![]() |
Zitat:
Eh ne yapacaksin cark-i devran buna derler.. Eskiden cayi demli icerdik harbi adamlarla gezerdik, simdi caylar sallama, adamlar olmus dallama... |
Unutulmuş gibiyim ben.
Ve bir insan bir bakıma Unutulmuş gibidir. Bilmem ki nasıl anlatmalı? Yalnız bile değilim. Edip Cansever |
Ben bazen güzele düsmanim anne
Bilmeden kirdim pismanin anne Yüregim yaniyor sensizim anne Sensizim anne..... |
Bildiginden sasar kul bazi bazi.... Sen arifsin ne dedigini bilirsin...
Bu kadar cevretme aziz sultanım Ya n'olur insafa gel bazı bazı Halime rahmeyle ruh-i revanım Bana da keremler kıl bazı bazı Gamze-i hançeri sineme çakma Hazer kıl efendim ahımı alma Çok ise günahim kusura kalma Bildiğinden şaşar kul bazı bazı Sen arifsin ne dediğim bilirsin Yaralı gönlüme merhem olursun Hem de ciğerime neşter vurursun şad eyle gönlümü gül bazı bazı Uğruna koymuşum can ile seri Hilafım yok candan severim seni Bunca yıldır esir ettin sen beni Kadirim kıymetim bil bazı bazı Der Feryadi laubalimsin Canımın cananı selvi dalımsın Halimden anlamaz kanlı zalimsin Perişan gönlümü al bazı bazı |
En kötüsü de ne biliyor musun?
Üzüldüğünü görsen canın yanar, mutluluğunu görsen kahrolursun... |
Otopsi istiyorum hayallerime
Düslerim eceliyle ölmüs olamaz... |
Ağlamak; dudakların diyemediğini gözyaşlarına söyletmektir
|
Kötü doktor adami canindan kötü hoca adami imanindan edermis :D
|
EĞİLDİM BİR DOLU İÇTİM
Eğildim, bir dolu içtim Pirin elinden, elinden Yandı yüreğim, kül oldu Narın elinden elinden Dostun bahçesini gezdim Hem okudum, hem de yazdım Ben o yardan ayrı gezdim Elin dilinden, dilinden Dostun bahçesinde güller Ne bilsin halimden eller Şakıyıp, öter bülbüller Gülün elinden, elinden Tutmuşum pirin elinden Korkmam sıratın yolundan Sakın, Kul Hüseyn'im sakın Düşman kulundan, kulundan. |
Ervah-ı Ezelde Levh-i Kalemde
Ervah-ı ezelde levh-i kalemde Bu benim bahtımı kara yazmışlar Bilirim güldürmez devr-i alemde Bir günümü yüz bin zara yazmışlar Arif bilir aşk ehlinin halini Kaldırır gönlünden kıl-ü kalini Herkes dosta yazmış arzuhalini Benim kini ü-rüzgara yazmışlar Olaydı dünyada ikbalim yaver El etsem sevdiğim acep kim ever Bilmem tecelli mi yoksa ki kader Beni bir vefasız yare yazmışlar Yazanlar Leyla'nın Mecnun kitabın Sümmani'yi bir kenara yazmışlar |
Sana ait bütünüm senindir özüm
Kimseyi görmüyor inan ki gözüm Asla vazgeçmedim yemin ederim Arkasındayım hala verdiğim sözün Aklıma gelince o güzel yüzün Her yanımı kaplıyor tatlı bir hüzün Aynı rüzgara vurgun iki yelken Aynı salkımda ayrı iki üzüm |
Galiba ben bu askta müebbet yedim
|
Yürekli bir kadinin basi yüreksiz bir erkegin omuzuna agir gelir... (Nazim Hikmet)
|
Hic dokunmadigin birisine asik olabiliyorsan, sen o zaman aşki hak ediyorsun arkadaşim...
|
"Yağmur komünisttir; çünkü herkese eşit yağar. Rüzgar ise kapitalisttir zayıf olanı yıkar."
|
Şaşırır aynalar. Yüzümde sen varsın.
|
Mevlana
Nehir gibidir insan, sadece yüzeysel bilinir; derinliklerinde ne saklar,ne fırtınalar kopar söylemez. Sadece sessizce akar gider."
|
Yan yana yürümeyelim diye
dar yapılmıştı kaldırımlar. Ve yine yan yana yürümeyelim diye dar kafalıydı insanlar. Ve sırf dardı diye kafalar, düşünmeyi bırakıp sevmeyi denedik, 'Sarılmak yakar bizi' deyip aşkı hep, uzaktan sevdik.' Charles Bukowski |
Sevginin oldugu her yerde hayat vardir!
|
Her günün bitiminde bir seyler ögrenebiliyorsan, ömrün sana vazgecilmez dostlar kazandiriyorsa,
sabah daha bir gülerek acabiliyorsan gözlerini, büyüdügüne üzülme... Birak günler sende iz biraksin. Birak cizgilerin ve aklarin artsin. Yeter ki yarinin dünü aratmasin... |
Seni sevdim diye kizdiysan sende beni sev de intikamini al.. :D
|
Vur gitsin hayatin gelisine, bakarsin gol olur...
|
Sen yine de bana nasilsin diye sor. Kötüysemde iyi olurum!
|
Yunus Emre
Bir bahceye giremezsen
Durup seyran eyleme Bir gönül yapamazsan Yikip viran eyleme............... |
Ona sarilip kulagina "beni sakin birakma" diyerek dakikalarca öyle kalmak istiyorum....
|
Ah benim sevdasinda bencil, yüreginde saglam sevdigim.
Aklima gelisini seveyim. Ne güzelde darma duman ediyorsun beni... |
Üzülme!
Seni bir "İşiten" var. Seni senin kendini bile sevmenden önce O sevdi seni. Senin kendini bile bilmediğin unutuş kuyularından çekip çıkardı seni. Çektiğin acılara habire meşgul çalan telefonlar gibi kör ve sağır değil O. Yüreğinin her yangınına O yetişiyor. Ayrılıklarına ve sıkıntılarına metal soğukluğundaki plazalar gibi umursamaz değil O. Yitirdiklerinin hepsini sana iade edeceğine söz veriyor. Sevdalarına ve özlemlerine çok seçenekli sınav kâğıtları gibi tatsız ve tuzsuz formüller sunmuyor. Seni herkesten çok anlıyor, seni senin kendini düşündüğünden çok düşünüyor. Gözyaşlarınla imzalayasın istiyor yakarışlarını. Bir ebedî çerçevenin içinde, gösterişsiz bir kullukla fotoğraflamak istiyor seni. Dağılıp giden ömür kırıntılarının arasından sıcacık bir kardelen ümidi devşiresin istiyor. Keyfinin çatlak kabuklarının arasından sonsuz teselli pınarları akıtmak istiyor. Senai Demirci |
Bir biz varız güzel
öbürleri hep çirkin.' Turgut Uyar |
KARADENİZ AĞITI
Hayali gönlümde yadigar kalan, Bir yanım deryada çalkanır şimdi. On beş yoldaş ile boğulup ölen Bir yanım deryada çalkanır şimdi. Garip garip öter derya kuşları Su içinde uykuları, düşleri Bir gelin, döker kanlı yaşları Bir yanım deryada çalkanır şimdi. Nazım ile zindanda gün be gün biri Söyletir dilsizi, ağlatır körü Bir yanım ölüyor, bir yanım diri Bir yanım deryada çalkanır şimdi. Yaralarım tuz içinde kanıyor Uyku gelmiş ela gözler sönüyor Bir yanımda Suphi Nejat ölüyor Bir yanım deryada çalkanır şimdi. Gelir günler gelir, yaram sarılır Böyle gitmez bir gün hesap sorulur Bir yanım Acem'den, Çin'den görünür Bir yanım deryada çalkanır şimdi. |
Firat hoyrat akmis o hoyrat akmis
Urfa gibi göz göz Mardin'e bakmis Diyarbakir sicak, kibritsiz yakmis Harput'un cayinda cirasi vardir... |
Sevdiğim bütün yüzleri üst üste koyduğumda bile onun yüzü kadar güzel bişey çıkmıyordu ortaya!
|
Gel seninle ahd-ı iman edelim
Ne sen beni unut ne de ben seni Bağlanılım bir ikrarda duralım Ne sen beni unut ne de ben seni Gözlerim yolunu yar yaman yaman Sürmedim sefasın oldu bir zaman İrfan meclisine vardığın zaman Ne sen beni unut ne de ben seni Bir yare mailem bir de sıfata Yar odur ki yarin emrini tuta Belki yolum düştü gidem gurbete Ne sen beni unut ne de ben seni Gitme dilber gitme yüzün göreyim Al yanaklarına kurban olayım Bir emanetin var sana vereyim Ne sen beni unut ne de sen beni Abdal Pir Sultan'ım, çektiler dara Düşmüşem aşkına, yanarım nara Bakın ey erenler şu giden yara Ne sen beni unut ne de sen beni |
Sana en kutsal halimle değil, en insan halimle geldim… Seni bilgelikle değil, cahillikle sevdim…
|
İkimiz de aynı şeyi düşünüyoruz; ben Seni , Sen de kendini.....!
|
Seninle konusabilecek kadar heybetli degildi belki kelimelerim,
aman senin ruhunu sallayacak kadar derindi hissettiklerim... (Nazim Hikmet) |
Üzgünüm anne seni aldattım. Başka kadına aşık oldum.
Dokunmaya kıyamadığın güLüşümü, O'nun ugrunda soLdurdum... |
Ahmet Arif
Seni bağırabilsem seni,
Dipsiz kuyulara, Akan yıldıza, Bir kibrit çöpüne varana, Okyanusun en ıssız dalgasına Düşmüş bir kibrit çöpüne. Yitirmiş tılsımını ilk sevmelerin, Yitirmiş öpücükleri, Payı yok, apansız inen akşamlardan, Bir kadeh, bir cıgara, dalıp gidene, Seni anlatabilsem seni... Yokluğun, Cehennemin öbür adıdır |
Yumuyorum gözlerimi bakiyorum gözlerine....
Herkese iyi geceler :) |
Ala gözlerini sevdiğim dilber
Gel kara zülfüne kullar olayım Ak memeler domur domur terlemiş Sil kara zülfüne kullar olayım Kutnu zıbın geyme dedim geyindin mi El sözüne uyma dedim uydun mu Seni bana vermediler duydun mu Bil kara zülfüne kullar olayım Keklik gibi taştan taşa sekersin Top kuş gibi geri dönmüş bakarsın Beni görsen kaşın gözün yıkarsın Gül kara zülfüne kullar olayım Hemen ol da Karac'oğlan hemen ol Gel sen sahi güzellere tamam ol Ben ölürsem cenazeme imam ol Kıl kara zülfüne kullar olayım |
Bana bir şey söyle, ilkbahar gibi…
Çiçek aç mesela, veya yağ rahmet olarak içime veya gök kuşağı ol, sar ruhumu… Bir şey söyle, Sözü aşsın, öze değsin… Bir şey söyle, yanındayım mesela..? |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 06:53 Uhr. |