![]() |
Iftira atmak galiba Senin kaninda var.
BEN BIR YURTSEVERIM!
|
o.T.
kürtle kardes olacagima köpekle kan kardes olurum daha iyi.
Irkçılık mı öğretiyor sana FDP CDU CSU ??? Ben öğrettiğinden eminim, alınma ama o mevkiye ulaşınca oralarda (hani o anlı şanlı o dürüst menajerler varya, Renate gibi dürüst hukukçular tarafından ortaya çıkarılanlar, mafyamsı olanlar, nedense hep oralardan çıkmakta, onlar gibi olursun bu gidişle.) Bu yazıları emin ol Türklere de kullandırıcaklardırlar sana!!! Başka türlü oralarda bir mevki sağlamazlar Türk kökenliere. IRKÇI olmak insanlık suçudur. KÜRTTENDE ÇOK İYİ İNSANLAR VE DOSTLAR ÇIKARLAR VE VARDIRLAR. YURT SEVERLİKTE TÜRK BULUŞU FALAN DEĞİLDİR FRANSIZLARIN BULUŞUDUR... Sadece ulaşacağın yolun ne olduğuna ait küçük bir gözlem benden... |
Gönül Gel Seninle
Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim
Araya Kimseyi Alma Sevgilim Ya Benim Kimim Var Kime Yalvarayım Kaldır Kalbindeki Karayı Gönül Dünya İçin Gül Benzini Soldurma Halden Bilmeyene Halin Bildirme Tabip Olmayana Yaran Sardırma Azdırırsın Bir Gün Yarayı Gönül Solmazsa Dünyada Güzeller Solmaz Bu Dünya Fanidir Kimseye Kalmaz YALAN DOLAN İLE SOFTULUK OLMAZ Mümin Olan Bekler Berayı Gönül Derviş Ali’m Öğüt Verir Özüne Gönül Lütfeyledi Geldi Sözüne Azrail Konarsa Göğsün Düzüne O Zaman Görürsün Karayı Gönül |
Kimse Beni Anlamıyor... ;-))
Kimse Beni Anlamıyor
Ben Derdimi Kime Yanam Akbabalar Dört Dönüyor Ben Derdimi Kime Yanam Seviyorlar Beni Seyri Sanki Benim Dünyam Ayrı Dostum Yok Güneşten Gayri Ben Derdimi Kime Yanam Emekçi Bin Yıllık Ahlar Aforoz Etmiş İlahlar Dostum Düşmanım Silahlar Ben Derdimi Kime Yanam Yurtseverlik bir fransiz icaati degil, insanlar dogdugu büyüdügü topragin cocuklaridir. Bu konu hakkinda dilersen ayrintli bir yazi yazarim ancak bugün olmaz cünkü cikmam lazim. Kürtlere gelince, onlardan ne kadar güzel dost ciktigini benden degil de haberlerdern ögren. Kuzey Irak"tan, Hizb-u Tahrir"den, said-i kurdi"den, Abullah ve Osman Öcalan"dan ögren. Benim söylemem yersiz olur. Ne haddimize ;-)) Burda kimseye mavi boncuk dagitmak gibi bir derdim yok, dogru bildiklerimi insanlara söyleylerim cekinmeden. Ancak rahmetli dedimin bir sözü vardi. Kürtten evliya koyma O"nu avluya. Ne kadarda hakli imis, aslinda simdi anliyorum..... |
yaz! Nedir yurt severlik bir görelim!
Ama, her şeyde olduğu gibi daha öğrenmen gereken çok şey var.
İlk önce Yurtseverlik, yani (Patriot) yani vatandaş olmak, yani parise komin, yani 1789. Kolay gelsin sana... |
Benim dedem de IRKÇILIK
İnsanlık suçudur demiştir ve bua İnsan hakları evrensel beyannamesinin ilk maddesi olmuştur.
|
Sen tüm her şeş karıştırmaktasın! 3.
Kimse burada ne PKK yi savunmakta, nede şiddet yanlısı Türkü, Kürdü veya başka bir milleti.
Dürüst ol. Olamıyorsan ben sana Dürüstlüğün ne anlama geldiğini insanlık ilişkilerinde yazayım, bunu FDP yazamaz ama ben yazarım... |
Tagut
Tagut: Hakki tanimayip azan ve sapan her kisi ve güce verilen addir. Seytana da bu yüzden tagut denmistir. Bu ve müteakip bes ayetin, asagidaki zikredilen nüzul sebebi bu kelimenin anlamini belirmede yardimci olur.
Nisa Süresi: 60. Sana indirelene ve senden önce indirenlere inandiklarini ileri sürenleri görmedin mi? Tagut `a inanmamalari kendilerini emrolundugu halde, Tagut`un önünde muhakemelesmek istiyorlar. Halbuki seytan onlari büsbütün saptirmak istiyor. (Bundan önceki ayet müslümanlarin bilgi ve hüküm kaynaklarini siralamis, sonradan "Kitap, Sünnet, Icma ve Kiyas" seklinde formüllestirilen kaynaklarin temelini koymus, anlasmazlik cikarsa cözümün bu kaynaklara basvurularak aranmasini emretmisti. Buna ragmen bir münafigin hasmina, "Resulullah yerine Kaab b. el-Esref`e basvuralim" demesi bu ayetin, nüzulüne sebep teskil etmis, ayet her yer ve zamanda emsali bulunan münafiklarin maskesini indirmistir. |
Nisa 56...60, mübarek Berat gecesinde..
Allahin affina mahsar olmaniz dileyiyle..
Dua ve selamlar |
Werden hier Beiträge gelöscht?
Ich bitte um die Beantwortung dieser Frage. Werden hier Beiträge, die sich auf den Sachverhalt der dieses Forums beziehen und frei persönlichen Beleidigungen sind, gelöscht. Über eine Antwort von den dafür zuständigen Personen würde ich mich freuen. Wenn ja, will ich gerne die Vorgehensweise wissen, wie ein Beitrag bewertet wird, ob es den Richtlinen des Forums entspricht und bleiben darf, oder es den Richtlinien nicht entspricht und gelöscht wird. Oder geschieht das gar willkürlich nach Lust und Laune?
Über eine Antwort würde ich mich freuen. |
Burada Müslümanlarin Olduguna karar
Verdim :o)
Kimse Satanistlik yapip berat kandili filan Kutlamiyor.. Vallahi Gözlerim yasardi.. Helal Olsun |
Allah"tan umut kesilmez imis! ;-) o.T.
ohne Text
|
BU KEPAZELİK NEDİR NEREDE YAZILARIM o.T.
ohne Text
|
Vaybee löscht viele Beiträge
yani onlarin DIN anlayisina girmeyen Beitraglari Löschen ediyorlar...
Das ist ja uns allen bekannt... |
üLEN NAMUSLU FDP Lİ HİÇ Mİ MERAK
ETMİYORSUN TARTIŞMA YAZILARIMIZI???
|
Aslinda kandillerin kutlanmasi HATADIR
insan kandil falan filan yerine evinde kendi basina yapayalniz Allahtan yardim dilemesinden Allahi zikretmesinden daha büyük hic bir sey olamaz...
Ama tabiki Hocalar insanlari etrafindan toplayip HAVA basmak ister.. kendisini BESTÄTIGEN ettirmek ister hihi |
EMİN OL BEN SENİ O KÜFÜR YAZILARINDA
ANLADIM, LAKİN ENİSE DUYDUĞUM SEVGİDEN KENDİMİ FRENLEDİM.
İLGİNÇTİR KÜÇÜK HARLER İLEDE YAZAMIYORUM BU YAZIŞARIMI VE SİLİNEN YAZILARIMIN NE OLDUĞUNUDA BİLMİYORUM. YEMİN EDİYORUM BU SİTENİN NE BOK OLDUĞUNU ALMAN Kamu oyuna taşıyacağım. ( birden küçük harflerimde çıkıverdiler.) Şu hükümet bir kurulsun bu vaybenin ne muğlak bir yer olduğunu kesinlikle ortaya dökeceğim... |
İlahi Enis yazılanların bir din ile
ilişkisi mi vardı???
Hepsi bu seçimler ile ilgili değilmiydi??? Nerede yazılarım??? |
o.T.
bu kadar zahmet etmene gerek yoktu. tesekkür ederim ama fikir cilesinden uzak papaganlarin veya bozuk plaklarin din/devlet anlayisin beni pek alakadar etmedigi gibi, onlara genel prensipler haricinde vere- veya alabilecek hicbir sey yok. senin gibi ne dogrulari hegemonyam altina alacak ve nede kütüphaneleri dolduracak din/devlet anlayisini tek makaleye sigdiracak degilim. niyetim namütenahi yanlislar icinde biricik dogruyu bulmak. elestiriyse bunun ugrunda isleyen tasfiye metodum.
yanlislardan münezzeh tek allahtir! kandilin mübarek olsun, vesselam |
Emin olun yalnızca Almanya çapında
değil dünya çapında ne bok olduğunuz ortaya çıkacak.
Ben bu sitenin ne kadar tehlike dolu olduğunun farkına vardım. Bütün bildiğimi bu site hakkında iç işleri bakanlığının uzamanları ile kesinlikle paylaşacağım. Bir daha böyle bir yuazıyı kesinlikle bu sayfalarda yazmayacağım. Bu bir tehtit falan değil artık, yalnızca burada sivil bir devletin günlük yaşamında nelerin döndüğü hakkında ( din ve islam adı altında) benim bildiğim açıklamaları olacak. Bunu tüm uyarılara rağmen sizler yarattınız ve büyük bir tehlike ile oyun oynamaktasınız... Benim açımdan vaybee denilen bir muğlak yapı bitmiştir... |
Ayrıca tüm girişimlerinize rağmen,
Benim fest plateme girme girişimleriniz sürekli başarısız oldu.
Çünkü tüm önlemlerimi en uzman teknikerler ile zamanında aldım. Harflerimin bir kısmının, yada çoğunun çıkmamasında o önlem tekniğinin her saniye sürekli girişimde bulunmasınında bir payı var... Ben yalnızca hem szlerden büyük ölçüde son yaptıklarnızdan tiksindim, hem de sizler PARALEL gurupların bir değişik AVRUPA versiyonlarını İslami cemaat olarak yarattığınızı bana kanıtladınız. Ve çok tehlikelisiniz kökten dinci olarak!!!!!! |
Tüketiciyi koruma bakanı Renate
Kühnast, Eski Berlin Adalet senatörü Volfgan Vieland, Baralor birliği başkanı Eggert hakında yazdığım olumlu yazıları yarım gün içinde neden yok ettiğinizin hesabınıda vereceksiniz.
Benim hiç acalem yok bu konularda şu hükümet önce bir kurulsun... Bunun dışında Droge satıcılarına karşı karşı çıkan kadınların ve anaların yazılarının neden yok edildiğinide ayrıca açıklarsınız Kripoya... |
ben bunu daima yapmaya calisan biriyim..
ama bunu yapmak istemeyenleride kiniyorum! burada öyle küfredenler var yani.
|
millet kandil programlarinda oldugu icin
yazmamis :O)
|
IM VERGLEICH ZU DIR
Habe ich eine MEINUNG..... ein System ein Programmm...
Ich fühle mich bestätigt, das du kneiffst und überhaupt keinen Plan hast.... |
das denke ich weniger...
millet sadece 2 saat o Programmda... und der Tag hat noch 22 Stunden über hihi
|
Derin milletin nabzı kandillerde atıyor
Bütün camilerimizin Allah"tan bağışlanma dileyen insanlarla dolduğu, yediden yetmişe herkesin birbirini kutladığı kandil geceleri, milletçe gönüllü olarak gerçekleştirdiğimiz en büyük organizasyon.
Çoğu insanımızın, "üçaylar" diye adlandırdığı Recep, Şaban ve Ramazan aylarında idrak ettiğimiz kutlu geceler, milletçe gerçekleştirdiğimiz büyük bir "gönüllü" organizasyona sahne oluyor. Dindar olan ya da olmayan onmilyonlarca vatandaşımız, kandilleri, İslam"ın ruhuna uygun bir şekilde geçirmeye çalışıyor. Camilerimizin dolup taştığı mübarek gecelerde, bir çok müslüman, günlerini oruçlu geçiriyor, geceleri ibadet ve dua ediyor. Yediden yetmişe hemen herkesin birbirlerini kutladığı kandillerde, biraraya gelme fırsatı bulamayanlar, telefonla ya da telefon mesajlarıyla, güzel dileklerini sevdiklerine ulaştırıyor. Evlerde kandil sevinci Bir çok evde kandil gecesi heyecanı bir gece evvelden başlıyor. Bir çok evde, o günü oruçlu geçirmek için gece vakti sahur sofrasında biraraya geliniyor. Gün içinde bir yandan akşam iftar için hazırlık yapılırken, diğer yandan da komşuya dağıtılacak kandil lokmaları hazırlanıyor. Akşam iftardan sonra, ev halkı, geceyi dua ve ibadetle geçiriyor. TV kanallarının hazırladığı kandil programları da, evlerde büyük bir ilgiyle izleniyor. Kandil simitleri de, kandil geleneğinin sevilen bir yanını oluşturuyor. Akşamları, özellikle evlerde, kandil simitleri ikram ediliyor. Bir çok işyerinde de, iş sahipleri, çalışanlara kandil simiti dağıtıyor. Anadolu"da, özellikle kırsal kesimde, komşular birbirlerine yağda kızartılmış hamurdan yaptıkları lokmalar ikram ediyor. Camiler dolup taşıyor Kandil geceleri, yurdun dört bir yanındaki 80 bine yakın camilerde de büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Bütün camilerimiz, Allah"tan bağışlanma dileyen onmilyonlarca insanla doluyor. Camilerde, akşam namazından sonra vaazlar ya da Mevlid-i Şerif"lerle başlayan kandil programları, yatsı namazına kadar sürüyor. Kandil gecelerinde, camilerde 20 milyona yakın insanın toplandığı tahmin ediliyor. Bu rakam, Ramazan"ın 27. gecesinde idrak edilen Kadir Gecesi"nde en az iki katına çıkıyor. Eğlence hayatını da etkiliyor Toplumda "dindar" olarak tanınmayan müslümanlar da, kandil gecelerinde günlük hayatlarına çeki düzen vermeye özen gösteriyor. Her gün içki içenler bile, kandil gecelerinde içkiyi terkediyor. Kahvehaneler, diğer günlere göre sakin bir gece geçiriyor. Eğlence yerlerinin çoğu, sahipleri tarafından hiç bir zorlama olmaksızın kapatılıyor. İçki ve kumar sektörü, kandillerde durgun bir 24 saat geçiriyor. SMS"ler hatları kilitliyor Kandilleri kutlamak üzere gönderilen cep telefonu mesajları, dijital çağın, kandillere kattığı bir renk olarak büyük rağbet görüyor. Kandiller, dünya SMS piyasasında Türkiye"yi nüfusuna oranla üst sıralara taşıyor. Bütün dünyada bir ay içinde toplam 24 milyar SMS gönderilirken, Türkiye"de, kandiller sebebiyle aylık ortalama 1,5 milyarı buluyor. Yıl içinde gönderilen mesajların yarıdan fazlası kandillerin birbiri ardınca geldiği üçaylarda gönderiliyor. Kısa mesaj içerikli internet sitelerinde, her bir kandile özgü yazılmış binlerce özlü söz yer alıyor. Her geçen gün yenilerinin eklendiği bu sözler, içerik ve anlam açısından da gitgide zenginleşiyor. Birinden alınan mesaj, başkasına gönderilirken yeni ifadelerle anlam bütünlüğü kazanıyor. Cep telefonları aracılığıyla elden ele dolaşan kâfiyeli ve şiirimsi sözler mâni kültürünün sanal alemde yeniden doğmuş bir parçası olarak nitelendiriliyor. Gurbetçilerimiz de kutluyor İslam dünyasında en çok Türkiye"de rağbet gören kandil geceleri, Türkler"in yoğun olarak yaşadığı Avrupa ülkelerinde de hayatı etkiliyor. Gurbetçiler, kandil gecelerinde bulundukları bölgede kurdukları derneklerde özel kutlamalar yapıyor. Türkiye"den yayın yapan Televizyon kanallarındaki programları izliyorlar. Kadir geceleri bayram gibi Bütün bu kandil kutlamaları, Ramazan"ın 27. gecesinde idrak ettiğimiz Kadir gecelerinde doruk noktasına ulaşıyor. Özellikle İstanbul, Bursa, Edirne, Konya ve Urfa"da yoğun bir "Kandil trafiği" yaşanıyor. Civar şehirlerden, İstanbul, Edirne ve Bursa"daki cami ve türbelere akın eden müslümanlar, Kadir Gecesi"ni bir bayram atmosferinde kutluyor. İstanbul"da, Eyüp Sultan, Hırka-i Şerif, Sultanahmet, Fatih camileri arasındaki bölge, ziyaretçilerle dolup taşıyor. DUALAR SMS"DE İnternet siteleri, kandillerde ve bayramlarda gönderilmek üzere, hazır mesaj servisleri bile yapıyor. İşte, bu mesajlardan birkaçı: Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammet"i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice kandiller. Sen öyle bir insan ol ki akıllar dursun, sen ona buna değil Allah"a kulsun. Ziynetler içinde parlayan bir nursun, senin gibi bir dostun kandili mübarek olsun. Rabbimden çiçek istedik kırları verdi, ağaç istedik ormanları verdi, su istedik denizleri verdi, dost istedik bu numarayı verdi. Kandiliniz mübarek olsun. Mevlit Kandili Beyaz bir gül gönderiyorum, yaprağında mutluluk, dalında sevgi, kokusunda Hazreti Muhammed, renginde nur var kalbiniz nurla dolsun. Mevlit Kandiliniz mübarek olsun. Fani dünyanın padişahı değilim. Gönül hırkalarını yamar giyerim. Dostlarla ağlar, dostlarla gülerim. Siz sevdiklerime, iyi kandiller dilerim. Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler başucunda olsun, güneş öyle bir gecede doğsun ki Duaların kabul, kandilin mübarek olsun. Gül bahçesine girenler gül olmasa da gül kokarlar, kainatın en güzel gülünün kokusu üzerinizde olsun. Kandiliniz mübarek olsun. Yakınlık ne mekanda ne zamandadır sadece eller yukarı kalktığında aklına gelenler yakın olduklarındır kandiliniz mübarek olsun. Bazen yenik düştük zamana, esiri olduk anlamsız koşturmaların ve fakat adını yüreğimize yazdığımız dostlarımızı hiç unutmadık. Kandiliniz mübarek olsun. Kalpler vardır sevgiyi paylaşmak için, insanlar vardır dostluğu yaşatmak için kandiller vardır kutlamak ve af dilemek için. Kandiliniz mübarek olsun. Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla"ya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç çünkü bugün kandil, kandilin mübarek olsun. Bin aydan daha hayırlı bu mübarek Kadir gecesinin büyüsüne kapılmanız dileğiyle kandiliniz mübarek olsun Mevla çekirdeğe orman gizlemiş, yılanın zehrine derman gizlemiş, tahıl tanesine harman gizlemiş, mübarek gecelere cennet gizlemiş, hayırlı kandiller. Binlerce çiçek var, gül başka, milyonlarca insan var ama dost başka, milyarlarca gün var ama KANDİLLER başka, REGAİP KANDİLİNİZ mübarek olsun. Acı ve hüzün yıldızlar kadar uzak, mutluluk gözbebeği kadar yakın, umutlar gerçek, gerçekler mutluluk, mutluluklar sonsuz, dünya hayatınız ve ahiretiniz, saadetiniz olsun. <a href="redirect.jsp?url=http://www.yenisafak.com/g04.html" target="_blank">http://www.yenisafak.com/g04.html</a> |
cumhuriyet kutlamalarini
neden evde tek basiniza kutlamiyor kameralar karsisinda kiravat ve mini eteklerlen hava atiyorsunuz hmmmm :O))))
ne demistim sana alaman pasaportuylan milliyetcilik havasi atma burda hahahahahahaa |
AuuuuAuuuuu Auuuuu Avvv Auuuu
he he he he ehee hrrrrrrrrrrrrrrr?
|
hrrrrrrrrrrr o.T.
ohne Text
|
HRRRRRRRRRRRRR o.T.
ohne Text
|
HRRRRRRRRRRRRR o.T.
ohne Text
|
ben o dilden anlamiyorum dostum :)
bizim orda söyle derler
Aygira ite puta güvercine puta tapmiyacaksin :O))) kurtcu selamlarimlan........... |
3-5 sapik düsünceli insanlari bu mübarek
günde görmemeye ne dersin.. bende onun icin yatarken ne yazdilar bir bakayim dedim :O)
yine sapitmissiniz :O) |
sapikligini yine gösterdin..
göster hadi bakayim sex pratikleri nerdeymis.. yoksa konusma dedik.. ama göstermeden konusmaya devam ediyorsun!
bilenle bilmeyen bir olmaz tabiki.. onun icinde sende bilenlerle bir degilsin! ;O) birde surada kildigin namazi hadissiz tarif etsene.. ne zaman ne yapiyorsun, detayiyla :O) kendi elinden lütfen :O) |
Bu yaziyi bi kac arkadasa hediye ediyoru
:)))) insaallah anlasilir aradaki farklar!
------------------------------------ Ahmet F. Yüksel "Akıl ve zeka ile ilgili söylenen pek çok söz var, işte birkaçı: ""Bir günah işleyen kimsenin aklı, geri gelmemek üzere gider.""(Hadis) “ Akılsız başın cezasını ayaklar çeker ” “ Yâ Ali, sen Allah’a aklın ile yaklaş.” ( Hadis ) " Başkasını anlayan zeki; kendisini anlayan akıllıdır" “ Aklı kıt olanlar...” “Aklımızı kullanmadan, becerilerimizi ortaya koymadan yaşamın ne anlamı kalır ki?..” Birey, aklı veya zekâsıyla sorumlu tutulur, çevresine, ailesine, yaşadığı topluma olan görevlerini bu özellikleriyle yerine getirir. İnsanlar arasında yardımlaşma ve dayanışma onlar sayesinde gerçekleşir, değerlendirmeler yapılır. Ebeveynler, çocuklarının akıllı ve zeki olmasına özen gösterirler. Aklın ve zekânın yetersizliği nedeniyle bunalıma girip kendi hayatlarına son vermek isteyen, dini terbiyeden yoksun bir yığın insanın varlığına tanık olmuşuzdur. Akıllı ve zeki olmayanın yaşam alanı da sınırlı gibidir. Bazı insanlarda akıl, bazılarında ise zeka ön plândadır. Kimilerinde ikisi birden mevcut iken, pek çoğunda ikisi de bulunmaz. Değerli dostlarım, Aklın /zekânın eserleriyle dolu bir evreni seyrediyoruz. Aklın uzanmadığı yer yok gibi, kısacası yaşamın her noktasına yayılmış durumda. Komut verilerek harekete geçen araç-gereç sayısında bir hayli yükseliş var. Akıllı robotlar, akıllı füzeler, bombalar, akıllı arabalar, akıllı müzik setleri, buzdolapları akla gelen ilk örnekleri. Teknolojideki bu yapılanma kısa vadede oluşmadı. Uzun süreli çalışmaların ürünü ve tümüyle bir sistemin eseri. İnkâr etmek mümkün değil. Ancak mevcut veriler, bu iki soyut kavramın farkını da ortaya koyuyor. Akılla zekânın tarifini ve değerlendirmesini yapmaya çalışanlara yardımcı olalım. Belki ikisi de aynı şeymiş gibi görünüyor, ancak değil. Arada ince bir hat var. Akılda sonsuzluk, zekâda ise sınırlı bir ölçüt var. Bunu fark edebilmek için ise akıllı olmak gerekli. Zeki insanın bu sınırı algılaması kolay olmuyor. Birtakım problemleri çözebilmek için zekâ yetmez, "akıllı" olmak şart. Zekâ, oldukça mekanik, hesaba kitaba dayalı bir işlem yeteneğidir. Maddeye dönük bir histir. Dikkat edin, behimi (hayvani) zevklerin başında hep zekâ vardır. Ömrü kısadır. Karşılaştığınız bir sorunun üzerine bu yapılanma ile gidiyorsanız, bilmelisiniz ki zekânızla hareket ediyorsunuzdur. Ayrıca zekâ, kısa vadeye dönük pratik buluşları öngörür. Akıl ise uzun süreli, eni konu değerlendirilerek, sisteme dönük bir işlevin faaliyete geçmesi şeklinde tanımlanır. Akıl, kişilik ve toplumsal değerleri/problemleri çözümlemede kendini gösterir. Zekâ, problem çözme yeteneğiyse, "akıl", o yeteneğin kullanılış biçimidir şeklindeki düşünce tarzı, kısmen de olsa doğrudur. Özetlemek gerekirse şunu söylemek daha mantıklı olacaktır: Akıl, sorunları uzun dönemde süzgeçten geçirerek çözer ve kalıcı olur. Zekâ ise, kısa vadeli olarak bu problemlerin üzerine gidip bitirmeye, neticelendirmeye çalışır. İnsan onuruna yakışan bir şekilde yaşamak istiyorsak, akılla zekâyı birbirine karıştırmamaya özen gösterelim. Yoksa kafalarımız iyiden iyiye karışır. İnsanoğlu her duygusunu gizleyebilir. Ancak bu örtünüş yine onlar sayesinde gerçekleşiyor." |
Buda bedava
Yukaridaki yazi acaba onu oraya kopyalayan arkadasin manitigina yatkin oldugu icinmi oraya kopyalandi yoksa sebebi nedir anlamadim. Sayet O"nun mantigina yakin oldugu icinse pek söz sarf etmek istemiyorum.
Ümitsiz vaka:-) Ben akil ile zekanin bir baska tanitimini getiriyorum. Dogma haline getirmeden, kimseyi zorlamadan herkesi düsünmeye davet ediyorum. Üstteki yazi ile bunu mukayese edin. Sanirim akil ve zekanin sinergisi hakkinda daha bir cok düsünce/yazi vardir. Siz siz olun, size en yakin olani benimseyin. Yukardaki arkadasin yaptigi gibi bir yerlerden bir seyi kopyalayip, sadece o tanim dogru imis gibi yaparak degil: Zeka ve Akil sinergisinde benim bildigim: "Akil alternatifleri yaratmak, zeka ise bu alternativler icinden en dogrusunu secme yetenegidir". Akil ve zeka ayri olarak düsünülmemelidir. Basari/mutluluk/amaca varis cabasinda, yasam kavgasinda ikiside gereklidir. Saygilar |
senin devlet anlayisinla koverzasyon anl
ayisin hic bir yerde yazmiyor :O)
|
buda benden
yukaridaki yazinin sadece bir kismini okumussun gibi bir intiba yarattin bende.
lakin yazida senin söylediklerini de bulmus gibi birsey algiladim ben. simdi sen kendi düsüncelerinin mantigina uyup uymamasini sorguladiginda yazin biraz anlamsiz oluyor. dogrusu merak ettigim hicbir örnegin olmadan kendiliginden yaratabilirmisin sen? yani aklini ve sadece aklini kullanarak? bu Hz. Isa"nin daha besikte iken konusmasina benzer. Sen bunu aklin ile becerebilirmisin? Akl etmek iste bu evreni icindekilerini olusumunu ve varligin gayesini idrak etmektir. etmiyorsan akl etmiyorsun demektir. |
bre cahil
yalniz yapilan ibadetin daha efdal olduguna dair delilin nerdedir?
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 17:26 Uhr. |