![]() |
mmuuahahahhahahaahhaahahaaaa :-))
Islam diyorki, erkeklerin var oldugu ortamda, kapali olsaniz dahi, dolasmayin.
Siz erkeklerin arasinda cirit atiyorsunuz! :-)) Birde islama göre eglencede ilahimi okuyacaksiniz yoksa u.s.a. zencilerinin müziginemi dans edeceksiniz!? :-)) Sizi gidi moderin müslümanciklar sizi ! :-)) Siz kim müslümanlik kim !? Sizinki müslümanlikdan cok artistlik ! Hollywoodun yolunu göstremmi !? Yesilcama daha cok yakisirsiniz emme ne demis atalarimiz !? Boguldunmu büyük denizde bogulacaksin ! :-)) Avrupada hiristiyan ve yahudilerin hizmetcileri sizi ! :-)) |
yine mi lala?
Merhaba roman,
veya hocam mi desem? Fiilen dostca selamlarinizi karsiliyorum yalniz yazdiklariniz beni sasirtti, iceriginden olsun ve bunlarin hepsi sadec ve sadece lala icin olmasi. Hatta bunun icin yeni bir konu acmaniz? Diger arkadaslardan destek mi bekliyorsunuz yoksa bunu acik meydanda neden öyle sergilemeye önem verdiniz aceba? Burada lala’nin agizinin payini vermek, uslubundan baslayarak, dil bilgisini ele alarak ve tabiki bu arada alayci bir sekilde „Yeni Neslin sitesindeki“ üyelerinede mesaj yollayip- ne dogru dürüst Türkce nede Almanca ya hakim olan, iki dil ve kültür arasinda gelip gecen göcebe neslin zavalliligini dile getirmeyi basardiniz…. Bu sizin zikrettiginiz Yeni Neslin sitesinde o kadar cok insan yaziyor, dogru yada yanlis, civik yada düzgün, hakaret dolu yada degil. Ama tabiki lala size krem tabakasini hatirlattigi icin hoslanmadiginiz bir sözcük ve bu yüzden toplam 3-4 yorumum dahi olsa göze batmasi malum, yaniliyorsam yüce affiniza siginiyorum. Bunun altini cizmek istiyorum *peren* nikli arkadasin hic bir metnine dediginiz gibi yorumda bulunmadim, bu yüzden (yazdiginizi iktibas ediyorum): „…konunun icine ettin“ cümlesini anlamakta zorluk cekiyorum. Su dogru: asagdaki sayfalarin birinde cogu arkadaslarin karsilikli olan duyarsizligini dile getirdim, herkez burada birer Allah savuncusu kesiliyor ve Islam hakkinda bilincli yada bilincsiz bir takim sacmaliklar yaziyor. Herkez istedigini yazmakta özgür yalniz yazdiklari icin siddetli bir sekilde ve ahlak düzeylerini asarak tenkit edilmelerini kindim. Kisikliklerine kadar edilen hakaretler fuzuli ve kiricidir. Bu yoldan kimse kimsenin bahsettiginiz gibi: ufkunu enginlestirmez, anca anca argo ve küfür kelime haznesini basarili bir sekilde gelistirir. Peki sevgi saygi dostluk nerede kaldilar? Bilmedigim konularda daima susmayi tercih etmisimdir ve burada gelip sözde bilgiyi kimseye satmamismdir. Burada kimseyele ne sidik yetisdirmeye niyetim var nede kendimi birileriyle kiyaslamayi. Bana olan dostca uyariniza neden mecburiyet kildiginizi anlamiyorum, halbuki burada ben kimse kimseye yazmasin demedim, belki yazdigimi daha sihatli bir sekilde okursaniz yanlis okudgunuz anlarsiniz (Almancaniz var galiba, veya yazdiklarimi okuyup ve bunlari anlayacak kadar en azindan) Benim savundugum hakaret etmeden bir yaklasim, tartisma olabilir, tartisma olmadan insanlar farkli bakis acisini göz önüne getiremez lakin bunlar belli ahlak cercevelerin icerisinde yer almasi mümkün olmyayan bir sey degildir. Bu arada, 3üncü sinif psikoloji ortamlara tesebbüsümü ve dil kaynak ve arastirmaciligimin muhabbetini burada yapmayi gerek görmüyorum. Bende belli bir genel kültürüne sahibim. Bana bu kadar vakit ayirip uzun uzun yazilariniz icin cok tesekkür ederim, vaktinizin su istimal olmayacagini bilakis iyi yatirim yaptiginizin zaninda olmniz sizin Lala’ya bu kadar ilgi göstermenize yol acmis olmali. Dostaca yaklasiminiz ve egitici önerileriniz icin tesekkür ederim. Not: Yatzi esnasinda Türkce karekterlerini eklemedim, basit bir aciklamasi var: vakit nakit.Evet, cok cirkin görünüyor yalniz Yeni Neslin sitesidne fazlasiyla vakit sarf ettim. Sürc-ü lisanim icin simdiden özür dilerim. Dostca saygilar |
hikmet acaba kimde?
nasreddin hocadami? kavugunda mi? senin anladigin devlet anlayisina camur atan da mi suc? her kim bunu yapti ise. yarasi olan gocunurmus mu ne?
|
Dostça Selamlar!
Merhaba Lala!
Yazdıklarının son bölümlerini göremiyorum, (yeni neslin sitesinin tekniksel tuhaflığı olsa gerek) Yazını genel olarak oldukça güzel buldum. Elbet, aceleci ön yargılı cümlelerin mayhoşluğunu görmeden, hissetmeden okumaya çalışarak. Ben bu güne kadar Lala rumuzlu kişiye ilk defa yazdım ve özel bir sayfa ayırarak, bunun yalnızca özel bir nedeni olabilir, biraz farklı gördüğüm içindir. Aslında yazmayabilirdim de, çünkü aşağılarda yazdığın yazının büyük bir kısmını ben sürekli bu sayfalarda savundum, bunu bilenler bilirler. Bu yazılarımı bulmak o kadar zor değildir. Senin ile birey hakları ve demokratlık kavramları üzerine biraz farklılıklar var düşünsel olarak aramızda. Ama, o kadar büyük farklılıklar değil bunlar. (İslamı bilende, bilmeyende tartışmakta) bu sana göre doğru olan bir şey değil! Bu bana göre doğru olan bir şey. Tek bir İslamın varlığına ben rastlamadım, Kutsal kitabın muhtevasında bile bunu bulmak mümkün değil. İslamın tartışılmasının temel özelliği din ulemalarının yaptırımlarına, çizdikleri çerçevelerine, koydukları kalın hatlara göre mi olacak? Ve bu dini ulemalar, yada din alimleri İslamın kendi içinde var olan çok büyük çelişkilerini keşfedince, yüreklerindeki korkuları attıkları zaman, kafalarında bulunan Fanatizmi ve Tabuları yıktıkları an İslam’dan uzaklaşırlarsa, bu çizilen yasakçı çerçevenin anlamı ne olacak??? Yani ümmetçilikten ne zaman kurtulabilecek tartışamayanlar, tartışmaya yasaklananlar??? Kaybettikleri o kadar yılların hesabını kim verecek??? (Bu işin bir bölümü!!!) İkinci farklı bir bölümü!!! Özgür düşünebilen birey kalın çizilen hatların yasakçılığından her zaman rahatsızlık duyar. Bunun özgüllüğü ahlaki tartışma adabının bilinmemesinden oluşmasıda yasakçılığa hak tanımaz. Çünkü tartışılan konu oldukça eklektik bir konu ve kişiler kendilerini bu muhteva ile kişilik oluşturduklarını ve birey olduklarını sanmaktalar. Günümüz dünyasında ilk defa İslam hem İslamı kullananlar tarafından, hem Islama inananlar tarafından, hem İslamı eleştirenler tarafından, hem İslamı dönüştürmeye çalışanlar tarafından tartışılmaya, irdelenmeye bu kadar açık bir şekilde yapmaktalar, bu yeterli mi? Elbet hayır daha çok tartışılmalıdır şu an dünyanın en önemli meselesi( olumlu ve olumsuz) olan bu konu. Üçüncü farklı ve demokrat olmanın temelini oluşturan en önemli nokta!!! Ya sev, ya Terk et cümlesinin temeli bizler ve onlardır, yalnızca otoriter, milliyetçi, dinci, ırkçı ve farklı olana yaşam hakkı tanımayan ultra, çok yönlü Faşist bir yaklaşımın temel yapısıdır. Bizler tüm farklılıklarımız ile bir arada yaşayabilmeyi, birbirimize tahammül edebilmeyi, birbirimize yaşam ve var olabilme hakkını sunabilmeli ve savunabilmeliyiz. 1400 yıllık İslami geçmişin Anadolu 1300, 1400 ortalarına kadar geçen sosyal, felsefik yapılanmalarının dışında olumluğu gösterebilecek bir konumunun olmamasını bilmeme rağmen bir arada yaşayabilmeli ve tartışabilmeyi de yaratabilmeliyiz. Bu sayfalarda İslamı, olgun, insani ve sevgi temellerinde tartışabilmek çok zor, bu durum o dinin politize edilmesinin ne kadar kolay olduğunu da göstermektedir. Ben şu an yer yüzünde hiç bir dinin bu kadar kullanılmaya açık ve çıkar temellerinde bu kadar politize edilerek istenilen şekle uydurulduğuna şahit olmadım. Umarım bu konuya biraz olsun açıklık getirebildim. Din insanlara ait bir olgudur, vücut tende ruhu taşıdığı sürece gelen ve o fizikte bulunan ruh bu dünya konumunda salt insandır, vücuttan ayrılan ruh insanlığını tamamlamış yalnızca ruhsal varlıktır, artık insan özelliğini tamamlamıştır. Bu bağlamda din ve dinler yalnızca bu dünyaya ait bir meseledir. Sevgili Tanrının din kavramı yoktur, ruhsal varlık kavramı vardır. Tekrar sana dostça selamlar... Yazının diğer bölümlerini şu an okuyabildim Lala tekrar yazmayı uygun buldum oldukça olumlu yazdıkların. Tekrar dostça selamlar... |
Yine mükemmel, aydinlatici bir makale
Selamlar Roman,
(Laladan degilse üstad demek gerekiyor sana), GB acik olmadigi icin biraya yaziyorum, umarim diger arkadaslar rahatsiz olmazlar!!! Sende Lala da bizlere insanlik örnegi veriyorsunuz. Her ne kadar bir konu yanlis anlasilsada, farkli görüsler olsa da, iki aydin, bilincli, zeki ve kendini bilen insanin bu belki biraz nahos durumu nasil kontrol altina aldigini gözler önüne serdiniz. Bogmadan, SIKMAdan, bilinclendirerek; ben severek okuyorum Lalayi da senide. Sizler ve sizin gibi hos görüyü ve saygiyi, en zor durumda bile elden birakmayan arkadaslar sayesinde "yeni neslin" sayfalari bilincli ve sayginin kiymetini bilen insanlarla dolacak eminim. Bilinclendirdiginiz müddetce foruma sonuna kadar hakkini verdiginizi düsünüyorum. Umarim sizler gibi bir cok arkadasla burada ön yargi olmadan, birbirine satasmadan, asagilamadan, kisisel cikarlari ön plana almadan bilgi alis verisinde bulunma imkanim olur! Saygilar Peren |
mükemmel bir Tükçe,harika bir üslup,muh-
tesem bir yaklasım...cümlelerinizi Aziz Türkçe"mizin güzide kurallarına göre incelemeye kalksak herhalde 100 üzerinden eksi 1500 falan alırdınız.kullandıgınız hosgörü üslubunuzda ettiğiniz içine etmek tabiriyle özdeş kabul edilebilecek bir tarzda.sanırım bir Türk dil bilimcisi olarak bunu söyleme hakkına sahip yegane ustun nitelikli sahıslardan biri olsam gerek.Türkçeyi ve üslubu dogru kullanmak adına burda guzel yazılar bırakanlar yok diil tabi.mesela peren hanım mesela ogrenci gibi.ama kızma galvani sen türkçenin içine resmen ediyorsun.hakkında tutanak tutulup sorusturma baslatılıp türkçye zarar vermek sucundan dava acılıp mumkunse idam edilmen gerekiyor.ettiğini anca paklar:)
İslamın tartışılmasının temel özelliği din ulemalarının yaptırımlarına, çizdikleri çerçevelerine, koydukları kalın hatlara göre mi olacak? Ve bu dini ulemalar, yada din alimleri İslamın kendi içinde var olan çok büyük çelişkilerini keşfedince, yüreklerindeki korkuları attıkları zaman, kafalarında bulunan Fanatizmi ve Tabuları yıktıkları an İslam’dan uzaklaşırlarsa, bu çizilen yasakçı çerçevenin anlamı ne olacak??? Yani ümmetçilikten ne zaman kurtulabilecek tartışamayanlar, tartışmaya yasaklananlar??? demişsin!!!bu hicbir zaman olmayacak.oldugunda da kıyamet kopacak galvani.cunku islam senin anladıgın sey değildir.islamı anlayan Allaha teslim olur ve fuzulu işlerden sıyrılıp bundan onceki hayatının hicliği için gunde en az bes vakit tevbe eder.cunku yeryuzunde ve gokyuzunde ve bunun arasında ve dısında islamdan baska dogru hak yoktur.bahsini ettigin islam alimleri yuzyıllar boyunca onbinlerce ciltilik kitaplar ve kendi hayatlarında tum islam ummeti de kendi hayatlarıyla bunu kanıtlamıslardır.gerektiginde canlarını kanlarını vererek ispatlamıslardır.gercege dogruya hakka adalete kayıtsız sartsız inanmanın suphe etmemenin ne demek oldugunu binlerce kez gostermişlerdir.canakkalede mesela.mesela imam hanefi canıyla gostermiştir bu gercegi.dini kendi siyasetlerine alet etmeye calısan ve zulmeden (MUSLUMAN)idarecilere karsı. siz kendi kafanızda yada kafalarınızı imaL edenlerin kafalarında uydurdukları uyduruk din tanımına gore hareket edip islamı da bu kalıplar dogmalar uzerinden degerlendirip burda acayip sacma insanı her tarafından gulduren ve bazen sinirlerini bozan yorumlarda bulunuyorsunuz ve buna tartısma diyorsunuz.aklın ozgur ve hareketi diyorsunuz.ve tartısma hakkını verdiginde bu insanların bu dogmalardan sıyrılmaktan baska yapacagı yoktur diyorsunuz.sizin aklınız bu kadar.bu sacmalaıga inanacaka kadar aklınız var.galvani sana ben de aynısını sorayım:siz bu dogmalarınızdan bir an olup sıyrıldıgınızda ve gercegi hakkıyla gordugunuzde içine dusmus oldgunuz rezaleti zulmu ahmaklıgı cırcıplak temasa ettiğinizde siz bu uydurduklarınızın ne kadar sacma ve basit kaldını anladıgınızda bunca zırva nolacak?eeee.ne oldu simdi?aynısı değil mi? yeryuzunde toplumsal alana cıkmıs ve yayılmıs hicbir SEY yoktur ki cesitlenip zenginleşmesin.hicbir din siyasal akım sanat akımı yada ekonomik yapılanma tek bir formda degildir.bunun bir zenginlik oldugunu her aklı basında olan bilir.katıldıgım tek noktan var goruslerinde.okyanusları tasıracak kadar cehaletin insanların her tarafını tepeleme kusatmıs olması.bütünlük duygusundan yoksun paramparca olmus kişiliklerin hicbir seyi tam olarak degerlendiremeyen ve her seyi her halukarda gundelik cıkarlarına gore yontmayı hayat dusturu edinmiş zavallı yıgınların burada yeni neslin fırsat avcılıgı yapmak için kurdugu tezgahta kişisel tatmin adına bir yıgın zırva zırvalaması da aklı basında olan insanlar tarafından gayet iyi yorumlanmaktadır.bu sekilde yetismiş yeni nesilden dahiyane sozler beklemek bir acayiplik olurdu.dini insanların kurtulusu her seyden once kendi KURTULUSU olarak algılayan insanlar ın din hakkında daha tutarlı konusacagını konusmasını beklemek en mantıklı seydir.akıl bunu sart kosar ama bu zırvaların dollenme ve dogum sebebi yeni neslin her sey hakkında oldugu gibi din hakkında da hicbir sey bilmemesidir.gundelik hayatını kısır ve anlık tatminlerle doldurmaktan baska bir hayat tarzını algılayamayan insanların oteki dunyayı Allahı ,,rasulun Allahın emri ile oteki dunyayı haber verip tum insanların kurtulusu için insanları oteki dunyaya hazırlama cabasını anlamasını bekleyemeyiz. insanı her yonuyle kusatıp oteki dunyaya gittiginde hayrına bir seyler yapması için hazırlamaya ve kendilerini krutarmaları için Allahın ihsanı olarak nasıl yasayacaklarını gostermeye cabalayan Muhammed sav in dinini yani islamı hrisityanlık ya da budizm kominizam vb gibi degerlendirme yanlısına dusmemek gerek.İslam siyaset ekonomi sanat vb tum alanlarda hayatın kendisini her seyiyle belirleyen bir yapı arzettigi için bugun herseyiyle her yerde herkes tarafından cogunlukla cehalet sacarak ve suclayarak tartısılıyor.yeryuzunde her sekilde zulmun hakim oldugu mazlumların (din ayrımı gözetilemeden ama cogunlukla muslmunaların) en rezil sekillerde ezilip somuruldugu bir dunya duzeninde islamın yukselip hakkı adaleti seref ve haysiyeti ortaya cıkarması kalbinde seref haysiyet adalet gibi duyguların yer etmedigi etse bile kirlenip kokusmaya yuz tutmus bilimum ideolojilerin midesinde erimeye yuz tuttugu isnaların yasadıgı dunyada islamın adaletini Muhammed sav in sefkat sevgi ve mucahitliğini karalamaya girişmek de ole bilinmeyen cok da umursanan bir sey değildir.Peygamber namaz kılarken kabede kafasına deve iskemesi bosaltanlarla bugun islama olmaz hakaretler savuranlar arasında hicbir fark yoktur.islam o zaman peygamberin olumunun ardından 50 sende uc kıtaya yayılmıs,bir yıgın çalkantı zulum kirlenme tecrubesi atlatıp 1400 yıl sonrasına sapasaglam ulasmasını bilmiştir.buda yuzyılların birikimini saglamıstır.gercekten dedigin arastırma ineleme gozlem vb lerini yapan hickimsenin musluman olmaktan kacısı yoktur.ama temiz bir sekilde adalat sefkat dogruluk ve gercek adına.sence yahudilerin flisitinde yaptıkları tum hristiyan dunyasının veridigi destek diger dunyanın cıkarlarını korumak adına sessiz kalması ve bunun her sekilde muslumanlar uzerinde donup durması kabul edilebilir bir sey mi?siyaset yapıyorum.bunu dinimi merkeze alarak yapıyorum.nolmus?kim yasaklamıs?lenin mi?o kim be?freud mu?kim takar yalova kaymakamını?din merkezli siyaset yapılmaz yapılamaz diyenler kendi akli hamakatligini gorseler cok daha iyi olacak.israil denen devlet ucaklarla gocmen tasınarak dini bir sapıklıgın neticesinde kurulmustur.bush denen gerizekalı da kendi dini sapıklıgını tatmin etmek için koca ıraka girip dunyanın basına musallat olmustur.zatı sahanen izin versede biz de Allah diyip bu sapıkların sapıklıklarını yuzlerine carpalım dimi!bugun olmasa da yarın.sairin dedigi gibi kim bilir belki yarın,belki yarından da yakın. turkiye cumhuriyeti turk milleti tum varlıgını sadece ve sadece islama borcluyken hangi akılla bu tur yorumlar serdediyorsunuz anlamak guc.(bu sadece laf.bilioz hangi aklılla yada daha dogru tabiriyle hangi akılsızlıkla ve de sapıklıkla.siz somurge aklıyla.sizi soyletenler de somurgeN aklıyla.aranızda sadece bir harflik bir fark var!!) gorusmek uzere galvani. |
Hep aynı nakaratlar senden Babur!
Bu kadar uzun, uzun yazdığın şeyler benim yukarıda yazdığım makalenin ne kadar doğru olduğunu perçinlemekten başka bir işe yaramıyor.
Hep aynı yazılarını okumakta artık bana bir zevk vermiyor. Sana cevap olarak yukarıdaki makalemden bir alıntı bırakıyorum. Kafana göre takıl Babur... Ya sev, ya Terk et cümlesinin temeli bizler ve onlardır, yalnızca otoriter, milliyetçi, dinci, ırkçı ve farklı olana yaşam hakkı tanımayan ultra, çok yönlü Faşist bir yaklaşımın temel yapısıdır. Bizler tüm farklılıklarımız ile bir arada yaşayabilmeyi, birbirimize tahammül edebilmeyi, birbirimize yaşam ve var olabilme hakkını sunabilmeli ve savunabilmeliyiz. 1400 yıllık İslami geçmişin Anadolu 1300, 1400 ortalarına kadar geçen sosyal, felsefik yapılanmalarının dışında olumluğu gösterebilecek bir konumunun olmamasını bilmeme rağmen bir arada yaşayabilmeli ve tartışabilmeyi de yaratabilmeliyiz. Bu sayfalarda İslamı, olgun, insani ve sevgi temellerinde tartışabilmek çok zor, bu durum o dinin politize edilmesinin ne kadar kolay olduğunu da göstermektedir. Ben şu an yer yüzünde hiç bir dinin bu kadar kullanılmaya açık ve çıkar temellerinde bu kadar politize edilerek istenilen şekle uydurulduğuna şahit olmadım |
e herhalde galvani..
bunu anlamadan malesef diğer nakarata gecemiyoruz.biz soyluyoruz alen her daim kendi bildigi nakaratı sayıklıyor.Aşağıda yazdıklarına bu sayfada defalarca cevap verdim.sanırım ugrasmaya degmicek.illede cevap diyorsan eski makalalerimi mail adresine postaliyim.belki bu sefer bir harf olsun girer kafana...ister misin???:)))
|
Gercek dogru din diye bir sey yok
DIN bireyseldir ve herkes ayri ayri anlar kavrar yorumlar ve yasar...
Önemli olan artakliklar ve takvadir |
Musst du auch nicht.. :)))
si ist Demokratie... Religion aller Religionen :)))
|
Ben dürüst insanları severim Babur!
Hani insanda bir utanma, ar, edep ve saygı denilen kültür ve adap olur! Bunlar senin içinde bulunduğun küçücük dünya ile ne ilintili, nede bağlantılı Babur.
Adın Lala olmamasına rağmen fırladın... Senin yazılarından hiç bir zevk almıyorum, nedeni bütün yazılarının içeriği yalnızca içi boş koskocaman propaganda, ben sevmiyorum propagandist yazıları ve kişilikleri. Çünkü bütün hizmet ettiği tek bir şey var DEMAGOJİ.. Bütün ideolojiler ve propagandalar geçicidir... Ne demagoglardan, ne propagandacılardan, nede sürekli aynı şeyleri zırvalayanlardan, içinde tek bir ifade, ide, yapıcı bir dönüşümü olmayan, sayfalarca bomboş karalanmış, bin bir yanlışlıklar ile dopdolu olan konulardan oluşmuş, içinde ışıldayan bir yazı ruhu bile olmayan kelimelerden hoşlanmıyorum. Seni düzeltmek ve düzenlemek benim sorunum değil bu durum senin kendinin sorunun Babur. O kullandığın rumuz ismini bile nereden geldiğini ben öğretmiştim sana, bilmem hatırlarmısın. Senin sorunların çok fazla, şurada iki satır yazı bile yazmasak, oturup bir makale bile yazamayacaksın, bu güne kadarda hiç bir makale yazmadın, yalnızca yazılanlara müdahale ettin. Hani ettiklerinin içinde oluşturmaya çalıştığın bir şeyler bulunsa yine eyvallah. Lakin bir insan kendi beyniyle, düşünce metodu ile, bilgi dağarcığı ile bu kadar karışıklığın içinde olursa, haliyle ortaya yukarıda saydıklarımın dışında başka bir meziyeti dökemez. Emin ol bu meziyetlerin seni hiç bir zaman geliştirmez, ve benim yaptığım gibi ezberlenmiş olan kelimeleri okumak için tekrardan bir zahmete katlanmamak için atlayarak okunur. Hırçın, saldırgan, ithamcı ve hakkımda idam fermanı bile verebilecek kadar küçüldüğünü görmek dahada üzücü. Her neyse sen daha bir birey olamamışsın, demokrasinin evrensel özgürlüğünden henüz bir şey anlayamadığın için, düşünceye düşmansın. Senin ben bir birey olarak dindar olduğunu da düşünmüyorum. Sen dini politik malzeme olarak kullanıyorsun, sevgili Tanrıya da dürüst değilsin. Fakat bu savunmaya çalıştığın dengesizlikler, kopukluklar ve büyük meraklar belki ilerde seni bile değiştirebilir, idamını istediğin şahısın yazılarını büyük bir özlem ve merak ile bekliyorsun. Ben yalnızca bir felsefik düşüncenin kısa bir açılımını koydum, bir düşünüründür o cümle yazayım da unutma kuzey Hindistan Türkü. < Ben senin düşündüklerini savunmuyorum, ama onları savunabilmen için yaşamımı seve, seve vermeye hazırım. > İşte böyle Babur efendi... |
ben de galvani....
burası bir forum sayfası olduguna göre lala ya yazmıs oldugun yazı lalaya has olmaktan cıkıyor.ona has yazmak istiyorsan gb sine yazabilirsin.bence tabi.
ayrıca idamlık demem baya dokunmus anlasılan.dili dogru kullanmaktan bahseden birisinin bunu en azından az kusurlu bir dille yapması erekir diye dusundum.hata ettiğimi de sanmıyorum.bir turk dil bilimcisi olarak br acıklama yapmıs olmakla seni en azından daha kontrollu yazmak adına uyarmak istem.tabi anlayabilmeni umarak.peren hanımın yazıklarının bir harfini bile kabul etmememe ragmen dili kullanmak bakımından sorunsuz.mesela kerio nun argoya kacması haricinde yazdıklarını cok yerde takdir etmeme ragmen(ozellikle son kadın tartısmasında)bazen gercekten dile dokunan ifadeler kullanıyor.ama kerioyu nerdeyse 2 senedir okuyorum.ilk yazdıklarıyla son yazdıkları arasındaki dil gelişimi hakkaten göze carpıyor.bu acıklamaları da bir dil bilimi matıgıyla yapıyorum tabi.ukalalık olsun diye değil.kendi yazdıklarımda bile bir cok hata cıkarken insanları asagılamak maksatlı bir tavır serilemek gercekten grenc olur.iğreclik etmek derdim yok ama.farkında mısın bilmiyorum seninki bu kapsama giriyordu.dili dogru kullanmak adına bol keseden ahkam keserken kendi yazdıklarının dil kurallarını ne hale getirdigini gormeni istedim.kaale alırsın almazsın çok da umrumda değil.ama hakkaten yazılarındaki dil idam edilmene yeter:) birkaç kez buraya makale bıraktım.haklısın cok degil.degmez.arada bir girip uc bes cevap karalamakla yetiniyorum haklısın.cok da umrumda diil.buraya yazı bırakmam eski bir alıskanlıktan kurtulamamamla alakalı bir sey.işim yok uzun uzun dusunup vakit ayırıp buraya makale bırakacagım.ayak ustu yazdıgım yazılarla idare ediyorum burda.yeterince katillik ediyorum vaktimin canına kıymak adına.anlatabildim mi? yazdıklarmın hemen hepsinde iman esası uzerinde durdum.imanın ozunu anladıgım sekilde aktarmaya calıstım.cunku problem sadece burda.islam inancının temelinde olan tevhid inanının nasıl sekillenmesi gerektigini diaktik olmayacak sekilde hayatın içerisinde yansıtabileck bir anlamda aktarmaya calıstım.peygamberin ne işe yaradıgı islamın ne işe yaradıgı ve ne yapmaya calıstıgı konusunda en temel kaideleri anlatmaya ugrastım.mesela peygambere iman ve bunun anlamı.bunu anlamayan islamı anlayamaz.derdim bu. ayrıca sürekli vurgulamaya calıstıgım sey ""SİZİN DÜŞÜNCE SİSTEMATİGİNİZ,,DÜŞÜNME VE TARTISMA SEKLİNİZLE SİZİN ÜŞÜNELERİNİZE VARILIR""dı.sizin gibi düşünmüyorum.sizin kullandıgınız aklı kullanma yontemlerini de reddedyorum.zaten hata orda.tartısma seklinizide kabul etmiyorum.unku farkında diilsiniz.hepsi sahtekarca.kişinin kendisini ve karsısındakini kandırasına donuk laf salatası uretme TEKNİKLERİNDEN İBARET.hepsi bir yıgın demogoji.yalan zırva.teknikleriniz ve soyledileriniz.soyledikleriniz zaten bu yuzden bu teknikler tartısma ve dusunme sekilleri yuzunden zırvadan oteye gitmiyor.sozunu almıs oldugun voltaire denen gercek için de aynı seyleri soylemeden edemeyecegim.adam neredeyse sıfırken cocuklugundan itibaren ettigi yalakalılar neticesinde oldugunde bilmem kaç odalı yetmiş kusur hizmetcili bir konaga ve bilmem ne kadar bir birikime sahip olmasını bilmişti.yane nabza gore serbet vermesini ii bilen biriydi.tam bir sahtekardı. hasılı kelam bahsini ettigin tartısam uslubundan demokrasi saklabanlıgına kadar hersey bir sahtekarlıkla orulu galvani.ve ben bunu yutmayan CİNS lerdenim.demokrasinin metroplou kontrol etmek ve savası metroplden uzak tutmak amacıyla dayatılan kısırlastırma ve gtume amaclı dusunce ve kontrol mekanizmaları butunu olduunda diretiyorum.bu konu hakkındada defalarca tartıstık.bir ere varıldı mı?bir yere varılması stenmiyr zaten aksine bir yere varılmaması bir yerlerde deli gibi dolanıp durulması isteniyor..demokrasi sayesinde idealizm torpulenip herkesin yuvarlak tırpanlanmıs snirleri alınmıs dusunce ve yasam standardizasyonuna boyun egmesi amaclanıyor.kimse istedigini elde edemiyor ama herkes bir seyler elde ediyor.ve bununla tatmin olması beklenior.her tarafa suni tatmin aracları pompalanıp insanların guya ozgurce yasamaları diledikleri gibi dusunup bunları uygulamaları salanıyor.halbuki kontrol mekanizmaları o kadar kuvvetli ki insanlaın e düşüneceklei yıllar onceden hesaplanıyor.. islamın mesele olması da burda.islam tum hesaplamaları devre dısı bırakıyor.kontrol edilemiyor.yuzyılları askın bir zamndan beri islam kendi kontrol mekanizmalarından yoksun ama hala kontrol edilemiyor.ve senin istediin sekilde reforme edilmesin onu acılmaa calısılıyor..unku böylelikle kontrol edilemeyen ve gudulemeyen hicbir sey kamayacak galvani.finans kapital kıyamete kadar mureffeh bir hayat surecek..vb vb yane galvani ben yine aynı seyleri zırvaladım durdum:)ama bunlar benim zırvalarım.senin söledlerinse senin zırvaların diil galvani.birilerinin ustaca yuklediyip prramladıkları bir yıgın kukla saklabanlıgı.ben sahtekar diilim.sen zırvalıyacaksın diye olurum gibi gerzekliği savunmam.demogoji nin hası.. yazılanları aynı nakarat diye asagılayıp hohoho demek de ayrı bir teknik.tartısma teknigi.guya.ahiret inanının gerceklii ve temeli hakkında tek kelime etmeden edemeden laf canbazlıgına soyunmak gercekten sahtekarlık.soylesene galvani sence ahret ne demek sana ne anlam ifade ediyor?her seyi Allaha meleklerine kğtaplarıne peygambelerine kadere ve AHİRET UNUNE iman dayanan bir dini Allahı kitabını peygambeini kendine ore uydurduunu varsaarsak ahretni nasıl algılıyorsun?kadere hiç girmcem.dierlerine bilimum seyler uydurdun hade.buna ne uyduruyon cok merak ettim.he inanmıosan senle neyi nasıl tartısayım galvani????(tahmin edebiliyorum ahret yorumunu da sonsuz sevi olan yaratıı guce sonsuza kadar katılmak ve onla birlikte hayatının devamında rol almak..sakın guldurme beni galvani) gorusuruz galvani... (yazıları hızlı yazdıgım için he halukarda yazı yanlısı cıkıyor.cafe klavyesi.tr de cafe klavyesi.kullananlar bilir.Allah kullananlara sabır versin) |
bir de cok guldum su dediğine..
babur isminin anlamını sen acıklamıssın bana:)galvaniiiii!!komik olma.turkolog oldugumu soyledim dimi.daha oncede defalarca.sence adamı tanımıyor olmam mumkunmu?durust olmak gerekirse onceki niki kapatıp bunu almam bir kaç sn ye surmustu.nickim nolsun dedim.birkaç sn dusunup bu olsun dedim.tac mahal hayranıyımdır.o bakımdan. yane galvani ukalalık yap da galvani komik olmasın otursun biraz.ben de ukalalık yapıyorum.hem de buyuk zevkle:)kendimden emin olduumu ok cok ukalaca gostermenin ii fikir oldugunu dusunuyorum.kim ne der umrumdada diil.emin oldum seyde alttan alacak diilim.Musluman karsı sefkatli kafire kaSI azametli olmak boynumun boru..hem de en alaycı sekliyle..behe zurna diyerek..mesela gunese kablumbaga diyene de evet kabul etmiyorum ama bunu sooleme hakkın için ölürüm diyecek kadar da salak diilim.adama sen salaksın demekten gocunmam yani.hem de ukalaca sırıta sırıta:DDDanlatabildim mi galvani.komik olma...:)
|
!!!!
Demek sen dil bilimcisi ve Türkologsun Babur efendi. Yani bir bilim insanısın, yazdığına önem veren, değer veren titiz bir bilimci ve ana diline müthiş saygılı!!!
Buna rağmen bu yazıları buraya bir bilimci ve dil ilimcisi olarak postalamaktan hiç bir utanç ve rahatsızlık duymamakta, tüm suçu Anadolu’da bulunan köhne bir kahvenin paslı bir klavyesine yüklemekte. Evrensel konumların değerleri ile yetişemeyen, diplomaları yalnızca Anadolunun üçüncü sınıf üniversitelerinde geçerli olabilen, dünya ülkelerinde kaile bile alınmayan bu tür tuhaf diplomalı bilimcilerden başka tür mesleki bir dürüstlülük beklemek haksızlık olur. Çünkü kapasitesinden daha fazlasını istemek lüksümüz olamaz. Olursa işaret parmağını sallayarak bize dil biliminin ne kadar önemli bir bilim olduğunu bu Türkçe’si ile açıklar zatımız. Yalnızca büyük bir utançtır benim açımdan bu tür ilimci ve bilimci olduğunu düşünen zatlar, yazık bunlara verilen diplomalara. Ağlanacak hallerine gülebilen tuhaf bilimci ve ilimci diplomalılar, dünyanın hiç bir medeni ülkesinde geçmeyen kağıt parçacıkları. Boşuna değildir gelişmiş ülkelerin hiç birisinin içinde yer bulamaması Anadolu Fakültelerinin. Koskoca Anadolu ilimcisi ve bilimcisi insanları kimlik olarak Müslüman olanlar ve olmayanlar olarak ayırarak değer vermekte! Bir insan bu kadar zırvalar, bir insan bu kadar cehaletini arka, arkaya yazdığı Türkçe’nin en güzel incileri ile pişkince sırıtarak onur duyar. İnsanlar önce salt insandır, okula giden, işe giden, gezen, tozan, hasta olan, gülen, ağlayan, mesleği olan, olmayan, cahil olan, bilgili olan, farklı cinsiyeti olan, çocuk olan, büyük olan, yaşlı olan, farklı milliyeti, dilli, dinli olan, seven, sevilen, iş arayan, zengin olan, fakir olan, okuyan, okumayan vs, vs. Bütün bunların toplamlarıdır insanı insan yapan, ibadet ve dine günlük bağımlılık oranı bir insanın belki en fazla iki, üç saattir, en uç noktada. Diğer günün tüm bölümlerinde de bir insanın yaşamı vardır ve ibadetinden çok daha büyük bir bölümünü kapsar bu dönemi. Burada bir insanın Müslüman olup, olmaması o insana yeni bir kimlik vermez, dinsel özgünlük laik toplumlarda kimlik olarak bir yasal statü yaratmaz, hiç bir laik anayasada bireyler dinsel özgünlükleri ile değerlendirilmezler, laik anayasalar ve toplumlar ümmetçiliği yıkıp, yok etmişlerdirler. Bütün bunları kendisini bir ilimci ve bilimci olarak sunan zatın bilmesi gerekir. Demokrasi bütün bu farklılıkların bir arada harmoni içinde yaşayabilmesini oluşturduğu evrensel yasalar ve kültürler ile yaşatabilendir. Bizler ve onlar kavramları Demokrasilerde yer bulmaz, demokrasilerde bireyin özgürlüğü ve mutluluğu temel alınır. Ve hiç bir Demokrasi ile yönetilen toplumlarda ümmetçilik yoktur. Din ve ibadet Tanrı ve ona inanan arasında ruhani bir özgürlüktür yaptırım değildir. Kafasında temelden batıya karşı, batı moderniz mine karşı, batı değerlerine karşı, batının insana sunabildiği saygınlık, güvenceli bir yaşam ve insani mutluluk sistemlerine ve gerçeklerine karşı elbet bunları kendi insanlarına sunamayan toplumluların, toplulukların ve bu tür şahısların aşağılık kompleksleri mutlaka olacaktır. Toplumsal özgürlükleri, bireysel mutluluk ve özgürlükleri ve sivil yaşamın var olan şu anki tüm değerlerini, düşünce ve vicdan özgürlüklerini var olabilecek konumunda (şu an için) en iyi sunabilen ve yaratabilen tüm toplumlar batı toplumlarıdır. Hiç bir gelişmiş insan ve topluluklar geriye dönmek için yaşamaz ve mücadele vermez, toplumları teknolojiler değiştirir ve dönüştürür, bununda kaynağı bireysel özgürlük ve özgür düşüncelere değer ve destek vermekten geçer. İslami topluluklar batıdan uzaklaşacağına batı ile bütünleşebilmenin yollarını aramalılar. Buda önce ümmetçilikten kurtulmak ile olur. İşte böyle Babur efendi, aramızda ki dürüstlülük farkı çok büyük, ben bireyin mutluluğunu ve özgürlüğünü savunuyorum, sen ümmetçiliğin. Bu yüz yıl evrensel Hümanizm yüz yılı olacağından emin olabilirsin. Dünün tüm ulus devlet sistemlerinin hepsi parçalanmakta.. İyi yazmalar dilerim sana... |
....!!!!!?????""""""""""::::::;;;;;===0)
1)dilbilimciyim ama ovunmedim galvani. buraya yazdıgım yazıların kalitesini de umursamıyorum.dilbilimci ya da bilim adamı edasıyla yazmadıgımı ,ayakustu yazdıgımı ve vaktimin degerli oldugunu söyledim.(uni okurkende böyleydim .gıcıklıgına)yazı yanlısı hakkaten cok fazla oluyor.bir de bunları duzeltmek için vakit harcamak bana cok mantıklı gorunmuyor.bazen ugrasıyorum ama degmez demiştim zaten.
2)tr unileri hakkında solediklerine ben de katılıyorum.hatta bunu uni yıllarında hocalara carpıp durdugum için ismim muhaliflerin uyuzların basında anılıyordu.haklısın tr de uniler diploma dagıtan ortaokul duzeyinde ileri duzey yozlastırma kurumlarıdır.yani ben burda ortaokul duzeyinde bir dil yaklasımı sergiledim.bilgim ortaokulda yetebilcek duzeyde bir birikime sahiptir sanırım.senin hakkında yorum yaparken de ileri duzey dilbilgisi mantıgı gutmedim.anlatabildim mi galvani:))))ortaolul cocugu bile senden daha anlasılır ve duzgun yazıyordur eminim.dilbilgisi kuralları baglamında tabi.bilgi birikimin ve kulturel duzeyin hakkında değildi yorumum.dedem yasında adamsın elbet bileceksin birçok seyi.sunu da ifade edeyim.Son yazında baya baya titiz davranmıssın.dudaklarım ucukladı valla:)))) 3)haklısın insanları musluman olan ve olmayan olmak üzere ikiye ayırıyorum.senin demokratik olan ya da olmayan humanist olan ya da olmayan bilimci olan ya da olmayan gibi.otekilestirme insan haysiyeti ve insanın ozune duyulan saygı acısından yaptıgın yorumları da yine cehaletine ya da inadına baglayarak gulerek karsılıyorum.birlikte yasama kulturu acısından yeryuzunde islam ulkeleri kadar gelişmiş bir anlayısın olmadıgı hickimsenin reddedemedigi bir seydir.istanbul dune kadar lubnan ve islam alemindeyken kudus gibi yerler birlikte yasama ve otekilestirmeme acısından bilimsel incelemelerin merkezine oturmus yerlerdir.bir de endulus tecrubesini ,kıskırtılan ermenilerin memleketin en zengin insanları olmalarına ve daima el ustunde tutulmalarına ragmen en ufak kıskırtmayla binlerce muslumanı katletmelerini mesela en son fransa daki olayları goz onunde tutarsak otekileştirmenin nereden peydahlandıgını gormek için bilimsel bir yıgın felsefe uretmenin de geregi kalmaz.sadece ornekler yeter.batı medeniyetinin temellerini atan yahudilerin son zamanlarda yaptıklarını abd deden batı medeniyetinin guc merkezinin ve destekcisi olan avrupa ulkelerinin ortaya koydukları yalancık tepkileri de herhalde birlikte yasamak adına ettigin zırvaları curutmeye yeter .bosna hersek katliamı ve gecen anılan srebzenitza soykırımını da eklemeden edemiyecegim.hollandalı barıs gucu askerlerinin gozleri onunde korumalı bolgede yapılanlar yeter galvani.koruyan askerlerin de o soykırıma sırf bu kişilerin adları musluman oldugu için katılıp onlarla birlikte yaptıkları unutulabilecek ve umursanmayacak seyler degildir.tedbir almamak salaklık olmaz mı?yuzlerce yıl birlikte yasma tecrubesi gecirmiş ve rusdunu ispat etmiş musluman toplumlarla yuzlerce yıl kendi kendisini olduren bir medeniyeti hangi akılla kıyaslıyorsun?daha dun 2. dunya savasında kırk mlyon insanı ,kendi insanını katleden medeniyet kendisinden olmayanı ne hale sokmayı dusunur hic akledemiyor musun?avanak degilim galvani.kafire kafir derim kabullenmem.bu onun canına namusuna kastettigim anlamına gelmez.otekilestirme batı medeniyetine has bir yaklasımdır.ve gorebilene binlerce ornek vardır. 4-)laik değilim laikliği de benimsemiyorum.laiklik devlet duzeni için gecerlidir.islamın sadece devlet duzeninde uygulanabilecek temel kuralları vardır.dolayısıyla musluman devetler laik olamaz.ama hristiyanlardaki ruhbanlıgı ve tarihi tecrubeyi dusunursek onlar için laikliği anlayabiliyorum.o yuzden laiklik laik anayas vb gibi ovgulerinin hicbirini umursamıyorum.bununda bir gericilik oldugunu dusunmuyorum.toplumlar kendi tarih din ve kulturel miraslarına gore sekillenir ve her toplum bu unsurlara gore kendini sekillendirir.devlet duzeninde de bu boyledir.sen batı toplumunu ve gecirdigi evreleri kutsadıgın ve bunun dısında bir seyi kabullenmedigin için islam toplumlarındaki hicbir yapılanmayı algılayamıyor ve olumlayamıyorsun.bambaska bir dunya.ayrı dunyalar.saldıran kim?lubnanda sehirden kaçan otobuse fuze atıp cocuları katledenler!!!! sunu da ekleyeyim:batı medeniyetinin evrelerine gore dusundugun ve bunu kutsadıgın için islamı merkeze alan hayat anlayısını geriye donmek olarak algılamanı da dogal kabul ediyorum.cunku kutsadıgın batı medeniyetinin belki de en buyuk sapıklıgı gecirdigi evreleri kutsayıp ilerlemecilik felsefesini incilin yerine oturtmasıdır.sen de bunu Kur"ana uygulamaya kalkıyorsun.yanıldıgın nokta burası. 5)sen ummetciliği kişiliği yok eden tek tipliliği dayatan bir toplumsal yapı olarak algılıyorsun.ummetin esası imana dayanır.imanlı insanların olusturdugu topluluga ummet denir.iman etme bilinci yani bilinç kişiligin temelidir.fazla uzatmıyacagım.Hz Muhammed sav hz omer mesela tek basına ummet olmaya yeter.mesela hz ibrahim tek basına ummetti der hz peygamber.iman sahibi olmak için insan olmak gerek.kendini bilmeyen dinini bilemez.mumin olmak kendini bilmekle baslar.yani ustun kendinden emin saglıklı bir kişiliğe sahip olmakla baslar.hep canakkale diyorum.12 milyonluk ulkede 250bin kişinin sehit oldugu canakkale de insanların seve seve olmesini bilecek bir kişilige sahip olmaları bu ulkenin varlıgını kurtarmıstır.kişilik olmadan iman olmaz.kişiligin merkezinde iman vardır.senin hatan bu.kişiliği parcaların birlesmesinden olusan bir butun olarak goruyorsun.islam da iman eden kişi butunlugu yakalamıs ve bir kişilige en bastan sahip olmus olur.ve herseyini gundelik hayatının her anını bu kişilik belirler.1 saatlik dediğin ibadet zamanları bu kişiligin zirve noktlarıdır.sen anlamazsın. 6)demokrasiye senin baktıgın acıdan bakmıyorum cunku saydıgın sonucların hicbirisi yeryuzunde yok.yasamıyor.hepsi hayal ve vadedilen seyler.yoksa!!! diyerek korkuların hakim kılınmasıyla daha iyisi olmadıgı için ve vazgecildiginde daha kotusu gelecegi için ,bu korkuyla dayatılıp kutsanan bir seydir demokrasi.totaliter rejimler doguran avrupa 2. dunya savasında milyonlarca insanın olmesine neden olmustur.onun oncesinde yasanan devrimler esnasında yuzbinler olmustur.onun oncesinde din ve mezhep savasları.romaya kadar gider baskı siddet zulum.kendi arasında bile birlikte yasama kulturu olusmamıs bir medeniyetin 2. dunya savası gibi bir devasa yıkımın ardından muazzam kontrol mekanizmalarıyla birlikte peydahladıgı zoraki ozgurluk afyonudur demokrasi.2.dunya savasından sonra uydurulan soguk savas manyaklıgıyla toplumlara kabul ettirilmiş ve bir yıgın meknizmayla koruma altına alınmıstır.ve aslında korunan sey batının hortumlamaktan dogma mureffehligidir.saydıgın hayallerin hepsi yapılan propgandaların tutması sonucu sende peydah olan uzantılardan ibarettir.ben de tutmuyor.ayrıca demokrasi de toplumların kendi tarih ve kulturlerine gore sekil alabilecek bir yapı arzetmelidir.oyledir de zaten.ama bize has bir turk demokrasisinden bahsedemeyiz dimi.cunku tr de demokrasinin sonucu islama varacak ve tr,, islamı ,,alternatif bir hayat anlayısına cevirip dunyayı donusturmenin onunu acacak.buna izin verirler mi?vermezler.kontrol mekanizmaları sastıgı anda darbe yapar yaptırır ve ulkeyi istedikleri yone dogrulturlar..al sana demokrsi.darbelerin tamamını da herkes bilir ki uluslar arası haber alma teskilatları tezgahlar.yani kendileriyle uyumlu calısmayan soyleneni yapmayan kimse iktidar olamaz.uyumsuz calısan kimseleri secen halklar her sekilde cezalandırılır.sadece islam ulkeleri için gecerli degil tabi.sen avrupada daha gelişmiş sorunsuz?! bir seyler yasayabilirsin ama tr de ve dunyanın diger kurtulmaya calısan ulkelerinde gecerli olan bu.senin gerceklerinle tr gercekleri cok uyumsuz.bunu kabul etmeyecek bir insan varmı?nerde kaldı bahsini ettiğin birlikte yasamayı ve ozgurlugu esas alan evrensel demokrasi kulturu???? 7)batıya ilmine bilimine fennine teknolojisine her seyine karsıyım.evet haklısın.ama asagılık kompleksine gidigimi iddia edemezsin.öyle bir knı mı uyandırdım? o kadar da ukalalık yapmıstım umursamadıgımı gostermek adına :)neden karsı oldugumu deflarca anlattım.gelişim asamaları itibariyle tum dunyayı bir zulum carkının esiri yapan bu yapının bir butun oldugunu goz ardı edemedigim için.teknolojsi ilmi fenniyle her seyiyle.ama bunları billmedigimi ve kullanmadıgımı soyleyemiyorum.cunku ben de bu carkın içindeyim.siz bu cakın asli parcasısınız ben se eziliyorum.hem madden ama hem de ozellikle manen.burda uzun uzun batı medeniyetinn insanı ne hale soktugunu dogayı ne hale getirdigini anlatmayacagım.dunyayı yuzlerce kez yok edehbilecek silahı imal etme hakkına sahip oldugunu dusunen insanların insan sevgisi hayata verilen deger konusunda tek laf etmege hakları olmadıgı gorusundeyim.sence bu bilim askımı guc askımı.guce duyulan sapıkca tutkumu.tum bilim teknoloji bu guc tutkusunun esiriyken insanlar da bunun için de turlu sekillerde can cıkarırken bana bilim teknolji medeniyet yok efendim insan sevgisi gelişme aydınlanma deme.aydınlanma batı medeniyetinin bir evresidir.ilerleme de oyle.ilerlemecilik de bu evrenin kutsnmıs ve felsfeye devsirilmiş politize edilmiş bir retoriginden ibarettir.ilerlemeciliği kabul etmiyorum.ilerleme batı medeniyetinin kendisini dev aynsında gorup yaptıklarını kutsamasından baska bir sey degildir.ve bunu kiliseyi al asagı etmege borclu oldugu için batının yaptıgı din dusmanlıgı anlasılırdır.ama bunu islam için gecerli kılmak ahmaklıktır.bir kere islamda dogayla bir butunluk vardır.savas yoktur.mucadele yoktur.dogaya hakim olmak diye bir sey dusunulemez.ilim de fen de o mecrada gelisir.dolyısıyla havanın kararması doganın eziyeti olarak algılanmayıp sınırsız enerji tuketmek yoluyla her yeri aydınlatacak faaliyetlere girismek gereksiz gorulur.bilinrki ihtiyac ihtiycı dogurur ve bunun sınırı yoktur.dogayl bir savasa girismeye baslarsan bunun sonu gelmez.gelirse kendisinin de sonu gelir.ve para tutkunu değildir muminler.batıdaki teknolojk patlamanın temelinde para duskunlugu vardır.nobel tnt yi vb ni icad etti diye milyarlarca dolara sahip oldu.bircogu oyle.bilim askı paraya sahip olduktan sonra salt bilimcilige dondu.cunku bilim para basmanın merkezi haline geldi.bilime verilen degerin kutsalııgı nerde galvani? 8:)batı toplumlarının zenginliklerini reklamlayıp toplumsal curumeyi ortbas etmeleri ,aynı zamanda suc toplumları olduklarını gizlemeye calısmaları da saklanamaz bir sey!uzak doguda deprem oluyor.belcikadan 400 kisi oluyor.listeyi ele gecirip o gece evlerini soyuyorlar.londrada suc oranları istanbulun iki katı.abd de sokakta 3 milyondan fazla insan yasıyor.saymakla bitmez.havalar sogudugunda istanbull ve moskovayı gosterdilerdi.moskovada sokaktakiler belediye binası onunde copte ısınmaya calısırken istanbulda belediye sokaktakileri zorla toplayıp spor slonlarına getiriyordu.sence neden?yahu sadece kadın ticareti ve yan sektorleyile elde edilen para yuz milyarlarca dolar .kabul edilebilir mi?islam ulkeleri yuzlerce yıldır somurulup fakirlestirilirken hala insanlıgını yitimemiş oldugu asikarken batı islam ulkelerinin tum maddi zenginliklerini hortumlamasına ragmen neden suc ve curumeye engel olamıyor?zengin mureffeh batı toplumları insanları mutlu ediyor da neden en ufak bir kıvılcım sokakların savas alanına donmesine neden oluyor?otel ruanda yı izledin mi?izle istersen batı medeniyetinin insana ne kadar deger verdigini gor. sen hayal kurmaya devam et galvani ben de hayatı tum gercekligiyle yasayayım.sen uydurduguna inan yozlasmaya ve zulme teslim ol ben de ben direnebildigim kadar direneyim.zafer direnenlerindir.sen hayal kur yuzyıl humanizmin yuzyılıdır diye.yahu humanizm oldu modernizm de oldu postmodernizm diye bir sey vardı.o da oldu.bunu kendileri soyluyor.hic okumuyon galiba. ulus devletlere de dokunup bitirecegim.ulus devletlerin kendisi dayatıln bir seyken vazgecilmiş yerine bolgesel merkezlere bolunmus kuresel bir sistem dayatılmıstır.dun ulus devetleri dayatanlar bugun aksini dayatmaktadır.yani senin eski versiyonların ulus devleti savunuyordu sen onlara gore nispeten yeni bir surum oldugun için ulus devletlerin miadını doldurdugunu ve yerine kuresel demokrasinin hakim olması gerektigini savunuyorsun.daha yeni surumler de var galvani.bence yenile kendini.bagımsız surumler yani muhalif surumler de mevcut.onları da deneyebilirsin.insanları sistem eleştirinden uzak tutmak için uydurulmus guya daha insancıl ve idealist surumler.insan olmaktan(Kur"an ın siz hic dusunmez misiniz dediği dusunmeye meyyal insanlardan) cok uzak gorundugun için seni programlayanları algılamaktan cok cok uzak kaldıgın için islamı anlamanı beklemiyorum.ama sunu soyleyecegim.Allah bize bunların hepsini 1400 yıl once haber verdigi için bizi programlamaya kalkanların hicbir cabası amacına ulasamıyor.yani ne derlerse desinler zaten işin aslını biliyoruz.gercekten kopmadıgımız için programlanmaktan uzagız.Allah"tan baska ilah yoktur ve Muhammed sav onun kulu ve elcisidir.hayatın var olma sebebi budur.ahiret gununde insanlar hesaba cekilecek ve cennet veya cehenneme gideceklerdir.bundan baska gercek yoktur.dolayısıyla tek dunyalık ve Alah ve Rasulu merkezli olmayan hicbir sey bu akla tesir edemez.seni programlayanlardan ve kullandıkarı programlardan cıkracagımız tek ders var.ebu hanefi nin dedigi gibi.sormuslar sen bu ahlakı nerden aldın?o da demiş AHLAKSIZdan.sizden ve sahiplerinzden alacagımız tek sey yaptıklarınızı yapmamak.anlatabildim mi? kafam sisti.cok uzattım.hade gorusuruz. |
!!!!!
Merhaba Babur efendi,
Uzun, uzun yazılarından çıkarabildiklerim şunlar, senden farklı düşünenlerin ve batı değerlerine savunanların programlanmış, kullanılan kuklalar ve ucubeler olduğu. Ümmetçi ve laiklik karşıtı olman, tüm Müslümanların birleşerek top yekün batıya ve batı değerlerine karşı çıkıp Osmanlının bir benzeri, belkide özdeşi bir sistemi yaratıp dünyayı İslamlaştırmaları falan. Ve, Müslüman olanların ve İslam ile yönetilenlerin kutsal oldukları!!!!! Vallahi Babur efendi benim hiç bir tarafımda ne dinsel, nede batı değerlerinde bir program mevcut. Böyle bir şeyin varlığını ilk defa sizden duymaktayım, hani merak edip benim konumumda olan programlı zavallı insanlar varmıdır diye düşündüm de nezaketten dolayı kimseciklere soramadım, eğer bu konu hakkında derinlemesine bilgilere sahipseniz lütfen aydınlatınız beni. Hani Olurmu, olur Marsa uzay aracı gönderebilen teknolojileri yaratabilenler belki Androitlerde yaratmışlardırlar. Her neyse bu konular benim bireye duyduğum güven ve saygı boyutlarını aşmaktadır. Bir de Türkçe’min çok bozuk olduğudur, mesleğim Lektörlük ve dil bilimciliği değil, yurt dışında yaşamaktayım ve elimden geldiği kadar yazmaktayım sayın hocam, yüksek aflarınıza sığınırım, lütfen hatalarımı bağışlayın... Peki bu Osmanlı siyasal İslam devlet yapısı nasıl oluşacak Babur efendi, Osmanlıda ceza yasaları Kadılık sistemine göre düzenlenmiştir, buna günümüzde bir örnek İran mollalar rejimi!!! Eski Afganistan Taliban yönetimi, Şu anki Sudan. Halen büyük bir benzerlik ile Suudi Arabistan. Tüm sistemlerde yönetenler ve yönetilenler bulunmaktadır, Demokrasiler bu her iki kesimin uyum içinde mutlu bir şekilde yaşayabilmeleri için sürekli kendisini yenileyen yaşam biçimleridirler. Bunun en önemli kurallarından birisi Evrensel Sivil Hukuktur. Hukuk Bireyi Devletin baskıcı olabilecek yaptırımlarından korur. Hukuk salt ceza veren değil aynı zamanda koruyandır da... Sanıyorum biraz fazla duygusal yaklaşmaktasın İslam ülkelerine, bir de başka gözle bakmakta yarar var. Aşağıda günümüzde çocukları idam eden ülkelerin bir dökümü var, beş tanesi İslam ülkesidir. Buna eski Taliban yönetiminde yaşananlar dahil değildir. ABD, Çin, Kongo, İran, Nijerya, Pakistan, Suudi Arabistan ve Yemen. Af örgütünün bir bülteninden, İran da erkek çocukları 15 yaşından itibaren, kız çocukları 9 yaşından itibaren idam edilmekteler. İran da durum daha vahimdir aşağıda kısa bir bilgilendirme. ( Aralık 2004"te BM genel kurulu aldığı bağlayıcı olmayan bir kararda, İran"dan 18"inden küçüklerin idam edilmesine son vermesini istemişti. İran yasalarına göre 15 yaşındaki erkek suçlular ile 9 yaşını tamamlayan kadın suçlular idam edilebiliyor. AFP, son 4 idamla birlikte bu yıl içinde İran"daki idam sayısının 55"i bulduğunu bildirdi. Ajans, geçen yıl 159 kişinin asıldığını hatırlattı.) Bakalım sosyal konumda yaşanan adaletsizliğin kısa bir bölümüne. Toplam 22 Arap ülkesi var, toplam nüfus 280 milyon, her yıl 6 milyon iş arayan oluşuyor, kişi başına gelir Afrika’dan sonra en az gelişen bölge, 280 milyonluk Arap aleminde 65 milyon yetişkin insan var, her iki kadından biri okuma yazma bilmiyor, Suudi Arabistan’da halen kadınların ehliyet alabilmeleri yasak! 280 milyonluk Arap nüfusunun ancak 1,6 sı İnternet’e ulaşabiliyor. Bu rejimlerin hepsi ülkelerinde yaşayan insanlara, açlık, sefalet, baskı, yoksulluk ve şiddetten başka bir şey vermediler. Vermeye de hiç niyetleri yok, bir din yönetenlerin çıkarları için bu kadar kullanılır Babur efendi. Değişen dünyanın değişemeyen orta çağ diktatörleridir bu rejimleri acımasızca sürdürmeye çalışanlar. Osmanlıda çok mu farklıydı durum sanmaktasın, Osmanlının tüm geçmişi iç savaşlarla dopdoludur, aşağıda kısa bir döküm bırakıyorum sana. 1- 1519"da Tokat dolaylarında Şeyh Celali"nin öncülüğündeki ayaklanmalar... 2- 1525"te Yozgat"ta Baba Zünnun Ayaklanması... 3- 1526"da Sivas, Amasya, Tokat, Maraş, Adana, Tarsus, İçel bölgelerine yayılan Kalenderoğlu Ayaklanması... 4- 1559"da, Kanuni"nin sağlığında oğulları Şehzade Selim ile Şehzade Beyazıt arasında çıkan kavgada; Beyazıt yandaşlarının dağa çıkması ve medrese öğrencilerinin ayaklanması... 5- 1566"da Kastamonu, Bolu, Samsun"da, medreseyi bitirmelerine karşın iş bulamayan öğrencilerin başlattığı ve halkın da katıldığı geniş ayaklanma... 6- 1581"de Bolu ve Gerede yörelerindeki Köroğlu Ruşen Ayaklanması... 7- 1587-97 arasında Karaman"da Davudoğlu önderliğindeki ayaklanmalar; Batı Anadolu"da Neslioğlu önderliğindeki ayaklanmalar; Antalya yöresinde Şahgeldi önderliğindeki ayaklanmalar... 8- 1598"de Sivas ve Maraş yörelerinde, Karayazıcı"nın başlattığı ayaklanmalar... 9- 1604"te Kastamonu, Çorum dolaylarında Tavil Halil, Karasaid, Marakaş, Kalenderoğlu Mehmet ve Gurguroğlu ayaklanmaları... 10- 1622-1658"de Erzurum"da Abaza Mehmet Paşa ve Abaza Hasan Paşa ayaklanmaları... 11- 1730"da İstanbul"da Patrona Halil Ayaklanması... 12- 1806"da Edirne Ayaklanması... 13- 1807"de İstanbul"da Kabakçı Mustafa Ayaklanması... 14- 1822"de Mora Başkaldırısı ve Yunanistan"ın bağımsızlığını ilan etmesi... 15- 1831"de Mısır Valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa"nın ayaklanması... Ben yaşadığım çağdanda, yaşadığım saydam ve şeffaf AB ülkelerinden de memnunum. Dünya değişti, çağ değişti, insan denilen kavram değişti, insan aslına dönmekte, düşünen ve yaratan insan özüne dönmekte AB ülkelerinde, bu dönüşümde en çok zorlananlar, mesleksiz olan, dönüşümü kavrayamayan, paralel toplulukları benimseyen çoğunluğu İslami topluluklardan oluşan getolarda yaşamaya çalışan kesimdir, artık AB ülkelerinde kol gücüne ihtiyaç kalmadı, beyin gücüne ihtiyaç var, buda eğitimden, yaratıcı benlikden ve evrensel bakıp, evrensel düşünebilmekten, özgün bir birey olmaktan geçiyor, bu her milliyetten her kes için aynısı söz konusu. Buna ayak uyduramayan çağın ruhunu kavrayamayanlardır. Evet, Ulus Ve Devlet dönemide tamamlanmakta. Dünya dünya vatandaşlığına doğru açılmakta. Sana bu konuda ilginç bir makale bırakıyorum, belki bir yararı olur. Ulus – devleti bitiren yedi sebep Profesör Peter Drucker, “Kapitalizm Sonrası Toplum” adlı eserinde, “Ulus-devlet” kavramını uzun uzun inceledikten sonra, bir yerde şöyle yazar: “... son yıllarda -belki 1970’lerden sonra- ulus-devlet dağılmaya başladı. ‘Egemenlik’ kavramının bütün anlamını yitirdiği kimi kritik alanlarda zaten saf dışı olmuştu. Artık hükümetlerin karşı karşıya olduğu yeni sorunlar, yalnızca ulusal, hatta uluslar arası girişimlerle çözülmesi artan ölçüde olanaksız hale gelen sorunlardır. Yeni meydan okumalar kendi ‘egemenlik’lerine sahip ulus-ötesi organlar gerektiriyor. Bölgecilik de ulus-devleti artan ölçüde kenarda bırakıyor ve içerde de kabilecilik ulus-devletlerin altını oyuyor.” Drucker’e göre, ulus-devlet kavramını hırpalayan ve gittikçe güçsüzleştiren yedi önemli olgu var. Bunun ilk sırada yer alanı tabii ki, artık “paranın kontrolü”. Daha önce “egemenlik” paranın kontrolü ile neredeyse özdeş iken, bugün hiçbir merkez bankasının tek başına kontrol edemeyeceği bir para akımı söz konusu. Ulus ötesi piyasalarda alınıp satılan para miktarı, ulusal ve uluslararası işlemleri finanse edecek miktardan çok daha fazla. Para akışına “egemenlik” kavramı hiçbir şey yapamıyor. Çünkü artık “paranın vatanı yok”. Ulus-devleti güçsüzleştiren ikinci olgu ise, aynı para gibi, denetim dışı dolaşan “enformasyon”. İletişim araçlarının gelişimi, çanak antenlerden, fakslara kadar müthiş bir teknoloji, haber akışını, ulus-devletlerin kontrol edemeyeceği hale getirdi. Haber akışı da, para gibi, sınırları aştı. O da vatansız hale geldi. Ulus-devlet kavramının boyunu aşan bir üçüncü gelişme de, çevre. Çevre sorunu, şimdiden ulus-devlet boyutunu aşarak, uluslar arası bir örgütlenmeyi dayatır oldu. Çünkü, insanlığın serası olarak bilinen atmosferin, gene insanlığın ciğeri olan tropik ormanların, okyanusların, su ve havanın kirlenmesi, herkesin sorunu. Çevre kirliliği de, para ve enformasyon gibi, ulus-devlet yoluyla başa çıkılabilecek sınırların ötesindedir. Para ve enformasyon gibi, çevre sorunu da ulus-devlet anlayışının dışında, yeni bir örgütlenme ve düzenlemeyi zorunlu kılan olgulardan. Ve eski kalıpları aşarak yeni örgütlenme biçimlerini dayatan bir sorun. Terör de uluslararasılaştı.. Çok küçük bir grubun, koca bir ülkeyi alt üst edebileceği anlaşıldı. Terörizm, bir zamanlar, bazı devletler tarafından, diğerlerini huzursuz etmek için kullanılırken, artık kontrol dışına çıkabiliyor. Evrensel terör, tüm dünyanın tehdidi haline gelerek, egemenlik ötesi bir kimliğe bürünüyor. Eski alışkanlıkları ve çare mercilerini aşarak ortaya çıkan bir beşinci olguysa silah. Silahların kontrolü ile “egemenlik” kavramı çelişir hale geldi. Halbuki, silahlanma tüm dünyayı tehdit ediyor. Tüm dünya ve insanlığı tehdit eden silahlanma ve var olan silahların kontrolü, insanlığın karşısında heyula gibi duran tehditlerken, ulus-devletlerin egemenlik anlayışı bu çelişkinin çözümünü zorlaştırıyor. Bu soruna çare bulunurken, ulus-devlet egemenliği de aşılacak. Altıncı olgu, dünya gündeminde giderek alevlenen bölgecilik konusu. Drucker, bölgeciliğin “ekonomik nedenlerini”, bilgi çağının bir gerçeği olarak görür. Ve bunu şöyle anlatır: “Yüksek teknolojili sektör klasik, neoklasik ya da Keynesyen iktisadını arz-talep denklemlerini izlemez. Bu teorilerde üretim maliyeti üretim hacmiyle düz orantılı olarak artar. Buna karşılık yüksek teknolojilerde üretim hacmi arttıkça üretim maliyetleri hızla düşer. “... Bunun önemi, yüksek teknolojili bir sektörün her türlü rekabeti ortadan kaldıracak şekilde gelişmesinin olanaklı olmasıdır. Bu bir kerede gerçekleşince, yenilenen sektörün bir daha geri gelme şansı hemen hemen hiç kalmaz, varlığı sona erer. Öte yandan yüksek teknolojili sektör yeterli rekabete ve meydan okumaya sahip olmalıdır, yoksa büyüyüp gelişemez. Tekelleşir ve tembelleşir, kısa sürede gereksizleşir. O nedenle, bilgi ekonomisi oldukça büyük bir ulusal devletten bile daha büyük ekonomik birimlere ihtiyaç duyar; yoksa rekabet edemez. Ama aynı zamanda sektörün korunmasına ve öteki ticaret bloklarıyla korumacılık ya da serbest ticaretten çok karşılıklılık ilkesi temelinde ticarete ihtiyaç duyar. Bu, bölgeselleşmeyi kaçınılmaz ve geri döndürülemez kılan, geçmişte örneği görülmedik bir durumdur.” Drucker, bu yaşam gerçeğinin, ulusal hükümetleri kenarda bırakan ve artan ölçüde önemsizleştiren bölgesel hükümet organları ile aşılacağını iddia eder. Ulus-devlet zayıfladıkça, ulus kavramının yerini daha küçük birimlerin alma ihtimali artıyor. Drucker, buna kabilecilik adını veriyor. Buna Amerika’dan örnek vererek açıklıyor. Eskiden Amerika’nın çeşitli grupları eriten bir kazan olduğunu, bugün ise Asyalı, siyah, kahverengi ya da beyaz, katolik veya budist olsunlar, herkesin kimliğini koruyarak, Amerikalı olmaya zorlanmadıklarını anlatıyor. Eski ulus-devlet büyüklüğü ve anlayışının, farklı gruplara fayda sağlamadığı için herkesin ulusal kimlik dışındaki özelliği öne çıkıyor. Drucker, bu gelişmenin de, yedinci ve son olarak ulus-devlet kavramının altını içten oyan bir olgu olduğunu söylüyor. Dünya “bilgi çağının” yeni örgütlenme modelleri üzerine fikir geliştiriyor, öngörü yapıyor... Dünya ile zıtlaşmak yerine, nereye gidildiğine baksak, işler çok kolaylaşacak... 14 Haziran 2002, Cuma Selamlar Babur efendi… |
artakliklar ve takvadir nedir? o.T.
ohne Text
|
ortaklik olacakti
Yani takva, bir bakima Yüce Allah’i gücendirebilecek en ufak tavir ve hareketlerden sakinmayi ifade etmektedir. Hic kuskusuz bu, büyük bir duyarliligin ifadesidir.
elbet yinede evrensel DINLER TEOLOJISI CERCEVESINDE.... O yüzden tüm DINLERDE Takva sahibi insanlar vardir... yani tüm Dinlerde gercek anlamda hakki taniyan ve sadece ona tapan vardir ve bunlarda üstün mükafatlarini alacaklardir... Kurz gesagt iyilik yapki ve o zaman iyisindir.... kurz und kanap egal welcher Religion |
Dindaslarima Saygilarimla
Biz Müslümanlar bunca olumsuzluklara ragmen, Hayata olumlu gözlerle bakmaliyiz !..Tüm yaratiklari yaratandan ötürü sevmeliyiz!
her birey Insanlik ailesinin mutlu birer bireyi olmasi gerektiginin bilinc ve mesuliyeti icinde olmaliyiz. ´Insan bilmediklerinin düsmanidir´. Bu sifati tasimamaya gayret sarf etmeliyiz! Bilhassa Rönesansla baslayan bati uygarliginin,fen bilimlerindeki gelismesini, insanligin maddesel refahina olan katkilarini kücümseyerek degil; ahlakta Rönesansi yakalayamadiklarinin bilincinde olmaliyiz. Onlarin madden yükselme caglari, bizlerin ahlaken cöküs yillarimizla paralelik tasidigi icin;Dünyamiz Materyalist ruhun zebanisi olmustur. bu gercegi Dünyamizin sakinleri his etmektedir. Insanligin insanca , kardesce yasamasina nasil katkida bulunuruz? tez ve etütlerini, materyalist felsefelerde degil;, yaratilisin misyonuna uygun olan insan egosu karismamis ISLAM`i Hayata hakim kilmayla mümkün olacagini,yasayarak insanliga göstermeliyiz!...Ben bu gücü Müslüman genclerde görmekteyim...Fen ilimlerinde batililardan aramizdaki mesafeyi kapamak üzereyiz.,Nasilki fen ilimlerindeki kanunlarda aramizda celiski söz konusu degilsa,Ictimai, Ahlaki, kanunlardaki celiskiler kalktigi zaman INSANLIK KARDESLIGI MUTLULUGU YAKALAYACAKTIR.Bu kanunlarida ne Hans, ne Hasan, ne joundaun vaaz edebilir.. Insanligin fitrat dini olan Islam medeniyeti bu cevheri benliginde tasimaktadir...bu ideal ve mesuliyet idrakiyle kendinize iyi bakin der, saygilarimi iletirim.! !MÜSLÜMAN GENC! Irkini üstünlük degil, zenginlik bilmelisin! yüceligi ´kan´ da degil,Hakta aramalisin. Hedefinde irkini yüceltmek varsa, Islam ahlakiyla, boyanmalisin. Le$ kargalari gibil, ilim ucmakla olmaz, marjinal toplumlar hürriyet bulmaz. Ilimde, irfanda, öncülükse hedefin; Ümmet bilincini ta$imalisin! Ahlak lafla olmaz,Hakka itat ister, Kirlenmis dünyamiz yüce ahlaki gözler, iffetin,namusun, metafizik gücünü; Dünya insanligina göstermelisin! Deden gibil abdest alip firattan, tunaya eri$,dü$me kirattan! Nakil ve akillan gönülleri feht edip; Dünyayi zulümden kurtarmalisin! Nutuk degil, Hakka cagiriyorum! zan etme ütopya söz ediyorum Islam`i hayata hakim kilarsan Sana cemalullahi Müjdeliyorum! 1-i |
bravoo:)
bulabildigin tum istatistikleri toplamıssın.ben de sana istatistikci fıkrası anlatayım istersen:)neyse bul birkaçını oku zahmet olmazsa.
islam dediğin anda osmanlıya saldıran adamlara sinir olurum.osmanlıcılık oldu be galvani.o da oldu:)osmanlının savunabilecegim arzu ettigim cagları fatihe kadar geliyor ne yazıkki.hani su gaza ehli yallah diyip fethettigi yere baskentini tasıyan alperenler var ya.o devirler.devletlerin hacmi tasmaya baslayınca devlet yonetiminin bozulmaya basladıgı asikardır.ben de sayayım sana.haz Ali rs devrinden istersen:)cemel vakasi hakem vakasi.haccac ın yaptıklarını duysan aklın sasar.ben bir devlete baskaldıran siyasi yonetmi kabullenmeyip kendi devletine isyan cıkaranlardan bahsetmedim.neyse burda uzuuuuuuun uzuun siyasal tarih coxumlemesine girmek zorunda kalmak istemiyorum.bu soylediklerne cevap veren onlarca kitap var.osmanlıcılık yapmadıgımı da ynelemek stiyorum.o yuzden bana lbu konuda laf caktıramazsın.osmanlı oldu.Rasul yasıyor.ben yepyeni asrı saadet benzeri bir TOPLUMSAL YAPIdan bahsediorum.iman toplumundan.osmanlı bize onemli bir birikim saglar mı?evet!senle orda bu var burda bu var diye bir yarısa girecek kadar ahmak değilim.toplumsal gruplar ani mesela mezheplerin savasları degl saydıkların.siyasal duzenin kimi zaman haklı kimi zaman acımasızca bastırdıgı kendi duzenindeki isyanlardır.mezhep savaslarını katolik protestan savaslarını somurgeilik esnasında gittikleri erlerde katlettikleri isyanları ama ozellikle ikinci dunya savasını dusun bence.anı tas aynı hamam dersen aklına sasarım. saydıgın bugunku siyasal rejimleri de onaylamadıgımı defalarca soyledim:)onceki azılarımı hic okumamıssın.defalarca acıkladıgım konular.iranda mesela halkın terkettiğine devlet sahip cıkmıstır.ornegin cuma namazına gitme oranları yuzde 12 dir.tr de bu oran yuzde 56 larda.suudi arabistanın son israil saldırılarında hizbullahı suclaması nasıl bir yonetim oldugunu gostermeye yeter.bahsini ettigin ulkelerin hemen tamamı sonradan bagımsızlıkları verilen terkedilirken yerlerinde totaliter siyasal rejimler bırakılıp oyle terkedilen ulkelerdir.ve bugune degin uzantıları devam etmektedir.haklısın o ulkelerde kabul edilmeyen edilemeyecek bir cok sey var.reddetmiyorum ki.:)neden var?Rahat bırakıldklarında benim dediğim mecraya kayacakları için:)tunus hakkında hicbir bilgin var mı?sokakta bile yasak basortusu.en buyuk caddelerinden birisin adı ataturk caddesi(bulvar da olabilir)bu ulkede ilsamcı partinin lideri onlarca yıl hapiste yatmıs ve siyasal olarak hicbir halk verilmiyor dindar insanlara.hakverirsin ki dini hakların da koruyucu mercii siyasettir.siyasete soz hakkı olmayanlar hak talep edemiyorlar malumun.mısır da da oyle suriyedede.suudi arabistan da da .sudan dediğn yerde yıllardı iç savas var.bir o geciyor bir bu.prototip toplayıcı butunlestiici bir yapı yok.turkiyeden umudumuz bu galvani:) sona ekledigin makaleyi okumadım.bu tartısmayı defalrca yaptık.ve bundan once defalarca acıkladım.detaylı zuzun uzun:)bu sefer bu kadar yetsin.anı seyleri defalrca yazmak da belli bir yere kadar.dediğim gibi istiyorsan onceki makaleleri emailine postalayayım.ugrasamam. programlanma dedigin sey medya ve tuketim kulturu ve enformasyon bombardumanıyla oluyo galvani.uzaydan sinyal gonderme teknikleri de uygulanmıyor del tabi.ama savas zamanları:)duyum esigi altında yada ustunde sinyaller onderim bilincaltına korku ada teslimiyet pompalayan uzay makinalrından sozedliyo:)tv lerden de buna benzer sinyallerin postalandıgına dair rivayetlerde var.ama ben sadece bilgi bombardumanı medya dezenformasyonu ve gundelik tuketim kulturu diyeyim.tek tip ve batı merkezli robot yetistiren egitim kurumları ve buralarda verlen batıyı merkeze alan bilim ve tarih egitimini de buna ekleyebiliriz. bu kadar yeter bence.hadi gorusuruz. |
Cok isabetli ve dogru bir yazi! Bravo!
Akşam yazarı Engin Ardıç İsrail"e kızanların tepki göstereceği bir yazıyı kaleme aldı. Yazar İsrail"e niçin kızıyorsunuz? sorusunu yöneltirken Güneydoğu sorunu ve K.Irak örneğini verdi.
Yazı: Engin Ardıç Kaynak: www.aksam.com.tr -Bakmayın öyle basının �savaş kapımızda� çığlıkları atmasına, savaş kapımızda falan değil. Çünkü orası kapımız değil. Oralar, bizim seksen sekiz yıl önce bozguna uğrayarak bıraktığımız ve bir daha da dönüp bakmadığımız yerler; �Osmanlı ağabey politikası� falan da ham hayal, çünkü ne Yahudi dinler bizim sözümüzü, ne Arap, ne de Acem. Bakmayın bazı arkadaşlarınızın da ilgilenir göründüklerine, bu konu, İsrail-Filistin savaşı, rakı masalarında asıl laf bittikten sonra (karı kız, bu sene kim şampiyon olacak, krediyle ev alalım mı, oğlan da sınavda bakalım ne halt etti), şöyle bir değinilen yan konulardan biri... Çünkü fena halde kabak tadı vermiş, cılkı çıkmış bir konudur. Bu savaş 1948 yılından beri sürüyor ve bitmez. Ne zaman �Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi"nin bilmemkaç sayılı kararı uyarınca İsrail işgali altında bulunan...� falan gibi lafları duysam benim de nevrim döner. Birkaç basın kaşalotunun ekmek parası kazanmayı sürdürmesinden başka bir işe yaramaz bu haberler... Bu savaşın bitmesi için İslam dünyasının �İsrail devletinin varlığını kabul etmesi ve bir daha da tartışma konusu yapmaması� gerekmektedir. Bu da ufukta asla görünmemektedir. Hem �soykırım yoktur� diyeceksin, hem �İsrail devleti yokolacaktır� diye çığlıklar atacaksın, hem de �İsrail ordusu neden beni vuruyor� diye ağlayacaksın... Buna herhalde �Ortadoğu kurnazlığı� tabir edilir, adama gülerler. İsrail, Lübnan devletiyle savaşmıyor. Terörist dincilerle savaşıyor. Ama girdi ve bombalıyor... Bu ne ilk girişi ne de sonucusu... Yarın Suriye"ye de girebilir... Girmesin... Peki sen Kuzey Irak"a niçin girip çıkıyorsun? Senin için PKK neyse, İsrail için de Hizbullah aynı şey. Suriye"ye girmesin... Apo"yu beslemekten vazgeçmeseydi biz girmeyecek miydik Suriye"ye? Bal gibi girecektik, çeyrek kalmıştı, üstelik Amerika da karşı çıkmamıştı... �Halep"ten girer yirmi dört saat içinde Şam"dan çıkarız� diye tehditler savuruyorduk ve bunda da haklıydık... �Eşit güç kullanmıyormuş, meseleyle orantılı değilmiş saldırı gücü�... Biz neden helikopter kullandık güneydoğu operasyonlarında, PKK"nın elinde helikopter mi vardı? Siviller ölüyor... Kadınlar ve çocuklar... İsrail otobüslerinde patlayan bombalarla ölenler hünsa mıydı? Türk teröristlerinin de mantığı böyle işlerdi eskiden, polise ateş edip vururlar, sonra polis de onlara ateş edince feryadı basarlardı. İsrail o bombaları yoketmesin de o bombalar sonra gelip Levent"te, Beyoğlu"nda patlasınlar, İngiliz keferesiyle mücadele eden aslan parçaları Müslüman Türk öldürsünler, öyle mi? Biz yapalım ama İsrail yapmasın... Hadi yürü be... Musul ve Kerkük bizim olsun mu? Olsun abi. Viyana"yı da alalım mı? Alalım abi. Turan İmparatorluğu da kuralım mı? Kuralım abi. Ama İsrail almasın tepe mepe. Neden? Çünkü din kardeşlerimiz mağdur oluyorlar. Bizden gizli ya da açık nefret eden, subaylarımızı öldürüp altın dişlerini kerpetenle söken, Osmanlı kalıntısıdır diye atalarımızın oralarda yaptırdıkları camileri yıkan din kardeşlerimiz. Üst tarafı, ya gazeteci görünce sohbet kapısı açmak için çene malzemesidir (Engin Bey, bir şey sorabilir miyim, bu enflasyon ne olacak, erken seçim var mı, Çankaya"ya kim çıkacak, İsrail hakkında ne diyorsunuz?), ya da �haber formatı verilmiş� televizyon eğlence programlarında dolgu maddesi, Ortadoğu"da kan ve ateş, acar muhabirimiz bildiriyor, şimdi reklamlar, cart curt. ......................... Ne yazikki Engin Bey gibi saglam ve saglikli karekter yabisi Türklere cok ender rastlanir oldu! Bircok güya Türk vatandasi basimiza arap milliyetcisi oldu cikti! |
Das ist typisch für euch moslems! :-))
Dogru yaziya ancak hakaret ve küfürle cevap veriyorsunuz! :-))
|
!
Bu konuyu artık uzun, uzun tartışmaya gerekli bulmuyorum Babur. Reel olan hiç bir bilgiyi kabul etmiyorsun. Oldukça tuhaf bir bilgilenme alışkanlığın var.
Türk İslam devletine büyük bir özlem duyduğunun farkındayım. Ümmetçisin ve laiklik karşıtısın. Bunları ben iddia etmiyorum sen yazmaktasın. Babur rumuzunda oralardan gelmekte tarihte kurulan ilk Türk İslam devleti olduğu için, ama biliyorsun ömrü uzun olmadı. Yanlış olan hiç bir şeyin ömrü uzun olmaz, olsa bile bir gün mutlaka yok olur, Osmanlıda olduğu gibi. Osmanlıda ümmetçi ve laiklik karşıtıydı ve tüm İslami toplulukları bir bayrak altında toplamıştı. Sonuç ortada dünya ile bütünleşemeyen tüm paralel toplulukların sonu hep böyle olmuştur Babur efendi. Kaldıki Osmanlı o kadar ümmetçi idi ki, bir ulus ismi bile geçmez Osmanlının tebaalarında, Türk İsmi bile yoktur onun devlet sisteminde. İlk Anayasa deneyimi bile 1826 da olmuştur. İnan bana artık sıkıldım sana bir şeyler yazmaktan Babur efendi. Farklı dünyalarımız var, fakat bu demek değil ki sana bir insan olarak değer vermem. Her şey gönlünce olsun. İyi okumalar, elbet dünyayı daha iyi bir şekilde okumalar sana Babur. |
Düzelti.
ilk anayasası 1826 değil, 1876 olacaktı.
|
Hizbullah ne anlama gelmektedir?
#7902659 !?
( allah adına katliamlar gerçekleştiren , karanlık bir örgüt olan hizbullahın kelime anlamı "allah"ın partisi"dir.filistin,iran,türkiye,lübnan hizbullahı olarak 4 kola ayrılmıştır.iran hizbullahı , şah rejiminin ortadan kaldırılmasından sonra onun yerini alan molla rejiminin militanı sıfatıyla hareket etmiştir.toplumun aşağı tabakalarındaki yoksul halk kitlesini yanına alarak,yoksul,suçlu ve işsiz gençlerden meydana gelen birliklerle,şeriatın uygulanmasını , uymayanların ise aleni bir şekilde cezalandırılmasını görevini üstlenmişlerdir. lübnan"da ise hizbullah,azınlıkta olan şiileri kışkırtarak isyancı köylülerin başını çektiği toplumsal katmanın sesi olmuş,bu hareket önceleri lübnan"da egemen olan hristiyan ve sünni liderler tarafından,küçük çaplı , sadece şii"lere yönelik bir tutumun ifadesi olarak azımsanmıştır.hareketin başını , musa sadr çekmektedir.musa sadr,cihat yolunda geçici süreli yandaşları açısından oldukça belirsiz ve karmaşık yollar izlemiştir.kaddafi ile işbirliği kurmuş,filistin davasının ateşli savunuculuğunu üstlenmiştir.hatta komünist parti ile dahi yakın ilişkiler kurmuştur.ancak takiye yapmakta olduğu ve bu amaçla hedefe giden her yolu mübah addederek cihatı gerçekleştirmek için ideolojik olarak ters düştügü örgütlere yamandığı açıktır.musa sadr ın bu hususlardaki söylemlerini merak edenler,lütfi kaleli"nin "irtica ve abd kıskacında türkiye " adlı eserini alıp okuyabilirler. filistin hizbullahı,iran ın filistin le gerçekleştirdiği temaslar sonucunda faaliyete geiçmiştir.özellikle hamas ile irtibata geçen iran,kendi denetiminde kurulacak ve işleyecek bir örgütü yeğleyerek,filistin"li ahmed mıhne liderliğinde filistin hizbullah"ını kurmuştur. bu zaman zarfında hem denetimindeki filistin hizbullahı,hem de hamas ile ilişkilerini sürdürmektedir.filistin kurtuluş örgütü(fkö) ye alternatif örgütler yaratarak bu topraklarda söz sahibi olak istiyordu.8 ekim 1992 de tahran"ı ziyaret eden hamas örgütüne 30 milyon dolar,lojistik destek ve üç bin militanınaaskeri egitim olanakları sağlayan iran,aynı zamanda hamas a cihada yönelik kültürel faaliyetleri üstlenme yetkisi vermiş,filistin"de tv,radyo ve film stüdyoları kurulmasını istemiştir.ayrıca fkö lideri yaser arafatı ,hamas aracılığ ile devirme girişimlerinde bulunmuş,ancak filistin hizbullahı bu teşebbüsünde başarılı olamamıştır.mart 1997 de israil ,doğu kudüs bölgesini yahudi yerleşimine açınca ,hamas ile fkö arasındaki buzlar erimiş,yakınlaşma başlamıştır.bu tarihten sonra iran yönetimi ile arafat arasında diyalog kurulmuştur.) Allahı bile bir siyasi partiye sokabilecek kadar İslam dinini ilkel siyasetine cinayetleri ile ortak edebilenler için ne söylenebilir ki??? |
:))
ayrıca ilk musluman turk devleti de karahanlıulardır burdada yanılıyorsun.ayrıca osmanlı 600 yıl yasamıstır bu da musluman turk devletlerinin 1000 yılında baslayan tarihini dusunursen uzun bir suredir.ayrıcxa anadoludaki devlet isminin değişmesi ve kısa sureli boslukları bir kenara bırakırsak tc ile birlikte 1000 yıllıktır galvani.osmanlı anadolu selcukluların isminin ve hanedanının değişmiş seklidir.ben soylemiyorum.turkoloji soyluyor.turkoloji kuranlarda biliyorsun mustesriklerdir yani ORİENT ALİSTLER (oryantalistler)diger tabirleriyle sarkiyatcılar ya da dogu bilimciler.
haklısın aynı seyleri soylemekten ben de fena halde sıkıldım.vurgulamaya calıstıgım seyin İMAN oldugunu ,islam inancının merkezinde olan TEVHİD inanısı oldugunu bir turlu anlayamadın.BEN BİR MEDENİYETİ SAVUNMUYORUM GALVANİ BUNA İSLAM MEDENİYETİ DE DAHİLDİR.medeniyet sehirlesmeye ve zenginlesmey dayalı donmus yada donmaya yuz tutmus bir yıgın kulte dayalı oldugu için yanlısla dogru harmanlasmıs ,homojen bir yapı arzedeer.mesela osmanlıyı savunmaya kalkarsam bir yıgın bahsini ettigin seylere de bir savunma getirmeye cabalamak zorundayım.dogurusu yanlısıyla.ben hicbir sekilde yanlısı savunma hatasına dusmeye niyetli degilim.medeniyet,gelişmeye basladıgı anda curumeye de baslamıs demektir.kanuni devri fuzulinin meshur sikayetnamesini yazdıgı devirdir."SELAM VERDİM RUVET DEĞİLDİR DİYE ALMADILAR."ama su da var islamla yogrulmus bir cografyada curume ne kadar yaygınlasssada islam dısındaki toplumlarla kıyaslanacak kadar degildir.islam toplumlarında cozulme ve curumenin yasandıgı devirlerde eger curume elit kesimlerdeyse halk ,halktaysa elit kesimler (alimler siyasiler)islama sahip cıkmıs ve curumeyi bir noktada tutup islamın tekrar dort bası mamur yeni bir topluma donusmesine vesile olmustur.imam ebu hanifeyi yanlıs tabirle hanefiligin kurucusu sayılan buyuk alimi cockca ornek verdim.emevi saltanatının istedigi gudumlu fetvaları vermedigi için defalarca kırbaclanmıs ve en sonunda kırbac yuzunden sehit olmustur.imam safi de benzer bir akıbete can vermiştir.safiligin kurucusu tabir edilen alim.bahsini ettigim sey budur.iman toplumu.cunku tek gercek Allah a iman edip rasulunun yolundan gitmektir.oteki dunyada bu dunyanın hesabını verip cennet yada cehnneme gidecegini bilerek tedbirli ahlaklı guzel bir hayat yasamaktır.guzeli dogruyu iyiyi ve herseyden once gercegi Allah bilir.ve bildirdigi olcude biz bilebiliriz.Allahın bildirdigini ne kadar biliyor ve ne kadar itaat edebiliyorsak o kadar insan oluruz kısacası. bu anlayıstan kopmadıgımız takdirde insanların bazıları altından arabalara binip saneyede 1000 km asacak guce sahip olsalar ve dunyayı cennet haline getirmiş gorunseler bile bunun sahte yalan asagılık bir sey oldugunu biliriz.ki Allah,,rasulu aracılıgı ile bizi bircok seyden haberdar etmiştir.ahirete yakın zamanlarda neler yasanacagına dair.mesela "yahudi ve hristiyanlar kertenkele deliğine girse siz de onların girdigi deliğe girmege calısacaksınız."benzeri bir hadisi serif.ben kertenkele ya da fare degilim.anlatmaya calıstıgım sey de budur. ve su da var:dunyayı her yanından kusatmıs haldeki batı medeniyetini ,bu zulum ve hayasızlık carkını cok cok iyi bilmek zorundayım.ilmiyle fenniyle gelmisiyle gecmişiyle.ancak o zaman onların bir deliğe girmeye calıstıklarını ve beni de sokmaya calıstıklarını anlayabilirim.kısacası batıyı da herseyiyle bilmekle YUKUMLUYUM.ki ancak bu kapandan kurtulabşlelim.dunyanın hayrına.batı belli seyleri kendi adına geliştirirken tum bu evreleri de dunya için gecerli bilimsel evrelermiş gibi dayatmasını reklamlamasını bildi.tum sosyla bilimler bu ukalalıgın sistemlestirilmesine calısırken ortaya cıkan yontemler ve tekniklerle gelişmiştir.yani batı kendini ve somurgelerini incelerken ulastıgı gucun buyuklugunde bogulup kendisini kutsamıs ve dunyadaki kurturel CESİTLİLİĞİ kendi gelişim evrelerini kutsamak için kullanmıstır.mesela ilkel kavramını geliştirmiş ve avustralyadaki adalarda ve afrikada yasayan insanları bunun merkezine oturtup insanlıgın baslangıc noktalarının buraları oldugunu iddia etmiştir.ve bunun uzerinde bir yıgın felsefe bina etmiştir.ilerlemiciliği de merkeze alıp kendisini en ileri ve varılabilecek son noktaya yerlestirip digerlerini geride bir yerlere serpiştirmişlerdir.islam zaten en basından beri dusmandır.islamın ilk yuz yılında hristiyanlıgın en onemli merkezlerinin cogu muslumanların eline gecmiş(sam iskenderiye yani kahire ,antakya urfa ve ozellikle kudus) haclı seferlerinde buyuk yıkım yasamıs osmalı fetihlerinde geberme noktasına gelmiştir.ancak cografi kesiflerle patlamıs ve tum bu sıkısmıslıgını yol bulmanın ozguveniyle asıp yukselişe gecmiştir. haclı seferleriyle ve osmanlı akınlarıyla basedemeyen hristiyanlıgı sorgulamaya baslayıp hristiyanlıkla hesaplasma yoluna gitmiş ,heristiyanlıgı al asagı ettikten sonra mecburen yerini doldurmak adına bir yıgın felsefe uretmiştir.tanrının yerine asagılanan insanı koymustur.cok musaittir zaten isa insandır.daha sonra ozellikle decartesla birlikte YALIN AKLIN VARLIGIN NEDENİ OLDUGUNU İDDİA edip dunyanın sonunu hazırlamanın onunu acmıstır.hikaye anlatıyorum saatler alır.kısacası batı her evresisini bir sonrasına gecis adına kutsamıs her halukarda (yalın aklı kutsadıgı için)varacagı noktanın mukemmel yada mukemmelden onceki yer oldugu yalanına kendisini inandırmıstır.insan aklının her seyi cozebilecegine ve isa oldugu için cenneti dunyada insa edebilecegine inanıp bu cenneti dunyanın buyuk cogunklugunun cehenneminin uzerine bina etmiştir. senin hicbir sey anlamamanın nedeni cennet ehli olmandan kaynaklanıyor.herseyi yalın aklın hezeyanlarıyla cozumleyebilecegine inanıp kendin gibi yasayanları kutsuyorsun.bense vahye uyup Allh demenin gayretini gutmeye caşısıyorum. kısa yazıp uzatmayacaktım.laf yine uzadı.gourusuruz. |
yuh artık!!!!
israil devleti bir din devletidir.buna niye kimse ses cıkarmıyor.yahudi seriatı adına orda devlet kurup bu seriata gore yerl halkı surup her sekilde oldurmenin sevap oldugunu haykıan yahudilere kimse niye laf etmiyor.adamlar 1800lerden baslayarak bolgede devlet kurmayı amaclamıs,teror orgutleri olusturup bolgedeki halkı yıldırmıs ,cogundan silah zoruyla tporak gaspettikten sonra koy kadar yere yerlesip ucakla gocmen tasıyıp terorle 1000lerce insanı oldurup cevre koyleri isgal edip devlet kurduktan sonra soykırım yaygarasıyla batı devletlerini arkasına alıp guslnip suriye kısır lubnana saldırıp bir yıgın toprtak isgal edip bolgenin en guclu ordularından birisine sahip olduktan sonra isgal ettigi toprakların bazısından cekilmnek zorunda kaldı diye kusurmasına niye kimse bir sey demiyor.hizbullah KUVAYI MİLLİYE NEYSE ODUR.yani tbmm nin silahlı hali.salak gibi tr de derin devletin peydahladıgı hizbullahla karıstıranların aklına etmek lazım.adamların 2 bakanı var lubnan hukumetinde.20 kusur milletvekili.ve israile bm kararıyla isgalci oldugu tescillenen israile yenilgiyi tattıran tek guctur.filistinde intifadayı baslatan cocuklara fuze fırltan zihniyetin dollemelerinden baska laflar duymayı bekleyemeyiz herhalde.
lubnan hzbullahıyla pkk yı aynı kefeye koyacak kadar vatan hayini bir anlayıs olamaz.hamas neyse hizbullah neyse kurtulus savasını veren kuvayı milliye aynı seydir demekte diretiyorum.bu kadar salak acıklamaların pesinden kosacak kadar ahlamklasacagınıza israilin neler yaptıgını ,ve son donemde buyuk ortadogu projesiyle nelerin hesaplandıgını anlamanıza yarayacak bazı okumalar yapmanızı tavsiye ederim.rice denilen kaltak ortadoguda 22 ulkenin haritasını değiştirecegiz diyor.haritalarda hangi ulkelerin bulundugu goruluyor.bulun gorun. ayrıca hizbullah ve hamas cokertildiginde suriye ye saldırmanın onu acılacak.hizbullah suriye için kalkan.suriye duserse pkk yı ezmek için ıraka abd yuzunden giremeyen tr na bok yer hickimse dusunmuyo herhalde.suriye de duserse irana saldırmak adına tr yi baskı altına alacak abd tr destek vermezse istanbulda kaç bomba daha patlatır.hic dusunen yok galiba.siz hala istanbulda patlayan bombaların elkaide tarafından patlatıldıgını falan mı dusunuyorsunuz? o kadar salak mısınız?son donemde artan pkk eylemlerinin lubnan saldırıları ve tr nin siddetli karsı cıkısı ve diplomasi ataklarıyla paralel oldugunu gorebilen var mı?peki israil gazetelerinde emekli yahudi generallerin pkk yı egittigini yazdıgını duydunuz mu?resimleriyle ve isimleriyle birlikte!ve askerlikte general olduktan sonra emekli olunmayacagını bilmeyen vcar mı? ulen varya sadece salak diilsiniz ustune ustuluk serefsiz haysiyetsiz alcak vatan hayini vb vb siniz.size laf anlatmaya calısan da ahmak!!! |
yuh artık!!!!
israil devleti bir din devletidir.buna niye kimse ses cıkarmıyor.yahudi seriatı adına orda devlet kurup bu seriata gore yerl halkı surup her sekilde oldurmenin sevap oldugunu haykıan yahudilere kimse niye laf etmiyor.adamlar 1800lerden baslayarak bolgede devlet kurmayı amaclamıs,teror orgutleri olusturup bolgedeki halkı yıldırmıs ,cogundan silah zoruyla tporak gaspettikten sonra koy kadar yere yerlesip ucakla gocmen tasıyıp terorle 1000lerce insanı oldurup cevre koyleri isgal edip devlet kurduktan sonra soykırım yaygarasıyla batı devletlerini arkasına alıp guslnip suriye kısır lubnana saldırıp bir yıgın toprtak isgal edip bolgenin en guclu ordularından birisine sahip olduktan sonra isgal ettigi toprakların bazısından cekilmnek zorunda kaldı diye kusurmasına niye kimse bir sey demiyor.hizbullah KUVAYI MİLLİYE NEYSE ODUR.yani tbmm nin silahlı hali.salak gibi tr de derin devletin peydahladıgı hizbullahla karıstıranların aklına etmek lazım.adamların 2 bakanı var lubnan hukumetinde.20 kusur milletvekili.ve israile bm kararıyla isgalci oldugu tescillenen israile yenilgiyi tattıran tek guctur.filistinde intifadayı baslatan cocuklara fuze fırltan zihniyetin dollemelerinden baska laflar duymayı bekleyemeyiz herhalde.
lubnan hzbullahıyla pkk yı aynı kefeye koyacak kadar vatan hayini bir anlayıs olamaz.hamas neyse hizbullah neyse kurtulus savasını veren kuvayı milliye aynı seydir demekte diretiyorum.bu kadar salak acıklamaların pesinden kosacak kadar ahlamklasacagınıza israilin neler yaptıgını ,ve son donemde buyuk ortadogu projesiyle nelerin hesaplandıgını anlamanıza yarayacak bazı okumalar yapmanızı tavsiye ederim.rice denilen kaltak ortadoguda 22 ulkenin haritasını değiştirecegiz diyor.haritalarda hangi ulkelerin bulundugu goruluyor.bulun gorun. ayrıca hizbullah ve hamas cokertildiginde suriye ye saldırmanın onu acılacak.hizbullah suriye için kalkan.suriye duserse pkk yı ezmek için ıraka abd yuzunden giremeyen tr na bok yer hickimse dusunmuyo herhalde.suriye de duserse irana saldırmak adına tr yi baskı altına alacak abd tr destek vermezse istanbulda kaç bomba daha patlatır.hic dusunen yok galiba.siz hala istanbulda patlayan bombaların elkaide tarafından patlatıldıgını falan mı dusunuyorsunuz? o kadar salak mısınız?son donemde artan pkk eylemlerinin lubnan saldırıları ve tr nin siddetli karsı cıkısı ve diplomasi ataklarıyla paralel oldugunu gorebilen var mı?peki israil gazetelerinde emekli yahudi generallerin pkk yı egittigini yazdıgını duydunuz mu?resimleriyle ve isimleriyle birlikte!ve askerlikte general olduktan sonra emekli olunmayacagını bilmeyen vcar mı? ulen varya sadece salak diilsiniz ustune ustuluk serefsiz haysiyetsiz alcak vatan hayini vb vb siniz.size laf anlatmaya calısan da ahmak!!! |
Vay vay...bak sen hele...
Kim hain !?
Kim serefsiz !? Kim vatandasever !? Kim haysiyetsiz !? Senin gibi pkk ile isbirligi yapanlara ( Suriye, hizbullah, hamas, filistin, lübnan ve daha nice arap ülkeleri) sempati duyanmi, yoksa bizim gibi isbirlikcileri ve pkk yi lanetleyenlermi!? Herhalde camurunu baskalarina sivamaya kalkmistin!? Sen ve senin gibiler icin karsisindaki yeterki israile karsi savasan müslüman olsun, Türkiye ve Türklere düsman olsun, Cumhuriyet düsmani olsun yeterli! Türkiye Cumhuriyetinin senin gibi vatandaslari oldukca, türkiye ne gelisebilir nede uluslar arasi söz sahibi olur! Türkiyenin düsmani disarda degil, senin gibi aramizda! Aslinda yazimin basinda sormam gerekiyordu, sen kürtmüsün !? Yani pkk sempatizanimi !? |
Gerçek yüzünü gösterdi şahıs! o.T.
ohne Text
|
!
Sana bir şeyler yazmaya değer mi? bunu tam olarak bilmiyorum!
Lakin tarih bilgin gerçekten berbat, hep destansı yazılarla dopdolu, destanlarla tarih açıklanmaz. Şu an yeterli zamanım bulunmamakta ama bu konuya tekrar döneceğim 640 yıllık Osmanlı tarihinde TÜRK diye bir topluluk siyasal İslami devlet yapısında var mıdır, yok mudur bu konuyu açacağım. Yalnız yazı dilinin hırçın ve küstahça olmaya doğru dönüşmesi beni senin ile yazışma konusunda soğutmaya başladı. Umarım bir bilimciye ve ilimciye yakışır saygın ve olgun özelliğin doğru olabileceğini unutmazsın Babur efendi. Şimdilik her şey gönlünce olsun. |
!
Sana bir şeyler yazmaya değer mi? bunu tam olarak bilmiyorum!
Lakin tarih bilgin gerçekten berbat, hep destansı yazılarla dopdolu, destanlarla tarih açıklanmaz. Şu an yeterli zamanım bulunmamakta ama bu konuya tekrar döneceğim 640 yıllık Osmanlı tarihinde TÜRK diye bir topluluk siyasal İslami devlet yapısında var mıdır, yok mudur bu konuyu açacağım. Yalnız yazı dilinin hırçın ve küstahça olmaya doğru dönüşmesi beni senin ile yazışma konusunda soğutmaya başladı. Umarım bir bilimciye ve ilimciye yakışır saygın ve olgun özelliğin doğru olabileceğini unutmazsın Babur efendi. Şimdilik her şey gönlünce olsun. |
dün vatanimizi
isgal eden yunanlara el sallayan zangolar, bugün Filstin topraklarini isgal eden siyonistlere yalakalik ederler.Bu sapikilasyon zihniyet sahiplerini aglama duvarina baglamanin zamani yaklasiyor.
Artik dünya mazlumlari; sadece lenine, staline,hitlere, maoya degil, hilafeti lagv edip,siyonistlere devlet olma zemini hazirlayanlarda lanet ediyor! |
yaz diye yalvaran yok!!bir halt yazdıgın
da yok zaten!!!
dikkatini cektiyse EMİN OLDUĞUM ŞEYLERDE ALTTAN ALMIYORUM.BİZATİHİ UKALALIĞIN DOZUNU TAŞIRIRCASINA KARŞIMDAKİYLE ALAY EDİYORUM.dikkatini cekti mi?yukardaki yazıda takındığım usluba işaret ediyorsan söyliyeyim.SEREFSİZE SEREFSİZ DEMEKTEN KİMSE BENİ ALIKOYAMAZ.BU HIRSIZA HIRSIZ DEMEKTEN FARKSIZDIR.HIRSIZA HIRSIZ DEMEK SUCSA BEN SUCLUYUM.serefsize haysiyetsize vatan hayinine neyi hakediyorsa elimden geldigince carparım.cok da umurumdaydı galvani hazretleri bana yazmıııııııııssss yazmamıss!!peehhhh... ezberlemişsin belli kalıpları.oryantalistlerin tarih yorumlarını papagan gibi tekrarlamaktan oteye gitmiyorsun.sana diyorum ki ben osmanlı savunuculugu yapmıyorum.osmanlı bir turk devleti midir degil midir?bicokları senin dediklerini soyluyor bircokları da aksini savunuyor.turk devleti olsa nolur olmasa nolur.ne yapayım tam anlamıyla turk devletiymiş degilmiş.bence turk devleti.devletin adı osmanlı soyunun devleti.devleti al-i osmani.ve ben turk adını antroplojik yapısıyla değil tarihi misyonuyla kabul eden birisiyim.hunlar gokturkler,budist ve maniheist uygurlar hatta bugun için kazaklar ozbekler bence turk değildir.bence bir insanın turk olması için kafirle catısmayı goze alması ve bunu ,inadına inadına yapması gaza ruhunu terketmemesi yeter.cihansumul bir yapı haline gelen 32 ayrı ırkı barındıran ve islamın dunyadaki merkezi haline gelen osmanlı devletinin yonetim egitim hukuk gibi alanlarda cok cesitlenmesi farklı unsurları bunyesine katıp harmanlayarak gelişmeye calısması cok cok normal bir seydir.neymiş efendim osmanlı padisahları bile tam turk sayılmazmıs.cogunun anaları gavurdan donmeymiş.osmanlı sadrazamlarının cogu devsirmeymiş.asıl itibariyle hristiyanlarmısmıs.yahu koca mimar sinan da ermeni kokenlidir.ne yapmış adam.selimiyeyi sulyemaniyeyi yapmış.buna ermeni denilebilir mi?burada yapılmaya calısılan da turklerin mukemmel sayılabilecek caglarındaki tum ustunluklerinin temelini devsirme gibi yabancı unsurlara baglayıp turklerin asliyetlerini ozguvenlerini sarsmak ve kendi gecmişleriyle baglarını koparmak.bahsini ettigin yorumların hepsini batılı,papaz kokenli oryantalist bilim adamları ileri surmustur.bunların hepsi de curutulmus seylerdir.yani galvani ulus devlet dedigin seyin kafatasına gore sekilenmiş bir yapı oldugunu ve bunun terk edilmesi gerektigini soylerken Fransız ihtilalinden sonra yayılan ulusculuk akımları ve avrupadaki bilimsel izdusumleri nedeniyle Osmanlının bu profile uymadıgını iddia eden sarkiyatcıların yorumlarını almıs burada salakça pazarlamaya kalkman ne derece tutarlı?.sana en basından beri soyledigim sey bu.batı kendi yasadagı herseyi kutsamıs ve bilimini de buna gore sekilendirmiştir.tektipci sadece ileriye dogru giden yonunu batının belirledigi bir gelişim çizgisinden oteye cıkamıyorsun.zihnin farklılıkları ayırt edemiyor.gordugun tum farklılıkları aykırılık ve yanlıslık hatta suc olarak algılıyorsun.osmanlı İslam toplumunun kurmus ve geliştirmiş oldugu bir siyasal mekanizmalar butunu yani devlettir.devleti tesekkul ettirenlerin yasadıkları ve edindikleri birikimler belirler bu devletin seklini durumunu gelişim ya da cokusunu.efendim niye batıdaki devletlerin gelişim seyriyle bir değil.neden ulus devlet yapısına uymadıgı halde bu devlete turk devleti deniyor.nedeni su.ingilizler gunes batmayan ulke olduklarında tum somurgelerini merkezden gonderen valiler yonetiyordu.tum egitim sistemi merkezin belirledigi temel İngiliz dinamiklerine gore sekilleniyordu.osmanlı boylemiydi?1876 da ilan edilen mesrutiyeti iptal edilen abdulhamit e neden yaptın diye soruldugunda İngiliz kamarasında kaç Hintli Hindu,,kaç musluman var diye sormustu.anlatabildim mi?osmanlıcadan hareketle de Osmanlıyı bir arap fars turk melezi bir devlet ilan etmeye kalkan salaklara da bugun turkçenin Anadolu (turkiye) turkçesinin nasıl olup da 600 yıllık bir kesintiden sonra varolabildigini sormak lazım.osmanlıya gelene kadar tum ilimler İslam aleminde ve arapca ve farsca kaleme alınıyorken.ilim ogrenme ve ogretme bahsinde hic de geri kalmayan Osmanlının arapca ve farscayı turkceden sonra egitim ve kultur dilinin merkezine oturtmasını anlamamak salaklık olur.bugun neden İngilizce okullarda zorunlu yabancı dilse o zamanda arapca farsca medreselerde zorunlu dillerdi.turkçe herseyin merkezindeydi.osmanlıca haline gelmesi de bu egitimi en ust duzeyde almıs olmanın temel gostergesi sayılıyordu.insanlar fransada nehir kenarındaki ashap kulubelerde odanın bir kosesine pislemeyi medeniyet sayarken istanbulda suleymaniye insa ediliyordu.edebiyatın sanatın ilmin en mukemmeli icra ediliyordu.bir suru kitap var avrupanın ilmi yukselişe gemcesine zemin hazırlyan tum birikimlerin İslam alimleri tarafından ortaya kondugunu.bunu itiraf edemiyorlar cunku tum bilimsel felsefelerini kibirlerini cope atmak zorunda kalacaklar.ve bilim yapmayla zenginliğin bilime saygı ve destegin pararlel seyrettigini kabul edersek cografi kesiflerden sonra paraya bogulan avrupada ilmin gelimeye baslamasını ve cokmeye baslayan Osmanlıda ilminde cozulmeye baslamasını anlayabiliriz.neden ronesans İtalya site devletlerinde basladı?venedikli tacirlerin italya site devletlerinde kapitalizmin temellerini atarak aynı zamanda ilme ve sanata deger vermeye baslamasıyla kısmi bir rahatlamanın ortaya cıkmıs olmasından.ozellikle osmanlının gerilemeye baslamasıyla da guven kazanan Avrupalının (daha sonra bu guven kendini Allah zannetmeye varacak kadar derin bir kibre donusmeye baslamıstır) bilim yapmanın bir ise yarayacagı inancına kavusması ve bilim yapanların sanat yapanlar gibi zenginlesebileceginin anlasılması uzerine bilimin onu acılmıstır.vb vb galvani. cesitli seyirlerden sonra gunumuze gelinmiştir.bilimi kendi tekeline hapseden ve buna egitim aracıyla zihni temeller peydahlayan Avrupalının yutturmaya calıstıgı hicbir efsaneyi yemediğim için surekli asagılamaya calısmanı umursamıyorum.efsanelere hapsolan sensin galvani.batı efsanesi oleli cok oldu.batı bitti.islamı tasfiye edemedigi buna gucu yetmedigi için son hamlesini yapma ugrasısına girdi.cunku kendisi cokecek.kapitalizm insanları tatmin etmiyor artık ve teklemeye basladı.dunyayı donusturup islamı tasfiye edip kendilerini kurtarmaya calısıyorlar.pompaladıkları dezenformasyonlarlada buna zihinsel temel hazılamaya calısıyorlar.bunu da zangocluk yapan sizin gibileri kullanarak yapmaya calısıyorlar.surekli anlatmaya calıstıgım programlama bahsi de budur.sen hizmetini et.sana ucretini versinler.bende bir tas corba bir aba diyip işime bakayım. Aynı seyleri zırvalayacaksan hic yazma.ok? |
hehehe:)!!!
alimle konus tartıs er mertebe,,,cahille konus tartısma donersin merkebe.seninle tartısmayacagım.hicbr sey bilmiyorsun.dunyadan haberin yok.
ben serefsiz yahsiyetsiz cani ruhlu birisi degilim.pkk ya yardım etmiş olsa bile evleri otobusleri bombalayıp masum insanları oldurenleri tasvip etmem.lanetlerim.bir zamanlar tr derin devletinin kurtlere yaptıklarını da lanetliyordum.ve halne pkk yı ne olursa olsun savunmaya girisenleri de lanetliyorum.yani serefsiz haysiyetsiz alcak vatan hayini diyorum.tr de ben kurdum diyenlerin demeye calıstıgı tek sey:benim arkamda amerika ab var sen kim oluyorsun..dur.yani bunlar da kendilerine verilen saksafonu otturuyorlar.vakti zamanı geldiginde saksafonun ustune oturtulacaklarını hesap edemiyorlar.ve vatan hayinleridir.canakkelede musulda antepte marasta sehit olan yuzbinlerin kanına ihanet ediyorlar. suiye apoyu cıkardıktan sonra tr yle sınırları kaldırdı.hicbir sorun yoktu.uluslar arası sistem pkk ya ve kurtlere yeni bir kılıf buldugu için ,kuzey ırakın devletlesme surecinde olması nedeniyle aponun surşyede bulunması pkk nın suriye merkezli hareket etmesi gerekmiyordu.pkk merkezini kuzey ıraka aldılar.sorun kalktı suriye ile yakınlasma basladı.devlet bugun biliyorki abd suriyeye girse tr ye de girecek.sence neden apo yu besledi diye kin tutmadı.gizli anlasma lar paylasılmıs olabilir mi.mesela suriye apoyu besleme emrini kimden aldıgını tr yle paylasmıs olabilir mi?lubnana gelince lubnan da bir bosluk peydah edip iç savas cıkartıp bolgede teror egitim merkezi kurduranlarda batılılardır.mesela asala dehaskpc vb.cengiz candae ve br bir suru gazetecinin lubnanda egitim aldıgını biliyor muydun?ama kontrol etmekde sorun yasamıslardır ve tasfiye etmişlerdir.işleri bittikten sonra.tr deki hşzbullahı tc derin devletinin kurup finanse ettigi herkes tarafından biliniyor artık.lubnandaki hizbullahı da bunla karıstırmayınız lutfen.daha oncede de dim.lubnan onlarca yıl ic savas yasamıs bununla beraber israille savasmıs bir cografyadır.hizbullahda sii kokenli muslumanların israille savasta dini merkeze alarak yılmadan savasmasıyla israile yenilgi tattıran tek guctur.yani devlet yok.merkezi hukumet iş goremez halde.israil habire vuruyor.kemal ataturk ne yapmıssa(cumhuriyetci tabirle)hizbullah da aynını yapmıstır.he kemal ataturk kemalizme kaymıstır.hizbullah liderleri ve tabakanın tamamı islamdan sasmamıstır.bak birader hizbullah lubanın guney bolgesinin tamamına hakim.2 bakanı 20 kusur milletvekili var.kendisine has ORDUSU var cunku merkezi hukumetin ordusu bile hizbullah kadar guclu degil.guney bolgesinin tum okulları uniler dahil,hastaneleri tum diger sosyal kurumları hizbullah tarafından yonetilip finanse ediliyor.lubnan ın guney eyaleti gibi dusunebilirsin.buna neden olan da arap ulke yonetimlerinin mısır urdun gibi devletlerin bu halkı satmıs olması.suriyenin de isgal edilmesiyle suriye de destek veriyordu.ama yonetmiyordu hizbullahı.suriye lubnan hukumetini yonetmeye meyilliydi.ordusu vardı lubnan da ve israil suriye ordusu nedeniyle lubnana saldıramıyordu.haririyi oldurup suiyeye attılar tutmaadı.israil aynı anda suriye lubnan iranla savasamaz.abd de irak tecrubesinden sonra bunu goze alamadı.ilkonce lubnandan suriye askerlerini bosalttılar.sonra lubnanı ama ozellikle hizbullahı tasfiye etmeye calısıyorlar.burda suriyenin apacık destegini belgeleyip suriyey, kıskırtıp hizbullahın tasfiyesinden sonra suriyeyi de isgale hazırlanıyorlar.suiye bir sekilde duserse tr de darbe yapıp hukumeti tasfiye ettikten sonra irana tr ile birlikte girmeyi dusunuyorlar(diyenler cok)iran sınırında kars agrı gibi iran sınırına yakın korunaklı yerlerde devasa askeri kıslalar insa edliyor askeriye habire arsa satınalıyor.yane bu adamların buyuk orta dogu projesi diye bir sapıklıkları var.bolgeyi yeniden yapacaklarmıs.ve buna tr de dahil.tr bolgenin değil dunyanın en guclu ulkelerinden biri elbetteki sona saklayacaklardır.simdi ben vatan hayini miyim? kurt değilim birader.kurt diyen herkese de ne dediğimi az once soyledim.anlasılan tabiriyle turk milliyetcisi de değilim.alparslan turkesin de bir vatan hayini oldugunu rahatlıkla soyleyebilirim.vatan hayinidir.CIA işbirlikcisi onbinlerce turk evladının kanının dokulmesinin bas aktorlerindenb birisidir.ama dursun karatas kadar asikar değil.ben dindarım.turklugu tarihi misyonu ve siyasal birikimi nedeniyle bir surecin devamı olarak goruyorum.turk demek turkiyeyi kurtaran tbmm yi kuran demektir.o zaman sırf inadına gab ı kurdistan bölgesi diye adlandırıp tbmm ye türk olarak gelen milletvekilleri gibi.anlatabildim mi?oyle her soylenene atlaıp asabiyetle kinle cehaletle acelecilikle hareket edip CANİLİĞİ onaylamayın.2 asker diye şimdilik 550 kadın cocuk ve yaslıyı olduren israili onaylamayın.serefinizi koruyun serefsiz olarak anılmayın.ok? ayrıca hizbullah israil sınırını gecip sekiz askeri oldurup iki askeri rehin almamıstır.israil her zaman oldugu lubnan sınırını gecmiş cıkan catısmada iki asker esir alınmıstır.bahane yani yutanlar için.ayrıca hamas ın 1 onbasıyı kacırmadan once israil bir plajı vurmus 5 cocukla birlikte yanılmıyorsam 12 kişi olmus.carsı bombalamıs 5 sivil olmus.guya militna bombalamıs 10 sivil olmus.yani bir hafta içinde 30 a yakın sivil oldurulmustur.yane o da bahane.hamas asker kacırmıs.bu arada hamasla hşz bullah arasındada fark yoktur.yaser arafat fko nun basıydı filistinin devlet baskanıydı.fko ile hamas arasındaki tek fark fko nun marksist ideallerle savas vermesi hamas ın islam ı merkeze alması.aralarında hic bir fark yok.anlatabildim mi?oku biraz her lafa atlama laf etcem derken serefinden olma!!!!! |
körsen ben ne yapayım!!
gözüne parmak mı çalayım?
ne ikiyuzlulugu mu gördün?gazünü çıkarıscasına aylardır aynı mecrada laflar ediyorum.ve sylediklerimin hepsinin arkasında duruyorum.o kadar aynıyım ki aynı seyleri soyleyip durmaktan bana bile gına geldi. dedim ya serefsizsiniz diye.asagıdaki yazılarda humanizm den insan haklarından birlikte yasamaktan evrensel demokrasi kulturunden bahseden sen zavallı değil miydin?kim gercek yuzunu gosterdi?kendisi kıskırtmak amaclı saldırmasına ragmen 2 askeri bahane edip lubnanı yakıp yıkan butun bir halkı cezalandıran tum alt yapıyı cokerten israille savasa destek verdikleri için ders olsun diye yuzlerce sivili kadın cocuk yaslı demeden olduren canilerle işbirliği yapıp onların zangocluguna soyunup millete hakettiginizi aldınız mı diyecek kadar alcak davranan ben değilim galvani.hani evrensel insan hakları birlikte yasama kulturu.plan dahilinde yerle halkı hizbullaha destek veriyort diye yıldırıp hizbullahı cokertmeye donuk yapılan bilincli saldırıları hakmıs gibi savunabilecek kadar alcaklasmak insan hakkı diye yaygara koparan birisi için ikiyuzluluk değil midir?serefsizlik haysiyetsizlik ve vatan hayinliğinin yanında! |
kardas hizbullah kuvayi milliye ise
pkk da kuvayi milliyedir o zaman..muahahahaha. :-))))))) birilerine göre terör örgütü baska birilerine göre ise kuvayi milliye..
|
Mohammed ein brutaler Krieger?
Glaubt ihr da dran, dass mohammed diesen krieg geführt und alle anders gläubigen getötet hat? Ich nicht!!! Immer wenn ich den koran aufgeschlagen habe kam immer was gewaltätiges, wie wenn ich einen juden seht oder christen macht dies mit denen oder das, teilweise auch sehr brutal. Dann einige stellen mit den frauen, ich habe es dann seitdem nicht mehr gelesen.
Aber irgendwie glaube ich nicht daran, dass mohammed so brutale kriege geführt hat, er war schliesslich ein prophet, oder die menschen haben es falsch gedeutet. Ich weiss, dass er anders war. |
söyle...
pkk yı peydahlayanlar canakkale de diger tarafta yer alıyorlardı.yani bogazı gecmeye calısıyorlardı.kurtulus savasındada dusman olarak adlandırılıyorlardı.kuvayı milliye de isgalicelerle carpısan yerel halkın kurdugu birliklerdi.ordu ermenileri kovalamak için gurcistan sınırındayken ordunun boslugunu doldurmuslardı.daha sonra tbmm ye donduler.yani kafire karsı mucadele edip isgal edilmemiş ama işgal edilmeye calısılan son islam topragını canlarını dislerine takıp savunuyorlardı.pkk ise daha once isgal edemeyenlerin peydahladıkları bolgeyi kucuk kucuk devletler haline getirip kapitalizmin sorunsuz işlemesini saglayacak siyasal yapılar olusturmak için verdikleri ugras sonucunda kurdurmaya calıstıkları kurt devletinin turkiye ayagını sekillendirmekle yukumlu kılınmıs bir zavallı hayin toplulugudur.kimi kimden kurtaracaklar.sutcu imam da kurttu dimi.yukarda guneydogu ve cevresine sırf bu amaca donuk hesapların o zamanda var oldugu için kürdistan denildigini ve turkiye buyuk millet meclisine katılan bolge temsilcilerinin bu unvanla katıldıklarını ve kendilerine turk dediklerini söylemeye calısmıstım.yani turkiye de TURK DEMEK MUSLUMAN DEMEKTİR.kurt diyen hayindir usaktır.kimi kimden kurtaracak,?abd kopekliği yapmaktan fırsat kalırsa.hem ortda bir vatan mudafası varken canını malını ortya koyup savasan inasaANLARLA PKK YI ONLARDA KUVAYI MİLLİYE OLAMAZ MI diye yorumlamak bence densizlik.bunlar vatan mudafası mı yapıyorlar?95lere kadar kadın yaslı cocuk bebek demeden katliam yaptılar.hizbullahla ne alakası var?hisbullah lubnanın guney bolgesinde israil in işgal ettigi bolgelerde yerel halkın mecburen kendi içinde bolgesel olarak orgutlenmesi sonucu dogmus işgale karsı savasan halkın kendisidir.bakın anlamadıgınız nokta israilin her seyiyle isgalci olması.israil orada işgal ettigi topraklara devlet kurdu ve işgal etmeye devam ederk toprak genişletti.hem de 1946 dan sonra.dun yani dun.ordaki yahudi nufusu devlet degil ciftlik bile kuramazdı.siyonizmle nerden baksan yuz yıllık bir faaliyetle savasın hemen ertesi guya alman soykırımına ugratıldıkları için kendilerine istedikleri yerde devlet verilmiştir.onlar filistini secmiş filistini işgal edip insanları surmus ve bolgye yayılmıslardır.osmanlı cıktıktan sonra filistin bolgesi ingiliz kontrolundeydi ve savas sonrası filistine bagımısızlıgı verildi.israil ordaki yahudilerin toprak satınalması ve teror orgutleri olusturup bolge halkından zorla toprka gaspedip halkı surmesiyle kurulmustur.fko d izzettin el kassam tugayları diye bir sey duymussundur.o adam 1930 lu kırklı yıllarda israil devlet bile degilken israilli teroristlerle savas veren filistinin onde gelen sahıslarından birisidir.israil filistini tamamen isgal edip insanları surdukten sonra mısıra urdune suriyeye saldırmıs lubnanı isgal etmiştir.yani devam etmiştir.anlamadıgınız sey musluman olan bir kimsenin gavurun işgaline er ne sekilde olursa olsun tahammul edememesidir.lubnanda da hukumet boslugu nedeniyle guney sii bolgesinin savunulup işgale karsı direnme gorevini hizbullah ustlenmiştir.hizbulla demek guney bolgesindeki sii halk demektir.bunun kuvayı milliyeyle benzerliği yok mu?gavur işgal ediyor onlar savunuyor.peki bunun pkk yla bagı ne?pkk bolge ulkelerinde ki kurt varlıgını kasıyıp hem bolge ulkelerini yıpratmak (ozelllikle turkiye)ve aralarında dusmanlık olusturmak hem de kurdurulması yuz yıldan fazla hesap edilen ama kurtlerin de msuluman olmaları ve bir ayrılıgı kavrayamamaları nedeniyle bir turlu tutturulamayan kurt devletini kurdurmaya calısmaktır.mesut barzaninin babasının kim oldugunu biliyorsundur.dedesinin de.bolgede kurt devletinin kurulması için ingiliz destekleri ile isyan cıkaran bilmem ne asireti lideri.devlet sahibi olmak herkese cazip gelir.heleki salaksa ve usak yani kopek olmaya meyilliyse.pkk da kurt devleti kurdurmayı amaclayan emperyalist guclerin bu devletin turkiye uzantısının temellerini atması için peydahladıgı bir teror orgutudur.pkk nın donusturulup siyasal bir partiye devsirilmeye calısılması ve surekli bir kurtulus orgutu goruntusune sokulmaya calısılması tezgahın ileri asamasıdır.yani devlet yakın demeye getiriyorlar.ayrıca tr de dern devletin işbirlikci uzantıları eliyle de kurtlere israilin filistinlilere yaptıklarını yapan bir terorle mucadele yontemi uygulanmıs olması da buna zemin azırlamıstır.cunku terorle mucadelenin yontemleri derin devletin israil ve cia işbirlikcisi generalleri ve mit mensupları tarafından belirlenmiştir.anlatabildim mi?tam danısıklı dogus.!!!simdi pkk kuvayı milliye mi?
sizin zihninize hizbullah bir teror orgutudur imajını fena kazımıslar.o yuzden anlama ozurlusu tavrı takınıyorsunuz. |
kisckisch hakli sanirim..
bu tür olaylarin degerlendirilmesi ve yargilanmasi kisinin ve toplumlarin bakis acisina, düsünce kaliplarina ve zihinlerine göre degisir. yani bakilan seyin niteliginden ziyade bakanin bakis acisi...önemli olan senin yaptigin gibi subjektif degil, mümkün mertebe objektiv kriterler koyup ikna edici olabilmek..pkk lilari dinlesen kesin söyle bir nutuk cekerler: "türk devleti israilden daha kötüdür..israil bari araplarin kültürüne ve diline karismiyor..türk devleti ise kürtün kimligine ve varligina bizzat tecavüz ediyor. onu yillardir inkar ediyor.dolayisiyla pkk bir halkin ve kimligin yok olmasina karsi verilen bir kutsal direnis savasidir"..misal farazi olarak düsünürsek hristiyan bir ermeni terör örgütü de söyle diyebilir: "türkler 4000 yildir anadoluda yasayan en eski yerli halki, farkli dinden bir halki katledip topraklarindan sürmüs yok etmistir..türk devletine karsi eyleme girismek, agriyi ararati ve vani geri almak kutsal bir kuvayi milliye hareketidir..
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 09:18 Uhr. |