![]() |
Kim kimden islami cekip almis cagdas?
>>>Bu insanlar, şu kadarcık bir akla bile sahip değiller: İslâm"ı bu toplumun hayatından çekip aldığımızda, bu toplum yok olur.<<<
- Akil ve fikir sahibi insanlar icin din özeldir. Bazilari malesef dini devletin isi yapma pesindeler. Devletin yapacak kendi önemli isleri olmali. hem allaha kulluk etmek icin devlete cokmu ihtiyac var? Yoksa islamin bes sartini devlette yerine getirmek zorundami? Bazilari Papalikla koyun kuzu sarmasi. anlasilan ortak amaclari var. yani ercümentlige karsi halifelik! Yani allah sizlere akil versin desem... |
Hangi gazeteden kopyaliyorsun bu...
ortacag beyinlilerin sacmaliklarini?
Kopyaladiklarini kendin okuyormusun? |
BEZMiŞiM...
BEZMiŞiM...
Bu gidişle aram yok bundan böyle Hedefi olmayan yoldan bezmişim korkarım felaket hak bundan sonra iblisle dost olan kuldan bezmisim. Nasıl mutlu olam viran halimden Mazlum yoksul sille yerken zalimden Sahtekar beylerden sahte alimden Riyakar konusan dilden bezmisim. Şarlatanlar isgal ettimeydanı Kanımıza girdi soysuzun kanı Sırıtan kırıtan sardı dört yanı Baldırdan bacaktan belden bezmisim. Mutlu azınlığa çanak tutulur Anadolu"m lokma lakma yutulur Bu pazarda namus şeref satılır Arsızdan hırsızdan elden bezmişim Özünden bihaber nesil perisan Suratlar maskeli asıl perisan Türküler yapmacık usul perisan "Şinanaylar" çalan telden bezmişim Gördüğüm manzara yakar sinemi Yokmu hesap soran batıyor gemi Adamlık yoluna koydum kellemi Bu REZIL KEPAZEEEE halden bezmişim.... |
AMIN! o.T.
ohne Text
|
BEZMiŞiM...
Bu gidişle aram yok bundan böyle
Hedefi olmayan yoldan bezmişim korkarım felaket hak bundan sonra IBLIS"LE DOSR olan kuldan bezmisim. Nasıl mutlu olam viran halimden Mazlum yoksul sille yerken zalimden Sahtekar beylerden sahte alimden RIYAKAR konusan dilden bezmisim. Şarlatanlar isgal ettimeydanı Kanımıza girdi soysuzun kanı Sırıtan kırıtan sardı dört yanı Baldırdan bacaktan belden bezmisim. Mutlu azınlığa çanak tutulur Anadolu"m lokma lakma yutulur Bu pazarda namus şeref satılır Arsızdan hırsızdan elden bezmişim Özünden bihaber nesil perisan Suratlar maskeli asıl perisan Türküler yapmacık usul perisan "Şinanaylar" çalan telden bezmişim Gördüğüm manzara yakar sinemi Yokmu hesap soran batıyor gemi Adamlık yoluna koydum kellemi Bu REZIL KEPAZEEEE halden bezmişim.... |
Kardesim! Peruda islamiyet olmasini
bukadar büyütecek nevar? Türkiyede binbircesit
din var, bunun kücümsenecek nesi var? Bukadar sulandirmayi yau! |
Gara kedi!
Du magst Dich in Deiner Selbstdefinition zwar als Katze betrachten, aber be careful, because Katzen landen zwar immer auf alle vier Pfoten nur dann, wenn eine bestimmte Höhe der Fall ist. Aus zu geringer Höhe landen sie sonst mächtig auf die Schautze. Und dann nützt all der Katzenjammer nicht. Du mich unterstand? ;-)))
|
BENIM SÖZÜM MÜSLÜMANLARA..
Sen üzerine alinma dostum, benim sözüm müslümanlara..
|
ERMENILERI CILDIRTAN GIZEMLI AMERIKALI
Sanal âlemde kimliğini saklayarak "Holdwater" takma adını kullanan New Yorklu bir işadamı, kurduğu popüler bir siteyle, yıllardır sistematik biçimde soykırım propagandası yapan Amerikan Ermenileriyle Türkiye adına kıyasıya çarpışıyor
Türkiye, uzun ve zengin tarihsel geçmişi sayesinde yalnızca "amansız düşmanlar" değil, yerkürenin her köşesinden bir yığın "gönül dostu" da kazanmış son derece özel ve ayrıcalıklı bir ülke. Devletin zirvesinde yer alanlar uluslararası arenada serseri mayın gibi dolaşan türlü suçlamalara ve aleyhte propagandalara var güçleriyle cevap yetiştirirken, Türkiye"nin çoğu kez adını sanını dahi bilmediği bu gönül dostları da Ankara"yı verdiği mücadelelerde sessiz ve derinden çabalarla desteklemekteler... "Holdwater", bunların en ilginç ve sıradışı olanlarından biri. Bu gizemli Amerikalı, uzun yıllardan bu yana ABD merkezli ve de çok etkili bir internet sitesinin finansörlüğünü yapıyor. "Tall Armenian Tale: Other Side of the Falsified Genocide" (Büyük Ermeni Yalanı: Sahte Soykırımın Öteki Yüzü) adlı sitenin ana hedefi ise Ermeni diasporasının soykırım iddialarına esaslı yanıtlar vermek. Her tarih araştırmacısının mutlaka incelemesi gereken bu muhteşem arşivde Ermeni propagandasına cevap oluşturan ne çeşit bilgi, belge ve fotoğraf ararsanız fazlasıyla var. "Türkiye topyekün uyuyor!" Bu sitenin kurucusunu yakından tanımak üzere sanal âlemde yola çıktığımızda, doğrusu ya, ilk anda, "zamanının ve parasının bir bölümünü ülkesinin global çıkarları için harcayan vatansever bir Türk" ile karşılaşacağımızı umuyorduk. Ancak, sonuç pek de öyle olmadı ve karşımıza Türklükle ilişkisi kıldan ince kılıçtan keskin bir Amerikalı çıktı! Söyleşi konusunda ilk aşamada oldukça tereddüt eden "Holdwater", referans mahiyetindeki haberlerimizi enine boyuna inceledikten sonra bazı sorularımızı cevaplandırmayı kabul etti. Muhatabımız, kendisiyle ilgili bilgiler vermeden önce, yabancılara karşı sergilediği bu yoğun kuşkuculuğun nedenlerini ise şöyle açıkladı: "Titizliğimi kişiliğinize yönelik bir tavır olarak algılamayın. Bu açıklamaları yapmadan önce sizi ve söyleşimizin yayınlanacağı mecrâyı yakından tanımak zorundaydım. Yoksa, Türkiye"nin dostları benim de dostlarımdır. Ancak, siteme her gün Ermeniler tarafından en az 20-30 hacker saldırısı yapılıyor. Aldığım hakaret ve tehdit mesajlarının ise haddi hesabı yok. Sizler, Amerikan Ermenilerinin Türklere ve Türkiye dostlarına duyduğu nefretin boyutlarını tahayyül bile edemezsiniz. Bu insanlar hayatlarını Türkiye"yi her alanda güç duruma düşürmeye ve karalamaya adamış durumda. Özellikle California ve Kanada"daki Ermeni toplumu bu iş için neredeyse ülkenizin bütçesi kadar para harcıyor. Sizler ise Türkiye"de uyumaya devam ediyorsunuz! Bu nefret dolu insanlar, tarihte hiç yaşanmamış hayâlî bir soykırıma pek yakında bütün dünyayı inandıracaklar. Türkiye, 1915"te kendisini savaşın en kötü günlerinde arkadan vurup binlerce yurttaşını katleden hain bir topluluğa verdiği haklı bir cezanın bedelini, 20. yüzyılın ikinci büyük soykırım hareketinin sorumlusu olarak lanse edilerek ödeyecek!" Ailesi bile durumdan habersiz Hayatını kazanana kadar bu konularda ortalık yerde pek fazla konuşmayan Holdwater, sonra iş-güç sahibi olmuş, evlenmiş ve rahata erince de tarih kitaplarına bir servet ödeyerek evinde hiç kimseye nasip olmayacak dev bir kütüphane kurmuş. "Eşim ve çocuklarım bile benim bu uğraşlarım hakkında pek fazla bilgi sahibi olmadılar. Çünkü ilerleyen yıllardaki gelişmeler anne ve babamın aslında ne kadar haklı olduklarını, Ermenilerin ABD"de ne kadar güçlü bir azınlığa dönüştüğünü bana fazlasıyla gösterdi. Bu arada, Türk toplumunun Amerikan medyasındaki imajının -genelde Ermenilerin kışkırtmasıyla- ne kadar kötü olduğunu da üzülerek farkettim. Ermeniler, ABD"de medya ve sinema endüstrisinin her köşesine sızmış durumdaydılar ve bu kişiler Türkiye"yi aşağılama yönündeki en küçük bir fırsatı bile kaçırmıyorlardı. Halen de öyledirler. İnternet çağı başlayınca, daha önce broşürlerle yaptığımı bu defa siteyle yapmaya başladım. Ölene kadar da bu mücadeleyi sürdüreceğim." Holdwater ile görüşmek isterseniz... "Tall Armenian Tale", sanal âlemdeki sitelerin ziyaret edilme sıklığını ölçen bağımsız gözlemci kuruluşlar tarafından ABD"de internetin "en popüler 25 tarih sitesi" arasında gösteriliyor. Ancak Holdwater, başta ABD olmak üzere bütün dünyadan ciddi sayıda ziyaretçi alan sitesinin Türkiye"deki Türkler tarafından yeterince tanınmadığını belirtiyor ve verdiği bu kararlı mücadeledeki yalnızlığını ince bir eleştiri içeren şu sözlerle açıklıyor: "T.A.T, sanal dünyada Ermenilerin bütün engelleme girişimlerine rağmen yıllardır faaliyette. Ancak bugüne dek beni Türkiye"den arayıp iltifatlarıyla onurlandıran ve çalışmalarımla ilgili olarak ayrıntılı bilgi almak isteyen ilk Türk gazetecisi siz oldunuz. Diğerleri sanırım çok meşgûldüler." Sözde "Ermeni soykırımı" iddialarıyla ilgili ayrıntılı bilgi ve belge arayanlar için gerçek bir hazine görünümündeki bu göz kamaştırıcı sitenin adresi şöyle: www.tallarmeniantale.com (holderwater@yahoo.com) adresini kullanarak Holdwater"a doğrudan ulaşabilirsiniz. Çok kısa bir süre içinde dostça bir yanıt alacağınızı da şimdiden garanti ediyoruz. Ayrıca, gözlemleyebildiğimiz kadarıyla, kendisi Türk toplumundan gelecek böyle bir dostane desteği de aslında içten içe arzuluyor. "ATADAN TÜRK" BİR AMERİKALI Holdwater"a büyük bir merak içinde sorduğumuz ilk soru doğal olarak şu: "Siz kimsiniz? Türkiye"ye yönelik bu içten sevginiz nereden kaynaklanıyor?" Muhatabımız, "Resmî makamlar içinde yuvalanmış Ermeniler de dahil, sayıca çok kalabalık bir grubun tehdidi altındayım. Bu nedenle cevaplarım da kimliğimi ele verici nitelikte ve köşeli değil, kendimi korumak için bir hayli esnek olacaktır" diyor; ardından da başlıyor anlatmaya: "Beni "Holdwater" olarak tanımanız yeterli. Size gerçek adımı söylersem ve siz de bu adı gazetenizde basarsanız, emin olun ki en fazla birkaç gün içinde ne aile huzurumdan, ne gayet düzgün giden iş hayatımdan, ne de internetteki sitemden eser bile kalmayacaktır. Bu zorlu mücadeleyi otuz yıldan bu yana çeneme başarıyla hâkim olduğum için sürdürebiliyorum. O yüzden, lütfen beni bu hassas konuda fazla zorlamayın." Türkiye düşmanlarının gitgide arttığı bu uzak coğrafyada böylesine aykırı bir kişilikle karşılaşmak artık pek de kolay olmadığı için, Holdwater"ın anlattıklarıyla ister istemez yetinmek durumundayız. "Halen 50"li yaşlarımdayım. Annem ve babam 1940"larda ABD"ye göç eden iki Türk vatandaşıydı. Ben 1950"lerde New York"ta doğdum. Ailem bu ülkeye kolay uyum sağlayabilmem ve diğer göçmenler gibi gettolarda kaybolup gitmemem için, bana çocukluğum boyunca Türkiye hakkında hiçbir şey anlatmadılar; tek kelime Türkçe bile öğretmediler. Türkiye"yi hayatım boyunca hiç görmedim ve tam bir Amerikalı olarak yetiştirildim. Zaten adım da bir Amerikalı adıdır. Çok ünlü bir kolejden mezun oldum. Gençlik yıllarımda ticarete atıldım, sonrasında zengin ve saygın birine dönüştüm." "Bunca aile içi asimilasyondan sonra, Türk kökenlerinizi nasıl biliyorsunuz o zaman?" diye soruyoruz bu kez. "Tabiî, her ne kadar silinmek istenen bir geçmiş de olsa, çocukluğumda evdeki konuşmalardan aslında Türkiye diye bir yerden geldiğimizi farkediyordum. Bir de "Selamûnaleykûm", "merhaba", "günaydın" diye birkaç kelime kalmıştı aklımda. Bu gerçekle ilk yüzleşmem kolejdeyken oldu. Bir gün okuldaki panoya baktım, Ermeni gençler duvara bir propaganda afişi asmıştı. Türk bayrağının yıldızını Nazilerin gamalı haçına benzetmişlerdi ve o haçtan da Ermeni kanı damlıyordu. Eve dönünce anneme "Anne, Türkler gerçekten Nazilerden farksız bir millet mi? diye sordum. Annem bana sarıldı ve "Sakın okulda diğer çocuklarla böyle tartışmalara girme. Onlar bizden güçlü, Türk olduğunu daima sakla" dedi. yenişafak (Z.G) |
ISLAMIN KIYMETINI BILEMEZSEK..
Türkiye"nin yarı resmî El-Ahramı Hürriyet gazetesinin Pazartesi günkü gündem sayfalarından birinin manşeti "Şeriat Saldırıyor" başlığını taşıyordu.
Oysa mesele, şeriat-meriat meselesi değil. Mesele, çıkarlarının tehlikeye düşeceğini düşünen bir takım çıkarcı, çıkarperest insanların toplumu germeye çalışmalarıdır. Bu insanlar, şu kadarcık bir akla bile sahip değiller: İslâm"ı bu toplumun hayatından çekip aldığımızda, bu toplum yok olur. Şunu ise hiç düşünemiyor bu kişiler: İslâm"ı reforme etmeye, yani laikleştirmeye kalkışmak demek, İslâm"ı bitirmek demektir. İslâm"ın bitmesi ise bu toplumun bitmesi, bu ülkenin dünyaya söyleyebileceği özgün hiçbir şeyin kalmaması demektir. Şimdi şöyle bir soru sorulabilir: İslâm olmadan, İslâm"a dayanmadan, biz bu dünyaya özgün şeyler söyleyemez veya veremez miyiz? Hayır; veremeyiz. Aslâ! Biz, dün, Selçuklu medeniyet tecrübesini üretebilmişsek, Mevlânâ ve Yunus gibi çağları aşıp gelen büyük insanlar yetiştirebilmişsek, bunu sadece İslâm"a borçluyuz. Yine, Osmanlı tecrübesi, bizim tarihimiz boyunca ürettiğimiz, en sofistike, en mükemmel, en zirve tecrübedir. Böyle bir tecrübeyi, İslâm"dan beslenmemiş, İslâm"ın verdiği ruh, coşku, vicdan, merhamet, feraset, basiret, özgüven ve ufuk"la donanmamış olsak, aslâ üretemezdik. Oysa biz, Batılılar gibi, dünyayı sömürgeleştirmeye kalkışmadık. Toplumların dinlerini değiştirmeye zorlamadık. Kültürlerini tahrip etmedik. Doğal zenginliklerini yağmalamadık. Kimseyi asimile etmeye kalkışmadık. Dünyanın, Osmanlı medeniyet tecrübesinden öğreneceği çok esaslı şeyler var. Bunu bilelim artık. O yüzden bu medeniyet birikimini yeniden hayata geçirmek zorundayız: Bunu, tarihi inkâr ederek değil, tarihi seferber etmek gerçekleştirebiliriz ancak. Ortaya koyduğumuz bu medeniyet ve tarih birikimi, İslâm"la yoğrulmuş, İslâm"ın ürünü olan ruh, heyecan, akıl, bilim ve sanat coşkusuyla geliştirilebilmiş bir birikimdir. Bu tarihi yok saymak, geleceğin tarihine veda etmemiz demektir. Tarihte varlık gösteremeyenler, geleceğin tarihinde de varlık gösteremezler. Türkiye"de İslâm"ı devre dışı bırakan modern tecrübemiz, bizim yeni Yunuslar, yeni Mevlânâlar, yeni Sinan"lar yetiştirmemizi mümkün kılabilecek köklü dinamiklerden, ruhtan, heyecan"dan, coşkudan ve ufuktan yoksundur. Kendi kültürlerini ve bu kültürü üreten tarihlerini terk eden toplumları, tarih sırtında kambur olarak görür ve er ya da geç sırtından atar; terk eder; taşıyamaz bu kişiliksiz, kimliksiz, ruhsuz, heyecansız toplumları. Böylesi toplumlar, tarihe özne olarak müdahale edemezler, başkalarının yaptıkları tarihte nesne olarak kalır ve tarih dışına itilir ve atılırlar: Tarihin yapılmasında hiçbir yaratıcı ve kurucu roller oynayamazlar. Figüran olarak rol alırlar ve belli bir zaman sonra da tarihe veda etmek zorunda kalırlar: Çünkü tarihe kalacak, tarihin yapılmasında tarihî roller üstlenecek büyük sözleri, iddiaları ve rüyaları yoktur, yok olmuştur. Bütün bunları şunun için yazdım: İslâm, kamusal ve kurumsal hayattan uzaklaştırılmasına rağmen, hâlâ bu toplumun ayakta durmasını ve hayatta kalmasını sağlayan köklü ruhî ve sosyal kaynakları sunan yegâne tutkal vazifesi görmeye devam ediyor. Eğer böyle olmamış olsaydı, büyük ekonomik, toplumsal, siyasal ve kültürel krizlerin eşiğinden geçtiğimiz şu modern tarihimiz süresince bu toplum çoktan birbirine girmiş, çökmenin, yok olmanın eşiğine gelmişti. Laiklik, hiç bir topluma yaratıcı bir ruh, heyecan ve dinamizm veremez. Laikliğin böyle bir işlevi de, bu tür dinamikleri ve imkânları da yoktur. Laiklik, insana ruh vermez, ruhunu yok eder; Batıdaki bütün laiklik teorisyenlerinin altını çizerek vurguladıkları gibi, insanın ruhunda büyük boşluklar oluşturur, gedikler açar, insanı ruhsuzlaştırır ve vicdansızlaştırır. Batı"da yaklaşık çeyrek asırdan bu yana akademide laiklik üzerinde yoğun çalışmalar yapılmaya ve laikliğin zaaflarının tartışılmaya başlanması, elbette ki tesadüfi değildir. Laiklik, iyi vatandaş yetiştirir: Ruhsuz, bencil, kendi çıkarları tehlikeye girdiği zaman azgınlaşan, acımasızlaşan, vicdansızlaşan; ülkesinde yaşayamadığını gördüğü an ülkesini terk etmekte sakınca görmeyen çıkarcı bir insan tipidir bu. O yüzden, dünya tarihinin en kanlı cinayetlerini, en korkunç savaşlarını, en büyük sömürgeci ve emperyalist yıkımlarını Batılıların Rönesans ve Reformasyon"la birlikte bütün kurumlarını ve kavramlarını laikleştirmelerinden sonra gerçekleştirdiklerini kalın harflerle zihnimizin bir köşesine kazıyalım, diyorum. İslâm ise, herkese güven veren, herkesin kendisine güvenmesini sağlayacak bir ahlâk düzeyine ulaşan iyi bir insan, güçlü bir şahsiyet tipi önerir. Bu insan tipi, kriz zamanlarında ortalıktan kaybolmaz, Marmara Depremi"nde de gördüğümüz ve Batılıları fena halde ürküten o yüksek ahlâkla donanarak Devlet"ten önce deprem bölgesine ulaşma azmi ve kişiliği gösterir; ülkesi ve milleti için her türlü zorluğu üstlenir; gerektiği zaman canını ve malını bu uğurda vermekte bir ân bile tereddüt etmez. O yüzden alakasız şeyler üzerinden İslâm"a saldırmak yerine İslâm"ın bu toplum için ne denli büyük bir nimet olduğunu ve bu toplumun hem ayakta durmasında, hem de dün olduğu gibi yarın da tarihin yapılmasında ne denli büyük bir kıymeti hâiz olduğunu bilelim ve İslâm"a saldırma ve İslâm"ı laikleştirme aymazlığının bu toplumu çürüteceğini, bitireceğini, leş kargalarına malzeme yapacağını aslâ unutmayalım. Biz İslâm"ı yok sayarak, "yok ederek" değil, aksine İslâm"la varolabiliriz ve dün olduğu gibi yarın da yeniden asîl bir tarihî yürüyüşü İslâm"la varolarak başlatabiliriz ancak. |
Islam=Kuran mi?
Yoksa baska seylerde var mi islam algilayisinin icinde? Mesela sikhlar, seyhler, mürsitler, mürtedler, hadisler, icmaalar, fikihiyatlar falan filan? Bunlar senin islam algilayisinin icinde hangi bir yere sahipler? Bilmek istiyorum gercekten, cünkü insanlarin algilari insanlarin olgularini belirlermis!
|
yani simdi ben senden daha az....
Müslümaninm öylemi????
sen müslümanligin ne oldugunu bilmiyorsun ozaman dostum! |
ISLAM= KURAN VE GERCEK HADISLER
Islam zamana, yere ve kisilere göre degismez.
Biz Islami Kurandan ve Kuranla celismeyen Hadislerden ögrenir, inanir, kabullenir ve yasariz. |
PARA ILE IMAN
Parayla imanin kimde oldugu bilenmezmis dostum.
Ben öyle bir sey demedim, dedimya benim sözüm inananlara ve müslümanlara.. |
Iste bu olmadi!
Salih hadis diye bir sey yoktur cünkü salihligini ispatlayamayiz artik. Eger ki ölcü kuran"a uygunlugu ise ben hemen simid 132 tane Sana Kuran ile celismeyen hadisler uyduruyurum. Tarti bu olamaz. Allah"in sözü (hadisi) var iken baska hadislere (sözlere) ne gerek duyuyorsunuz diye soruyor Yüce Yaratanimiz Kelamullah"ta! Söyle bakiyim ne geregi duyorsunuz? Allah"in kelami sizlere yetmiyor mu?
|
inanan müslümanlar, senin kopye
ettigin makaleleri, dinin siyasete alet edilisi olarak görüp kinama hakkina sahiplerdir insallah.
|
Bak sen bak sen!
>>>Şunu ise hiç düşünemiyor bu kişiler: İslâm"ı reforme etmeye, yani laikleştirmeye kalkışmak demek, İslâm"ı bitirmek demektir. İslâm"ın bitmesi ise bu toplumun bitmesi, bu ülkenin dünyaya söyleyebileceği özgün hiçbir şeyin kalmaması demektir.<<<
- Lailik dinin devletten, devletinde dinden bagimsizligi demektir. Dinadamlari, müslümanlarin dini sorumluluklarini yerine getirmekte yardimci olmali, devlet organlarida devletin isiyle mesgul olmali. Simdi soran cikabilir. Peki, devlet neden din islerine karisir? Din adamlari neden devlet memurudur? Cevap basit! Peki sen neden dinin iktidar olmasina taraftarlik ediyorsun? |
KIME GÖRE NE OLMADI !
Salih hadis diye bir sey vardir, ölcüde elbette Kurandir. Bunu bizzat bayildigin Yasar Nuri bile böyle diyor.
Söylermisin bana bu konuda bile Kurani ölcü almayacagizda neyi ölcü alacagiz, marksizmi falanmi ? Kuran bize dogrulari gösterir fakat detaya inmez, peygamberimiz bize elci olarak Allah tarafindan Kuranin evrensel mesajini bildirmek icin gönderildi. Yine peygamberimizin bizzat hayati biz müslümanlar icin örnek teskil eder. Yedigi, ictigi, giydigi, söyledigi, yaptigi, inandigi, sevdigi, sevmedigi hersey bizim icin bir ölcüdür. Bizim kurani nasil algilamamiz ve mesajlarini hayatimizda nasil uygulamamiz konusunda yol gösteririr, ögretir. Bizde bunlari günümüzde kuranla celismeyen salih hadislerden ögreniriz. Eger aksi olsaydi ve müslümanlar senin algiladigin gibi hadisleri yok saysaydi, bugün Islam diye bir sey olmazdi, herkes kendi kafasina göre alakasiz yorumlar getirir ve yine hayatina alakasiz bir sekilde uygulardi. Bu arada Peygamber efendimizin söyledigi veya yaptigi hic birsey kurana aykiri degildir ve olmamistir, dolayisiyla burada Allahin sözü ile Peygamber efendimizin sözünü karsi karsiya getirip, bir celiski varmis gibi göstermen hic hos degil. |
Alah allah!
Şimdi şöyle bir soru sorulabilir: İslâm >>>olmadan, İslâm"a dayanmadan, biz bu dünyaya özgün şeyler söyleyemez veya veremez miyiz? Hayır; veremeyiz. Aslâ! Biz, dün, Selçuklu medeniyet tecrübesini üretebilmişsek, Mevlânâ ve Yunus gibi çağları aşıp gelen büyük insanlar yetiştirebilmişsek, bunu sadece İslâm"a borçluyuz.<<<
Demek dinci olmayanlar, yada müslüman olmayanlar bu dünyaya özgün eserler veremezlermi?? Sen selcuklu eserlerindeki hac ve yildiz motiflerinin birlikteligini hic görmedinmi? Peki sen mevlananin ne oldugunu nerden biliyorsun? insallah mesnevi diye bir kitabin varligindan haberin vardir. Yoksa mevlananin adinin mevlana olmasindan dolayi, mevlananin hayati, mesela cinsel hayati seni hic ilgilendirmezmi??? |
GARIP BIR YORUM
Kendi sordugun soruya bile cevap vermekte acizsin.
Peki insanlar inandigi gibi yasama özgürlügüne sahip degillerse, bunun adi laiklikmi oluyor ? |
ISLAM ANLAYISI
Selcuklu eserlerinde hac ile yildizin bir arada olmasinin, Islam kültürü, anlayisi ve hosgörüsünden kaynaklandigini bilmeyecek kadar aciz bir insansin cok yazik.
Iki dinleyip bir söylemek lazim, ne söylediginide iyi bilmek lazim ! |
o.T.
>>>Yine, Osmanlı tecrübesi, bizim tarihimiz >>>boyunca ürettiğimiz, en sofistike, en mükemmel, en zirve tecrübedir. Böyle bir tecrübeyi, İslâm"dan beslenmemiş, İslâm"ın verdiği ruh, coşku, vicdan, merhamet, feraset, basiret, özgüven ve ufuk"la donanmamış olsak, aslâ üretemezdik.<<<
-Demek sofistikelikten öylemi? Osmanlinin eksilerini cikardigin zaman o sonuca ulasman mümkündür tabiki. Osmanlinin basina bela yobazlar degildi sanki. |
DOGRU BIR TESPIT
Dogru bir tespit, Osmanlinin basina Islam degil senin gibi yobazlar bela idi..
|
o.T.
Sorunu cebi zaten sorunun kendisi anlayabilene ama, cevabi hemen arkasinda yaziyor.
Dini devlet özgülük olamaz. Dini devlet zorbadir. kendisi gibi düsünmeyenlere asla yasam sansi vermez.Laik devlette herkese yasam sansi vardir. Dini devlet geriye gider. aynen taliban tecrübesinde oldugu gibi. Özgürlükleri gasdpetmenin özgürlügü yoktur. |
ÖZGÜRLÜK
Inanan müslümanlar, senin kendi kafana göre kaliplara sokmaya calistigin Islami, diledikleri gibi algilama ve yasama özgürlügüne sahiptirler..
|
Islamcilarda günümüzde nekadar
hosgörü sahibi insanin akli sasiyor vallahi!
|
TARIHI SAPTIRMAK..
Sorunun cevabi arkasinda falan yaziyor degil, sen soruya cevap vermekten kacindigin icin veya veremedigin icin soruya böyle alakasiz soruyla cevap veriyorsun.
Dini devlet diye birsey olmaz, bu kavramlar siz ve sizin gibi düsünenler tarafindan üretilmis kavramlardir. Devletin dini olmaz, kisilerin dini olur ve bunu özgürce hayatina uygulama haklari olur. Osmanli devleti zorba degil, cok toleransli ve hosgörülü bir devletti. Kendisi gibi düsünmeyenlere her zaman yasama hakki vermistir. Mahiyetinde bir cok din ve milleti baris ve huzur icinde yasatmistir. Kaldiki bugün sahip oldugu topraklar üzerinde, bu dinler ve milletler mevcudiyetini devam ettirmektedirler. Osmanli devleti daima ileri gitmistir, zamanin, ilmi, teknoloji, kültürel ve askeri acidan süper gücüdür. Dedimya iki dinleyip bir söylemek lazim, ne söylediginide iyi bilmek lazim. |
HOSGÖRÜ
Islamcilari bilmem ama müslümanlar hosgörü sahibi insanlardir.
Islamcilari siz ve sizin gibiler yarattigi icin ne gibi özellikler tasidigini yine sizlere sormak lazim.. |
o.T.
ilk defa mantiga uygun birseyler yazdin.
ama unutmaki herkes islami senin deger ölcülerine göre yasamak zorunda degil. Bildigin gibi, islamda vahhabiligin disinda baska mezhepler ve bu mezheplerin kollarida vardir. mesela alevilik sunnilik gibi. istersen sen dinidevlet sacmaligini birdaha gözden gecir ve insanlara karsi hosgörülü ve saygili ol. sayin yobaz efendi hazretleri. |
Hilafet devletini kim siter bilmem ama
seni papaganvari siirlerini hickimse istemez!
|
AKIL VE MANTIK
Ben her zaman akil ve mantikla hareket eden biriyim, bu ikisini sanada tavsiye ederim.
Kimse Islami benim deger ölcülerime göre yasamak zorunda degil haklisin, inanan bir müslüman hayatini Kurandan ve salih hadislerden kaynaklanan islami deger ölcülerine göre yasamak zorunda. Bunu yapmadimi zaten Islam dairesinden cikmis olur. Dedimya devletin dini olmaz, kisilerin dini olur, gün gelir sende bu gercekleri ögrenirsin. Ben dinime tarihime küfreden bir yobaz olmadim hic bir zaman ! |
GECMISE KALKIP SÖVEMEM
ZULMÜ ALKISLAYAMAM, ZALIMI ASLA SEVEMEM,
GELENIN KEYFI ICIN GECMISE KALKIP SÖVEMEM. BIRI ECDADIMA SALDIRDI MI HATTA BOGARIM, BOGAMAZSAM HIC OLMAZSA YANIMDAN KOVARIM. ÜC BUCUK SOYSUZUN ARDINDAN ZAGARLIK YAPAMAM, HELE HAK NAMINA ÖLSEM HAKSIZLIGA TAPAMAM. YUMUSAK BASLI ISEM KIM DEMIS UYSAL KOYUNUM ? KESILIR BELKI, FAKAT CEKMEYE GELMEZ BOYNUM. KANAYAN BIR YARA GÖRDÜM MÜ YANAR TA CIGERIM ONU DINDIRMEK ICIN KAMCI YERIM, CIFTE YERIM, ADAM ALDIRMA DA GIT, DIYEMEM ALDIRIRIM, CIGNERIM, CIGNENIRIM, HAKKI TUTAR KALDIRIRIM. Mehmet Akif Ersoy |
Evet cok haklisin! su matbanin
gelisini bir anlatta dinleyelim bari. Hala kurani türkceye cevirmenin günah olup olmadigini tartisan gerizekalilardan degilsindir umarim.
hilafetin gelisinden sonra osmanlinin isi fazla ileri gitmedi nedense. Araplar paralarini hangi ülkede degerlendiriyorsa gitsinler dügünlerini orda yapsinlar. |
o.T.
Gecmisin hatalarini söylemekle gecmisine sövmezsin. gelecek nesilleri ayni hatalari yapmamalari konusunda uyarmis olursun.
Mehmet akifin son dörtlügünü cok severim. Nazim hikmet kiminin gözünge hain olsada, onunda bazi siirleri güzel. Müslüman saadet etmis ve inkar etmemis kisidir. islamin kaidelerine uymamanin takdiri allaha aittir. sakin allahin takdir yetkisini kullanmaya kalkma. allahin hickimseye vekaletname vermeye ihtiyaci yoktur. Yani, senin sevabin sana, onun sevabi ona, benim günahim bana. Yobaz azbilendir. yarim doktor candan, yarim alim dinden eder. |
o.T.
Inandigini sanan egoist bencil yobazlar, benim özgürlüklerimi kisitlayacak en kücük bir adim atmaya kalkarlarsa, ben onlarin bacaklarini kirarim!
|
Imam nikahi ile evlenmek istiyorum
karimi aldatmayi istemiyorum fakat kendisinden usandim cünkü 20 yildir hep ayni muamele. canim baska kadinlar istiyor. esimle duhul halinde iken bile u-bahn"da bana göz yapan, sacini düzeltir gibi yapip, koltuk altini bana gösteren ve tahrik oldugumu görünce hinzir hinzir gülen hatunu hayal ediyorum.
evet biliyorum bu günah ama ne yapayim? tek kadin bana yetmiyor. konuya vakif arkadaslarin yardimina ihtiyacim var. 1. esimden gizli olarak imam nikahi kiyabilir miyim 2. sekreterim bana asik. onunla yatarsam zina mi olur? zina olursa bu günahtan nasil kurtulabilirim? 3. eger baska kadina gitmek günah ise, o kadinlari hayal etmekte mi günah? 4. masturbasyon (31 cekmek) islamda yasak mi? feed back alirsam sevinirim saygilarimla |
Güzin abla sana daha iyi yardim ederdi
Ama istersen birde eski karini düsün. belki oda senden fena sekilde sikilmis bikmistir.
istersen bi konusmayi dene! deki, haytim! Yazik asksiz gecen günlerimize! 20 yildir ayni kuru fasülye vallahi biktim usandim! Nolur birgünde bakla yapsan! Olmaz bukadar canim,lokantaya gidecegim vallahi! Hala bir degisiklik yoksa yollar ayrildi demektir. Bosver su masturbasyon isini! derine yazik degilmi? Sekreter hic olmaz! Bak efendi kardesim! sen madem efendi adamsin, öyleyse bilmek zorundasin! Askla is beraber yürümez! Hem el neder adama? baska kari bulamamista sekreterini ayartmis" hiyar derler. dile kolay 20 yil! hadi seninkari senden önce senden yakisikli birini buldu... wallahi yerinde olsam kiskancliktan patlardim. |
jetzt bin ich am zug
Ich habe nur zwei punkte aus deinem beitrag rausgeholt
Du schreibst <---Fangen wir mit dem Harmlosen an. Diese Ayeh bezieht sich eindeutig auf die Sexualität. Saat und Saatfeld haben etwas mit dem Samen zu tun, den der Mann auf das Feld streut, um Nachkommen zu erlangen. Dazu gibt es auch Hadithen. Hier in dieser Ayeh steht nun, dass der Mann seine Frau nehmen kann, wie (( und in manchen Übersetzungen auch WANN )) Ihr wollt. Sure 2.223 ---------- >>Eure Frauen sind ein Saatfeld für euch; darum bestellt euer Saatfeld wie ihr wollt.<< ---> naja... hier ist die ganze Übersetzung Die Frauen sind euch ein Saatfeld. Geht zu diesem, wo immer ihr wollt. und legt euch im Diesseits einen Vorrat [an guten Werken] an und fürchtet Allah! ihr müsst wissen, dass ihr ihm derseits begegnen werdet! und bring den Gläubigen gute nachricht (von der Seligkeit, die sie im jenseits erwartet!) eine Aufgabe der Männer und Frauen ist die Fortpflanzung. Das Ziel ist kinder auf die Welt zu bringen und sie gut zu erziehen. aber "fürchtet Allah!"...das bedeutet, dass du deine Frau nicht unterdrücken darfst...du darfst sie nicht dazu zwingen. du interpretierst diese aya so: "nehmt sie so oft und wie ihr wollt. auf sex bezogen, versteht sich" ich verstehe aber die aya so, dass ich mit hilfe von meiner Frau Kinder zeugen kann, aber sie nicht dazu zwingen darf. <--P.S.: Für die Leute, die mir gleich mit allen möglichen Tafsir´s kommen. Tafsir´s schließt der Qur´an eigentlich per se aus - undzwar in folgender Ayeh, in der Allah sehr deutlich sagt, dass Interpretationen und Erklärungen im eigenen Sinne nicht erlaubt sind: Sure 49, Vers 16: ----------------- >>Sprich: "Wollt ihr Allah über eure Religion belehren, während Allah doch alles kennt, was in den Himmeln und was auf Erden ist, und Allah alle Dinge weiß?<< Aber da wir alle mit Tafsir´s aufgewachsen sind - die je nach Gelehrten sich ständig widersprechen und unterscheiden, was sie automatisch disqualifiziert als ein sehr subjektiv Geprägtes Urteil - stellen wir ihre Legitimität nie in Frage.---> DARYA, genau das ist der Sinn der sache. Wenn gott dir gleich den richtigen Weg zeigen würde, dann wäre ja alles zu einfach gewesen....dann kämen gleich alle ins paradies. Das Ziel ist, dass du selber nachdenkst und versuchst alles zu begreifen. du musst die Meinungen von mehreren Leuten anhören, mehrere Bücher lesen, das Gelesene mit deinem eigenen Leben, und den Umständen in denen du lebst vergleichen, und dann den richtigen Weg finden. Wenn gott öfters im Koran sagt dass wir unter keinen Umständen einen anderen belästigen dürfen, dann ist es ja auch nicht logisch, dass er dann aufeinmal sagt, greift die anderen an, tötet sie, vertreibt sie....oder? natürlich sind viele tafsirs falsch, die sind ja auch nicht von mohammad oder von Gott. aber die helfen dir den koran besser zu verstehen. Darya ich bedanke mich bei dir, durch dich habe ich meinen Glauben noch mehr befestigt. Ich habe noch nicht ganz den Koran durchgelesen. Aber nach deinem beitrag werde ich es auch nicht vernachlässigen es zu tun. Fortsetzung folgt..... |
Güzin Abi sende iyi cevabladin ama :-)
Ablaya ne gerek var
|
ilk toplanan hadislerin degismeden ne za
manlari toplandigini ve zinciri belli olmayanlari belirlenmisti..
halen bos bos konusmak nedenki? |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 03:49 Uhr. |