Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

6666mahfuz 29.09.2005 00:50

Frei nach Voltaire...

..."ich bin nicht Ihrer Meinung, aber ich gebe mein Leben her, damit Sie es sagen dürfen."

Du bist echt ein Witzbold-)))

Vaybee und tarikat-))))

Und wenn schon Tarikat, dann die Strasse des Geldes...-)))

roman 29.09.2005 00:50

Bunun böyle olmadığını söyleyebilecek,

aklı başında bir tek insan var mı???

Waybee nin burada yaptıkları sivil Avrupa tüm hukuksal normlarının içine etmekten başka nedir???

Burada tüm Demokrasiyi savunan insanların waybee tarafından aşağılanmadığı, buraya katılan ne oldukları bilinmeyen kişiler tarafından ve burada çalışıpta aynı şeyleri yapmayan bir tek insan bana gösteretebilir misiniz???

Bunu neden yapar ve yaptırır waybeee????

Bundan çıkarları nelerdir???

6666mahfuz 29.09.2005 00:51

Frei nach Voltaire...

..."ich bin nicht Ihrer Meinung, aber ich gebe mein Leben her, damit Sie es sagen dürfen."

Du bist echt ein Witzbold-)))

Vaybee und tarikat-))))

Und wenn schon Tarikat, dann die Strasse des Geldes...-)))

roman 29.09.2005 00:55

Ben sana yazayımo ağzına yüzüne,

bulaştırdığın Volterin evrensel cümlesini de bir daha boyundan büyük işlere girme!!!

Bu telaş niye sende???

Madem Volterin o evrensel güzel cümlesini savunmaktasın, tüm şaşkınlığına rağmen!!!

Gelelim Volterin o sözüne.

Ben senin savunduklarını ve söylediklerini savunmuyorum, ama onları savunabilmen için canımı vermeye hazırım.

Sende o can var mı MahfuZ???

roman 29.09.2005 01:00

Waybeeciler hiç telaşlanmayın bunlar,

sadece sorular ve düşüncelerdir.

Şundan emin olun her şey zaman ile ne olduğu ortaya çıkar benim bu konuda hiç bir çekincem yoktur.

Sizlerin hiç anasına küfür edildimi benim konuk defterimde???

Ve ben bunu her kes görsün diye tuttum mu???

Ben eminim şu an sizlerde garip bir şeylerin olduğuna???

Zaman her şeyi ortaya çıkarır!!!!

Ve ben bunun takipçisi olacağım bir Alman vatandaşı olarak!!!!!!!!!

roman 29.09.2005 01:18

Ve emän olun ki o zamanı kesinlikle

bulacağım.

Sizlerin bu yaptıklarının hukuk düzeyinde karşıt şahidi olacağım.

Bütün hedefim burasının ne olduğunu ortaya dökmektir.

Ve eğer ki veriler bulursam düşündüklerim üzerinde sizleri asla affetmeyeceğim...

Demokrasinin göbeğinde böyle gelir getiren bir kuruluş kurun.

Demokrasiyi İslam ile bütünleştirmeye çalışanların da canına okuyun!!!!!!!

Bunun nedeni mutlaka bu tür hür ve evrensel hukuka sahip olan ülkelerde gizli ve kapaklı kalmaz, er geç çıkar ortaya.

29.09.2005 03:21

Öyle benziyor... veya DIN anlayislari

biraz zaman ve gercek disi.....

Yaniliyor olabilirim... ama yapilan Nicklerin kilitlenmesi ve yazilarin silinmesi onu gösteriyor...

Fazla Demokratik bir yer olmadigi kesin :)))

kerio 29.09.2005 11:15

ne kadar aptalmissin

bunlar hepsi kuran-i bilmediginden kaynaklaniyor. daha belkide kuranin bütününü dahi okumamissindir. kaldiki bircok kismini anlamamissin. nasil olurda bir insan böyle havali böyle kibirli böyle riyakar konusur?

tevazuu mahviyette toprak gibi ol!

bunlar cok ciddi ögütlerdir. kibir asla olumlu bir özellik degildir.

oezsu 29.09.2005 17:47

Önümde..

...herhangi bi simgem yok benim!Allah sahdamarindan yakin ise

Benim simgem hiclik.. yani var olan sadece ALLAH zaten.. Yaptigim ibadetelri soracak olursan, bu sadece binevi enerji toplamak...

"Nefsinizde mevcut!"

"Zahir, Batin, Evvel, Ahir O´dur"

"Sahdamarinizdan daha yakindir"

Basini ne yana döndürürsen, onun vechini görürsün"

ben bu ayetleri yasamaya calisiyorum sadece..

kimseyi hosnut etmek icin degil!

Bilmedigimiz bi seye iman etmek degil marifet, manasini idrak edip iman etmekte marifet..

Zaten ahadiyeti ve vahadiyeti idrak edemeyen manasini yasayamaz..!

turgayatacan 29.09.2005 19:44

hahahaha paranoid yasli galvani

yok daha neler, vaybeenin tarikat kurulusu oldugunu nerden cikariyorsun bunami$in sen.

Ben kendim Vaybee sahiplerinin biriyle ayak üstü aramizda konusma gecdi ve tarikatci olmadiklari kesin fazla paranoid düsüncelere kapilma, artik bir suclamadigin Vaybee kalmisdi, birde alman vatandislik hakkimi kullanacagim diyorsun sen iyice bunami$in senin alman olmanla ne fazla hakkin oluyor bu vaybee gibi yerlerde bizlere bir aciklarmisin bizde haklarimizi ögrenmis olalim.

Cok güldüm bu yazina galvani iyice dü$mü$ün sen.

roman 29.09.2005 21:00

Bu sayfaların ve kız tavlayıcıların

emin ol en rezillerinden biriside sensin.

Eminim sende bir tarikatçısın.

Tekrar yazayım senin ile benim aramda olan yaş farkı beşi bile geçmez.

Geçse bile ben insanları yaşlarından dolayı asla aşağılamam.

İnsani kalitenin ne kadar aşağılık olduğunu tüm yazdıkların ile sürekli açıkladın buralarda.

Ve halen açıklamaktasın.

Ben waybee nin bir tarikat ve anti demokratik bir yer olduğundan eminim, sende buna dahilsin.

Ve senin hiç bir ilişkinden hiçbir zaman hoşlanmadım...

Alman vatandaşlığın haklarını gider bir hukukçuya danışırsın.

Soytarı ve kız düşkünü rezil...

roman 29.09.2005 21:16

Daha çükünü kontrol edemeyen,

gerzek...

roman 29.09.2005 21:22

Ben sizin Sufici olduğunuzu biliyorum,

Ama her kes değildir.

Sufici olabilmek çok derin bir araştırma ve tavassuf gerektirir.

Yukarıda ki tartışmacılaın girdikleri konu çok daha farklı.

Bunu bir hiçlik ile onlara anlatamazsınız.

Niche de hiçliği savunur ama dini olarak değil.

cagdasturk 29.09.2005 22:39

TAM DEMOKRASI VE ÖZGÜRLÜK

Insanlar kendileri icin istedikleri özgürlükleri baskalari icin istemedigi sürece kesinlikle demokrat ve ögürlükcü olamazlar.
Düsünceler siddeti övüp, yakin bir tehlike olusturmuyorsa, kisi hak ve özgürlüklerine hakaret icermiyorsa, her zaman ve her yerde dile getirilebilir.
Sadece bizim hosumuza giden düsüncelere özgürlük diye bir kavram yoktur, zaten o ortamin adinada demokrasi denmez.
Kendini cok sey biliyor zannedipte, ona buna laf yetistirmeye calisan, demokrasiden ve insan haklarindan nasibini almamislara duyrulur.
DÜSÜNCELERI VE FIKIRLERI YASATKI, INSAN YASASIN, INSANI YASATKI DEVLET YASASIN !!!

turgayatacan 29.09.2005 22:46

roman zibidisi yazilarin silindi :)

ne kizlarin´dan bahsediyorsun yasli palyanco,
beni kendinlemi karistiriyorsun.

kendim aile, e$, cocuk sahibi insanim ve cocuklarimizin genclerimizin gelecegini senin kokusmus sosyalist ataist fikirlerini a$ilamana karsi tepkiliyim, burda gördügüm kadariyla senin ideolojinin taraftar bulamamanin sancisini yansitiyorsun sag sola camur atmakla, cocuklarin alinganlik yapip birilerini suclamak senin kendinle sorunun oldugunun acikca bir kaniti.

burda ana avrat küfür eden donpepelino´ya herhalde sen degildin iki yüzlü herif burda kendini mahsum gösterip kendini acindirmak sanirim amacin, ben seni az cok bes yildir bu forumda ister istemez görüyorum ve senin burda din düsmanlik yaptigini senelerdir görüyoruz, senin ideolojini kimselere dayatamassin ve insanlari kategorize etmek senin gibi kendini bilmezlere düsmez.

sen iyice dü$mü$ün galvani senin argo kelimler kullanman bunun acikca kaniti.

Saygim büyüklerime sonsuz yanliz sen bu saygidan mahrumsun burda karsi fikirlere saygi göstermiyor ve önyargili davraniyorsun sonunda vaybee´de senin paranaoid fikirlerine kurban oldu, madem vaybee tarikatci ne ariyorsun burda git 80´li devrimci hemfikir din düsmanlari komunist dostlarinla fikir alis verisinde bulun.

allah bizleri senin gibilerin serrinden korusun.

xstudentxnrw 29.09.2005 23:52

Kurani kabul etmiyorsan istedigin gibi

yasa, ama yaratilmis her sey ölümü tadacak. bunu sen vetonu kullansan bile bir sey degismiyecek. Kuran son inen kitap olduguna göre, yürürlükte olanda odur.

yoksa demokraside bugünün kanunu degilde 1935-1944 almanya kanunlarimi uygulaniyor?

o zaman daha ne diye konusuyorsun? :O)

biraz daha ön yargisiz olmani isterdim

xstudentxnrw 29.09.2005 23:59

onlar hiclikte enerji topluyormus..

hiclikte enerji nasil ilerler? hiclikte o zaman azrail(a.s.) tek basina yandi desene

roman 30.09.2005 01:03

Kaç para aldın şerefsiz! o.T.

ohne Text

roman 30.09.2005 01:06

Yanlış düşünüyorsun, arkadışın,

bahsettiği hiçlik senin anladığın hiçlik değil, öz olarak ışığa ulaşma, ışıkta ve ilahi sevda da erime.

roman 30.09.2005 01:08

Allah kendisini senin gibilerden korusun

ohne Text

roman 30.09.2005 01:09

Sen çok salaksın, ne okuduğunu,

nede yazdığını anlıyorsun.

xstudentxnrw 30.09.2005 10:08

sen bundan mutlu olacaksan bana öyle

diyebilirsin. ama bu bunun o anlama geldigini göstermez.

xstudentxnrw 30.09.2005 10:13

senin aykiri dedigin Kuranin bir ayeti!

onumu inkar ediyorsun? Allahin ibadetimize ihtiyaci yok, ama insanlar ve cinler sadece Allaha ibadet etmek icin yaratilmistir. Allahin buna ihtiyaci oldugundan degil.

insanlarin ve cinlerin buna ihtiyaci var. "SADECE Allah icin yapmak" kavramini anlaman lagzim. benim senin sevinmen icin, veyahut onun bunun "bak bu ne güzelde ibadet ediyor" demesi icin degil sadece Allahin rizasini kazanabilmek icin ibadet etmem lagzim. buralardaki incelikleri anlamani isterdim. bu yoldada Allah yardimcin olsun!

xstudentxnrw 30.09.2005 10:13

En dogrusunu Allah bilir! o.T.

ohne Text

xstudentxnrw 30.09.2005 10:14

aciklarmisin? o.T.

ohne Text

oezsu 30.09.2005 10:52

Azaril, güzel bi baslangic..

..sende de mavcut..

su ikilik yaratip Seytaniyeti yaratmis olursun..

gec bunlari yasa melkiyeti! ;)

oezsu 30.09.2005 10:56

Sagol!

Farkindayim anlasilmadiginin..

burda ilk defa sen benim kapasitem ile anlamis oldun ve minnettarim..

Sen Ben, herkes aldanmakta, ben bunun farkindayim...

fakat ben bir bütünüm..;) ayni sekilde ayni hiz ile ikilim yarttigim an bu vücud dedigimiz mezara girerim, fakat girmek istiyormuyum ben buraya geri ;) hayir o yüzden haklisin herkesin anlayacagi dilden konusmak gerek!

Ölen insan ölümü bi daha tatmaz....;)

tekrar tesekkür ederim ANLAYIP IDRAK ETTIGIN ICIN! sagol...

xstudentxnrw 30.09.2005 10:57

sen gec.. bu konulari iyice sapittirmiss

iniz! orada burada var deyip alimlerin genel görüsüne yer verilmemis. böyle böyle, ama su kesinlikle anlasilmamali denilmesine ragmen, sizin kitaplar.. böyle böyleyi almis, AMAyi atlamis.

bu kadarda olmaz!

xstudentxnrw 30.09.2005 11:00

insanlarin kafasini karistiracak seylerd

en baska seylernen neden ugrasmiyorsunuz siz? acik ve kolay sekliyle anlatilsin. uzun süre boyunca küfrün sinirlarinda dolasip duruma göre sinirlarida gectiginizi düsünün bi. be ne bildigimi siz bilemezsiniz. sizin islam alimlerin (AH bunlardan degildir) eksik sunmaniz milletin kafalarini kurcaliyor. bunu kac sefer daha yazmam gerekiyor. bunu sizin niyetiniz?

xstudentxnrw 30.09.2005 11:03

nasil uysun? cehennemin atesi daha tutus

turulmamis. günes su an yanmiyormu, 1400 sene önce yanmiyormuydu? ondan öncede yanmiyormuydu?

o zaman birakin böyle seyleri!

Kurana uyun artik. "cehennemdeki azabi bilselerdi". günesteki azabi kesfedebilirsin.. o zaman Kurandaki sekliyle anlayin artik. kafanizdan bir seyler uydurmayin!

oezsu 30.09.2005 11:04

Neymis bizim kitap dediklerin??

Kitap sadece okunur..yani sen ancak kitap okursun!

Birakda biz OKU yalim birak yaHU... hmm, bu okuma kelimesini nasil degerlendirirsen degerlendir...

Insan okunur, etraf okunur.. iste algila algilayacagin gibi...

fakat bütünlügü gör ve yasa..

oezsu 30.09.2005 11:07

Sen anlamiyorsan..

benim yapacak biseyim yok...

alim diye ben herhangi bi sahsi adlandirmadim..

oezsu 30.09.2005 11:22

Önyargi...

kelimeyi anladinmi?

xstudentxnrw 30.09.2005 13:57

o.T.

sen üstad diyorsun.. onuda deme. ne yaptida buna layik görülüyor? biraz ordan biraz burdan.. biraz (grammeri kullanmadan) yanlis tercüme.. bir kac ayet burda kullanma bira kacini burda kullanma. kullandiklari kaynaklar hakeza aynen kullanilmis. bundan ne cikar? iste onun yapraklari. kac kitap oldugu önemli degil.

objektif bakarsan sende bunu kesfedeceksin. AMA OBJEKTIF BAKARSAN.

xstudentxnrw 30.09.2005 14:03

evet, biraz burdan biraz surdan alinmis

konular. kendi fikrini destekleyen ayetler cimbizlanmis bir yorum yapilmis.. diger ayetlere ayetlere ters bir yorum olmasi, onlari icine almamasi tuhaf degil demi? o alim söyle demis bu böyle demis.. hepsini bir yanyana getir ve o zaman daha iyi anla.. sapittirmadan. tabiki bunu gercekten istiyorsan! bir ayril bakam o sözde "üstadindan". birde kurana uyuyormu ona bak.

creamcheesex 30.09.2005 19:12

michel houllebecq ...

hat sich in seiner bemerkenswerten kritik des islam, die er als dämlichste und aggressivste aller religionen bezeichnet eigentlich sehr moderat geäussert.
denn wer den koran, die hadiths und auslegungen wirklich aufmerksam liest, müsste im grunde zu einem sehr viel härteren urteil kommen.

cc

roman 30.09.2005 19:40

Oezsu, selam.

Şahsımda yazdığınız değerli cümlelerinin için içtenlikle teşekkür ederim.

Vaybee nin bu ilkelliğinde ve bu üç kağıtçılığında bu tür güzel terimler ile karşılaşmam çok güzel.

Emin olun ben burada toplam yalnızca dört kişide insani değer gördüm son bir kaç ay içinde, Siz, Işın, Alpi, Enis.

Bunun dışında ki cahil ulema takımı ve anadilini anasına hakaret etmek ,için Türkçe öğrenmiş olan Maganda ve satın alınan uçkur düşkünlerini sıçrayıp aşabilseydik, burada gerçek anlamda insani güzelliği yaratbilecek tartışmalar oluşabilecekti.

SUFİZMİN de derinliklerine inebilecektik, bu bu muğlak ve gizli Tarikatçı ve Küfürçü sitede mümkün görükmüyor.

Şundan emin olun burasının ne bok olduğu çok kısa bir zamanda ortaya çıkacaktır.

Ben yalnızca kapıyı araladım.

Yıllar önce yeni yetme olduğum dönemimin var olan konumu ile ben SUFUZİMİ o zamanın ölçülerinde inceledim ve büyük bir hayranlık duydum.

Ve anladım ki neden Osmanlının yenilgi döneminden itibaren yasaklandığına, neden Osmanlının en eğitimli ve uygar döneminde en üst seviyede bulunduğunu, bu işin siyasi bir yönü...

Ben sizi tanıdığıma sevindim...

Bir süre yazmayabilirim burada...

Sağlıcakla kalın, Işınada selam söyleyin...

Selamlar ve sevgilerim ile...

roman 30.09.2005 19:46

Demek senin çocukların var???

Yazık o çocuklara senin gibi, yalancı, sahtekar, paragöz, uçkur düşkünü, ilkel, cahil ve küfürbaz babaları olduğu için.

eminim sen karınıda çocuklarınıda küfür edersin ve döversin.

Sokak serserisi...

Bir tek fikir okumadım senden dört yıl boyunca.

Sübyancı chat çi soytarı...

roman 30.09.2005 20:06

Eminim o yetmişli yıllarda sen o

yılların ne olduğunu bile bilmiyorsun,boyunu aştığı için seksenli yıllar diyorsun.

Seni hem yetmişli yıllari hem seksenli yıllar bir kaşık suda boğar, o yıllarda camekan ve ekran arkasında kabadayılık yoktu.

Ve o yıllarda o yürek olmadığı için sende yoktun, keşke olsa idinde boyunun ölçüsünü bir alsaydın.

O dönem bitti o dönemi yaşayanlar tarafından, bunu bitiremeyen o dönemi bilmeyen ve yaşamayanlardır.

Sen isersen dönemi bilmek için sana benim kölgemi vereyim onun ile konuş, emin ol onun yaşam tecrübesinden donuna yaparsın konuşurken, ucuz kişilik.

Demek ben Argo kullanıyorum, hayır hiç bir yerde kullanmadım Argo, ben söyleyeceğimi, yazacağımı Feriştah bile olsa yüzüne dosdoğru yazar ve söylerim.

Kominstmiydim, evet Koministtim hem vurduğunu indirenlerden, tartıştığını itin götüne sokup çıkaranlardan.

Şimdide Koministmiyim bu yalnızca benim sorunum.

Ben sana neden sübyancı Faşistsin diyormuyum, dinci Faşistsin diyormuym, evet sen bunların her ikisisin.

Kaç para ödüyor sana Tarikatçı ve küfürbaz vaybee????

Bok herif...

roman 30.09.2005 20:20

Yalvar Tarikatçı paranı ödeyen,

para babalarınada bu yazılarıda silsinler.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 19:15 Uhr.