![]() |
yani Allah inancini yanlis tarif edene u
ymak sence dogrumu?
|
evet Zamanin adami
hicbir bilgiye sahip degil. sen bilgisiz oldugunu da isbatladin. mevzuularin hikmetini anlayacak yetenege kapasiteye sahip degilsin. ve haddi zatinda asil meseleyi anlamak icin gereken soruyu kendine sormaktan acizsin ve bu sorunun cevabini aramaktan hele hele hepten acizsin. bilgiden yoksun birisinin söyleyecekleri de hic tir.
kuran bilgisi önemli bir mevzuu. bu bilgiden yoksunlugunu gider. ondan sonra konus. |
Bla bla bla... immer das selbe
senin din anlayisin bana yetmez.. zayif ve carsiz ve baskalarini suclayan bir DIN anlayis...
Ich brauch dich nicht |
Yaa yanlis tarif eden sensen ???
was dannnn ???
Varmi bir garantin.. Dostum herkes Kuranin arkasina gizleniyor |
Sence ters düsüyor bence degil
o yüzden DINDE degil... Demokraside anlasalim... ama onuda kabul etmiyorsunki...
|
Mevzuu demokrasi degil
ep ey sabrettim ama ESSEK oldugun ap acik ortada. bozuk plak gibi dönüp dolanip ayni seyleri zirvalayip duruyorsun. demokrasi ile din arasinda bir ilinti yok ise her ikisi kendi basina yan yana duruyor ise o zaman ESSEK su DIN meselesini kendi ortaminda, yani DINin kendi ortaminda tartis. bilgin yetmiyor ise o zaman politik forumuna tesrif buyur orada temokrasi düsünceleri irad et.
Burasi din forumu burada dini mevzuular konusulur tartisilir. anlamadin mi yoksa daha? Kuranda peygamberler kissalarinin yada herhangi kissanin anlatmasinin hikmeti nedir? Git bu sorunun cevabini arastir gel ondan sonra konus. Bilmiyorsan sus. |
ESSEK baska bir ... olacak degil
sorular acik ve beyan: Kuran peygamber kissalarini nicin anlatiyor? Kuranin hangi ruhuna uyuyor onun övdügü peygamberlere senin hakaret etmen?
algilanma degil ayetlerle delillendirelim lütfen. |
Istedigimi istedigim yerde söylerim
Demokraside yasiyoruz.. DIN YOBAZA ALEMINDE degil....
Artik anla ve medni olmaya calis... sen kisenin DIN Papazi yada Hocasi degilsin bende degil... Herkes Hürdür istedigine inanir yada inanmaz... Eger bu anlayislar sana ters geliyorsa... o halde mahkemeye ver ve hakkini ara |
Cenneti birakip disari atilmak nedir
sence... ????
ÜSTÜN ZAKALIKMI ????? |
abisi Kuranin tarifini kabul etmiyorsan
o baska. inkarcilar ilah gibi laflari kullandigi icin onlara öyle taniyor kendisini diyor AH. bende sadece Hz.Muhammed(s.a.v.) Allahin tek ilah oldugunu anlatan ayeti aktardim. ayeti kabul etmiyorsan o baska!
|
wasssss wasssss
A.H baska bir seymi söylüyor ????
A.H. yi anlamk icin gercekten cok cok OBJEKTIV bir beyinister... bazen ben bile anlamiyorum... |
intihardan nerede bahsediliyor? o.T.
ohne Text
|
o ayet AHnin ilah sadece inkarcilara
Allahi tanitmak icin demesine, HAYIR diyor.
yani AHnin yorumu o ayetle celisiyor. |
o.T.
Autor: Hallelujah
Datum: (21/09/2005 - 12:59) Forum: Religion & Glauben Wertung bisher: Ihre Wertung: genial sehr gut gut keine mittel schlecht unserioes zaten bu kadar felsefiyi anlayabilenleri bir sorunu yok bu "konuyla" ben sunu kastediyorum . Neden öteki dünyayi bekleyeyim..simdiden alkol-tütün-kadin--kullanmayayim( günah diye mesela)neden bunlar yasak..simdi ve burada bunlari birkac dolar veya bir videokasetle de yasayabilirim. Bu islam aleminde , bilhassa, yeni nesilde, ve bilhassa araplarda, bir bunalim yaratmiyor mu sence. Sonra da cikip akillinin biri " el kaide " kurup bu frustriert olan adamlari kullanmiyorlar mi.* gel sana one way bilt aldik" seklinde. Neyse fazla da uzatmak istemiyorum. |
yok tabii, orada baska güzellikler
bekliyor. Ama su anda burada yani tabiri caizse " Dünyada" var olan "yasaklar" göz önünde! degil mi?
Die Aggressivität, die manche Extremisten( von mir aus Taliban-Jünger oder 35 jährige Männer die bis zur Hochzeit keinen Sex hatten) zur Schau stellen, ist doch ein Zeichen ohnmächtiger Eifersucht!oder... Selam PS: Was für Kriege gibt es zur Zeit? Islam vs. Kapitalismus |
bakis önemli
kuran bize bu kissayi sen hz. Adem"e ve esine hakaret edesin diye mi anlatiyor? yoksa bunun hikmeti ne? nicin Allah bu ayetlerde bu kissayi bize anlatiyor? bu ilahi mesaj"i anlamak asil meseledir. yoksa hiristiyanlar gibi baslariz yedikleri agacin meyvesi elma miydi yoksa armutmuydu yoksa neydi diye sormaya baslariz. yada senin gibi cennetten atilmak aptallikmiydi degilmiydi? baskasinin yargilamak senin isin degildir.
senin görevin de degildir Allah"in peygamberlerini yargilamak. cünkü onlar Allah"in sectigi özel insanlardir. Ama bunun haricinde Allah bizlere bir mesaji vahyetmis ve bu mesajla bizlere birseyi anlatmak istiyor. das ist die große Aufgabe! |
Aklin avsunu bir ordu göndersede;
KORKMA !..
Ask yanliz degildir.. :o) |
ÖNYARGILARI KAYBETMEK ICIN DAVET
Yani Student yapmak istedgin nedir bilemiyorum fakat seni davet ediyorum!
Kapimiz acik....Üstadin kitaplarini herkes okuyupda anlayamaz zaten! Sen dostlarim namazi niyazi birakti diyorsun.. orada bir kere üstadin aciklamalri sayesinde diye bi iftira yada suclama yapamazsin.. Hem Islamiyetden bahsediyorsun, hemde burda kalkip...GB lerde yok kadin müridleri baslari acik, namazdan uzak dururlar cart curt...Benim adimi kullaniyorsun...Sana bu hakki kim veriyor? Önyarigi , benlik , vehim cok sende..bumudur senin din algilayisin??? Barvao, yolun acik olsun.. Hocalarinin dedikodusunu yapmaya devam et! Ben Üstadin talebelerindenim, ve onun kitaplari sayesinde ibadet diye adlandirdigimiz calismalara basladim..Also ein Beweis für dich! Namaz hususuna gelince sen hayatinda dogru dürüst namaz kildinmi? Namazin derinliklerine indinmi? Namaz var kilinir.. Namaz var ikame edilir Namaz vardir, icinden hic cikilmaz.. Bana ilim verenin ben elini öperim, bu 6 yasinda bi cocuk bile olsa..Önemli olan kitap okumak degil, önemli olan sistemi okumak.. Ne kadar okuyabiliyorsun? |
Ilah kelimesini acikla madem!!!!! o.T.
ohne Text
|
Benlikmi yoksa Kuran ve Sünnete karsi
olan kitaplardaki yanlislari göstermekmi?
Cehennemin atesi daha yakilmamisken günes cehennemdir diyen ve su an yanan maddeden bir cisimdir. ilah terimi sadece inkarcilara bir seyler anlatmak icin kullaniyor derken, Kuranda Hz. Muhammed(s.a.v.)e Allah"in bir ve tek ilah oldugunu söyleyen ayeti hicmi okumadi? hadi o bunun farkinda degil, neden Kuranda gecen ayetlere ters yorum yapan bir sahsa bu kadar güveniyorsunuz? Allah(c.c.)a güvenin ve Kurana ters olan seyleri kabul etmeyin. |
bunlar sadece iki misal.. daha cok var..
ohne Text
|
dediklerimi sapittirma!!!
arkadasimin akrablarinda bir kaci birakti. bunun ne zaman oldugunu bilmiyorum. ve AH denilen sahsin o zaman namaza tutumunu ve bugünkü tutumunuda ayni olup olmadigini bilmiyorum.
|
herkesin kendi programina göre hareket
ettigini iddia eden bu zat bu ayetleri hic mi okumadi?
39- Bununla beraber başka değil, hep yaptığınız amellerinizle cezalandırılacaksınız. 40- Sadece Allah"ın ihlaslı kulları müstesnadır. ----------------------------------------- burada neyin cezasi cekilecekmi? gercekten herkes programina göre hareket ediyorsa? imtihan diye bir sey olurmuydu o zaman? |
ayetler saffat suresinden.. o.T.
ohne Text
|
Kuran ve hadisler acikliyor, sadece inka
rcilara degil.. herkese..
|
fussiletidemi inkar ediyorsunuz?
İşte, bu yüzden fark ederiz ki, düşünebilen, hayal edebilen her nokta da, “ zat” ıyla ve dolayısıyla tüm özellikleriyle ancak ve ancak, sadece ve sadece kendisi yani, “ Ahad” olan “ Allah” mevcuttur!...
“ O” nun dışında, ikinci bir varlığın vücudundan söz eden ise, tümüyle derin düşünce yetersizliğinden doğan yanılgı içerisindedir!... ki bu durumun dindeki adı da “ şirk”tir!... ( Ahmet hulusi dini yanlış algılama S.64) ------------------------- ------------------------- 45:27- Göklerin ve yerin mülkü sadece Allah"ındır. Kıyâmetin kapacağı gün varya, işte o gün batıla sapanlar hep hüsrana düşecekler. ------------------------- Allahtan baska hic bir sey mevcut degilsi, yaratilmis olanlar nedir? Baska hic bir sey mevcut degilse bir sey yaratildi denilebilinirmi? -------------------------- fussilet: 6- Ey Muhammed! De ki: "Ben sadece sizin gibi bir insanım, ancak bana ilâhınızın bir tek ilâh olduğu vahyediliyor. Artık hep O"na yönelin ve O"ndan bağışlanma dileyin. Vay O"na ortak koşanların haline! 7- Onlar, zekatı vermezler, ahireti de inkâr ederler. 8- Şüphesiz ki, iman edip, salih amel işleyenler için de bitmez tükenmez bir mükafat vardır. 9- De ki: "Siz yeri iki günde yaratanı gerçekten inkâr edip duracak mısınız? Bir de O"na eşler koşuyorsunuz ha? O bütün âlemlerin Rabbidir." --------------------------- özellikle ayet 6ya bakin!! |
yoksa o adam zümerimi inkar ediyor?
zümer:6- O, sizi bir nefisten yarattı. Hem sonra onun eşini de ondan var etti. Sizin için yumuşak başlı hayvanlardan sekiz çift indirdi. Sizi analarınızın karınlarında üç karanlık içinde yaratılıştan yaratılışa yaratıp duruyor. İşte Rabbiniz Allah O"dur. Mülk O"nundur, O"ndan başka tanrı yoktur. O halde nasıl haktan çevrilirsiniz?
istersen diger ayetleride ve kime hitap ediliyor gör.. |
Birde sen acikla..
bende beyan edicem daha sonra fikrimi..
inkarcilardan yapip kolayca iftira atmak cok kolay!!! bilmedigin tanimadigin sahislar üzerine iftiralrda, giybetde bulunma.. dur bakayim, Islama inaniyorum diyen sen yoksa hergün kardesinin cig etinimi yemek istiyorsun??!senin inancin iste bu kadar! |
Bilmiyorsan simdiki durumu..
hic anlatma o zaman.. Istersen camii adresi vereyimde, git bak kimleri göreceksin orda?!
diger yazilarina cevap vericem, fakat acilen ise gitmem gerek!Aksama... |
kim senin üstadin? o.T.
ohne Text
|
sapik teymiyecilerin anatomisi
teymiyecilerin ve vehhabilerin itikadlari ana hatlariyle dört madde halinde özetlenebilir:
- tescim ve tesbis; allahi cisim tasavvur etmek ve onu mahlukata benzetmek. - rububiyet ve üluhiyet tevhidi; allahtan baskasina kavlen, fiilen ve bedeni saygi göstermenin, tazim ve hürmette bulunmanin, sevgi ve baglilik izhar etmenin, medet ve yardim dilemenin sirk ve küfür oldugu kanaati. - peygambere saygisizlik - müslümanlari alenen tekfir etmek ve kendi muhaliflerine sirk damgasi vurmak. her kimde bu sifatlar birlesiyorsa, eskimez hak ve hakikat davasi islamiyeti ilkel yahudi metotlariyle icinden tahrip etmeye memurdur; muvaffak olma ihtimaliyse günesi balcikle sivama ihtimalinden cok daha düsüktür. |
HZ. Muhammed Resül olmadan önce
ALLAHi taniyordu..... ALLAH inanci Genetiktir..
Kimse demesinki digerleri hakkinda o Allahi bilmiyor falan filan... Allahi bazi hayvanlarda biliyor... Hört auf mit soclhen VERLEUMDUNGEN |
Acikla o zaman
Bos konusup durma... sana cok güzel bir soru sordu... hadi acikla
|
Mümkünü yok aciklayamaz o.T.
ohne Text
|
Bunun birde Türkcesi varmii ???
Vallahi bir sey anlamadim.....
|
HZ. Muhammed Müslüman olmadan önce
Allahi taniyormuydu ????
Yaniii biraz düsünelim bakalim... kendimizi HZ. Muhammedin yerine koyalim ve ancak onun yasafdigi serüveni gözden gecirerek Müslümanligi tanimaya ugrasalim... HZ. Muhammed Hiristiyan degil Musevide degildi.... O halde neydi... DINSIZMIYDI... ALLAHSIZMIYDI... neydiii ???? Yoksa Allahi taniyormuydu... ??? Neden ilk EMir ona OKU denildi.... yaniii ??? Önünde bir METIN yokken... elinde bir KITAP yokken..... neden Vahyii Melegi ona OKU dedi ????? Buradaki olayi kavrayan varmi aranizda ??????? |
Fetret Devri
Allah her millete, her kavme bir peygamber göndermistir. Ve Ğeygamber Efendimiz ise dünyaya fetret devrinde gelmistir. Fetret devri: ara devirlerdir yani bir Peygamberin olmadigi ya da hak dinin bozuldugu, unutuldugu devirlere denir. Fetret devrindeki insanlarin dini konuda bir sorumlulugu yoktur. Çünkü Allah"u Teala Kur"an-i Kerim"de "Peygamber göndermedigimizi hiçbir kavmi sorumlu tutmayiz." buyuruyor hatirladigim kadari ile.
Yani islam dininden öncekilerin (Hristiyanlik bozulana kadar) dini açidan bir sorumlulugu yoktu. Çünkü o zaman ortada bir peygamber ve geçerli bir hak din yoktu. Saygilar |
Ayrica bir de Hanifler vardi
Ayrica bir de Hanifler vardi. Onlar Bir ve tek olan Allah"a inaniyorlardi ama nasil ibadet edeceklerini bilmiyorlardi. Bir de Peygamberimizle alakali seyler yazarken lütfen daha saygili olun. O"ndan bahsederken babanizin oglundan bahsedermis gibi bahsedin. Ve sunu da unutmayin bu dünya demiyorum, bu dünya + ay + günes de demiyorum, günes sistemimiz de demiyorum. Bütün kainat, yani bizim günes sistemimiz gibi bütün diger sistemler "Peygamberimizin yüzüsuyu hürmetine yaratilmistir. Bu dünyaya nice insanlar gelip geçti. Kendini tanri sananlar da vardi aralarinda firavunlar gibi.... Aralarinda hiçbiri bu dünyaya kazik çakamadi ben de , siz de , bütün insanlar da onun huzuruna çikip hesap verecegiz.
Bu yüzden lütfen yazilarinizda daha saygili olun Saygilar Tesekürler |
Dogru söze ne denir
Dogru söze ne denir
|
düzeltme
Ayrica bir de Hanifler vardi. Onlar Bir ve tek olan Allah"a inaniyorlardi ama nasil ibadet edeceklerini bilmiyorlardi. Bir de Peygamberimizle alakali seyler yazarken lütfen daha saygili olun. O"ndan bahsederken babanizin oglundan bahsedermis gibi bahsetmeyin. Ve sunu da unutmayin bu dünya demiyorum, bu dünya + ay + günes de demiyorum, günes sistemimiz de demiyorum. Bütün kainat, yani bizim günes sistemimiz gibi bütün diger sistemler "Peygamberimizin yüzüsuyu hürmetine yaratilmistir. Bu dünyaya nice insanlar gelip geçti. Kendini tanri sananlar da vardi aralarinda firavunlar gibi.... Aralarinda hiçbiri bu dünyaya kazik çakamadi ben de , siz de , bütün insanlar da onun huzuruna çikip hesap verecegiz.
Bu yüzden lütfen yazilarinizda daha saygili olun Saygilar Tesekürler |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 13:06 Uhr. |