Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

07.05.2004 16:59

seni sevdigim icin sana yardim edicem!!!

din konusunda kafani altina takmissin..böyle lüzumsuz seyleri kafana takma..putperestler takar böyle seyleri.-.--- senin bu sorularin kuranda gecen yahudiligi hatirlatti bana.. bakara süresinde yahudileri anlatirken kuran..yahudiler misirdan kactikdan sonra böyle yüzlerce lüzumsuz sorular sormuslar tevrat da bulamiyinca hahamlar baslamislar dötten atmasyon cevablar vermeye...
iste altin takilirmi takilmazmi sorusuda böyle bir soru...
simdi diger soruna geleyim.. efendim yüzlerce kuran tefsiri var hangisine inanalim..
bak su ayete..
"Onlar ki sözü (kavl) dinlerler ve en güzeline uyarlar. Onlar, ALLAH"ın yol gösterdiği kimselerdir. Onlar akıl sahipleridir." 39:18
yani yüzlerce tefsirden korkma allah diyor..senin kafana hangisi yatarsa onu yap..akil akildan üstündür diyor..
ama sen tabi sakal öpüp hocalara domalmaya egimlisin ne desek bos....

07.05.2004 17:01

sende tefsir okuma MEAL oku..

kürtce bir meal al..anladigin en iyi dilde.. ozaman oku bak bakalim kac rekat var.. kuranda bennim bildigim namazlar 2 rekat kilinir..!2 rekattan fazlasi sacmalikdir namazda kazada olmaz !

fujitsu 07.05.2004 17:03

muahahahahhahahahahahahhhahahahaha

kerhaneye gideyim ona göre bir Ayet bulun hiristiyanlar gibi hocalardan günahimi af ettireyim...

vayyy anasini kafana göre yorumla demek muahahahahhahahahahahahahhahahahhahahahahahhahahah ahahahhahahahahaahhaa

fujitsu 07.05.2004 17:05

1-2-3 davulu dengi dendine call.......

simdi tekrar kafam karisti biri diyor kuranda 1 rekat yaziyor diyeri diyor yokk yokk 2 rekat diyeriyse 3 rekat diyor hallaaaa hallaaaa....

bu is aynen amcanin yerinin corbacisina benzedi isin icinden cikmaz olduk.....

fujitsu 07.05.2004 17:08

Kur?an-ı kerimde buyuruluyor ki:

Kur?an-ı kerimde buyuruluyor ki:

(O gün, her fırkayı imamları ile çağırırız!) [İsra 71]

Kadi Beydavi hazretleri, bu âyeti (Her ümmeti peygamberleri ve dinde uydukları imamları ile çağırırız) şeklinde açıklamıştır.

07.05.2004 17:09

bak bu kafayi degistir mantikli ol

kendinede güven..bu kuran eliteye inmis bir kitab degil herkes okusun diye bir kitab..yani ayetler sabittir degismez ama sen kirosundur kafanda kerhana kari varidr oo ayeti sen farkli anlarsin 6 dil bilen dünyayi gezmis tozmus bir adam farkli anlar..
ama ayet birdir anlayis farklidir,,ve kuranda allah bu degisik yorumlari tesvik eder ama gelde anlat binlerce yildir örümcek kafa yobaz hokkabazlar birakmamiski millet kurani okusun ...

07.05.2004 17:09

bak bu kafayi degistir mantikli ol

kendinede güven..bu kuran eliteye inmis bir kitab degil herkes okusun diye bir kitab..yani ayetler sabittir degismez ama sen kirosundur kafanda kerhana kari varidr oo ayeti sen farkli anlarsin 6 dil bilen dünyayi gezmis tozmus bir adam farkli anlar..
ama ayet birdir anlayis farklidir,,ve kuranda allah bu degisik yorumlari tesvik eder ama gelde anlat binlerce yildir örümcek kafa yobaz hokkabazlar birakmamiski millet kurani okusun ...

07.05.2004 17:11

kadi beydavi kim ? kafir mi yahudimi

sen gördügün her sakaliya hocam diyip kucaginami oturursun..kadi beydaviye ye atliyayim kimmis lan o dellek..
allah bilir okuma yazmasida yoktur..
kim bilir belkide bir yahudidi belkide bir kafir.---

fujitsu 07.05.2004 17:13

Yorumlarin Icimi Acmadi....

Bazi seylerin söyle böyle dogru olabilir kültürü ve dini bir birine karistiranlara bende karsiyim....

Ama birde moda gibi din yaratanlardan birsey ögrenecek deyilim.....

Avrupa sana yaramamis kendini artist sanmaya basladin kafani yikamislar Vahabilerde sizin gibi yanliz kuran diyor ama fasistligin alasini yapiyorlar natasalarlan nikah kiyiyorlar iki gün sonrada atiyorlar bu nasil düsünce bu nasil kafa halllaaaa hallaaaa

07.05.2004 17:15

cok yanlis seylere kafa yoruyon

sen robot degilsin allahda sayilara takmis banka müdürü degil..
önemli olan namaz kilarken allahi anmandir rekat mekat illaki istiyrsan kurani ac oku cuma namazi iki rekatdir diger namazlarda iki rekatdir..

fujitsu 07.05.2004 17:16

Ozaman Bu Ayeti Bana Acikla :=)))

O gün, her fırkayı imamları ile çağırırız!) [İsra 71]

öhöööö öhöööö

07.05.2004 17:18

senin aklin yokmu illa benden mi ögrene

cen...yapacagin sey cok basit,,ac kurani sade ve yalin oku ...kendi fikrini ortaya cikar..belki senden müthis bir tefsirci yani yorumcu cikar..nerden bileceksin.. ama senin mantliten yüzyillardir tembelige canak tutulmus..sen sor haci hoca hokkabaz bilmem hangi bedevi cevablasin ohh ne hos...

07.05.2004 17:21

elaziz beni hak yoluna olsa olsa sen

cikarirsin..beni kurtar abi bu bok yolundan:))

07.05.2004 17:25

ayeti yanlis meal etmisler

sirf mezheblere kilif cikarmak icin..istersen o ayetin almancasina cincesine ingilzcesine arabcasina farscasina bak...

fujitsu 07.05.2004 17:27

Diyanetin Bir Hocasi Bana...

Söyle demisti bir kac arkadaslan hocada icinde söyle diyordu disko yada gidin kadinda görün Allah Büyüktür af eder....

Oda kendi kafasindan gidiyordu simdi cocuklarim ak Eroinde satabilirim nede olsa Kuranda bir Ayet buluruz buna göre :=))))))))

fujitsu 07.05.2004 17:27

Utanmaz Edebsiz...

.....

fujitsu 07.05.2004 17:30

Kendini Ele Veriyorsun :=)))

Kuranin önce herkesin kafasina göre yorumluyacagini söylüyorsun sonrada baskasinin yorumunu beyenmiyorsun hmmmmmm

Limette canim cekti aynen Guller gibi kafa karistiriyorsun :=))))))))

Autor: ElazizSpor
Datum: (07/05/2004 - 17:18)
Forum: Religion & Glauben

Wertung bisher:
Ihre Wertung: genial sehr gut gut keine mittel schlecht unserioes

senin aklin yokmu illa benden mi ögrene

cen...yapacagin sey cok basit,,ac kurani sade ve yalin oku ...kendi fikrini ortaya cikar..belki senden müthis bir tefsirci yani yorumcu cikar..nerden bileceksin.. ama senin mantliten yüzyillardir tembelige canak tutulmus..sen sor haci hoca hokkabaz bilmem hangi bedevi cevablasin ohh ne hos...

07.05.2004 17:32

ya birak bunlari BU NE MANTIK !!!!

simdi diyanetin bir hocasi veya nurcularin bir hocasi..leng fijitsi domal yavrum bir kere ver bana allah büyüktür af eder derse bu allahin emridir diye domalcan mi =?
halen kafan calismiyor..
insan demek akil demekdit yüzlerce kuranda akil ayetleri var...önce bunu ögren domalmadan önce...

07.05.2004 17:34

meal ile tefsiri karistirdin...

yani birebir tercüme ederlerken yanlis tercüme etmisler diyorum...yorum/yani tefsir baska birsey..diger dillerdeki meallere bak diyorum farkli tercüme edilmis.. ahh dangalak kafam ahhhhhhhh

07.05.2004 17:39

fuji garda$ ne dersin sen öyle!:) o.T.

ohne Text

07.05.2004 17:43

biz aslinda senle eglenecektik!!!

Ânlyamadin mi? bir gunde sanan 5 kez Beitrag yazdim- Afrikali zenci karilara kurban ol.

fujitsu 07.05.2004 17:44

nikini deyistir hiyar önce....

....

oda neyyy sapik bir dami örnek aliyorsun bari ferdi tayfuru örnek alsaydinda gariblerin cocugu olurdun tecavüzcüüü oda neyy.......

utanmaz.....

fujitsu 07.05.2004 17:46

ozaman kiliseye gideyim...

ordada Allaha ibadet edebilirim hiristiyanlar gibi edek alti trasta olmama gerek yok rahibelerlen nikahta kila bilirim...

nede güzel herseyi hafife aliyorsun Gazmani gectin evlat.....

herseyin bir raconu vardir oyunu kuralina göre oynuyacaksin yasar nuri gibi kafayi kazib sapik supuk seylerlen kafayi yormuyacaksin..

yakinda kilisede ibadet ederseniz sasmam....

fujitsu 07.05.2004 17:48

kac parcaya bölüneyim simdi.....

simitcinin sattigi simit kadar simitmi olmaliyim

kafama göre su yanlistir bu dogrumudur diyeyim

07.05.2004 17:49

Hayret senden bu kadar fazla

hosgörü beklemdim. Bravo.

07.05.2004 17:51

sen benim kim oldugumu bilme

senin icin daha iyi.

07.05.2004 17:52

Allahin dinini allaha mi ögretecen ????

yani kilisedede namaz kilabilirsin diyemem ..cünkü kilislerde allaha sirk kosuyorlar..aynen camilerde hz muhammede cem evlerindede hz aliye sirk kostuklari gibi..
yani sen din derken anlayasin cok acaib.. yani islam diyince aklina etek trasi nonnelere atlama cükün ucunu sünnet etme geliyorsa yazik sana....
sana diyorum cok bos lüzumsuz konulara kafa yoruyorsun bunun sebebide kurani 2. plana atip yahudiler gibi MASALLARA göre bir din yaratmaniz !

07.05.2004 17:53

cosku senin dötüne hiyar mi soktu,

hiyaroglu hiyar!!
ne kötülügünü gördün coskunun..filmler dünyasinda yasayan bir kusbeyinliyse sana önce teklif etmistim.. beynine bir tecavüz edip senin alis harikalar diyarindan, realitätlere getireyim diye...

fujitsu 07.05.2004 17:55

Camilerde Dansmi Yapiyoruz....

Yoksam ibadetmi Allaha kullugumuzu yapiyoruz....

Kurani 2 kinci sinifa attigimizi kim söylüyor tsssss

fujitsu 07.05.2004 17:56

Modernist İslamcılık.....

Dini ve Ibadeti Caga Uydurmak...

Emekli bir hoca, Müslümanları, modernist İslamcı ve fıkhi geleneğe bağlı Müslüman, kısaca selefci-mezhepçi olmak üzere ikiye ayırıyor. Kendisi modernist İslamcı imiş. Modernist İslamcılar, Kitap ve Sünneti esas alırlarmış, ötekiler ise, fıkhi mezhepleri esas alırmış.

Bu ne cahillik?!. Dört fıkhi mezhepten hangisi Kitap ve Sünneti esas almaz ve hangisi Kitaba ve Sünnete aykırıdır? Bu İslamcılar, dört mezhepten farklı olarak ne yapmışlar da kendilerine modernist diyorlar? Namazın, orucun veya diğer ibadetlerin yeni, modern bir şekli mi olur, çağa göre ibadet değişir mi? Değişmezse, kendilerine modernist yaftasını niye takarlar ki?

Müslüman isminden daha güzel ne var da, başka bir isim uyduruyorlar. Kimi de islamcı yerine dinci diyor. Dinimiz salih, mücahid, dindar, mütteki gibi kelimeleri bildirmişken, İslamcı demek bid?attir.

Hiçbir İslam âlimi islamcılıktan bahsetmemiştir. Türkçe?de genelde cı, cu ekleri isim ve sıfat üreten bir ektir. İsim olarak, sütçü, balıkçı, şarkıcı gibi o işin ticaretini yapan kimseye denir. Sıfat olarak pilavcı, esrarcı, yıkıcı gibi kelimeler, o şeyi yiyene ve o işten zevk alana denir. İslamcı, dinci de bana bunlar gibi geliyor. İslamı ve dini yiyip bitirmekle zevk alan veya onun ticaretini yapan kimse gibidir. Bunun için de hiç kimse dinci veya islamcı olmamalı, sadece Müslüman olmalı.

Selefci-mezhepçi demek de çok yanlıştır. Mezhepçilik de mezhep yiyip içen, mezhep ticareti yapan gibi bir şey. Selefci de öyle. Ne o, selef mi alıp satıyorsun sayın emekli demezler mi adama?

Dört mezhebin kurucuları selef âlimleri değil mi? Bir mezhebe uyan kimse, selef âlimlerini kabul etmez mi? Selefe uyan selef âlimi olan mezhep imamlarını kabul etmiyor mu yoksa?

Ehl-i sünnet için, (İlahiyat fakülteleri dışında, fıkıh imamlarının kültürleri ışığında anlamayı kendilerine gaye edinmiş kimseler) diyor. Fıkıh imamlarının kültürleri ilahiyat fakültelerinin dışında mı oluyor? Yoksa ilahiyat fakülteleri, fıkıh imamlarını kabul etmiyor mu? Her ikisi de değilse, nedir bu emeklinin sıkıntısı? Mezhepsizleri savunma hırsı, emekliyi böyle ne dediğini bilmez hale getirmiş.

İmam-ı a?zam hakkındaki âlimlerin sözlerini alaya almış, İmam-ı a?zamın mükrehin [ölümle tehdit edilenin] talakının geçerli olmasını kabul edemiyor. (Hanefi?ye göre boş olur, üç mezhebe göre boş olmaz. Hanefi olan ne yapacak?) diyor. Mezhebin hükmü ne ise onu uygular. Mezhepsiz emekli, bir mezhebe uymayı taassup olarak görüyor ve bin yıldan beri bir mezhebe bağlanan Müslümanlara, (Bin yıl önceki mezheplere hayran olanlar) diyerek alay ediyor ve hakaretler savuruyor. (Utanmadıktan sonra istediğini yap) hadis-i şerifine uygun hareketler sergiliyor. Mason Efgani, çömezi mason Abduh ve diğer mezhepsiz bid?at ehli kimselere övgüler yağdırıyor.

İyi bilinmeli ki, İslami ilimler, nakli ve akli ilimler olmak üzere ikiye ayrılır. Nakli ilimler, yani din bilgileri zamanla değişmez, kıyamete kadar hep aynıdır. Zamanla değişen, âdetler ve fen bilgileridir. Nakli ilimlerin saf, berrak, bid?atsiz şekli geridedir. Akli ilimlerin ise en gelişmiş şekli ileridedir. Zamanla gelişirler. Nakli ilimleri yani din bilgilerini fen bilgileri ile karıştırmak, cahillik değilse, nedir?

Sen övgüler düzdüğün mason Efganilerin yolundan git, biz de bin yıl önceki İmam-ı a?zamların yolundan gidelim. Senin yolun sana, bizim yolumuz bize

fujitsu 07.05.2004 17:56

Nickin Gibisin...........

...........

No komentar.....

07.05.2004 17:58

akli basinda kimseye sata$mam ben! o.T.

ohne Text

07.05.2004 17:59

nisa 71

71-Ey iman edenler, hazırlığınızı yapın da müfrezeler halinde harekete geçin, yahut toplu olarak seferber olun!
nisa 71 . O die ihr glaubt, seid auf eurer Hut, dann zieht entweder truppweise aus oder alle zusammen.

yani simdi bunun imamlarla bilmem ne kici boklu mezheblerden ne alakasi var...

fujitsu 07.05.2004 18:03

davul gibi zurnayida calamiyorsun......

dönüp durub ayni zurnayi calip duruyorsun....

bence sen berber ol cenen düsük milleti iyi eylendirirsin.....

07.05.2004 18:06

Ben gercek Coskunu taniyorum

Antalyada oturuyor. Cok iyi bir insan. Nerede Fakir fukara var yardim eder. Iki tane yetiskin Kizi var Univ. Mezunu. Coskun abi de zamani olunca, meraklilarla Tavla atar, veya muhabbet eder.Yani adi cikmis dokuza inmez sekize.Bu yuzden onu gorenler, ara sira ona sinirleniyor hatta yaslilar tokat bile atmaya calisiyormus. Tecavuzcu Coskun sen cok yasa.

07.05.2004 18:08

Umarim $eyTANIN hipnozundan bir gün

kurtulursun..gözün acilir inancini ve imanini sadece bir allah´a özgüler hacilara hocalara tarikatcilara sünnetlere hadislere imamlara fitnelere dombalmakdan kurtulursun -!

07.05.2004 18:16

öyle tabii! tam dogru söyledin...

ama gelde bizim yesilcam filmleri ve brezilya dizileri izleye izleye aptallasmis vatandaslarimiza anlat bunu!;)

07.05.2004 18:17

tabi evlat önce bir Güsul abdesti alican

sonrada bir daha yapmiyacam diye tövbe edicen..
aslinda mok yolunda olman pek umrumda degil hani okuman yazman var nasilsa okuyup ögrenebilirsin..sorularin varsa fazla sexi olmamak sartiyla cevablarim..
yani anlyiacagin ben biraz degisik hocayim..
iste gecende bir hocaya sormusdu basörtülü biz..efendim kocam sex yaparken 21. parmagini yalamami istiyor..yalamasam günaha girermiyim diy felann..lütfen böyle sorular gelmesin öyle sorulari parali cevabliyorum :)

icbenifanta 08.05.2004 10:55

E-E-E-E...HADI ADRES NERDE???*LACH* o.T.

ohne Text

kerio 08.05.2004 11:56

afgani masunmuydu degilmiydi

bilmem ama, senin gibi zamaninda düsünseydiler, ne imam-i azam ne de baska bir alim eserlerini insanlara sunamazdilar.

böyle takintilar kimsenin karina degil.

müslümanlara böyle hemen camur atmakta hic güzel bir adet degil.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 09:27 Uhr.