Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

06.10.2005 15:34

Evet 18 yil araliksiz sinifta kaldim o.T

ohne Text

roman 06.10.2005 17:03

Arap zihniyeti var sende!

Sanıyorum Arap milliyetçiliğide.

İslami hoş görünün ne olduğunu tekrar düşün.

Ramazanın gönlünce olsun.

xstudentxnrw 06.10.2005 17:19

sizin yaptiginiz irkciligi yapmiyorumya

Allaha sükür..

sen bildigin gibi düsün.. ama gerceklerden uzak oldugunuda unutma!

roman 06.10.2005 17:58

Irkçılık???

Benim ırkçılığı desteklediğim bir tek harfimi ve cümlemi bulamazsın.

Yoktur öyle bir yazım.

Ama ırkçılığın her türlüsünden tiksinen yüzlerce yazım vardır.

Tekrar yazayım ben yalnızca kendimim, hiç bir kimse ile hiç bir konuda ortaklığım yoktur.

Ama hem objektif, hem sübjektif bakarım tüm yazılara.

Ve ben dürüst bir kişiliğim olduğunu biliyorum.

Din ırkçılığı yapyorsunuz, aynı dinin farklılıklarından oluşan guruplara bile tahammül edemiyorsunuz.

Ki başka dnlere mensup insanlara tahammül edebilin!!!

Bu bir zihniyet sorunudur, bilgi sorunu değildir.

İslami hoş görü, İslami olgunluk, İslami mütavazilik, İslami barış erdemlilikleri nerede.

Bu derin taassufi kültür neden yok sizlerde???

Türkiyenin toplum yapısında bu erdemlilik her çağda var oldu da, sizlerde neden kayboldu???

Osmanlıda yalnızca Müslüma olanların değil, İslami farklılıkların var olan tüm değişik kollarının yüzlerce büyük düşünürleri ve İslami felsefecileri vardır, bunlarn örneklerini sık, sık aktardım buraya belki bir işinize yararlar diye. Ama merak bile edip kumamışsınız, yada o derin düşünceler sizlere fazla geldi anlamakta zorlandınız.

Bunun nedeni Arabi, bedevi, çöl kültürünün sığlığı ile var olmak istemenizdir. Ben sizlere bin yıl önce ki evrensel düşüncelere sahip Arabi, Acem evresel fıkıh ve İslami felsefe düşünürlerinin, alimlerinin bilgilerinide buraya aktarsam emin olun onlardanda sıkılırsınız, çünkü sizlerde Felsefik düşünce yapısı yok. Günü birlik İmami ve bu gününün arabi yaşam tarzlarnı ve onların dayattığı İslamin en basiti ve en cahili olanını kendinize uygun bulmaktasınız. Çünkü o yazıların çoğunda İslami felsefein evrensel yorumları yok ve sizlere bunlar ile yetinmek kolay gelmekte.

Bir büyük dni bu kadar küçültmenizi ben anlayamıyorum...

roman 06.10.2005 21:46

Düşünüyorumda böylesine iyi niyetli

yazılarıbile kırmızıya boyayabilen şahıs yada şahıslar kesinlikle ard niyetli ve İslami kesimin Radikal kökten dinci kesimine mensup olmalılar diye.

Bu kesimi Avrupa ve Amerika iç işleri bakanlıkları uyuyan ve sessizliğin koruyan ama emir geldiği an Şiddet eylemlerine geçebilecek kesimler olarak açıkladılar ve İstihbarat kurumlarıyla bunların peşlerinde ciddi bir şekilde olduklaının çalışmalarını ciddi bir şekilde olduklarını ve gelecek tüm ihbarları çok ciddibir şekilde değerlendireceklerini dünya genelinde sürekli açıkladılar.

Bu tür yazıları kırmızıya boyayanlat benim açımdan gerçek anlamda tehikeli insanlardırlar.

İslami kesimin barış yanlısı olmayanlardırlar.

Her kes ayağını denk alsın bu sitenin kurucularıda...

roman 06.10.2005 21:55

Emin olun bu şahıslar düşündüğüm gibi,

iseler kesinlikle bulunup ortaya çıkarılırlar.

Bana yalnızca iç işleri bakanlıklarına e.mail çekmekten başkada bir işlev düşmez.

Ben yazdıklarımda çok ciddiyim...

roman 06.10.2005 22:10

Bu sitenin basitçe bir tartışma sitesi,

olarak düşünüyorsanız çok büyük bir yanılgının ve hatasının içinde olduğunuz belirteyim.

Buraya katılan aklı başında olan tartışmacılalarının çok geniş bir Medya ağı vardır, kendinize gelin, hata yapmayın.

ya Demokrasinin evrensel hukukunun yanında olursunuz, yada bir gün gelir o demokrasinin hukuksal tüm iyi niyetli yaptırımlarını yalvararak ararsınız ama yanınızda sizleri koruyabilecek bir tek yaprtırımı dnya genelinde bulamazsınız.

Fikir tartışması, alış, verişi çok farklı bir şeydir!

roman 06.10.2005 22:15

Ve burayı sizlerden başka gözleyen

bAşka gözlerinde olduğunu unutmayın.

roman 06.10.2005 22:39

Kısa bir ek!

Bir kaç gün önce bu sayfalarda Almanca yazmadığım için bir şahıs beni uyum dışında olan bir şahıs olarak göstermeye kalkıştı.

Eğer ki böyle bir şüphe doğru çıkar ve beni mahkemeye davet ederlerse kesinlikle geleceğimden emin olun.

Benim almanca bilgi dağarcığım burada bulunan her kesi aşabilecek bir güçtedir.

Mahkeme tercğmanlıkları içinde çok iş teklifleri ALDIM.

Ama bu durum benim yaşam tarzımda zevk verebilen bir çalışma alanı değildir.

Peki almancayı dört dörtlük anlayan bir kişinin almanca yazma bilgisi ve eğitimi belirli bir yaştan sonra zor geliyorsa bu şahısa nasıl bir konumda değerlendireceksiniz; ki kendisinin avrupa kültürü ve bilgisi her birinize bin çekecek bir düzeyde hem de savunduğunuz din üzerinde olan bilgilerİyle ve sizler o kişiye küfür eTmeninize rağmen onun bilgileini hayrınlık ile okumakta ve bir tek atarnatifte sunamamaktasınız.

sizler buralarda doğmuş olabilirsiniz yada buralarda küçük bir yaştan sonra büyümeye başlamış olabilirsiniz ama geto çocuklarısınız, ben hiç bir zaman getocu olmadım, tüm dünya genelinde hem türk hem olmayanlardan çok geniş bir dost çevrem var ve hepside eğitimli; meslekli ve dürüst insanlar.

cümlelerinizi fazla sallamayın.

roman 06.10.2005 22:47

O bahsettiğim şahıs beni anladı!!!

Bütün bunları Word a inmeden yazıyorum, uzun bir dönemdir temiz yazıları yazmak için uğraşmıyorum, bu site ya bana sunduğu tekniksel baskıyı düzeltir, yada sizler ancak bu kadar tekniki yanlışlıkların bulunduğu yazımlarıma layık olursunuz.

roman 07.10.2005 01:22

Demek camiden çıkınca bu yazıları

böylesine kırmızıya boyama çılgınlığını yapabilmektesiniz tüm uyarılara rağmen, bende bşir hafta içinde bu siteyi kesinlikle iç işleri bakanlığına açıklayacağım.

O iki metreyi göremeyen beyinlerinizin ve gözlerinizin sorumlusu ben değiğilim.

Şu ana kadar yapma eğilimin de bulunupta yapmadığımdan cesaret aldınız, bir kere daha yanılmaktasınız bu konuda...

Bu sitede aklı başında olupta olayın ciddiyetini kavrayan bir tek kişinin bile kalmadığının bile farkında değilsiniz.

Emin olun bu şikayetimden anonim kalacağımıda bilin, ama sizler kalamayacalksınız.

EN BAŞINDA VAYBEE KALAMIYACAK....

roman 07.10.2005 01:30

Ve bu şerefsiz hangi amaç ile bunları

yapıyorsa ortaya çıkacak!

roman 07.10.2005 01:58

Bu konunun meraklıları ve sivil Alman

vatandaşlığının haklarının bu tür konularda neler olduğunu gogel in alman iç işleri bakanlığının bölümünü almanca yazarak öğrenebilirler.

Ben kesinlikle bu sayfalarda ard niyetli bir şeylerin döndüğüne karşı çok büyük şüphelerim var.

Bu şüphe bile olsa iç şleri bakanlığı bunu ciddiye alacaktır.

Ve vayeenin bu konuda neden bu kadar duyarsız olduğunun bir açıklamasıda mutlaka istenecektir.

Tüm yazılar son dört yılın şahsım tarafından tüm yazıları buradadır.

Kökten dinciliği içeren yazılarda buradalar, çoğunu sildiniz ama o silinen tüm yazılarda konunun uzmanları tarafından ortaya çıkarılır.

Ben yaşadığım ülkemde sivil yaşama ve demokrasiye tehlike olan tüm girişimlerin bu ülkelerin hür yaşam biçimlerinde en küçük bir yerinin olmafığını düşünmekteyim.

İslami dini demokrasi ile bağdaştırmaya çalışam insanların nede bu sayfalarda aşağılandığını, küfür edilmesine izin verildiğini ve dışlandığını vaybee bir açıklama yapmak zorunda kalacak iç işleri müfettişlerine.

Ben kesinlikle bu konu üzerine bir hafta sonra iç işleri bakanlığına baş vuracağım...

betonbayram 07.10.2005 07:47

ucmamizida saglarmi? o.T.

ohne Text

kerio 07.10.2005 08:58

daha da kalacaktin da ögretmenin

vefat etmis.

xstudentxnrw 07.10.2005 09:26

sence Kuran sana zararli bir seyimi emre

diyor?

xstudentxnrw 07.10.2005 10:19

hepden araplari kötüleyip duruyorsunuz!

kim kirmizi etti bilmiyorum, ama iyi etmis..
yalanlara bu gerek

kolaygelsin 07.10.2005 11:00

Ramazana saygının mükafatı

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı ile ilgili bir menkıbeyi ibret alma açısından akrtarmak istiyorum.

İlk önce şunu belirtmekte fayda var.Bir Müslüman inançlarının gereğini tam yapamıyorsa en azından bundan üzüntü duyması ve başkalarının ibadetlerine saygı göstermesi gerekir. Ramazan ayına saygılı olmak, hürmet göstermek, şartlarına uygun olarak oruç tutmakla, namaz kılmakla ve dinin diğer emir ve yasaklarına uymakla olur. Herhangi bir özür ile oruç tutamayanların, bu aya hürmet için, oruç tutamadıkları günlerde, gizli yemeleri ile olur. Çünkü, bu aya, oruç tutana hürmetsizlik imanı tehlikeye sokar.

ORUCA ÖNEM VERİNCE...
Geçmiş zamanlarda yine böyle bir ramazanda, Müslüman olmayan bir kimse, evine geldiğinde, çocuğunu, evin önünde açıktan yemek yerken görür. Hemen oğlunu azarlar:
- Evladım, bilmiyor musun, bugün Müslümanların oruç tutma günü. Nasıl böyle onların gözü önünde karnını doyuruyorsun? Çabuk gir içeri! Bir daha böyle, açıktan yediğini görmeyeyim!

Bir müddet sonra bu kimse vefat eder. Bu kimseyi, Müslüman komşusu rüyada görür. Kendisini çok güzel yerlerde, rahat bir şekilde görünce, merak edip kendisine, "Senin bulunduğun bu yer neresidir?" diye sorar. "Cennettir" cevabı üzerine; "Peki dünyada iken, İslâm dinine sen inanmazdın. Nasıl oldu da cennete girdin?" sorusunu sorar: "Doğru, son zamanlarıma kadar Müslüman değildim. Fakat, vefatıma yakın, iman edip, Müslüman oldum" der. Nasıl Müslüman olduğunu da şöyle anlatır.
Bu büyük nimete kavuşmama sebep şu: Bir gün ramazanda, çocuğumu açıktan yemek yediği için azarlayıp, ondan, oruca hürmet etmesini istemiştim. Cenab-ı Hak, beni bu hürmetim sebebiyle âhir ömrümde, iman ile şereflendirdi. Gördüğün gibi cennette rahat içindeyim...

Özetlersek; Oruca hürmet çok önemlidir. Eskiden, bugünkü gibi değildi. Bırakın Müslümanları, gayri müslimler bile Müslümanların orucuna hürmet ederler, açıktan yemezlerdi...

07.10.2005 11:23

Schwangerschaft

Peinliche Frage, muss ich aber stellen:

wenn eine Frau schwanger ist, kann sie dann in der Moschee beten und soll sie fasten?

Gruß
Azra

oezsu 07.10.2005 11:55

Karninda..

güzel bi melaike tasiyorsun ya HU...

lütfen yani cehaletin icine düsüpde Camiye gidebilirmiyim diye sorma!!

karnindakini var eden, üflenilen ruh kim? git güzelim git nereye istersen git.. hatta en önde bile durki, üzerindeki RUH-I NUR güclensin!

Fasten ist dir überlassen...musst du nicht.. karnindakinin saglikli büyümesi icin mecbur degilsin...sana kalmis bi sey..ister tut ister tutma..

oezsu 07.10.2005 11:56

oruc tutmak

mideye zarar degildir, binevi mideyi temizlemektir...

oezsu 07.10.2005 12:00

Arap kültürü ile..

senin alakan ne?!

isin araplarla degil, isin Islamiyet ile olsun..

senin begendigin araplar.. o yüce saydigimiz Kuran-i Kerimi yerlerde gezdiriyor...

simdi kimi savunuyorsun iyi düsün!

xstudentxnrw 07.10.2005 12:23

islamiyet irkciligi bize önermiyor! tama

mmi.. sende irkciligi atesliyenlerle bir olacaksan o senin bilecegin!

islamda irkciligin yeri yok! ve irkindan dolayi kin besleyenleri Allah bildigi gibi yapsin!

size baska ne diyeyim?

xstudentxnrw 07.10.2005 12:32

gebelik ve cocuk emzirmek..

Gebe olan ya da cocugunu emzirme durumunda olan kadinlar, gerek kendileri gerekse cocuklariyla ilgili bir zarar görme ihtimali söz konusu oldugunda, oruc tutmama noktasindaki ruhsata dahildirler ve daha sonra müsaid olduklarinda kaza ederler.

ilmihallerdende okuyabiliriz.

namaz konusu cok farkli degil, ama kilmak lazim.. herkes kendi sagligi el verdigi sekilde kilabilir.

camiye girmesi güzel olmayan bazi durumlar vardir. buna hamileligin dahil oldugunu bir yerde okudugumu hatirlamiyorum. ama hocaya sorabilirsin.

bilmemek hata degil, sormamak hata ;O)

esen kal!

oezsu 07.10.2005 13:08

ben irkiciligi savunmuyorumki..

ben burda TÜRKLÜGÜDE SAVUNMUYORUM!!!
türk , arap, alman hepsi bu dünyalik kimlikler..

asil ben sana ne diyeyim??

xstudentxnrw 07.10.2005 13:12

o zaman bos bos konusma!

ben irkcilik yapanlara irkciligin islamda yeri olmadigini anlatayim.. sen bir yerlerden isi baska yöne sapitmaya calis.. güzel yani..
nasil anlasilacaksa senin yaptigin?

07.10.2005 13:25

Schade ...

... ich kann leider kein Türkisch. Danke für eure Antworten!

Gruß
Azra

xstudentxnrw 07.10.2005 13:27

wenns ein risiko eines nachteiles für di

ch und/oder das kind da ist.. dann musst du nicht. kannst später kaza machen ((nachfasten)).

und in die moschee kann man nur bei bestimmten sachen nicht rein. ich hab nirgends gelesen, dass schwangerschaft dazu gehört.. müßte man mal einen hoca fragen.

07.10.2005 13:32

Danke schön! owt o.T.

ohne Text

08.10.2005 00:56

ABER KLAAAARRRRRRRRR

Iabdet etmek icin dünyada Zerre kadar engel yoktur....

Ne yani SALAK HOCANIN birisimi yine bir seyler söyledi....

Yaaa biraz aklinizi calistirin... ve tekrar ediyorum.. AKLA MANTIGA EVREN SIGMAYAN HIS BIR SEY KURANDA YASAKLANMAMISTIR VE YOKTURDA

08.10.2005 01:00

Dann viel Spaßß mit diesem Antwort

mannnn denk doch mal etwas nachhhhh bittteeeee...

Warum sollte das verboten sein... die HOCAS in der Moscheeee, sind die DÜMMSTEN MENSCHEN auf Gottes ERDE... diese Verfluchten Fasichsten... das sind wahre Teufel....

Es gibt nicht das geringste ABER ABSOLUT nicht das geringste was dich hindert in der Moschee zu beeten...

Nur Dummheit siegst über gesunden Menschenverstand....

Beim faten musst du evtl. vorsichtig sein.... wenn es dir vom Artzt nicht empfohlen wird zu Fasten, dann faste nicht, ansonsten kannst du fasten... oder auch nichttt.. ist dir selber überlassen....

DUUUUUUUUU ALLLEINE ENTSCHEIDEST DAS.....

NIEMAND SONST

6666mahfuz 08.10.2005 02:05

Super Antworten, lieber Enis-))

unterschreibe alle deiner Antworten, bis auf die Einschränkung mit dem Arzt..kommt auf den Arzt/Ärztin an-)) gibt ja auch kompetente und weniger kompetente, wie auch mit den Hocas-))
Scheinst deine Vergangenheitsbewältigung mit den Hocas hier im Forum auszuleben, oder?

Meine Empfehlung an dich..sag es doch den Hocas ins Gesicht, was Sie dir angetan haben..helalik belki alirsin, verirsin..

Arzu hat doch nachgedacht, sonst hätte sie keine berechtigte Frage gestellt, oder?

Kennst doch als Ingenieur:

Es gibt keine dummen Fragen, nur dumme Antworten-))

oder

Ein Problem zu erkennen, heißt die halbe Lösung zu finden, nääh??

Lieber Arzu,
Bestimmt bekommt die schwangere Frau für Ihr Kind einen lebenslangen Segen von Allah, weil sie trotz Schwangerschaft auf die Hotline zu Allah gebaut hat...und Ihre Pflichten aus Liebe und Vertrauen zu ihm nachgekommen ist..meine Mutter hat bis kurz vor Geburt gefastet, kommt immer auf die individuelle Konstitution an, eine kompetente Frauenärztin sollte frau bestimmt konsultieren-)

xstudentxnrw 08.10.2005 08:43

Musst du viel Schwachsinn in etwas schön

em reinquetschen damit du dich zufrieden fühlst?

Paranoja?!

xstudentxnrw 08.10.2005 08:49

sende arkadaslarin kadar egitimli ve dür

üst olsaydin ne olurdu yani? :O)

Biraz paranoya üzerine bilgi edin, isine yariyabilir ;O)

Birde beyaz mantolu doktor amcalar var, onlarada bir ugrarsan, sana yardimci olacaklardir :O)

Allah yardimcin olsun :O)
InsaAllah sende bir gün normal bir insan olur, dogru ve yanlisi ayirt edebilirsin!

xstudentxnrw 08.10.2005 11:37

Tanri kavrama ona görede olmamasi

lazim! ;O)
Biliyorsun sadece Allah var. Onun tanrisi olabilirde ne demek oluyor???

kerio 08.10.2005 13:51

ich spüre die dunkle seite der

macht in dir :)) muhaahahahaha

08.10.2005 17:11

Hihiii enteressant yazi valla

dumusst Wissen, ich habe nichts gegen diese UNGEBILDETEN HÖHLENMESNCHEN Namens Hocaassss....

Mich stört nur eines an denen und auch allen anderen Religionsführern...

Alle sind möchte gern GOTTESJANDARM...

Yani hepsi yari yamal DINKOLIK... resmen salkalar bu benim tesbitim...

Cünkü bir Papazi eline al birde Hocayi... bu IKI MAHLUKATLAR neden arkadas degiller neden birbirine karsi SAVASI emrederler...

ISTE KAFIR bunlarin IKISI... RAbbileride icine atabilirsin... vonmir auch die anderen spilitter Relligionsführer...

Yaaaaaaa inan ben hayatimda cok rum kommem ettim.. gercektan bayagi valla....
Inan bana... dünyada asil sorun bu RELIGIONSFÜHRER.... NICHT DIE POLITIKER....

08.10.2005 17:18

Neden RELIGIONSFÜHRERLER Salaklar

warum ist das soooooo...

Warum gibt es feindschaften unter den Religionen.... warum ist da soooo ??

WER IST DARAN SCHULD ??????????
Haupsächlich 3 PERSONEN...

HOCCASSSSSS
RABIIIIESS
PÄPPPSTEEE....

Dise 3 Gruppen sind das ABSCHAUMMMMM der WELT....

Das ist meine ganz OBJEKTIVE EHRLICHE MEINUNG... unddd ISTISNALAR HER ZAMAN VARDIR...
Onlara sözümüz yok...
Istisnalar her zaman bas tacidir..

AMAAAAA istisnalar Gaydeyi bozmazzzzzzz bunuda unutmayalim.....

Ehrlich gesagt kann ich keinen von diesem Papanasen und KRIESGSTREIBERN nicht merh sehen....

Dünyada her ne olursa ILK önce bu 3 MAHLUKATLAR karsi cikar...

Eeeeeeeeee WARUM IST DAS SOOOOOO...

Antwort :

GELD GELD GELD...
MACHT MACHT MACHT...

UNd nichts anderes

08.10.2005 17:27

Papazlar vergi alirlar vatandastan

TR de Diyanet SALTANAT sürmekte....
Rabbilerde Israilde devleti kontroll etmekte...
Yunanistanda Papazlar ayni sorunu yasatmakta...

DIN insani kontroll etme mekanizmlalrinin EN BÜYÜGÜDÜR... en PISIDIR.....

DIN dedigin insanin icinde gegentik olan YARTILMIS olan EVRENSEL INSANLIK DEGERLININ en güzel sekilde yasanilmasidir....

Allah inanci zaten GENETIK olarak icimizde var....

08.10.2005 17:29

Das ist das Licht... nur du kennst es ni

cht... weil es dich blendet....

Ihr müsst nbur ab und zu mal eure ENGSTIRNIGKEIT aufgeben

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 10:27 Uhr.