk insanina yabancilar degil, bizzat kendi insanimiz zulm ediyor! Hemde kendilerinin onlari yönetsin diye sectikleri kisiler tarafindan. Bu baska konu... Simdi bütün bunlari göz önüne aldigimizda dua etmenin, yani allaha ibadet etmenin ne anlami kaldi !? Ölümden sonra cennetin kapisini aralamak icinmi!? Benim cocuklarim sevdiklerim dünyada yahudiler ve hiristiyanlara tarafindan ezilecek, zulm görecek ve ben ölümden sonra cennetde keyif catacagim öylemi !? :-)) Hemde dünyada benimle beraber mücadele eden hayat arkadasimi unutarak, vaad edilen 70 huri ve 70 hizmetciyle 70 daireli köskde öylemi !? Kusura bakmayin ama ben bu serefsizligi asla kabul edemem! Insanligin dünyada birbirine zulm yapmasina seyirci kalan, insanlari birbirine düsman eden bir tanriya zaten hic tapmam! Bu dünyada calisan kazanir! 7 milyon Yahudi calisiyor ve karsiliginda 1.5 milyar müslümani dize getiriyorlar! Demekki ne duaniz nede bedduaniz allah tarafindan duyuluyor! :-)) |
gülsek mi aglasak mi
jim carrey"in bir filmi vardi bir kac günlügüne Allah oluyor film ya bu olur. sen özellikle izle. elinin hamuru ile anlamadigin bilmedigin seylere burnunu sokmazsin.
dogrusu böyle sacma sapan yazilara ciddi yazilar yazmak icimden gelmiyor. icerik olarak eksilere varan düz mantigin getirdigi bos seyler. Kimin nicin Allah duasini kabul edilecek kararini Allah verecek. Kabul edilmiyorsa bu Allah"in kulunu karsi merhametsiz oldugundan degil, fususul hikem den "Sit" faslini tavsiye ederim. türkcesi agir oldugu icin herhalde anliyamazsin ama dua hakkinda degisik kitaplar sergilendi. risale-i nurlarda da bu konuda bilgiler elde edilebilinir. ayrica cagimiz insanin cikmazlarindan biri olan düz hesap mantik yürütme hastaligini tarif eden rene guenon niceligin egemenligi cagimizin alametlerini tavsiye ederim. yoksa bu sacmalik diger yazilarda oldugu gibi devam eder. köpegin havlamasi malum gök yüzünü engellemez. |
Yazik !
Kisisel saldiridan cok bana mantikli bir cevap yazmani beklerdim!
Ama nedense siz müslümanlar geneliniz adet edinmisiniz istediginiz gibi yazmayanlara, sizin gibi düsünmeyenlere hemen hakaret ve küfürle karsilik vermeyi! Ben yinede senin ve senin gibi müslümanlarin assagilik seviyenize inmeyecegim, istediginiz gibi camurda dögüsmecegim ! :-)) Atalarimiz ne demis biliyormusun !? Kötü laf sahibindir! Biliyormusun bu cümleyi!? ;-) |
eskiler sunuda söylemis
sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi.
Bilmezki sorsun, bilse sorardi. ayrica yolsuza nasihat kuru ekmektir. yola gelmiyenin hakki kötektir. sen ucuruma cok fazla bakmissin öyleki ucurum kendinde olusmus. anca gidersin. |
O"nun ümmetinden ol
O"nun ümmetinden ol
Beri gel serseri yol! O"nun ümmetinden ol! Sel sel kümelerle dol! O"nun ümmetinden ol! Sen hiçliğe karşı yön Hep sıfır arka ve ön Dosdoğru kıbleye dön! O"nun ümmetinden ol! Gel, dünya murdar kafes Gel gırtlakta son nefes Gel arşı arayan ses O"nun ümmetinden ol! Solmaz, solmaz bu bir renk, ölmez, ölmez bir ahenk, insanlık; hevenk, hevenk O"nun ümmetinden ol! Gökte çakıyor haber: Geber, çelik put geber! Doğrul yeni seferber! O"nun ümmetinden ol! Necip Fazıl Kısakürek |
Evet diyemiyorlar
cünkü MÜSLÜMANLIK Müzelik olan bir deger oldugundan...
Sen simdi her Müslmanim diyeni Müslümanmi sayiyorsun.... yani Irani Müslüman Filistini Müslüman ve Israili Yahudimi sayiyorsun... ???? COK ILKEL yaklasim.... Eger Filistin Müslüman... ve Israil Yahudi olsaydilar... KESINLIKLE savas olmazdi... CÜNKÜ TÜM DINLER SAVASA KARSI ve kardeslige yönelen degerlerdir... Senin anlayacagim... ne Yahudisi Yahudidir ne Müslümani Müslüman nede Hiristiyani Hiristiyandir bu dünyada... HEPSI DINLER ARKASINA GIZLENEN UCKURSUZ ZULÜMCÜLERDIR.... Artik DIN esas DIN... tüm DINLERIN TEMELI... yani TEOLOJISI YOKKKKK denecek kadar azalmis ve hiuc bir sözü gecemeyen tek tuk kisiler kadara azalmis bir durumdur.... Mülsümanim diye gecinen devletlerinin durumuna gelince..... CEHALET VE ALLAHIN JANDARMALIGI ADINA YAPTIKLARI ZULÜMÜN CEZASINI CEKIYORLAR.... Kisacasi olay bu.... herkimki kendini ÜST sayan ve digerlerini ASSAGILAYAN varsa.... en geri kalan ve en CAHIL olanda o kisilerdir... Bu zamaniyla bunu Müslüman devletler en PERFEKT SEKLI ILE gerceklestirmekteler... O yüzden CEHALETLERI VE BECERIKSIZLIKLER KACINILMAZZZZZZZZZZ... Evet tümleri bile bir araya gelseler... Allah kelimesini bile agizlarina alsalar, ölen ve yenilgiye ugrayan kendileri olacak... CÜNKÜ ALLAH KENDINE YARDIM EDENE YARDIM EDER..... Gercek ALLAH ancak kendine yardim edene yardim eder.... Bunu Müslümanlar asla anlayamayacaklardir |
ALLAH devlete karisamaz diyorsun yani !
agzindan cikani kullagin duymuyor galiba
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 19:56 Uhr. |