![]() |
„Müslümanim”
kelimesini gayet kolay kolay agzina aliyorsun bakiyorm. O halde sana bir soralim, Islamin sartini yerine getiriyormusun? Mesela namaz kiliyormusun? Kiliyorsan, nasil kiliyorsun, onu söyle bakalim? Yanliz Kurani Islamin kaynagi olarak aliyorsan, Kuranin NERESINDE yaziyor, namaz nasil kilindigini? Akillicim, Hz. Muhammed (S.A.V.) “öldü” diyorsun, ona bir salavat bile getirmiyorsun, halbuki ümmeti olarak en azindan yapacagin birsey. E peki bunu bile beceremiyorsan, nasil olurda, Allahin emirlerini yerine getirebileceksin?
Kim kendini küçük vazifeler için büyük saniyorsa, büyük vazifeler için küçüktür! |
sss o.T.
ohne Text
|
TÜRKÜM DOGRUYUM CALISKANIM
Korkma; bitmez bu hazineleri hep çalsak
Sönmeden asgari ücretlideki en son ocak O benim milletimin kerizidir,parlayacak O benimdir,o benim Rantiyemindir ancak. Çatma,kurban olayým,çehreni ey zavallý hilal En kahraman kölelere bir gül!Ne bu þiddet,bu celal Sana olmaz verdiðimiz faizler sonra helal Hakkýdýr,haktan sapan milletime istibdat. Ben ezelden beridir soydum,hep soyarým Hangi çýlgýn hortumumu kesecekmiþ? Þaþarým Doymayan fil gibiyim,hortumu atar çalarým Yýrtarým TL.leri, dolara sýðmam,taþarým A.B.nin afakýný sarmýþsa çelik zýrhlý duvar Benim para dolu kasam gibi serhaddim var Ulusum,kaçma! Nasýl krizler seni boðar "Enflasyon" dediðin otuziki diþli canavar. Arkadaþ! Yabancý sermayeyi kaçýrma sakýn Bonfile et gövden,içecekleri olsun kanýn Doðacaktýr sana vaadettiði günler hakkýn Kabirde bekliyor seni özgür yaþamýn. Bastýðýn yerleri "toprak" diyerek geçme,taný Yahudiye satýlýk her santimi, hem gramý Sen þehit oðlusun, incitme yazýktýr ataný Kim çok verirse ona sat, bu cennet vataný. Kim bu cennet vatanýn uðruna olmazki feda Yolsuzluk fýþkýracak topraðý sýksan þurada Vatanýmý, milletimi, sakaryamý alsýn da hüda Etmesin menfaatimden beni dünyada cüda. Ruhumun senden, ilahi þudur ancak emeli Deðmesin çýkarlarýma bu milletin eli Bu ezanlar-ki milletime ninni gibi gelmeli Ebedi yurdumun üstünde benim hep böyle inlemeli. O zaman repo yüzde yüzbine çýkar-varsa-taþým Her kasamdan boþanýr para, canlýda kalmaz kârým Belki yerden fýþkýran ruhlarý da soyarým O zaman yükselir dolar, arþa deðer baþým. Dalgalan sen de serbest kur gibi zavallý hilal Olsun artýk verdiðimiz faizlerin hepsi helal Ebediyyen sana yok, ýrkýma yok istikrar Hakkýdýr, rantiyenin mandalarýn hürriyet Hakkýdýr,haktan sapan milletime istibda OZAN ARIF? |
aLEVI OLMAYA KARAR VERDIM
saz calib Allaha ibadet etmenin cok faydalari oldugunu duydum?
|
yerinde bir karar! seytana tapmaktan
daha iyi imis. Yani Satanist olmaktan kurtulmus olursun ;-()
|
Muhahahahahahahahahhahaha..
Tef calip soytarilik yapmaktan evladir..
Elazig ne zaman adam olacaksin.. kac nickin var 40-50 oldu mu ß.. :o) |
Ben Namaz kilarim
Peygamberin Kildigi gibi Kilarim
Islam in Sarti 6666 dir 5 degil yerine getirmeye calisiyorum HAMD olsun.. |
Nasil kildigima gelince yazdim
Mesnevi den okumadin mi ? :o)
Sizin gibi bir elleri kaldirmaya 550 sayfa sart kosan bidatlarla Soytari fikihlari ile isim olmaz.. :o) |
MILLI GÖRÜS :o)
Rey toplarken DINIM de
Laiklik dinsizlik de LAIKLIGE KINIM de.. KOLTUGA OTURUNCA ESAS LAIK BENIM DE :o) ADIL DÜZEN bu ise planmis muhteremler Bastan basa Palavra yalanmis muhteremler.. Ozan ARIF.. Ne oldu KUSCU artik Atatürk e sövmez mi oldun ?.. |
Eeeee ?
Kurtulmus Firka yalan mi yani simdi :o)
hani Meshur 72 nci Motorize SATANISTLER firkasi var ya Cennet kendilerine tapulu.. Onlara ne oldu ?.. Allah peygamber Evladi katillerine Sahip cikana rahmet eder mi ?.. ne bileyim ben ?.. Bir Seyh bir efendi bir sultan bulsak da sorsak.. var mi tanidigin " BIR BILEN " ? |
Yaziklar olsun :o)
Demek kimse mezhebini bilmiyor :o)
Elazig sana ayriyetten teessüf filan ederim yani :O) O halde ben yazayim : Arkadaslarin Mezhep Kabullerini yazmaya elleri varmadi demek ki: Kuran in hayiz halini düzenliyen ayetin de Bir tek yasak vardir o da erkege yöneliktir: Hayizli kadinla temas yasagi Demistim. Kuran düzenlemeyi böyle Yapmisken hic bir yasaga muhatab kilinmayan Kadina Mezhepler tarafindan bir dizi yasak getirilmistir :o) Öte yandan ayet de erkege getirilen yasagi delip hayizli kadinla cinsel temas saglamak icin Akil almaz oyunlar sergilenmistir.Bu yasagi delen erkege HAD ( Nasla belirlenmis ceza ) yok , tazirden eden yok, azarlanmasi gerektigini bile söyleyen yoktur. Hic olmassa kefaret öngörülsün o da yoktur .Bu yasagi delen erkek,Allah dan affini diler yarim dinarlik bir sadaka verir ( Ibn Kudame;el-mugni,1/335; Halifi,71 ) erkegi rahatlatmak icin baska oyunlarda sergilenmistir :O) Bu oyunlari gösterirken Her kesin bas vurabilecegi bir kaynaga gönderme yapalim: el-Ceziri nin el-FIKIH ale"l-mezahibi"l-Erbaa adli ünlü eserine.. Gelenegin HAK (!) MEZHEP diye andigi fikih ekollerinden HANBELILIK in görüsü su: Hayiz halindeki kadinla cinsel iliskiye girmek,kücük bir günahtir :o) Bu günahi isleyen kisi tövbe eder ve bir veya yarim dirhemlik sadak verir kurtulur.Eger maddi durumu müsait degilse bu sadakayi da vermez :o) Devam edelim Bakara 222 de belirtilen yasagi asmaya yönelik farkli icadlari görelim :o) Dört hak mezhep den HANEFILIK in kadin hayiz gördügünde SIKISAN erkege Care getiren FETVASI su: Hayizli kadinla cinsel temas istegi duyan erkek Günaha carpilmadan bu isi yapmak icin kanin iki namaz arasi kadar kesildigi bir zamani kollar.. :o) Hak mezheplerden MALIKILER in SIKISIK durumda olan erkekleri kurtarmada cözümleri daha LIBERAL ve daha Hosgörülüdür. Söyle fetva veriyorlar: Hayiz halindeki kadinla cinsel temas icin kanin iki namaz arasi kesilmesi sart degildir,Bir namaz kilinacak zaman kadar kesilmisse erkek cinsel temasda bulunur ve günah a girmez :o) Bu Hos görülü Malikiler de daha da hos görülü cözüm getirenler vardir Onlara Göre adet halindeki kadinin kani,Cinsel birlesme icin yetecek bir süre kesilmisse Cinsel temas yapilabilir ;o) Malikiler dahada isi ileri götürmüslerdir... Söyle derler: Bunlarin hic birine gerek yok Adet kanin kesilmesi bir CIHAZ ya da ilacla saglanarak da erkegin yolu acilabilir ( Ceziri 1/ 123-124 ) Bu Cözüm getirici ( !) Hak (!) Mezhep Görüslerini siraliyan ezherli FAKIH el-Ceziri son görüsü belirttikten sonra Su Müthis eklemeyi yapiyor. Tahammül gücü olmayan SEHVETLI erkeklere,Cinsel temastan önce Kanin akmasini kesmek icin bu son görüsün actigi yolda hareket etmelerini öneririz. Gördügünüz Gibi Kadinin saci ile yillarini Kaybeden Hak mezheplerin KURAN AYET ini etkisiz birakmak icin ürettikleri cözümlere modern zaman ulemasida katkida bulunmakta SEHVETINE hakim olamayan GÜCLÜ ERKEKLERIN Allah rizasi icin (!) YARDIMINA KOSMAKTADIR !. Oyun hep cinsiyet Hep sehvet oyunudur.Ve Din Özellikle Uydurma hadislere dayanan Din yani satanizm Bunun araci yapilmistir. Bu Cinsiyet ve Sehvet oyunlarinin hangi anlayisla sergilendigine tipik bir örnek de HADIS adi ile Sahnelenen Su HERZE dir: **Herhangi bir kadin kocasinin izni olmadan oruc tutar,kocasi ondan bu halde iken cinsel istekte bulunur da kadinda buna olumlu cevap vermez ise Allah o kadina ÜC BÜYÜK KEBIRE ( en büyük Günah ) Yazar ( Elbani;ez-zaifa,5/494 ) Hayizli kadinlar,Isterlerse her türlü ibadetlerini yapabilirler. Namaz kilarlar Oruc tutarlar Kuran okurlar Maabet e cemaatle giderler.ama Islam onlara o hallerinde iken bu yükümlülüklerini yerine getirmeme izni vermistir.Isterler ve gerek görürlerse bu izni kullanabilirler.. FIkih ekollerinin hükümleri Tosuruktan TEYYAREDIR !.. Hüküm ve fetva nin en Hayirlisi HAK tan gelir. Bundan süpheye düsenlerden olma... HAKKIN DISINDA SAPIKLIKTAN GAYRI NE VARDIR ! ( Yunus;32 ) Hoscakalin |
Peygamber e Isnat edilen yalanlara bakin
Buyrun:
3801 - Zeyd Ibnu Eslem radiyallahu anh anlatiyor: "Bir adam, Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm"a sordu: "(Ey Allah"in Resulü!) Hanimim hayizli iken bana helal olan nedir?" Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm: "Üzerine izarini baglasin, yukarisina istediginde serbestsin." Muvatta, Taharet 93, (1, 57). 3802 - Hz. Mu"âz radiyallahu anh anlatiyor: "Ey Allah"in Resûlü! dedim, hanimim hayizli iken bana helal olan nedir?" "Izar"in yukarisi, ancak bundan da sakinsan daha iyi olur!" buyurdular." Rezin tahric etti. Ebu Davud, Taharet 83, (212, 213). 3803 - Ikrime, Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm"in zevcelerinden birinden naklen anlatiyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, hayizli hanimlariyla bir mübaserette bulunmak dileyince haniminin ferci üzerine bir sey örterdi.." Ebu Davud, Taharet 107, (272). 3804 - Ibnu Abbas radiyallahu anhüma anlatiyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kisi, hayizli karisiyla cinsi münasebette bulunursa (hatasina kefâret olarak) yarim dinar tasadduk etsin." 3805 - Bir rivayette ise söyle denmistir: "Kisi hayizli hanimina, hayiz halinin baslangicinda, kan kirmizi renkte iken temas ederse bir dinar tasadduk etsin. Kanin kesilmeye yüz tutup akintinin sarardigi zaman temas eden, yarim dinar tasadduk etsin." Tirmizi der ki: "Bu hadis Ibnu Abbas radiyallahu anhüma"dan mevkuf (kendi sözü) olarak da rivayet edilmistir." 3806 - Ebu Davud"un bir rivayetinde hayizli karisina temas eden kimse hakkinda Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm"in: "Bir veya yarim dinar tasadduk etsin" dedigi kaydedilmistir. Ebu Davud der ki: "Bu rivayet (yani Ibnu Abbas"in "bir veya yarim..." diyerek yaptigi rivayet) sahihtir, (diger "...yarim dinar..." diyen rivayet bu kadar kavi degildir.)" 3807 - Bir rivayette söyle denmistir: "Kisi hanimina kanama halinde temasta bulunmussa bir dinar, kanin kesilme halinde temas etmisse yarim dinar tasadduk eder." Tirmizi, Taharet 103, (136, 137); Ebu Davud, Taharet 106, (264, 265, 266); Nesai, Taharet 182, (1, 153); Ibnu Mace, Taharet 123, (640). Ne tesadüf Degil mi ? Hale bakin ki alemlere Rahmet olan bir Peygamber Kuran i Hic e sayan bir hareketi Yarim veya bir dinarla gecistiriyor :o) Hanbelilik Maddi durumu iyi degilse onu da vermiyor :o) Hele Allahsiz kitapsiz seytan ordulari hele !.. |
Simdi Bakara 222"ye bakalim :o)
Bakin Kütüb-ü Sitte de Sehvetine hakim olamiyan erkekler icin yalan söyletilen peygamber Bu ayeti teblig ediyor:
BAKARA: 222-Ey Muhammed! Sana kadınların ay başı halinden de soruyorlar. De ki: O bir eziyettir Onun için ay başı halinde oldukları zaman kadınlardan çekilin ve temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. İyice temizlendikleri zaman ise Allah"ın emrettiği yerden onlara varın, yaklaşın Şüphesiz ki Allah çok tövbe edenleri de sever, çok temizlenenleri de sever. Enteresan degil mi ?.. :o) |
Namaz kilin Kardeslerim
Kardesim Namaz kil..
Kil da gözün ile kil Oturarak kil Ayakta kil Yatarak kil.. Önemli olan ibadet etmektir.. Gönlünü kalbin i Yaradan a acmaktir.. SIZLERI NAMAZ KILDIRMAMAK ICIN elleri kaldirmaya 550 sayfa sart kosan SEYTAN FIKIHLARINA bakmayin Onlarin amaci Din e bidatlar koyarak sizi ibadetten caydirmak.. Namazini kilin.. Namaz Kuran in Allah ile kulu arasinda ki iliski ve diyalogun tüm türlerini bir araya getiren Toplayici bir ibadettir. ZIKIR SÜKÜR HAMD TESBIH TEHLIL SECDE RUKU TEFEKKÜR Gibi yakaris ve meditasyon hallerinin Tümü namazda vardir. Acikcasi namaz bu kavramlari düsünce ve fiil e dönüstürür. Simdi nerem önce yere gelecek diye bir saplantisi olan insanin Allah ile namaz diyalogunu kurmasi mümkün müdür ? Kuran da Namaz diye bir kelime gecmez Salat diye ggecer ve bunun anlami DUA demektir.. Namaz in Yakaris ve yüceltme hallerinin Tümünü icerir. Bu yapisi ile namaz sadece Muhammed ümmetinin degil;TEVHID gelenegine bagli tüm halklarin ortak ibadetidir. Bunun icindir ki KURAN namazi tüm peygamberlerin ortak ibadeti olarak gösterir ANCAK TANIMLAMAZ !.. Yani nerenin önce secdeye gelecegi KURAN in umurunda degildir !.. Cünkü Namaz Tevhid geleneginin bir uygulamasi olarak MEKKE li müsrikler TARFINDAN DA BU GÜNKÜ GIBI YOZLASTIRILMIS OLARAK Bilinmekte ve uygulanmakta idi.. KURAN bu konuda son derece acik konusmaktadir: ** Onlarin Beytullah daki namazi Islik calmak ve el cirmaktan baska bir sey degildir ** ( Enfal 35 ) Bu gün Namaz Uydurup Bidat uygulayan ve elini söyle kaldiracaksin Parmagini oynatacaksin ile istigal edenler Onlardan farkli degildir. Namaz kilin kardeslerim.. Yanliz kilin Cenab-i hak ile Bütünlesin Cemaat ile kilin Sosyoljik bütünlesmeyi taniyin Toplum ile bütünlesin.. Allah Rizasi icin sekilciligi birakin.. Bakin mevlana Kissasinda ne diyor ? Musa a.s. yolda bir çoban gördü. Şöyle söyleyip duruyordu : -Ey kerem sahibi Allah’ım!... Neredesin ki sana kul , kurban olayım!... Çarığını dikeyim , saçını tarayayım!... Elbiselerini yıkayıp , bitlerini ayıklayayım , süt ikram edeyim sana !... Elceğizini öpüp , ayacığını ovayım , uyku vaktin gelince yerini süpüreyim!... Bütün keçilerim sana kurban olsun!... Bütün nağmelerim , heyheylerim sanadır Allah’ım!. Çobanın böyle saçma sapan şeyler söylediğini duyunca Musa a.s: -Kiminle konuşuyorsun , diye sordu. Çoban da: -Bizleri ve bu yeri göğü yaratanla , diye cevap verdi. Musa a.s: -Vah , vah!... Sen sersemlemişsin!... Daha müslüman olmadan kâfir olmuşsun. Allah’ın her şeye Kaadir olduğunu biliyorsun da bu hezeyanlar nedir ?... Amcana , dayına mı söylüyorsun bunları?... Ayağa muhtaç olan çarık giyer , büyüyecek olan süt içer . Allah’ın sıfatlarında cisim sahibi olmak ve ihtiyaç var mı ki?... El , ayak bizler için övgü vesilesidir lâkin , Allah’a nispet ettin mi kusur olur!... Akılsız dost zaten düşmandır. Çoban: -Ya Musa , ağzımı bağladın , pişman oldum , dedi ... elbiseleri yırtıp çöllere doğru giderken öyle bir ah çekti ki ... Musa a.s’a vahiy geldi : -Kulumuzu bizden ayırdın . Sen ulaştırmak için mi geldin , yoksa ayırmak için mi?.. Gücün yettiğince ayrılığa basma. Her kese farklı huy verdim. Ona metih olan söz sana zem olabilir. Ona göre bal , sana göre zehir olabilir . Ey Musa ; edep bilenler başkadır , canı , ruhu yanmış âşıklar başka. Yıkık köyden haraç , âşar alınmaz. Hatalı söz söylerse bile , ona hatalısın deme. Sarhoşlardan kılavuzluk arama. Aşk şeriatı bütün dinlerden ayrıdır. Âşıkların şeriatı da Allah’tır, mezhebi de. (.......) Mesnevi : 2. Cild - Sayfa : 132 -...- 139 Bilmem anlatabiliyor muyum ?.. Hoscakalin |
tabi olmaz
Islamlan alakasi olmadigi için!
|
Hadisleri yalanliyanlar!
Sizinle tartismak mümkün degil, çünki çeliskilerin içinde yüzen kisilersiniz. Islami nefsinize uygun bir sekilde uyarmaya çalisiyorsunuz, halbuki asil göreviniz, nefsinizi Islama göre uyarmaktir. Bu büyük bir yanilginin içinde oldugunuzun farkinda bile degilsiniz. Peki hepsi nerden kaynaklaniyor? – Nefsinizi tanimadiginiz için.
Eger hadislere sayginiz yok ise, sizin probleminiz degilmi? Eger gerçekten dogru iseniz, hadislerin yalan oldugunu ispatlasaniniz! Sizin kimin hakkinda konusmaya hakkiniz var ki kalkip kimin ne olacagini iddia edersiniz? Eger Hadisler Allahin (C. C.) Resulü (S.A.V.) tarafindan söylenmis ise, O’nun – yane Allahin (C. C.) bir bilgisine – istinaden söylemistir. Onun elbette Allah tarafindan seçildigi için söz hakki vardir, ama siz kimsiniz? Siz kim oluyorsunuz, kalkip Allah (C. C.) Peygamberi (S.A.V.) hakkinda ve Allah (C. C.) dostlari hakkinda söz etmeye cüret edebiliyorsunuz? Hangi bilginizle bunlari bize satmaya çalisiyorsunuz? Siz bir zahmet edip, Islami gerçek manasiyla anlamaya çalistinizmi? Çalissaydiniz, böyle komik hallere düsmezdiniz. Evet hanim ve beyler, ayet var ayet!! |
Seni anliyorum
Bir bosluk dasin ne yapacagini bilmiyorsun büyük bir soru isareti var beyninde. SAkin ol sakin ol her genc kizin basina gelir böyle seyler, gelip gecer yaaa. :)))))))))))))))))
Seytanin oyuncagi olmussun resmen acinacak durum dasin. |
Yok öyle bir sey....
namazi niyazi iyiligi güzelligimi red ediyorum...
Sünnet dedigin HZ. Resulün Kurani kendi zamanina yorumlamasidir... kiii o yorumdan su an elimizde bir seyde yok... o halde Kurani Kuranin cercevesinde kendi zamanimiza göre yorumlamaliyiz.... Bunun disindaki yol medeni yolu degildir.. Cahillik ve safsata yoludur... birazda sen arastir |
Hem aninda her seyi yok sayarim
ve ebedi geri bakmam....
Ne demek Dinlerini ellerinden aldim falan filani... yok öyle bir sey.... ben Allah degilim kimsenin hic bir seysini alma niyetinde degilim...saaaadece DINlerini kabl etmiyorum... Benim Hadisleri DIN saymam icin SALAK olmam lagzim... kusura bakma ama ben salakda degilim.... o Hadiskoloklerin isidir... Yahu bilmiyormus gibi sende yapma simdi.... Adamlar resmen Kitap yazmislar ve DIN diye insanligin üzerine yikmislar... eger bu DINSE... benim DINIM baska..... bunlari ben anne babama söyleyen ve onlarin Ideolojisini red eden biri olarak elbet herkesede sölerim... cünkü benim DINIMLE bir sikintim yok... Ben tüm dinleri seven sayan, Semavi DInlerin temelinde yatan Teolojiye bagimli olan birisiyim.... banane Alinin Velinin kelimelerinden kitaplarindan... baglayici olan Ehli-Kitap ve Kurandir.... öyle Hadis Madis Mezhep fasa fisolar degil... Bunu sen cokta iyi biliyorsunda neden diger DIN AZMANLARININ ekmegine yag sürüyorsun... ???? |
Güzel arkadasim 8 inci Hadis DIN
Kitabini sey yaz... nede olsa sanada Vahyii iniyor... na dann viel Spaß mit euren SELBST GESCHRIEBENEN RELIGION
|
Hadisleri kabul eden Mezhepleri red etme
ye hakki yoktur...
Ne olduda isine geleni aliyor isine gelmeyeni red ediyorsun.... Böyle bir anlayis ne Demokratik nede Medeni bir anlayistir... Mezhepler zaten Safsatullahtir... Hadislerde ayni... Hadisleri kabul eden kesinlikle INCILI kabul etmek zorundadir... kiii Incil en azindan 60 yil HZ Isanin ölümünden sonra yazilmis sayarsak... Hadisler ise 1000 yildan fazla bir zaman sonra yazilmiski... ZERRE KADAR degeri yoktur |
Evet iste o Allah tüm insanligin Allahi
ve herkese Rahmet edecektir... süphen olmasin... kaldiki o sözlerin ZERRE kadar gecerliligi yoktur.... Hadise ihtiyac yok DINDE
|
Hepsi Ideoloji baska bir sey degil
Ideoloji asiriliktir Cahilliktir
|
Milyar sefer söyledik
Namaz AMAC degil bir ARACTIR.....
O sekilde millete anlatin... Cahillerde yatip kalmayla Cennet pesinde kosuyorlar... ve sonunda Salak olup cikiyorlar... Din ise öylke istemiyor... Amatör DINCILIGE gerek yok yanii |
Hadisleri RED etmeyen Incili KABULLENMEK
zorundadir.... Mutlaka Incilide kabul etmek zorundadir...
ÖYle isine geleni kabul et... isine gelmeyeni kabul etmemeyle DIN olmuyor kardesim olmuuuuyorrrrrr... Yok öyle Kelimeler arkasina saklanmak... Terörist kiliklilar Demokrasinin arkasina siginirken... DIN AZMANLARI Hadislerin arkasina siginiyorlar.... Hepsi Rezalet ve uydurmadir.... Incil ise... HZ Isanin ölümünden 60 yil sonra yazildi.... oysa ALLAH saydiginiz Hadislerinin HZ. Muhammedin ölümünden 1000 yil sonra yazilanida var.... Tjaaaaaaa... Allahi kandirin sizler... Isinize nasil geliyorsa o sekilde DIN yaratmissiniz Sizler.... Evet SIZLERIN DINI bence PUTLASTIRILMIS KURAN DISI bir DIndir... Kitaplariniz ise MEZHEP KITABI VE HADIS KITAPLARIDIR.... |
Muhahahahahahahahahahhaha..
Islamla mi ?..
Seytan la Demek Istiyorsun herhalde .o) Hz. Muhammed in Sahabilerine ayak üstü on dakika icinde ögrettigi namazla Daha elleri kaldirmak icin 550 sayfa sart kosan bir namaz nasil bir olabilir ?.. |
Bizim Cüret icin Bilgimiz var
Biz Müslümaniz !..
Kitabimiz KURANDIR !.. Peygamber düsmani emeviperest Uydurma hadis erbebina ancak söveriz.. Biz Sizin Icinde Bulundugunuz putperest Dinin Can düsmanlariyiz. Ve Ciktiginiz Islam Dininin EN BÜYÜK YARDIMCILARIYIZ !.. Iste KURAN !.. Ya IMAN EDIN !.. Ya INKAR !.. Ortasi yok bunun.. Ben mezhep kabullerime uymayan ayetleri kabul etmem diyen firkayi Cehennemin dibine postalarim ve arkama dönüp bakmam.. Kuran ilmin varsa Buyur konus.. Meydan sana ait.. Ayet var ayet nidalari bir ise yaramaz.. AYETLERINI GETIR !.. |
Enteresan Sorular
Yazan Kişi: Alpi003
Tarih: 12-18-04 11:27 Selamlar; Evet dostum Bir kez daha deniyorum :o) Cimbomcugum Güleyim mi Aglayayim mi bilemiyorum sendeki bu hallere ?.. Gelelim yanitlara: Sevgili Brabro; Hz. Isa"nin su ana kadar suregelen bir soyagaci hikayesi olabilecegine de inaniyormusun ? SION tarikati ile OPUS DEI arasindaki surtusmelerin gercek olduguna inaniyormusun? diyorsun * Isa nin su ana kadar süregelen bir soy agaci olduguna inanmiyorum.Bunun yaninda Ögretilerinin ancak bir kisminin insanliga ulasabildigine inaniyorum. Sion tarikati ile opus dei arasinda ki sürtüsmeler gercektir. Ki Bunun en Büyük kaniti Günümüzde bizimde icine girmeye calistigimiz. Yahudi-protestan cikisli mason kulubü olan EU dur.EU bir Dinsel tarikattir ve tamamen SION sembolleri ile donatilmistir. Ben Bize tarih verildigi su günlerde bile Türkiye nin EU icinde yer alamiyacagini düsünüyorum. Böyle bir sey ancak Türkiye nin Dinini degistirmesi ile mümkün olur. Yani MÜMKÜN degil !.# * Her seyin habercisi ve onceden bildireni olan kutsal kitabin Kur"an" da boyle bir seyler yaziyor mu? Olay, kutsal ve hak peygamber olan Hz. Isa uzerine oynanmis bir oyun ise, neden simdiye kadar boyle bir inanisa henuz rastlayamadik da birden, Dan Brown denen birisini bekledi insanlik? * Gayet tabii yaziyor Brabro..Hem de detayli olarak. Kuran da anlatilan Isa ile Roma katolik kilisesinin anlattigi Isa Cok ayridir :o) Katolik Kilisesi Meryem ve ISA adi altinda ISIS ve HORUS u anlatir. Heykeller semboller Sunaklar kaseler ve tip aynidir. Iznikte Oy coklugu ile alinan " Tanri nin oglu " karari Kuran da acikca yalanlanir.Ve Bu Incil in tahrifatindan söz edilir acikca elstirilir. Tarih Boyunca gercek Hristiyanlar CADI damgasi vurularak yakilmistir Katolik Roma kilisesi tarafindan Ayrica Ögretileri ve Isa Incilini sakliyan Tapinak sovalyeleri de yakilmistir papa tarafindan Hem de Freitag der 13 de. :o) Bu yüzden ugursuz ve lanetli bir gündür O gün .. PHI yi Temsil eden Kaynagi olan VENÜS yildizi yani 5 köseli yildiz CADILIK simgesi olarak ilan edilmis ve insanlarin bundan Uzak durmasi saglanmistir Kilise tarafindan :o) Ayni Bir takim cevrelerin: Okuma - Anlamazsin- Yorumlama -Kafir olursun - Düsünme- Imanini kaybedersin seklinde Insanlari KURAN dan ayirmaya calismalari gibi.. Devam edecek ( Korkuyorum yine ucacak diye :o) Bu Mesajı Cevapla Re: PHI... Altin Oran. Ya peki PAGANIZM... Yazan Kişi: Alpi003 Tarih: 12-18-04 12:00 Bu zamana kadar hemen hemen her turlu din tasarimcilari ve yorumculari tarafindan, Seytanin resmi ve sekli olarak kabul edilen; boynuzlu kafanin ,aslinda bir keci kafasi olup, pagan gelenek ve inanislarinda, Tanriya yakaris ayinlerinde ki dini bir sembol olduguna inaniyormusun ? * Bu Konu derin Bir konu :o) ( Izin verirsen Bu konu hakkinda daha sonra detayli yazmak istiyorum ) * Madem PHI" ye bu kadar inandin,sadece bir giris ve bir de cikisindan baska bir uzvu bulunmayan bir solucanin veya bir kirkayagin PHI oranini nasil hesaplamayi dusunuyorsun ? * Solucan in Hareket etmelerini sagliyan spirallere isin hen bir digerine orani PHI yi verir. Brabro Bu konuda o kadar cok örnek var ki hepsi PHI ile donatilmistir. yani bilimseldir. * Tanri"ya bir seyleri kurban etmenin aslinda , orijininde yatanin, ozunde, temelinde tamamen birer pagan ritueli olduguna inanabiliyormusun ? * Kesinlikle.. * Musluman olmanin 5 sartindan hic birinin eski saman geleneklerine uymadigini ve yeni bir dinin, oradan buradan araklanmamis ender kurallari oldugu ve vahsi Arap dunyasini yola getirmenin de dini schovenize etmekten gecmis olabilecegi savima ne diyorsun ? * Müslüman Olmanin Sarti 6666 dir. 5 degil.. Yani Bütün Kuran a iman dan söz ediyorum. Bahsettigin yeni din in oradan buradan araklandigi dogrudur. Fakat Bu Yeni DININ ISLAM oldugu savi yanlistir. Bunu Burada defalarca dile getirdim Izlediysen .Bu Gün bize Islam adi altinda sunulan dinb gelenegi ve Sovenizm idir. ISLAM degil. Pagan dan da alintilar vardir. ( Gavs - Kirklar Nükeba Filan gibi ) Yahudiler de de alintilar vardir.. Hristiyanlar dan da.. Isa yi beklemek filan gibi.. ;o) Yani Bu Islam Degil Baska bir sey.. * Bu kitabin aslinda, insanligin, taaa Pagan-Saman inanislari devrinden beri ayni dini etik kurallari biraz zenginlestirerek, biraz fakirlestirerek veya radikallestirerek, kendini peygamber ilan eden zamaninin cok zeki filozoflarinin etkisinde ve kurallarinda, ayni TANRI" ya inandigini, beyan ettigine inaniyormusun * Buna yanit vermek icin O zeki filozoflari Okumak Incelemek gerekir barbro.. Onlarin hakkinda bilgi edinmeden ve felsefeden bi haber olarak Verilecek ve okunacak yanit fazlaca bir anlam tasimaz. Bir bakima Kacak gürsmek olur. Cünkü O filozoflarin Bazilari doga dan yola cikarak Tanri varligina ulasmislar Bazilari da Pagan Dinine bakarak TANRI ÖLDÜ sonucuna varmislardir. Peygamberler öyle degildir. Eski Ahit peygamberlerinden ENOK u okursak Tanri nin cok degisik bir Tanri oldugu sonucuna variriz. Daha ziyade Cok yüksek Bir teknoloji ile burun buruna geliriz. Ki Enok un yazdigi Tanri ile 365 yil yürüyüs ü esas alan satirlar Tevrat ve Incile de yansir. Burada Süphe ye düsüp Tevrat ve Incil Pagan Kopyasidir demek yanlis olur. Cünkü Isa dan 400 yil sonra Imparator Konstantin tarafindan Eski ve yeni ahit Yeniden Kaleme aldirilmis. Karsi cikanlar ise yok edilmistir. Yani Katolik Roma kilisesi altinda yeni bir PAGAN dini hayata gecirilmistir. Bu Günkü Hristiyanlar Her pazar günü ki SUNDAY günes günü Pagan kutsal günüdür. Kiliselerine Bir PAGAN ayinine giderler. * Insan beyninin isleyis rotasina ve o rotanin degismesine en buyuk etkinin KORKU denen akilalmaz duygu tarafindan yapildigina ne kadar inaniyorsun ? Peki, bir insanin Salak olmasinin, dine, hangi radikal degerlerde ve ne kadar bagnazca bagli olmasi ile, birebir direkt orantili oldugu savimi nasil curuturdun bakalim ? * Cok kolay Brabro :o) DIN beyin isi degil GÖNÜL isidir. Korku insanlarin beynini allak bulak edebilir. Bir insan korku ile inandim veya Inanmiyorum diyebilir. Fakat Gönül ?.. Inandim diyen bir insan Gönlünde inanmiyorsa Yapabilecegi hic bir sey yoktur insanligin :o).. Gönülleri cekip ceviremezsin.. Bu Yüzden DIN de ZOR ve tiksindirme yoktur der kuran.. Evet Bunu degistirebilecegini filan sanan >SALAK ve bagnaz insanlar var.. Hoscakal |
DA VINCI SIFRESI
Bu sifre:
Isa Peygamberin normal bir insan oldugunu Maria Magdelena ile evli oldugunu ve ondan cocuklari oldugunu aciklar.. SION tarikati elinde belgelidir. Katolik Inancinin Bütün gelenekleri Paganisttir. Isa nin dogum günü olan 25 Araliktan Hac a gerilip öldürülmesine kadar ve 3 gün sonra geri gelmesine kadar En ince ayrintilari ile pagan mitolojisinde mevcuttur. a<yrica sunday-Sonntag Paganlarin Yani günese tapanlarin tatil günüdür :o) tartismak isterseniz Ayrintilara girebilirim... Isa nasil tanrilastirildi ? Karisi ki cok soylu bir hanimdi Nasil ** Fahise ** damgasi ile Tarihten silinmeye calisildi ?.. Yalanlar iskenceler cinayetler entrikalar.. Ayrica Size Leonardo da vinci nin Kilise icin yaptigi meshur ** Aksam yemegi ** Tablosuna bakmanizi öneririm.. Oradaki 12 Havariden birisi Kadindir ( Maria magdelena ) Yani karisi.. Isa nin Hemen yani basinda sag tarafinda oturur B hristiyan aleminin gözünden kacmistir :o) ayrica Tabloyu bir sekil olarak görürseniz yani insanlara sekil olarak bakarsaniz Tablonun Orta yerinde Bir ** M ** harfi görürsünüz Bu da maria magdelena dir. Yani papa nin tarihten silmek istedigi isa nin karisi.. Ne Komiktir ki; Hristiyanlar bilmeden Her sunday ya da Sonntag Bir PAGAN ayinine giderler :o) Bizim Müslümanlarda Pagan tanrisi i Bekler dururlar :o) Gelip de 40 yil hüküm sürecek müslüman olacak diye.. Isa nin tanrisalligi Yani Tanri nin oglu oldugu NIKAIA Konseyinde oy birligi ile Ortaya cikmistir :o) Ölümünden 400 yil sonra IZNIK de :o) Roma impratoru Constantine Isa yi tanri nin Oglu olarak kabul etmekle Paganlarin hristiyanliga karsi gelmesini önlemis ve hristiyanlarin kendilerine kutsal bir kanalla baglanmalarina vesile olmustur. KATOLIK ROMA KILISESI !... Dügüm Burada !.. Constantine Isa nin Satatüsünü ölümünden 400 yil sonra yükselttigi icin Tarih kitaplarini yeniden yazmak icin cesur bir hamle yapmasi gerektigini biliyordu.. Bu yüzden Isa nin insani özelliklerini anlatan kutsal kitaplari lanetleyen Onu tanri gibi yüce gösteren Incilleri yücelten yeni bir incil yazilmasi gerekiyordu.. Eski Incilleri yasakladi toplatip yaktirdi.. yasaklanmis incilleri Imparatorun yazdrdiklarina tercih edenler Kafir veya cadi ilan edilip yakiliyordu.. Ama Bu kadar Zulme ragmen bazi eski inciller günümüze kadar gelmislerdir.. Lut gölü yazmalari 1950 de Yahuda cölünde Kurman vadisinde bir magrada bulundu.. Birde 1945 de kipti yazmalari bulunmustu..... Bu yazimlar isa peygamberi insani terimlerle acikliyordu :o) Ve Vatikan bu yazimlara el koydu hala Kütüpanelerinde dir. Hristiyan sembolleri tamamen Pagan sembolleridir. Misirlilarin Günes cemberleri hristiyanlarin azizlerinin kafasinda ki halkalara ( Halelere ) Dönüstü :o) Tanrica ISIS in mucizevi bir sekilde gebe kaldigi Oglu HORUS u emzirdigini remeden sekiller ve heykeller Hz. Meryem in bebek isa yi emzirdigi modern sahnelere dönüstü.. Katolik ayinlerindki tüm görsel Unsurlar psikoposluk taci,sunak ,Ilahi okumak ,kominyon Dogrudan pagan dininden alindi.. Pagan dinindeki Tanri MITHRA tanrinin oglu diye bilinir 25 aralik da dogmustu sonra bir tas mezara gömüldü 3 gün sonra yeniden dirildi.. Bu arada 25 aralik Osiris in ,adanis in Dionisos un dogum günüdür. Krisna dogdugunda tütsü altin ve laden recinesi ile beraber gelmisti.. Hristiyanligin kutsal günü bile Paganlardan calintidir. Simdi Anliyabiliyor musunuz Roma Imparatorlugunun nasil Mucizevi bir sekilde hristiyan oldugunu.. Aslinda gercek hristiyanlarin pagan dinini alarak Putperest oldugudur. Ve bu gercek ortaya cikacak diye Vatikan in ödü kopar.. Bütün Bunlar Da vinci nin Ölümsüz zekasi altinda ortaya konulan sirelerle korunmus Zamanimiza gelmistir. Sion Tarikati Balik burcunun bittigi dönemi aciklama yüzyili olarak kabul eder ve balik burcu Yani iki bin yillik süre Bitmistir.. Yani Zamanimiz aciklamanin yapilacagi belgelenecegi ve Sonuc itibari ile vatikan in tarih in karanliklarina gömülecegi zamandir.. Bekliyelim.. iyi ki bu zamanda yasiyoruz enteresan bir yüzyil :o) Leonardo da VINCI Isa nin el yazitlarini meshur tapinak sovalyelerinden devralan SION ( Koruyucular ) Tarikatinin Üstad adi verilen baskanlarindan birisidir.. Bu Bilgiler maria magdelena Yani isa nin hanimi tarafindan kIZLARI oLAN SARAH a devredilmistir. 4 sandik yazittir. hristiyanligin ve Isa nin kendi el yazisi ile ögretilerini icerir. Papaligin Asirlar önce baslattigi ilk hacli seferleri bu Yazitlari eli gecirebilme amaci ile yapilmistir. dogan tehlikeden ötürü Sion Tarikati Yazitlarin Yerini Olagan üstü sayilacak sekilde sifrelemistir.. bu sifrelerin son düzenleyicisi leonardo da VINCI dir.. Bu Sifrenin Bulundugu Tasa Kilit tasi denir.. Cok Ince bir papirus a yazilan sifre 5 harften olusan birbine gecmis Bir tas kürdedir sifreyi bilmeden Acilmasi imkansizdir.. icinde sise icinde Saklanan bir sirke ile tehdit altindadir yani Tas Küre kirilmak istenirse Sise de kirilacak ve sirke papirus u aninda eritecektir. Bilgilerin yazitlarin icerigi Muhtesemdir. Mesela ilk koruyucular olan tapinak sovalyeleri ki 9 kisidir. bu yaztitlarin bilgisi isiginda ilk modern bankaciligi kurarak Zengin olmuslardir.. Vatikan in Bunu ele gecirmek istemesi hem Yalandan kurtulmusi hemde kimsenin elinde olmayan bilgilerle gücünü 4 e 5 e katlamasi demektir. Bu bilgilerin icinde altin kesit gibi matematiksel Harikalarda vardir. Ah ,ayrica bu tapinak Sovelyelerinin kilise tarafindan yakalanip yakildigi gün 13ncü Cuma ya tesadüf eder.. Bu yüzden hristiyanlar arasinda Ayin 13 ncü cuma sina tesadüf eden günler ugursuz sayilr.. :o) |
Allahin Evrendeki ölcüsü: PHI altin oran
öncelikle Bu PHI PI ile karistirilmasin PHI yaraticinin elinin degdigi her seyde her varlikta Sabittir. Doga nin temel tasidir.
Bitkilerde hayvanlarda insanlardaki Boyutlar hep ayni orana PHI nin 1 e oranina kesinlikle baglidir. Bu Oran : bir nokta -alti-yüz-on-sekiz sayisini verir.yani:1 .618 Simdi Bir idda ortaya atildi Kanitlamakta grekir Buyrun: hic bir ari kovaninda disi ve erkek arilarin sayisini incelediniz mi ? Elbette disi arilarin sayisi erkek arilarin sayisindan fazladir.. # Peki Dünya nin her hangi bir yerinde er hangi bir kovanda yasayan disi arilarin sayisini erkek arilarin sayisina blödügünüzde hep ayni sayiyi elde ettiginizi biliyor muydunuz ? Her halde hayir :ol) Bu Sayi PHI dir.Yani 1.618 Peki spiral deniz kabuklularinin Her spiral capinin digerine oranini biliyormusunuz ? 1.618 yani PHI.. Cam Kozalaklari Bitki sapindaki yaprak düzenleri böcek kesitleri Yaraticinin elinin Ilahi kudretinin degdigi her sey bu sayiyi verir 1.618 yani PHI.. VITRUVIUS ADAMI !.. Bunu hic duydunuz mu ? Dünya üzerinde Anatomi yi temsil eden bir yapittir ve ilk olarak Leonardo da VINCI tarafinfdan resmedilmistir. Ve insan Vucudunun oranlarinin her zaman PHI yi verdigi de onun tarafindan bulunmustur. Insan vucudunun sekli ne olusa olsun bu orani verir Cüceler de de devler de de :o) kadin erkek hic degismez.. simdi deneyin: Basinizdan yere kadar olan mesafeyi ölcün. Göbek eliginizden yere kadar olan mesafeyi ölcün.. Ilk mesafeyi ikincisine bölün Ortaya cikan sayi 1.618 olacaktir hic sasmaz :o) Omuzunuzdan parmak ucunuza kadar olan mesafeyi dirseginizden parmak ucuna kadar olan mesafeye bölün ne cikacak ? :o) evet PHI.. Kalcadan yere kadar olan mesafeye diz kapaginizdan yere kadar olan mesafeye bölün.. yine ayni :o) Parmak eklemleri ayak parmaklari belkemigi bölümleri: PHI-PHI-PHI !.. Sevgili arkadaslar her biriniz ilahi mührün Vuruldugu altin Oran in yürüyen birer örnegisiniz :) ve dünya daki bütün ünlü eserler sanat eserleri Yaratanin Ilahi elinin güzelligini Taklite calisarak yapilmislardir. Paha bicilemiyen eserler PHI yi tasir iceriklerinde.. |
FIBONACCI dizimi
Bu dizime :
FIBONACCI dizimi derler ...................... 1-1-2-3-5-8-13-21............................... Her sayinin kendisinden önceki iki sayinin toplamina esit oldugu bir sayi dizimidir. Ayrica komsu sayilarin bölümleri PHI yi verir.. Mesela( VENÜS ) 5 köseli yildizin eliptik hareketlerinin verdigi ölcü bu dizimden kaynaklanir ve otomatikman Phi yi verir. Fakat asirlar boyunca Tarot adi altinda Bir ideoloji ile Kilisenin yasaklariyla bu Yildizin verdigi sifreler gecilmistir. kilisenin 5 köseli yildizi Cadilik simgesi veya sihir olarak Afaroz altinda tutmasi bosuna degildir.:o) 5 köseli yildiz Venüs gezegenin her dört yilda bir yaptigi eliptik hareketlerden meydana gelen bir sekildir ve PHI nin en üst düzeyde Kusursuz bir ifadesidir. |
BALIKIZ :o)
Tanri bir gün asagiya, dünyaya bakar ve bütün yapilan seytanliklari
görür. Karar verir bir melek göndermeye Asagiya, ayrintilari incelemeye. Çagirir en iyi meleklerinden Birini, gönderir asagiya bir müddet için. Melek geri döndügünde Tanri"ya cevap verir. Der ki: -"Isler kötü durum söyle; kötülerin sayisi %95, iyiler %5." Tanri düsünür bir süre. Belki diger bir melegin de gitmesi ve baska bir görüs açisindan olaylari incelemesi çok daha saglikli olacak. Böylece çagirir ikinci bir melegi ve gönderir asagiya onu da bir müddet için. Melek geri döner ve Tanri"ya cevap verir. -"Evet, isler gerçekten kötü. Kötüler çogunlukta %95, iyiler azinlikta %5." Tanri bakar ki durum hiç iyi degil. Karar verir kalan %5"i seytandan korunmalari için desteklemeye, onlara moral vermeye, onlara ümit vermeye ... Hepsine birer e-mail gönderir. E-mailde ne der biliyor musun? bilmiyor musun???? Demek bilmiyorsun ?????!!!! Sana da gelmedi ha ?..... |
Vallahi Hadisleri bilmem ama
KURAN i kabul eden INCIL i TEVRAT i ve ZEBUR u da kabul etmek zorundadir.
Tahrif edilmistir edilmemistir.. o kimseyi ilgilendirmez.. CÜNKÜ BU KITAPLARIN ÖZÜNÜ KURAN OLUSTURUR: Yani 4 KITAP KURANDADIR !.. |
INCIL
Isa dan 450 yil sonra yeniden yazdirilmistir.
Fakat Bu Incil in yok oldugu anlamina gelmez.. Allah in Kitabi oldugunu Gölgelemez.. Cünkü INCIL diger kitaplar gibi KURANDADIR !.. Incil i Inkar eden otomatikman KURAN i INKAR EDER !.. |
400 yil olacakti düzeltir;
ÖZÜR DILERIM !..
|
Askerde
Ayak üstü itman yapabiliyormusun yapta görelim komutaninin emrini yerine getirmen lazim.
Kuranda Peygambere uy diyor ondan Namazi niyazi ögren diyor bir iki ischkembeci kurtcudan ögren demiyor :O=)) Kuranin emirlerine uy uymuyorsan sus adam sansinlar seni gulu gulucu dul yabani seni hahahahahhahaa |
Bu Isi Kurdun Ischkembesine Benzettiler
Kurdun ischkembesi baya vitaminli oldugunu söyliyen bir iki arkadas vardir zihni genisletiyor ve karinda fazla gaz yapmadigini söylerlerdi hep.
Kurdun ischkembesi halbuki yabani dishcki yer mirdar yer ve birde akilli oldugunu sanar. :O=))) Kuranda laik lik var dediler kuranda heykele tapma var dediler Kuranda Türke itaat edeceksin diye Ayetler sunanlar bile oldu. Kuran moda kitabi deyil onun aciklamasi seneler önce yapilmis. Size kim Peygamberlik görevi verdi Peygamberimizde laikcimidi yada asiri bir milliyetcimiydi. Olmadigina göre bu zerdanilere uymamizi neden ikide bir istiyorlar. |
Erdur cugum :O=)))
Benim kadar Atatürkcü olsaydin anlardir herseyi :O=)
|
eniskaya deine beiträge sind lächerlich
kafami iyak senin :)))))))))))))))
|
Dini Moda Haline Getirenlere :)
Ba"zýlarý da "Kur"âný her çaðda, o asrýn
teknolojisinin, ilminin ýþýðýnda yeniden tefsîr etmek ve Allahýn murâdýný açýklamak gerekir." diyerek Kur"ân-ý kerîmi asra uydurmaya çalýþýyorlar. Tefsîr, moda kitâbý deðildir. Her çaða, her asra göre deðiþik tefsîr olmaz. Dinimiz eksik mi ki tamamlanacaktýr? Yoksa fazlalýk mý var ki çýkarýlacak? Dinde eksiklik ve fazlalýk olmadýðý için deðiþik, yeni bir tefsîre ihtiyâç olmaz. Çünkü dine yeni birþey eklemek bid"at olur. Dinimizin emrilerini deðiþtirmek kadar büyük sapýklýk olur mu? Her çaða, her asra göre deðiþik tefsîr yazmak demek, dini her asýrda, bozmak demektir. Kur"ân-ý kerîmin ma"nâsýný Muhammed aleyhisselâm anlamýþ ve hadîs-i þerîfleri ile bildirmiþtir. Doðru tefsîr kitâbý O"nun hadîs-i þerîfleridir. Tefsîr âlimleri, tefsîrlerini Peygamber efendimizden ve Eshâb-ý kiramdan naklederek meydana getirdiler. Bunlarýn tefsîrleri asra uygundur. Kur"ân-ý kerîmin emîrleri, her asýrdaki insan için aynýdýr. Önceki asýrlar için baþka, sonraki asýrlar için baþka ma"nâsý yoktur. Tehlikeli Kimseler Peygamber aleyhisselâmdan gelen bilgileri, aynen nakleden islâm âlimlerinden farklý bildirmek, dini bozmak demektir. Kur"ân-ý kerîmi en iyi bilen Peygamber efendimizdir. O"nun açýklamalarý bellidir. Bundan daha baþka þekilde açýklamak, dini deðiþtirmek olur, reform olur. Hadîs-i þerîfte buyuruldu ki: (Ümmetime en çok tehlikeli olacak kimse, Kur"ân-ý kerîmi yersiz te"vil edendir.) [Taberânî] Her asýrda, her insana lâzým olan îmân ve ibâdet aynýdýr. Asra göre îmân esâslarý ve ibâdet þekli deðiþtirilemez. Bundan yarým asýr önce, Ýlâhiyat Fakültesi profesörlerince namaz kýlma þeklinin deðiþtirilmesi düþünülmüþ, câmilere "Asra göre modern ibâdet âletleri" konulmasý teklif edilmiþti. Asra göre, çaða göre tefsîr yazanlarýn böyle bir düþünceleri yoksa, Ýslâm âlimlerinin bildirdiklerinde deðiþiklik yapmadan ayný þeyi naklediyorlarsa, o zaman "Asra Göre Tefsîr" demenin ma"nâsý yoktur. Eðer deðiþiklik varsa, zaten mu"teber deðildir. Asrýmýzdaki insana göre kitap yazýlacaksa, Ýslâm âlimlerinin kitaplarý aynen alýnýr, günümüzde kullanýlan kelimelerle, buluþlarla açýklanabilir. Meselâ; müþrikler Peygamber efendimize, (Mescid-i Aksa"nýn kaç kapýsý, kaç penceresi vardý?) gibi suâller sormuþlardý. Fakat Resûlullah efendimiz Mi"râca giderken etrafýna bakmadýðý için bunlarý görmemiþti. Cebrâil aleyhisselâm Mescid-i Aksâ"yý gözünün önüne getirince bakýp sorduklarýna cevap verdi. Bu hadîse anlatýlýrken, (Televizyonda görür gibi görmüþtü.) denebilir. Bu þekildeki bir açýklamaya da "Asrýn Tefsîri" veya "Çaðdaþ Tefsîr" denmez. Ýlmin ve Fennin Iþýðýnda Tefsîr diyenler de vardýr. Ýlim ve fen, dinden ayrý mýdýr da ilmin ýþýðý deniyor? Ecnebiler, din ile ilmi ayrý zannettikleri için böyle yazýyorlar. Ecnebiyi taklid eden reformcular da ayný þeyi söylüyorlar. Dini Deðiþtirmek Mecelle"nin Dürer-ül-hükkâm þerhinde (Zamanýn deðiþmesi ile, örf ve âdete dayanan hükümler deðiþebilir. Nassa, dayanan hükümler zamanla deðiþmez.) deniyor. Ýmâm-ý Rabbânî hazretleri de buyuruyor ki: (Ba"zýlarý, yapacaklarý deðiþikliklerle, dini düzelteceklerini, olgunlaþtýracaklarýný zannediyorlar. Ortaya bid"atler çýkarýyorlar. Bid"atlerin zulmetleri ile sünnetin nûrunu örtmeye çalýþýyorlar. Bunlar, dinin noksanlýklarýný tamamladýklarýný iddia ediyorlar. Bilmiyorlar ki din noksan deðildir. Kâmildir. Kur"ân-ý kerîmde meâlen buyuruluyor ki: (Bugün sizin için dininizi ikmâl eyledim. Üzerinize olan ni"metimi tamamladým ve size din olarak Ýslâmiyyeti vermekle râzý oldum.) [Mâide 3] Dini noksan sanýp, tamamlamaya [asra göre, çaðdaþ tefsîr yazmaya] çalýþmak bu âyet-i kerîmeye inanmamak olur.) [C. 1, m.260] Allahü teâlâ ve O"nun Resûlü Muhammed aleyhisselâm, kýyâmete kadar hayat þekillerinde ve fen vâsýtalarýnda yapýlacak deðiþikliklerin, yeniliklerin hepsine þâmil olan hükümleri bildirdiler. Müctehidler de bunlarýn hepsini açýkladýlar. Sonra gelen müceddid âlimler, bu hükümlerin yeni olaylara nasýl tatbik edileceklerini, tefsîr ve fýkýh kitaplarýnda |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 10:53 Uhr. |