Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

kerio 19.05.2006 16:29

cumhurbaskani

ve diger laikler bu hiyarlardan pek geri kalmiyorlar.

heriflerin mesajlari müthis. bence bu yobaz laikler cok fazla konusuyorlar.

resit23 19.05.2006 16:33

Attentat auf Richter

Warum regen sich eigentlich alle auf????
War doch nur eine Frage der Zeit bis sowas passiert. Sowas passiert immer wenn man ein bestimmtes Bevölkerungsteil in die Enge treibt, ob religiöse, Minderheiten oder sonstiges.

Leider verstehen hier viele Dummköpfe nicht das Erdogan das beste ist was Türkei überhaupt passieren kann. Was verstehen die möchtegern Türken in Deutschland vom Leben in der Türkei. Die AKP hat die absolute Mehrheit in der Türkei bekommen wie die Hamas in Palistina aber die möchtegern Demokraten wollen es einfach nicht akzeptieren da Sie immer noch denken das dieses System das richtige ist aber es verkennen wie dieses System so langsam kaput geht.

kerio 19.05.2006 16:35

Essek bilmedigin konularda

ahkam kesme!

kurani oku diye bas bas bagirip duruyorsun.

oku artik kuranida belki ögüt alirsin herseye maydanoz olmaz yeri geldimi kicinin üstüne oturup susarsin.

oezsu 19.05.2006 20:18

o.T.

bosver arkadas tr de üniversiteye gitmedigi belli!

tartisma konusu bu degil gerci ama..

tr de ilkokul ve lise düzeyindeki ögretimde Ögretenleree Ögretmenim

Üniversitedede Hocam diye telafuz edilir..

bu olayin laiklik yada yobazlik ile alakasi yoktur!!!!

olaylari saptirmayin!!!!

oezsu 19.05.2006 20:28

o.T.

die Menschen regen sich zwar auf aber wissen selbst nicht wofür sie sich aufregen..

das ist doch das witzige dran!

eine schicht verteidigt "Laiklik!" die andere verteidigt " Din"

peki sana bi sual??

bu ikisinin arasindaki fark nedir?? fark varmidir??

hayir yoktur!

fakat örümcek beyinli bi insanin bunu anlamasi icin, herhangi birilerin pesinden degil.. beyin calistiranlarin pesinden gitmesi gerekir!!!!

cagdasturk 19.05.2006 22:41

EVET EVET, BIZ BU FILMI DAHA ÖNCE GÖRDÜK

Haklisiniz arkadaslar, biz bu filmi, 27 Mayis 1960 darbesinde gördük, 1971 de gördük, 12 Eylül 1980 de gördük ve hatta 28 Subat 1997 öncesindede gördük.
Filim ve senaryo hep ayni, yanliz oyuncularda ufak tefek degisiklik yapilmis, bize simdi 2006 yapimi bir filim diye yutturulmaya calisiliyor.
Isin tuhafi ne biliyormusunuz, sivil iktidarlar yönetimdeyken, demokrasiyi ve özgürlükleri kimselere birakmayan sözde demokratlar ve aydinlar, isin icine böyle daha önce tezgahlanmis, provakasyon kokan hain saldirilar girince, maskelerini cikarip gercek yüzlerini gösteriyorlar.
Neyse milletimizde böylece gercekleri görüyor ve en kisa zamanda bunlara sandikta gereken cevabi verecektir sanirim, tabi sandiktan önce yine bir darbe olmazsa..

oezsu 19.05.2006 23:02

o.T.

öncelikle ordu kim tarafindan yönetiliyor onu bi arastir istersen..

elini kolunu sallayark heryere girenler oluyorsa güvenligin olacagi yerde!!

cagdasturk 19.05.2006 23:07

o.T.

Cok bilmisiz heralde. Eee anlatta o zaman faydalanalim o derin bilgi ve tecrübelerinden.
Kimler ne icin kimleri yönetiyormus ?

oezsu 19.05.2006 23:13

o.T.

ben sadece yol gösterdim.. ister kabullenirsin ister kabullenmezsin..sana kalmis olay..

sen hic tr de yasadinmi??

estagfurullah.. cok bilmisler meydanda dolasiyor! ne haddime?!

cagdasturk 19.05.2006 23:23

o.T.

Tesekkürler, yol gösterenlerin cok olsun. Yolun sonu cikmaz sokak degilse elbette bizde kendimize göre dogrulari alir kabulleniriz.

Ben de bir cok insan gibi tr de yasadim ve bazi gerceklerin farkindayim, yanliz senin tavsiyelerinin benim bahsettigim su modasi gecmis filim ile alakasini anlayamadim, bilmem anlatabildimmi ?

Önemli olan o meydandaki gercek erlerin pesinden gidebilmek..

20.05.2006 09:06

Kurani okuyani da gördük onlarin

kizlarini da gördük.

%98 i pislik, güzelim islam dinini aracilik diye kullanmaktalar, ahlaki bir düzeye uymadikca bunlar dürüstleri herzaman yoldan cikarmaya ugrasacaklar ama nefsine sahib olani hic ve hic birzaman yenemeyecekler.

saygilarimla

oezsu 20.05.2006 11:48

o.T.

sevgili cagdas arkadasim.. madem bu kadar Cagdas insansin, fikirlere saygin olsun..

Her bilenin üstünde bi bilen vardir derler ;)

modasi gecmismi acaba senin bahsettigin filmlerin..

Olaylar ve siyasi kagilar hic bir zaman degismez degismeyecekte..

Görevini yapmak icin iktidara dünyayi yönetenler isine gelenleri getirir, isi bittimi ya öldürülürler, yada saf disi birakilir! Öyle degilmi?

madem cagdas bi insansin, kabullenmeyi ögrenmek gerek.. cagdaslik her kesimden geken insanlari hosgörü ile karsilamaktir! cagdaslik birlikberaberligi sever.. eger ki vatanina bu kadar sahip cikanlardan isen, bence bölücülerin istedigi tepkilere cevabin böyle olmamasini tercih ederdim!

istersen herseye Atatürk´ün ölümünden önce ve ölümü ile baslayalim tartismaya.. ne dersin?

fakat önce su sana öerecegim kitabi okumani tavsiye ederim ;)

Atatürk Nasil Öldürüldü?68 Yildir gizlenen Büyük Sir
Yazar:Ogün D.

kitabi bu siteden siparis verebilirsin

<a href="redirect.jsp?url=http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=102272&session=87591463484135240214 &LogID=

ve" target="_blank">http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=102272&session=87591463484135240214 &LogID=

ve</a> tabiki tarihi cok iyi özetleyen Ilber Ortaylinin kitaplarini tavsiye edemeden gecemiyecegim..

Bakalim izledigin filmlerin ardinda gercekten neler sakli gizli?????

oezsu 20.05.2006 11:49

o.T.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=102272&session=87591463484135240214 &LogID=" target="_blank">http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=102272&session=87591463484135240214 &LogID=</a>

20.05.2006 13:19

bir sehit, dört yarali

bundan hicbirine gina gelmiyorda, banketlere türbansiz katilamadiklari icin cildiriyorlar. dünyada islamiyet sadece göstermelik degerlerden mi ibaret bilmiyorum? bir katliam gerceklesti, bunu kinamak söyle dursun, önce hedef gösterip, sonra aciktan sempatilerini ifade edenler var. dünya da müslümanlar terörist dir demesinde ne desin.

neymis? insanlar köseye sikistirilmis? sen hele seri tecavüzcünün veya katilin de ne agir cocukluk gecirdigini bir bilsen. soyguncu ne yapsin yani, adama para lazim. ya kapkacci? rüsvetci? dolandirici?.. hepsi aslinda masum! öyleyse gercek caniler din üzerine rant cikarmayanlar, insanlari aldatmadan dürüstce ve mertce inandigi dogrulari savunanlar.

bu hadisenin kücümsenecek hicbir yönü yok. danistayda bir vahset gerceklesti. allahin gazabi onu gerceklestiren ve onlara sempati duyanlarin üzerine olsun! müslümanligi birak, eger insansaniz sizde lanetlersiniz.

20.05.2006 16:12

ok

olabilir ama gende böyle konular ince konular,, böyle salla savur yazilcak bisey degil bence argumentation fehlt,, behauptung ,satz, beweis,, misali,,
bende düsünceni söylüyom amacsis bisekilde yazdiysan gerek yok ama mesaj vermek istiyorsan böyle zor

cagdasturk 20.05.2006 17:05

o.T.

Bak benim kendince her seyin dogrusunu bilip, baskalarini fikirlere saygili olmamakla suclayan arkadasim.
Bilmiyorum sirf muhalefet olsun diye muhalefet yapan birimisin yoksa konulari tam anlamiyla kavrayamadigin icinmi böyle yaziyorsun.

Ben görüslerimi ve cevaplarimi kimsenin övgüsüyle veya tepkisiyle olusturan biri degilim.
Benim fikirlere saygili olmadigimi nereden cikardigini bilemiyorum ve bu suclamani kabul etmiyor, aynen iade ediyorum.

Dedigin gibi cagdas,demokrat ve ayni zamanda dindar bir insan olarak, birligi ve beraberligi severim, her kesimden insanlara hosgörü ve toleransla yaklasirim, onlarinda bana karsi ayni sekilde hareket etmesi sartiyla. Yanliz benim bu vasiflari tasimam malum düzeni ve yanlisliklarinida oldugu gibi kabullenmem anlamina gelmez.
Yanlislara karsi mücadelemi verir ve asla senin icinde bulundugun karamsarliga düsüp, birileri nasil olsa ipleri elinde tutuyor, güclüler, biz ne yapsak bos deyip, köseme cekilip oturmam.

Bilirimki o birileride olaganüstü varliklar falan degil, bizim gibi birer insandirlar, her ne kadar insani bir cok özelliklerini kaybetmis olsalar dahi.

Tek farklari, köselerine cekilip, böyle gelmis böyle gider demeyip, tüm gücleriyle kendi cikarlari icin calismalari(sanada tavsiye ederim).

Önerdigin kitaplar icin tesekkürler. Bahsettigin konular hakkinda oldukca detayli bilgilere sahibim.
Yanliz benim bazi gercekleri bilmem, mücadeleci ruhumdan ödün verecegim anlamina gelmez.

Su dünyada iyilerde en az kötüler kadar cesaretli olabilse bir cok sey degisir.

peren 20.05.2006 17:47

Ötrü siyaseti ve ötesi

Evet türban siyasal bir simgedir...

Türban, siyasal bir simge olarak 1960"lı yıllarda tasarlanmıştır.
Toplumları Amerika ve batı icazetli bir dini inanç sistemi içinde reorganize etmeyi amaçlayan Yeşil Kuşak Projesi"nin örgütleme amaçlı manipülasyon araçlarından birisidir.
Bu sadece müslüman toplumlarıyla da ilgili değildir.
Türkiyede 1960"lı yıllarda örnek bir müslüman kadın"ın nasıl giyineceğini resimlerle anlatan el kitapları dağıtılmaya başlandı.
Bu kitaplardaki örnek müslüman kadın da, şimdi ağır makyajlarıyla sokakları arşınlayan türbanlı kadınların kıyafetiydi.
Bu kitapların finansörü ise Amerikan menşeyliydi.
O yıllardan önce ne şimdikilere benzeyen bir türbanlı kadın profili vardı, ne de o şekil bir giyiniş tarzı biliniyordu.

Amerikan eksenli islam, Türkiyede Amerikancı-muhafazakar siyasetçi kuşağının yoğun himayesiyle palazlandırıldı.

Amerikancı Menderes, Said-i Kürdi, nam-ı diğer, Said-i Nursi ile el eleydi.
Amerikancı Demirel, Türkiyenin en çok İmam Hatip Lisesi açmakla övünen lideriydi. O Yıllarda Fethullah Gülen adlı yeni yetme bir cemaat şefi de Morrison Süleyman lakaplı ve mason olduğu herkesçe bilinen Demirel"i destekliyordu.
Demirel-Erbakan ve Türkeş"in koalisyon artağı olduğu ünlü MC(Milliyetçi Cephe) iktidarında tarikat ve cemaatler, sağ ve sol birbiriyle çarpışırken el altından sessizce semirtiliyordu.
12 Eylül"ün sözde Atatürkçü, özde Amerikancı Kenan Paşa"sı; bir yandan mitinglerde Kur"andan ayetler okurken, diğer yandan dernekleri, partileri, sendikaları, Halkevlerini kapatıyor, toplumu siyasetten ödü kopar hale getiriyor; öte yandan, herkesin sindirildiği, korkutulduğu bir ortamda mahalle aralarında, sokak başlarında, orada-burada tarikat-cemaat örgütlenmelerine müsaade ediyor hatta yurt dışında görevli olan resmi imamlara, Suudi merkezli şeriat amaçlı olduğunu gizlemeyen Rabıta"t-ül Alem-ül İslam adlı uluslararası örgütün maaş ödemesine resmi bir yazıyla izin verebiliyordu.
Sağdan ve soldan yüzbinlerce insan tutuklanıp işkence laboratuvarlarından geçirilip, düzmece mahkemelerde, işkenceyle imzalatılmış itiraf(!)namelerle zindanlara tıkılırken, Fethullah Gülen adlı Amerikancı cemaat şefi Kenan Paşa"ya övgüler dolu yazılar düzüyordu.

Bu arada Fethullah Gülen Özal"ı destekliyordu
Türban gittikçe yaygınlaştırılan bir aidiyet sembolü olmaktaydı.

Amerikancı Özal"dan sonra, Amerikancı Demirel geri döndü ve neeede gaalmışsa ordan devam etti... Tabi Fethullah Gülen de Süleyman Bey"e tekrar yakın durmaya başladı.

Amerikancı Demirel Cumbaba olunca, onun yerine yine onun elinden tutup yükselttiği Amerikancı Tansu Chiller iktidar oldu.
Din, iman, ezan, bayrak nutukları ve bitip tükenmeyen hırsızlıklar, yolsuzluklar, karanlık olaylarla dolu bir döneme girilmişti. Haaaa Bu arada Fethullah Gülen bu dönemde Tansu Bacı ile kol kolaydı. Koca başbakan"ın hemen yanında oturup tribünlerden maç seyrettiğini, toplantılarda boy gösterdiğini televizyonlardan izliyorduk. Amerikancı Tansu Chiller yoğun yolsuzluk, hırsızlık, sahtekarlık vakaları yüzünden iyice gözden düşüp oylarını yitirince, seçimlerde birinci parti olan Muhterem Erbakan Hoca"nın Refah Partisi iktidarının küçük ortağı oldu.

Sonrası malüm...
Erbakan Hoca kurduğu hayalleri gerçek sanıp uygulamaya dökmek istedi.
İslam dinarı çıkardı, olmadı.
Kaddafi ile islam birliği turlarına çıktı.
Kaddafi onu çöl çadırında rezil kepaze edip, teselli armağanı olarak da kendisinin başkomutanı olacağı islam ordularının başçavuşluk makamini Erbakan"a teklif etti.
Yörüngeyi kaybeden Erbakan," kanlı mı olacak, kansız mı?" "Rektörler başörtülü kızların karşısında hazırolda duracak." "İmam Hatipler Bizim Arka Bahçemizdir." diye sayıklamaya başladı.
O sayıklar da cemaati susar mı? Biri ; "Kan dökülecek fıstık gibi olacak" der.
Diğeri Atatürk için:"Veled-i zina"der.
Bir başkası İran elçisini de yanına alıp Kudüs gecesi düzenler, derken tanklar Sincan"dan geçiverir.

Erbakan İktidarı düşer...
Seçim olur ve Ecevit, Bahçeli ve Mesut Yılmaz iktidarı gelir.
Tabi Fethullah Hoca 28 Şubat"ın o civcivli günlerinde kendine kapılanacak en güvenli yeri bulmuştur.
Ecevit"in kanatlarının altına kendini atmıştır.
Fakat ortaya çıkan kasetleri ve askerlerin diretmesi sonucunda aniden hastalanarak(!) kapağı pencilvania"daki geniş ve ferah çiftliğe atıverir.

Kısaca hikayemiz bu...

Türbana gelince...
Siyasal hareketler örgütlenirken birbirlerini tanımak ve sokaklarda varlıklarını her kese hissettirmek için kendilerine has kıyafet veya imajlar kullanırlar.

Solcular, asker postalı, yeşil parka ve kırmızı kaşkol kullanmayı tercih eder; bıyıkları da gür posbıyık olarak uzatırdı.
Ülkücüler, trençkot veya uzun palto veya ceket giyer; bıyıkları da aşağı sarkıtır. Onları görünce ne olduklarını hemen anlarsınız.
Alman Nazileri ve İtalyan Faşistleri; kahverengi gömlekler giyerdi.
Siyasal İslamcılar ise, gruplarına, fraksiyonlarına, kadın veya erkek olmalarına göre türlü türlü kıyafetler giyerler.
Bu sembol kıyafetlerden biridir.

Oysa tüm islam tarihinde, şimdiki türbanlılara benzer bir islami kıyafet görülmemiştir.
Yukarıda anlattığım gibi bu kıyafet 1950-60"larda tasarlanıp yaygınlaştırılmaya çalışılmıştır.
Türnalı kıyafet, islami bir kıyafetten çok aslında hristiyan rahibelerin giydiği giysilerle aynı formatı taşımaktadır.

Tamamen siyasal sebeplerle tasarlanmış bir manüplasyon aracıdır.
Daha oyun çağında bu kıyafete alıştırılmaya çalışılan ve giymezse cehennemde yanacağına şartlandırılan kızcağızlar bunu çoğunlukla samimi inançlarından dolayı takıyor görünseler de, boya küpüne batmış gibi duran abartılı makyajları ve rengarenk giysileriyle, tavuz kuşu misali; -ben buradayım diyen dikkat çekicilikleriyle sokakları arşınlayıp, her deliğe girip çıkmaları inandırıcılıklarına gölge düşürse de biz onların iyi niyetlerine inanıyoruz.
Kizlar arastirmadan, sormadan, iyice ögrenmeden, kritik okumadan asla cahilce kapanmayin. Beyninize bir parca kumasla sahip olunmasina izin vermeyin. Kurani okuyun, tarihi okuyun, gercegi bulacaksinizdir. Örtü siyasetine alet olmayin!
Saygilar
Peren

cagdasturk 20.05.2006 18:06

Komik

Varsayalimki yazdiklarin dogru.
Bu hic bir seyi degistirmez, eger bir insan basini kapatmak istiyorsa kapatir, acmak istiyorsa acar. Sapkali gezmek istiyorsa öyle gezer, uzun sacli gezmek istiyorsa öyle gezer.
Bundan kime ne ?
Kim ne hakla insanlarin özel yasamina veya dini inanclarina karisabilir.
Kaldiki, asil bu isi gelip bir bez parcasina indirgeyen, inancindan dolayi basini örtenler degil, bu insanlarin zorla basini actiklari zaman, beyinlerinin icindekilerinide degistirebileceklerini sanan komik insanlardir.
Erkekler bas örtüsü takmiyor, onlar icinde bir önleminiz varmi ?
Size göre ideal ve tektip bir erkek nasil olmali ?

oezsu 20.05.2006 18:30

o.T.

belli.. ;)

cagdasturk 20.05.2006 18:44

o.T.

Anlasilan görüs bildirme konusundada cabuk pes edenlerdensin, ne diyeyim, rasgele..

oezsu 21.05.2006 02:39

o.T.

hmm..

"Insanlara akillari istikametinde konusunuz"
Hz.Muhammed..

;)

cagdasturk 21.05.2006 16:23

o.T.

Iyiya iste bende aynen onu yapiyorum ama yinede anlamiyorsun ;-)

oezsu 21.05.2006 22:25

o.T.

Benim gibi Fakir bi insan anlayamiyor demekki seni..

belki bi gün kapasitem yeter..

ama senin boyutsal sicrayislara Aklin yetecekmi yoksa kitmi göründügü gibi orasi mechul ;)

cagdasturk 21.05.2006 22:45

o.T.

Ben senden savundugun fikirlerini güclendirecek somut bilgiler beklerken, sen sürekli laf salatasi ile mesgulsün.
Ne diyeyim, haklisin belki bir gün o kapasiteye ulasirsin ;-)

cagdasturk 21.05.2006 22:57

ÖCÜ

Bu ülke dibi delik bir kova sanki. Tecrübe birikmiyor. Yaşanan olaylardan çıkarılması gereken dersler birikmeden akıp gidiyor. Üç buçuk darbe yaşamış bir toplum, hâlâ çocuk gibi öcü masallarına inanmaya devam ediyor, bir çocuk gibi çabuk heyecanlanıp çabuk parlıyor, daha yüksek sesle bağıranın ya da o anda güçlü görünenin peşine takılıyor.

Daha dün, Susurluk"un aydınlanması için oluşan kararlılık ve toplumsal enerji usta bir manipülasyonla Refah-Yol iktidarını yıkmaya yöneltildi. Refah-yol gitti ama Susurluk öylece kaldı. Bugün Şemdinli aydınlansın talebiyle başlayan süreç, yine başarılı bir plan çerçevesinde, basının da yardımıyla, döndürüldü dolaştırıldı, AK Parti iktidarına yöneltildi.

Ama bakıyoruz, cenaze törenindeki kalabalık, o kitle gösterisini hâlâ laikliği savunmak adına yapılmış bir gösteri sanıyor.

GÜLAY GÖKTÜRK

oezsu 22.05.2006 08:55

o.T.

sadece senin yaptigini uyguluyorum ;)

yani senin aynan oldum sadece! ;)

laf salatasi yaptiginin farkina vardigin icin tesekkürler!

22.05.2006 12:56

Yine bol keseden atiyorsun

kirici olma yapinda var

22.05.2006 13:08

Laiklik seni benim DIN anlayisimdan

koruyor... dua eyle... yoksa benim gibi DIN nalayisin olmak zorunda kalirdin.... b uda isine gelirmi bilmem....

Artik Dünyada yalniz degilsin ve degilsiniz... baskalariyla bir arada yasamak durumundasiniz... kimse sizlere ne papuc nede baska bir sey birakir... aynisi sizin icinde gecelerli.. o yüzden Laiklik tek degerdirki, insanlari kisisel DIN YOBAZLIGINDAN koruyan...
kiii ben sahsen kimsesnin sahsi DIN anlayisini zerre kadar takmam... birazda olsa olaylarin üzerisinde olmalisin...

Artik cag degisti... ayak uyduran ayakta kalir, digerleri zamanla kaybolur

22.05.2006 13:09

Aynaya bak essegin kim oldugunu anlarsin

DIN yobazi ve devlet düsmani kari

22.05.2006 13:14

Mesajim ortada

her seyin asirisi zarar.. kaldiki dünya tek bir sistem üzerine kurlu degil... tüm devlet yönetim sistemlerini icine alan bir yolda... ki her devlet ayri ayri sistemler icerisinde...

Ortak olan hepsinin temelinde yatan DEGERLERIN AYNI OLMASI....

Sagcilik solculuk olayinda ise.. asirilik var sadece dünyayi ben yarattim anlayisi var... iste bu iki mekanizma bana herhangi bir deger vermiyor insanlari ileriye tasimiyor...

Sanki Rusya Komonistlikten anlamiyorduda simdi Demokrasiye dönme cabasi icerisinde...

Hic bir sey dünyada ölümsüz degil... zaman gelecek yepyeni DINLER Devlet yapilari boy gösterecek... bu her zaman böyle olmustur.. dar görüslülük esittir Müridlik

22.05.2006 13:20

Hmmmm Laiklik olsun olmasin

KENDI SAHSI DINI ANLAYISINI topluma MONTA etmeye kalkan herhangi bir kimse... sonucta tepki görecektir... kiii kimse kimsenin DIN anlayisini takmazzzz... hic kimse Allahin jandarmasi olmadigi icin... bu gibi olaylar AK-PARTININ basina patladi... ve bencede cok cok iyi oldu..

Tayip Erdogan Türkiyenin en deha Politikacisidir.. ama keskin bir DIN YOBAZIDIR... bizler onun Politik birikimine ihtiyacimiz vardir.. sahsi kara Türbanina degil....

O yüzden hakli bir gösteri olmustur...

Milletin devletin DIN tavrindan menun kalmadigi ortada...

22.05.2006 13:25

O kadar iste... kaldiki cogu

erkeklerin saclari basi bagli kadinlarinkinden cok cok daha bakimli ve süslü... simdi bunlara bakalar zinami yapiyor...

Yani artik DIN anlayisi DAYATMA aliskanligi CAG DISI KALDI...

Kimse kimsenin DININI takmiyor aramiyorda... ve ARAMAMALI......... insana onun bunun DININDA fayda degil.. YAPTIKLARINDAN geliyor...

Ama ben suna karsiyim.. Unilerde bas örtüsü yasagi ve devlet dairelerinde bas örtüsü yasagi kalkmali.... sonucta bir cogulari kendileri baslarini acacaklar....bir sey yasaklanirsa o zaman cekici oluyor... serbest birakilsin... hatta INADINA basini baglayanlar biel baslarini acacaklar..... KESINLIKLE.... cünkü CAGDASLASMAK artik dönülmez bir veri olmustur

22.05.2006 13:32

Hepsi zavallilar... MÜRDLIK yapmaktalar

yillardir...

Bence hic bir ne Allahi nede insanligi taniyor... kapkara MÜRIDLIK pesindeler... ve bastakileri isin yagini kaymagini yiyor... yani bu tip koyunlari sagip yiyorlar...

22.05.2006 13:36

biraz yavas... bu kadarda cocuk oyuncagi

degil darbe.. usw.... artik oturmus bur Demokrasi anlayisi var... ve askerde gerekmedikce darbe yapmaz... kaldiki 80 li yillardaki olaylari inkaride bulunmazsin.. kii Kenan Pasa bana göre gec bile kalmisti... eger o zamanki PISKOPAT Yöneticileri temizleseydi kesinlikle su an daha iyleri bir konumda olurduk.. kii sonucta yine o salaklar geldi basa... Demireli olsun Erbaki olsun, Baykal usw...

22.05.2006 13:44

olay o degil

Erdogan Türkiyein en büyük olitikacisi, cok önemli reformlar yapti ve yapmakta...

AMMAAAAAA... ben sahsen ZERRE KADAR TAYIP ERDOGANIN DININI TAKMIYORUM... bana göre Müslüman bile degil... ama olay bu degil... cünkü onun sahsi DIN anlayisina ihtiyacim yok.. KIMSENIN yok... HIC KIMSE, baskasinin DIN anlayisina muhtac degil... kimse KIMSEYE ALLAHIN JANDARMASIYIM DIYE DAYATAMAZ...

Olayin esasi su.... bir MAHLUKAT.. gelip yillarin tecrübesine sahip ve kesinlikle ondan cok cok daha degerli ve AYDIN bir insani katletmesi..

Yani kendisinden daha faydali birsini vurup uzatmasi.... kaldiki Kuran söyle söylüyor.. hiuc bilenle bilmyeyen bir olurmu....????

Elbet bilenle bilmeyen bir degildir... bizlerin kizdigi durum bu... sen gel bu sekil Aydin insani öldür ve ALLAHIn adini agzina al... al sana SÜPER KAFIR iste...

Mehmet Akif söyle diyor...

Hic bilenle bilmeyen bir olurmu (Kurani Kerim)
Olmaz ya tabi bir insan bir hayvan
Öyleyse denilen yüz karasindan...

22.05.2006 17:39

tek dogru!

bence dünyada tek bir dogru var..
ne olursa olsun.. hangi dinin mensubu olursa olsun..
dünya üzerindeki kurallari bilmeli.. onlari uygulamali.. ve sonrada dini secmeli.. ona adepte olmali..

Dogrular: tahrik etmemek..
ic acici insan olmak..
yalan konusmamak..
düsündügün seyi zorla baskasina inandirmaya calismamak..
her insanin istedigi gibi inanmasina müsade etmemek..
kötü oldugunu bilsen bile karsindakinin, ona bir sans vermek..
insani ön yargisiz tanimak.. her ne olursa olsun..
cocuklarina siddet uygulamak..

ve daha niceleri..
insani kurallar..
ve ben bunu hic bir grupta / tarikatta / partide vs göremiyorum..

görmedigim sürecede bagimsizim..
su saatten sonrada pek zannetmiyorum, herhangi bir toplulugun tam anlamiyla pozitif olabilecegini.. o mücadele istegini hic bir pozitif insanda göremiyorum. topluluk olusur.. ama tüm igrenc gruplasmalar buna engel olur .. ve cooook kisa bir süre icinde yine yok olurlar...

yine söylicem... dogru tektir!

22.05.2006 17:41

ek! (unutmusum yazmaya)

INSAN OLMAK!
INANAN INSAN OLMAK!

22.05.2006 18:17

ALLAH HEPIMIZE YARDIMCI OLSUN o.T.

ohne Text

22.05.2006 18:24

hakli iken, haksiz duruma düsmek...

gecmisi arastiran cok var.. daha dogrusu herkes arastirir.. bir ben degil kabul ediyorum.. cünki arap sacina dönmüs isleri bide ben karistirmayayim diyorum..
ama arastiran her insanin bir iki .. belkide yüzlerce sözleri oluyor..
ben her zaman icin gecmiste yasananlari isitmekten biktim sayilir..
söyle bakiyorumda ileriye yönelik cok az arkadaslar birseyler yaziyor.. keske daha cok olsalardi..

gecmiste bocalayip durmak cok yanlis birsey.. bilgi edinmek tabikide güzel.. ama gecmisi niye arastirirsin aslinda.. (faydan olsun istersen) .. ileriye yönelik belki bir katkimda ben olur diye..

hep biribinizi yemekle meskulsunuz.. farkinda degilmisisiniz.. gecmis karma karisik arkadaslar.. yasamadigimiz icin tam olarak bilemeyiz.. ha su son 15 yilin politikasina, rajonlarina aklimiz erer.. ama gerisi bizi asar..
birakin daginik kalsin.. dönüp geri düzeltebileceginiz hic birsey yok! hepinizin fikirleri var.. cünki her insan ÖGRENDIGINE INANIR; OKUDUGU KITAB MANTIKLI ANLATILDIYSA AKLA YATAR. bakin mantikli yazildiysa demiyorum.. yazarin sihirli eline bagli..
cogumuz hic bilmeden o yazarlarin bilim adamlarin kuklalari olduk! olurmu diyeceksiniz.. haklisinizda.. ama üst kisimda yazdigim gibi dogru tektir.. ve bu kadar karmasik bir gecmiste dogrunun ne oldugunu bilim adamlari dahi bilemez..
ispat getiriyorlar.. bilmem kimin yazdigi bilmem ne günlükleri.. mektuplasmalar.. ses kayitlari... ama yine diyecegim.. bu kadar ispat varsa.. bunun karsitini belirten niye bu kadar bilim adamlari var? herhangi bir konuda?

kitab biziz.. tarih biziz... su animiz ve ilerimiz.. gerisi kafa agrisi.. bilin ama bagira cagira su fikirlerinizi baski halinde topluma sunmayin.. rica ediyorum!

cagdasturk 22.05.2006 19:04

GECMISINI BILMEYENIN GELECEGI OLMAZ !!!

ohne Text

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 22:58 Uhr.