![]() |
DARBENIN IYISI KÖTÜSÜ OLMAZ !!!
Hem darbeyi savunacaksin hemde utanmadan burada demokrasiden yararlanip fikirlerini beyan edeceksin. Yüzsüzlügün böylesi, pes yani.
Sen git bu dalkavuklugunu direk marmarisdeki Kenan pasaya yap, kimbilir belki senin hatrina bir darbe daha yapar ve sizin gibileri mutlu eder ne dersin ? |
DARBENIN IYISI KÖTÜSÜ OLMAZ !!!
Hem darbeyi savunacaksin hemde utanmadan burada demokrasiden yararlanip fikirlerini beyan edeceksin. Yüzsüzlügün böylesi, pes yani.
Sen git bu dalkavuklugunu direk marmarisdeki Kenan pasaya yap, kimbilir belki senin hatrina bir darbe daha yapar ve sizin gibileri mutlu eder ne dersin ? |
...
utaniyorum sizlerden..
o kadar akillisinizki.. bilgilisiniz.. ama su insani vazifenizi hala yerine getirmeyi beceremiyorsunuz! ne demek gecmisini bilmeyenin gelecegi olamaz ya.. bu ne büyük bir sacmalik.. kardesim ben aclarin.. fakirlerin.. kimsesizlerin yanindayim... gecmisi arastirirken.. gözünün önündeki sefaleti.. rezilligi .. yalnizligi unutuyorsunuz! senin gelecegin olmasi icin tüm bu yoksulluklari atlamis olman lazim! nasil bir gelecekten bahs ediyorsun.. POLITIKANIN ENSEMDE OTURDUGU.. sacma sapan din adamiyim diye gecinen sarlatanlarin kol gezdigi bir ülkenin gecmisini bilmek istemiyorum! MAALESEF BILIYORUM! RESMEN MAALESEF.. bilmeseydim keske.. bu kadar ayrimin dogdugu vakti ailem bana anlatmasaydi.. elime hic gecmeseydi o kitablar.. okulda hic ögrenmemis olsaydim hangi ülkelerde ne gibi katliamlarin gerceklestigini.. insanlarin bu kadar igrenc olabilecegini keske hiiiicmi hiccc bilmeseydim! |
BENCE SEN KENDINDEN UTANIYORSUN !!!
Bence senin gecmisle ve gelecekle degilde kendinle bir sorunun var.
Dengesiz yorumlarda bulunuyorsun. Elma ile armutlari birbirine karistiriyorsun. Insan haklarindan bahseden biri, önce karsisindaki insanin fikirlerine saygi duymali ve hakaret etmemeli. Sana tavsiyem, bunu biraz düsün, kendini düzelt, sonra dünyayi düzelt olurmu !!! |
..
neyimden utanicam allah askina..???
senin dogrun senim benim dogrum da benim.. ben sadece sana demiyorum bunlari.. fikrinle bir sorunum yok.. yazis seklinle bir sorunum var .. ich empfinde nur druck! sanki zorla birseyleri birilerine kabul ettirmeye calisiyorsunuz! ben halkimdan.. dinimden.. gecmisimden utanmiyorum! ben dünyanin gecmisiden utaniyorum.. evet orada haklisin.. ama müsadenle.. savaslara oh ne güzel olmus diyemem! |
TARIHDEN YA IBRET ALIRSIN YA ÖRNEK !!!
Iyiya iste gecmisteki savaslari oku, ögren ve ders alki bir daha o savaslar olmasin.
Benim yazis tarzimda bir sorun oldugunu düsünmüyorum, daha cok senin algilayis tarzinda bir sorun var sanki, önyargilisin. Kaldiki tarih sadece kötü seylerden ibaret degildir. Yapilan iyi seyleri görüp örnek almak gerekir, bilmem seni baski altina almadan anlatabildimmi.. |
tsk..
hah simdi oldu iste..
bir bayanin daha baska bir kibarlik bekledigini tahmin edebiliyorsundur.. örnek almisimki türkce konusuyorum.. sadece bu kadarini söylemek istiyorum.. güzel seyleri kabul.. cirkin seyleride red ediyorum.. red etmek derkende.. yasanmamis saymiyorum.. vatan haini degilim sonucta :)) bi bildikleri vardir elbet.. ama o bildikleri neydi..??? neyse.. yeterince atistik sanirim.. :) |
tsk..
hah simdi oldu iste..
bir bayanin daha baska bir kibarlik bekledigini tahmin edebiliyorsundur.. örnek almisimki türkce konusuyorum.. sadece bu kadarini söylemek istiyorum.. güzel seyleri kabul.. cirkin seyleride red ediyorum.. red etmek derkende.. yasanmamis saymiyorum.. vatan haini degilim sonucta :)) bi bildikleri vardir elbet.. ama o bildikleri neydi..??? neyse.. yeterince atistik sanirim.. :) |
TARIH = HAFIZA
Yeterlidir diyorsan öyledir mutlaka.
Yanliz sunuda eklemek isterim, bizim tarihimiz kötülüklerden cok, insanlik tarihinin gurur duydugu örnek olaylar doludur, saygilarimla.. |
Darbeler yerindeydi
ister inan ister inanma... o sana kalmis.. gercek suki... zamaninda senin savundugun sagcilik ve solculuk Hokkabazlari günde 20 den fazla insan katlediyorlardi...
Ben sahsen Kenan Üstad kadar insafli olmazdim sag ve solun yöneticilerine... öyle BOS SLOGANLARLA ancak genc tecrübesiz insanlar kandirilip sokakta birbirleriyle kavgalastirilir.... CEHALetti en süper seklinde kendi ceplerini doldurmak icin kullanirlar bunlar... Eger sag ve sol af buyuk bir halta yarasaydi... DEMOKRSTIK sekilde birbirleriyle sohbet etmesini bilirlerdi... KESINLIKLE SAG VE SOL ANLAYIS DEMOKRATIK DEGILDIR... acikca resmen DIKTATÖR ANLAYISTIR.... iste oda kimseye sökmüyor |
LAIKLIGIN KAVRAMI
DIN VE DEVLET islerinin birbirinden ayrilmasi... seklinde özetledigimiz laiklik ilkesi, Türk Devriminin vazgecilmez bir unsurudur.
Demokratik olmanin da geregi.. Atatürke göre DIN, insanlarin vicdanlarinda yer almasi gereken KUTSAL BIR KAVRAMDIR. Bu düsünceden yola cikan Gazi 31 Ocak 1923"de su sözleri söylüyordu "Bizim DINIMIZ en makul ve en tabii dindir. Ve ancak bundan dolayidirki, son DIN olmustur. Bir DININ tabii olmasi icin akla fenne, ilme ve mantiga uymasi gereklidir. Bizim DINIMIZ bunlara tamamen uygundur. Genc Türk Cumhuriyeti Devletinin saglam temeller üzerine oturabilmesi icin, ilk önce devletin kurum ve kuruluslarinin Laiklekmesi gerekiyordu" Üstün zeka ve düsünce ve ayni zamanda mantikli düsünce ve uygulamalar... insanlari insanlarin Sahsi DINI anlayisindan kurtaran bu anlayis, bizlari ayni zamanda ATATÜRKÜN SAHSI DIN ANLAYISINDAN korumustur kiiiii Iran ve benzeri devletlerde SAHSI DIN anlayisi MONTA edilmekte... Ancak ve ancak CAGDAS BESINLI insanlar, baskalarina kendi SAHSI DIN anlayisini DAYATMAZLAR.... Buna karsin ILKEL insanlar, yani KARA CAHIL insanlar RELIGIONSWAHNA girip diger insanlara kendi sahsi DININI dayatmaya kalkarlar... kisacasi kendilerini ALLAHIN JANDARMASI konumuna koyarlar... Takdir sizlerin |
Amin, Allah her zaman yardimcidir o.T.
ohne Text
|
KENAN PASA = BIZIM OGLAN
Senin o göklere cikardigin Kenan pasan, acaba darbe ortaminin olgunlasmasi icin kac gencin canina kiyilmasina göz yumdu dersin ?
Senin üstad diye taptigin adama, Amerika o zaman bizim oglanlar basa geldi diye sevincinden dört köse oluyordu. Senin bu gibi olaylari derinlemesine kavraman zor anliyorumda, bari kavrayamadigin seyleri böyle marifetmis gibi savunma, komik durumlara düsüyorsun.. |
KENAN PASA = BIZIM OGLAN
Senin o göklere cikardigin Kenan pasan, acaba darbe ortaminin olgunlasmasi icin kac gencin canina kiyilmasina göz yumdu dersin ?
Senin üstad diye taptigin adama, Amerika o zaman bizim oglanlar basa geldi diye sevincinden dört köse oluyordu. Senin bu gibi olaylari derinlemesine kavraman zor anliyorumda, bari kavrayamadigin seyleri böyle marifetmis gibi savunma, komik durumlara düsüyorsun.. |
Senin düsmanligin nerden geliyor
aile cevrende IDEOLOJI kurbani olup 80 yillarda devlet cezasina carptirilanmi var... ???
Kusura bakma, ama sadece kritik üretebiliyorsun, zerre kadar cözümün yok... oysa Üstad insanlar öyle degil... Becerili insan hayali insan degildir, Istedigini bilir, bildigini yapar, yapamayacagi bir seyi de istemez |
Üstelik burada Kenan Pasadan bahsetmedik
genel olarak yazdik....
kuyruk acisina ilac sudur... eger hakli sen olsaydin, kesinlikle Muzaffer olan sen olacaktin... eger olamadiysan, o halde hakkaniyete uyan sen degil, rakibindir.. Zitat Enis Kaya (tarihe gecmeye aday sözler) |
DARBE ANAYASAL SUCTUR !!!
Darbe yapmak, darbeyi desteklemek veya övmek bir anayasal suctur. Onun icin bir sey söylemeden veya yazmadan önce iyi düsün. Bakarsin savcilar yazdiklarini ihbar kabul edip basina dert acarlar.
Bak gözüm, sana daha öncede söylemistim, bir sey biliyorsan söyle ibret alsinlar, yok bilmiyorsan susda adam sansinlar. Nasil, buda güzel bir söz dimi. |
Vaybeeeeee
ehhh tabi sagcilik solculuk ile devleti yönetenlerin halki birbirine kirdirmasi.. HICTE SUC DEGIL... hatta desteklememiz gereken bri unsurdur.... tjaaaaa... HZ. Muhammede yada diger Resüllere bunu imzalattirirmisin lütfen
|
Dünyada MILYARLARCA dogru var
tüm dogrular insanlarin verilerine göre KAPASITESINE göredir....
"Bilenle bilmeyen bir degildir" (Kurani kerim) Herkesin dogrulari ayri ayridir, kendi kendinedir... o yüzden senin dogrularin ancak sanadir... kimseyi baglamaz.... haaa söyle diyebiliriz, senin düsüncelerine cok yakin olanlar olabilir... bu tüm toplumlarda var... ve düsünce benzerligi bulunanlarda sonuc olarak gruplasirlar partilesirler usw..... O yüzden senin dogrularin ancak bir görüstür, senin görüsün... bu benim icinde ve tüm dünyalilar icinde gecerlidir |
CÖZÜM HIC BIR ZAMAN DARBE OLAMAZ !!!
Demokrasilerde yönetimleri halklar getirir halklar götürür.
Atanmislar hic bir zaman secilmislerin önüne gecemez. Önce sen demokrasiyi bir icine sindir, ondan sonra gel burada fikirlerini beyan et. Demokrasiyi icine sindirememis biri, demokrasinin faydalarindan yararlanip onu yok etmeye yönelik bir darbeyi destekliyorsa carpik zihniyetlidir bence, hadi bakim.. |
Dedigim gibi
zamaninda siriyordunuz... iszleri isiranda cikinca acidi... olay bu kadar basit.. UND DER KREIS SCHLIESST SICH
|
Halk DEMOKRAT beyinlerle yönetilir
Saltanat pesinde kosan ve halki birbirine kirdiran insanlarla degil... kaldiki en Sosyal Demokrat sistemlerden bir taneside zaten TSK dir.... o yüzden tüm halkin destek verdigi demokratik bir sistem, nizam ve intizami yerine getirdi ve halka hizmet eyledi...
Bosu bosuna TR halki en güvendigi mekanizma TSK dir.... Biraz düsün bunlari |
anlatmak istedigimi anlatamadim sanirim.
benim demek istedigim tüm dünyada hakim olmasi gereken dogrular.. sonrasi her insanin kendi dogrusudur.. yani partileri... birlikleri hic karistirmadan bir düsün.. tek insan olarak.. ben uyumu kast ediyorum..
iyimserligi kast ediyorum.. alt yapimiz ayni olmali.. olmadigi icinde dünya bu kadar karisik.. alt yapimizda iyimserlik.. dogruluk.. vs olsaydi.. her insanda. tüm bunlar yine olurdu.. ama bu sekilde degil.. bu kadar siddetli olmazdi.. bence... insanlarin ici disina yansir.. istedigi kadar kendisini gizlemeyek icin, becerikli olsun.. söyle bir baktigimiz zaman cok insanin bu önemli alt yapilarini sahip cikamadiklarini görüyorum.. bunu yadirgamiyorum.. artik oda onunlarin dogrulari olmus.. keske bu kadar kötümser olunmasaydi ... |
..
keske o güzellikleri lisaninlada yansitsaydin.. bu sekilde ne kadar hakli konussanda, senin fikrine ters cikacak cok insan olur..
bana söylemen gerekmiyor tarihimizdeki güzellikleri .. onlarida cok sükür biliyorum.. yada söyle dim.. biliyoruz! |
Dana Flynn
Kann mir mal jemand sagen was
das für eine scharfe Frau ist???? Der Mann von Ihr hat es aber gut ;) |
hayir dogru anladim
alt yaoida zenten tüm dogrular aynidir.. mesela öldürmeme yalan söylememe usw...
Bunlar tüm Kültürlerde var... hatta Afrikadaki en geri kalmis sayilan ülkelerde bile.... Gerisi insanin kültürel ve kapasite takdirine kalmis olaydir... herkesin medeniyet yasantis farkli farklidir.. kiiii o üyzdende DIN yorumu ayri ayridir... yasanti insanin DINI yapisini yönlendirir... |
Was hast du den davon ????
Was bringt es dir auf die Frauen anderer Scharf zu sein.... dann Heirate doch
|
darbeci mantıgı
Dünya üzerinde hicbir darbe uluslar arası haber alma teskilatlarının gudumunden bagımısz yapılamaz yapılmamıstır.tr deki darbeler he en basta bu darbeler buna dahildir.dünyanın aldıgı sekil itibariyle yontulması gereken ulkeler secilir.hazırlanır ve yontulur.bu siyasetciler eliyle guya demokratik yolla(ukraynadaki gibi turuncu devrim) yada ordular eliyle silah zoruyla(tr deki darbeler)yapılır.bunların hepsi işbirlikçi vatan hayinleridir.bunlar bu faaliyetleri yaparken ulkenin iç durumu bunların bu yaptıklartını rahat yapabilmesi için hazırlanıverir.millet uyutulur.kargasa cıkartılır(danıstay basılır.arkasında emekli yuksek generaller varsa dahi)yaygara koparılır sasksakcılar uygun fiyatlarla piyasaya surulur.ve istenmeyenler her neyse temizlenir.bu hep yapılır.
tr de mesru bir anayasa yoktur.tr 60 darbesinden beri anayasasız yonetilmektedir.demokrasi anayasaya dayalı halk rejimiyse anayasa toplumun temel dinamiklerini esas almaya mahkumdur.bu ulkede toplumun temel dinamiklerini en temel sekilde belirleyen temelleri gormek isteyen varsa istiklal marsını okusun.gerisi hava civadır.bu ulkeyi kuranda kurtaranda istiklal marsıdır.istiklal marsı yazılabildigi için y-tbmm yasayabilmiş ve savası yurutebilmiştir.sonrasında ne olmus onu bilen bilir.istiklal marsı saiiri mısıra surgune gonderilmiştir.hasılı kelam bu milletin yegane anayasası istiklal marsıdır.yani demokrasinin hangi milli ve manevi degerlere ve tarihi gerceklere dayanacagının yegane gostergesidir istiklal marsı. darbe yapanda alkıs tutanda vatan hayinidir.istiklal marsı temelli olmayan hic bir anayasa ve toplumsal yapılanma da kabul edilemez.zaten tutmazda.devlet coker.millet curur yokolur.bugun oldugu gibi yani hepimizin oldugunu gozlemledigimiz yıkım curume cokuntu kokusmusluk. valla aklı basan herkes tr nin basıbos bırakılamayacagını kabul eder.ve tr de bagımısz bir siyasi anlayısın yasama sansı yoktur gibidir.bunu denemeyi bile goze alamaz almıyor insanlar.tayyip basbakan olmak için abd den icazet almak zorunda kalıyor.onu oraya gonderen tc devletinin de kendisi.sen de oy veriosun iktidar oluo guya.yahu nerde burda bagımıszlık nerde devlet nerde demokrasi..sacmalam yaaa.salak mısın nesin. |
Vatan Hayini feci agir suclama
sanirim IDEOLOJINE uymadigi icin bu sekil tabir kullaniyorsun...
ben öyle görmüyorum olaylari... hic bir darbe bosu bosuna yapilmaz ve yapilmadida... Sen bir nevi resmen 80 olaylari MESRULATAN bir hava tutumundasin.... sagi solu ÜRETIP birbirine vurduranlari neden INKARIDE bulunuyorsun... Senin anayasanmi bunlari yapti... ne alaka... bunlari düzenleyen sonuctada devlet yöneticileri ve sivil toplum harekatlari... AMAC SALTANAT sürmek... Darbe sayesinde insanlar biraz nefes aldi, rahatlari.. kurtarilmis bölgeler ortadan kalkti.. Üniversite ögrencileri... zerre kadar beyni bulunmaksizin gidip 20 yasinda devleti devralma sevdasina kaptirilip birbirlerine kirdirtiliyordu... benim akrabaladimdanda bu olaylarin cinde olanlari vardi.... Tamamiyle caos ortamiydi o zamanlar... Almanyadan TR ye izin yapamiyorduk gönül rahatligiyla, ya soyulursun yada gebertilirsin korkusu her yerde vardi... Dedigim gibi... Istiklal marsini eninde sonunda kavrayan yine Askeriyedir.. ki her zaman ve her yerde ÖZLERINE sagdik kalan tek kurulus diyebilirim.... Akif Ersoya gelince.... kendi SAHSI DIN anlayisini dayatmaya kalkan ve TEK DOGRU budur diyenin akibeti her zaman aynisidir... kaldiki Akifin cagdaslik anlayisiyla Kemal Atatürkünki kesinlikle karsilastirlamaz... saiir bir adam ancak fantazilerde yasar, oysa realite disi istek arzulari vardi... ve umuyorumki beklediklerini Misirda bulmustur... Yinede son 100 yilin en büyük Türk saairlerinden bir tanesidir... ama DINI ondan ögrenecek degiliz |
Sorun nedir?
Selam
peki durum dedigin gibiyse, senin sahsi sorunun nedir? Müslüman degilsen durum seni dahada ilgilendirmez. Eger müslümansan, daha iyisini yap ve yasa... Islam dinin bir özelligi degilmidir, kendinden baskasiyla ilglenmemek. Herkes Allah"a hesabini verecek. Eger o %98 varise, hic korkma, o %98 da geri kalan %2 gibi hesaba cekilecek... Saygilar Esra |
SALDIRININ AMACI; DARBE !
Eski Milli Eğitim Bakanı ve Radikal Gazetesi yazarı Hasan Celal Güzel, Danıştay saldırısının bağlantıları konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Saldırının amacının askerî darbe olduğunu belirten Güzel, ?Benimki yalnızca bir tahmin değil. Askerî darbe hazırlandığı yönünde ciddi bilgiye sahibim. Devekuşu gibi kafayı kuma sokup beklemenin anlamı yok. Amacım bunun önlenmesini sağlamak.? dedi. 28 Şubat sürecinin uzantılarının askeriyede varlığını sürdürdüğünü anlatan Hasan Celal Güzel, ordu içinde ?Erenler Grubu" diye tarif ettiği bir kesimin Batı Çalışma Grubu benzeri örgütlenme içerisinde olduğunu iddia etti. Eski bakan, Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök"ün bu grubun önünü kestiğini belirtti. Hasan Celal Güzel, ?Umudumuz ağustos değişikliğinin ardından göreve gelecek yeni genelkurmay başkanının da demokrasi yolunda, aklın yolunda yürümesi.? temennisinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimine de temas eden Güzel, süreci sabote etmek isteyenlerin büyük mesuliyet altında olduğunu dile getirdi. CHP?ye yüklenen Güzel, bu partinin 1946?dan beri demokratik yollardan iktidara gelme şansı bulamadığını, bu yüzden sürekli darbe hevesine kapıldığını öne sürdü. Güzel, ?CHP oligarşisi ve jakoben güçler, hep askeri istismar ediyor. CHP, hükümete komplo amacında. Fakat Türkiye?ye komplo kuruyorlar. Uyarıyorum, böyle bir hazırlık içerisinde olanlar akıllarını başlarına alsın. Türkiye bölünür ve tarih onları lanetle anar. Türkiye 20 yıl önceki ülke değil. Bir darbe yaşanması durumunda ayrılıkçı Kürt hareketler ayağa kalkar. Sonuçta dış güçler Türkiye?yi böler. Türkiye 50 yıl geriye gider.? ifadelerini kullandı. Güzel, yaşanan gerilimde hükümetin de sorumlu olduğunu savundu. Gerginliğin başta iktidara zarar vereceğinin altını çizen Güzel, Başbakan?a ?daha sağduyulu olma? çağrısı yaptı. Erdoğan?ın dolduruşa gelmemesini isteyen Güzel, ?altındaki saldalye çekilmek istenirken? Başbakan?ın yurtdışına çıkmasını hata olarak değerlendirdi. Güzel, ?Evdeki bulgura sahip çıkmak zorundayız. Buhranlı günlerde Başbakan?ın görev başında olması gerekiyor.? uyarısı yaptı. |
Celal Güzele kesin HZ Vahidden Vahyii
iniyordur... iste cag disi kalmis Politikacilar ancak bunlari söyleyebilir.. kaldiki amaca trajjjj artirmak.. baska bir sey degil...
Askerler darbe yapacakta... nasil yapildigini unutmuslarda gidip onlarin sistem anlayisina onay verenleri vurdurtacak... yahu bu kadar geri zakalilik normal degil... bu ve bunun gibi adamlar kesinlikle ARD niyetli... TR halkini düsünmüyorlar.... TSK darbe yapacaksa bunu en son duyan ve en son tahmin edende yine Celal usta olur... Birde olay darbe olayi degiul... TSK devletini seven bir kurulustur... her neyse... her zaman ve her yerde karaborsa Politikacilar olacaktir ve oluyorde... bizlerde onlari demokratik cercevede önemsiz kiliyoruz... düsünce cercevesinde herkesin görüsüne yer var, ama rasyonel ve cagdas düsünmeyene yönetim izni yok..... bu tüm medeniyetlerde böyle |
Kuyruk acisi
Hasan Celal Güzel, nam-i diger ´tükürük´, ciddiye alincak bir isim degil.
Ne de olsa hala kuyruk acisiyla saldiriyor, 28 Subat sürecinin kuyruk acisiyla. |
Kenan Pasa dincilerin manevi babasi
Konuyla hic alakasi olmadigi halde gündeme getirilen Kenan Pasa, bir tek kesime hizmet etmistir: Dincilere!
Acaba kac dinci Evren tarafindan asildi? Hic! Tam tersine, Evren onlara hizmet etti. Onlari güclendirdi. Laikligi sulandirdi. Özal´i, Gülen´i hatta RTE´yi o yaratti. Devletine sahip cikanlari daima darbe ile iliskendirme hevesinden vazgecin, cünkü biz darbe karsisinda dururken, sizler onlarin kucaklarindaydiniz. Manevi babaniza saygisizlik etmeyin. |
Türk milleti zekidir-istisnalar olabilir
Demek Semdinli aydinlanmasin ve AKP iktidardan edilsin diye böyle bir ´tezgah´ düzenlendi.
Ilginc! Semdinli diye bir olayi yaratip Büyükanit´in önünü ben kesmeye calistim sanki. Bunu AKP iktidari yapti. RTE olaydan bir kac saat gecmemisti yine derin iliskilerden söz etmisti ve o olayi, Danistay cinayetinde oldugu gibi, TSK´ye mal etmeye calismisti. Bu ülke gercekten tecrübe biriktiremiyor, yoksa o cenazede yasadigimiz tepki her gün yasanmaliydi. Yine de ülke insanimin büyük kismi Cengiz Candar, Gülay Göktürk gibi ´döneklerin´ satilik, pardon kiralik, kalemlerine itibar göstermeyecek kadar zeki oldugunu düsünüyorum. |
hangisi daha amerikancı
(DANIŞTAY SALDIRISININ ARDINDAKİ GERÇEKLERİ ANLAMAYA YÖNELİK ÖNEMLİ İPUÇLARI SUNDUGUNU DÜŞÜNDÜĞÜM BU YAZIYI SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.DANIŞTAY SALDIRISINI YAPANLAR HAKKINDA VE DARBELERİN NASIL GERÇEKLERŞTİRİLDİĞİNE DAİR FİKİR VEREBİLİR.AYRICA ULUSALCI KESİMİN HANGİ AKLA HİZMET ETTİĞİNE YÖNELİK DE BİR SORGULAMA TEEBBÜSÜ OLABİLİR)
Hangisi (daha) Amerikancı? Danıştay saldırısı sonrasında siyasi arenada iki cephe kendini gösterdi. Siyasi arena derken yalnızca siyasi partileri kastetmiyorum. Gazetelerin birinci sayfalarını ve köşe yazılarını veya televizyonların haber bültenlerini de aralarında paylaşan bir politik cepheleşmeden söz ediyorum. Bunlar zaten öteden beri birbirleriyle son derecede sert bir mücadele içinde görünüyorlar. Kendilerini “demokrat” diye niteleyen taraf diğerini “derin devletin uzantısı” olmakla suçlarken kendilerine “ulusalcı” diyen karşı taraf da bu kesimi “Amerikancı” diye itham ediyor. Esasen kendilerine Amerikancı denilenler bu ithamı reddediyor değiller. Aynı şekilde öbürleri de “derin devletin uzantısı” suçlamasını pek suçlama olarak addetmiyorlar. Ama bu ikinci kesimin durumunda çarpıcı bir çelişki var. Çünkü bunlar kendilerini “ulusal güç” olarak takdim ediyorlar, ama ulusallıkları çok tartışmalı. Hayır, bunların milliyetçilik anlayışlarının taşıdığı arızalardan söz etmeyeceğim. Bunları daha önce yeterince çok yazıp çizdik. Söylemek istediğim şey şu: Bugünkü “ulusalcı cephe”nin omurgasını teşkil eden “derin devletçi” yapılanmanın temelinde NATO çerçevesinde kurulmuş olan Seferberlik Tetkik Kurulu (Özel Harp Dairesi) marifetiyle oluşturulan “gönüllü teşekküller” var. Dünyada –genellikle- Gladio adıyla bizde ise Kontrgerilla diye tanınan gizli kapaklı oluşum, esasen NATO üyesi ülkelerde muhtemel bir savaş durumunda veya ülkenin düşman işgaline düşmesi halinde “gayrinizamî” harp teknikleriyle mücadele vermesi için teşkil edilmiştir. Seferberlik Tetkik Kurulu büyük ölçüde Amerikalılar tarafından finanse ediliyordu. Bir savaş veya işgal hali olmamasına rağmen “resmen” faaliyete geçmiş bulunan gizli örgütün NATO içindeki müttefikimizden operasyonel destek de gördüğünü düşünenler var. NATO bağlantısı sebebiyle İKİ ÜLKENİN KİMİ KURUMLARI İÇ İÇE GEÇMİŞTİ. Unutmayın ki 1950’li yıllarda MİT’in (o zamanki adıyla MAH’ın) bazı çalışanlarının maaşlarını ABD’nin verdiği ortaya çıkmıştı. 1960’ların sonunda Özel Harp Dairesi adını almış olan Seferberlik Tetkik Kurulu’nun varlığından ise başbakanların dahi haberdar olmadığını Ecevit’in açıklamalarından öğrendik. ÖZELLİKLE ÜLKEDE BİR DARBE ORTAMI OLUŞTURMAYA YÖNELİK BİRÇOK ŞİDDET EYLEMİNİN BU KURULUŞUN ELEMANLARI ELİYLE GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİ İDDİALARI ANCAK BUGÜNLERDE İFADE EDİLEBİLİYOR. (Bugünkü Danıştay cinayetiyle ilgili olarak adı geçenlerden birinin babası olduğunu öğrendiğimiz ve gazeteci İlhami Soysal’ı kaçırıp öldüresiye döverek adını duyurmuş olan Albay Raci Tekin Seferberlik Tetkik Kurulu elemanıydı.) Soğuk Savaş’ın sona ermesinin ardından müttefik ülkelerin kurumları arasındaki ilişkilerin bıçakla kesilir gibi kesilmiş olduğunu düşünemeyiz elbette. 28 ŞUBAT SÜRECİNDE “DARBE ORTAMI OLUŞTURMA” AMAÇLI FAALİYETLERLE KARŞILAŞTIĞIMIZDA BUNU DAHA İYİ İDRAK ETTİK. Geçmişte NATO irtibatlı faaliyetlerde istihdam edilen unsurlar 28 Şubat sürecinde “ulusalcılık” etiketi altında yeniden su yüzüne çıktılar. Bunların belki de asıl işlevi BU ÜLKEDEKİ MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞINI DEJENERE ETMEK. DIŞLAYICI, İÇE KAPANIK, SAĞLIKSIZ BİR MİLLETÇİLİK ANLAYIŞINI YAYMAYA VE MİLLİ TAVIRLARI BU ANLAYIŞIN TEKELİNDE TUTMAYA YÖNELİK TEHLİKELİ BİR POLİTİKANIN UYGULAYICILARI BUNLAR. Ayrıca, görüyoruz ki operasyonel eylemlerde de istihdam edilenler bu çevrenin mensupları. Amerikancılar Amerikancı olduklarını biliyorlar. Bu kesimin -en azından alt kademelerde yer alan- mensupları ise hangi güce hizmet ettiklerinin farkında değiller. Tıpkı 1970’lerde sosyalizmi kurma hülyası içinde yaptıklarıyla Amerikancı cuntaların yönetimi ele geçirmesine hizmet eden sol eylemciler gibi. |
ENİS"E
daha onceki yazdıgım yazıya yazdıgın cevaba cevab olarak yazının son kısmını buyuk harflerle aynen aktarıyorum.tr de olanlar budur.tsk dan vatan hayini cıkmaz lafı palavradan ibarettir.darbecileriin hepsi vatan hayinidir.
AYRICA, GÖRÜYORUZ Kİ OPERASYONEL EYLEMLERDE DE İSTİHDAM EDİLENLER BU ÇEVRENİN MENSUPLARI. AMERİKANCILAR AMERİKANCI OLDUKLARINI BİLİYORLAR. BU KESİMİN -EN AZINDAN ALT KADEMELERDE YER ALAN- MENSUPLARI İSE HANGİ GÜCE HİZMET ETTİKLERİNİN FARKINDA DEĞİLLER. TIPKI 1970’LERDE SOSYALİZMİ KURMA HÜLYASI İÇİNDE YAPTIKLARIYLA AMERİKANCI CUNTALARIN YÖNETİMİ ELE GEÇİRMESİNE HİZMET EDEN SOL EYLEMCİLER GİBİ. |
bu saydıklarının hepsi..
darbe sonrası amerikan yesil hat projesinin uzantısıdır.Ozal a iktidar verip 24 nisan kararlarıyla ulkeyi kapital pazarın coplugune ceviren ozal evrenle birlikte yaptıklarıyla amerikan yesil hat projesinin tr uzantısını devreye sokmuslardır.ama tutmamıştır.kontrol edilememiştir.ikinci bir darbe gerekmiştir.28 subat.ozalın evrenin hatta fethullah gulenin yaptıkları dunyada yukselişe gece islamcılıga alternatif bir sahte medniyet anlayısı olusturup bunu dunyaya pazarlamktan ibaretti.ozellikle iran islam devrimin ardından ortaya cıkan islamın siyasal yonunun de olabilecegii olacagı olması gerektigi dusuncesinin tırpanlanıp sulandırılması,tr eliyle dunyaya alternatif guya dindar bir hayt tarzının dayatılmasıydı asıl amac.cunku tr hala sunyanın en buyuk musluman devleti ve siyasal gucudur.Kapitalist hatta protestan bir islam olusturma cabası ve ulkenin enerjisinin tuketilip neslin akıllı siyasetten uzaklastırılmasına ve dinin toplumsal yağpıdaki rolunun en asgariye cekilip en ii şekilde yasanıomus gibi algılatılıp en etkisiz ve alternatif sunmayan batıcılastırılmıs bir hal getirilmesi idi amaç.nitekim bunu evren diil 28 subat darbesi basarma egilimindedir.ama ozal ve cevresi bunda buyuk soz saihibidir.fethullah gulenin oklullarını islamcılıgı goz onundeyken dunyanın her yerinde mantar gibi bitebilmesi de gudumlu oldugunu söylemek için yeter.batılılar için zararsız olan sey yararlıdır.onlar için notr yoktur.azami fayda vardır.tr de erbakanın MİLLİ SİYASETİNE 1 yıl tahammul edemeyenler dunyada fethullah gulen yayılmacılıgının onunu acıyor.bu ne perhiz bu ne lahana tursusu.
kurtlar vadisinde cakırı sorgulayan savcıyı oldurecekti polat alemdar.operasyonun surmesi gerekiyormus.ama baskası oldurdu baska konu.devlet muslum gunduz turetip basbakan asabiliyorsa kendi danıstayını da silahla taratır. AMA BU HANGİ DEVLET.???????????????DEVLET ORGUTLENMESİ GLADYO MLADYO DERİN MERİN FALAN FESMAN.YAHU GLOBALİZASYON DİE BİR SEY VAR 50 SENEDİR.HABER ALAM TESKİLATLARI BASBAKAN ATIYOR BU ULKEDE.SİZ GİDİN BATAKLIKTAKİ BİR SİNEGİN PESİNE DUSUN.O KADAR SİNEK ARASINDA HANGİ SİNEK BENİM PESİNE DUSTUFGUM SİNEKTİ YOK OYDU YOK BUYDU DİE KAFA YORUN.APTALA İŞ BUYURULMAZ.KOLAY GELE. |
Bunlar bence düpedüz yuvarlak laflar
bu kadar yazmana gerek yok aslinda.. bunlar her zaman piyasada dönen laflar... öyle bir hava yaratilmak isteniyorki.. sanki AKP ve TSK TÜRK düsmanlari.... ne alak... yillardir eksik olan istikrar ancak AKP sayesinde biraz yerine oturdu...
Ve son zamanda IDEOLOJI savasi yapiliyor... bu kadarida bence fazla... Cölösan efendim Tayip benim karsima cikamaz LAG LUGASI yapiyor... Baykalda LAGA LUGA yapiyor herkes bir sey söylüyor... Bunlarin arasinda gercek anlamada TR icin cözüm üreten yok.... varsa yine AKP yapiyor... gerisi fasa fiso... bizler laflara degil... yapilanlara bakariz.. Benimde Politik anlayisim SOSYAL DEMOKRASIDIR... ama fantazi Sosyalizim degil... ve bos laflar degil... yok arkadas su an en kaliteli Polotikacilarimiz yine AKP liler.... acikca söylemekte yarar var... DIN AZMANLARIDIRLAR ama hizmet emtmesini az cok beceriyorlar... Göreceksiniz karaborsa TSK darbe yapmaz ve yapmayacakta.... oyuncak degil darbe olayi... kaldiki ben öyle bir ortam göremiyorum... ya siz |
Mazi mazide kalir yeni caga tasinmaz
evet TSK da cok sayida sosyal beyinli insan vardi ve dahlen varda... ben bile sosyal beyinliyim... AMA YARAMIYOR SOSYALISTLIK... artik bunlari anladik....
Insanlara iyilik güzellik serbest Demokrasi vermeyen bir IDEOLOJI yok olmaya mahkumdur... ve öylede oldu artik... TSK darbe falan pesinde degil... bunlari gecelim... senin amacin bence suni medya yaratmak... gitsen everest dagindanda bunu bagirsan bir sey degimez... TSK kanin misyonu her zaman aynidir degismez... kaldiki son derece demokratik bir yapi icerisine girdi TSK... kolay olmadi bu caglara gelmek... bence artik vaz geci yuvarlak konusmai hele hele TSK kanin yada devletin adina konusmayi... herkes kendi adina konusmasini cok iyi bilir.... kimse kimsenin Avukati yada sözcüsü degil... TSK nin su anki durumundan bahset sen |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 18:44 Uhr. |