Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

roman 31.05.2006 16:55

Babur!

Yukarida sana atfen aktardigim yazi Isindan Cagdasa bir cevap olarak yazilmis akli basinda bir yazi oldugu icin sana cevap olarak sunuldu. Gerci kendisinden izin almadim.

Sen ya okuduklarini anlamiyorsun, yada okurken neler yazabilirim diye cok hizli düsünüyorsun, yazilanlari ustalikla carpitiyorsun. Hos bir meziyet degil.

Kimse bir ülkenin ordusunu irdelemedi, gerekirse oda irdelenir.

Burada tartismaya acilan, biraz alayli, biraz mecazi, biraz kara mizah, biraz tatli bir küstahligin gercekci bir hircinligi olan kisa bir yazi.

Sen bin yillik Osmanliligi falan dile getirmektesin,(640 yildir Osmanli) kaldiki o gecmiste hicte senin bahsettigin gibi olmamistir, bütün gecmisi hep ic savaslar ile gecmistir ve Ittihaki Terakkiciler tarafindan da yikilmistir, o yikilanin üzerinden yeni bir ülke ve yeni bir sistem kurulmustur, vs, vs.

Insanlarin yazmadiklari üzerine yazilar yazanlar benim acimdan samimi degildirler.

Tekrar yazayim Allahin askeri oldugunu savunanlar Türkiye ordusu degildir. Türkiye cumhuriyetinin Genel kurmayi degildir.

Hic biri Türkiye ordusunun mensubuda degildir.

Yalnizca henüz ne olduklari tam belli olmayan, ama yasalari hice alan, gizli ideolojilerini uygulayan, demokrasiyi ve laikligi yok etmeye calisan, yeni bir din devleti olusturmaya calisan, bunu basarabilmek icinde önce ülkeyi kanli bir kaos ortamina sokmaya calisan, insanlik düsmani kisilerdir.

Ve bunun kilifinida Allah adini kullanarak yapan ustalasmis katillerdir.

Bu dünyada yasalar onlarin yakasina yapisacaktir, öbür dünyadada her halde Allah yapisacaktir.

Konu o bez parcasini coktan asmaktadir.

xbaburx 31.05.2006 17:04

Allahın askeri tabiri bu devir için çok

keskin bir tabir.sahsen ben fikirlerimi beyan ettim.Allahın askeriyim die BAS BAS BAGIRAN insanlardan süphe ederim.bu lafı agzına pelenesnk edenlerin dusuncelerinde ya bir samimietsizlik hinlik yada asırı saflık yani akıl eksikliği vardır.yada sinirleri hakkaten bozulmustur.ben bu tabiri kullananların buyuk cogunlugunun sinirleri bozuk kesime dahil oldugunu söyledim.yukarıda tr nin varlıgını NEDEN BASORTUSUNE BORCLU OLDUGUNU kısaca anlattım.sahsi fikrim mi?tarihi gercek.TURKİYE DEMEK İSLAMLASMIS RUMİSTAN DEMEKTİR.yunan medeniyetinin hristiyalıgın en onemli merkezleri burdadır.BURDAYDI.NE OLDU?TR İSLAMLAŞTI.bu rası hristiyanlıgın en onemli merkezlerinden birisiyken TURKİYE OLDU.avrupada cizilen tum tr resimlerinde kadınların hepsi CARSAFLIDIR.aklı olmayanlar bundan utanc duyarlar hatta igrenirler alakası yok biz değiştik derler..AMA AVRUPALI DA BİLİYOR VE BUNU HER SEKİLDE YUZUMUZE VURUYOR Kİ TURK KADINI DİİNCE AKLA CARSAFLI KADIN GELİR.CUNKU BURASI DİYARI İSLAMDIR.GERCEK BUDUR.

avrupalı baslarda bu islam istilasına??!! karsı koymak için bir suru haclı seferi yaptı ALLAHIN ASKERİ TURK MİLLETİ HEPSİNİ BERTARAF ETTİ.allahın askeri demek turk demektir.ismet ozelin bir sozu var KAFİRLE ÇATIŞMAYI GÖZE ALABİLEN MUSLUMANA TURK DENİR..askerlik diince akla turkler gelir.bundan dogal bir sey yoktur..AMA BEN YİNEDE DİYORUM Kİ ALLAHIN ASKERİYİM DİE BAGIRANLAR VE BU ALNDA AKLI BASINDA OLMAYAN RADİKAL PROPOGANDA YAPANLAR COK İİ SORGULAMALIDIRLAR KENDİLERİNİ.NEREDE OLDUKLARINI

BİR ARA BU LAFI EN COK KULLANAN RADİKALLİGİN DANİSKASINI ETMEYE KALKAN HİZBULLAHCILARI GÖRDÜK..DEVLETİN KULLANIP KULLANIP PKK MENSELİLERİ DİNCİLER ELİYLE TEMİZLETİP SONRA COPLUK GİBİ TASVİYE ETTİĞİNİ.HİİZBULLAH VAKASI COK MANİDARDIR.BİZATİHİ AMERİKAN HABER ALMACILARIN TELKİNLERİYLE TR DERİN DEVLETİNE KURDURTULUP MADDİ ASKERİ DESTKE ALMISLARDIR.KULLANIM SURELERİ DOLUNCA ADİ BİR COP GİBİ YOK EDİLMİŞLERDİR.

tum bunlara ragmen asla BEN aLLAHIN ASKERİYİM demekten gocunmam..ve her musamuna Allahın askeridir de.ama ki sur da yanılıyorsun tr de islam coook kokludur.koku olan tek sey dind.r bu ulkede.o yuzden ole terore bulasma anlamında salaklık edenlerin sayısı cok cok azdır.onca kıskırtmaya ragmen.

sen basortusu niye yasak aman niye ilkulda derslere kuranı kerim zorunlu ders olarak konmuo neden ortaokullarda osmanlıca zorunlu ders arapca farsca secmeli ders diil.neden memur saatleri namaz vakitlerine gore ayarlanmıo vb vb dienlere Alhuın askerleri..bunlar ulkeyi bolecek yakacak yıkacak dersen..sana hasta derim!!hade kendine ii bak

xbaburx 31.05.2006 17:20

:)

ben de diorum k::::::::::Allahın askerleri her zaman olacaktır.hepsi sehit oldugunda kıyamet kopacaktır.ama dunyada her seyiyle bunu hakedebilecek kaldırıp tasıyabilecek ,her yonden koklu ve tarihi her yonuyle bu amaca göre donatılmıs bir ordu varsa o da turk ordusudur..kurtulus savasını canakkale savasını koca fetihleri haclı savaslarını bu ordu kazandı.tehlikeyi bertaraf edip ilsamın bayragını zirvede tutmasını bildi.bunu yapan mehmetcikti.turk ordusu yani.Allahınaskeri diince anlasılan mehmetcik olmalıyken turk ordusunun kendisi anlasılmalıyken tr de islam karsıtı bir pozisyonun devletin neredeyse her kademesindeki İNSANLAR tarafından benimsenmesi ve islamın dusman bellenip dindarların yokedilmeye calısılması bazı insanların bu fonksiyonu yani Allahın askeri olma sevdasını aptalca ustlenmelerine neden oluyor..bu fonksiyonu ordu ustlensin.ıraka girsin mesela.abd den ıarakı alsın olmeyen namerttir.:)(cok mu ucuk oldu:d)

isinsu 31.05.2006 18:02

du sagst es

es gibt eine Vielzahl von Provokationen.. sicherlich meinst du hier die Form...

Ich möchte hier nun wirklich nicht über Begrifflichkeiten streiten.. Ich denke, jeder ( bzw. akli selim olan insanlar!) versteht was hinter diesem Begriff steckt.. Anlamayanlara sen anlat.. :)

isinsu 31.05.2006 18:03

ich??????? o.T.

ohne Text

isinsu 31.05.2006 18:11

versuch starten...

würde zu gerne einen Versuch in der TR starten und das Kopftuch in jeglicher Form erlauben.. so wie z.b. in Deutschland.. denkst du das würde in der TR ausreichen??
Es wird immer LEute geben, die mehr wollen.. Da in der TR ja eigentlich das Kopftuch nicht wirklich verboten ist.. es gibt nur Ausnahmeregelungen, wo das Kopftuch nichts zu suchen hat..
Almanyayi dusun...Arap ulkelere ozgu kapanip tartisma yaratan o ogrencileri dusun... Almanyanin caresizligini dusun... bir cevrene bak bir de yesil sermayeye para kaptiran insanlari dusun.. 2 farkli dunya ???? ey gidim eyy!!! siz uyuyun devam...

misal bir kopege kural koyarsan, kopek bile kurallara her gun bir gun uymaz seni dener.. acaba kurali cignesem kizar mi diye dusunur...cunku bir kopek bile seninle esit hak ister... tehlikeli bir durum mu sence? so in etwa sehe ich vorsichtig ausgedrückt.. diese LEute, die sich Gottes Soldaten nennnen und nicht das wollen, wovon du sprichst und wünschst..

SORRY OFKELENDIM BE!

31.05.2006 19:24

Fake, ich habe hingeschrieben was

Provokation bedeutet! Kannst du überhaupt lesen???

Provokation = Herausforderung
provozieren= herausfordern, durch Fragen entlocken

was bitte glaube ich hier?

Der einzige der hier vermeint, was melden zu müssen, ohne etwas zu melden zu haben, bist du?

Und im übrigen mit Steinen werfen beherrscht du besser als jeder andere hier!

31.05.2006 19:27

wen habe ich den beleidigt?

scheinbar sind einige nicht in der Lage zu lesen! Und beachtet bitte: Es kommt immer darauf an wie man etwas liest!

Oberflächlich lesen, dass kann jeder!

31.05.2006 19:39

es ist mir gelungen.. du Pappnase!!!

Ich habe doch gesagt, dass es viele Arten gibt zu provozieren...

und jetzt reg dich wieder ab!

31.05.2006 19:51

o.T.

anscheinend habe ich mich unverständlich ausgedrückt. ich dachte nur das es auf der hand liegt, dass ich nicht dich damit meinte.

31.05.2006 19:52

sag mal, merkst du überhaupt noch was? o

ohne Text

31.05.2006 19:53

sagte doch, zu was provozieren... siehe

die Beiträge von Fake und Magnum an!

Die Tatsache ist nun einmal die, dass die meisten Menschen mit Scheuklappen durch die Welt gehen und sich soweit brüskieren müssen, um zu brillieren.

Dieser eine Satz hat dich dazu verleitet, mir die Internetseite Wikipedia zu empfehlen, weil du fest davon überzeugt gewesen bist, dass ich nicht weiß, was dieses Wort bedeutet.

Und die anderen hat es nur dazu verleitet, ausfallend zu werden ;)

Es nicht der Text oder die Form und auch nicht der Inhalt... Es ist provokativ!

Frage: Muss bei einer Provokation darauf hingewiesen werden, dass es eine Provokation ist??

Ich denke nicht! Aber das ist meine Meinung ;)

31.05.2006 20:01

muss nicht clever daher reden, um die

leute zu lumpen ... hahahahaahaha

31.05.2006 20:03

akli selim olan insanlar anlarsa, ;) o.T

ohne Text

31.05.2006 20:17

Klar , war in meinem Beitrag auch eine

Provokation...

ACH, WAS?? ist uns Idioten überhaupt nicht aufgefallen

Aber DANKE vielmals, dass du uns darauf hingewiesen hast und Danke auch, dass du uns deinen eigenen Text erläutern musstest, weil wir ja alle hier so dumm zu lesen sind!!!

Wenn du so sehr darauf erpicht bist, grün zu bekommen statt rot, dann solltest du dich besser anbiedern...

31.05.2006 20:24

du hast auf meinen Beitrag reagiert,

deshalb war ich mir nicht ganz sicher...
auch wenn es auf der Hand lag :)

Dennoch sorry

31.05.2006 20:34

bei der ist Hopfen und Malz verloren,

gib dir keine Mühe, die wird es auch in 100 Jahren nicht schnallen!!!

Du kanzelst alle Männer ab mit deinem Äußerungen und dann verstehst du selbst noch nicht einmal, den Text von anderen...

Aber den eigenen Text erläutern...
Das nenn ich qualifiziertes Schreiben...

Tut mir wirklich leid, wenn ich deiner Person zu nah getreten bin...

31.05.2006 23:29

dich hat sie allemal aus der Reserve

gelockt...

Gleich drei Fragen auf einmal ;)))

31.05.2006 23:34

stimmt es ist provokativ zu behaupten,

dass es provokativ sei! ;)

01.06.2006 07:40

alles klar

du hast richtig gelesen.man kann kopftuch tragen, wenn man überzeugt ist. Und laut KORAN muss man Kopftuch tragen!
Was man so alles mit der deutschen grammatik anstellen kann ist ja unglaublich, da sollte man direkt auf die strasse um zu streiken

Aber solche menschen wie dich muss es ja auf dieser verlogenen welt geben!

peace :)

latinoqueen 01.06.2006 16:19

that zzz it fakecim...

provocare heißt es im lateinischen die vorsilbe pro heit entlocken...und nicht nichtnur herausrufen ...tztztz.......man man manche sollten sichn wörterbuch kaufen

akshalil 01.06.2006 19:35

senin adam olacagin yok enis!

kenan evren gibi rütbe ve apoleti disinda hic bir vasfi bulunmayan generallere hayran olan sen ne anlarsin ki altanlardan? bu biraz da kapasite meselesi usagim, sende pek olmayan sey yani..

01.06.2006 21:11

Din azmanligina karsi mücadele

onlarin DIN anlayisini umumi reddir.... dene bak basarili olacaksin...

Önemli olan evrensel sekilde dogrulara yakin olandir.. tabi bu herkese göre faklidir... ama yapacak bir sey yok... bas örtüsü onlarin hakki... ben sadece onlar benim DINIMDEN degiller diyorum ve bunu cok acikca söylüyorum yüzlerinede... ne yapacaklarki... mecburen kabullenecekler... aynen bizlerinde onlarin bas örtüsü hakkini

01.06.2006 21:33

Senin farkin ne ????

sende IDEOLOJI disinda.. Milliyetciligini ÖN PLANADA tutmakta... ve iki yildan beri benim sahip oldugum ve senin sahip olmadigin zerre kadaqr bir HAKKI bana söyleyemeyen birisi... öyle LAGA LUGALARLA onu bunu elestirmesinden ne cikar...

Sen elestirdigin insanlardan farkin yokki... sende aynisin, sadece Kürt olmayi ön plana cikariyorsun... bu sana Üstadlar orataminda fayda getirmezki, kaldiki insanlarin BILDUNGLARI arttikca sadece insandir ön planda tutulan... öyle bir ortamda asaletin DININ Milliyetin bunlar sorulmaz arastirilmaz...

ISTE BU DEMOKRASIDIR....
Senin uslubun biule assagilayici... ich stehe über dir... das wird sich nicht ändern

01.06.2006 21:52

Üstadim yazilarinda cok dogrular var

bunlara karsi kimse bir sey söylemez ve söylemiyorda... elbet geri planda yada perde arakasinda cok cok olaylar döndü dönüyor ve DÖNECEKTE...... bu genetik bir olay.... bunlara bir sey diyen yokki... insanligin kaninda var bu... elbette olacak... Sen Kanuninin oylunu kendi elleriyle uzatmasini unutma... kiii Kanuni Türklerin var olduklarin beri en sahan Sultaniydi... demekki oda bir insandi.. insanin ruhu böyle... CIKARCILIK... bu engellenemez... ancak minumuma indirilir... oda ancak haklarimizi taniyarak ve mevcudi sistemi taniyarak...

Önemli olan bu gibi olaylarin azalmasidir.. hic bir zaman kaybolmayacak.. bu belli... ama devlete bu yüzden yüz cevirmek olmaz...

Ben söyle derim... bir insan mevcudi sistemden memenun degilse o halde kendini yetistirir ve sonunda daha iyi biliyorsa sistemin basina gecer ve reform yapar... bu tarihten beri böyle gelmistir böyle gider...

Ben sahsen devletin sisteminden memnunum, sunuda rahatlikla söyleyebiulirim... halkimiz cok ilkeldir... her konuda devlet halktan daha faydalidir cünkü TR halki neredeyse ameriklalilar gibi cifte maskeli duruma düsmüs... bunu her yil izinde gezinimlerimle görüyorum... bizler yetinmeyi bilmeyen insanlariz..

roman 01.06.2006 22:20

Sevgili Enis sana bir sorum var?

Daha dogrusu iki soru!!!

Verdigin örneklemelerin ki ben cok olumlu olarak bulmaktayim din konulari üzerine olanlari, bunlarin büyük bir kismi cok deger verdigim Isaya ait. Incile ve Isaya nasil bir deger vermektesin???

Acaba Osmanli senin acikladigin gibi mi idi???

Osmanli o kadar humanist bir insani yapilanmaya ve sistememe aitti.

36 tane sultanin kaci neden ve nicin öldürüldü, kimler tarafindan???

Ve 640 yillik Osmanlida Türklerin sosyal konumu Osmanlinin sisteminde varlik olarak ne idi???

Osmanlinin icinde var olan yüzyillarca süren ic savaslar ne idi???

4. Murat ve 3. Selimden ne anlamaktasin???

Selamlarim ile sana...

roman 01.06.2006 22:27

Enis!!!

Bu yazdiklarin emin ol bana cok ucuz ve basitleme!!!

Altanlar Türkiyenin cok uzun yillar sonra üretebildigi en büyük düsünürlerdir!

Düsünürleri kavrayabilmek ön yargsiz düsünebilme ile olusur.

Bir an icin düsünüyorumda bir de Altanlarida yok etse su tuhaf ülke, sanki varliginin jic bir anlami olmayan bombos bir ülke gibi olacak.

Belki onlar bu ülke icin bir lüx ama ayni zamanda büyük bir isik.

Onlara sahip cikin.

01.06.2006 22:49

Hayir hicte degilll

düsünmek marifet degill.... yanlis anlama ama hayvanlar Alemindede düsünenler var...

Olay bu degil... olay FAYDALI DÜSÜNMELER CÖZÜMLERDIR...

Ben sahsen var oldugumdan beri gercek anlamda Altanlarin insanlik icin cagdas zerre kadar cözüm ürettiklerini gösterdiklerine rastlamadim... ya sen ??

Nedir Altanin ürettigi cözüm... elestiri istemiyorum ben... cözüm istiyorum.. Demokrasiye ve sisteme alternatif istiyorum... Altanlarin varsa bir bildikleri söylesinler ve Enis"in cehaletini gidersinler... yoksa yuvarlak Ideoliji laflari üretmekte inan ben ondan daha ustayim.... ama marifet degil bunlar.

oezsu 02.06.2006 09:49

o.T.

vallahi ben artik kapasitesi almayan insanlar ile fazla tartismaya girmiyorum..

sükut edin yeterli..

sahip cikilacagina kesilip, bicilir yada susturulur...

gününüz aydin olsun!

betonbayram 02.06.2006 10:30

was für eine arroganz..

nur weil ein anderer eure meinung nicht annimmt und eine eigene hat ist es beschränkt... kapazitesi almiyormus.. ihr habt die weisheit mit löffeln gefressen kulaklarinizdan fiskiriyor akil mubarek..

oezsu 02.06.2006 11:12

:) o.T.

ohne Text

akshalil 02.06.2006 11:17

evet üslubumun bazen nezaket sinirlarini

zorlayip arogant ve asagilayici bir hal aldigi dogrudur..ama nasil yapmayim ki usagim,

1. nerde yasiyorsun sen? avrupada degil mi? avrupa kültürü dedigimiz olayin, yani positivismin, doga bilimlerinin ve mutlakiyet disi demokratik rejimlerin bu kitada gelismesinin en büyük sebebi nedir?
- Elestiri kültürü dedigimiz sey degil mi? burda tanri olsun,büyücüler din adamlari olsun, devlet olsun, kral olsun asker olsun bütün kutsallar elestirildigi icin, yenilikler ve reformlar gelmedi mi?

2. Sen burda sabah aksam "Din Elestirisi" yaptin..geleneksel olarak uygulanan dini insafsizca elestirdin, hatta bazen de nezaket sinirlarini zorlayarak, babadan görme usulle dinini yasayan müminleri asalayici hakaretvari tarzda konustun..bazi hususlarda laz inadin tuttursa ve kafan dank etmese de, ben bu yorum ve elestirelerini bütün olarak takdir ettim

3. Sen bu din elestirilerini kendi dogal tanri vergisi hakkinmis gibi görüp burda ahkam keserken, altanlara neden elestiri hakki vermiyorsun? nedenini ben söyleyim:sen evet fanatik vahabi dinselligine karsisin ama, bu ilkeliligin yerine maalesef hümanizm ve ve agzindan hic eksik olmayan DEMOKRASI ile doldurmamissin..tam tersine sen bir militarizm ve otoriter devlet hayranisin..altanlar senin kutsal saydigin seyleri elestiriyor cünkü..senin kutsallarin dinde pek yok ama din yerine orduyu vatani ve devleti kutsal yapmissin kendine..

son olaylar da iyice gösteriyor ki, türkiyenin basindaki esas tehlike dini gericilik ve seriat degil, tam tersine bizi güya gericilere karsi koruyan "cagdas ordumuzun ve devletimizin" icine sizmis ceteler, ulusalci gecinen güya vatansever mafya ve fasist olusumlar..
iste altanlar da bunu elestiriyor..bu neden seni rahatsiz ediyor??

PS. Elestiri yaptigin da alternatif bir seyi recete gibi göstermeye gerek yok..zaten cözüm ve alternativ elestirinin icinde vardir..biraz dikkatli okursan göreceginden eminim..

02.06.2006 12:41

wie billig du dich rausredest ist ja

atemberaubend.....brrrrrrak !

pass mal auf, du sagtest das PROVOKATION dazu dient, andere zum nachdenken zu bringen...right biaaaaatch ? nicht ? egal !

ich schmeiss gerne mit steinen im glashaus, aber im gegensatz zu dir bin ich erstens ein STUNTMAN, zweitens hab ich einen SCHUTZANZUG an...any questions left biaaatch ? nicht ? ok !

02.06.2006 12:48

du langweilst genauso wie deine

biaaatch-ass internetfreundinnen !!!!

hast mal was von rhetorischen fragen gehoert ? nicht ? egal !

ausserdem war das eine kleine demonstration wie man provoziert...du hast drauf unueberlegt reagiert, also bist du die biaaatcg die aus der reserve gelockt wurde ! understand ? no ? macht nix !

02.06.2006 12:59

NEIN

ich will mich aber nicht ABREGEN, ich bin grad so schoen "voll in fahrt" !!!

:d

02.06.2006 13:03

klar muss ich das nicht

ich kanns auch so plump wie du machen, aber ob das style hat ? oder ob das meinem style entspricht, ist hier die frage !

ps: ich red nicht mal clever daher, wuerd sowieso FAST keiner verstehen, ich halte den ball flach mit ein bisschen ironie und ein bisschen logik !

02.06.2006 13:08

und manchmal

verpeil ich voll lauter FAKUNG wen ich grad FAKE... ;)

in diesem fall, und auch nur in diesem, kannst du sagen, der taeuscher hat sich selber getaeuscht !

YEAH

02.06.2006 13:20

ja zb bei mir

quillt weisheit aus allen porenoeffnungen, aber ich lass mich selten zu einer arroganten haltung verfuehren ! ich weiss dass das FAST keiner glauben wird, ist aber so ! man sollte arroganz nicht mit selbstsicherheit verwechseln ! mir ist es eigentlich scheissegal wie weit der andere in seiner mentalen entwicklung ist, genauso scheissegal wie, ob sich sein intelligenzquotient "anscheinend" UEBER oder UNTER meinem befindet !

latinoqueen 02.06.2006 13:59

h man eniss...

du konntest un dkannst ihm nie das wasser reichen deswegen schreibst du auch so abwertend...tzzzz

02.06.2006 15:10

Tek bir soru sordum Kürtler Alemi cevap

veremedi... omu üstadmis... da lache ich mich schrott... belki sen cvaplarsin...

TR Cumhuriyetinde benim sahip oldugum ve HERHANGI BIRISININ SAHIP OLMADIGI HAK gangisidir.... Halil abin sana yardimci olsun... ha gayret

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 09:51 Uhr.