![]() |
Insan...
kendi kendine seytaniyet vasfini ortaya cikardigi an siddeti yasar!
Hersey Öz ünde sakli! ;) |
o.T.
Sevgili Özsu ve Sevili Alpiden başka bir tepki veren olmadı.
Diğerlernin her halde böyle bir sorunu yok!!! Oysa ki bu sayfalar sürekli şiddet ile boğuştu. Şiddeti çok detaylı bir şekilde hep birlikte tartışmaya açmak istiyordum. Bu sayfalarda şu an yakaladığımız olumlu havayı belki daha da derinleştirebilirdik. Neden bütün dinlerde şiddetin sevgili Tanrı tarafından yasakladığını daha iyi anlayabilirdik. Günlük yaşamımızda ve insani ilişkilerimizde olması gereken diyaloğu süreklilik haline dönüştürebilirdik. Her neyse demek ki bu konunun tartışması için zaman olgunlaşmadı. Ben bu konuda şu an yukarıda ki katılımcı iki arkadaşım gibi bir tek cümle yazarak yetinmek istiyorum. Sevginin olmadığı yerde şiddet oluşur. Şiddetten medet uman insanlar sevgisiz büyümüşlerdirler. Şiddet yalnızca fiziki olmaz, sözlüde, yazılıda olur. Şiddetin nerede duracağı kestirilemez. Şiddein her türlüsü pisikolojik bozukluktur. Ve tedavi edilebilir. Şiddeti yaşayan ve uygulayan her insanın yalnızca duyduğu acı ve ızdırap fiziksel ve düşsel değil, ruhsaldırda. Bütün dinlerin dini bayramlarında insani ilişkilerinde neden büyük bir huzur ve barış vardır, (o kısada olsa bir kaç günde), demek ki bunu insanlık başarabilecek bir güce sahip. Belki ilerde bu çok, çok önemli konuya tekrar dönebiliriz. Selamlar... |
Benim Ufak oglum da bir zamanlar
Türkiye yi Gök yüzünde Sanirdi :o)
Avusturya dan Ucaga binin ce türkiye ye gittigimizi bilirdi.. Uctugumuzu da anlardi.. ama ne hikmetse indigimizi anlamazdi.. Ona ne zaman sorsam Türkiye nerede diye: Mavi gökleri Gösterirdi.. Cocuk iste.. :o) Ama mantiksiz bir cocuk degil :o) Ama Mantiktan yola cikanlar genellikle Kavrayamadiklari olgulara yenik düserler.. Hoscakalin |
Sagol roman :o)
Insanlar Bir Gün Birbirlerini sevmeyi akil edebilirler diye düsünüyorum..
Bir Insan Olarak Su sözler her zaman agirima gitmistir: Ölmekte olan Bir köpegi kurtariniz !.. Sizi Hic bir zaman Isirmayacaktir. Insan ile köpek arasindaki fark budur ( Oscar Wilde ) Neden biz Insanlar Bize ekmek veren el e bile ihanet edecek kadar siddet e yatkiniz ?.. |
o.T.
was ist denn daran igrenc, wenn betet und um vergebung für seine sünden bittet?
|
eine frage!
ist chatsex denn sünde,daß er dafür beten muß??
|
Icinde sarap irmaklari akan yer
bir hal olamaz... ancak bir yasama ortami olur.. kaldiki ölümden sonra dirildigin zaman bir halmi aliyorsun yoksa tipmi...
Yani tamamiyle Kurani devre disi birakmayin... ya tümünü ele alin yada hic bir yerini.. yanlis anlama reis ama sanirim bu konuda yanlis yoldasin |
CEHALETTIR o.T.
ohne Text
|
Ach wassssss
bu gidisle bana bakan karilarda Chennemlik oldu demi heheheheeeee
|
gegenfrage....
endet deine moral mit dem starten von windows?
|
Fesuphanelleh
Efendim Ademin Cennetei Ahiretteki Cennet degildir... Ademin Cenneti yer yüzündeydi... hatalari yüzünden cenetten kovuldu.. belasini buldu yanii..
Kurandaki diger Cehhnetler ise.. insanlik icin kademe kademe ayarlanana sunulan Cennetelerdir.. onlar ayri... Kürtlük ise ayri konu.. cünkü Kürtler Iran Arap ve Türk kanindan azmadirlar.. o olay ayri mesele... kaldiki Kürt olsan ne yazar olmasan.. oda Politik ve Cahiliye konusu |
Araplar nicin bir gün önce ay görülmeden
bayram yaparlar.. warum ist das soooo
Tüm dünya bir yöne gitse Arabiler ellerinde kilic baska yöne giderler |
o.T.
sex ist nicht sünde.
also ist chatsex auch nicht sünde. bu kadar! |
Tükiye Cumhuriyeti sayesinde
Islam Alemi yok olmaktan kurtulmustur.... kiii taaaa 1900 yillarin basinda baslayan Hacli seferler Avrupaii Emperyalis gelismeler DEMOKRATIK TR sayesinde son bulmustur..
EGERRRR TR de Iran gibi SALAKULLAH VE MAHLUKATULLAH devleti olsayi... su an Hiristiyan Alemi Islam Alemini yok etmis olacakti... kii eger ben Hiristiyan olsam kesinlikle varliklarini silerdim yer yüzünden.. cünkü ADAMLAR RESMEN INSANLIK DÜSMANLARI... Iran resmen KIN KAN PÜSKÜRÜYOR... ARAPLARDA öyle.. Dünyada kendi ayaklari üzerine durabilen TEK ISLAM DEVLETI.. yani halkinin cogunlugu hesaptada olsa Müslüman olan istisnai bir devlet... Buda LAIKLIGIN sayesinde... yaniii DININ ORIJINALI OLAN.. KISISEL DIN ÖZGÜRLÜGÜüüüü Kimse kimsenin DIN anlayisini karisamaz. ve her hangi bi yükümlülük getiremez... eger bir bunu bana yapiyorsa yada yapmaya kalkiyorsa.. onun DININI alip basina calmak lagzim.... cünkü bireysel olan ve herkesin farkli farkli algiladigi ALLAH kimsenin babasinin ne mali nede asker arkadasidir... Cogularinin Allahi acizdir HZ. Muhammede Pokerde yenilendir... kii böylelerinin Allahi benim Allahim olmadigi cin.. gelip bana veya diger aydinlara DIN dersi veremezler... O yüzden Laik Demokratik cercevede insanliklarla ortaklik arayin.. ve sitediginiz kadar kendinizi digerlerinden üstün kilin.. DAVON HABT IHR NICHT.... DIE Demokratie ist das eizige Bindeglied zwischen den Menschen ... Religion kann nicht verbinden... Religion verfeindet die Menschen... Warum.. weil es PRIVAT IST.. UND JEDER EWS ANDERS ansieht.. Mesela... lafta hepimiz Mpüslümaniz bu Forumda öylemii ??? evet lafta öyle .... Eeee bir birlik beraberligimiz varmi... yokkkkkk O Halde DINDE is yok... yada yorumda... O halde... Erst DEMOKRATIE... dann die Religion in 4 Wänden... Auf der Straße hat die Religion nichts zu suchen... haa benim ruhumda var.. ama Demokrasi olarak var.. o yari bir konu... zaten tüm evrensel insalar Demokrat insanlardir.. ES LEBE DIE DEMOKRATIE.... NIEDER MIT DER PRIVATEN RELIGIONSVERSTÄNDNISS AUF DEN STRASSEN |
nicht nur die araps machen das!
mein umfeld ist in dieser hinsicht geteilter meinung!
mal schaun ob dieses jahr alle gleichzeitig bayram machen werden! |
.....
sex ist nur dann nicht sünde wenn du es mit deinem ehepartner machst! das gleiche gilt für chatsex! Wenn du aber anfängt munter mit hans und franz sex zu haben ohne mit ihnen verheiratet zu sein,ja dann ...... wird man dier schon früh genug erzählen ob und was für eine sünde es ist
|
.. lafta hepimiz Mpüslümaniz ?!?!?!!
lafta Müslüman...diesen oder so ähnlich gearteten sätze kommen hier sehr oft vor....wieso? Wieso denkt irgend jemand er könne darüber urteilen ob ein anderer moslem ist oder nicht? Was für eine hirnrissige vermessenheit!!! Dabei ist es doch eigentlich ziemlich eindeutig! Imanin ve islamin $artlarini yerine getiren müslümandir! Ich will diese bedingungen nicht aufzählen aber wenn sie ein mensch erfüllt sollte es doch unstrittig sein das er dann ein moslem ist und OB er sie erfüllt kann nur der betreffende und gott wissen... oder nicht?
|
ha ha ha..
:)))))))))))))))) süper yahu..
sevdim oglunu ;) |
o.T.
sen ölümden sonra dirilecekmisin??
iste Islamiyetden anlamadigin ortaya cikti ;) Islamiyet ölüm yoktur der.. ben dirilmicem, yasamim devam edicek.. biraz Kuranca degil, Allah ca ögrenin! ayni Pir Sultan Abdal´dan Naksibendiye, Yunus dan Mevlanaya kadar bunlar hepsi Allah cayi ögrenmis zatlar... |
o.T.
yani simdi astronomik olarak ay takvimine göre gidersek hilal gözükmüstür...yani bu demektir ki ramazan sonu..
fakat tabikii bunu cok iyi hesaplayan konu hakkinda üstad olanlara sormak gerek.. |
o.T.
T.C, demokratikmi o tartisilir bi kere..!!
yoksa bi kuklami? sahnenin arkasinda neler dönüyor bilmiyorsan haddini bil ve sus derim bence..., ne dersin? |
Milletin uzuvlarından sana kardeşim.
Sen asexül falan mısın?
Senin cinselliğine ve cinsel organlarına, cinsel düşlerine karışan mı var? Allah, Allah ne dengesizler var şu dünyada!!!!! |
Kutlarım Özsu.
Enisin bu konuda bilgisi yok.
Merak edip araştırdığıda yok. Enis gibi akıllı ve dürüst bir insan bu konuda çok daha meraklı olmalı. |
Kadir Gecesi
Kur’an-i Kerim’in inmeye basladigi Ramazan ayinin yirmi yedinci gecesi Islam’da en kutsal ve faziletli gecedir. Kadir gecesi, içerisinde Kadir gecesi bulunmayan bin aydan daha hayirlidir. Kur’an-i Kerim de bu gecenin faziletini belirten müstakil bir sure vardir. Bu surede yüce Rabbimiz söyle buyurmaktadir:
“Dogrusu biz Kur’an’i Kadir gecesinde indirmisizdir. Kadir gecesinin ne oldugunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayirlidir. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü is için inerler. O gece, tanyerinin agarmasina kadar bir esenliktir” (Kadir, 1-5). Kadir Suresi Kur’an-i Kerim’in doksan yedinci suresi olup bes ayet; otuz kelime ve yüz yirmi harften olusur. Fasilasi “râ” harfidir. Ismini ilk ayetinde geçen “kadr” kelimesinden alan bu surenin Mekke’de mi, yoksa Medine’de mi indigi konusunda ihtilaf vardir. Sure, insanlara Kur’an’in degeri ve önemi hakkinda bilgi vermektedir. Allah Teala, Hicr Suresinde “Bunu biz indirdik” buyurur. Yani Hz. Peygamber (s.a.v)’in arzusu ile degil bizim dilememiz sonucu indirilen apaçik bir kitaptir 0. Kadr sözcügü burada su iki anlamda kullanilmis olabilir: Bunlardan biri, takdir anlamidir. Allah bu gece takdirleri yani kaderleri uygulamak üzere meleklere emir verir. Bunu, Duhân Suresindeki su ayet destekliyor: “O gece katimizdan her hikmetli emir sadir olur. “Diger anlami ise, azamet ve sereftir. Bu husus, surenin “Kadir gecesi bin aydan hayirlidir” ayetinde ifade edilmektedir. Nasil daha hayirli olmasin ki, Allah’in insanliga son mesaji bu gecede indirilmeye baslanmistir. Gece, degerini bu olaydan almaktadir. Ve bu geceyi anmak, insanliga rahmet olarak Kur’an’in inmeye basladigi bu geceyi ihya etmek Müslümanlara tavsiye edilmistir. Kadir gecesinin hangi gün oldugu konusunda birçok görüs ileri sürülmüstür. Ancak ümmetin büyük âlimlerinin çogunlugunun görüsü, Ramazan ayinin yirmi yedinci gecesi oldugu seklindedir. O gece öyle bir gecedir ki Kur’an ayetleri Hz. Muhammed (s.a.v)’in kalbine inmeye basladigi gecedir. Islam, hiç bir zaman dis görünüsü benimseyen, sekle önem veren sekilci bir din degildir. Bin aydan daha hayirli olan Kadir gecesini bugünkü anlasildigi sekilde “Bir gecelik ibadetle bütün günahlardan arinilacak” görüsü ancak muttakiler, inanmis samimi Müslümanlar için geçerlidir. Ancak böyle insanlarin o gecedeki ibadetleri makbul olur, ve Kur’an’in nazil oldugu o ilk manaya erisilebilir. Kadir gecesini hatirlayip o geceyi imanla ve sevabini umarak geçirmek Islam’in saglam ve bir bütün olan terbiye metodunun bir yanini olusturmaktadir. Surenin anlami söyledir: “Biz o (Kur’an)’i Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne oldugunu sen nereden bileceksin? Kadir gecesi bin aydan hayirlidir. Melekler ve Ruh, o gece Rablerinin izniyle (o yil takdir edilmis olan) her is için iner de iner. Esenliktir o, tâ tan yeri agarincaya kadar”. Surenin Inis Sebebi Bu surenin inisi hakkinda degisik rivayetler vardir. Bunlardan biri söyledir: Bir kere Resulüllah (s.a.v) Ashab-i Kirama Israilogullarindan birinin, silahini kusanarak Allah yolunda bin sene cihat ettigini bildirmisti. Ashabin buna hayret etmesi üzerine Cenabi Hak, Kadir suresini indirmistir (Tecrîd-Sarîh Tercemesi, VI, 313). Kadir Gecesi Denilmesinin Sebebi Bu geceye Kadir gecesi denilmesi seref ve kiymetinden dolayidir. Çünkü: a) Kur’an-i Kerim bu gecede inmeye baslamistir. b) Bu gecedeki ibadet, içerisinde Kadir gecesi bulunmayan bin ayda yapilan ibadetten daha faziletlidir. c) Gelecek bir seneye kadar cereyan edecek olan her türlü hadiseler Allah Tesl’nin ezeli kaza ve takdiri ile ilgili meleklere bu gece bildirilir (Tecrîdi Sarih Tercemesi, VI, 312). d) Bu gecede yeryüzüne Cebrail ve çok sayida melek iner. e) Bu gece tanyerinin agarmasina kadar esenliktir, her türlü kötülükten uzaktir. Yeryüzüne inen melekler ugradiklari her mümine selam verirler. Hangi Gecede Oldugu Kadir gecesinin hangi gece oldugu kesin olarak bilinmemekle beraber genellikle Ramazan’in yirmi yedinci gecesinde oldugu tercih edilmistir. Hz. Peygamber (s.a.v) bunun kesinlikle hangi gece oldugunu belirtmemis, ancak; “Siz Kadir gecesini Ramazan’in son on günü içerisindeki tek rakamli gecelerde arayiniz” buyurmustur (Buhari, Müslim). Baska bir hadiste ise Ibn Ömer (r.a) söyle nakletmistir: Sahabelerden bazi kimselere, rüyalarinda, Kadir gecesinin, (Ramazan’in) son yedi günü içinde oldugu gösterildi. Resulüllah (s.a.v) onlara: “Görüyorum ki rüyalariniz Ramazanin son yedi günü hakkinda birbirine uygun düsmüstür. Artik kim Kadir gecesini aramaya kalkisirsa, onu Ramazan’in son yedisinde arasin, buyurmustur (Buhari, Müslim). Gizli Olmasinin Sebebi Islam kaynaklarinda belirtildigine göre Allah Teala bir takim hikmetlere dayanarak Kadir gecesini ve onun disinda daha bazi seyleri de gizli tutmustur. Bunlar: Cuma günü içerisinde duanin kabul olacagi saat; bes vakit içerisinde Salât-i vusta; ilahi isimler içerisinde Ism-i Azam; bütün taatlar ve ibadetler içerisinde rizay-i ilahi; zaman içerisinde kiyamet ve hayat içerisinde ölümdür. Bunlarin gizli tutulmasindan maksat müminlerin uyanik, dikkatli ve devamli Allah’a ibadet ve taat içerisinde olmalarini saglamaktir. Müminler bu geceyi gaflet içerisinde geçirmemeli, ibadet ve taatle degerlendirmelidir. Ebu Hureyre (r.a)’in rivayet etmis oldugu hadisi serifte Peygamber Efendimiz (s.a.v) söyle buyurmustur: “Kim Kadir gecesini, faziletine inanarak ve alacagi sevabi Allah’tan bekleyerek ibadet ve taatla geçirirse geçmis günahlari bagislanir” (Buhari). Kadir Gecesinde Neler Yapmaliyiz? Kadir gecesini, namaz kilarak, Kur’an-i Kerim okuyarak, tövbe, istigfar ederek ve dua yaparak degerlendirmeliyiz. Üzerinde namaz borcu olanlarin nafile namazi kilmadan önce hiç degilse bes vakit kaza namazi kilmalari daha faziletlidir. Kazasi yoksa nafile kilar. Süfyan-i Sevri: “Kadir gecesi dua ve istigfar etmek namazdan sevimlidir. Kur’an okuyup sonra dua etmek daha güzeldir” demistir (Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, 313). Hz. Aise (r.ah) söyle anlatiyor: “Ey Allah’in Resulü! Kadir gecesine rastlarsam nasil dua edeyim? diye sordum. Resulüllah (s.a.v): “Allahümme inneke afüvvün tühibbü’l-afve fa’fu annî (Allah’im sen çok affedicisin, affi seversin, beni affet)” diye dua et, buyurdu (Tecrîd-i Sarih Tercemesi, VI, 314). Bu gecenin öyle bir ani vardir ki o anda yapilan ibadet ve dualar mutlaka makbul olur. Bu önemli ani yakalamak için gecenin bütününü tövbe ve istigfar ile geçirmek gerekir. Bu da kisinin imanini tazeler. Gecenin bütününü ibadetle geçiremeyenler en azindan teravihten sonra bir miktar oturup dua etmelidirler. Bu, bin aydan hayirli oldugu bildirilen gecede insanlik alemini huzura kavusturmak için gerekli olan esaslar indirilmistir. Namaz, zikir, tesbih, Kur’an okumak gibi bedeni ibadetlerimiz yaninda düsünce ile ibadet olarak isimlendirdigimiz tefekkürü insanligin amaci nedir? olgun insan olma mertebesine nasil ulasabiliriz? Nasil insanliga daha iyi hizmet edip, daha çok sevgi sunabiliriz? seklindeki odak noktalari ile güçlendirelim. Unutmayalim ki; özellikle bu gecede Tevvab olan Allah tövbelerimizi kabul edecektir. Bizlere bir ikram olarak sunulan bu kutsal Kadir gecesinde dualarimizdan insanligin huzuru, sevgi ve kardesligin saglanmasi ve devami için bizlere daha fazla güç, iman vermesi için yakaralim. Yalniz kendi sevdigimiz insanlarin degil, bütün insanlarin sevgiye layik oldugunu animsayarak sevgide saglam ve cömert bir ruha sahip olmak için de yardim dileyelim. Rahman ve Rahim Allah’in adiyla, hepimize hayirli kandiller diliyoruz. Kaynak: al-islam.com |
Neden Özsu?
Enisin susmasını istiyorsun?
Yazdıklarının epsi doğru olmasa bile içinde çok doğru olan bölümerde bulunmakta. Bazen gerçekten sıkılıyorum bu karşılıklı itişmenizden. Biraz daha sabır ve hoşgörü lütfen. En azından derviş sabrı olmalı. Enisin bazı konularda kafası karışık olabilir, ama o ilk günerde ki Enis gibi değil çok büyük bir gelişim içinde. Ben insanların özgürce düşünebilme, araştırabilme ve bunları yeni doğruya ulaşıncaya kadar savunabilme geleneğine sahip olabilmelerini savunuyorum. Kısaca edilgen olmalarını benimsemiyorum. Bağımsız ve özgür insan olmaları için destek oluyorum. Hangimiz tam doğru ve tam bilgi sahibiyiz ki??? Selamlar... |
Demokratie ist nur solange demokratisch
bis ein undemokratischer Führer auf demokratischem Wege gewählt wurde.
Demokratie ist somit niemals garantiert. Und die Vergehen eines Volkes zeigt uns, wie es um ihre Menschlichkeit steht... Der Islam an sich ist die demokratischste Lebenseinstellung, die es auf dieser Welt gibt, diesen zu verstehen und richtig zu erleben ist wieder eine andere. Ich stimme Dir zu, der Laizismus hat seinen Beitrag dazu gebracht, dass fanatische Islamisten und Heuchler nicht überhand nahmen und das Volk den Islam richtig praktiziert haben - in Frieden und Freiheit. |
Her insan, her din eleştiriye açık,
olmalıdır.
Kimse kutsal değildir. |
???????????
(Der Islam an sich ist die demokratischste Lebenseinstellung, die es auf dieser Welt gibt, diesen zu verstehen und richtig zu erleben ist wieder eine andere. )
Var mı böyle bir ülke dünyada??? |
maalesef yok
cünkü her ülkede kötü ve iyi insanlar var
|
... die Verzweiflung der Vernunft o.T.
ohne Text
|
Eniscigim Islam Bir Cumhuriyettir.
Ve islam Hic Bir rejim sayesinde Ne kurtulur ne de yok olur..
Bu evrende hic bir rejim hic bir güc Ve hic bir lider GÖNÜLLERE PRANGA vuramaz.. Islam in Cami si Bütün evrendir. Gercekte Müslümanlar özgür insanlardir.. Görünür de Bilgisizlikleri yüzünden bagimlidirlar.. Kuran Insanliga: Ey Insanlar Rayilesmeyin ( Davar Sürüsüne dönüsmeyin ) Emrini veriyor.. Bu Cumhuriyet ilanidir !.. Cumhuriyet Öyle bir sistem ki Onunla kavga etmek yerine Haklarimizi Kullanirsak Dinimizle imanimizla Insanligimizla ve Bagimsizligimizla cok güzel günler yasariz.. |
madem öyle...was schreibst du da....
für ein zeug???
jeder sollte mal zuerst sich selbst an der nase packen usw. kennst ja diese sprüche... |
senmi ögretcen demokrasiyi bize???
madem KUKLA...bir kac belge gösterde, sacma sapan düsüncen gercekleri simgelesin.
yok efendim türkiyede demokrasi yokmus...sizin gibi kisiler yüzünden, baska kisilerde ayni sizin gibi düsünüyorlar. her yerde demokrasiye haykiri davranislar var, ama o bir ülkede demokrasi yok diye bir tavir cizmiyor. türkiye cumhuriyeti avrupada ilk demokrasiyi yasayan üklerin basinda geliyor. baksana yasadigmiz büyüdügmüz almanyada 50 senedir demokrasi var. varda ne oldu? bas örtülü bir kadin *karslruhe´de* ögretmenlik yapamiyor. madem cok bilmissin....GRUND-GESETZ §1 oku.. o zaman görürüsn demokrasi neymis :) |
Wiesooooooo?????.....
Voli hat doch Recht!!!
Ist nun mal Tatsache, dass Sex ausserhalb der Ehe eine Sünde ist, Körperlicher sowie Telefonsex, Chatsex und was es da sonst noch für Arten gibt. Oder seid ihr alle keine Moslems und kennt die Regeln nicht??? |
Bir uzuv düşmanı daha!!! o.T.
ohne Text
|
nochmal zum mitschreiben...
Ausserehelicher Sex ist eine Sünde!!!
Was hat das mit uzuv zu tun??? |
ne alaka...
Es ging mir nicht darum worüber man diskutiert, vielmehr darum wie man diskutiert.
Wenn man anfängt eindeutigkeiten absichtlich zu übersehen dann wird die diskusion zur polemik und wenn es dann auch noch so plump gemacht wird......dann wird es auch noch witzlos |
deine Ausage ist falsch!
Naja ich muss zugeben das du es nicht schlecht gemacht hast!! Allein das du den ausdruck führer gewählt hast ist echt schlau von dir!hahahahaha...der hat schon eine unterschwellige undemokratische botschaft!!! Aber das mal bei seite....wenn ein Volksvertreter demokratisch gewählt wird, dann ist er für seine Handlungen, die im Vorfeld von einer verfassung(also wider dem Volk) abgesteckt ist, demokratisch legitimiert. Was bitte soll daran jetzt undemokratisch sein? was ist denn bitte überhaupt ein undemokratischer "führer" der demokratisch gewählt wurde?...vielleicht einer der undemokretische gedanken hat?hahahahah..aber wir wissen doch.."die gedanken sind frei" ;) und was seine Handlungen angeht..grundvorraussetzuung bei einer echten demokratie ist gewaltenteilung! das heisst ein volkavertretter kann nicht undemokratisch handeln weil er daran gehindert wird!
Wie auch immer...der Islam ist NICHT demokratisch!! das würde ja bedeuten das die gläubigen alle Macht haben!! und das ist nicht der fall!!! Gott hat alle macht! und Gott wird auch nicht von den gläubigen gewählt! Gott ist, war und wird immer sein! |
Bu da " KADR " GECESI
Yazan Kişi: Alpi003
Tarih: 10-30-05 13:36 Tanrı kavramına dayalı dinsel anlayışta, şöyle bir gece hayal edilir ki adına “Kadir Gecesi” derler... Ulu tanrı, yeryüzündeki seçme kulları için bir nimet hazırlamıştır!.. Kimler kendine çok tapınıyorsa, onları mükafatlandırmak için. O büyük nimete de “KADİR” demiştir... Bu nimeti getiren(!) melekler, müslümanların yaşadığı yöreye bir kutsal kandil gecesi inerler, —çünkü güneş ışığı görürlerse, bozulurlar; tıpkı ışık görmüş C vitamini gibi!.. İşte o “gün görmez Kadir”(!), bin aylık, yani seksen üç sene sürecek tapınmadan çok daha hayırlı bir şey(!)dir!. Her sene Ramazan ayının 27’sinde, Ulu tanrının buyruğu ile melekler yanlarına ruhu da alarak kanatlarını çırpa çırpa, hızlı bir koşu ile binlerce yıllık mesafeyi kat ederek dünya üzerine inerler ve gece olan bölgedeki tapınan kulları başlarlar araştırmaya, ev ev!. Elbette o sırada dünyanın aydınlık bölgesinde yaşayanlara bir şey yok!. Eğer bulurlarsa bir samimî tapınan ellerindeki şartnameye göre, hemen rablerine sorarlar, “buna verelim mi KADİR’i?” diye... Tanrı da izin verirse, hemen o kula “KADİR” verilir. Bu hane, hane arama veya o “Kadir”in dağıtılması işlemi gün doğana kadar böyle devam eder... Kaç kişiye o gece “Kadir” verilir, bilinmez!. “Kadir” verilenlerde ne değişir, bu da bilinmez!... Güneşi gören melekler ve ruh, hemen ulu tanrı yanındaki yuvalarına dönerler gün ışımasıyla!. Bu arada mümin kullar da câmi câmi dolaşıp, onlara, bu câmilerden birinde kadir ikramı rastlaması şansını değerlendirler!. ... Allah Rasûlü Muhammed Mustafa aleyhisselâm merkezli “DİN” anlayışına göre “KADR” gecesi anlatımının deşifresi, yorumlanması ise ehlullah indinde şöyledir: “Kurân” ismiyle işaret edilen “sırlar bütününü” ve “özündeki hakikati” (enzalna HU) kişinin, kendi varlığının “yok”luğunu (LEYL) yaşadığı anda, şuurunda açığa çıkardık. “Kurân ve insan ikiz kardeştir”, uyarısı hatırlanmalı. Bu hakikatin, sırrın (KADR) ne olduğunu bilir misin? KADR sürecinin yaşandığı “yok”luk karanlığı (gecesi), bin ayda (80 küsur yıllık insan ömrü sürecinden) yaşanabileceklerden daha hayırlıdır. Melekler (melekî kuvveler-kanatlar bu kuvvelerin 2-3-4 yönlü olması) ve ruh (varlığındaki hüviyetin ”HU” hakikatin anlamı), kişinin rabbinin (esma terkibinin-varlığını oluşturan Allah isimlerininin bileşiminin) izni (kapsamı-kapasitesi) kadarıyla, şuurunda açığa çıkar; böylece o anda, kendi “yok”luğu hissi yanısıra, mutlak var olan “ALLAH”ı hissedip yaşar! Her hükümden “Selâm”ette olarak!. Bu hâl, tâ ki, tekrar varlık, beşeriyet hissi ve fikri ağır basana (FECRE dönene) kadar devam eder. Bu imkânı, yılın her gecesinde, yani, ismi “ALLAH” olan indinde “yok”luğunuzu hissedebildiğiniz her süreçte, araştırın!... “Kadr gecesini yılın her gecesinde arayın” uyarısı... “Ramazan da arayın” uyarısı... Gerçek anlamıyla yaşanan oruç ile, kendinde beşeriyetten arınma ve hakikatini hissetme çabalarını verdiğiniz süreçte, bu hâli yakalamaya çalışın!. “Ramazan’ın son günlerinde arayın” uyarısı... Orucun taklidi değil tahkikî yaşanması sonucu; manevî arınmanın son evrelerinde bunu araştırın!. Şimdi, “KADR Sûresi”nde işaret yollu benzetmelerle anlatılanlardan algıladığımızı topluca ifade etmeye çalışayım: İnsanın bir ömür boyu yaşadıklarından çok daha hayırlı olan bir an (KADR anı) vardır ki; bu anlık şuursal sıçrama veya açılım süresi içinde hakikatine ait bilgi, kendisine bir tenezzül, yani “özünden bilincine” doğru açığa çıkar!. Bu “HU” hüviyeti hakikatidir!. Bu hakikat, “İnsan, Kurân’ın sırrı; Kurân, insanın sırrıdır” prensibince, insanın derûnundan gelen bir şekilde açığa çıkar!. Ne zaman? Kişi, ben neyim, kimim sorgulamasıyla yola çıkıp, Allah Rasûlü Muhammed aleyhisselâma iman edip, O’nun getirdiklerini anlamaya ve tanrı kavramından arınıp, ismi “ALLAH” olanı en azıyla “İhlâs” Sûresinde bildirilen kadarıyla algıladıktan sonra... “ALLAH” özel ismiyle isimlenmiş indinde, kendi birimsel varlığından, yani gün aydınlığından, “yok”luğunu fark etme karanlığına düştüğünde; tüm varlık nazarında varlıklarını yitirdiklerinde... Hakikati olan Allah isimlerinin özelliklerinin kendi varlığını oluşturduğunu hissettiği ve yaşadığı bir anda, RUH, yani bu esmânın anlamı ile, melekler, yani bu isimlerin kuvvelerinin her an kendisinde açığa çıkmakta olduğunu fark edip algılar!.. Bunu bir anda hissediş ve yaşayışı “KADR” hâlidir. O an ne kendi kalır, ne de varlıktan bir zerre!.. “Bu an (yevm) mülk kimindir?” “Lillahil vahidil kahhar (Vahid ve Kahhar olan Allah’ındır),” gerçeğine şehâdet eder!. “Eşhedü...”yü “OKU”r!.. Seyreden Kendi olur! Bu hâl, onda kendini tekrar beşeriyet boyutunda buluşuna (fecre) kadar sürer. Böylece varlığının hakikatini yaşamış olarak ehli hakikat arasında tahkik ehli olarak yerini alır ve artık Kur’ân sırlarını “OKU”maya başlayarak ölümü (boyut değişimini) bekler, ve yaradılış amacına uygun şekilde “KUL”luğuna devam eder. Bunu niye yazdık?... “Tanrının Buyruk Kitabı” diye nitelenen “Kitab”ın, bize göre çok çok farklı “bir SIRLAR KİTABI” anlamı ifade ettiğini; “OKU”nması öğrenilmedikçe, nelerden mahrum kalınacağı bilgisini sizlerle paylaşmak istediğim için yazdım... Bu bir örnek... Başta “Mİ’RÂC” olmak üzere, böyle daha nîce örnekler var deşifre edilmesi zorunlu, O yüce Allah Kelâmı Kitap’ta!.. Ne yazık ki büyük çoğunluğumuzun ruhunun dahi haberi bile yok bunlardan belki!!! Kur’an-ı Kerim’i hâlâ tanrının buyruk ve tarih kitabı(!) sanıyoruz... Bu değerlendirmede haklı olabilirim, yanılmış olabilirim!. Ne var ki, böyle okuduk ehlullah eserlerinde... Haklı isek; bu anlayışı değerlendiremeyenler, daha başka nelerden mahrum kalmakta olduklarını kendileri düşünsünler!. Hatalıysak; o yukarılarda bir yerde oturup, melekler ve ruhu yılda bir kere yeryüzüne gece karanlığında yollayan tanrı elinde hâlimiz harap demektir!.. Cenab-i HAKK in Emir ve hükümleri Insanliga KUTLU OLSUN !.. Ahmet HULUSI |
Peygamber yalan söylemez
Kur’an-i Kerim’in inmeye basladigi Ramazan ayinin yirmi yedinci gecesi Islam’da en kutsal ve faziletli gecedir.
*** ****** Itilaf-i metali sebebiyle küre üzerinde ezansiz zaman yoktur ***** Yani: Günesin dogus zamanindaki farkliliklar sebebiyle dünya üzerinde EZANSIZ zaman yoktur !.. Sizin inanc tarziniza Göre: Yani Kadir gecesinin Ramazanin 27nci gecesi olmasina göre Dünya nin aydinlik bölgesinde olan müslümanlara KADR yoktur.. Hic Alemlere rahmet bir Peygamber böyle söyler mi ?.. Söylemez.. |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 01:56 Uhr. |