Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

coach01 27.10.2005 14:17

Enis Enis

Cennet sadece sexten ibaaret degildir ...

flatfox 27.10.2005 15:01

cennet nerede / nerdeydi?

cennetin nerde ve nasıl bir yer olduğunu anlamak icin "yaratılış-" tekvin kitabını okumamıs lasım.

orada ilk anne ve babamısın yeryüzünde "dicle ve fırat ırmaklarının" yakınlarında - topraktan yaratıldıklarını okuyoruz.

size sormak istiyorum: topraktan yaratılmış insanlar, ağac ve meyvalar, hayvan ve ırmaklar bunlar sizi o ilk cennetin gökte olduğu sonucuna mı vardırıyor?!? 1+1=2

flatfox 27.10.2005 15:09

http://www.watchtower.org/languages/tk/l

burda daha cok bilgi veriliyor.

foxxx

flatfox 27.10.2005 15:11

tamamı

sorry: <a href="redirect.jsp?url=http://www.watchtower.org/languages/tk/library/rq/article_05.htm" target="_blank">http://www.watchtower.org/languages/tk/library/rq/article_05.htm</a>

27.10.2005 16:13

Das weiss ich doch

ama takdir edersinki piyasadaki Musilnman DINI sadece Sex üzerine kurulu... ben bir arlar TRde bir kizla tokalastimda neredeyse Zina yaptim ve üzerine ciktim saydilar....

Tüm TR toplumu Sexomanyaktir kimse bana inkar etmesin.. tüm Camiiler eski kerhanecilerle dolu... Allah carpsin cogunlugu öyle

27.10.2005 16:17

Ancak Cehaletler anlamadigi DILDE Namaz

kilar... sen bana enayi de gitsinki, kildigim namazi anliyorum... anlamam lagzimki sizlerin Cennetine gireyim...

Ben tüm insanligi Cennete soktum... sen cikar bakalim... elindeyse cikar..

Cennet senin sandigin gibi ileride mükafat falan filani degildir Reisss... ölünce Universum yani kainaaatin bir parcasi olacaksin... her insan ölünce kainatta yerini alir... das solltest du mir mal merken... baska bir dünya yada yer yoktur gidecek oldugun

27.10.2005 16:22

Valla Sex yoksa ben o Hocalarin Cennetin

e gitmeyecegim..... nbe isim var orada... ama eger Sex 40 tesüller bile bielmez... yani yani Huri veriyorlarsa ellerinede ne cin degmis nede Peri ise.. na dann Prost Mahlzeit... hahahahahaaaaaa

Resi bunlari Enis Kaya demiyor Süleyman Ates diyor... dedim yaa Hocalarin cogu Sexomanyaktir... Cennet falan hepsi dünyada su an yasadigimizdir... ölümden ötesini Resüller bile bilemez...

Cennet Cehennem tüm Kuran Mecazidir.. azabin ve mükafatin oldugu bellidir... der rest istv Mechul

27.10.2005 16:26

Ademin beceriksizligi yüzünden

kovuldugu Cennet ide TR ve Iran sinirindaydi... Allah onu bostani ortadan kaldirdi....

Eski Arscivlere o bölgenin üzerinde su an bir Kürt köyü kurulu ve virana harabe icersinde...

Bu konu ile Iran Arsivlerini arastirmis bir uzmanin belgesellii seyrettim... zamaninda Iran Sahinin birisi orayi bulmus ve tam 5 yil sonra ayani yolu izleyen uzman orayi buldu..

Tabi Arsiv dogruysa

oezsu 27.10.2005 17:13

eh..

cok dogru romancim ...verdigin örnek üstadin makalesinden..

burda anlasilmayan ne var?

"Tanriya inanan Cennete giremez."

sen burda nasil bi yanlis gördün?

eger sen ÖZ´üne yönelmeyip kendi icindeki yani Öz´ündeki sirlara yönelmeyip senden ayri bi varlik veya yaratik yarattigin an, sen Cehennemin icine düsmüs kendi varsayimin ile yoklugu tadamayip egonu yasarsin..ve sirk konumuna düsersinki ortada sen yoksun :)
var olan sadece O, yani HU

evrensel sirlara er!!!...

ben derimki, birak ötede bulunanlari yönel icindeki isiga ;)

cehennemi binevi bu senin bedenin olarakda algilayabilirsin, hangi yönden algilarsan algila.yunus emrenin bi yazisina yönel: "Sirat kildan incedir, varip üstüne evler yapsin" artik sen bu anlatim ile cehennemin ne oldugunu anladin eminim...?!

karanliktaki aydinligi gördügünde hemen haber ver dostum, ayak izlerini takip edelim.. ;)

oezsu 27.10.2005 17:17

tesekkürler romancim..

burda adam akilli ve seviyeli tartisabilen tek sen varsin..

sana ne kadar tesekkür etsem az..!

rabbim cehaletden korusun!

oezsu 27.10.2005 17:21

romancim..

konu ile alakali yazabilirmiyim

izin varmi? :)

oezsu 27.10.2005 17:30

dayanamiyacagim..sorry :)

lütfedersen güzel dostum sana bi kac sualim olucak..

1.Hz. Adem, Hz. Havva ve Seytan diye adlandirdigimiz su üclünün anlamini ve hangi boyuttan geldiklerini ve aralarindaki ayricalik nedir?

2. Kötü insan varmidir? Madem Tanri sevgi tanrisi neden kötü insan yaratsin? Cünkü sokaklarda sempati kazanmak icin sevgiden bahsediyorsunuz? Kötülük nereden gelmektedir? ayni dinden olmayan sizde neden kötüdür?

3. Seytan nereye hapsedilecek? insanlarin icindeki seytaniyet vasfi peki nereden olusmakta?

4. Ibadet salonlarinda neler dönüyor? gercekten Sevgi mi ögretiliyor yoksa baska bi seymi?

Dostum dürüstlük cük büyük bi kavramdir.. ne olur istersen sadece bu soruma cevap verebilirsin, digerlerini gözardi edebilirsin fakat su 4. soruyu atlama...

5. yeryüzü ebedi var olacak diye bi sey yok.. bunu sana Amerikadaki Bilim adamlarida söyler..bu konuda istersen hic tartismayalim..

sana simdiden cok tesekkür ediyorum cevaplarin icin..

hep hos kal.. aldatma kendini!en önemlisi bu.. ;)

6666mahfuz 27.10.2005 17:45

Evet, cehalet (Ignoranz), Fatiha nin

arapca okuyarak ve türkce/almanca anliyarak ne engeller var?? Hast du nicht mal soviel Hirnmasse, das bisschen zu lernen?? Nefsinmi istemiyor, yoksa seytanami uyorsun??? Rabbilaleymin den anlamamak ne var sanki?? Tabiki yavas okuyarak daha iyi,... kalbinden, beyninden gecirebilirsin, ama kimin vakti varki??

roman 27.10.2005 19:52

Çok iyi bir yazı Özsu;

başka türlü anlatmasıda, anlaşılmasıda çok zor.

Her zaman yapıcı temelde olmalı anlatılanlar, artık buna Enisi de dahil et.

Çok tuhaf bir resim oluşuyor, tekrar özden çıkıp kişileşmeler oluşuyor, amaç bu olmamalı.

Selamlar...

27.10.2005 22:33

Nicin Enis ??

Enis du bist doch total blöde oder?

Jesus mu söylemis yoksa dünyanin yuvarlak oldugunu?

Sorry aber das musste jetzt mal so kommen!!

“Bana tapmayin sirf Allaha inannin ve son beim araligimla Illahi kitabina“ kimin sözleriydi acaba ?

Dunaynin yuvarlak ölup olmadigini Galileo- Niklas Koppernigk veya Amerigo Vespucci söyledi ?

Herneyse enis Newton nische gesetzi biliyorsundur insallah veya Trahianische Gesetz …………………………………………………….

Bla bla bla iste

27.10.2005 23:15

das ist doch Uralt o.T.

ohne Text

garakedi 27.10.2005 23:39

Fang an zu beten

Für deine Sünden, dazu gehört auch CHATSEX!

dilayla52 28.10.2005 00:26

Hz. Adem?

@eniskaya:

hz. Adem askerlik arkadasindi galiba?

elestirirken biraz saygiya ne dersin?

oezsu 28.10.2005 00:39

o.T.

Anlasilmasi zor olan nedir? biraz detayli konunun icine dalarsan sevinirim...

Enisi neye dahil edeyim?

ÖZLEM DEN ÖZ´E DÖNEN BI SAHIS OLARAK BAZEN INSANLARA AYNA OLMAK GEREKIYOR!!

eger tavirlari yansitmaz isen, karsindaki aynaya bakinca halen kendini görür ve haykirmaya savunmaya devam eder.. fakat ne zamanki, noktayi his eder ve seyreder iste o zaman ben ancak

HOSGELDIN GÜZEL DOST

derim..Insaallah iyi bi sekilde telafuz edebilmisimdir..?!

hep hos kalin..!

oezsu 28.10.2005 00:52

o.T.

hadi Enis yine sacmaladi..

peki senin icin nedir Hz.Adem?

kerio 28.10.2005 08:41

bu ne bicim soru?

Hz. Adem"in baska birsey oldugumu söyleniyor?

kerio 28.10.2005 08:43

cehaletin baska bir tefsiri

Allah"i tanimayana söyleniyor.

eh bizde amin diyelim.

oezsu 28.10.2005 10:11

o.T.

senin tanidigin, Allah diye isaret edilen kelimeyi anlat o zaman da gönüller cossun titresin !! ;)

oezsu 28.10.2005 10:14

o.T.

bence cok güzel bi soru..

arastirdinmi hic? ;)

oezsu 28.10.2005 10:22

biliyorum..

simdiden cevaplari.. yada gelmiyecek cevaplari..

halen cevap getiremeyen FLATFOX arkadasimi bekledigim gibi beklerim ;)
ve bu yüzden ona karsi ciddiyetimi kaybetmeye basliyorum...

kisisel bi soru.. neden Yehovanin Sahidlerinin arasindasin? Seni ceken nedir?

Masal dinlemek hosunami gidiyor a benim güzel dostum ;) sorulara cözüm getiremeyen bi ortamin icinde oldugunun farkinda degilmisin?

fakat ordan kurtulmanin hayat sartlarinin o kurumda cok zor oldugunu biliyorum! cikmak istesen bile yakani birakmiyorlar.. du darfst nicht anders denken...

weiss du wie du dich retten kannst? bi kac öneri yapabilirim, arkadaslar öyle kurtuldu ;)
vergiss doch diese 144000, vielleicht bist du gar nicht drin..:) ne yapicaksin o zaman..?!

gel ne olursan ol yinede gel...!! ;)

kerio 28.10.2005 10:31

sirlar gecidi mi

ne bu? gayet normal bir soru sordum. bu anormal cevap ne böyle?

ne bu hava-i fisek? "verilecek yada verilmeyecek cevaplarida biliyorum!??"

ben soruma cevap vermedigini biliyorum.

masallarida severim. dinlemesini de anliyacagin severim.

28.10.2005 11:23

Engel yok tabii daha iyi olur

eger Arapca bilirsen, yani Kuran Arapcasiiii öyle Laga Luga Kiro Arapcasi degil.... anlatabiliyormuyum.... yillarca Kiraat dersi almissan Arapcasini okuman sarttir... ama biz normal vatandaslar anladigimiz dille kilarizzz... yani TR veya anladigimiz bsaka dilde

28.10.2005 11:30

IIsaaaaccc Newton demii

der Erfinder der der Modernen matematik... normalinda Integralrechnungu Rchemides bulmustu aber das hat damals niemand so begriffen... Newton hat das bestehende bestätigt Leibniz auch..

Kardesim Mathe ist meine Welt.. ich wende es jeden tag annnn... kommt mir nicht mit sowas...

Kuranin ruhunu kavrayin.. Kuranin bir ruhu var... oda Mecazilerle Allahi ve sistemini anlatan bir yoldur...

Allahin tam anlamiyla tarifide yoktur.. kiii herkes ayri ayri algilar ayri ayri söyler tanimlar.....

Was ist den euer Problem.. warum habt Ihr Schwierigekietn zu erkennen das die Meschheit einen Religionsschaden hat... Die Meschheit ist Religiosbeklopppptttt... vor allem die Islamische Welt... das ist doch keien Religion sondern Schwachsinn und Höhlenmenschdasein....

Sen git bak Cammiler tekkeler hep sahtekarlarla dolu... zamaninin en büyük kari kiz pesine kosan kerhaneciler buradalarda dönüyor

28.10.2005 11:37

Elbet tabii Enis durmadan sacmalar

Adem cok süperkolik olsaydi cennetten kovulmazdi... yoksa Allah hatami yapti...

Ihr denkt nicht richtig..... yaaa ne var bunda Adem Ilah degil bir sey degil.. fazla bir bilgide yok hakkinda hepsi Ehli kitap ve Kuran basinda..

Achhhh keien Lust mehr yawwwww... bu kadar Din koliklik sagliga zaradir

balikiz 28.10.2005 12:22

iyiki anladin saçmaladigini

bu ne demek oluyor? Adem söyle yapsaydi, böyle yapsaydi, o zaman söyle olmazdi, böyle olmazdi??

ilk önce sunu söylemek lazim: Hz. Adem (A.S.) demek lazim, çünkü o bir peygamberdi.
Eger ilk insan sen olsaydin, cennetten kovulmazmiydin yane? Ne kadar iddiali ve saçma konusmadigindan eminmisin ?
Eger Islamiyeti anlasaydin, böyle saçma iddialara varmazdin, çünkü Hz. Adem (A.S.) ile Hz. Havva bütün insaligi temsil ediyor. Kim olursa olsun, ayni seyi yapardi! Buna inanmamak, kadere inanmamamk demektir, yane imanin sartlarini yerine getirmemek demektir.

tclady18 28.10.2005 16:01

igrencsin. o.T.

ohne Text

roman 28.10.2005 17:38

!

chatsex günahmiydi?

Biraz bilgi verir misin bu konuda?

roman 28.10.2005 17:40

Yasiyor musun Birader? o.T.

ohne Text

roman 28.10.2005 17:51

Bir baska acidan sorayim!

SEX günahmidir?

Eger günah ise sende bir günah iliskisinin ürünümüsün?

Yoksa Isa gibi SEX olmadan kutsal olarak mi bu dünyadasin?

Yedi milyara yakin olan insanlik alemi bu yasadiklari dünyada hangi iliskilerin bir sonucu olarak dogdular, ve bu dünyadan göcüp guiden binlerce yillik insanlik ne iliskisinin ürünüdür?

Var mi bir bilgin onlarin toplam günahlari hakkinda?

Bu varsayimi sen atmakasin ve SEX günahtir demektesin( ironik bir temelde) bende diyorum ki SEX yapanlar ( kendi özgül istekleri ile) hepsi günahsizdirlar ve günahlarinin bagislanmasi icin dua etmelerine asla bir gerek yoktur.

Bunu, ama ironik olarak olsun,ama ciddi bir sekilde olsun düsünce olarak ortaya atan kisinin SEX sorunu oldugu kadar, Tanri sorunuda vardir.

roman 28.10.2005 19:41

Şiddet nedır??? o.T.

ohne Text

29.10.2005 00:28

CENNET ve SEX ?..

Sex bir " HAL " dir..
Bir hali anlatir..
Olusmasi icin Mekan gereklidir..

Peki Cennet Bir mekan midir ?..
Yoksa bir HAL mi ?..

29.10.2005 00:41

Yani Seytan bir kürt müydü :o)

Yanlis anlamayin latife olsun diye söylüyorum :o)

Olur a..
Baksaniza Cenneti Mezepotamya yaptiniz..PEKI CEHENNEM NERESI ?..
Büyük Bir Ihtimalle Girit adasi filandir..

:o)

29.10.2005 00:45

AKIL !..

HUZUR NEDIR ?..

GÖNÜL..

kocasinan 29.10.2005 10:48

filmi indiremeyenlere

Bu farklı bir link
Bu linke tıkladıgınızda karsiniza bir site acilacak ve 35-40 saniye geriye dogru saymaya baslayacak o sayim bittiginde orada yüklemek icin tiklayin yazisi cikacak ve oradan indire bilirsiniz kolayliklar...

<a href="redirect.jsp?url=http://www.megaupload.com/?d=HGPVHNVY
" target="_blank">http://www.megaupload.com/?d=HGPVHNVY
</a>

29.10.2005 12:49

BAYRAM SOHBETI

Bayram gelmis !.. Neyime ?
Anam,anam Garibem
Kan damlar yüregime.
Anam ,anam Garibem..

*
Her Bayramda bu türkü düsüverir dilime..
Bu Türküyü söylerken dertlerle tanisirim,
Tutar kendi kendime BAYRAM la Konusurum:

Ey Mübarek bayram ! Hosgeldin !..
Ancak,Hak ettik mi bilmiyorum,seni Hak ?

Madem geldin;vaziyete söyle bak
Bakda söyle: Tutulacak dal mi var ?
Bizde seni kutlayacak hal mi var ?

Varsa eger tutulacak dal göster,
Sevgi nerde ,saygi nerde bul göster.
El öpecek nesil göster döl göster
Olsa bile öpülecek el mi var ?

Durma bayram Durma.. gez sokaklari !..
Bul,bulabilirsen alni aklari
Komsusu ac;tok yatiyor coklari
Kim soruyor ? yetim mi var dul mu var ?..

Hangi zengin Fukarayi görecek ?
Hangisinin Zekat a akli erecek ?
Haramin mi zekatini verecek ?
Simdi haram karismayan mal mi var ?

Allah a Peygamber e Sövülen ülkede
Sövenleri sokaga indigi ülkede,
Müslüman i korkan sinen ülkede;
Kime geldin ?Gelinecek kul mu var ?

ESIR !..Esir bak Kerkük üm kirim im
Dogu Türkistan da ayni durumum
Ya Iste gör bayram..böyle yarimim
Söyle saglam kafa kol mu var ?

Cecenistan cayir cayir yanarken
Afganistan a Irak a Amerika konarken,
Müslüman kanina TÜRK ekmegi banarken
Hür Dünya da tek DUR diyen dil mi var ?

Bizde seni..bizde seni kutlayacak hal mi var ?

Arif i söylettin bayram sustun da..
Bütün dünya bak ISLAM in Kastinda,
Bilmiyorum Müslüman in -Türk ün üstünde;
Ölü Topragimi yoksa kül mü var ?..

Bizde seni.. bizde seni kutlayacak hal mi var ?

Ozan Arif

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 19:09 Uhr.