Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

xstudentxnrw 29.01.2006 20:12

ah bu cimbizcilar.. Kurani bütünüyle göz

önünde bulundurum diyorum, ama nafile.. Kuran sizler gibi olanlarin yerini iyi acikliyor.. degisebilirsiniz.. düsünün :O)

"Peygamber size ne verirse onu alın, sizi neden men ederse ondan geri durun..." (Haşr: 59/7)

"Peygamber"e itaat eden Allah"a itaat etmiş olur. Kim yüz çevirirse bilsin ki, Biz seni onlara bekçi göndermedik." (Nisa: 4/80)

"Peygamber"in emrine aykırı hareket edenler, başlarına bir belânın gelmesinden veya can yakıcı bir azaba uğramaktan sakınsınlar." (Nur: 24/63)

"Sana da insanlara gönderileni açıklayasın diye zikri indirdik, belki düşünürler." (Nahl: 16/44)

"And olsun ki, Allah, inananlara, âyetlerini okuyan, onları arıtan, onlara Kitab ve hikmeti (sünneti) öğreten, kendilerinden bir peygamberi göndermekle iyilikte bulunmuştur. Halbuki onlar, önceleri apaçık sapıklıkta idiler." (Âl-i İmrân: 3/164)

Hz. Ebu Hureyre"nin kendisini çok hadîs rivâyet etmekle itham edenlere verdiği cevap da burada kaydetmeye değer: "Kitâbullah"da şu iki âyet olmasaydı Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)"tan aslâ hiçbir rivâyette bulunmazdım: "Gerçekten Allah"ın indirdiği Kitab"tan bir şeyi gizlemede bulunup onu az bir değere değişenler var ya, onların karınlarına tıkındıkları ancak ateştir. Allah kıyamet günü onlarla konuşmaz ve onları günahlardan arıtmaz. Onlara elem verici azab vardır. Onlar doğruluk yerine sapıklığı, mağfiret yerine azâbı alanlardır. Ateşe ne kadar da dayanıklıdırlar." (Bakara: 2/174-175).

Şu iki rivâyet, hadîsçilerin Kur"ân-ı Kerîm"den pek çok müşevvik unsurlar bulduklarına delâlet eder:

Yezîd İbnu Hârun, Hammâd İbnu Zeyd"e sordu:

- "Ey Ebu İsmâil, Cenâb-ı Hakk, acaba hadîsçileri Kur"ân-ı Kerîm"de zikretmiş midir?

- Evet, dedi. Hâmmâd:

- Şu âyete kulak ver:

"İnananlar toptan savaşa çıkmamalıdır. Her topluluktan bir tâifenin, dini iyi öğrenmek ve milletlerini geri döndüklerinde uyarmak üzere geri kalmaları gerekli olmaz mı? Ki böylece belki yanlış hareketlerden çekinirler." (Tevbe: 9/122)

xstudentxnrw 29.01.2006 21:00

herseferki gibi attin yine.. :O)

ola cimbizci alpi

xstudentxnrw 29.01.2006 21:17

hab ich doch.. kendinizi saysaydin :O) o

ohne Text

gizemliperi 29.01.2006 22:10

Mantik Dini

Islam bir mantik dinidir!

Alle Suren sind mit Logik belegt, es gibt für alles eine Erklärung.

Es ist ein Grundstein für Demokratie, für die Gleichstellung beider Geschlechter.

Ein Aufruf zur Menschlichkeit und ein Appell an das Gewissen.

Ich finde es peinlich & lächerlich, die Meinung oder Gedanken von 1 Menschen, der einige Anhänger hat zu idealisieren. Diese Person mit Gott gleichzustellen.

Dies ist eine Sünde OEZSU!!!!!!!!!!

Gott ruft uns auf, selber nachzudenken, selber zu verstehen!!!!!! Schalte deinen Grips ein.

xstudentxnrw 29.01.2006 22:51

bei schönen ideen wieso nicht? ABER

nicht bei leuten, die alle andere als falsch abstempeln.. viele meinungen mischen und gemischt in einigen guten sachen falsche aussagen manifestieren wollen.. bzw das sehr danach stinkt.. vor allem in den büchern etc..

1insanol 30.01.2006 02:13

Hulusi efendi!

Kâbirdeki üç soru, “Rabbin”, “Nebin”, “Kitabın” sorularıdır sana; Şeriat devleti kurup sopayla insanları hidayete eriştirip eriştirmediğin değil!.
-----------------------
BAK SEN SACMALIGA!SEN PUTLARIN GÖLGESINDE,RABBIN ALLAH OLARAK YASAYBILIYORMUSUN KI; RABBIM ALLAH DIYEBIL?
SEN RABBIN ANLAM VE MAANASINI RADYO MANYETIDALGALAR OLARAK ALGILAYIP, YER YÜZÜ IDARESINI PUTLARA BIRAKMAKLAMI RABBIM ALLAH SORUSUNA CEVAP VERECEKSIN?

SEN KURAN`IN DEVLETE AIT HÜKÜMLERINI RAFA KALDIRARAK KITABIM KURANDI SÖZÜNÜ TELAFÜZ EDEBILECEGINMI SANIYORSUN?

PEYGAMBERIN KURDUGU SADRI ISLAM DEVLET NIZAMINI HAYATA HAKIM KILMAYI RET EDEREK,PEYGAMBERIM HZ MUHAMMED`TI SÖZÜNÜ MELEKLERE YUTURABILECEKMISIN?

SEN ICMAYI,KIYASI INKAR ETTIGIN HALDE, KENDI YAPTIGIN, VERDIGIN, IPE SAPA GELMEYEN, FETVALARIN HESABINI NASIL VERECEGIN DÜSÜNDÜNMÜ?

1insanol 30.01.2006 02:20

Siz siyon corbasi icmeye devam edin!

ISLAM $ERIATININ"$"SINI BILMEDIGINIZ ICIN,

MUSEVI $ERIATININ HÜKÜMLERIYLE HAYATINIZI IKAME EDERSINIZ!

betonbayram 30.01.2006 13:12

Kadin hakki...

ich glaube nicht das im islam die frau die gleichen rechte hat wie in einem modernen demokratischem Staat... man muss aber auch die historie betrachten.. als der islam offenbart wurde ... hatten die frauen eigentlich keine rechte... sie wurde von familien verkauft.. mit anderen aus wirtschaftlichen gesichtspunkten verheiratet um die eigene familie zu stärken usw.. die frauen oder mädchen hat keine gefragt... in so einer umgebung kommt jetzt der islam und sagt frauen haben auch rechte.. wie z.b. das erbrecht... usw... zu der damaligen zeit eine revolution aber wenn man das mit der heutigen zeit vergleicht ist es keine revolution mehr... den frauen steht nach gesetzt mehr zu als nach dem islam... deshalb sagen ja auch die westlichen staaten dass die frau unterdrückt wird.. dabei hat der islam auch viel dazu beigetragen, dass die frauen jetzt so weit sind mit den rechten...

kerio 30.01.2006 13:50

cahillik denilince

aklima hep sen geliyorsun.

30.01.2006 14:46

du redest als ob du mich kennen würdest!

ohne Potential würde ich meinen Mund nicht einen Milimeter öffnen.

Jeder hällt sich für noch klüger. Mit Streitigkeiten beglücke ich solche Menschen nicht.

Schön das du versuchst mir etwas zu erklären :) Ich registriere alles was man mir sagt.. Das meine ich mit reines Herzens. Ohne irgentwelche negativen Gedanken, ohne etwas böses zu denken, keine Agressionen. Aber wenn ich das nicht bekomme was ich gebe ist der Kontakt sinnlos.

oezsu 30.01.2006 16:03

Sevgili 1InsanOl..

gercekten insan olmayi denedinmi? Insan olup kul oldunmu?

Sence insanlarin en akillisi hangisidir??

Polemige girmiyecegim seninle! ;)

Istersen Rab veya Rububiyet meselesini burdaki arkadaslara sen anlat.. aydinlansin ortalik.. ne dersin?? eger insanoglu bir seye yanlis diyorsa, onun aksini ispatlamasi gerekir..

BUYUR...! Söz sende!

oezsu 30.01.2006 16:15

o.T.

Halloooooo!!!! Niemand hat das Recht für mich zu sprechen... Und ich bin kein Anbeter von irgendeinem erfundenen Gott auf einem Stern!

Für mich zählt! "La ilahe illallah!!"..sonst nichts anderes! Ben bi Illuminati degilim , baskasina tapayim! Beni ilgilendiren, ÖLÜM! Burdaki hayat gelip gecici.. beni ilgilendiren ölüm ile baslayan Sonsuzluk!

Eger DIN kavramini dogru dürüst ögrenmek istiyorsan, üstadlardan bir seyler ögrenmek gerek! Tabiki bir cogumuz Ahmed Yesevi, Seyh Veliullah, Mevlana, Yunus Emre, Gazali , Geylani kim oldugunu bilmedigi icin, putperestler ile karistirabiliyorsunuz!

Neyse, bunuda cahilliginize veriyorum (kötü manada degil, yanlis anlasilmasin) Ama ben derim ki biraz daha arastirmaci olun ve

"GERCEKLERI GÖRÜN" Televizyonlardaki gibi yok Kadin camide namaz kilarmi, kilmazmi yok niye bu hareketi yapmis gibi cahil insanlardan olmayin..

Benim kimseye taptigim yok! Baskalari ile karistirma beni!

Bizim yolumuz Hz. Muhammedin yoludur.. Baska kimsenin arkasindan yürümeyiz.. Fakat Hz. Muhammedi putlastirmadan tabikii!!!!

garib27 30.01.2006 17:03

Mantik dini degil...

Islama mantik dini diyemeyiz.
Islam vahiy dinidir...
Cogu seyi mantigimiz ile izah edebilsek bile, mantik dini diyemeyiz...
Cünkü mantik dedigimiz sey, insanlarin ürettigi bir seydir...

Islam dini mantigimiza uygun, ancak mantik dini degil...
Buna dikkat etsek iyi olur...

garib27 30.01.2006 17:04

Hoppala...

Buda nerden cikti?
Niye uyunmasinki?

coach01 30.01.2006 17:48

Ben kimseye hakaret etmiyorum...

Bir insan Allaha inanmiyorsa kurani inkar ediyorsa kafirdir. Bunun amasi mamasi yok.

Allahin inkar etmesinin en büyük nedenide su sapik darvin teorisidir.

Kendini burada imanli 4dörtlük müslüman olarak gösteren kim ? Ben, bana benim kelimelerini kullanmiyorum. Asil riyakarligi sen yaptin bu yazinla ! Hemde onun bunun avukatligini yapacagina kendi isine bak !

Benide zaten onun yasantisi fazla alakadar etmez. Ne hali varsa görsün. Herkes kendi ettigini bulur zaten. Sadece onu dine karsi bu kadar nefret ettiren faktörleri bilmek istedim. Ama hic bir zaman dogru dürüst cevap vermiyor. Ayni senin gibi kacamak provokativ cevaplar yaziyor.

Ben herkesin Allaha inanmasini isterim. Hatta hic huyundan hoslanmadigim kisilerin bile Allahi tanimasini ve ona iman etmesini isterim. Burada kimsenin yasantisina karismiyorum. Inanan inansin inanmayan kafir kalsin.

Sende imanliyim diyorsun bravo. Insallah ayni itirafi öbür dünyadada yaparsin, yapariz.

coach01 30.01.2006 17:52

Herkes neye ...

inaniyorsa inansin.

Asil inanc Hak dine ve Hakka olmasi gerekiyor ! Bunu anlamiyor böyleleri ...

Bir iki dedikoduya yem oluyorlar. Vay filanci hoca söyle demis söyle yapmis. Bizene hocalardan. Kurani hocalar yazmadi (hasa). Kuran ALLAHIN sözleridir !!! Hocalar senin benim gibi siradan bir insandir. Hata eder. Yani her türlü pisligi yapabilir ayni bizler gibi.

Böyle insanlarda burada goya aydin insanlik tasliyorlar. Agizlarindan cikanlari kulaklari duymuyor. Allaha karsi geliyorlar. Hep kendi dedikleri dogru olacak.

Size soruyorum: Biz niye bu dünyaya geldik ??

zamiramiss 30.01.2006 18:46

demek halladsch yasasa yine asilirdi

..

...Kullik etmem sizin kulluk ettiginize...sizin dininiz size, benim dinim bana!"

._.

30.01.2006 20:24

du langweilst mich o.T.

ohne Text

30.01.2006 20:25

Senin Cahillik dedigin Üstadliktir o.T.

ohne Text

30.01.2006 20:27

Es geht hier nicht um dich

oder um mich... diese gedankengänge sind völlig unbedeutend...

Viel mehr geht es darum, das allein ein GUTER GEDANKE oder reines Herzen NICHTS ist... solange keine taten folgen...

Nur mit guten gedanken ist man weder ein guter Mensch oder sonst was... auch Tiere tun gutes.. aber sind dennoch keine Moslems oderr ??????

30.01.2006 20:31

Der Mann ist große Klasse

einer der größten Islam Wissenschaftler..

Konnte sehr viel von Ihm lernen... lernen das meine Umgebung und auch der Rest der Islamischen Welt... keine richtiegn sondern nur MÖCHTE GERN MUSILMÄNNER SIND....

Und das ist FAKT... wer ist den so Dummm un lässt sich bei Hac mit Steinen den Kopf einschlagen... heheheeee.. und das im Namen ALlahs... welch ein Schwacher Gott, der von den Menschen erwartet, das die Menschen den Teufel erschlagen....

30.01.2006 20:37

Bence yanlis yolumz HZ. Muhammedin yolu

degildir.. HZ. Muhammed 1400 yil önce yasadi...

EVRENSEL ANLAMDA ANCAK ONUN YOLUDUR... yoksa DINI uygulamada onun yolu olamaz... cünkü o DINI zamansal toplumuna göre yorumlardi... bizlerde zamansal toplumuza göre YENIDEN yorumlamak... evrensel Kanunlar cercevesinde REFORM=REKONSTRUKTION ederek derlememiz gerek....

Bayatlasmis Mezhepkolik veya HADISKOLIK uygulamalardan uzak kalmamiz lagzim... bunlardan fayda gelmez.. ayricalik ve safsatalik cikar....

Mein Gott.. Kuran bile EHLI-KITABI överken sizlerden bir ismi bile gecmiyor...

Kaldiki sen sahlen ölmemissin o yüzden ister istemez bizlerin arasinda yasamak durumundasin.... tu bitte nicht so als würdest du schon TOT sein.... ehrlich gesagt.. gefällt mir das leben.. sterben will ich nicht einmal in den gedanken... auch keine RELIGION der Welt, kann Garatieren oder annährend beschreiben, was uns erwartet...

ICH WERDE MICH ÜBERRASCHEN LASSEN

30.01.2006 20:40

Hey das könnte von mir sein

Aferin....

Zaten tüm DINLER birdir.. ISLAM, Hiristiyanlik, Musevilik, Sebiilik bunlar birer kelimedir...

Önemli olan tüm DINLERIN ORTAK RUHUDUR.... öyle Islam kelimesiyle hic bir sere varilmaz...

Kelimelerle ancak CAHILLER yasar... oysa aydin insan ucsuz bucaksiz her seyi iceren evrensel bir Engin beyine sahiptir... tipki tüm DINLERIN ORTAK TEOLOJISI GIBI

30.01.2006 23:07

Her dinin kendine göre kurali var

ama su anda herkez kendine göre kural yaratmis, hakiki kurallari saygi gösteripte yerine getirmiyorlar, veya cok az bir miktar eski kurallari tutuyor.

Islami 300 bin kisi biliyor, digeri islami kendisine göre cevirmis.

1insanol 31.01.2006 00:46

Oezsu

Sen önce Insanca tartismayi ögren!Islam`i Sulandirmak isteyenlerin KURAN`IN DEYIMIYLE "SIRTINDA KITAP TASIYAN MERKEPLER"Oldugunu ögrenirsan kimin insan oldugunu kavrarsin!Islam`in misyonuna bir nebze vakif olsaniz
Islam`in ruhuna metnine ters düsen sapikilasyonlari desteklemekten vaz gecerdin!

Islam yegane hayat nizamidir.Hubellerin gölgesinde Islam`i yasadiklarini sananlar,belam sifatli bagnazlardir.

Islam tamamlanmistir ibadetiyle,Itikatiyle muemelat ve ukubatiyla PEYGAMBERIN UYGULADIGI SEKLIYLE ORTADADIR.

ISLAM Seriatini ret edip yahudi $eriatina cit edemeyen belamlarin, Islam hakkinda yorum yapmaya haklari olmadigini bilmelisiniziz

SAYGI SAYDEGERLERE!

xstudentxnrw 31.01.2006 01:03

wenn du nicht aufhörst immer den selben

quark zu bringen.. dann würdest du dich auch nicht langweilen ;O)

31.01.2006 08:43

sen mi simdi hepsi dinleri birlestirdin?

ve kurallarini anladin ?

senden akilli yok mu bu dünyada , yoksa kendini beyinsen olarak Hz. lerle esit mi tutuyorsun?

oezsu 31.01.2006 08:50

o.T.

:))))))) benim sorularimi bana satnasana sekerim ! :))

Neyse, fazla detayli girmiycem konuya.. Sadece büyük üstadlardqan birisinin söyledikleri geliyor aklima...

" Belâya da şükretmek lâzımdır. Çünkü küfür ve günahlardan başka belâ yoktur ki, içinde senin bilmediğin bir iyilik olmasın! Allâh, senin iyiliğini, senden daha iyi bilir. Şer zannettiğin çok şey vardır ki senin için hayırdır. Hayır zannettiğin çok şey vardır ki senin için şerdir. En selâmet yol, ilâhî takdîre râzı olman, her hâle şükür diyebilmendir.!"

(İmam Gazalî)

Sükür, sükür.. Insan olmayida biliyoruz, tartismayida.. hatta ve hatta konu disina cikmadan ve dagitmadan... Yani seni örnek alabilirim bu konuda diyemem dogrusu :))

Ama senide sevmek mecburiyetindeyiz, yok edemeyecegimize göre :(

oezsu 31.01.2006 08:53

o.T.

Senin yolun (tarikatin) hangi yol bilemem... Fakat benim yolum Muhammedin Muhammediyetligi! ;)

Arasinda neler bulunur bilemem.. :)

Kelime aciklamalarina girmiyecegim..!

xstudentxnrw 31.01.2006 13:18

Kuran ve Sünnete aykiri yorum ve fikir

(BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM)

sunan ve bunu Islamin icindeymis gibi gösteren birine karsi arkadasimizin tavrini anliyabiliyorum. Sende maalesef bunu anlamamakta direniyorsun. Ama ustaca ayarlanmis düzenbazliklar, tabiki hemen görememene bir sey diyemem. Hatta su ana kadar sana kazandirdigini zannettigin seyler olunca. Nasil yanlis oldugunu düsünebilirim diyorsun.

Mesela bir is yerine gidiyorsun, orada calisiyorsun.. ay sonu gelmis is sahibi geliyor sen burada ne yapiyorsun, iscilerim aranda ismin yok demezmi? Is sahibi senin maasini ödermi? Yoksa burasi benim arazim, buraya lütfen terk edermisiniz dermi? Hatta is yaparken bir kac sey kirmissin.. onu duyunca onlarin parasini senden istemezmi? belki belirli miktarda yaptigin iyiligin karsiligini alirsin, ama almiyabilirsinde.

Simdi yanlis kelimei tevhid anlayisiyla bu is sahibiyle olmayan is anlasmasina benzer.

Türkce tercümesiyle: Allah`tan baska ilah yoktur; yani O tek ilahtir anlayisi Peygamberimiz zamanindan bu zamana kadar gelmis. Ve buna ters bir anlayis hem Kurana hem Sünnete ters. Allah her seyi daha dogru bilir.

Bir daha düsün lütfen. Kendin icin! Birde burada baskalarini ayni ters yola düsürmemen icin. Onlarda üstüne agirlik olarak basmasin..

elifkizno1 01.02.2006 00:54

organspende

hallo,
hm also wo soll ich blos anfangen, ich hab gestern im fernsehn ne was über organspende gesehn, ich hab mir paar mal darüber gedanken gemacht. Ich würde auch gerne meine organe spenden, habe mit ne freundin darüber geredet, sie meinte aber das, das bei unserer religon eine sünde wäre.
Ich kann mir das nicht vorstellen das ne sünde sein kann, den ich rette ja menschenleben damit!

Was meint ihr!!!!

gizemliperi 01.02.2006 07:32

Deine Freundin

sollte sich mal schön zurückhalten!

Keine Ahnung haben aber Dir irgendein Verbot vorgeben? Die ist wohl nicht normal.

Es gibt keine einzige Stelle im Koran, wo etwas über Organspende zitiert ist.

Somit ist es jedem selbst überlassen, was aus seinem Körper wird, wenn er hinscheidet.

Ich habe einen Organspenderausweis immer bei mir. Anstatt dass Maden meinen Körper auffressen, schenke ich lieber einem Menschen einige Jahre leben, wenn ich schon tot bin!

Lass Dir nichts von Primitivlingen einreden.
Frage sie mal nach ihrer Meinung, wenn sie dringend auf eine Organspende angewiesen ist!!!

gizemliperi 01.02.2006 07:52

Wiedergeburt

Ich für mich glaube an die Wiedergeburt der Menschen.

Genauso glaube ich daran, dass in den heiligen Büchern nichts davon steht, damit die Menschheit sich bemüht, RICHTIG zu leben.

Ich glaube daran, dass Gott uns alle so sehr liebt, dass er uns mehrere Chancen gibt.

Erst wenn wir die Vollkommenheit erreicht haben, gibt es für den einzelnen den Himmel.

Und ich glaube, dass Intuition auf Erfahrungen aus dem Vorleben basiert. Sympathie oder Anthipathie für Menschen zu haben. Und dass jeder einzelne Mensch eine Bestimmung im Leben hat.

So, nun mal los ihr Fanatiker, fangt an mit Steinen um euch zu werfen!!!!!!!!!!!!

betonbayram 01.02.2006 08:19

aber wieso gibt es dann

immer mehr menschen? wirst du nach dem tod gedoppelt und dann wieder auf die erde geschickt? und was hat das für einen sinn, wenn dann alles auf null gestellt wird... yani wenn du immer wieder von vorne anfangen musst wie willst du dann weiter kommen und die vollendung erreichen? und wenn du es erreicht hast? kommst du dann nicht mehr wieder? wo gehts dann hin? und warum werden es immer mehr menschen?

betonbayram 01.02.2006 08:21

Bei denen ist alles

was sie nicht wissen erst mal sünde (günah)...

kerio 01.02.2006 17:15

wie wär s denn mit belegen

bevor man von primitivlingen spricht die dieses eben nicht tun, dies gehört dazu, denke ich.

zamiramiss 01.02.2006 18:19

ich glaube auch an Wiedergeburt

denn die seelen sterben nicht nach dem Ableben des menschlichen Körpers und es gibt auch Möglichkeiten/Belege diese Grenze auch mental zu erleben..

..früher war ich wohl eine böse Hexe .-. da sich manche Verwünschüngen doch erfüllen gott sei"s dank.

alibey28 01.02.2006 22:10

Karikaturen in EU Zeitungen von Mohammed

Kennt hier keiner einen Redakteur der auch bereit wäre von Bendikt oder Paull II ... Karikaturen zu zeigen wo sie sich an NOnnen und Messdienern vergreifen ??? Mal sehen ob sie dann immer noch der Meinung wären , das es hamlos ist und das man die Pressefreihat hätte....
Mich kotzt mitlerweile diese einseitige Berichterstattung an. Ich bin garantiert kein Radikaler ... aber ich kann es auch nicht ausstehen das man alles was die meinen machen zu können hinnehmen muss.
Also kennt jemand der Karikaturen zeichnen kann und Redakteure ??

xstudentxnrw 01.02.2006 23:42

lebst du dann mehrere leben als ....

und hoffst dich danach korrigieren zu können?

nur mal so eine frage? :)

xstudentxnrw 01.02.2006 23:43

100 sorulu bir imtihana girmissin.. kayb

etmissin. simdi ögretmenin sen bu imtihani gecesin diye hep ayni sorularla o imtihani senin önüne koyarmi? bunun imtihanlik yani kalmadi o zaman! biraz mantikli olmak lazim! :O)

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 04:45 Uhr.