Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

28.04.2004 14:38

Bir bilen sen varsi

und keiner ausser dir weiss bescheid.
mach dich mit diesen billigen Verschwörungstheorien nicht lächerlich.
Zerbrich dir lieber mal darüber den Kopf,warum es den achso im aufschwung befindlichen islamischen Ländern dreckig geht.
Der Nick 007 passt gut.Hast wohl zu viele Filme von ihm gesehen.

28.04.2004 14:42

Wo ist deine Logik?

Und um der Überbevölkerung der Moslems vorzubeugen,fangen die Christen eine Ausrottung der Moslems an,oder was?
Und halten selbst initiierte Attentate von Islamisten als Grund?!
Das ist deine Theorie?
Dann erzähl diese Theorie den ein paar Milliarden Moslems und tu was dagegen.

28.04.2004 14:45

Oh Mann!!!

Und warum sollte daher der Ami die Attentate in Istanbul initiieren,um Mr. Blair zu überzeugen,dass der islamische Terrorismus gefährlich ist,wenn das Empire schon auf seiner Seite steht?
Leg dir nicht selber Eier ins Nest.Nachdenken.

haydut007 28.04.2004 14:48

DU BIST NETT...

aber solange du nur sowas von dir gibts :))

Eyvallah

Fatih

kfloeckchen 28.04.2004 14:49

*lach* o.T.

ohne Text

haydut007 28.04.2004 14:51

Ich glaube ich tick nicht mehr richtig..

ist das so schwer ??? Natürlich braucht Blair keine bestätigung ... es geht um das Volk das aufgebracht ist und die sauer auf Bush und Blair sind und dieses Attentat ist für ihre Politik ein Beweis dafür gewesen dass sie im recht seien.

So und wenn du das auch nicht checkst dann geh etwas schlafen vielleicht raffst du ja dann etwas über politik, mein Gott wie benebelt kann man nur werden ???

haydut007 28.04.2004 14:53

Den Gedanken solltest du dir machen!!! o

ohne Text

haydut007 28.04.2004 14:54

MERKT EUCH DEN LETZTEN ABSCHNITT!!! o.T.

ohne Text

28.04.2004 15:19

Der Klügere gibt nach

Ist in Ordnung Mister.
Du hast recht.
Der Islam stellt eine riesengrosse Bedrohung für die USA und deren Vormachtstellung dar.
Daher initiiert der Ami islamischen Terror,um vor der Welt die Massenvernichtung der islamischen Population voranzutreiben.Abends sitzen Bush,Blair und der Papst dann zusammen und spielen Karten.So einfach ist Politik.Und du hast als einziger den Intellekt,das alles zu kapieren.
Träum weiter.

28.04.2004 15:23

Lach?

Oder wie soll ich das sonst verstehen,was dieser Haydut von sich gibt?

kfloeckchen 28.04.2004 15:29

ich fand

deine ironie gut

28.04.2004 15:48

Danke schön, Madame :)) o.T.

ohne Text

haydut007 28.04.2004 16:01

Bescheidenheit zeigt wahre Stärke...

halte dich für Klug und schreibe nur weiter für das was du nicht sehen kannst.

Die Logik hast du nicht erfunden :)

Einen schönen Abend noch :)

Fatih

haydut007 28.04.2004 16:05

Benim Bildiklerim...

senin anlayabildigin kadar kocum fazla yirtma degerli yerini :)

Hosca kal !!!

Fatih

dagdakigerilla 28.04.2004 16:17

ne überschrifti yaw?!

lieber haydut,
du hast auch nur zum teil recht.
es gibt sicherlich amerikanisch-imperialistische verschwörungen.aber nicht gegen den islam.kein islamisches land ist weder wirtschaftlich noch millitärisch eine bedrohung für den imperialisten-statt usa.
ferner solltest du dir als kleines beispiel mal den iran ansehen,um zu wissen,dass es tatsächlich moslemischen terror gibt.

in grüssen
ein kämpfer

kerio 28.04.2004 16:19

dönmemek icin

ve bastan baslamamak icin.
harbi konusalim lütfen. acaba simdiye kadar sazini calip veya herneyse (eglenme ve dinini yasama acisindan) yapmak istedigini yapan insanlarin yüzde kaci böyle bir katliama maruz kaldi ki? ve eger sen olayin sadece bu oldugunu söylüyorsun.

dogrusu kimin nerde bulustugu beni ilgilendirmez. ilgilendirmemistirde. ben otelde bulusmanin motivasyonunu sormustum.

bunun akabinde hayatini masum oldugu halde hapislerde cürütmesi gereken müslümanlar var. bilincli bir sekilde secilipde mahkeme önüne sürülenler.

asil sucluyu aramada bunu da itiraf ediyorum, at gözlükleri ile bakildigindan oyuna gelindigini düsünüyorum.

herkesin hangi dine mensup olsalar bile, yasamaya haklari vardir, bu HAK ALLAH tarafindan o insana verilmistir. Müslüman da kimseyi dininden dolayi öldürmeye hakki yoktur.

saygilarimla!

fujitsu 28.04.2004 16:24

o istedigine bagli....

cok seymi istiyorum Müslimanlardan gerek aydinlariniz olsun gerekse sizin icinizde bazi ortodox aleviler olsun herzaman Müslimanlari kendinize hedef seciyorsunuz......

sen kalk Alevi olma sabah aksam Müslimana küfür et Müslimanlarlan ilgili kitab yaz sonrada Sivasa git....

o Gün Cuma oldugu halde ibadet eden insanlara Aziz nesin ve yandaslarinin ne kadar saygisi vardigi bizlerdende saygi bekliyorsunuz..........

daha ölülerinizi mezara koymadiniz Basbaglarda Ninelerimizi Dedelerimizi Cocuklarimizi kursuna dizmedinizmi...

hani diyorsunya bütün Müslimanlari kast etmiyorum simdi Basbaglardaki dedenin ninenin cocugun Sivas olaylariylan ne ilgisi vardiki onlari kursuna dizdiniz..........

will 28.04.2004 22:37

ja, du lebst in Europa!

Du kannst Deutschland und Europa kritisieren, aber du kannst auch abhauen, wenn alles so scheiße ist. Was soll diese kotzerei?
Wenn du mit deinem Leben nicht zurecht kommts,
dann kann hier keiner was dafür.

29.04.2004 10:14

ilaveten

modern, entel, kapitalist, liberal, sosyalist, bilmem ne karin agrisist islam dan sonra tekrar eskilere dönüyoruz, komünist islam; islamin fikrinden mahrum, ama hedef ve yöntem belirlemede nede hünerli hokkabazlarin getirdikleri belki ilk kaide: irk yok, mazi yok, vatan yok, istikbal yok... onlara sorsan islamin en zayif cephesi bu olur, habire buradan darbeyi vururlar. bazi ah ne sivri zekalilar da ilkel sorgulama mekanizmalariyle (aha, iste gercek hayat bu, islam bu!) zirvalarlar... milletleri bir potada eritmeye calisan anlayisin en kücük birimi bireyleri cemiyet icinde eritmektir. milleti inkar, cemiyeti inkardir, cemiyeti inkarsa bireyi inkar. bunun islami hic bir dayanagi olmadigi gibi komünizmle baglantilidir; ki bunun adini da yesil komünizm koyabiliriz... madem ki ahirette irka yönelik sorgulama olmayacaktir, o halde satalim vatani, satalim sevdiklerimizi. konu türkiye olunca bilmem kimin usaklari bir dakika bile düsünmeden satarlar, buna eminim. ama mekkeyi, medineyi satalim desem cengaver kesilirler. oralari mübarek topraklar oldugu gibi benim topraklariminda mukaddes dir, arasinda hic mi hic fark yok.

cigeri 5 para etmez biri cikar islam adina ahkam keser, yok imamhatipler kislamizdir, yok minareler süngümüzdür, yok basörtüler simgemizdir, yok devlet kafirdir, yok ya kanli ya kansiz olacaktir der de, hicbir allahin kulu cikipta: (ulan sen kim oluyorsunda beni veya islami temsil etmeye kalkiyorsun. yikil karsimdan!) demez, ama devlet de bu serefsizlere karsi önlemini aldimi (seriat elden gidiyor) diye feryadi koparirlar... daima ayni basma kaliptan tipler. metotlari da hep cifte standart: hübbül vatan minel iman derler, ama vatanlari paradir, asker ocagi, peygamber kucagi derler, ama ocaklari al-kaida dir, parolamiz huzur ve baristir derler, ama milletle, devletle, savunma kuvvetleriyle, hukukla, egitimle ve ne varsa kavgalidirlar. islerine nasil gelirse öyle yorumluyorlar. bizde geri zekaliyiz degil mi, hep yutuyoruz. iki (huu) cekti ya, nazarimizda büyük veli oldu, iki denklem yazdi ya, aninda matematikci zanettik.

elini sicak sudan soguk degdirmeyen cigersiz beyfendiler ve feminist hanfendiler vatan, millet ve islam ugruna tas üstüne tas koymazlar ama oturduklari yerden 5000 yillik ispatli ve 3000 yillik yazili tarihi olan bir milletin kaderini ve istikbali sirtina alan gazi mustafa kemal pasayi elestirirler. neyi biliyorsunuzda neyi elestiriyorsunuz? sorsan hepsi masallah akademisyen kesilir, lakin bir zeka kivilcimini bile dürbünle arasan bulamazsin. yuh vallahi! ben okurken yüzüm kizariyorda, yazanlarin ar damari mi patladi?.. bence birakin bu civatadan isleri. ne halt yerseniz yeyin, beni hic ilgilendirmez. ama dini, vatani, milleti, ecdadi, atayi bu islerinize karistirmayin. aynaya bakabilcek kadar haysiteniz varsa biraz samimi olun.

29.04.2004 11:58

ulen fujitsumusun ne düdüksen!

ne alakasi var basbaglar ile sivasin salakom?
basbaglar pkk terör örgütün bir cinayeti idi..sen kendin bok cukuruna atliyon,o zaman sende bütün sivasta oteli cevreleyen sivaslilari ve daha kötüsü sünnileri terörist yaptin!!
donvonramses pkk li oldugunu mu söyledi yoksa??
bak fuji kardes hadise sudur: sivas da alevilerin büyük bir katliam yasadigini, ve devletin bunu seyrettigini gören pkk bunu kullanmak istedi ve basbaglara saldirdi, sirf alevilerin sempatisi ve destegini almak icin, cünkü pkk alevi destegi almakta hep zorlaniyordu..ve kalkti dediki ;" bakin aleviler ben intikaminizi aldim sizin yakilmanizi seyreden devletten ve yobazlardan sizin icin hesap sordum"..
tabii aleviler senin kadar aptal olmadiklari icin bu oyuna gelmediler!!
-yani hadiseleri ve aralarindaki zusammengi anlamiyosan söyle fuji kardes, beynini döllendirip verimli hale getirmek icin intellektüel bir tecavüz operasyonunu als ehrenamtliche tatigkeit:) yapabilirim!! konusma böyle bos bos!! yerim seni!!

xxxsadrazam 29.04.2004 16:10

sivay olaylari devletin oyunuydu...

kac defa sizin gibi vurdumduymazlara burda belirtmek istedim ama hala bu gibi konulari acip insanlari bos fasafiso konularla ugrastirmaktan bikmiyorsunuz...
sivas olaylari icin::&gt sivas olaylari basli basina devletin kendisinin planlayip uyguladigi ve sonra olaylari bir propaganda amaci olarak sünnilerin üzerine yükledigi inkatr edilemiyor...

TAM MÜSLÜMANLAR ARASINDA UFAK BIR KIVILCIM HISSEDILDIGINDE DEVLET KENDI ADAMLARINI DEVREYE SOKAR VE BITAKIM OLAYLARLA BU KIVILCIMLaRI YOKEDER:::BU BINEVI UYUTMA POLITIKASIDIR VE CUMHURIYET KURULDUGUNDAN BERIDE TÜRKIYEDE HER BES ON YILDA BIR GAYET BASARILI BIR SEKILDE UYGULANMAKTADIR !!! BUNUN EN GÜZEL ÖRNEKLERINDEN BIRIDE SIVAS OLAYLARIDIR ; ve nitekim tv lerdende gösterilen kasetlerde anlasildigi gibi devletin bizzat görevlendirdigi kisi veya kisiler bu katliami yapmistir, müslüman olan bir insan kurani kerim ve sünnet dogrultusunda masum insanlari öldürmaenin allah katinda ne kadar günah oldugunun bilincindedir , gidip gelip her katliami müslümanlara yüklemeyiniz veya tartismasini bile acmayiniz...

BURDA BU SITENIN TÜM YETKILILERINI SIDDETLE KINIYORUM CÜNKÜ BÖYLE SAPIK SUPUK KONULARLA BURDAKI GENCLERI OYALAMAYA CALISIYORLAR...
KARDESIM DAHA ISLAMIYETIN I sini BILMIYORSUNUZ KALKMIS BURDA AHKAM KESIYOSUNUZ:..
BURAYA YAZANLARIN YÜZDE DOKSANI DAHA ETTAHIYYATUYU OKUMASINI BILMEZLER; ISLAMIYET ÖYLE KOLAY BI DINMI SANIYORSUNUZ !!! müslümanim demekle müslüma oldugunuzumu zannediyorsunuz?
kendinize gelin uyanin artik, islamda ilk önce TEVHID VE SIRK MESELESINI KAVRAYAMAYAN BIR INSAN ASLA BEN MÜSLÜMANIM DEYIP SONRA FIKHI MESELELER ÜZERINE YANINDAN CIKARTTIF´GI FETVALARI YAZMASIN BEYANDA ETMESIN:::...

allah sizlere ihsan nasip etsin
amin..

xxxsadrazam 29.04.2004 16:12

HICBIRSEYE DEGIL DE....

...senin gibi cahillerde burda islami tartisma zemini bulabiliyorlar ya ona yaniyorum...allah sana hidayet nasip etsin...

xxxsadrazam 29.04.2004 16:14

JAAAAAAA.....

euro islam suan türk miletinin islamiyeti kafalarina göre hayatlarina aktarmasidir, yani islamiyetle asla hicbir alakasi olmayan mantik isidir....

fujitsu 29.04.2004 16:44

muahahahahahah :=))))))

:=)))))))))))))

29.04.2004 17:46

hemen sinirlenip alinmaman iyi bak:)))

hani coskun da kizilacak adam degil ki!! dimi yani...

29.04.2004 23:24

YALAN!!!!!!

Atatürk"ün Alevilere karsi bir tutumu yoktu. Dersim"de bastirilan isyan KÜRT ISYANIDIR... Alevilik ile Kürtlügün arasindaki farki bilmeniz lazim. Atatürk bilhasa Haci Bektas"a Aleviler"den destek almak icin gitmistir zamaninda. Kürt Alevileri sunu bilsin ki, Alevilik onlarin tekellerinde degildir. Bu PIR SULTAN ABDAL"A, KALENDER ABDAL"A, KAYGUSUZ ABDAL"A, SAH ISMAIL HATAYI"YE ve nice Türkmenlere nispten hakarettir. Ya adam akilli Alevi olun ve sap ile samanin farkini gözetin ve agirliginizi Alevilikten yana koyun ya da Alevilikten uzak durun, ki böylesi en cazibidir, cünkü sizler Alevi degilsiniz. Kommunizime ve ateistlige hayranlik duyan ve Aleviligi böyle sapikliga endeksleyenler ALEVI OLAMAZLAR.

Hz. Ali"nin devri yürüye
Ali kim oldugu bilinmelidir
Alay alay gelen gaziler ile
DIN askina kilinc calinmalidir

diyen PIR SULTAN ABDALLAR

KARL MARXLARIN YOLDASI OLAMAZLAR VE DEGILLERDIR

peren 30.04.2004 09:00

hayret

ilk defa cok güzel bir makaleni okuyorum, tebrikler.

haydut007 30.04.2004 09:03

Ich komme zurecht, danke dir ...

dass du dir gedanken um mein wohl sein machst :))

Aber trotzdem wäre ich gerne wo anders :)) und ich bin nicht der einzige... immer wenn ich höre ja dann geh doch wo anders hin ... was fährst du für ein Auto ??? Golf ??? BMW 3er ??? oder was ???? Willst doch bestimmt auch ein größreres, schnelleres, teureres Auto fahren oder ??? dann mach das doch :))) ist genau die selbe scheisse wie wenn du sagst dann geh doch hehe

Neyse hadi sana iyi günler ciao ciao

Fatih

haydut007 30.04.2004 09:28

YAW ...

bir yandan haklasinin ama öbür yandan sende haksizlik yapiyorsun yaw :)

Yani aslinda saydiklarin cogu dogru da ama sende elestirdin... tabi elestirebilirsin ama sende ONLAR gibi elestirdin.

Wie ich schonmal gesagt habe... hisbir seyin asirisi iyi degildir... bu dincilik, irkcilik, vatancilik ve sayre seyler gibi icin gecerlidir, önemli olan dengeyi bulmak bunu da malesef az kisiler bulabiliyor :(

Sana bir nasihatim olsun arkadas... sende bu yazinda belkide pek iyi tanimadigin kisileri elestirdin (hani birsey bilmeyerek kemal pasayi elestirenler gibi), tabi bunu yapabilirisin ve elestirilerin da hakli ama senin elestirdigin seyler o kisilerin yaptiklari hatalardir.. ve bunu elestirmende gayet normal AMA sen o kisileri ne kadar iyi taniyorsun ki ??? Onlarin bir de iyi taraflarini gördün mü ??? Her Insan hata yapmis ve yapiyor... bunlari elestirmek herkesin hakkidir ama bunun yüzünden o insanlari hemen mahkumlamak, postalamak haksizlikdir!!!

Gerechtigkeit soll walten und das auf jeder Ebene...

Sonst kommt jeder daher und gibt seinen Salz in die Suppe... und viele Köche verderben den Brei :))

Haydi eyvallah ...

Fatih

haydut007 30.04.2004 09:45

O ki ...

Benim akan Göz yaslarimin milyonlarini akitan,

O ki,
Benim sacdigim sevgimi milyonlarini sacan,

O ki,
Benim gösterdigim terbiyemi milyonlarini gösteren,

O ki,
Benim bagisladigim merhametimin milyonlarini bagislayan,

O ki,
Benim sundugum saygimi milyonlarini sunan,

O ki,
Benim insanlara verdigimin milyonlarini veren,

O ki,
Benim icimi iceren milyonlarini iceren,

O ki,
Benim bildiklerimin milyonlarini bilen,

O ki,
Benim düsündüklerimin milyonlarini düsünen,

O ki,
Benim mezarimi kazanlarin milyonlarini kazan,

O ki,
Benim huzura kavusmam milyonlarini huzura kavusturan,

O ki,
Benim, Senin, Hempizim ve herseyin icinde olan,

O ki,
Herseyin baslangici olan,

O ki,
Tek olan!

O ki,
ALLAH

1985elif 30.04.2004 11:26

schön gesagt :-))) o.T.

ohne Text

oezsu 30.04.2004 11:47

Objektif

Ben yazida bi elestiri göremiyorum. Gayet objektif bi sekilde yazilmis ve bi asirilik da bulamiyorum... Bazi tespitler cok güzel!!!

Hararet nardadır sacda değildir
Keramet baştadır tacda değildir
Her ne arar isen kendinde ara
Kudüs"te Mekke"de Hac"da değil
Sakın bir kimsenin gönlünü yıkma
Gerçek erenlerin sözünden çıkma
Eğer insan isen ölmezsin korkma
Aşığı kurt yemez uçta değildir
-Hacı Bektaşi Veli-

30.04.2004 12:01

...

@ haydut007

milyonlar kelimesini kullanirken sinir koymus oluyorsun. halbuki ALLAH sinirsizdir
:)
saygilarimla

haydut007 30.04.2004 12:15

Ich weiss...

das war absicht :)

ich wollte nur die reaktion von anderen sehen und man kann sehen wie fehlbar wir doch sind :)

30.04.2004 14:18

cuma namazindan ciktik hoca fetwa verdi

gencleri topladi ve duyduguma göre aranizdan bazilari alevi kizlarla cinsel temasda bulunuyormus...evet alevi kizlarla cinsel temas mübahdir lakin evlenirseniz sünni basörtülü kizlarla evlenin onlar sizin icin daha hayirlidir..sünni basörtülü kizar sex yaparken bile basörtülerini cikarmazlar ve devamli boy abdesti ile dolasirlar..
buna karsin ateist kizlar ve alevi kizlar dinen pisdirler..mundarlardir yani dus alsalar bile ciplak yikandiklari icin tüm melekler onlardan kacarlar..
yani aleviz ve ateist kizlarla gönül eglendirme hasna visne pedding felan servebst dinimizde cariye oluyorlar lakin sünni basörtülü kizlara dikkat edelim onlar bizim namusumuz ;)
simdi bir dua okuyalim amin !

losmuertos 30.04.2004 14:32

Und er selber .......

.....knallt alles was bis drei nicht aufm baum ist ....aber abgesehen mal davon , das war bestimmt ein wald und wiesen hoca ...also ein gemachter ....ein hoca der die ilahiyet fakülte abgeschlossen hat (Was die hocas in der BRD gemacht haben müssen) , von dem werdet ihr sowas nicht hören .....ich persönlich denke , daß dieses nur irgend son propaganda scheiss ist und die religionsgemeinschaften gegen sich aufwiegeln zu lassen ...inanan cok , angutta cok ...auf allen beiden seiten .

haydut007 30.04.2004 14:48

Noch warst du beim Freitagsgebet...

und weder hat dieser Hoca das von sich gegeben.

Du erzählst voll die Scheisse weisst du das, yazik be hast du kein respket vor dir selber ??? HAysiyetsizsin iste!!!

Sollte ein Hoca sowas sagen dann bring mich zu ihm ... ben onun yüzüne tükürmessem bana Fatih demesinler!!!

Saygilar

Fatih

30.04.2004 14:53

Bos verin

bosverin yaa böyle insanlara bosuna cevap yazmayin. zaten isi provokasion. sanirim kendi cevresinde yeterince ilgi görmüyorum ve o yüzden burda ilgi görmeye calisiyor.

saygilarimla

lala1 30.04.2004 15:40

Hiyarim diyen bir cual tuzla kosuyor

o herife inananlar bir kere keriz oglu keriz !

1- cinsel temas diyerek abdestin bozulmazmi ?
2- günahini almiyormusun ( hani 4 sahidin? yoksa kendinmi becerdin bu isi hoca bey? )

3- tesettürlü sünni kizlarimiz .... neden evde kaldigimi anladim simdi ...

4- vah anacaim beni bugünler icinmi dogurdun ?
5- vah Vatanim - vah Türk kadini bu kadarmi degerimiz var ?
6- vah Atatürk- evde kalmamiza SEN nedenmissin meger !!!

yakinda bende hocami ne olsam ? Zaten önüne gelen bu isi yapiyor ...

donvonramses 30.04.2004 16:45

kiz üzülme leng! böyle düsünmeyen

moderin türük erkekleri de var :)))))

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 14:15 Uhr.