![]() |
Selam Enis! o.T.
ohne Text
|
hic gülecegim yoktu, HAHAYYYYY :O)
yahu, bende vaybeenin cogu uygulamasini sevmiyorum, ama böyle cocukca hareket edenini ilk defa görüyorum galiba :O)
ilk olmasa bilene baya cocukca :O) STOP! sen gercekten dedigin kisileri taniyorsan git söyle durma.. yalan söylemeden onlari harekete gecirecegini zannetmiyorum. ondan sonra zaten dogrular ortaya cikacak. OZAMAN vaybee"de hem senden hemde o kisilerden gazetelerinden özel bir ÖZÜR talep edecektir. STOP! birde tazminat davasi acmalarini tavsiye ederim.. yalan dolanlarla is cevirenlerde cezasiz kalmasin :O) STOP! VAYBEE bu parayi lütfen muhtac, kimsesiz cocuklara bagis etsin! STOP! el-kaidenin ne oldugunu herkes biliyor, senin ne yazdigin degil, senin cogu yazdiginda cocukta yazilar oldugu icin, belki o yazida birde baskalarini katmissindir isin icine.. kim kirmizi etmisse o yazini iyi etmis!!! STOP! simdi bunu yazdim diye bana KRIPOmu gelecek? hosgelsinler :O) evime.. cayimi icmeden yollamak istemem onlar, bizim dinimizde kültürümüzde misafirlere saygi vardir :O) STOP! romanin ROMANLARINA baya kahkaha ile güleceklerinden kuskun olmasin :O) STOP! fazla stopladik galiba, olsun STOP! :O))))))))))))))))))))) bana cokca camiye gidiyormus gibi davrandinda, senin vaybeeye (internete) cok katilip kafayi yemis olabilme ihtimalin cok yüksek, yazilarindan anlasilan BU :O) STOP! beyaz önlüklü amcalara selam söylersin :O) STOP! bu kadar "STOP!" yetsin artik.. STOP! :O)))))))))))))))))))) |
Isiga dogru seni unutmus degil
sanada cok tesekkür ederim.....
Haksizliga ugradigimda verdigin Destek icin cok sagol..... Gercek anlamda Demokrasiyi Sosyo-Kültürel hayati kavramis insanlar hele hele bu Forumda cok az gercekten :)))) O yüzden bleib soooo... das ist der Rechte-WEG |
Niye bu kadar heyacanlandın??? o.T.
ohne Text
|
Ben söyliiimmm... Demokrasinin islemesin
den korkuyor....
Veeeeee Demokrasi isliyorrrrrr... Haksizliga ugradigimizda haklarimizi kullanmasini bilrisek, derdimizi anlatmasini bilirsek, o zaman sonuc aliriz ve istedigimize evrensel haklar cercevesidinde ulasiriz... Nacak heecanlananlar Demokrasi disindaki akimlari destekleyen ve DINI Terör DINiymis gibi gösterenlerdir |
Elbet ki Enis! o şahısda günü geldiği
an, hukukun üstünlüğünü ve demokrasinin onuda koruyabileceğini kavrayacak.
Gönül ister ki onu kavrayasaya kadar başına bir bela almasın... |
Yemin billah bir daha buraya bir tik
bile basmazdim! Seni degilde Talibanlari tercih edenlerin, demokrasiyi degilde kör karanligi tercih edenlerin mekaninda bulunmak bana göre degil. Cünkü gercekten haksizliga ugradin. Taliban ve kerio denen .......... wollen wir das Mäntelchen der Heiligkeit drüber stülpen..... vaybee kullanicilari bana akil almaz hakaret ettiler. Gercek hayatta analarindan emindikleri süttü burunlarindan kan ile karisik getirirdim amaaaa...neyse genede ben bir sey demedim. Internet olsun olmasin YA OLDUGUN GIBI GÖRÜN YA DA GÖRÜN DÜGÜN GIBI OL!!! Gercek hayatta bir IsigaDogru onlara elbette anya ile konyayi gösterir. Esek esek olduktan sonra semer vuran cok olur....Ama genede terbiyemi son had safhada bile bozmamistim. Onlara yazmayi dogru görenler varsa o zaman Sana yazma hakkini haydi haydi vermeleri lazim.
|
ne heyecani :O) baya güldüm :O)
benim kapim herkese acik abisi :O)
isterseniz sizde gelin.. he alpi birde o kadar kitabi "KAYNAK" olarak göstermisti.. onlarida bir getirsin ve bana kitaplarda o sayfalari göstersin.. :O) yani onda varsa tabiki :O) cok sakacisiniz :O) hic sirke katilmayi düsündünüzmü? "BELIRSIZ TRIO".. mükemmel bir isim olur :O) |
Denemesi bedava!!! o.T.
ohne Text
|
dini terör dini gibi gösteren kim acaba?
bunu bush demiyormu? karsisindada blair var, oda bir dine böyle bir sey isnat edemeyiz diyor.. bir avrupalidan alin cevabinizi :O)
|
Sen ya çok kurnazsın, yada büyük bir
ahmaksın.
Halen ciddiyetin bile farkında olamayacak kadar ahmak... Beni iyi tanı bu konuda şaka yapmadığımdan emin ol!!! |
Taliban!!! Be careful
man sollte nicht mit Steinen werfen, wenn man selbst im Glashaus ist. Du bist selbst permanent rund um die Uhr bei vaybee und dennoch unterstellst Du anderen hier anwesenden eine Parallelrealität zu führen. Buharinin hadisleri ve putperestligin getirmis oldugu geri zekalilik Seni tam on ikiden vurmus. Bir de kitap okuyor bakin su catlaga ;-))
|
ehli kitap kimdir? kac gruptur?
ve geceleri kalkipta hangileri secdeye kapanir :O)
bir hadislere bakalim isterseniz :O) ama hadise bakmadanda cevabiniz cok farkli olmiyacak.. ama yalan söylemeyi birakin artik :O) |
ne bedavasi, caya para öderim, suya ve
onu isitacak enerjiyede.. onlara özel pisküvide hazirlarim :O) buna masrafmi denir :O)
|
Dünyada sadece HUKUGUN ve DEMOKRASININ
insanlari koruyabilecegi kesindir... sanirim bunlar onu hic bir zaman anlamayacaklardir... benim bunlarda umudum yok...
Ammamaaaa yeni nesiller öyle degil... Zaten Prof. Osman Ates dedmisti... ya DININ Orijinaline geri dönülecek, yada DINISZ olunakcak |
sen bence git anlat kime ne anlatacaksan
:O)
burada antidemokrat girisimde olan bir kisinin bile oldufunu zannetmiyorum :O) onun icin AHMAK olarak siritip kalan üc kisi kalacagini zannediyorum :O) |
yeni nesil dedinde :) o kac yasinda :O)
ohne Text
|
Cok Basit.. Cihadi deforme eden
DIN adina insanlari kesen Arap Alemi... Kuran Adina Rejim yapan Iran Alemi..
Ataom Bombasi üterip Islam Alemine vermeye kalkan yine Iran Alemi... Cehalet icinde yatan Arap Alemi.. Tek dünyada Islami ayakta tutan ve gercek anlamda koruyanda sadece TÜRKIYEDIR.... |
Enis Senden bir ricam olacak!
Lütfen Türke yazarken imlana ve yazdiklarin kelimelere biraz olsun dikkat et. Bak bende burada diplpmarbeit yazar gibi yazmiyorum. Hatta nasil tuslara basiyorsam öyle birakiyorum ama hemso, miro, kiro, looo gibi Türk olmayan ve asli gayri Türk olan kelimeleri sana yakistiramiyorum. Gün gelecek ez gurbaney mi diyeceksin? O dilden konusan cok kisi var ve hatta gün gectikce cogaliyor. Kücük ibolar, kücük onurlar, kücük emrahlar, kücük beyinler gibi bir lehce kullanmamani diliyorum ve rica ediyorum. Bu kücükler daima hep kücük kalacaklardir. Bunlara lüften özenme. Diyarbakir"da hangi sokakta olursa olusun bir tas atsan köse basinda bekleyen bir kücük ibo"nun kafasini yararsin. Ama satranc oynayan, güzel sanatlar bölümünde egitim gören kiz ya da bir oglana rastlayamazsin. Ben Senin hemserinim ama hemson olmak istemiyorum ;-) Aradaki farki galiba aktarabilmistirim sana.....
|
Islam hadisi essas almaz!
Tek istisna Kuran"i Kerim"dir. Kuran ayni zamanda Islamin ilk ve son sartini olusturur!
|
Kuranmi gecerlidr yoksa HADISMI
Hadislerin ZERRE kadar yükümlülügü yoktur....
Islam ise bir Kelimedir... saaaadece bir KELIMEDIR..... Kuranin kendisi söylüyor EHLI-Kitap... yani Hiristiyanlardan ve Yahudilerden veya tüm Ilahi Kitaplari seven sayan ve okuyan BEN icinde gecerli.... Yani o Ayetler sadece onlari icin degil... tüm Insanlik icin gecerlidir... Yaaaa Reis.... artik bir seyi ögren... Islam, Muhammed, Kuran, Hadis kelimelerini agzinda SAKIZZZZZ yapmakla BESLETEN BEDAVADAN CENNET YOOOOOOOOOOOKKKKKKK Hiristiyanlarda agizlarinda KREUZ, YADA JESUSU SAKIZZZZ yapmislar... Eger onlarda Belesten hidayete ererseler... sende erersin... Eger onlar ermezsen sense ermezsin.... Artik DIN veya Allah olayi inanc olayi degil... HAYATIN VE EVRENIN GERCEGI... ve ICIMIZDE GENETIK OLARAK VARDIR... Olmayan bir sey degilki Allah ve Sunnetullah adini verdigi Sistemi.... varrrr icinde yasiyoruz ve bir parcasiyiz.... yani Allahin icindeyiz Allahin bir parcasiyiz... MECAZI anlamda... Iste o Allah kelimelere bakmaz... YAPILAN SALIH AMELE BAKAR... BITTTTIIIIIIIII |
Korrektur: Türkce yazarken!!! o.T.
ohne Text
|
Asil Islamin RUHU Kurandan cikar
Hadisler ise cogu kez uydurlmustur kiiiiii Unilerdeki uzmanlar sadece 16 tanesinin Kurandaki Ayetlerle korospondieeren ediyor diyorlar... ve öyledirde...
Öyle Ayetler varkiiii... yaaa DELI SACMASI DERSIN |
Eyvallah dostum! Adimi olur ;-) o.T.
ohne Text
|
akil yasta degil basta olur
kaldiki seninle yasit bile olsak yada benden kücük bile olsan.... IDEOLOJI sahibisin..... yani seninle DINDE bir ortak temel anlayisi yok...
O yüzden tartismamiza gerek yok.. ayri ayri DINDENIZ.... bizlerin amaci ancak genclerin bizim anne babalarimiz gibi DINDEN uzak bir Ideiloji yasantisi sürmemeleridir... VE SÜRMEYECEKLERDE..... Ancak Demokratik ve Aydin bir Beyin DINI algilayabilir... Düsün Resül Muhammed bile Sosyo-Kültürel hayati kavradiktan sonra Müslüman oldu... yoksa adami 20 yasinda Reül yapmissin ne cikar... :))) |
Seni hatta cok iyi anliyorum
söz bundan sonra bekledigin sekilde Forumda tartismalara katilacagim....
Amacim assagilayici sekilde degil, viel mehr war das Freundschaflich gemeint und das weisst du auch, dennoch werde ich deine Wünsche beherzigen :))) |
Zaten anlayacagindan emin idim ;-)!!! o.
ohne Text
|
Yeni nesil,
ve onun ile birlikte çağdaş olan nesil 21. yüzyılın nesilidir.
Sen hangi yüzyılın nesilisin? ve bir öğrenci olduğunu düşündüğünü sanan ve olayların vahametini bile kavrayamayan bir ucube olarak? Ben sana söyliyeyim nereye ait olduğunu, gideceğin yere aitsin, yani başına büyük belalar alacağın yere aitsin, ama buralardan bir kişiyi bile yanında götüremeyeceksin o cehennemine!!!! |
o.T.
Hera (ANAM OLUR KENDISI)nin istegi üzerine basma nicki de az önce vaybee tarafindan kilitlendigi icin hera, bu maili su soru ile asmami istedi:
Yildiz hanim, ya birbirinit´zden haberiniz yok ya da kendinizi cok akilli sanip cevrenizdekilerin aptalligindan yola cikiyorsunuz. Bizim bütün nicklerimizi silin arkasindan utanmadan bizimle röpörtaj yapmaya kalkin. From: "Yildiz Turak" <yildiz@vaybee.com> To: "basma" <cemilepinar@hotmail.com> Subject: Interview mit "Müttern ohne Grenzen" Date: Wed, 14 Sep 2005 10:07:03 +0200 >Liebe Cemile von Mütter ohne Grenzen, >gestern haben wir über eure Initiative in Kreuzberg berichtet. >>Berichtet? Ihr habt es aus der BZ übernommen und das nicht mal RICHTIG! Und nach unser protest wieder rausgenommen…oder? Da wir trotz Recherche nicht auf Kontaktdaten von euch gestoßen sind, erfreut es uns um so mehr, dass eine Mutter von euch auf den Artikel auf unserer Seite gestoßen ist, und uns mit Telefonnummer und Email-Adresse zur Verfügung stehen konnte. >>Ich habe doch unser mail adrese und tel.nummer in vaybee veröffentlicht.Du brauchtest nur anzurufen oder mailen,nicht mir sondern mütterohnegrenzen@hotmail.de genau so wie hier unten steht! >Wir würden gerne in einem weiteren Zusammenhang auf euch aufmerksam machen: Als Redakteurin von Vaybee! würde ich gerne eurem Projekt einen größeren Raum einräumen und in Form eines Interviews euer Projekt vorstellen. In diesem Fall schicke ich euch Fragen per E-Mail zu, so dass ihr Sie mir beantworten könnt. In diesem Interview habt ihr Gelegenheit, euer Projekt selbst vorzustellen, und uns mehr über Hintergründe, Entwicklung und Ziele zu sagen. Ich denke, als deutsch-türkisches Portal können wir sicherlich auch dazu beitragen, dass vor allem in Berlin viel mehr Türken auf euch aufmerksam werden. >>Das habt ihr schon in dem ihr unser nicks gelöscht habt!Hera7..hanah..usw..wir glauben an euer gerechtigkeit nicht,euer objektivität nicht! Wenn ihr einverstanden seid, würde ich das Interview bis Ende der Woche vorbereiten, so dass es noch nächste Woche auf unseren Seiten zu lesen ist. >>Das wäre für uns eine schande bei euren Seiten zu erscheinen! Ihr könnt doch weiter von anderen Medien über uns berichten nur sei doch wenigstens dabei "ehrlich und objektiv" Mütter Ohne Grenzen Hera7 Liebe Grüße Yildiz Turak Redaktion Vaybee! Hausanschrift: vaybee.com AG Scheidtweiler Straße 69 50933 Köln Deutschland Tel.: + 49 (0)221 540 29-24 Fax: + 49 (0)221 540 29-99 yildiz@vaybee.com www.vaybee.de ___________________________ -----Ursprüngliche Nachricht----- Von: basma [mailto:cemilepinar@hotmail.com] Gesendet: Dienstag, 13. September 2005 23:43 An: Yildiz Turak Betreff: Kommentar Vaybee! Artikels seite = <a href="redirect.jsp?url=http://www.vaybee.de/servlets/NetCommunityPersonalize?nick=basma&sessionid=74910 44444605283311&nh=1&path=tuerkisch/channel/news/news_77441.html" target="_blank">http://www.vaybee.de/servlets/NetCommunityPersonalize?nick=basma&sessionid=74910 44444605283311&nh=1&path=tuerkisch/channel/news/news_77441.html</a> name = basma note = antwort = veroeffentlichen = on Anschreiben = Sinir tanimayan analardan biri olarak,tüm berlinli analara cagri: Her pazar günü kottbussertor meydanindayiz...secim günü olan 18 eylülde secim sandiklari acilan yerlerde olacagiz. Ayrica her cumartesi saat 22 de bulusuyor sokaklari parkalari karanlik köseleri aydinlatiyoruz! bize yürek veren tüm analari omuz vermeye cagiriyoruz! Iletisim:Muetterohnegrenzen@hotmail.de Tel:0160358475 Gelmek isteyip te hangi nedenden olursa olsun gelemeyen analr yada sorulari olan herkes biz bu yolla ulasabilir. COCUKLARIMIZ ICIN HERSEY DEGER! |
Söz ete dönüsecek demistik Alpi
Ve söz ete dönüsmesi icin yola ciktik...
Biliyorum ki yanimizdasin Alpi! Kacamazsin :) Yaw ben binbir surat gibim oldum. Bu arsizlar hem nicklerimizi siliyor hemde bizden röpörtaj istiyor...hemdi adimla yazamadim az önce Basma yida kapadilar alpi. Ödünc nicklerle sanalda savasa devam! Realde nasil olsa sokak cocuguyuz:))) |
Bak sen! Yazı aşağıda o yazı için yazdı,
ğın parağrafta yukarıda kendi yazının içinde çok ilginç, bu yazı için gelen tepkiyi bulmak hiç de zor değil daha önceki yazım bölümlerinde sen ateşle oynuyorsun üç kuruşluk aklın ile.
AYŞE ÖNAL Dünya Vatandaşı Terör El kaidenin savaşçısı da kurbanları da dünya vatandaşlarıdır. Ona etnik veya bölgesel muhalefet örgütü muamelesi yapamazsınız. Yaparsanız kurbanı olursunuz. El Kaide’nin Bildirisi Londra merkezli El Kuds El Arabi gazetesi 17 Kasım 2003 günü İstanbul’da ikinci cehenneme çeyrek kala El Kaide’den bir mektup aldı. Dünyaya yazılan bu mektupta; - Sinagog katliamının El Kaide"nin Ekim 2001"de ABD tarafından Afganistan"da öldürülen komutanı Şehit Ebu Hafız El Masrin’in ismini taşıyan Türkiye şubesince yapıldığı, - Türkiye sinagoglarına İsrail gizli ajanlarının bulunması nedeniyle saldırıldığı, -Dünyanın her yerinde patlayıcı yüklü araçlarla bombalama eylemlerine devam edeceği, -İngiltere, İtalya, Avustralya ve Irak’a asker gönderecek olan Japonya’nın şiddeti, despot başkentlerinin göbeğinde kendi gözleriyle görecekleri, -Bağdat, Riyad, İstanbul, Cerbe, Nasıriye ve Cakarta katliamlarının başlangıç olduğu, - Amerikan istihbarat örgütlerine çevirmenlik yapan Arap tercümanlarla dolup taşan Riyad’ı bombalamakta çok haklı olduğu, -Kamuoyu şiddeti, kendi gözleriyle çağın diktatörünün başkenti Washington"da görünceye değin katliamların sürdürüleceği, -Katliamların Yahudilere ve Amerikalılara karşı verilecek acı darbelerin bir başlangıcı olduğu, -Bin Ladin"in son sesli mesajında ABD"nin içinde ve dışında saldırıların durmayacağı konusundaki uyarıları hala anlamak istemeyenler olduğu, -İstanbul katliamlarının altın fırsat olarak değerlendirilmesi, - Mesajın doğru anlaşılması ve Türkiye’nin, İslam ve Müslümanlara karşı yapılan ittifaktan çekilmesi -Şayet laftan anlamıyorlarsa, ölüm arabalarının bunun üstesinden pekala gelebileceği yazılıydı. Nitekim ertesi gün İstanbul yeniden cehenneme döndü. El Kaide Ne İstiyor? Aynı bildiride El Kaide’nin Washington"dan istediği koşullar - Terörle savaş adı altında İslam ve Müslümanlara karşı açılan savaştan vazgeçilmesi, - Kudüs ve Keşmir dahil bütün İslam topraklarının Yahudi ve Amerikan pisliğinden temizlenmesi -Küba körfezindeki Guatanamo üssünde bulunan tutukluların serbest bırakılması - ABD"de hapis yatan Mısır İslam Cemaatinin manevi lideri Şeyh Ömer Abdurrahman"ın serbest bırakılması olarak sıralanmıştı. Ayrıca bildiriye oldukça küstah bir davette not edilmişti; - El Kaide örgütüne bağlı milisler Mezopotamya topraklarında düşmana karşı sabırla direnen diğer milislerin yardımına koşmak üzere Irak"a çağrılıyorlardı. El Kaide’nin Farkı Nedir? El Kaideyi diğer terör örgütlerinden ayıran en önemli özelliği ilk kez ümmet organizasyonunu inşa etmiş olmasıdır. El Kaidenin kimseyi ikna etmesi gerekmez. İslam dininin içinde bulunduğu koşullar nedeniyle zaten pek çok Müslüman genç, doğal ikna halindedir. Medeniyetin karşısında Müslüman ülke rejimleri tarafından da aşağılanan yoksul, umutsuz Filistin bölgesel cihatçıları yok. El Kaide’nin bizzat petrol milyarderi Müslüman burjuva küresel cihatçıları var. Örgütün geniş ve doğal bir şubeler zinciri mevcuttur. Gün geçtikçe güçlenmektedir. Çeşitli köklerden gelen İslami şiddet örgütleri muzaffer El Kaide ile homojenleşmektedirler. Hedefi ise devletler kadar yukarda tarif edilen özellikleri taşıyanlardır. El Kaide üyeleri için Yahudileri ve üzerinde haç bulunan herkesi öldürmek dini bir borçtur Irak ve Afganistan"daki Kızılhaç temsilcilerine karşı yapılan katliamlar bu mantığın sonucudur. “Terörist olmayan herkes terörün kurbanıdır.” İstanbul El Kaide bombalarıyla cehenneme döndüğünde Londra’da Başbakan Blair böyle söylüyordu. Oysa El Kaide, terörü kaynağını evrensel bir dinden aldığı için bizzat teröristi de terörün kurbanıdır. E l Kaidenin Düşmanı Kimdir ? Düşman Yahudilerin yönettiği Batı"dır: "Yahudileri baskı altında tuttukları için dünya halklarında bir suçluluk duygusu uyandırmak ve Yahudileri kovuşturmanın herkesçe suç sayılmasını sağlamak için Yahudiler sosyalizmi, komünizmi, demokrasiyi ve insan haklarını icat ettiler." diyen Malezya"nın eski Başbakanı Mahathir İKÖ zirvesinde düşmanın kim olduğunu son derece açık olarak işaret etmiştir. Yahudilerin, Hıristiyanların, Fas, Suudi Arabistan ve Türkiye"de yaşayan "Batılılaşmış" Müslümanların tamamı düşmandır. Türkiye, İslam ile batı medeniyetini buluşturan tek Müslüman ülkedir. Ortadoğu"daki diğer ülkeler için bir modeldir. Sadece bu nedenle Türkiye"nin istikrarsızlaştırılması, El Kaide"nin acil öncelikleri arasındadır. El Kaide’nin Yapısı El Kaidenin bir adı da "Yahudi ve Haçlılarla Mücadele İçin Bütün Dünya İslam Cephesi"dir. Şahadet yani hayatını Allah’a bağışlamak İslam dininin en kutsal mertebesidir. El Kaide’nin çok sayıda müstakbel şehide sahip olması bir yana, dünyanın dört yanında henüz ona ulaşamamış ama her an ulaşabilir müstakbel şehitleri de göz ardı edilmeyecek kadar çoktur. El Kaide"nin yerel koşullara uydurulmuş modeli olarak yapılanmış örgütleri basın eliyle mazur ve mağdur görülmektedir. Böylece Aysbergin altını fark etmek için çarpışma anı beklenmektedir. Yine basın eliyle şiddet yanlısı İslam gruplarına büyük güçlerin, dinsiz veya Batı taraftarı kategoride bulunan Müslüman ülkelerin vurulmasının hak olduğu özendirilmektedir. Böylece İslam şiddeti ümmetin Yahudi ya da Hıristiyan kafirlerden ve kafir rejimlerden kurtarılması gibi çok kutsal bir rehberle dokunulmazlık elde ediyor. Böylece çeşitli adaletsiz sosyo-ekonomik koşullardan doğan ve değişik hedefleri olan İslam’i örgütler gittikçe El Kaideleşerek doğal şubeler haline dönüşmekteler. Başlangıçta Yahudi karşıtı İslam şiddeti giderek Müslüman olmayan her şeye düşman bir hale dönüşüyor. Batıya düşmanlık Avrupa ve Amerika"daki demokrasi içinde kök salmış İslami grupların da ortak dili haline geliyor. İşin en ilginç yanı bütün radikaller demokrasinin dayanıklı batı geleneği özgürlüklerinde kök salıyorlar. Küresel mücahitler İslam dünyasının ümmetsel olarak yarattığı aşağılık duygusuna yol açan yenilginin direnişçileri.. Televizyonun Bosna, Çeçenistan, Afganistan, Irak, Filistin haberleri onları küresel din savaşına davet ediyor. El Kaide ile ilişkili ancak hedef belirleme ayrıcalığı olan diğer İslami şiddet örgütleri ise daha da ürkütücü. Orta Doğu sınırlarından çok daha geniş bir şiddet coğrafyasında yerleşikler. Türk kamuoyunun hiç ilgilenmediği ve bugüne kadar en fazla şehit vermiş olan Harkat El Cihad El İslami örgütü Pakistan, Keşmir, Özbekistan, Tacikistan ve özerk Sincan bölgesinde eylem yürütüyor. El Kaide İslam dininin en katı kurallarını benimseyen ve İslam’ın düşmanlarına karşı cihada hazır herkesi bağrına basmaktadır. Müstakbel adaylar minik örgütlenmelerle Amerika, İsrail ve Batı dünyasıyla özdeşleştirdikleri herhangi bir simgeye inanç özgürlüğü içinde saldırabilirler ve kutsanırlar. Eylemlerinde kimlerin öldüğüne ise aldırılmaz. Bu nedenle Bush’la Blair’in daha çok Müslümanların öldüğünü vurgulamaları öfkeyi bilemekten başka bir işe yaramıyor. Mümin katillerin, kurbanlarını seçerken din ayrımı yapmıyor olması küresel bir din savaşı ile karşı karşıya olduğumuz gerçeğini örtmüyor. En hatalı öngörülerden biri Irak işgalinin olmaması halinde El Kaidenin kuzu kuzu oturacağını tahmin ediyor olmaktır. Bu yorum, hiçbir şekilde Irak işgaline taraftar olunduğu şeklinde bir kötü niyet ile algılanmamalıdır. Ancak şunu kabul etmeliyiz ki, özgürleştirilmiş Irak, cihatçılar için eğitim sahası oldu. Irak kaosu İslam’ı şiddet için Afganistan işlevi görmeye başlamıştır. 1991 de tam da bu korku nedeniyle ABD Irak sınırından dönmüştü. Yoksul ve dışlanmış bir Türkiye sınır komşusu Müslüman şiddet hareketinin pençesine düşmek gibi bir kabusla karşı karşıyadır. Küresel felaketin ülkede deki boyutları o zaman anlaşılacaktır. Kuşkusuz çok geç kalınmış olacaktır. Tıpkı El Kaide katliamlarının müsebbibi olarak örtülü biçimde batı ülkelerinin suçlanması ancak El Kaide’yi palazlandırıp beslediği gibi .. Bu bilgi kirlenmelerinin kamuoyu bilincinde ne kadar büyük bir bilinç kirlenmesi yaratacağı hiç hesaplanmıyor. Sinagoglarda kullanılan patlayıcı maddenin şimdiye dek ne Türkiye"deki radikal İslamcılar, ne de Kürt savaşçılar tarafından kullanılmamış olduğunu açıklaması yetmiyor. Unutulan bilgi bu bombaların Irak’taki BM binasına konulan bombayla aynı olmasıdır. Aslında küresel din terörünün hedefi İslam’a uygun bir ümmet kavramından beslendiği için çok coğrafi bir temeli var. Mümin terör yozlaşmış ya da Müslüman birliği kavramına ihanet edebileceği düşünülen ülkelere daha öfkelidir. Barıştan veya insan haklarından söz etmek El Kaide için sadece zayıflıktır. İntihar bombacılarının İslam dinine uygun yaptıkları tek şey, eylemlerini ulusal sınırlara, ortak geçmişe değil mümin ümmete refere etmeleridir. Bu nedenle hiçbir ülke bu küresel şiddet hedefine Türkiye"den daha denk düşmüyor. Türkiye"nin hedef seçilmiş olması, El Kaide"nin Batı"yla savaştığı kadar İslam"la da savaştığının göstergesidir" diyen yazar Robert Fisk çok yanılıyor. El Kaide İslam’ın demokrasi ile anlaşacağını işaret ettiği ülkelere saldırıyor. Bunu doğru tanımlamazsak çareyi de doğru bulamayız. İslam’ın Ankara ile kan davası vardır ve bunu ılımlı İslamcı hükümetin meydan okuyarak önleyeceğini ummak cehalettir. 24 Kasım 2003, Pazartesi |
komedinin bini bir para
ay valla, bu sayfa bir hos olmus. inek sabanindan tut maho agasina, malkocoglundan dünyayi kurtaran adamina, kül yutmaz hokkabaz hocasindan sosyete yalakasi imamina kadar her karakter mevcut gibi. pühh yesilcam ne ki, halt etmis! ama inanin yorgunlugumun üstüne halis rize cayi gibi gitti. yani vaybeenin yerinde olsam bu sayfayi aynen bu haliyle dondurur, aspirin desenli mini mini siselere doldurup binbir derde deva ilaci diye piyasaya sürerdim.
bütün emekleri gecenlere tesekkürler. bu saatde beni güldürdünüz ya, varolun. |
"Allah katinda din Islam" mi degilmi?
Peygamberimizi bize en güzel örnekMI degilmi? Onun emirlerine ve dediklerine itaat Kuranda emrediliyorMU emredilmiyormu? Kuran sadece o zaman icin gecerlimi yoksa ahirete kadar bütün zamani kapsiyarak gecerliMI?
BABAN sana cocukken yalan söyleme, insanlara saygili ol deyipte simdi vefat etti diyelim, o zaman yalan söyleme iznin olup insanlara saygisiz davranma serbestliginmi oluyor? bu babanin sözü icin gecerliyken, Allahu teala Kuranda Peygamberimizin sözü vahydir diyorMU demiyormu? Peygamberimiz keyfine göre konusmazMI yoksa konusurmu diyor? |
hangi uni hangi prof diyor?
söyle bakayim?
|
sen kendin bunlari kontrol ettinmi
hic degerlendirdin mi? yoksa baskalarinin yalancisimisin?
|
Neden cifte Standard uygulaniyor burada
Son yazdigim uzun Mekaleyi neden sildiler... icerisinde küfürmü vardi ???
Icerisinde yalanmi vardi ??? Kimler burada durmadan bizlerin görüslerine yer vermek istemiyor... Benim, Isigadogru, Roman, Alpi... Yani biraz insaf.. bu yapilan resmen cifte standardliktir... Yeryüzünün tüm DIN karsitlari bir araya bile gelse o yazdiklarima karsi bir görüs üretemezler.. cünkü gerceklerin taaa kendisi... o yüzden silindi bunlar bu Forumdan... Kapasitemize ve dünya görüsümüze erisemedikleri icin, cevap veremiyorlar.. en iyisi bunlari silelim.. veya sildirelim... Kusura bakmayin ama bu ne akla ne amntiga nede DINE sigar.... KARA CAHILLIKITIR |
arkadaslar
böyle cok fazla konusup hicbirsey bilmiyenleri onure edipte onlarin yazilarini yada nicklerini kilitlemeyi birakin.
yoksa adamlara kendilerini olduktan fazla birsey zannediyorlar. bu yanlis politikadir. ayrica burasi forum belirli edep kurallarini cignemedikce kimseye engel olunmasini tasvip etmiyorum. arkadaslarida kiniyorum. |
Bazi kisiler iyi okusun :O)
972 - Ebu Saîdi"l-Hudrî (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Size, insanların en hayırlısı ve en şerlisini haber vereyim mi! İnsanların en hayırlısı o kimsedir ki, kendi veya başkasının atı sırtında ya da yaya olarak, ölünceye kadar Allah yolunda çalışır. İnsanların en şerlisine gelince o da, Allah "ın Kitab "ını okuyup (emir ve yasaklarına) riayet etmeyen kimsedir." Nesâî, Cihad 8, (6,11-12). |
bizlerin cignemedigi kesindir
en edepli sekilde yine bizler yaziyoruz...
Sen birazda depolino ile Studente baksan iyi olur |
Bana göre DIN
arkadaslar bu benim DIN algilayisidmir.... Alinin Velinin yada annemin babamin degil... Benim Enis Kaya"nin DIN anlayisidir oda su anki kapasiteme göre... übrigens benim Nickim ayni zamanda benim ismimdir... :))
Ben cogu zaman degisik formulieren ediyorum... yani her Surenin Ayetin inis sebeplerini bilmeden, yani arkasindaki Sosyo-Kültürel olayi sorunlari bilmeden Kuranin Ayetleri anlasilmaz diye.... O yüzden Tefsir okunmasini öneriyordum..... Allah katindaki DIN olayina aciklik getireyim... tabi kapasitemin ve bilgimin el verdigi kadar.... "Allah katindaki DIN Islamdir" diyor Kuran... Ayet var... O halde ne demek istiyor.... diger Resüller Müslüman degildide neydi... yani onlar ne olacak.. bir HZ. Isa yada HZ. Süleyman ne olacak... onlar Müslüman degildiler.. o halde cennet yokmu onlara.... ??? Yada Allahin DINI nedir... odami Müslüman ??? Sorular arttikca artiyor... Ben sadece bu konulara deginerel kisa kisa cevaplamayi denginmek istiyorum. ------------------------------ Allahin DINi olamdigi aciklamak cok kolay.... Yani böyle manyakca bir düsncenin olmasi bile, akla mantiga hic bir seye sigmadigi cok aciktir... Kuranda öyle bir Ayet ve anlayis yok.... Akilsal olarak Allahin DINI olsa... diyelim Müslümanlik.. o halde kendi kendine DIN cikarmis olacak... yani insanlar icin DESIGN ettigi dini kendisi icin uygulayacak... das geht irgendwie nicht... tam manyakca ve akil disi düsünce... resmen DELI SACMASI Baska bir versiyonu.. diyelim Allah Müslüman dininde degilde, baska bir DINe mensup.. Islamdan daha üst boyuttaki bir DIN... o halde Allahinda Allahi olmasi lagzim.... yani Allahin üstüne 2 ci bir Allah cikarmis oluruz... buda kaainata Sünnetullaha ve akla aykiri... o halde buda olamadi... Demekki ENISIN inandigi ve ibadet ettigi Allahin DINI yok.... ezeli ve ebedi olan bir güce, kaainatin yaraticisi bizler icin DIN öngörür... kendisi her seyin yaraticisi ve üstünde olandir... akla hayale sigan ve sigmayan her seyin... O halde Allah nedir ???? Benim anlayisimla Allahi bir güc veya Enerji olarak tanimlamak mümkün. Ben Kaainati… yani evreni ve iceriginin herseyini ALLAHIN bir gölgesi olarak görüyorum, yani ici disi olmayan bir olay. Süleyman Ates Hocam bu konuyu bence en güzel aciklayanlardan bir tanesi O söyle diyor Evrende isik ve karanlik vardır. Aslında bütün evren enerjiden olusur. Enerji de bir bakima nurdur (isik). Isigin olmadıgı yer karanliktir (dunkle Materie) Tanriyi gercek varlik, evreni de gölge varlik olarak tanima biçimindedir. Yani gercekte var olan Allah"tır. Evren, Allah"ın isim ve sifatlarinin görüntüsüdür. Evrenin varlıgı gercek degil, gölge varliktir. -------------------------------- Yani ucsuz bucaksiz, herhangi bis kisitlama boyutu olamyan ebedi ve ezeli tektir… -------------------------------- Yani asil olarak ne demek istenildigini anliyorum, ama kelime olarak becerip anlatamiyorum. Yani ben Allahi bu sekilde algiliyorum…. Ucsuz bucaksiz veya sinirsiz tek….. bu konuyu Ahmed Huluside cok klas sekilde anlatmisti. Diger husus ise Insalar icin cizilen DIN… Bu olay kanatimce Allahi tarif etmekten cok daha basit… Cünkü benim anladigima göre, --------------- Allah katindaki tüm Semavi DINLERin temeli aynidir… Yani Orijinal Haliyle HZ. Isa Vahyiisi, HZ. Muhammed Vahyiisi veya diger Resüllerin Vahyiileri aynidir, --------------------- yani ayni kaynaktandirlar. O yüzdendirki, HZ. Musaya inan ilk 10 kanunlar, yani die 10 Gebote, dahlen gecerlidirler ve hic bir zaman gecerliliklerini kaybetmeyeceklardirde… Cünkü evrensel, veya zaman üstü olan bu degerler, Allah katinda her zaman gecerli olacaktir, cünkü Allah’in sisteminde degisiklik olmaz sözü bunun kaniti ve yani zamandada Kuranin Sünnet kavraminin aciklamasi (Fetih 23) Kuranin bazi Ayetlerinde mesela HZ. Süleyman yada HZ. Ibrahim Müslümandi kelimeleri geciyor… Eger Müslümanlik önceden yoktuysa hangi DINdi onlarikisi…. Demekki, tüm DInler birdir, birbirlerini tamamlayici olarak inmislerdir ve esasiyla hepside Islamdir… ve tüm DINlerin Vahyiileri gecerlidir… Ehli-Kitap diyor Kuran.. yani gercek Kitap anlaminda kullaniyor…. demekki hükmü falan filan kalkma olayi yok.. yani simdi Musanin 10 kanunlari gecerli degilmi ??? Was für eine Schwachsinige Vorstellung. Tüm DInler birdir, birbirlerinine ilave olarak inmislerdir, hepsinin kaynagi aynidir ve su aniyle tüm Vahyiiler gecerlidir, eger bir sonraki Vayhyiide o hükümler yenide düzenlenip tasarlanmissa… Bu bakis acisindan Müslümanlikta gecerlidir, Hiristiyanlikta gecerlidir, Musevilikte gecerlidir… tabaiki her ücüde ESASIYLA…. Yani su anki piyasada döne halleriyle degil… O yüzden Kurani Kerimin Bakara Suresi 62 ve Maide Suresi 69 a söyle söyleniyor Bakara 62 Süphe yok ki, iman edenler, yahudiler, hiristiyanlar ve sabiiler, bunlardan her kim Allah"a ve ahiret gününe gercekten iman eder ve salih amel islerse elbette Rabbleri katında bunların ecirleri (mükafatlari) vardir, bunlara bir korku yoktur, bunlar mahzun (üzgün) da olacak degillerdir. Maide 69 Muhakkak ki inananlar, yahudiler, sabiiler ve hiristiyanlardan kim Allah"a ve ahiret gününe iman eder ve güzel amel islerse, onlar icin bir korku yoktur, onlar mahzun (üzgün) da olmayacaklardir. Demekki her kim bu DInlerden herhangi birisine mensup olup, Salih Amel.. yani hayirli isler, iyilikler yapar, Allaha ve Ahiret gününe inanirsa….. o kisilerin korkmasina gerek yoktur… onlar Allah katinda mükafatlandirilacaklardir… Dememki sadece Müslüman kelimesiyle, ne cennet nede insanlik kazaniliyor… Bir ilave daha… Ali-Imran 113-114 113 Hepsi bir degildirler. Kitap ehli icinde dogruluk üzere bulunan bir ümmet (topluluk) vardır ki, gecenin saatlerinde onlar secdeye kapanarak Allah"ın ayetlerini okurlar. 114- Allah"a ve ahiret gününe inanirlar, iyiligi emrederler, kötülükten vazgecirmeye calısirlar, hayir islerinde de birbirleriyle yarisirlar. İste onlar iyi insanlardandir. Demeki IYI insan olmak icin illa Müslüman kelimesini agzimizda sakiz yapmaya gerek yok…. Iyi insan evrensel olan insandir, yani iyilik yapan ve emreden insandir. Iyilik yapki iyi olasin ve sonuc olarak he kim iyilik yaparsa iyi insan olarak toplumda gecer… Bu Ayetlern gösteriyorski, Cehennem azabini en kisa sürede gecmenin yolu Allah inanmak, Ahiret gününe inanmak ve Salih Amel islemektir…. Burada Resüllerin simi gecmiyor… Resüllerde Cehennem serüvesninden gececektirler, onlarda hesap verecekti Allah katinda.. Bana göre Fazit Tüm insanlik Cehennem serüveninden gececektir. Ebedi azap, yani Cehennemde kalmak Allahin Rahmeniyetine yani Kuranin ruhuna aykiri. En cani kafirler bile, uzun süre azap cektikten sonra cennete girecektir. Cennete en kisa yoldan girmenin yolu, Semavi DINlerden gecer. Tevsiye olrak Kurandaki DINI söyleyebilirim, ama ayni anda temeliyle Hiristiyanlik ve Musevilikde insani kisa yoldan, yani fazla cehennem serüvenini yasmadan, cennete tasir Bilmem anlatabildimmi…. Olaylar cok net aslinda, ama kapasitem geregi ancak bu kadar anlatabildim Selamlar, Sevgiler Enis PS: Artik lütfen Allah kelimesini yada Islam yada Muhammed kelimesini agzimiza sakiz etmeyelim.... bir sorun bakalim anne babaniza yada kendinize... BIR FATIHA SURESININ ANLAMINI BILIYORLARMI YADA SIZ KENDINIZZZZZ BILIYORMUSUNUZ ???? Wohl kaum.... TR de 100 de 80 bilmiyordur... |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 22:29 Uhr. |