![]() |
Kirtasiye dükkanlarinda
Kırtasiye dükkanlarında ve kitapçılarda satılıyor. Bazı ilköğretim okullarında küçük çocuklara okutuluyor.
Ankara’da Bir Yayıncılık tarafından basılmış ve satılıyor. İlköğretim 2. sınıflar için hayat bilgisi. Test 01 cevap anahtarı. Kitapçıkta test soruları ve yanıtları yer alıyor. İşte 9. soru: "Hayvanları koruma günü ne zaman kutlanır?" |
o.T.
ne alaka yahu??
herseyden bi sey cikarmayin!! hem türkiyenin okul kitaplarini Türkiye milli egitim baknaligi degil, yurtdisi hazirliyor sekerim.. Naber?!?!? Bence sen icimize girenlere bak, yada madem bu kaf´dar bi trük gencisin, icimize girmemelerini önelemye bak derim! Hem Atatürk e tr de laf edilmez merak etme! Icin rahat olsun! |
Kadın Peygamber
Geçenlerde bir tartışma esnasında geçen bu konu çok ilgimi çekti.Kadın peygamber varmıdır.Bir şahsa peygamber diye bilmek için hangi şartların olması gerekir.Peygamberlik erkege has bir şey midir.KUR"AN bu konuda ne der.Ben cevabı buldum ama araştırmadan soruların cevabının bulunmasuan karşı oldugum için lütfen kısa bir araştırma yapabilirmisiniz.Kolay gelsin.
|
tamamda böyle bi threadin
burda ne isi var, yoksa ölüm günü dini bir gün mü, yoksa baska bisey mi demek istiyorsun :)
|
Bir deha öyle ilkel yaklasimlarla
kirletilmez... üzem canini... böyle magandalar her zaman olacaktir... olay aslinda o degil... Olay sudur...
Atatürk düsmanlari yada TR düsmanlari onun beyin kapasitesini, ilkelerini anlayacak yapida olmadiklari icin, bu sekil aciklamak mümün |
Eskiden belkide vardi.. bir engel yok
Tüm topluluklara uyaricilar gelmistir... neden aralarinda bir kadin olmasin... kesin eski tarihte vardi....
Kuran bu hususta son derece aciktir... kiii dahlen uyaricilar bu zanamda bile var ve daima var olacaktir... |
LAIKLIGI dogru yorumlayalim
Laiklik dinsizlik falaln filan degildir... zaten devletin dini olamaz, cünkü devlet INSAN degildir..
Laiklik ise, tüm DINLERE esit davranan, tüm DINLERI icerisinde barindiran, yan yana yasayabilmeyi mümkün eden EVRENSEL BIR MEKANIZMADIR... Laiklik ve Demokrasi belki dünyada en iyi ikinci sistemdir... BIRINCISINI GÖRMEDIM DUYMADIM... |
TEK CARE HDISLERI KÜLLIYEN INKAR o.T.
ohne Text
|
Sisofren hastasina VAHYII bile gelir
Asiri günes ve asiri sisofrenligin sonucu elbette bu olacaktir.....
SAFSATALARLA kafanizi bulandirmayin... CEHALET DÜNYADAKI EN AGIR CEZADIR |
o.T.
benim yazi nerde???
Allah nedir diye sordugum yaziiiiiiiiiii neeeeerdeeeeeeeeee???????????? |
Ucsuz bucaksiz sinirsiz TEK
veya Cosmosun kendisi.. yada kaainat Allahin bir gölgesi... oder Mutter Natur... letzednlich meint man das selbe..
Bazen bu Vaybee isine gelmeyen veya onlarin beyin kapasitesini asan yazilari siliyorlar... aber nichts neues... das ist uns schon seit längerem bekannt :))) |
Ucsuz bucaksiz sinirsiz TEK
veya Cosmosun kendisi.. yada kaainat Allahin bir gölgesi... oder Mutter Natur... letzednlich meint man das selbe..
Bazen bu Vaybee isine gelmeyen veya onlarin beyin kapasitesini asan yazilari siliyorlar... aber nichts neues... das ist uns schon seit längerem bekannt :))) |
Almanca vaaz olur mu? veren var mi?
verilebilir mi?..yoksa ne gibi "olmaz"lar var?
Ciddi cevaplarinizi bekliyorum. Bir Cuma namazina gayrimüslimin biri gelip izlese..ne oluyor..namaz nasil kiliniyor. bu kadar insan nasil ibadet ediyor diye..acaba nasil karsilanir. Yakinda Duisburg ta acilacak büyük kubbeli bir cami böyle bir yaklasim sergileyebilir mi acaba? En basiti abdestin ne oldugunu ögrenen bir "bilmeyen" bir daha " pis yabanci" diyebilir mi ?! veya boy abdestini bilseler.. agizlari acik kalmaz mi? Bugün WAZ veya FAZ gazetesini acin, her sayfada ya türk ya lübnanlilarin isledigi suclar göze carpiyor, her hafta..türkiyede kilise yasagindan (..)yok dini baskidan bahsediliyor. Alanya bel.baskani eski bir harabeyi tadilat ettirip kiliseye cevirecekmis mis mis... 50 bin alman var, 4 hak dinden birisine neden Kilise izni verilmiyor? ...sonra da kubbeli cami aciyoruz duisburgta. |
o.T.
tja mir nicht..
|
o.T.
Almanca Vaaz olurmu?? Basörtüsüz gezem, yanarsin??cart curt
Ankaradaki Danistayda 10 günden beri güvenlik kameralari calismiyor, koskoca Danistaya herkes girip cikabiliyor ve Türkiye Cumhuriyetinin Savcisi katliama ugrarken, diger yandan Laubalilik yapanlar ardi ardina! Nerde sizin Islamiyet sistem anlayisiniz??! Allah kahretsin tüm münafiklari! |
Almanlar camiye gelse ancak Müslümanlari
kendi dinlerinden bey haber olduklarini anlarlar... ki zaten kendileride öyledir...
4 Hak din nerden cikti anlamis degilim... yani 4 tane DIN var... oysa DInlerin tümü BIRDIR... Allah katinda öyle 4 veya 5 tane din falan filan yok... hepsi birdir.. DInlerin ismi saaadece birer kelimedir... bu kelimeleri alip savas aleti yapanda, Hocalar Papazlar Rabbiler uswww... dirlar... yani dünyanin en büyük sapiklari DIN adamlaridir |
dann ist es dir jetzt bekannt :)) o.T.
ohne Text
|
Allah zaten Islam Alemini kahretmis
münefik kelimesini kullansan ne yazar....
Kisacasi Türkiyenin 100 de 90 DIN Hastaligina kapilmis.... RELIGIONSWAHN... Her zaman demisimdir... Allahin Jandarmaligini yapmaya kalkanlar pisliktirler... |
Sagcilik solculuk BAS BELASIIIIII
TR de olan olaylarin arkasinda yine GERI ZEKALIK var... yani Ülkücülük....
Almanyada isimden dolayi bir cok eski Ülkücü, yada eski solculardan müsterilerim oldu.... genelde sunun farkina vardim... hemen hemen hespsi kafadan az cok catlak... Sagciligi veya solculugu ön plana cikaran insanlar normal degiller... ben bunu gözlemledim... Önceki yazilarimdada belirttigim gibi.. Ekilerin Ülkücüleri simdinin DIN YOBAZLARI olmuslar ve ekilerin Solculari simdinin KAPITALISTLERI olmuslar... Sohbet esnasinda hepsine sunlari söyledim.... Demokrasi belki Dünyada en iyi ikinci yönetim sekli... EN IYISINI GÖRMEDIM... tabi buna solcular karsi falan ciktigi oldu... bende yine kelime cok... sanki sizler Gorbatschovdan daha iyi Sosyalizimi anlarsiniz... adam bile simdi demokrat oldu..... Olay acik ortada... Ideoloji tutsagi insani kör ve cehalet icerisinde birakir.... Gecenlerde 18 yil aradan eski Almanca ögretmenimimle trende karsilastim, yasi 75 bulmus... tam 45 dakika tüm Dinler, Türkiye is durumlari her seyden konustuk... ve sonucta ögretmenim sunu bana söyledi... AB EINER BESTIMMTEN BILDUNG UND WEITSICHT ZÄHLT NUR NOCH DER MENSCH..... DANN SPIELEN NATIONALITÄTTEN UND RELIGION ABSOLUT KEINE ROLLE..... Eger DINLER ve Milliyetcilik insani birbirinde uzaklastiriyorsa... DINSIZ insan olmak her seyden hayirlidir.. kiiiii zaten herkesin DIN anlayisi farkli farklidir... 6 Milyar insan var ve 6 MILYAR ayri ayri DIN vardir... Hic unutmayin DINSIZIM diyen insanlar genelde en cok Allaha yakin olanlardir.. cünkü cok ama cok büyük bir cagdaslik ve fen birikimi olacakkki insanda piyasada dönen Allah kavramini red etsin..... hep üst seviye insanlardir bunlar.. Kimsenin beynindeki Allah kavrami digerininkine uymaz..... und das ist auch gut so |
eskinin solcusu ve yeni akim solcular
diyelim ülkesini dusunen... bilincli bir sekilde TR icin ugras veren bir kesimdir... yani solculuk artik saglikli bir ulusalciliktir .. bence..
|
Hicte degil.. biur kelimedir.. ve icide
bos... sloganlarla dünya dönmüyor... hepsi bos laf bunlarin...
Ben simdiye kadar solcu kesime alt olmus kisilerden insanlik icin gercekci anlamda cözüm üreten görmedim... tüm dünya politikacilarina bak.. sol kesimli.. yani Ideolojik yapili olanlarin hic birisi basarili degil.... en azindan saglilik kadar basarisiz... Yani solculuk sagcilik bunlar kelimedir.... önemli olan insanlik icin elde edilen basaridir.... iste buda KELIMELERE takilmakla olmuyor..... somuc cözünler ve emekler ortaya atilmadikca uygulanmadikca... isterse Resüller dünyaya akin yapsin.. kimsenin umrunda olmazzz... Afganistanda adam Afyon ekiyor ve diyorki... ben imamim, yanlis oldugunu biliyorum, ama cocuklarim ac... Demekki.... kelimelerle ne DIN yasanir nede karin veya beyin doyar... insan uyusur gider |
Eniskaya
der inhalt , deines betirages sozusagen das was du meinst hat schon vieles wahres an sich , ama acikca hosuma gitmeyen birsey var,,,
arkadaslar eger bu forumlara böyle ince konular yazacaksaniz , on konuyu bi araya sikistirip yazmayalim lütfen,,, anstatt mehrer themen miteinander verpackt darzustellen würde ich viel lieber ein einzigen auserarbeiteten tex lesen, hele hele bukadar hassas konularda,,, Aber es mit schon gefreut zu sehen, dass sich auch andere mit diesen themen beschäftigen. |
o.T.
verstehst meine Gedankensprüche immer noch nicht! ;) Na ja das habe ich auch nicht erwartet..
habe etwas anderes gemeint! |
o.T.
safsataya gerek yok..
lütfen yazilarima sadece beni anlayanlar yada anlayabilenler cevap yazsin.. saygilarimla.. aklini kullanabilenlere |
hocan sana
dedigi seyi sakin cook eskilerde göklerden bize insan bir Kitapdan almis olmasin.ist ja immerschon ein bestseller gewesen.olabilir yani
*lach* |
o.T.
göklerdeki kitap hangisiki?
|
BIZ BU FILMI SANKI DAHA ÖNCE GÖRMÜSTÜK !
Senaryolar hazirlanmis, roller bicilmis, filim gösterime girmis. Önce ufaktan ufaktan medyada irtica haberleriyle ortam biraz isitiliyor.
Sonra cumhuriyet gazetesini bombalama, ardindan danistaya hain saldiri. Ve bildik manzaralar, türkiye laikmis laik kalacakmis, yok öbür taraftan Allahuekber sesleri. Yaa sanki biz bu filmi daha önce izlemistik, bize yeni gösterime girdi diye yutturuyorlarmi acaba, ne dersiniz ??? |
o.T.
göklerde kalmadi,bizlere indi.yoksa size elci gelmedi mi? :PP
ist ein bestseller,Sein LETZTES buch :P en sevdigim yazardan bil bakalim kimden |
bozuk plak
gibi bu filmin yönetmenleri
lach |
Hoca degil ögretmen
aradaki farki cagdas insanlar bilir
|
her sey ici ice
sonucta tek sey var esas olan oda bana göre hosgörüdür.... dogru yanlis diye bir sey yok... cünkü dogru ve yanlis herkese göre ayri ayridir... o yüzden benimkisi sadece kapasitemin cercevesindeki görüslerimdir... nicht mehr nicht weniger... :)))
|
inan seninle kavgayi özlemistim
übrigens.. ich kann deine gedankengänge nur soweit verstehen wie du sie schilderst.... gedanken lesen kann ich immer noch nicht... irgenwie klappt das net so wie ich willl hihi :)))) espiri olarak kabul et :)
|
Olay belli dinsizlikle sahte dindarlarin
catismasi....
bir asiridan diger asiriliga... oysa ne olursa olsun, her seyin asirisi zarardir.. Esasiyla piyasada dönen kokusmus dinleri bir aramaya toplama cabasidir... yani cesit cesit dine mensup insanlarin ORTAK ANLAYIS CERCEVESINDE efendice yasamasini saglamaktir.... ama gel görki ne hallerdeyiz... Atalarinin DINI Objektif bir sekilde elestirmeyen bence kurtulusa eremez... her seyden evvel akil gelmeli... ve su esasiyle piyasada dönen DIN acikcasi TERÖRDÜR... yani TERÖRIST üreten bir anlayistir.. DIN bile denilmesi yanlistir.. cünkü DIN öyle degil.. Ben ölüm cezasina karsiyim, ama bu olayi yapan kisinin yasmasinada feci karsiyim... bence ölümle cezalandirilmasinda fayda var... iste o zaman Allahu ekber bagirsin ve BEYNINDEKI ALLAHI onu kurtarsin... bizlerin Allahi onun Allahi olmadigi acik ortada.... kasas denir Kuranda bu görüse.. Neyse... sonuc görüsüm sudur... Tayip Erdogan ve ekibi son yillarin en Politik becerili ekiptir... bu acikca ortada, basirlar bunu gösteriyor... ama ayni zamanda DIN PISLIKLERIDIRLER.... kesinlikle Tayip Erdogan DIN YOBAZIDIR.... bunu bir kac kezde söyledim.... ama dünya standardi bir evrensel Politikacidir... Cesarta hakkini verelim.... |
Ben öyle bi kitap yazmadigima göre
dahlen inmis olmaz... sabirrrrrrrrr
|
Elbette..ayni anda bircok sorun, cözüm
ve konu tartisilabilir. Bunun laubalilikle ne alakasi var?!
PS: her cekim aleti de gercek sanilmasin! |
wenn ein volk nicht
aus den fehler der vergangenheit lernt.. ist es verdammt die selben fehler wieder zu begehen...
|
Cevaben
Kur"anı kerimin bir çok yerinde Biz Meryem"e vahyettik,Biz Meryeme haber verdik gibi ayetler vardır.Peygamber olmanında şartı vahy olduguna göre Dinimizde kadın peygamber vardır demenin bir mahsuru olmayacagını düşünüyorum açıkcası.
|
"bir ulus neyi hak ediyorsa.. lideri de
oyle olurmus"! klär mich bitte auf, wenn du es besser weisst.. sanirim hadiselerde yer aliyor.. oder ich habe das zum Thema HZ. Muhammed sav. gelesen...
Wir Türken haben es nicht anders verdient?? Ich weiss es nicht.. jedenfalls sind immer die gleichen Dumpfbacken an der Spitze... In der islamischen Presse wurden diese URteile zu heftigst kritisiert. Auch RTE hatte tolle Bemerkungen dazu gemacht.. ein tolles mittel um vorhandene Stimmen weiterhin zu halten..Turban-problem ist ein Problem mit dem man wirklich von den richtigen Problemen in der TR ablenken kann.. tolle taktik! UND TOLLE TAKTIK, das Volk in Unruhe zu versetzen... Heute steht SIKMA BAS für ERDOGANS GRUPPE, KARACARSAF für Erbakan und CO, und die möchte-gern kemalisten für Kopftuchverbote... |
es ist schwierig, das richtige auszulebe
n. Demokratie, wie wir sie heute ausleben.. ist nicht wirklich DEmokratie.. möchte aber hier keine Politischen Ansichten los werden.. daher passe.. bin jedenfalls solcu .. ulusunu seven inancli bir solcu..!
|
yok yaa :)))
üniversitelerde "ögretmenim" denildigini hic duymadim dogrusu
lachhh |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 08:32 Uhr. |