![]() |
acayip kılıklı olmaya da kimse bir sey
demiyor.dunyanın en acayip kılıklı insanları islam dunyasında yasamaktadır.kılıklar okadar cok ve zengirdirki.he baskasına zarar verecek toplum ama islamın sekillendirdgi toplumun yapısınıu sarsacak sekillere elbetteki tepki duyulur.
basortusu dusmanları basortusune niye dusmanlık besleyip yoketmeye baskı latına almaya calısıyorlar.aynı neden ama birisi zulum birisi hak.Cunku hakkı Hakk belirler. |
CAHILLIK KÖTÜ BIR SEYDIR, ACIYORUM SANA
7/158- (Ey Muhammed!) De ki: ?Ey insanlar! Şüphesiz ben, yer ve göklerin hükümranlığı kendisine ait olan Allah?ın hepinize gönderdiği peygamberiyim. O?ndan başka hiçbir ilah yoktur. O, diriltir ve öldürür. O halde Allah?a ve O?nun sözlerine inanan Resûlüne, o ümmî peygambere iman edin ve ona uyun ki doğru yolu bulasınız.?
8/20- Ey iman edenler! Allah?a ve Resûlüne itaat edin ve (Kur?an?ı) dinlediğiniz halde ondan yüz çevirmeyin. |
o.T.
7/158- (Ey Muhammed!) De ki: ?Ey insanlar! Şüphesiz ben, yer ve göklerin hükümranlığı kendisine ait olan Allah?ın hepinize gönderdiği peygamberiyim. O?ndan başka hiçbir ilah yoktur. O, diriltir ve öldürür. O halde Allah?a ve O?nun sözlerine inanan Resûlüne, o ümmî peygambere iman edin ve ona uyun ki doğru yolu bulasınız.?
8/20- Ey iman edenler! Allah?a ve Resûlüne itaat edin ve (Kur?an?ı) dinlediğiniz halde ondan yüz çevirmeyin. |
ALLAHcc. BUYURDUKI
Iman ettik ve dogru yoldayiz
Bu yolda Peygamber e yalan isnat etmekten arinmisiz
|
Evet Cahillik saklabanliktir.
Peygamber sünnetinden bi haber Insanlarin Kuran a parantez acarak kendilerini tatmin yoluna gitmeleri gercekten acinacak ve Hayret edilecek Bir cüretkarliktir.
Böyle bir Küstahliga ancak Cahiller cesaret edebilir. |
Göz Zinasi ?..
Var mi böyle bir sey islam da ?..
Cezasi ne ?.. Fahise ye 4 sahit isteyen Islam Gözü nasil Zina ya sokuyor ?.. Islam Eylem e bakar..Göz e degil :o) Göz Zinasi nedir ß.. ah su mini etekliyi bir becersem mi ? Yakisir mi Müslüman a ? Yakismaz !.. O halde nedir bu ?.. Hem Öyle de düsünse müslüman düsündügü icin suclu olmaz :o) Suc eylem gerektirir. Ben Iarn da ki Mollayi Öldürmeyi düsündüm diye benim katlim vacip mi yani.. Böyle Hukuk olmaz Bu olsa olsa GUGUK olur :o) Hem Ne demek bir odada Bir erkek bir disi yanlizsa ücüncü Seytandir :o) Böyle rezalet olur mu yaw ?.. Sen Disiyi becer sucu da Seytan a at :o) Nerede o odada Müslümanlik ? O odada Allah niye yok ? Müslüman in Bir sigirdan Farki yok mu ? Hic mi utanmak izan bilmiyor.. Demek Oda da Bir karsi Cinsle Yanliz kaldimi becermeli onu :o) Neden ?.. Kör seytan :o) Alipda Gacan mi ?.. Seytan Orada yoktu :o) |
NEREYE KADAR IMAN ?
Diyorsunuz ama Kurani carpitmaya calisiyor, sünneti inkar ediyorsunuz.
Kendinize göre yeni bir din tarif ediyorsunuz. Iman lafla olmaz, iman etmek ALLAHA, meleklerine, kitaplarina, peygamberlerine kosulsuz olarak inanmaktan gecer. Isinize geleni kabullenip geri kalanini inkar ile bir yere varacaginizi zannediyorsaniz, aldaniyorsunuz. Siz zarar ve ziyandasiniz ! |
ENIS"i kim kilitledi???
Zitat 1:
Ey kulum etme Zulüm - edersin Zulüm bulursun Zulüm, siser karnin olursun TULUM.... - Übrigens gilt auch für deine Musilmänner - Zitat 2: Kainattan ruhumuza ENERJI toplamak --- Das sind so ungefähr seine letzten Beiträge. Wieso wurde er gesperrt? Demek ondan bazi sahislar (alpi001 - IsigaDogru - xStudentxNRW) meydani bos buldular yaziyorlar mi? Tze. Üstelik bazi sahislar cift nickle giriyor bura!? Hayret. Eniscim, sende ikinci bi nick acsana!? Millet gibi iki yüzlülük et. Allah Allah. Zaten dünyada -hak- denilen birsey olsaydi, ölümden sonra sorulup yargilanmazdik... __________________________________________________ _______________________ - Hadisi serif - Bazi sahislar icin hediyem: Kim Kur"ân hakkında ilme dayanmadan söz ederse ateşteki yerini hazırlasın. (Tirmizî, 2951) |
iyi diyorsun da
Islami simge dedgin arab Örfü..
Bunun en önemli kaniti da. Peygamber in giydigini kafirlerin de giymasi ebu cehil mesela.. Hind de örtülüydü ebu Cehil in karisi da.. Simdi buna Islami simge demenin Bir anlami yok. Sizin simge dediginiz Hic bir sey Kuran da yok.. Nedir Islamin simgesi cami mi ?.. Kuran yeryüzüne mabed diyor.. Ruhbanligi red ediyor. nE YAPALIM SIMDI ? Peygamber in sakalini mi simge yapalim ? Ali nin kilicini mi ?.. Böyle seylere Kuran Hic bir sekilde onay vermiyor.. Tek simge Kuran.. Afrika nin Balta girmemis Ormaninda üstsüz gezen Müslüman müslüman degil mi yani ?.. Hak yememis Ah almais sözüne sadik dürüst vefali bir insan Arab Fistani giymedi diye dislanmali mi ?.. Ne olacak Yetim hakki yiyip Dokunulmazlik zirhi ile yasayan ve TÜRBAN diye Reklam yapip donsulara calisan müslümanlar ?.. Arab fistani Giydi diye kurtulacak mi ?.. o biraz zor :o) |
Kardesim Kuran da tek bir sünnet
Vardir : SÜNNETULLAH !..
Haydi baskasi varsa yaz da Utanalim.. Parantez acarak sünnet Habibi yazmakla bu Din yürümüyor.. Kendini kandirirsin.Bir de coban mehmet i.. Adama sorarlar nerede diye.. Peygamber sünneti denilen Sünnet-i HÜDADIR ki Peygamber in vahiy altinda yaptiklari ve gösterdikleridir. Öteki sünnet ise Sünnet-i zevaiddir ki Tamamen arab örfüdür. Peygamber den Baska hic kimseyi baglamaz.. Peygamber nasil hacet giderirdi filan hic bir müslümani ilgilendirmez. Peygamber av eti yemez sarmisak sevmez..Bunlar onu baglar eni beni degil.. Evet sünnet-i Hüda da Kuran dan haric hic bir sey bulunmaz.. O halde yalan uydurup Peygamber dedi deyip günahlarina Kulp takmanin hic bir alemi ve anlami yoktur. Islediginiz Büyük bir Günahtir ve cehennem tehdidi altindasiniz bizzat peygamber tehdidi ile.. |
KISI NEYSE KARSISINDAKINIDE O SANIRMIS !
ALLAHA inandik deyip, emirlerini, yasaklarini sizin gibi inkar edenlerdir acinicak olanlar.
Dinini, milletini, tarihini, vatanini satanlardir acinacak olanlar. Saklaban ve cahil ariyorsan aynaya bak derim ! |
Allahin Emir ve yasaklarini Inkar
ettiysek yaz ki Utanalim..
Ne dedik ?.. Kuran dedik !.. sen ne diyorsun ?.. Buhari ,müslim Tirmizi bilmem ne.. Ben Kuran diyerek Günah isliyorsam sen den Buhari diyerek sevap.. Varsin bütün Cehennemler benim olsun.. Vatan a Bayraga Filan gelince Orada dur derim.. sen suya Bug derken ben can veriyordum.. |
Bu da yeni hadis mi ?.. :o)
Kim Kur"ân hakkında ilme dayanmadan söz ederse ateşteki yerini hazırlasın.
(Tirmizî, 2951) Sen tedebbür diye bir sey duydun mu ?.. Kuran istiyor <bunu insanlardan.. hayret tirmizi amcam istememis :o) neden dersin.. Herzelerini yemezler diye mi ?.. Ne garip ben senin hadisini: "Kim bana yalan söz isnat ederse cehennemdeki yerine hazirlansin " olarak bilirim :o) Demek degismis.. |
KIVIRMAK KOLAY ISTIR
Isine gelmeyince kivirmasini, carpitmasini iyi beceriyorsun.
Kim dediki sana sarimsak yememek sünnettir diye, olayi böyle güya basite indirerek haklimi cikacagini saniyorsun. Siz bu zihniyete ancak kendiniz gibi cahilleri inandirirsiniz. |
Ana dilde ( TÜRKCE ) KURAN - Imam-i azam
Namazda kuran tercümesinin okunup okunmayacagi tartismasinda " OKUNUR " diyenlerin dayandiklari Sünnet kaynakli belge,Büyük sahabi Salman FARISI nin yaptigi FATIHA tercümesidir.
Daha sonraki fikhi tesbitlere dayanak noktasi yapilan bu belgenin,Imam -i Azam ebu Hanife tarafindan fetva mesnedi olarak kullanildigi Hanefi fikihinin temel kaynaklarindan biri olan SERAHSI nin el-Mebsut adli eserinden ögreniyoruz. Belge sudur:Ilk Müslümanlardan ve Hz. Peygamber in seckin arkadaslarindan biri olan Iran asilli Selman Farisi Namaz sirasinda Fatiha suresinin özgün metnini güzel okuyamadiklarini söyleyen ve bunun yerine Fatiha nin Farsca tercümesini okuyup okuyamayacaklarini soran irkdaslarina bunun olabilecegini bildirmekle kalmamis,Fatiha yi Farsca ya cevirerek kendisine bas vuran kisilere Göndermistir ( Bk. Serahsi;Mebsut,1/36-37 ) Üzerinde oldugumuz konunun Sünnet acisindan durumunu Daha da önemli kilan baska bir belge vardir: Salman Farisi arkadaslarinin Kendisine bas vurmasi üzerine Fatiha yi farsca ya cevirip onlara vermeyi düsündügünü Peygambere arz etmis ve ondan onay aldiktan sonra ise girismistir. ( Bk. Tacu"s-seria;Nihayetu Hasiyeti"l-Hidaye,Kiraat bölümü;Abhülhayy el-leknevi,Hidaye serhi,Dehli,1915 baskisi,sy,86.not:1;Muhammed Hamidullah;Kuran-i kerim tarihi ,sy;108 ) Ehlisünnet Inancinin temel kabullerine göre,sahabilerin tümü MUKTEDA BIH ( Kendisine uymak dinen caiz olan müctehid ) Durumunda olduklarindan,her birinin fetvasiyla ibadet gecerlidir. buna göre Selman in uygulamasi baska hic bir kanit aramaksizin,Fatiha nin cevirisi ile ibadet edilmesini saglamaya yetecektir. Nitekim Hanefi fikihcilar Fatiha nin cevirisi ile Namazin gecerliligine HÜKMEDERKEN sürekli bicimde Selman in uygulamasina atif yapmislardir. Ehli sünnet kardeslerim Buraya kadar Usul Dogru mudur ?.. Sünnetten Fatiha ile ilgili ikinci delil daha önce,Fatiha yerine baska zikir ve dualar okunarak namaz kilinabilecegi yolunda fetvalar verdiklerinden söz ettigim SAFII;HANBELI;MALIKI ve IMAMIYYE fikihcilarini da destekler nitelikte delildir. Kaynaklarinizin Bildirdigine göre,Hz. Peygamber Fatiha yi iyi güzel Okuyamadigini arz eden Bir sahabisine,Fatiha yerine Baska duslar Okuyarak Namaz kilabilecegini söylemis ve ona su duayi ögretmistir: " Allah i tebih ederim,hamt O"na dir.O,en yücedir,Her türlü güc ve yetki Sadece O"nundur " ( Ebu davud ;salat;Nesai;Iftitah;Tirmizi;salat;Kurtubi;tefsir 1/26,Razi; tefsir ) Sünnetin Bu verilerine dayanan Imam-i azam,Fatiha nin namazda okunusunu Farz ve vacip veya sünnet olarak görmemis sadece müstehap ( sevimli-tercih edilen ) Kabul etmistir ( bk.Ibn arabi;ahkamu"l KURAN tefsir,1/2 ) Durum Böyle: Simdi ehli sünnet kardeslerim neye ve kime dayanarak ana dilde ibadete Karsi cikiyor?.. Kuran Türkce kuran degildir HATIM OLMAZ diyor.. Bunu bir yazarsaniz Kaynaklarinizla cok sevinecegim :o) Yoksa siz Fikihlarinizin mezhepleriniz disinda baska yerleri mi Örnek aliyorsunuz Baska yollari mi tuttunuz ?.. Bakalim FIKIH EKOLLERI NE DIYOR ?( Yanlis anlamayin bunlarin benim icin bir kiymet-i Harbiyesi yok..Kaynaklar sizin ve Türkce ibadete karsi cikan sizsiniz ) Ana dilde ibadet meselesini,Büyük fikih ekolleri: Hanefilik;Safiilik,Hanbelilik; Malikilik ve imamiyye bünyesinde degerlendirmeden önce SAFII FAKIHI Muhammed b. Abdurrahman ed-DIMASKI nin eseriden Konuyu ustalikla özetliyen bir kac satiri vermek istiyorum: IMAM-I AZAM EBU HANIFE söyle demistir: Namaz kilan kisi isterse Arabca özgün metni okur,isterse Farsca cevirisini !.. Ebu Hanife nin Bas ögrencilerinden olan Imam ebu Yusuf ve Imam MUHAMMED söyle demislerdir: Eger fatiha yi arabca metninden güzel okuyabiliyorsa Baska bir seyi veya fatiha nin cevirisini okumasi yeterli olmaz.Ama eger arabca metni güzel okuyamiyorsa,Fatiha nin kendi dilinden cevirisini okur.Bu da onun icin yeterli olur. ( Dimaski,Muhammed b. Abdurrahman;Rahmetu"l-Umme fi Ihtilafi"l-Eimme,Kiraatu"s-Salat Bahsi ) Arkadaslar simdi ben size Hanefi fikihinin Görüsünü sunacagim eger isterseniz Diger Fikih ekollerinin Görüslerini de sunabilirim..Ama ehlisünnet arkadaslar icin Imam-i azam in görüsleri önemlidir. Hanefi Fikihinin babasi ve birinci dercede söz sahibi olan Imam-i Azam in Kuran tercümesi ile ibadet meselesindeki Görüsleri ACIK ve KESINDIR : Arab dilini bilen ve Kuran i güzel bir telaffuz ile okuyabilenler de dahil namazda Fatiha yi tercümesinden okuyan herkesin namazi gecerlidir !.. Büyük imam in Bu fetvasi herhangi bir mazeret veya zaruret kaydina baglanmamistir.;mutlak ve genel bir FIKHI görüstür.BIR GENEL FETVADIR !.. Imami Azam in Bu fetvasina göre Bir Müslüman örnegin arab asilli olsa veya Arapcayi ögrenip güzelce okuyabilse dahi Kuran in cevirisi ile namaz kilabilir.Bunu yapabilmesi icin kendisinden bir Mazeret istenmez. Imami Azam Görüsünün Hanefi FUKAHASINCA ayrintilanan gerekcesi söyle özetlenir. Kuran Kagitlarda Yazilmis ve bizim Okudugumuz Lafizlar degildir.Esas kuran o lafizlarin tasidigi manadir ki bir kelam-i nefsi ( Allah in zati ile var olmaya devam eden söz ) olarak kaliptan kaliba dökülür.O kaliplar sonradan yaratilmis ( Muhdes ) Varliklardir. Oysa ki esas Kuran,MAHLUK ol´mayan bir manadir: Hic kuskusuz O,öncekilerin Zübürlerinde de vardi ( Suara suresi,42 ) Buyurulmasida bu gercegi gösterir. O halde esasi itibari ile mana olan KURAN i arabca lafiz yerine baska lafizlardaki cevirisinden Okumak mümkündür. Imami Azam in bu görüsü,Onun Kurdugu Büyük ekolün sonraki temsilcileri tarafindan da dile getirildi ve savunuldu. Uzun bir Liste verebilirim ama bir kac önemli ismi vermekle yetinecegim: ünlü Müfessir el-Cassas Bunlardan biridir. Eseri Ahkamu"l Kuran da Imam -i Azam in bu görüsünü ele alir ve savunur Bedai u"s-Sanai Yazari Alauddin KASANI Ceviri ile ibadet savunan Hanefi Fakihlarindan sadece biridir. Hidaye yazari el-MERGINANI de ayni görüsüstedir ( el-hidaye;iftitahu"s-salat bölümü ) Abdullah b.Ahmed en-Nesefi; Medariküt"t-Tenzil de Suara Suresi 196 nci ayeti aciklarken su yolda konusmaktadir. Bu ayet su iki hususa delil olur: 1 Kuran arapca disinda bir dille tercüme edildiginde O TERCÜME AYNEN KURANDIR ! 2 KURAN in ( Örnegin ) Farsca cevirisi ile namaz kilmak CAIZDIR !.. daha devam edecegim.. Devam etmeden Arabca Ibadet Anlamadan Hidayet deyu direten arkadaslarin Imam-i Azam Ebu HANIFE ye karsi olan muhalefetlerinin nedenini ögrenmek istiyorum.. Mezheplerini mi bilmezler,Imamlarini mi tanimazlar ? |
sen o zaman sünnet den anladigini
yaz da feyz alalim kardesim;
Bak sana kivirtmak nasil olur iyi bir ögreteyim.. iste meydan buyur.. elini baglayan mi var ?.. al Fikih alimlerini de yanina yardimcilar olarak..Buyur yaz.. |
BIZ BILIRIZKI..
Bizde Kuran ve sünnet dedik, ikisini birbirinin karsitiymis gibi göstererek carpistirmadik.
Sizin gibi sünneti inkar edip Islamin icini bosaltmaya calismadik, cünkü biz bilirizki sünnet bizzat peygamber efendimizin sahsinda, kuranin yasama pratik olarak uygulanis seklidir. Yine bilirizki, sizin gibi Islamin icini bosaltmaya yönelik sahsiyetler tarihin cesitli evrelerinde yer yer hortlamis olsalarda, bugün tarihin cöplügünde yerlerini almislardir. Ayrica böyle kuru kuru vatan, millet, sakarya edebiyatina karnimiz tok, bizim akilli, mantikli, sahsiyetli, vizyon sahibi, tarihine sahip cikan, yüzü gelecege bakan vatanseverlere ihtiyacimiz var ! |
bu yaziya öncedende cevap verdim..
ve sen o yazima hic bir karsilik vermedin..
simdi ayni pis islerine devammi ediyorsun??? |
BIZ BILIRIZKI..
Bizde Kuran ve sünnet dedik, ikisini birbirinin karsitiymis gibi göstererek carpistirmadik.
Sizin gibi sünneti inkar edip Islamin icini bosaltmaya calismadik, cünkü biz bilirizki sünnet bizzat peygamber efendimizin sahsinda, kuranin yasama pratik olarak uygulanis seklidir. Yine bilirizki, sizin gibi Islamin icini bosaltmaya yönelik sahsiyetler tarihin cesitli evrelerinde yer yer hortlamis olsalarda, bugün tarihin cöplügünde yerlerini almislardir. Ayrica böyle kuru kuru vatan, millet, sakarya edebiyatina karnimiz tok, bizim akilli, mantikli, sahsiyetli, vizyon sahibi, tarihine sahip cikan, yüzü gelecege bakan vatanseverlere ihtiyacimiz var ! |
bunada cevap almadinmi..
hep ayni seyleri kopyalamaktan bikmiyorsun galiba!
|
Siz misiniz O vatan severler :o)
Nasil o vatan sevgisi ?..
biraz ip ucu verde bir ögrenelim.. Mesela T.C. devletine sövmek mi ?.. ya da nenelerinizi Yunan kucagindan alan Atatürk e.. Yahudi yi mason u Yurda getirip Bir de üye olan padisah ve damadini alkislamak mi vatan sevgisi ?. Yoksa onlari bir gecede Kapatan Ata ya sövmek mi ?.. Anlatsan da bir bilsek anlasak |
Görmemisimdir :o)
yine cevap ver elin mi kirilir ?..
Bu imam-i Azam iyi bir adam degil mi yoksa ?.. Pis is filan dedigine göre.. :o) |
Sünnetden anladigin bu yani :o)
ARAB FISTANI !.. :o)
Cünkü peygamber sünnetinin Yasama uygulanis bicmi ni ben göremedim daha.. yoksa sen gördün mü ?.. Mesela 16 rekat Cuma namazi mi Peygamber sünneti ? Yoksa Kandiller mi ?.. ya mevlut a ne buyurdun ?. Mezarlikta Kuran üfürür müydü peygamber ?.. yoksam mezarlar da Koca istemek sifa aramak mi sünnet ? Yoksam Riba yemek mi ?.. Orma tahribi ? Masum kitleleri havaya ucurmak ?# Hayvan telefi belki de sünnet ?.. Pislik ?.. Bilim düsmanligi ? Kutup ?..Biliyorsun dünya onun yüzü suyu Hürmetine dönüyor..Peygamber de onu bilir miydi ?.. Nükeba ? Nüceba ? Gavs ? Kirklar-ücler-besler ?.. Üfürükler muskalar dügüm dügüm baglar ?.. Bunlar hep sünnetin yasama aktarilisi olmali.. Ben SIKILDIM biraz da sen yaz.. |
cevap almadim
sen baska forumla karistirdin :o)
|
A.Hulusinin yaniltmak istemesi neden???
KENDISI SÖYLE DIYOR:
La (yoktur) ilahe (tanrý-tanrýlýk), illa (ancak-sadece) Allah: “Tanrý yoktur, ancak Allah.” VE Oysa, sadece kelime-i tevhidin neden olumsuzluk belirten “La” (hayýr-yoktur) ile baþladýðýný dahi düþünürsek, görürüz ki, daha baþlangýçta “tapýnýlacak tanrý OLMADIÐI” gerçeði vurgulanarak, insanlarýn çeþitli varlýklara veya tahayyüllerindeki bir tanrýya tapýnmalarý önlenmek istenmektedir. DIYE DEVAM EDIYOR. ALLAH ismiyle iþaret edilenin tanrý olmadýðýný kabullenmekte güçlük çekenler, yine bu hallerine gerekçe olarak “Kur’an-ý Kerim’deki bazý ayetlerde Allah’a tanrý denildiði” savýný ileri sürmektedirler. Bu yanlýþ deðildir! Ancak eðer dikkat edilirse görülecektir ki, Kur’an-ý Kerim’de bu tür ayetlerde geçen ifadeler, Allah ismiyle neye iþaret edildiðini bilmeyen, sadece tanrý kavramýný bilen, tanrýya inanmakta olan ve Allah’ý kabul edemeyen inkârcýlara hitap eden ifadelerdir. DEYIP SU AYETI SUNUYOR: (2:161-163) “Kâfir olanlar ve küfr hâli üzere ölenler yok mu; Allah’ýn, meleklerin ve insanlarýn laneti iþte onlarýn üzerinedir! Onlar (cehennemde) daimi kalýrlar, onlarýn üzerinden azap hafiflemez ve yüzlerine de bakýlmaz. Oysa, sizin ilahýnýz tek bir ilahtýr; tanrý yoktur, sadece rahman ve rahiym odur.” VE Buradaki içeriðe dikkat edilirse, hitabýn Allah’ý bilenlere deðil, inanmayanlara olduðu görülecektir! Kur"ân-ý Kerîm’de bu tür hitaplar hep “ALLAH” kavramý dýþýnda bir “tanrý” varsayýp, ona tapanlara yapýlmaktadýr. Onlarý bekleyen azap vurgulandýktan sonra, onlara, kendi bildikleri terminolojiyle “ilahýnýz tek bir ilahtýr” (ve ilahüküm ilahün vahid) denmektedir; çünkü inanmayanlar sadece ilah kavramýna aþinadýrlar ve ALLAH ismiyle iþaret edilenin ne olduðunu anlamazlar. Yani onlara denilmektedir ki: Sizin tanrý dediðiniz þey yoktur; gerçekte var olan sadece “ALLAH”týr, sizin ve bizim “ilahýmýz” hep ayný ve tektir. Ve dahi o da “ALLAH”týr. --------------------------------------------- Kuran bildiginiz ayetleri gizlemeyin diyor!!! bir bakalim Kuranda mesela daha neler var! 47:19- Ey Muhammed! Bil ki, Allah"tan başka hiçbir ilâh yoktur. Hem kendi günahın için, hem de mümin erkekler ve mümin kadınlar için Allah"tan bağışlanma dile. Allah, sizin gezip dolaştığınız yeri de duracağınız yeri de bilir. 3:16- Onlar ki, "Ey Rabbimiz! Biz inandık, iman getirdik, artık bizim suçlarımızı bağışla ve bizi ateş azabından koru!" derler. 3:17- O sabredenleri, o doğruluktan şaşmayanları, o elpençe divan duranları, o nafaka verenleri ve seher vakitlerinde o istiğfar edip yalvaranları (görür). 3:18- Allah şehadet eyledi şu gerçeğe ki, başka tanrı yok, ancak O vardır. Bütün melekler ve ilim uluları da dosdoğru olarak buna şahittir ki, başka tanrı yok, ancak O aziz, O hakîm vardır. ------------------- simdi burada inandik diyenlere ve Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v.)e kafirmi demek istiyor kendi arastirma diye tanitan sahsiyet? insanlari yanlis yola sevketmek icin ayetleri cimbizlayip (gizleyip) kendi hedefleri icin hangi ayet ise yararsa onlari kullanirsa onun sonunu ALLAH nasil yapacagini iyi bilir!!! isterseniz Kurandan bakin! Saygilarimla |
simdi bu konuda her ayeti suncak zamanim
da yok! Ama bu adam o kadar vakit harcayip insanlari yaniltacak seyleri aramis! Bunun yazilarini okuyan kisiler bir daha düsünsünler! Adam hem yanlis tercüme ediyor (arapca bilmeyenlere yanlis tercümeler sunuloyr diyor).. bunu yapan ise kendisi!!! arapcadaki grammer ve özellikleri bilmeden veya bildigi halde yanlis cevirenin o oldugunu gelin araplara bir soralim. ben bir arapa yazisini sundum, ve yanlis tercüme edildigini ondanda dogrulattim!
BU KADAR BASITMI simdi insanlari yaniltmak? LÜTFEN DIKKAT EDELIM!!! Saygilarimla |
ben öncede yaziyordum!
gesperrtse gitsin modlara sorsun!
hakaretlerden olabilirmi acaba? ;O) yoksa kendisi ugramiyorda, baska nikle biri enisi önemli göstermek icin bu yaziyimi yaziyor? en azindan vaktini kurani acip okumakla gecirsinde degerlendirsin su vaktini ;O) |
Imam -i AZAM Diyor ki:
Hanefi Fikhinin Mühaddis -Fakihlarindan bir olan Zeyla"i sunu söyler :
Eski Suhuflar ( Vahyi metinler ) Arabca olmadigina göre Kuran in Arabca Metninden okunmasi sart degildir. ( Zeyla"i ; Tebyinu"l-Hakaik 1 /110-111 ) Simdi sana Hanefi fikihinin Anit Isimlerinden olan KASANI nin Bedai"u"s -Sanai adli eserinden özetler vereyim: Namazda Kiraat ( Kurandan bir miktarin okunmasi ) Bilginler kamu oyunca FARZ görülmüstür.Ebu bekr el-asam ve süfyanb. Uyeyne ise kiraati farz görmezler.Onlara göre NAMAZ Bir takim Fiillerin adidir.Bir takim Zikirlerin Okuyuslarin adi degil. Hatta onlar derler ki: Namaza Iftitah tekbiri almadan da baslanabilinir. 2- arabca lafizlar disinda KURAN OLMAZ derken sunu unutmayalim: Arabca okumanin gerekliligi Arabca ya KURAN adi verilmesinden degil,arabca Lafizlarin Allah ile var olan ilahi kelama delil olmasindandir.Cünkü örnegin Allah kelamina ait olmayan bir Arabca lafiz okursa O nun Kuran olmasi söyle dursun namazi bozulur. Imameyne (Ebu Yusuf ve Muhammed ) göre Arabca okuyamayan Farsca ceviriyi okuyabilir. aslina bakilirsa Arabca bilmemek mazeret degildir.Cünkü Onlara göre kiraatin Farziyeti KURAN a iliskin bir Farz olustur..Ve onlar katinda Kuran in arabca lafizlari itibari ile Kurandir,anlam itibari ile degil. O halde lafiz ortadan kalkinca KURAN da yok oluyor demektir. cünkü Onlarin tezine göre Tek basina anlam KURAN sayilmiyor. Peki Arabca yi Iyi okuyamayana tercüme ile namaz iznini nasil veriyorlar ?.. demek ki isin dogrusu Imam-i AZAM in görüsüdür. Yani arabca bilenler dahil herkes kuran in cevirisi ile namaz kilabilir.. Hz. Peygamber sunu söylemistir: Namazi beni Kiliyor gördügünüz gibi kilin !.. Görülen fiillerdir zikirler-sözler degil. O halde namaz fiilllerin adidir ( Bunu sizin mezhep söylüyor ben degil ) iMAM SAFII YE GÖRE . Arabcayi iyi bilsin veya bilmesin Namaz da Kuran in cevirisini Okuyamaz ( Siz Safii misiniz ) Safii nin bu durumda önerdigi Cözüm sudur: Eger arabcayi iyi bilmiyorsa Allah i tesbih eder. Ama Tercüme kuran okuyamaz. Bu Görüsü savunanlarin dayandiklari tez sudur: Kuran Arab diliyle indirilmistir. o yüzden arabca okunmalidir. Cevirisini okumak Kuran okumak sayilmaz. Ebu HANIFE söyle düsünmektedir: Namaz da KURAN okumaktan Maksat Allahin Kelamina yani O"nun Zati ile birlikte olan söz söyleme gücüne ( Kelam-i nefsi - Kelam-i Kadim ) delalet eden sözleri okumaktir. Bunlar: Ibret,ögüt,tesvik,sakindirma,övgü,ve yüceltme ifade eden sözlerdir. Arabca olmalari esas alinacak lafizlar degil. Lafizlar söyle veya böyle olabilir,Nitekim Kuran da söyle denmektedir: O KURAN Önceki nesillerin Kitaplarinda da vardir. (Suara 196 ) Yine kuran da söyle deniyor : Bu KURAN Önceki sayfalarda da elbetteki vardi:Ibrahim in Musa nin sayfalarinda ( A"la;18-19 ) Kuran arabca indirilmistir tezini ele alirsak Buna yanit olarak iki sey söyleyebiliriz: 1- Arabca lafizlarin Kuran olusu Onun disindakilerin KURAN olusuna engel degildir. Kuran in Arabca indirildigini bildiren ayetlerde böyle bir engelden söz edilmemektedir. Arabca lafizlara KURAN dendi Cünkü Onlar,Kuran a delalet etmektedirler.OLafizlar Kelam in Hakikatine SIFAT durumdadirlar. BIZ KURAN MAHLUK DEGILDIR ! derken iste bu sifati kastederiz arabca yazimlari degil. IMAM-I AZAM Ebu HANIFE |
BUNU DA BILIN
Sunu da iyi ögrenin Ehl-i Sünnet Dostlarim :
Arabca lafizlarda belirginlesen I"caz ( edebi mucize ) Farsca veya baska bir dilde Vucut bulmaz. GÜZEL !.. Ama unutulmasin ki Imam-i Azam namazda okunacak niyazlarin I"caz tasimasi gerektigini Kabul ETMEMEKTEDIR !.. Esas yükümlülük Kuran dan bir sey okumak teklifidir. I"caz Tasiyan kelam okuma teklifi degil. Bunun Icindir ki Imam-i Azam kisa bir Ayetin - ki Üc ayetden azinda I"caz tecelli etmez - okunmasini bile yeterli Görmektedir. Bu Ve yukarida acikladigim görüsler dikkate alindiginda su söylenmelidir: Musalli 8 Namaz Kilan ) Tevrat ,incil veya zebur dan bir parca okursa,eger o parca Tahrif edilmemis bir Parca ise: Imam-i Azam Ebu HANIFE ye göre: NAMAZ GECERLIDIR ! ( Tahrif edilmemis olmanin Ölcüsü : Kuran a icerik Bakimindan Uyumlu olacaktir ) Bu Tartismanin Verilerine dayanarak Sunu da belirteyim: Bir Müslüman Tesehüddü ( Tahiyyat icin oturmayi ) Hutbeyi,Hayvan kesimi sirasindaki Besmeleyi,Tavaf sirasinda Okunan Telbiyeyi ( Lebbeyk,Lebbeyk diye yakarmayi ) Farsca veya baska bir dille Yerine getirirse GECERLIDIR !.. Ezani Farsca cevirisinden okursa ne olur ? Denmistir ki:Kiraatla ilgili ihtilaflar ezan icin de gecerlidir. Söyle diyenler de oolmustur: Ezanin cevirisinin Okunmayacaginda ITTIFAK vardir. Cünkü Arabca disinda bir dille okunursa I"lam ( Duyuru ) Amaci gerceklesmez. Eger duyuru gerceklesiyorsa,Ezan in tercümesini okumakta da bir Sakinca yoktur.. ( Kasani; Bedai"u"s Sanai ) simdi sevgili Ehlisünnet kardeslerim ve benim samimi Olmadigimi Söyleyenler: sizin samimiyetinizin derecesi nedir ? Kim e neye dayanarak Önce Kuran a sonra Mezhep alimlerinize Daha sonra da FIKIH ekolünüze Karsi cikiyorsunuz ?.. Ben Bunlari bilmek istiyorum.. Kaynaginiz Ilminiz nedir ?.. hoscakalin |
yazisini..
tam olarak buraya aktarsaniz bile bu degismez ;O)
|
VATAN SEVGISI
Vatan sevgisini bu yasa kadar ögrenemediysen bosuna yasamissin bunca zaman.
Vatan sevgisi demek, senin gibilerin dedeleri düsman ile isbirligi yaparken, anasini, babasini, esini, coluk cogunu, memleketini birakip, bu vatan ugrunda sehit olabilmektir. Sizin gibiler genlerinde olmadigi icin tanimaz ve bilmezler bu gibi duygulari. Sövme isi sizin uzmanlik alaniniza giren bir mesele, dininize, tarihinize ecdadiniza sövüp, sonra vatan, millet sakarya edebiyati yaparsiniz. Sonrada tüm bu pisliklerinizi ört bas etmek icin utanmadan ulu önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRKÜN arkasina siginirsiniz, ar damariniz catlamistir cünkü sizin gibilerin. Biz bilirizki, tarih bir bütündür, dogrulariyla hatalariyla, sevaplariyla günahlariyla, tarihe sövülmez sizin yaptiginiz gibi, ibret alinir. Yine biz bilirizki, bu carpitmalari sizler bilerek ve kasten yaparsiniz, genleriniz buna müsaittir ! |
baska yazilarindada ayni uslupla tuhaf
yazilar yazdigini kanitlamistik..
bu böyle olan tek eseri degil! |
TARIHI KAZANANLAR YAZAR !..
Kaybedenlerin Tarih yazdigi hic görülmemistir.
Biz Ibret aliriz.. siz tarih tekerrürden ibarettir dersiniz.. Ibret almadiginiz icin tekerrür ettigini kavriyacak beyne ne yazik ki sahip degilsinizdir. |
Iftira kötü bir seydir :o)
Kendilerine dindar süsü veren Insanlar Önce iftira atmamayi ögrenmelidirler..
" Bazi insanlar " ibaresi hic bir sey ifade etmez..Imam Basbakan da öyle der :o) adam gibi adam olan dürüst olan davasinda sadiklardan olan isim verir konusur. Bu adamin iki nicki var der kanitlar.. yoksa Ölü eti yemege mahkumdur o Müslüman ( ! ) |
BAKAR KÖRLER..
Siz bilmezsiniz cünkü siz inkar edersiniz, siz bakarsiniz fakat görmezsiniz, siz islam adina yapilan bazi yanlislari, islama saldirmak icin firsat bilirsiniz, amaciniz üzüm yemek degil bagciyi dövmektir, samimi degilsinizdir cünkü siz !
Vatan sevgisini bu yasa kadar ögrenemediysen bosuna yasamissin bunca zaman. Vatan sevgisi demek, senin gibilerin dedeleri düsman ile isbirligi yaparken, anasini, babasini, esini, coluk cogunu, memleketini birakip, bu vatan ugrunda sehit olabilmektir. Sizin gibiler genlerinde olmadigi icin tanimaz ve bilmezler bu gibi duygulari. Sövme isi sizin uzmanlik alaniniza giren bir mesele, dininize, tarihinize ecdadiniza sövüp, sonra vatan, millet sakarya edebiyati yaparsiniz. Sonrada tüm bu pisliklerinizi ört bas etmek icin utanmadan ulu önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRKÜN arkasina siginirsiniz, ar damariniz catlamistir cünkü sizin gibilerin. Biz bilirizki, tarih bir bütündür, dogrulariyla hatalariyla, sevaplariyla günahlariyla, tarihe sövülmez sizin yaptiginiz gibi, ibret alinir. Yine biz bilirizki, bu carpitmalari sizler bilerek ve kasten yaparsiniz, genleriniz buna müsaittir ! |
Demirel in torunumusun ?..
Cok ayzdin hic bir sey söylemedin Müslüman :o)
Hani sünnet ?.. Nerede ?.. Yoksa Iskembeden Gurultu cikartmak mi Sünnet ?.. |
sanki türkce olsa namaz kilacaksiniz o.T
ohne Text
|
KAPASITE MESELESI
Bizim yaptiklarimizi ve yapacaklarimizi siz hayal bile edemezsiniz, kapasiteniz buna müsait degil, dedimya gen meselesi !
|
sana Elmalidan bir kac not!
Fakat Türkçe"de çoğunlukla masdar ismi olarak kullanılır. Diğer kiplerde hamd etmek veya edilmek, hamdediş veya ediliş, hamd eden veya kendisine hamdedilen, hâmidiyet (hamd etmek niteliği), mahmûdiyet (övülmeye değer olmak) denilir ve bugünkü dilimizde bunun öz Türkçe olan bir eşanlamlısı yoktur. Şükür de böyledir. Türkçe"de bir övme var ki, o da methetme ve sena (övme) ile eşanlamlıdır.
-------------------------------------------- ne anlatilsa anlamazsin! tam manasiyla tercüme edemedigin sekliyle okuyup birini kandirmayami calisiyorsun? |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 22:05 Uhr. |