Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

xstudentxnrw 23.09.2005 09:59

Allahtan baska hic biri bir sey yaratama

z!!! halen anliyamadinmi. kendi yarattigin RAB diyorsun.. Kuranda gecen Allahin isimlerini inkar edeceksen onu sen bilirsin. ben kafadan yeni bir sey atmadim. AMA 1400 sene boyunca cogu kisi yanlis anlamis, ve BEN daha dogru anladim diyen elemana sasarim.

Allah vardir ve birdir, ondan baska ilah yoktur.

23.09.2005 10:06

Allah"a (cc) "tanri" dememeliyiz.

Allah"a (cc) "tanri" dememeliyiz. Çünkü insanlarin uydurdugu bir sürü tanri var. Homeros"un "Odessus"unu okuyanlar bilir, orada bir sürü tanri var. Zeus"tan baslayalim yok yildirim tanrisi, yok savas tanrisi yok deniz ve okyanuswlarin tanrisi.... Mesela "Thor" isimli çizgi romanda yildirim tanrisi Thor var.... Güzellik tanrisi venüs falan filan. Insanlarin uydurdugu binlerce tanri vardir. O yüzden ben All"a (cc) "Tanri" denmesine karsiyim. Siz "Tanri" kelimesini "Allah" anlaminda kullaniyor olabilirsiniz ama ben "Tanri denince aklima insanlarin uydurduklari tanrilar geliyor ... ve hatta aralarinda nefret ettigim uyduruk tanrilar bile var mesela Homeros"un Odessa"sindaki "Zalim Atlasin Kizi Kalypso" ; Homerosu bir adada tutsak tutarak onunla beraber olmak isteyen/olan kötü bir kadin tanri"
Saygilar

oezsu 23.09.2005 10:08

Biz baskasimi yaratti diyoruz..

Yahu senin kelime hafizan genis degil..

Hz. Muhammed´in belirttigine uyuyorum ve devam etmiyorum sirf sana zulm etmemek ve beynini yormamak icin!

"Insanlara akil ölcüleri kadar konusun"!

Nede olsa bizler efendinin ayak izlerini takip ediyoruz..( sen simdi bunuda anlamazsin :)))

Allah in SELAM´eti acilir insaallah..(sana tavsiyem, hani o 99 isimler var ya.. Selam ismini zikretmeye basla...!) o zaman belki RABBINI tanirsin!Ne dersin?

halami düsünemiyorsun.. hiclik denizinde bi hic!!!!!

23.09.2005 10:11

Lütfen kirici olmayalim

Elbette Allah"a (cc) "Rab" da denebilir. Camide bile dua ederken "Ya Rabbi ..." diye

xstudentxnrw 23.09.2005 10:13

Allahin yarattiklarini kabul etmeyebilir

sin. o senin bilecegin!
"..kendi yarattigin RAB dan kurtulup dönüsün Hu´ya dir yani.." bunu sen dedin. halbuki tek yarataci Allah(c.c.)tir! sen kelime hafizayi biraktin, kendi dediklerini bile unuttun!

xstudentxnrw 23.09.2005 10:14

o.T.

Allah vardir ve birdir, ondan baska ilah yoktur. Onun yarattigi seylere yok diyemezsin! Rab Allahin ismi seriflerinden oldugu gibi.
El-Melik: Mülkün sahibi,mülk ve saltanatı devamlı olan.
SADECE ALLAH varsa, onun El-Melik ismini nasil anliyorsun?
El-Samed: Her şey O na muhtac,fakat O hiç birşeye muhtac degil.

bunu nasil anliyorsun?

Hüvallahü´l-lezi La ilahe illa huAllah
O kendinden başka hiç bir ilah bulunmayan tek bir Allah´tır.

oezsu 23.09.2005 10:14

Rainbow...

yahu ben Rububiyetten bahsediyorum, yanlis yerlere cekmeyin lütfen!

not:bu arada yazis uslubun cok güzel! Allah eksik etmesin...

xstudentxnrw 23.09.2005 10:14

o.T.

Allah vardir ve birdir, ondan baska ilah yoktur. Onun yarattigi seylere yok diyemezsin! Rab Allahin ismi seriflerinden oldugu gibi.
El-Melik: Mülkün sahibi,mülk ve saltanatı devamlı olan.
SADECE ALLAH varsa, onun El-Melik ismini nasil anliyorsun?
El-Samed: Her şey O na muhtac,fakat O hiç birşeye muhtac degil.

bunu nasil anliyorsun?

Hüvallahü´l-lezi La ilahe illa huAllah
O kendinden başka hiç bir ilah bulunmayan tek bir Allah´tır.

oezsu 23.09.2005 10:15

RAB RAB RAB´dan bahsediyorum...

RAB´BINI terbiyeden bahsediyorum..
Rabbi degil..oooff ooff

23.09.2005 10:16

HZ Isa Muhammedi degildi

simdi onsuz bu adami kim Resül ve Allahi taniyan yapti....

Yapan kafadan catlak olsa gerek...

Sen biraz fazla kaliplasmis düsünüyorsun

xstudentxnrw 23.09.2005 10:17

bana zulm etmiyorsun.. ediyorsan kendine

ediyorsun..
100 sene önce bir ingilizin dedigi gibi, "bu osmanlinin elinden bunu almak lagzim" manasina gelen, önce her seyi türkcelestirip sonra siz her seyi yanlis anliyorsunuz.. 1400 sene zaten yanlis anlasildi ve BEN dogru bilirim diyen, birileride müslümanlara yanlis tevhid inancini aktarmak istemekte.

ne ilginc bir sey..

23.09.2005 10:17

Kuran sana Vahyii indigini sölüyor o.T.

ohne Text

23.09.2005 10:20

HZ. Isa Müslüman olmadigi icin

Allahi tanimiyordu ve cehennemliktir.. diger Resüllerde... ve tüm diger insanlarda....

Yaniii bunumu demek istiyorsunuz....

Ben HZ. Muhammedin Müslüman olmadiktan öncede Allahi az cok taniyordu dedigimde ve su aniyle bile herhangi bir DINe mensup olmayanlardanda Allahi az cok taniyanlar var dedim, burada bazi DINKOLIKLER ve ENGESTIRNIG olanlar yine Küplere bindi...

Eeeeeee simdi ne olacak... soktunuz bu adamilari Cehenneme.... hadi sansi Privat ve hayalinizdeki Ilsma Mübarek olsun... ich brauche solch eine DEFORMIERTE Religion nicht....

DEN DAS IST KEIN ISLAM WAS IHR HIER SCHREIBT....

Düsünmeden inanmak ancak CAHILLERIN isidir...

xstudentxnrw 23.09.2005 10:22

sen neden bahsediyorsun Allah askina?

râb"danmi? yoksa rab"danmi?
Rab:Sâhib, mâlik, terbiye eden

o kelime olsun bu kelime olsun, hic bir seyi insan yaratamaz. anlamaya calis. olayi dagitmaya calisaraktan bir yerede varamazsin!

xstudentxnrw 23.09.2005 10:25

iman esaslari diye bir sey biliyormusun?

Hz.Isan"in bunlari inkar ettiginimi iddia edeceksin? O bunlarin her hangi birini red etmemistir! Hz.Muhammedi müjdelemistir.

sende kelime cambazligi yapip durma! sahabelere, resul ve nebilere saygilarinin ne derecede düsük oldugunu gösterdin yeterince.

23.09.2005 10:25

Eure Vorstellun in dem Ihr euch

Halgätterisch seht und denkt das Irh nur mit einem Wort... und zwar... mit ISLAM einen Freiticket dür alles ergattert... LANGWEILT mich sooowas Ihr könnt euch nicht vorstellen...

Islam, Muhammed, Kuran yada bu gibi baska Kelimeler Insani Belseten ne Cennetlik nede iyi bir insan yapar...

Iyi bir ruh Müslülamn olmakla elde edinilmez... artik bunu ögrenin... hele hele piyasadaki anlatilan DIN ile iyi insan olmak Mümkün degildir...

O yüzden cogu Müslümanlar kötü ruhlu ve zorba ve yobazdirlar.. evde ailelerini baski ve düzensizlik üzerinde yönetirler....

Istediginiz kadar inkar edin... sonunda sizlerdede cok farkli degildir...

23.09.2005 10:27

Kuransiz adam Müslüman olamaz

eeeeeee... Allah kelimesinide kullanmamis..

evet evet olsa olsa HZ. Isa Allahi tanimamis olur...

Koccccccc.... dini yanlis biliyorsunuz... bilmediginbiz seyler hakkinda LAGA LUGA üretirseniz Enis Abiniz sizlere öyle sorular sorarki.. DÜNYA ALEM bir araya gelseniz DININIZ yetmez....

kerio 23.09.2005 10:29

kel alakaya maydonoz

maydonozun saglikli oldugunu defalarca duymustum. fakat bu otcugu böyle sacma seyler icin istismar etmeleri büyük haksizlik.

birileri birseylerden önce birseymiydi ve öylelikle biryerdemiydilerle karanliga kürek sallamayi birak.

ilk ayet oku ile basliyor. sen bunu hikmetini acikla.

cünkü tüm peygamberler müslüman idi bunda süphe yok.

23.09.2005 10:30

Kesssss... bre Cahil

ben ne diyorum sen sunumu bunumu demek istiyorsun... o söylediklerini al nmünasip bir yerine... anlarsin..

Ben ne yazdimsa onu demek istiyorum... senin yazdiklarin ibnelik fitnelik cikarmak icin... baska bir sey icdin degil...

Olay cok acik ve sarihtir... yazilarim cok nettir.. ne yazmissam onu demek istiyorum...

Kuran Ayeti degildki Yorum yapilsin...

xstudentxnrw 23.09.2005 10:31

isa BABAmi dedi?

kelime cambazligini birak artik! Kurana dön :O)

Kuran-i Kerime, Allah(c.c)a ve Hz.Muhammed(s.a.v.)e sevgini sayginin hangi alt seviyelerde oldugunu bize cogu sefer gösterdin. tamam bu kadari yeter.

xstudentxnrw 23.09.2005 10:34

kelime cambazi iste.. bir kelime okudum

diye kendini bir sey zannediyor.

23.09.2005 10:36

Yahu simdi bu adam neydi

HZ Isanin DINI neydi.... Kuransiz Allahi tanidimi tanimadimi... yoksa ne oldu... ????

Ne olacak simdi hali.. heeee ????

ISALAS ETTI DININIZ BU SORU KARSISINDA....

Eder tabiii... etmeye mahkum zaten

oezsu 23.09.2005 10:37

rab

ve vehimden...benlik kavramindan.. hepsi zincir gibi baglantili

oezsu 23.09.2005 10:37

ben dogru biliyorum

demedim hic bir zamn.. senin agzindan cikti bu simdi ;)

23.09.2005 10:38

Ahaaaa.. belstenmi Müslüman oldu

Hmmm... HZ. Muhammed yaninda olmadan yaninda Kuran olmadan nasil Müslüman olmus merak ediyorum valla hihi...

Eger Hz. Isa Müslümansa.. o zaman hiristiyanlarda Müslümandir...

Yahuuu ne acayip DININIZ var valla..

tam bir FLICKWERK... her tarafi YAMA...

Erkek olsaniz sizin sisteminize göre HZ. Isanin Allahi tanaimadigini sölylemeniz gerekti.. ama o cesaret yokki sizde

xstudentxnrw 23.09.2005 10:41

Hayirli cumalar!

Bu kelime cambazlarinin gercek niyeti ne bilemesekte, onlarin bizleri Allah"i güzel bir sekilde anmamizi, ibadette bulunmamizi ve cuma gibi güzel ve özel bir günümüzü gerektigi gibi degerlendirmemize sebep olduklarini görüyoruz. bu diger günler icinde gecerli! bazi insanlara arapca grammerinide aciklasan, yok ben sözlükle isimi hallederim der cikar.

Tevhid, vahdet... Allah"ü Teala"nın tek ve bir olduğunu ifade eden kelimelerdir. Allah"ü Teala, kainattaki her şeyi birden çok (Ağaçlar, insanlar, dağlar, hayvanlar, güneşler, melekler...) yaratmıştır. Her cins, birden fazla olarak yaratılmıştır. Evrende tek ve bir olarak sadece Allah"u Teala vardır.

Allah"u Teala"nın evrende yarattığı tüm canlı-cansız (Toprak,su,hayvan,bitki...) maddeler, insana hizmet için yaratılmışlardır. Hava, insanın oksijen alması, toprak beslenmesi, yürümesi, bitki yemesi, havayı temizlemesi... için yaratılmışlardır. Birden çok yaratılan insan-ve cinler- de Allah"a ibadet etmek amacıyla yaratıl-mışlardır. Yani evrendeki tüm canlı-cansız maddeler, insan ve cinin Allah"a daha rahat ve uygun bir ortamda kul olma bilincini yerine getirmeleri için yaratıl-mışlardır.

Özetle tevhid kelimesi, çoklar aleminde yer alan insanın tek ve bir olan Allah"a kulluğunu, sadece O"na boyun eğmesini simgelemektedir.

Kelime-i Tevhid; "La- ilahe- illa- Allah" kelimesine kelime-i tevhid denir. "La" olumsuzluk, inkar ( Hayır, red ediyorum, kabul etmiyorum ) anlamını taşır. "İlahe" kelimesi bünyesinde dört anlamı barındırır. İlah;

-İbadet edilen,

-Kanun koyan,

-Rızası gözetilen,

-İyiliği beklenen,

anlamlarına gelir. "İlla" istisna edatıdır (Sadece, ancak kabul ediyorum anlamına gelir). "Allah" , (Allah...).

Kelime-i Tevhid, günümüzde genel anlamı ile "Allah"tan başka ilah yoktur" diye Türkçe"ye çevrilir. Peki ilah ne demektir. İlah"ta arapça bir kelimedir. İlahtan kastedilen mana nedir ?

İlah kelimesinin dört anlamı vardır dedik. Şimdi her bir anlam ile K.Tevhid"i Türkçe"ye çevirelim : Allah"tan başka ilah yoktur.

1- Allah"tan başka "ibadet edilecek" yoktur : Biz mü"minler ineklere ( hindular gibi...), putlara, heykellere (hıristiyanlar gibi...), dünyaya, paraya... vs değil, sadece Allah"a kul olur, ona ibadet ederiz.

2- Allah"tan başka " kanun koyucu " yoktur : Biz mü"minler Allah"ın kanunları dışında başka bir kanunukabul etsek, kanun koyan; ilah demek olduğuna göre bizlerde o kanunları kabul edersek, onu (Allah"ın dışında kanun koyanı) ilah kabul etmiş oluruz. Bu da şirk olur, Allah"a ortak koşmak olur. Bu da Allah"ın affetmediği, ebedi cehennemlik yapan iki büyük günahtan biridir (Allah"ü Teala, kendine ortak koşanları ( müşrikleri) ve kul hakkını ( yetim malı yiyeni, iltimasçıyı...) asla affetmemektedir. Diğer günahları isterse af eder, isterse etmez...)

Allah"u Teala"nın kanunları : Namaz kıl, oruç tut, zikir çek... gibi emirler ve içki içme rüşvet yeme, şirk koşma, gıybet etme... gibi haramlardan ( yasaklardan) oluşur. Kim ki emredilen farzı yasaklar, yasaklanan haramı serbest bırakırsa, Allah"ın kanunlarını beğenmeyip, kendisi o ilahi kanunların muhalifine, zıttına kanun koyarsa, o kişi ilah, o kişinin kanunlarını kabul edende müşrik olur...

3- Allah"tan başka "rızası gözetilecek" yoktur. Bir mü"min bir eylemini, bir fiilini yapar, gerçekleştirirken tek bir amaca yönelmelidir : Allah"ın rızasını kazanmaya ... Yapılan bir iyilik ( sadaka vermeden, birine söylenen tatlı bir söze kadar...) veya kılınan bir namaz... gösteriş, kula yaranma hevesini... güdüyorsa, kişi " La İlahe İlla Allah" değil, "La İlahe İlla Ali, Veli..." demiş olur, en azında ağzı ile olmasa bile niyeti, fiili ile. Bu ise şirk olur.

4- Allah"tan başka "iyiliği beklenecek" yoktur: Mü"min, müdür, amir, patronundan... değil, iyiliği sadece Allah"tan bekler. Eğer bu kişilerin bize iyiliği dokunmuşsa unutulmamalıdır ki bu Allah"ın bize iyilik yapmak için bu kulları vasıta olarak kullandığı anlamına gelir yani iyiliği yapan Allah, vasıta kılınan müdür, vali, başkan, doktor ... olmuş olur.

K. Tevhid çok genel anlamları içerir ve hayatımızın her alanını, her fiilimizi, eylemimizi ve niyetimizi kapsar. Cennete girmenin formülü o nedenle K. Tevhid kabul edilmiştir. K. Tevhid"e göre yaşamalı ki sonunda ilahımız olan, tek ve bir olan mabudumuzun cennetine girebilelim.

xstudentxnrw 23.09.2005 10:42

Hz.Isa hiristiyanmiydi? o.T.

ohne Text

23.09.2005 10:44

Bilmiyorum sen söyle.. neydi ???? o.T.

ohne Text

xstudentxnrw 23.09.2005 10:45

BEN"le kast ettigim kisiler var..

1400sene boyunce alemi islam yanlis sekilde indandi diyebilenleri kast ediyorum.

eysevgili 23.09.2005 10:47

Saol Student

Bütün kardeslerime hayirli Cuma"lar.
Saygilar

23.09.2005 10:48

Ben Kelmeyi Tevhidi söylemiyorum

hatta tüm Namazlarimdada Kelimei Sahadet olsun Allahummmeselli Mubarek olsun hepsini disari attim... sadece Ettehiyyatü onuda La ilahe illelllah olarak bitiriyorum...

Eeeeeeeee simdi ne olacak... isi gücü yok insanlarin namaz kilarken bile Allah ile kendi arasina Muhammedi ve Ibrahimi koyuyor...

Tövebe estegfurullah yaniii.. ne isi var Muhammedin Ibrahimin ben namaz kilarken dualarimin arasinda...

Ben kendim icin kiliyorum

Resüllerde kendi baacaklarindan asilacak....

Yok deve... bunu söyleyen Müslüman olursmus... ben yillardir söylüyorum... dahlen ucamadim... ya sennn ????

xstudentxnrw 23.09.2005 10:49

dogrusunu Allah(c.c.) bilir!

Allah(c.c.), Peygamberlerine (resul ve nebilerine), sahabelere ve islam büyüklerimize saygimizi bir daha gözden gecirelim.

Anne baba saygisi ve sevgisinde kusur etmememiz bize bir emirdir.. Ama Allah(c.c.)a itaat ve Hz.Muhammed(s.a.v.)e itaat cok önemlidir.

23.09.2005 10:52

Kelime cambazligi degil.. ORIJINAL

desen daha iyi isabet etmis olursun....

Olay cok cok basit....

Tek bir soruy abile cevap veremiyorsunuz...

mesela.... HZ. Adem Müslümanmiydi... HZ. Adem Allahi taniyormuydu ????

Kuran Muhammed yada Allah kelimelerini agzinda sakiz ETMEMIS olan Adem simdi neydi ???????

Orijinal DININ önünden gelse Allah biule cikamaz... sikistiginiz icin köseye cevap üretemiyorsunuz... gayet dogaldir...

Dedigim gibi Allahi yeryüzünden taniyanlar eksik olmayacak... Hiristiyani olsun yada diger dinlere mensup olsun yada hic bir DINE mensup olmasin... Allahi taniyan yer yüzünde daima var olacaktir...

Su aniyle en cok tanimayanlar ise MÜSLÜMAN lafinin arkasina gizlenenlerdir....

xstudentxnrw 23.09.2005 10:55

bildigini zannettigin seyi söylemek icin

kudurmadan cikar agzindaki baklayi. ben bir yerde almanlarin, Hz.Isanin ve havarilerinin yolunu ilk senelerde bir yahudi mezhebi olarak görüldügü denmektedir.

Hz.Isa da Hz.Muhammed(s.a.v.)e hakkinda saygili konusmus. bundan örnek alabilirsin. Hz.Muhammed(s.a.v.)i örnek almak zor geliyor madem ;O)

xstudentxnrw 23.09.2005 10:57

Hz.Adem(a.s.) kimden af diledi sence? o.

ohne Text

23.09.2005 10:59

Namaz kilarken ILAVE dualari okumuyorum

Mesle HZ. Muhammedi ve Ibrahimi iceren.. dua ederken arabulucu araya sokan mebarik mesalli gibi ILAVEYI daualari okumuyorum...

Hatta Ettehiyyatünün sonunda sadece Lailahe Ilelleah diyorum.... Muahmmedi cikariyorum... HZ. Muhammed Resüldur.. saygimiz sonsuzdur... ama benimle Allah arasinda hic bir isi yoktur...

Amatör DINCILIGE tahammülüm yok benim....

Öyle ikide bir Kelimei saahadet... yada Tevhid gibi ILAVE anlayislari DIN sayanlar ZIYANDADIRLAR......

namaza bile bunu kim sokmus...

HZ. Muahammed namaz kilarken kedinimi övüyordu.. WOHL kaum....

LÄCHERLICH.... namazda bile ILAVE VE ZAMLARLA... DINI bu hale sokmussunuz.....

Ben ILAVE VE ZAMLI ne namazlari nede dualari okuyorum...

UNDDDDDDD ich fühle mich Prächtig dabei...... her yapitigim ZAMLI ILAVE.. yani insanlarin ILAVE VE ZAMLARI... benim ruhumu daraltiyor....

xstudentxnrw 23.09.2005 11:00

ettehiyyatüyü bana bir Kurandan göster

lütfen!

23.09.2005 11:04

Bilmam belki ALLAH kelimesinden ??? o.T.

ohne Text

xstudentxnrw 23.09.2005 11:05

o.T.

"Mal, beden ve dil ile yapılan ibâdet, tâat ve hamd ve şükürlerin hepsi cenâb-ı Hakk"a mahsustur. Allahü teâlânın selâmı rahmeti ve bereketi senin üzerine olsun. Ey Nebiyyi zîşân, dünyâ ve âhiret selâmeti bütün peygamberler ve cenâb-ı Hakk"ın iyi, itâatkâr kullarının üzerine olsun. Ben şehâdet ederim ki, Allah"tan başka ilâh yoktur. Muhammed aleyhisselâm Allahü teâlânın kulu ve resûlüdür, peygamberidir.
-----------------------------------------------

senin demek istedigin sekliyle biraz daha eksik okuman gerek ;O)
bildim zannetigin seyleride beceremiyorsun..

23.09.2005 11:07

Neydi HZ ISanin DINI ???

Muhammed yok.. Kuran yok.. Sünnet yok.. yokta yok.. simdi demeki Müslümandi... HAYIR DEGILDI...

Eeee simdi bu adamin hali nbe olacak ???

Müslümansiz ne ALlah anlasilir nede Cennet kazanilir diyen sendin...

Hadi kurtar simdi HZ. Isayi ?????

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 16:05 Uhr.