Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

23.10.2005 12:25

Bunlar Bir sir degil

Ahit sandiginin 40 yil boyunca insanlara yüksek protein iceren yosuna benzer bir besin sunan Nüklüer bir mini reaktör oldugu biliniyor.

flatfox 23.10.2005 22:02

benim bildiğim yehovanın şahitleri...

was kommt dabei heraus wenn 2 blinde über farben diskutieren???

ihr habt hier im forum religion & glauben einen waschechten, türkischen zeugen der übrigens seine religion in der türkei ERlebt und euch gerne etwas über seine religion erzaehlt.

und ich bekomme nur vorurteile und selbstdarstellungen zu hören...

schade!!!

kommt überascht mich...

foxxx
zeuge j.

roman 23.10.2005 23:40

Nihayet bu forum sayfası kişiliğini ve

olması gereken konumunu bulmaya başladı.

Yeter ki fikirler ortaya sunulurken kişiler adlandırılmasınlar.

Burada tatışılan ve tartışılması gereken yalnızca bilgi ve bilgisizlik olmalı, kişiler değil.

Hem yetersiz olan bilgi dağarcığını, hem ön yargıları yok edebilmeyi, hem insani sevgiyi ve dostluğu yalnızca bilgilerin çok yönlü olduklarını bildiğimiz an oluşturabileceğimizi bilmek zorundayız.

Bir günde elli kelime yazarak bol, bol sayfalar atlamaktansa, şu an olduğu gibi bir tek sayfanın bile ne kadar büyük olabileceğini, içinde sonsuz bilgileri taşıyabileceğini görebilmek, bilebilmek gerekir.

Perenin vermiş olduğu kiprit kutusu örneklemesinde olduğu gibi.

Ağırlığı olmayan tek bir gücün ben bilgi olduğunu düşünmekteyim insan canlısında.

Ama bu öyle bir güç ki o kadar bir gizemli bir ağırlığı var ki onu tartabilecek bir aygıt yok, insanların tartabildikleri, daha doğusu ölçebildikleri ZEKA dır, ama bilgi değildir, beli bunu bir gün insanlık başarabilecektir, sanıyrum bunun da yönetemi düşüncenin hızını ölçebilmek ile başlayacak.

İnsan öz olarak başlı başına bir mucizedir.

Ben bu sayfalarda yazan ve düşünen, bir tek sayfaya bu kadar çok güzellikleri sığdırabilen tüm insanları seviyorum, iyi ki varsınız diyorum.

Huzur dolu görüş alışverişleri dileklerim ile...

roman 24.10.2005 00:08

Emin ol bu konuda bende senden,

farklı olan şeyler düşünmüyorum Alpi!

Perenin çok farklı bir yerlerde olduğunu da düşünüyorum.

Yalnızca anlatım özellikleri ve kullandığı metot ve içinde yürüdüğü yol farklı.

Ama, bütün bunların böyle olması çok güzel, düşünceler ve beyinler ancak bu farklılıklar ile büyüyorlar ve olgunlaşıyorlar.

Selamlar...

roman 24.10.2005 00:10

Düzelti.

Perenin çok farklı bir yerlerde olduğunuda DÜŞÜNMÜYORUM.

6666mahfuz 24.10.2005 07:23

Zavalli...Bill Gates..zavalli Stephen H

Hawkings...hersey Allah`dan, onun nigmetleri bütün insanlara(dinlere), insanliga bugurmustur..onun kölesini biz akilli ve zengin oldugumuz icin kabul etmiyorsak...firavun`nun sonu...bize uyarici olarak anlatildi...ve sonunda secde etti (arastirin, belgeler oratada) ..ama gec kaldi...

Allah gercek hükümrandir

Ta-Ha---- 14:

14. Muhakkak ki ben, yalnizca ben Allah`im.
Benden baska ilah yoktur. Bana kulluk et; beni anmak icin namaz kil.

kerio 24.10.2005 13:43

baska bir tercüme ve soru

34 ERKEKLER, kadınları, Allah"ın kendilerine onlardan daha fazla bağışladığı nimetler ve sahip oldukları servetten yapabilecekleri harcamalarla koruyup gözetirler. Dürüst ve erdemli kadınlar, gerçekten Allah"ın koru[nmasını buyur]duğu mahremiyeti koruyan sadık ve itaatkar kadınlardır.

Kötü niyetlerinden korktuğunuz kadınlara gelince, onlara [önce] nasihat edin; sonra yatakta yalnız bırakın; sonra dövün; ve bundan sonra itaat ederlerse onları incitmekten kaçının. Allah gerçekten yücedir, büyüktür.

Yoruma acik olan kisim: kötü niyetlerinden korkulan kadinlar. bu niyetler hangi niyetlerdir? yada hangi niyetler kastedilmistir?

kerio 24.10.2005 14:13

sen ubudiyyetin

sirrini araman gerekirken bakislarini fuzuli seylere yönelttigin müddetce pek birsey bulacagini zannetme.

kuran nano mano atom uranusa giden yol falanlari anlattigini ben düsünmüyorum. Kuranin öyle bir derdinin de oldugunu düsünmüyorum. bir kitabini okurken onun amacini anlaman lazim.

aksi takdirde geceye kilic sallayip durursun.

6666mahfuz 24.10.2005 14:30

en cok sevdigim ayetlerden biri..-))

Görünüm: Tevbe Sûresi(9) Ayet Nr.: 24

9.24. De ki: Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabanız kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız meskenler size Allah"tan, Resûlünden ve Allah yolunda cihad etmekten daha sevgili ise, artık Allah emrini getirinceye kadar bekleyin. Allah fâsıklar topluluğunu hidayete erdirmez.

6666mahfuz 24.10.2005 16:42

Isigadogru bayram yapsin, buyur-((

EXCLUSIVE VIDEO:American Soldiers Burn Taliban

<a href="redirect.jsp?url=http://www.islamicthinkers.com/index/index.php?option=com_content&task=view&id=347&Item id=54" target="_blank">http://www.islamicthinkers.com/index/index.php?option=com_content&task=view&id=347&Item id=54</a>

Carsamba günü avustralya televizyonunda gösterildi...

kerio 24.10.2005 18:16

noch so eine komische

salafitenvereinigung?

mal ehrlich manchmal frage ich mich wirklich, hinter welchem mond so manch ein zeitgenosse lebt!

kerio 24.10.2005 20:05

Daha gülünc bir yazi

okumak mümkün mü? Daha aptalca bir yaklasim, daha gerzekce bir argüman daha salakca bir yaklasim olabilir mi? insan heyhat gözlerini yere dikipte gökteki yildizlari aramaya calisirsa iste böylece taslara carpar.(kafa niye zonkluoyr diye merak eder)

demek kuranda bircok dilden kavramlar ve bu bircok kavramlarda kurani gizemli kiliyor ve kimse kurani anliyamiyor? bu sakat acaba kendisi kurani nasil anlamis? yoksa saydigi dillerin hepsini biliyormuydu? herhalde onun pesinden gidenlerin hepsi de kuzucuklar idi senin devamli bilmedigin tanimadigin kisileri yargilayip iftirada bulundugun gibi, ve sormadilar bu yabanci kelimlerin manasi nedir diye. 1500 sene gecmesine ragmen kimse bunuda cözmedi. cözemedi. nede olsa aklini kullananlar özellikle bu kus beyinliler.

kuranda en basit ayetleri bile anlamiyacak kadar gözü dönmüs, bir bosluk arayan möchtegern "MUALLIM". sende bunlardan birisisin.Mrs. The Muallim.

hikmetten yoksun.

o kus beyinli acaba kendi makalesini türkce yazdi ise acaba kac tana türkce olmiyan kelime kullanmis? niye yazisini türkce dilde yazdigini iddia eder?

Nede akilli imis müslümanlar. bircok dilden kavramlari anliyabiliyorlar ve onlari hayatlarinda uygulayabiliyor. ne kadar kültürlü insanlar imis ki bu kadar genis kelime hazinelerine sahiplermis. bügün almancada acaba latinceden, yunancadan, ingilizceden, fransizcadan ne kadar kelime gecmistir ve gecmektedir.

bir makale almanca dilinde yazildiginda bu kavramlar icinde oldugunda, kütüphanede bircok dilden kavram ve kelime calmislari arasinda mi listeleniliyor?

kuran arapca dilde nazil olmustur. vahy olunan toplumun anladigi bir dilde ve onlar kurani anlamislar.

hizlikacak 24.10.2005 23:40

öhöööööööööööööööööööööööööööö

tok tok

tok tok

toktoktoktoktoktok

KIMSE YOKMU YAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

hizlikacak 24.10.2005 23:43

kimse oruc tutmuyo lan o.T.

ohne Text

25.10.2005 01:14

BENNN GELDIMMMMMMMM

Jaaaa jetzt bin ich wieder daaaaa... es lebe die Demokratieeeeeee...................

Mein Nick war zu teil gesperrt worden, ich konnte die Befehlszeilen nicht mehr benutzen, schienbar war das Problem nur bei mir... baer nach Beschwerde beim Support, mit 100 Jahren Verspätung ist alles wieder OK....

Also ne var ne yok Forumda alles OK hier... wie gehts Oezsu Roman Alpi und denen die mich HASSEN, weil ich Demokrat bin...

Selamlar, Sevgiler...

PS: Erst die Demokratie dann Religion, ansonsten wird man zu einem Religionsfasisten

balikiz 25.10.2005 01:22

Vah vah vah!!!

Demek seni Vaybee kabul etmedi. Neden acaba? :-)

Eniscim, biz senden demokrat oldugun için nefret etmiyoruz ki, karbonat Erol oldugun için seviyoruz seni. Sen olmasan bizi kim güldürür?! :-D

25.10.2005 01:29

Ben sunun farkina vardim

Yillardan beri Forumda disarida oyanda buyanda Millet DIN Islamiyet Kuran usw... söyleyip duryor...

Ama kimse tüm DINlerde mevcut olan evrensel degerlerin esasi ile Demokrasinin icerisinde var oldugunu hatta bazen zamansal olarak DINleri bile öne gecen gercekleri söylemiyorlar...

Tüm insanlik son 50 yildan beri DIN-SARHOSLUGU icersine girmistir...

WARUMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

Ganz einfach... wegen der DEMOKRATIE....

Cünkü Demokrasi insanlari birlestiriyor devletleri birlestiriyor ORTAKLIK ESITLIK YARATIYOR.... ve bunu cekemeyenlerin basinda DIN-SARHOSLARI geliyor...

Kim bu DIN-SARHOSLARI... cok basit....

Hacilar, Hocalar Rabbiler, Papazlar Tekkeciler, Süleymancilar, Erbakancilar ve benzeri HURAFE-BASINSA insanlari maymunlastiran kapi kapi dolasip para isteyen, o paralarla DEVLETIN temelini oyanlar...

Iste bunlar DININ en büyük düsmanlaridir...

DINDEN evvel beni bir insanda DEMOKRATIK anlayisi ilgilendirir.... o kisinin DINI beni sahsen HICCCCCCCC... ilgilendirmez... yeterki evrensel bir insan olsun.... isterse dört duvar arasinda INEGE, Maymuna tapsin... das ist mir EGAL....

Deshalb sollte jedem Menschen Scheiß EGAL sein, an was der Nachbar oder der eine oder andere Glaubt...

DENNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

Gercekleri GERCEK ANLAMDA kimse bilmez... ölümden sonrasini veya ölümün ne oldugunu kimse bilemez... hatta RESÜLLER bile bilemiyordu... SIEHE VEDA HUTBESI "Bende akibetimin ne olacagini bilmiyorum" HZ. MUHAMMED.....

Demekki, bizler burada ne kadar ISLAM slöyledir böyledir diyorsa diyelim...

WIR ALLE HABEN KEINE AHNUNG...... GERCEGI ALLAHTAN BASKA KIMSE BILEMEZ....

TÜM ILAHI KITAPLAR MECAZI SEKILDE AHIRETI VE SISTEMI ANLATIR....

Bir HZ. Muhammedin Islam anlayisiyla bir 1500 yil sonra yasayan Demokratik ve Teknoloji caginda yasayan insanin Islam ve Allah anlayisi farklidir...

Önemli olan Ilahi kutsal Kitaplarda yazili olan EVRENSEL INSALIK DEGERLERIDIR... iste bu degerlerdir dahlen gecerli olan....

Yoksa benim bir ARPTAN ögrenecegim ZERRE kadar bir sey yoktur ve olamzda... cünkü ben bilioyurm ARAP bilmiyor ve ACIZZZZZZ...

O yüzden bir Arap benimle bir olamaz... ben bir Demokratim, Arap ve onlarin yandaslari ise, DIN-YOBAZIIII
"Hic bilenle bilmeyen bir olurmu???" (Kurani Kerim)
Olmaz ya tabi, biri insan biri hayvan, öyleyse denilen yüz karasindan (Mehmet Akif Ersoy)

Öyleyse ilk önce Demokrat olalim... gerisi KISISELDIR

25.10.2005 01:36

Milyar yilda aradan gecse benim ayarima

cikamazsiniz... gercek söylüyorum....

Ben DEMOKRAT insanim... Demokrasi ve medenioyet ruhumun tipimin bir parcasi....

Öyle bir Haci Hoca bana ne ilim nede bilimde yaklasabilir... gectim o yillari ben...

Sizlerin büyük sorunu ve korkusu var.. cünkü hacilar Hocalar sizleri korkutmus, feci sekilde beyinlerinizi yikamis.. sizleri TUTSAK VE MÜRID yapmislar...

NE allahi ne DINLERI nede Sünnetullahi gercekci anlamda kavriyorsunuz....

Yillardir kitap okurum tüm ilahiyatcilari tanirim... ve sadece Zekeriya Beyazdan baska INSANLIK ICIN GERCEN ANLAMDA CÖZÜM ÜRETEN BIR ILAHIYATCIYA DIN ADAMINA RASTLAMADIM.....

TR nin ENNNNNNN AYDIN ILAHIYATCISIDIR.....
Yasar Nuri ve Ahmed Hulusi bile ondan ders almalari gerek...

Eger bir kadina yada erkege eglenmenin yasak oldugunu DINDE yeri olmadigini söyleyen birisi tam anlamiyla MÜRID ve KAFIRDIR.... ve ben öyle insanlari hangi toplumda olursam olayim feci sekilde KEPAZE ederim kiiiiiiiiiiiii gözü acilsin

25.10.2005 01:41

Nazar DINDE varmidir ???? o.T.

ohne Text

25.10.2005 01:46

Benimde en cok hosuma giden Ayet su

Zümer 44

De ki: "Sefaat, tümden ve sadece Allah"indir. Göklerin ve yerin mülkü/yönetimi O"nundur. Sonunda O"na döndürüleceksiniz."

Iste tüm ESAS burada gizli

25.10.2005 01:47

Amin bak simdi bende geldim

Son zamanda Demokrasi zaferi var diyelim... ;-))

25.10.2005 02:04

Sana HELAL olsun

vallahi o kadar süper bir tesbitkim, ben sastim kaldim, yani bir Türk bayaninin bu kadar keskin bir tespit edecegini gercekten sanmiyordum und ich bin sehr sehr Positiv überrascht..... :)))

Evet gercek anlamda Kuran ve Ehli-Kitap Allahtan gelmiyor... indirekt Allahtan geliyordur... cünkü Allahin Elcisinden... diyeceksinki nasil bir Allahtirda elciye ihtiyaci var.... buda olayin espirisi olsun, bazilari Allah icimizdedir duyarsa kalpten giderler, yada Allahin Sünnetullahin yani SISTEMIN taaaaaa kendisi ve bizde onun bir parcasi oldugumuzu duyarlarsa beni vallahi yakmaya kalkarlar heheheheee

Asnlinda tüm insanlik ve tüm insanligin oratk hastaligi burada yatiyor DIN Azmanligi....

Elbet tabi tüm DINLER birdir, ve esas olan insan PISKOLOJISININ HUZUR bulmasidir....

Kuranda öyle Ilma dayali fazla bir sey yok.... Ehli-Kitaptada yoktur.... düsünki dünyanin döndügünü sen HZ. Muhammede o zamanlar söylesen, seni güler gecer...

Ben TV de bir Belgesel görmüstüm.... bir Israilli Matematikci kodlama yani sifreleme sistemiyle Ehli-Kitapta tüm önemli olaylarin SIFRELERLE gizlenmi oldugunu öne sürdü.... ve bu calismalari USA daki statistik uzmani olan bir Profa yolladi.... hesaplarini gözden geciren Amerikali hata bulamayip diger baska bir uzmana bas vurur... o kiside olayi ters bir yönden ele alir... ve söyle bir uygulama yapar...
Er nahm das Roman von Herman Melville MOBI DICK... den Berühmtesten weißen Wal... und wandte die Theorie das System von dem Israileten auf dies Buch... und siehe da nach kurzer Zeit, bekmm er das exakte ERGEBNISS.. die Ermordung von JFK, mir Datum usw.. Uhzeit u.ä....

Fazir des ganzen war, nimmt man ein sehr sehr großes Ereignissreiches Buch zu Hand, dann kann man mit jedem System hier das finden was man finden willlllll...

Kaldiki Ilahi kitaplarin amaci bu degil... yani o sistemi o kodlamayi insanlar uydurmus ve insanlar cikarmak istediklerini cikariyorlar... das sit VÖLLIGER SCHWACHSINNN...

Keske o Belgeseli bir görebilseydin war auf N-TV und lief vor knapp 2 Monaten... :))

6666mahfuz 25.10.2005 07:41

Canim, seni niye yakalim??-))

Kaf suresinde 16. bu yazmiyormu??

16. Andolsun,insani biz yarattik ve nefsinin kendisine fisildadiklarini biliriz ve biz ona sah damarindan daha yakiniz.

...daha yakin...nerede olabilirki??..-)))

kerio 25.10.2005 10:50

ne okul tatilinin bittiginin

yenimi farkina vardin?

kerio 25.10.2005 11:14

demokrat olunce bilen

mi olunuluyor? neyin bileni oluyorsun? kuran demokrat ol gerisi palavrami diyor?
demokrat olana iki cennet mi vaad ediyor? ubudiyyet demokrat ile alakalami? yoksa onunla sInIrlimi? isa"ya da mi artik inanmak yetmiyor? simdiye kadar demokrat olmiyan sahabeler cehennemlik mi oldular?

demokrat olan kafirlerdemi mümin oluyorlar? imanin sarti birdir, oda demokrat olmak mi oluyor? kuranin hangi ayetinde bu var?

ilk uzaya ucan adam gözlerini kapatinca ne gördü? yemek yedikten sonra istahi tekrar geri geldimi? giydigi corabin rengi siyahmiydi?oturdugu koltuk rahat miydi? ictigi su soguk muydu? yedigi makarna aldente miydi?

soru üzerine soru!

ubudiyyet neydi?

degisimeyen tek sey degisimdir dedik, bugün demokrattik yarin komunistmi olduk degisim ugruna. nasil olacak bunlar enis? sen aklini peynir ekmekle gulleplemissin. hicbirseyi anlamamissin. hikmet bilinci seni "ES" gecmis.

Artik öze dön, derine in, kurani oku, seni bir kan pihtisindan yaratan Allah"in adi ile oku. unutma seni yoktan var eden Allah. O nun insanliga bir mesaji var. mesaj aciktir nettir. Allah sonsuz kerem sahibidir. Kalemi insana kullanmayi Allah ögretti. Aklinin ucunda hic unutma yol Allah"a giden yoldur. digerleri heder eder insani.

vah vah!!!

25.10.2005 11:42

Cooolllll sehr guttt o.T.

ohne Text

25.10.2005 11:44

Kuran ancak bir CERCEVEDIR

nicht mehr nicht weniger....

Demokrasi ise zamansal tüm Dinlerin temelinde yatan evrensel degerdir.. ve neredeyse Kuranin zamansal yorumudur

kerio 25.10.2005 12:06

kuran neyin cercevesidir?

evdeki kapinin mi? yoksa duvara asacagin resminmi? demokrasi kuranin zamansal yorumu ise, yanlista olabilir? her yorum dogrudur diye bir sart yok. nasil olurda demokrat olda yirt diyebiliyorsun?

6666mahfuz 25.10.2005 12:49

Secime giden kafirdir, oder???

gecenleri birisinle konustum, dedi ki, insanlarin uydurdugu kanunlara oy verirsem kafir sayilirim ve onaylamak icin bunlari saygi...takir...takir..takir..:

2: 256
4:60

9:64-66
5:51
4:88-89
3:19

12:37-38
3:85
12:

6666mahfuz 25.10.2005 12:57

12:40 ve 5:44, Leipniz dedigi dogru..

keske matematik dilinde konusabik daha iyi anlasabilirdik ve tasarüflü ve öz olurdu...

z.B. 5:44.... 4 verschiedene deutsche sinngemäße Wiedergabe...
--------------------------------------------------------------------------------

Tafaasir auf arabisch:
ibn Kathir Jalalain Qurtubi Tabari

5.44. Inna anzalna alttawratafiiha hudan wanuurun yahkumu biha alnnabiyyuunaalladhiina aslamuu lilladhiina haduu waalrrabbaniyyuunawaal-ahbaru bima istuhfidhuumin kitabi Allahi wakanuu AAalayhi schuhadaafala takhschawuu alnnasa waikhschawniwala taschtaruu bi-ayatii thamanan qaliilanwaman lam yahkum bima anzala Allahu faola-ikahumu alkafiruuna

5.44. Lo! We did reveal the Torah, wherein is guidance and a light, by which the Prophets who surrendered (unto Allah) judged the Jews, and the rabbis and the priests (judged) by such of Allah " s Scripture as they were bidden to observe, and thereunto were they witnesses. So fear not mankind, but fear Me. And barter not My revelations for a little gain. Whoso judgeth not by that which Allah hath revealed: such are disbelievers. (Pickthall)

5.44. Wahrlich, Wir hatten die Thora, in der Führung und Licht war, herabgesandt. Damit haben die Propheten, die sich (Allah) hingaben, den Juden Recht gesprochen, und so auch die Rabbiner und die Gelehrten; denn ihnen wurde aufgetragen, das Buch Allahs zu bewahren, und sie waren seine Hüter. Darum fürchtet nicht die Menschen, sondern fürchtet Mich; und gebt nicht Meine Zeichen um einen geringen Preis hin. Und wer nicht nach dem richtet, was Allah herabgesandt hat - das sind die Ungläubigen. (Rasul)

5.44. Wir haben die Thora hinabgesandt, die Rechtleitung und Licht beinhaltet. Danach richteten sich in ihren Urteilen unter den Juden die Propheten, die sich Gott hingegeben hatten, und die jüdischen Rechtsgelehrten, die dem Weg der Propheten folgten und die die Schrift Gottes zu wahren und ihre Wahrheit zu bezeugen hatten. Fürchtet euch nicht vor den Menschen, Mich allein sollt ihr fürchten! Meine offenbarten Rechtsbestimmungen dürft ihr um keinen Preis umgehen. Diejenigen, die nicht nach der Offenbarung Gottes richten, das sind gewiss die Ungläubigen. (Azhar)

5.44. Gewiß, WIR sandten At-taurat hinab, darin ist Rechtleitung und Erleuchtung enthalten. Danach haben die Propheten, die den Islam praktizierten, zwischen den Juden gerichtet, ebenso die Gelehrten und die Rabbiner, aufgrund dessen, was ihnen von ALLAHs Schrift anvertraut wurde und (weil) sie deren Zeugen waren. So habt keine Ehrfurcht vor den Menschen und habt Ehrfurcht vor Mir alleine, und erkauft euch nicht mit Meinen Ayat Minderwertiges! Und wer nicht danach richtet, was ALLAH hinabgesandt hat, diese sind die wirklichen Kafir. (Zaidan, ein AshAri)

5.44. Wir haben (seinerzeit den Kindern Israel) die Thora herabgesandt, die (in sich) Rechtleitung und Licht enthält, damit die Propheten, die sich (Allah) ergeben haben (aslamuu), für diejenigen, die dem Judentum angehören, danach entscheiden, und (damit) die Rabbiner und Gelehrten (ahbaar) nach der Schrift Allahs entscheiden, soweit sie ihrer Obhut anvertraut worden ist. Sie waren (ja) Zeugen darüber. lhr sollt nicht die Menschen fürchten, sondern mich. Und verschachert meine Zeichen nicht! Diejenigen, die nicht nach dem entscheiden, was Allah (in der Schrift) herabgesandt hat, sind die (wahren) Ungläubigen. (Paret, ein Kafir)

6666mahfuz 25.10.2005 13:17

Bakara 2: 256 bu yaziyor..Eniscigim

256 -Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk, sapıklıktan ayırd edilmiştir. Artık her kim tâğutu inkar edip, Allah"a inanırsa, sağlam bir kulpa yapışmıştır ki, o hiçbir zaman kopmaz. Allah, her şeyi işitir ve bilir.

(Tagut, seytan ve Allah `tan baska tapilan her sey demektir. Insanin nefsi yani kötü arzulari seytanin saptirmasina kanar. Onun icin nefsine uymayan kimse kolay kolay günah islemez. Aslinda dinin koydugu kaidelere uymamiza mani olan, icimizdeki kötü arzulardir. Bu arzulari egitmek suretiyle insan kendini kötülüklerden koruyabilir. Islam insanlari, din duygularini uyandirmak ve akillarini dogru yönde isletmek suretiyle kendisini davet etmektedir. Kur`an`in aciklamariyla dogru egriden ayirt edilir hale gelmistir. Bu irsadin isiginda Islam`a ilk adimi atmak, HÜR iradeleriyle insanlara aittir.)

25.10.2005 14:16

Hosgeldin ENIS!ben de merak ettiydim

neredesin diye. Bak bakalim birseyler degismis mi burada?? Kolay gelsin.

6666mahfuz 25.10.2005 14:37

Schöne Dematratie -

Bremen
Nach Streit um”Mordaufruf” kündigt Muslim seine Stelle

20. Oktober 2005 Der Ingenieurwissenschaftlicher Yavuz Ö., der einen angeblichen Mordaufruf gegen den Orientalisten und Islam-Kritiker Hans-Peter Raddatz ins Internet gestellt haben soll, hat von sich aus nach 16 Jahren seinen Arbeitsplatz an der Universität Bremen gekündigt. Das gab am Donnerstag abend der Rektor der Hochschule, Wilfried Müller, bekannt.

Ö. hatte in seinem Internetforum „Muslim-Markt” einen „Gebetsvorschlag” veröffentlicht, in dem es hieß:”Wenn der Islam so ist, wie Herr Raddatz es immer wieder vorstellt, dann möge der allmächtige Schöpfer alle Anhänger jener Religion vernichten! Und wenn Herr Raddatz ein Haßprediger und Lügner ist, dann möge der allmächtige Schöpfer ihn für seine Verbrechen bestrafen.” Raddatz sah darin einen Mordaufruf. Inzwischen ermittelt auch die Staatsanwaltschaft.

Trotz der Kündigung habe die Universität eine dienstrechtliche Prüfung eingeleitet, sagte Rektor Wilfried Müller. Er habe die Justizbehörden um Gutachten zur Klärung des Falles gebeten. „Es ist extrem schwierig, den Sachverhalt zu interpretieren.”

Radio Bremen berichtete am Abend von einem Gutachten des Bundeskriminalamts, wonach es sich bei dem Text aus europäischer Sicht nicht um einen Mordaufruf handelt. Die Universität Bremen nannte als Grund für die Eigenkündigung des wissenschaftlichen Mitarbeiters Ö., er wolle damit „weiteren Schaden abwenden, den die Universität Bremen durch seine Person nehmen könnte”.

Der „Muslimmarkt” wies die gegen ihn erhobenen Vorwürfe zurück. Die umstrittene Passage im Internet ist inzwischen gelöscht.

Text: FAZ.NET mit Material von Reuters, dpa

6666mahfuz 25.10.2005 14:38

Enis hast mich angesteckt-)))Demokratie

ohne Text

roman 25.10.2005 16:29

Merhaba Enis! o.T.

ohne Text

roman 25.10.2005 16:32

Radio Bremen!

Hepsi demmokrat insanlardan oluşmuştur, bir çoğunuda tanırım.

kerio 25.10.2005 16:36

ja ja da wollte einer zum

märtyrer und ist schief gelaufen. ja der hyper islam kritiker Herr Raddatz.

kerio 25.10.2005 16:44

Mohameds Berufung

Da aber als in sein Versteck der Hohe,
sofort Erkennbare: der Engel, trat,
aufrecht, der lautere und lichterlohe:
da tat er allen Anspruch ab und bat

bleiben zu dürfen der von seinen Reisen
innen verwirrte Kaufmann, der er war;
er hatte nie gelesen – und nun gar
ein solches Wort, zu viel für einen Wiesen

Der Engel aber, herrisch, wies und wies
Ihm, was geschrieben stand auf seinem Blatte,
und gab nicht nach und wollte wieder: Lies

Da las er: so, dass sich der Engel bog
Und war schon einer, der gelesen hatte
Und konnte und gehorchte und vollzog.

Rainer Maria Rilke
(aus:www.abi-ev.net)

25.10.2005 16:59

O arkadas sanirim magarada yasiyor

medeniyet serbeti icmeyen insan Müslüman olamaz iste Müslümanlarinda geri kalmalarinin nedenide budur...

25.10.2005 17:01

Unnnndddddd biz zorbalik varmi dedik

Cok acik konusuyorum...

KURANDA HER SEY YAZMAZ...

Ne yemek kitabidir nede BILIMSEL kitaptir...

SAAAADEEECEEEEEE evrensel insanlik degerlerini derleyen ve Allahi mecazilerle anlatan bir Kitaptir... yani ey insanlar bakin bu sistemi her seyi yaratan yönlendiren birisi var... gibisinden...

Yahu bunu anlamayacak ne varkiii... DIN o kadar basitki bazen insanlara sadece gülüyorum valla

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 20:02 Uhr.