Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

09.07.2005 23:16

Loo hemso bu Musilmanlar benim

anlattiklarimi anlamiiirler... bunlara bir kari ile bir Kalasnikof lagzim.... hihi... damit die Glücklich werden

09.07.2005 23:17

kimin icin yazdin bunlari ??? o.T.

ohne Text

cagdasturk 09.07.2005 23:20

ROMANA BAZI TAVSIYELER o.T.

ohne Text

09.07.2005 23:23

Bak arkadasim... hic bir kimse yaptigini

DIN adina HIC KIMSEYE empoze edemez.... anladinmi ???

Eger birileri DIN adina TERÖR yapüiyorsa bizler EHLI-MÜSLÜMAN olarak onlari ISLAM disi ILAN etmemiz gerekki... DIN ORIJINAL TEMIZLIGINI KORUSUN.....

Ama yapmiyoruz... oh oldun diyoruz, ondan sonra tüm dünya Muhammedi Kameltreiber ve onun Anhängerlerini TERÖRIST olarak görüyor...

BEn cok cok acik söylüyorum... eger Müslüman ortamda yasamayip... DIN uzmanlarindan ders almayipta klasik bir Müslüman sayilan ortamda yasasam cok acik bir sekilde DINSIZ olurdum...
Ikincisi eger Hiristiyan ortaminda yasasam ve orada dogfrmus olsam kesinlikle ISLAMI TERÖR DINI OLARAK görürdüm ve LANETLERDIM.... cok acik bir sekilde ISLAM DÜSMANI OLURDUM...

Cünkü eger ISlam BIN-LADENIN yaptigi, Araplarin yaptigi yada Iranin yaptigi ise.... yani öyle DINI CÖPE atacaksin.... veya YOK edeceksin.....

Hiristiyan Alemi cok cok hakli

xp0mpalanejatx 09.07.2005 23:37

götü kirmizi kenya maymunu cingene seni

ne sacmalamissin lan
donpepeye sahib mi cikiyorsun simdi
adami bunalima soktun..zaten korkagin tekidir
her cahil kiro gibi oda avukat mavukat islerinde hemen götü sampanya patlatir..
huahauhauhauahuhauahuah
tabi garibanin zaafini biliyorsun tehdit mehdit..
seni gidi serfesiz ahlaksiz ana rahminde ermenilere göt vermis dallama :) kiromuzu neden bunalima soktun..... utanmiyormusun...
buranin agasimi oldun dangalak..
daha türkceyi dogru dürüst yazamiyorsun donpepeye yardim etmissin..
huahuahauhauhauhaaaaaaaaaah
ne yaptin donpepeye parmak mi attirdin..
donpepe buralarin gülüdür..
dokunulmazligi vardir..cünkü kafadan sakattir..ama tersi cok pistir ..tetikci potansiyeline sahibtir...vur dersin hem vurur hem ölür...
ama simdi senin gibi ana rahminde ermeniye göt vermis tüysüz bir kenya maymunundan özür dileyerek serefini 5 paralik etmistir..
yillardir savundugu mertligi tarumar olmustur ..? sebeb ?
sebeb bir ne yazdigini bilmeyen kendini yazar sanan serefsiz cingene bir kenya maymunu...
cabuk donpepe den özür dile ve foruma gelsin...
zaten 3 gündür göremiyorum onu msn de bende bunalima girecem...
ozaman ermeniden sonra sira bende...

xp0mpalanejatx 09.07.2005 23:41

roman denilen cingene kilikli maymun...

dikkate alinmiyacak ana rahmindeyken ermeni bir subaya dötünü cevirmis bir kenya maymunudur..
komunistdir..
türkiyeyi yikmak isteyen serefsiz ateistlerdendir..
kaale almayin bence
zaten donpepeyi küstürdü...
donepe islami yillardir bu forumda savunan yilmayan insandi.. müthis adamdi..yakisiklidirda aynen alisana benziyor ...
ahh donnipepeeeeeeeee nerdesin kiz :)

cagdasturk 09.07.2005 23:41

ENISKAYA ARKADASIMA TAVSIYELER

Eger uzman müslüman bir ortamda yasamasa, dinsiz olabilme imkani yüksek olan arkadasim benim, gercek müslümanlar Üsame gibi lavuklari degil müslüman, insan olarak bile kabul etmiyorlarki.
Bunlari her ortamda defalarca vurguladilar zaten.
Bunlar bilerek ve kasitli olarak gözardi ediliyor, maksat üzüm toplamak degil bagciyi dövmek benim gözleri perdeli arkadasim.

Sanada tavsiyem, kendine sunulani sorgulamadan, irdelemeden, arastirmadan havada kapma.
Genis düsün, stratejik düsün ve iyi düsün..

Ama yapmiyoruz... oh oldun diyoruz, ondan sonra tüm dünya Muhammedi Kameltreiber ve onun Anhängerlerini TERÖRIST olarak görüyor...

BEn cok cok acik söylüyorum... eger Müslüman ortamda yasamayip... DIN uzmanlarindan ders almayipta klasik bir Müslüman sayilan ortamda yasasam cok acik bir sekilde DINSIZ olurdum...
Ikincisi eger Hiristiyan ortaminda yasasam ve orada dogfrmus olsam kesinlikle ISLAMI TERÖR DINI OLARAK görürdüm ve LANETLERDIM.... cok acik bir sekilde ISLAM DÜSMANI OLURDUM...

Cünkü eger ISlam BIN-LADENIN yaptigi, Araplarin yaptigi yada Iranin yaptigi ise.... yani öyle DINI CÖPE atacaksin.... veya YOK edeceksin.....

Hiristiyan Alemi cok cok hakli

09.07.2005 23:53

Yanlis anlama ama senden akil alacak

degilim... sen aklini kendine sakla... bana akil degil... gerceklerden bahset....

Senin görüsün var benim görüsüm var.. ve birde oratda evrensel gercek var..... eger o gercekte bulusursak bir sonuca variriz... yok herkes kendi kafasina giderse... ja dann auf Wiedersehen...

Evet su an Islam Alemi LAFTA MÜSLÜMAN..... hele hele Iran... icki icene 74 kirbac vuran... insanlari taslayarak öldüren ve Araplar gibi kilicla kafa kesenler MÜSLÜMANSA..... o zaman ben Msülüman degilim... Scheisss auf die Araber und Iraner, besser gesagt auf deren RELIGIONSFÜHRER..... die sind ALLE SAMT UNGLÄUBIGE ARSCHLÖCHER.....

UNd das wird sich in den kommende Jahrhundert nicht ändern.......

Sen yat kalk Atana dua etki, bir Demokratik ve MEDENI bir ülkede yasiyorsun......

BU DIN AZMANLARININ hepsini Iranda yasatmak lagzim

cagdasturk 10.07.2005 00:09

KARANLIGA SÖVMEK

Ben sana ne diyeyim gözüm, pireye kizip yorgan yakanlardansin sen. Ön yargilisin sen, tek boyutlu düsünensin sen.
Aydinlik icin bir isik yakacagina karanliga küfür edenlerdensin sen.
Akila ihtiyacim yok diyorsun ama durum hicte onu göstermiyor.
Ben atalarima yatip kalkip dua etmekle kalmiyorum senin gibi, onlar gibi ufku genis düsünüyorum, dünya capinda derin güclerin oynadigi bu igrenc oyunun bir piyonu olmamaya calisiyorum, onlarin sözcülügünü yapmiyorum, sanada tavsiye ederim tüm bunlari benim akla hicmi hic ihtiyaci olmayan arkadasim..

berlinfatih 10.07.2005 00:13

Kafirler ta ezelde Müslüman düsmani

1. Kafirler ta ezelde müslüman düşmanı
Her an yok etmek ister düşman düşmanı.

2. Şu kafirler İslamı yok etmek için
Birleşirler, sözlerşirler onun için

3. Yahud’la nasara ettiler ittifak
Arzuları İslamı tamamen yıkmak.

4. Tüm avrupalı kafirler toplandılar
Bunun için haçlı ordular kurdular.

5. Saldırdılar müslümanlara çok zaman
Yoktur şu kafirlerde merhamet, iman.

6. Nice beldeler, evler yakıp yıktılar
İslama nice hurafalar soktular.

7. Yıkmak için baş vurdular her çareye
Bunun için toplandılar bir araya.

8. Gördüler madde ile olmadığını bu işin
Hile ile yıkmağa karar verdiler peşin.

9. Çok iyi anladılar ve gördüler ki
Manevi bir güçtür İslam muhakkak ki.

10. Yenilmez müslümanlar varsa devleti
Çünkü devletle yaşar İslam hayatı.

11. Var oldukca gerçek İslam Devleti
Kesin yenilmez İslam Ümmeti.

12. Çekmedi onu iç ve dış düşmanlar
Yımak için hazırladılar planlar.

13. Çünkü varlığı mübarek Hilafetin
Yokluğu demekti kafir devletin.

14. Hilafet Devleti dinin asıl temeli
O, olunca boş olur kafirin emeli.

15. Devlet olunca gayrı meşru zevkleri
Sona eriyordu her türlü istekleri.

16. Bunu anlayınca kafir ehli salib
O, devleti yıkmaya oldular talip.

10.07.2005 00:56

Zaten ölmüssünüzde aglayaniniz yok ;-)

Adamlar tükürse Senin haksiz yere hitab ettigin "Islam alemi" benim gözümde putperest alemi, bogulurlar. ;-))

sonunuz geldi putperestler ;-=

Resadi Halifene selam söyle oldu mu? ;-)) Bu gece kac metre havaya ucup kac takla atmis bakalim bu kerate, eseklere salata ;-))

10.07.2005 01:01

Ha bunlari müslüman mu etmeye calistun

da? Hamsi ne zaman kavaga cikarsa ha bunlar da o zaman müslüman olurlar daa ;-))

roman 10.07.2005 01:43

Enis burasının çapı ve seviyesi çok

düştü bu ortamda şu an için bulunmayı bir insan olarak kendime karşı bir hakaret olarak görmekteyim.

Dostum senin ile toplumsal bazı farklılıkları bazen sahipte olsak bile, ki var, en azından adam gibi adam, insan gibi insansın.

Gelişmiş ve aydın insanlara yakışan bulundukları konumlarını ve kişiliklerini her ortamda korumaktır.

Ben yaşamım boyunca hep aynı kelimeleri ve konuları tekrarlamaktan hiç hoşlanmadım.

Ufkun genişliği ve derinliği yalnızca evrensel düşünce ve evrensel insan olabilmekle orantılıdır. Gerisi yalnızca iyi niyetli yada ard niyetli laftır.

Ben bu sayfaları yıllarca tanımaktayım ve bu sayfalarda sokaklarda asla selam bile vermeyeceğim, benim ile herhangi bir yerde uzaktan bile tanışsalar yakından tanıyabilemek için tüm yağcılığını ortaya dökebilecek o kadar çok insan var ki!!!!!!!

İnsanların bir çapı,düzeyi ve kalitesi olur, en azından ben insanlardan insan oldukları için bunu beklerim, olmadığınıda anında hissederim ve aramda müthiş bir mesafe bırakırım bu tür insanlar ile......

Bu sayfalarda eminim sende, bende bir kaç insanın o bulanık sele kapılıp gitmelerinin önüne geçebildik bu bile büyük başarıdır, bu kaşarlı, uzman manupulecilerin arasında.

Türkiyeli insanları bir kaç basit yaldızlı cümleler ile kandırmak inanbana çok kolaydır, kurnazlığı meslek edinmiş sahtekar kişiliklrde.

Çünkü Türkiyeli insanlar gerçekten eğitimsizdirler, bir de kişilik kanıtlama denilen aşağılık komplexleride buna eklenince o tür insanları kandırmak çok daha kolaydır bu tür sahtekar şahsiyetlerde.

Ne sen, nede ben hiç birşey beklemeden, hiç bir çıkar ve ard niyet gütmeden bu insanları farklı, farklı bilgilerimiz ile uyarmaya geliştirmeye çalıştık.

Tüm hakaretlere rağmen bunlaı yapmakla iyi yaptık diyorum ve senin gibi bir insanı tanıdığım içinde mutluyum.

En azından düşmanım bile olsan dürüst ve açıksın, mertsin düşman gibi düşman olabilecek çapta ve değerdesin, ama biz düşman değil dost olduk, çünkü ne senin, nede benim yüreğimde hiç bir insan bizim düşmanımız değil.

Düşman yalnızca cehalet.

Sevgiyle ve sağlıcakla kal dostum.

Güzel bir yaz dinlecesi dilerim senin için.

Roman.Galvani...

roman 10.07.2005 02:05

Farklılık!

Bütün iyimserliğine rağmen,

İkiyüzlülüğü onaylamayıpi,

Gerçeği savunduğu için,

İhanete uğrayanlar,

İsteseler bile,

İntikamcı davranıp,

İhanetçi olamazlar.

......................

Ötekilerin gürültüleri ortasında sessiz büyü.

Düşün, düşün senin suskun içinde olabilir barış.

Asla teslim olma, yinede herkesle uyum içinde ol.

Gerçeğini sessiz sakin söyle,

Açık yüreklilikle ve özgür akılla dinle, başkalarının düşüncelerini.

Senden daha akılsız ve bilgisiz olsalarda.

.............................

İnsanların, nadir şeylerden etkilenmesi olağandır.

Öyleyse neden erdem bizleri öylesine az etkiler!!!!

roman 10.07.2005 02:08

Teşekkürler tavsiyelerin için. o.T.

ohne Text

10.07.2005 02:24

Güzel sözlerin icin tesekkürler

ben biraz farkliyim senden ki ben haytimda ayni seyleri, yani evrensel gercekleri her zaman ve her yerde tekrarlamaktan bimam ki bunlar benim ruhuma islemis..

bende biliyorum bunlarin egitim ve Ihlas seviyesi buna müsaait olmadigini.. ama hic olmazsa azda olsa düsünmeye zorlamak benim amacim... yani adam düsünsün biraz ve saaaadece kendi sahsi menfaatini DIN saymasin diye...

Yoksa bende biliyorum, bu Forumda cogularininda ne köy nede kasaba olmayacagini....

Medeniyet dedigin insanin evinde baslar ve kimse inkar edemezki, Türk aile yapisi feci sekilde karman corman oldugunu... hele hele kizlarin cektikleri izdiraplar ve diger sacmaliklarin ne kadar oldugunu herkes kendi ailesinden biliyor.....

Ben her yerde ve her ortamda ayni seyleri söylemeye devam edecegim... buda benim cehalet ve DINSIZ HACI HOCA safsatacilarina karsi ILAHI misyonum olsun....

Neredeyse tüm konunlari Forumda ele aldik... ve sonucta gördükki..... DINDE oratka anlayis olmaz... yani herkesin kafasindaki Allah baska ve herkes ancak ve ancak KURANI KAPASITESI GEREGI anlayabilir yada algilayabilir...

O Forumdakiler benim yada senin göz püncerenden olaylari anlamalari mümkün degil... ki seviye farki cok acik...

YInede bir iki güzel konu bulmaya ugrasacagim, tartismak, hele hele Demokratik, tartismalar insanin beyninin pasini siliyor...

Iyi geceler
Enis

10.07.2005 02:25

SImdi iki cesit Müslüman var

bir üüüüle Müslüman var birde bööööle...

Es ist ein Kartz und MAus Spiel, die Frage ist wer ist die Katze

xladylaz61 10.07.2005 13:07

Otu Fazla Alma Dedim Sana?

Baya yan etki yapiyor sende git yetim biraktigin cocuklarina sahib cik?

Buralara para harciyacagina aksamlari pavyonlarda sürtecegine git cocuklarina sahib cik?

Suan Bewerungum var hatta iyide oldu böyle olmasi zaten kafa sisirmekten baska ise yaramiyor burasi.

Dünyayi burda deyistiremezsin senin gibi kafasiz ot icinlerlen hic bunu yapamazsin.

Biraz kendine ceki düzen ver bak basin ilerde seninde belaya girebilir otu birak Aylenin gelecegiylen ilgilen.

Bana yaptigin hakaretide unutmadim simdide ortaligi karistirmaya calisiyorsun.

Her kilifa giriyorsun diyer nickini aciklamak istemiyorum Ehli Sünnet bekciligi yaparsin o nicklende seni Göt Lalesi seni?

Sonrada Bas Örtülü bayanlarlan dalga gecersin neyse piskopatlarlan fazla ugrasmamak lazim :O=)

Su bir kac gündür kafam öyle rahatki buraya girmedigim icin ohhhh

Isyerinden buraya giriyordum yapilacak bir sikayet aninda hemen mahkemelik olabilirdim.

Akil Bilekte deyil Beyindedir anladinmi Göt Laklesi otcu kafasiz?

Senelerce ictinmi onu baya kafada hasarlara yol aciyor beni dinle kendine ceki düzen ver sapik supuk seylerlen ugrasma?

flatfox 10.07.2005 17:07

...was türken in der türkei beschaeftigt

lebe in bakırköy... und habe heute diese frage gestellt bekommen: wenn nicht mal die europaer uns in die eu aufnehmen wollen... glaubst du das es realistisch ist zu glauben das uns gott in sein paradies laesst???

...ICH GLAUB DER MANN HAT RECHT!!! was meint ihr?

fox

amazonhanzosu 10.07.2005 18:49

o.T.

von glauben kann hier net die rede sein hoffen ´wäre die richtige wortwahl

und wenn du nix fürs paradis machst kannst ja nix verlangen daher hat das eine mit dem anderen nix zu tun

10.07.2005 22:23

Nein du hast nicht verstanden

was überhaupt Gott ist...

Gott macht nicht etwa den Paradies um selber reinzugehen oder so... weil das dann nicht Gott sein kann...

Den Gott ist UNEDNLICH... hat keine Anfang und kein ENDE.... es ist das System selber.. und wir sind ein Teil von Gott.... du kannst den Cosmos als Schatten von Gott sehen....

Dann erübrigt auch deine Vorstellung das Gott in eine Form gekwetscht und ins Pardies gebracht wird....

11.07.2005 11:54

Aufgabe

ist es nicht uunsere aufgabe jeden menschen über den islam zu informieren und als vorbildlicher moslem aufzutreten damit die typischen klisches mal vergessen werden.
niemand sollte behaupten er könne es nicht oder
manche meinen sogar wort wörtlich:
"dünyayi kurtarmak sanami kaldi"
vile tropfen werden zu einem see
die hauptsache ist das jeder seine aufgabe erfüllt

11.07.2005 12:10

Und was bitte schön ist diese Aufgabe

Isnanin dünyada yasama gayesi nedir ????

Warum gibt es den Menschen... ???

Was sagt dein Religion dazu... den einen Grund muss es doch haben...

11.07.2005 12:24

Din, komplike bir "Sistem"dir! Mühim

Din, komplike bir "Sistem"dir!

Mühim olan, verilen sifreleri cözebilmektir!

Zamanüstü Bilgi Kitabı olan Kuran"daki sir, "Biz, size herseyi MISALLERLE anlattik!" uyarisindadir!

Kuran"da anlatilanlar, -acik hükümler ötesinde- tümüyle semboller, MECAZLARDIR!

Allah kelimesini degil; Allah İsmiyle ISARET Edilen cümlesini beyninize kaziyarak düsünmeye calisin!

Din(SİSTEM), Kendini arayanlara teblig edilmidtir.

Seriat, ""SİSTEM""dir. Hakikat ise SİSTEM"İN UYGULANMASI"DIR

-----------------------------

Eger DININI sorgulamayan ve Allahin ne oldugunu aramaya cikmayan bir insan MÜMIN olamaz ki... HZ. Muhammedin ilk yaptigida bu olmustur... yani Allahi aramaya koyulurken, magarada Vahyiiyle karsilasti.... yani SISTEMIN SESLENISINI DUYDU....

Anlayanlar icin ögüt var... ama karaborsa ve Amatör DINCILERE diyecegimiz yok tabi

11.07.2005 14:18

misafir defteri...

ikiniz biribirinize duygulariniza acarsananiz bunu misafir defterine yapin.. bu bir.. bunu niye söylüyorum anlicaksiniz... roman karekter ispatlama komplexinden bahs ediyor.. buda bana öyle geldi.. eyerki varsa bir insana karsi sahsi bir fikrin ve hissin bunu 4 göz arasinda yaparsin..
ikincisi ... ne köy nede kasaba olur bunlardan.. yada ne bileyim buna benzer laflar etmmissiniz .. cok ayip ettiniz.. forum ne demektir bu kelimeyi tartisalim ilk basta istiyorsananiz .. ama zannederim ki siz bu kelimenin ne anlama geldigini hepimizden iyi bilirsiniz cünki siz belki bizlerden fazla okudunuz.. ama belkide daha az.. kim bilir.. forum demek: karsidaki insanin beynine kendi fikrini yerlestirmeye calismak anlamina gelmez.. cünki cogunuz bunu denediniz... ister küfür olsun olmasin bu olduktan sonra SAYGISIZLIKTIR ... cogu zaman okudugum yazilara cevab bile yazamadim cünki insanlari oooo kadar cok baski altina almaya calisildiki .. BU BIZIM GENCLIK olamaz dedim.. forum demek karsilikli bir fikir alis verisidir.... sen söylersin.. ben bunun icin ne düsündügümü yazarim... falan filan.. ne demek istedigimi anladiniz umarim... kusura bakmayin bende belki haddimi astim.. ama "komplex" kelimesi ve "ne köy ne kasaba" kelimesi birazcik morelimi bozdu... ve sunuda söyliyeyim son olarak..

hic bir insanin zorla .. yada asice karsidaki insa kendi fikrini kabul ettirme hakkina sahib deyildir... din bir yana .... INSANCA KANUNLAR ...

aff buyrun... yine diyorum.. bize sundugunuz icin duygularinizi cevab veriyorum..

roman 11.07.2005 14:58

Farklı Bir Bakış!!!

AYŞE ÖNAL

Müslümanlar nasıl bu hale geldiler
Yirmi birinci yüz yılda dünyanın hiç bir başkenti Londra’nın yerini tutmaz. Kıta Avrupa’sında rastlayacağınız ırkçılığın zerresi ile Londra ‘da karşılaşamazsınız. Yeryüzünde ırkçılık bir sorunsa ve insanlık buna bir çare arıyorsa bulunabilmiş en iyi çözüm Londra yaşamıdır.

Geniş beyaz eteklikleri zikzaklı kesilmiş sakalları ile Pakistanlı Müslüman erkekler, simsiyah çadurları ve peçeleri ile Suud kadınlar, belleri açık daracık uzun robları, kocaman çiçekli türbanları ile Afrikalı Müslüman genç kızlar, sarıklı sihler, başları sıfır numara kazınmış Budist rahipler, hicap adı verilen islami üniformaları ile Müslüman kadın polisler şehrin bin kültürlü sokaklarında bin kültürlü restoranlarında kendi dillerinde konuşarak birbirlerini besleyen devasa bir insan buketi gibi yaşarlar.

Kendi ülkesine sığınamamış, kendi ülkesinde karnını doyuramamış huzuru bulamamışların milyon haneli evidir Londra.

Olimpiyat Komitesi 2012 Olimpiyatları için Londra’yı seçtiğini açıklayınca, bu insanlar dünyanın en güzel çok kültürlü başkenti ortak sevincini balonlarla havai fişeklerle biralarla ve dünyanın dört bir yanından alınmış danslarla Trafalgar Square’de kutladılar. Eğer olimpiyatların yapılacağı şehir olmak bir ödülse bunu yeryüzünde Londra’dan daha çok hak eden bir şehir olamazdı. Neden Londra bu ödülü hak ediyordu? Çünkü 11 Eylül’den sonra dünyada sadece Londra’da Müslümanlar kendilerini kötü hissetmediler. Dünyada sadece Londralılar terörle Müslümanlar arasında bağ kurmadılar.

Londra’nın uğradığı saldırıya hastalıklı gerekçeler uydurmak, insanlığın hastalıklı gidişatına yeni acımasız virüsler eklemektir. Londra’nın uğradığı saldırıyı “keh keh keh” diye gülerek lanetlemek ölenlere, ölümden kıl payı kurtulanlara ve bu şehirde inanılmaz bir huzurla yaşayan sonradan olma Londralılara ağır bir hakarettir.

Londra bu saldırıyı ve üstüne uydurulmaya çalışılan gerekçeleri hak etmedi. Çünkü;

-Londra’da azınlık nüfusun dörtte üçü Müslümandır ve İslam dini İslam devletlerinde bile kendisini bu kadar özgür ifade hakkını bulmamıştır. Geçen sene canı İslami kız okulunda okumak istemeyip seküler bir okula devam eden ve burada da değil başını örtmek, özel bir tarikat giysisini dayatan kız mahkeme kararı ile davasını kazanmış ve seküler okula devam etmiştir.

- İstatistiklere göre Britanya’da yaşayan her altı Müslüman’dan biri engellidir. Bu inanılmaz yüksek rakam bize Müslüman sakatların ait oldukları ülkelerde yaşama koşulları bulamadıklarını gösteriyor. Daha ilginç olanı Filistin’de, Afganistan’da, Çeçenistan’da ve Sudan’da büyük ideoloji sakat kalanları çöpe atarken, o bölgelerin savaşlarında sakat kalanlar İngiltere’ye sığınmakta ve Britanya’nın sağlık hizmetlerinden yararlanmaktadır. (Üstelik bu çatışma bölgelerinde uluslararası yardım kuruluşları sakat kalanlar için özel ve güçlü bütçeler sağlamaktadırlar. Ancak bugüne kadar çatışma bölgelerinde sakatlara verilen bütçenin sakatlar için kullanıldığına henüz rastlanmadı. )

- ABD’nin Afganistan savaşı sırasında yakaladığı Müslümanlardan sadece Britanya pasaportu olanlar, hükümet tarafından bir milyon sterlini aşan bir bütçe harcanarak, Guantanamo’dan getirilmiş, hiç birini tutuklamamış, Yusuf, Abdülaziz, Muhammed vs. olan isimlerinin yayınlanmasını yasaklamış ve Bin Ladin’in kreasyonunu andıran giysileri ile görüntülendirilmemişlerdir.

- Polis Guantanamo mazisine sahip vatandaşlarını bu tedbirlerle korurken, İngiltere’nin en saygın kanallarından Channel 4, onların Guantanamo’da işkence görmüş oldukları ifadelerine dayanarak “Siz olsaydınız ne kadar dayanırdınız?” başlığı ile interaktif bir belgesel yayınlanmıştır. Sanıkların anlatımından edindiği işkenceye dair bilgileri gönüllüler üstünde deneyerek işkenceye karşı kamuoyu duyarlılığını yükseltmiştir. Tek bir makalede sanıkların Afganistan’da nasıl yakalandıklarına dair imaya rastlanmamıştır.

Londra bu saldırıları asla hak etmedi ama asıl soru Müslümanlar bu hale nasıl geldiler? Londra polisi saldırıları Britanya vatandaşı Müslüman gençlerin yapmış olduğu kanaatini taşıyor. Ki bu çok mümkün, çünkü çok uzun süredir ısrarla yazdığımız gibi şiddet ilk kez dini bir nedenle bizzat Avrupa vatandaşları eliyle Avrupa’yı tehdit ediyor. İslam Avrupa’da en büyük ikinci din. Entegre olamamış, rövanş almaya hazır bir Müslüman kimliği bütün Avrupa’yı kuşatıyor. İslam’ın önderleri ise toplumsal sorumluluklarını unutmuş görünüyorlar. Bu konuda Avrupa Müslüman topluluğunu kendisi ile yüzleşmeye çağırmak yerine, “Her kötülüğün başı batı” tekerlemesinden güç edinmeye devam ediyorlar.

- Saldırılardan sonra polis ne yaptı dersiniz? Bütün camileri koruma altına aldı. Müslümanlar ertesi gün Cuma namazlarına gittiler, imamlar vaazlarını verdiler.

- Saldırılardan sonra halk ne yaptı dersiniz? Regent Camii İmamı Ahmet El Dubayan’ın cümlelerinden alıyorum. “11 Eylül’den sonra İngiliz komşularımız bizi endişe etmememiz için ellerinde çiçeklerle ziyaret etmiştiler. Aynı desteği şimdi çok daha fazla gördük. Evlerimiz çiçeklerle ve komşularımızın desteği ile donandı.”

Buna rağmen kamuoyundaki genel kanaat Müslümanların el Kaide’yi kısık sesle kınayıp, coşkun bir ruhla desteklediği yönünde. Londra’da terörün vurduğu altı noktadan beşi çiçeklere boğuldu. Müslümanların en çok yaşadığı yaralı Edgware metrosunun önünde ise çiçek sayısı birkaç buketi geçmiyor. Bu bile Müslümanların hassasiyet eşiğinin yükselmesi gerekliliğine çok ciddi bir gerekçe. Kötülüğün altında birlikte kalınıyor. Dünyada insanlığın bir şekilde birlikte yaşamayı bunca büyük bedelden sonra öğrendiği bir şehrin imhasından gizli bir keyif almak sanıyorum ancak insanlık düşmanlarına yakışabilir.

11 Temmuz 2005, Pazartesi

roman 11.07.2005 14:59

Farklı Bir Bakış!!!

El Kaide, El Kaide’den daha fazla bir şeydir...
Bütün dünyayı kana boğan, bütün insanları dehşetle ürperten bir örgüt var.

Adı El Kaide...

Yeryüzünde ne kadar istihbarat teşkilatı varsa bu örgütün peşinde, kocaman elektronik kulaklarını dünyaya çevirmiş uydular, uzayın derinliklerinden toprağın altındaki su akıntısının bile resmini çeken hassas aletler bu örgütü yakalamaya çalışıyor.

Ama kimse yakalayamıyor.

Bu örgüt tek başına yeryüzünün bütün istihbarat teşkilatlarından daha güçlü, yeryüzünün bütün casuslarından daha akıllı, sesini ve görüntüsünü uyduların hassas takibinden bile saklayabilecek kadar becerikli, milyonlarca doları, kilolarca bombayı, yüzlerce adamı hiç kimseye hissettirmeden dünyanın dört bir yanında dolaştıracak kadar yetenekli.

En iyi korunan başkentlere bile girip canının istediği gibi insanları öldürebiliyor.

Dünyanın bütün devletlerinden ve istihbarat teşkilatlarından daha güçlü kim olabilir?

İnsanın “uzaylılar” diyesi geliyor.

Ama bunlar uzaylı değil.

Sizce bir tuhaflık yok mu bu tabloda.

Bence var.

Devletler kendi güvenliklerini sağlamak için ordular ve istihbarat teşkilatları kurarken öylesine derin ve öylesine karanlık bir güç yarattılar ki artık o karanlıklardan çıkan hortlakları kendileri de denetleyemez hale geldiler.

Yeryüzündeki bütün devletlerden daha güçlü kim olabilir diye sorarsanız...

Benim verebileceğim cevap, “o devletlerin derinliklerinde dolaşan karanlık alem” olur.

El Kaide bana bir örgüt gibi değil, dünyanın karanlıklarında oluşturulmuş “ortak bir proje” gibi gözüküyor.

Hayalet avcılarının yarattığı bir hayalet gibi.

Bu hayaletin ne olduğunu, kim olduğunu, nasıl yaratıldığını belki de hiç bilemeyeceğiz.

Tam kavrayamadığımız bir amaca hizmet ettikten sonra kendiliğinden ömrünü tamamlayacak belki de.

Bu örgütün kim olduğunu, kim tarafından kurulduğunu bilemiyoruz ama bu örgütün ihtiyaç duyduğu insanları ve gücü nereden bulduğunu biraz olsun biliyoruz.

Beyni karanlıkta kalsa da gövdesini dünyanın öfkeli fakirleri, intikam isteyen ezilmişleri oluşturuyor.

Militanlarının çoğunluğunu, belki de tümünü Müslümanların oluşturduğu bu örgütte, bu militanlar Müslümanlıktan çok fakirliği ve ezilmişliği temsil ediyorlar.

Ulus-devlet prototipi içinde gelişmiş devletler sadece kendi çıkarlarını düşünüp, zenginleşmek için uğraşırlarken, o zenginliğin bedelini ödeyen fakirlerle aynı gezegende yaşadıklarını unuttular.

Şimdi tek başına zenginleşmenin sanıldığı kadar avantajlı olmadığını öğreniyorlar.

Fakir kalabalıklardan oluşan bir umacı onları kendi evlerinde sıkıştırıyor.

O kalabalıkları birisi bilmediğimiz bir amaç için kullanıyor olabilir ama bence asıl önemli olan yeryüzünde kullanılmaya hazır öfkeli fakir yığınlarının bulunması.

Siz zenginlikleri belli noktalarda toplar, o noktaların dışında kalanların kaderiyle ilgilenmezseniz, o kalabalıklar sizin kaderiniz olmaya başlar.

Sanırım zengin ülkeler de bu gerçeği farketmeye başladılar.

Afrika’yı ciddi bir sorun gibi görüp bu talihsiz kıtanın dertlerini çözümleyebilmek için harekete geçmeleri, ulus devlet bencilliğinin herkese ağır bir fatura getirdiğini kavramalarından kaynaklanıyor.

Şimdi Afrika’nın dışındaki fakirliklere de dikkatle bakmaları gerekiyor.

Küreselleşen yeryüzünde ulus-devlet bencilliğine artık yer yok.

O bencillik başka bencillikler ve kanlı intikamlar yaratıyor.

El Kaide, çıktığı karanlıkların derinliklerine çekilip kaybolur bir gün.

Ama milyarlarca fakirin içine girip kaybolabileceği bir yer yok yeryüzünde.

O fakirler olduğu sürece kimse de kendi zenginliğinin tadını çıkaramaz artık.

Ulus-devlet bencilliği zenginlik yaratmayı becerdi.

Ama mutluluk yaratmayı beceremediği ortada.

İnsanlar dünyanın bir bütün olduğunu anlamayı reddedip kendi toplumlarının zenginliği için uğraştıkça da mutluluk değil felaket olacak yeryüzünde.

Yeni çağa yeni bir anlayış gerekiyor.

Bunu, El Kaide gibi örgütlerin yarattığı vahşetle titremeye ihtiyaç duymadan anlamanın zamanı gelmiş gibi gözüküyor bana.

11 Temmuz 2005, Pazartesi

roman 11.07.2005 15:00

Uyarıların için teşekkürler. o.T.

ohne Text

roman 11.07.2005 15:01

Makale Ahmet Altanındır. o.T.

ohne Text

berlinfatih 11.07.2005 15:12

Devami....

17. Devleti yıkmaya kesin karar verdiler
Çok çeşitli görüşler öne sürdüler.

18. Bu konuda ingilizler oynadı baş rolü
Onları destekledi nice yahudi dölü.

19. Kararlar alıp çok kara pilanlar çizdiler
Bu kara yazıyı defterlerine yazdılar.

20. Memnun kaldılar ingiliz kafirin küfr sözünden
Çıkardı Kuran’ı o, masasının gözünden.

21. Bu oldukça yenemezsiniz bir müslümanı
Devlet oldukça kaldıramazsınız rafa Kuran’ı.

22. Devlet varsa etmek istiyorsanız tüm İslamı?
Alın onların elinden Sünneti, Kuran’ı.

23. Eğer yıkarsanız İslamın şu Devletini?
Esir edersiniz bütün İslam Ümmetini.

24. Şayet varsa gerçek İslam Devleti (Hilafet)
Kitap, Sünnettir onun yasası mutlak, elbet
Toplum kabüllendikleri yasaya mahkümdür
Yasa haktansa hakka, kuldansa kula kuldur.

25. İdareyi belirleyen devlet yasasıdır
Yasayı hazırlayan İslam Halifesidir.

26. Devlet yıkılmayınca asla yasa yıkılmaz
Yasa yıkılmayınca asla Ümmet yenilmez.

27. Bunu anlayan iç ve dış İslam düşmanları
Etkisiz kılmak için bütün müslümanları.

28. Bütün vargüçlerini yönelttiler devlete
Çeşitli yönlerden saldırdılar Hilafete.

29. Fakat gördülerki bu maddi güçle olmuyor
Vurup kırmakla İslam yükselişi durmuyor.

30. Çok hileler düşündüler tuzaklar kurdular
Yazık devleti müslüman eliyle vurdular.

31. Satın aldılar bir kaçtane sözde müslüman
Düşünki devleti yıkınca olur iman.

32. Bu konuda çok beyinsizleri aldattılar
O, beyinsizlere nice ödül vadettiler.

11.07.2005 19:46

Alüüüü hemsolar ve azmanlar

yaa Vaybeede yine sorun var.... ich glaube Vaybee braucht einen Update... süleeeee Update icin hgep beraber biraz baski yapsak ne dersiniz...

Lieber bleibe ich 1 Monat Vaybee fern, damit es einwandfrei funktioniert, als das jedesmal probleme auftauchen... heute ist mein Bild weg.. üffff, das nevt total

6666mahfuz 11.07.2005 20:13

Allaha ismarladik, bye bye, güle güle

Vaybee.watch.com benim bilgisayara sormadan nasil girmek ister?? Beni istemiyorsanis, sorun degil, siz bana lazim degilsiniz, caninizda sag...basinizda sag olsun..Allah hepimize aklimizi daha cok kulanmasini, salih ameller, iyi ahlak nasip etsin, magfiret eglesin...
Cagdas düsüncelere sayginiz yüksek sayilmaz..
Neyse,... hasta la vista,BABIIIIES...Euer Terminator kommt auch irgendwann...süpheniz hic olmasin..hepimiz bu fani dünya`da misafiriz-)))

Insch`Allah hakkinizi helal edersiniz, besonders Eniskaya, Isinsu und Hacikischkisch, *schnief* sizi özlicegim, bilhassa Donpepelino, Pompalanejat vs. benim hakkim varsa, her zaman helal olsun-)))

Allaha emanet, eyvallah-))

11.07.2005 20:19

Helal olsun burasi zaten görüs alis veri

yeri nicht mehr und nicht weniger...

Warum gehst du weg... tam anlamiyle anlayamadimda.... Vaybeemi problem yapiiir... ach kein Problem, wenn der tag lang ist und die zu viele Fehlerquellen in deren System haben, dann passiert sowas hihi...

isinsu 11.07.2005 22:16

:) beni de seven varmis burada demek..

:) hayret! sanki hep buradayim da.. neyse... Yolun acik olsun...hoscakal

berlinfatih 12.07.2005 00:08

Son Kisim

33. Onlara istedikleri talimatı verdiler
Sakın inançlara karşı çıkmayın dediler.

34. Gerçek İslam istediğinizi söyleyin
Herkese duyurun (bizde müslümanız) deyin.

35. (Amma) deyin (Hilafetle olmaz İslamiyet
Bize lazım şu batı modeli cumhuriyet.)

36. İstemiyoruz Hilafeti diye haykırın
Yükseltin sesinizi tüm dünyaya duyurun.

37. Kötüleyin Halifeleri örnekler verin
Gösterin yezidi, mervanı ileri sürün.

38. Karalayın emevileri, abbasileri
Küfürle itham edin bütün osmanlıları.

39. Hilafet eskidi kalmadı şimdi modası
Böyle demiş darvin uşağı, maymun atası.

40. Artık kaldırın atın eskimiş Hilafeti
getirin Kuran halk idaresi cumhuriyeti.

41. Önce ayırın saltanatı şu Hilafetten
Sonra kaldırın tüm şeri hükmü şu devletten.

42. Yerin şeri hükümleri yertersizdir deyin
Yalan, iftira uydurun durmayın söyleyin.

43. Kötüleryin İslamın Devleti Hilafeti
Sevdirin laik demokrasi, cumhuriyeti.

44. Bir taraftan aldatın müslümanları, vurun
Bir taraftan şeri hükümlere karşı durun.

45. İyi bilin ey kafirler siz yıkamazsınız
Hayır; batılla hakka karşı çıkamassınız.

46. Kendi elleriyle yıktırın İslamı Devleti
Sahipsiz bırakın bütün İslam, Ümmeti.

47. Tatbikata geçirdiler bu menfur pilanı
Müslümana yıktırdılar Devleti İslamı.

48. Kafirlerden görev bir nice beyinsiz
Hilafet düşmanı oldular bunlar amansız.

12.07.2005 13:35

Süleyman Atese itiraz Maili

belki gelecekte Vatan gazetesinde yayinlanir ???

Simdiye kadar iki sefer yayinlandi... belki bu seferde ayni olur..

Itirazim, Sayin Hocamizin kadinlkari erkeklerden bir adim daha alt kademede görmesi... evet bunu Ayetlere dayandirark veriyor, Bakara 228, 240 ama yine kanaatimce ve Salih Akdemirin aciklamasina dayanarak, yanlis oldugu kanaatindeyim.... ki su aniyle böyle bir dünce zaman aykiri...

Mesela anneler icin uydurulan bir Hadis... Cennet annelerin ayaklarinin altindadir... veya kadinlar icin Cennet koclarinin ayaklari altindadir...

Amac ise kaziklamak ve digerini kölelestirmek...

Anne baba evladi kölelikte bogmak ve erke ise kadini köleleikle yok etmek ve sadece SEX objesi halina getirmek....

----------------------

Süleyman Atese yazdigim Mail

Sayin Hocam,

12.07.2005 Tarihli yaziniza ufak bir itirazim olacaktir.

Konu ise suydu Aileyi koruyup bakımını sağlamak erkeğin görevidir.

Orada aynen söyle diyorsunuz “Erkeklerin, kadınlar üzerinde haklan bir derece daha fazladır" (Bakara: 92/228) ayetinde ifade edildiği üzere erkeklerin, bir derece daha fazla hak sahibi kılınmaları,“

Bence bunu bu sekilde empoze etmekle hataya düsüyosunuz ki Kurani Kuranin cer4cevesinde zaman göre yorumlamak esas ise bu aciklama su ani ile zamanimiz a TERS düsmekte ve ESITLIGI bozan bir unsur olarak karsimiza cikmakta.

Su ani ile tüm dünya hele hele Avrupa tamamiyle kadinlara esit hak vermistir ve vermek zorundada, ama sizler kalkip Resülün yasadigi cag icin verilen Vahyiiyi dahlen au an icin gecerli sayiyorsaniz artik yaniliyorsunuz demektir ki bu hususta Sayip Prof. Dr. Salih Akdemirin söyl bir aciklamasida var.

„İnsan yaşamında vazgeçilmez bir hak olan, yasama ve yürütmeyle ilgili egemenlik hakkı da insana aittir. Bunu söylemek, doğrudan Allah"ın yaratması ile ilgili olan Hüküm ancak Allah"ındır"" ayetine hiçbir şekilde ters düşmez...“

Yani yasamayi bizler yürütecegiz ve Kurani Kuranin cercevesinde zamanimiza göre yorumlamaliyz ve bu zamandaki sart ise ESITLIK olmali….

Eger erkekleri dahlen eski zamandaki gibi, kadinin bir adim gerisinde görmeye devam edersek, hele hele size bizler bu kadar önem verirken, artik sizlerde bunu bu sekilde görüsyorsaniz artik daha denilecek bir sey yok.

O zaman elbet tüm Dünya Islami bir kanser olarak görür, cünkü acikca belirtiyliro kadin 2 siniftir… bunu bir medeni insana anlatmak mümkün degildir, sanirim Vahyiininde amaci bu olmasa gerek.

Sayin Hocam ben 30 yasindayim ve benim gibi milyonlarca genc artik belirli bir egitim seviyesi aldiktan sonra Allahi aramaya koyuluyor ve kesinlikle Objektiv olarak sade ve sade AKLI ön kosul olarak ortaya koyuyir ve bu cercevede Kuran Ayetlerinin arkasinda yatan Sosyo-Kültürel olayi ele almadan direkmen bu Ayetin kadini 2 sinif kiligina soktuguna ben sahsen inanmiyorum ki evrensel bir Dinde böyle bir seyin olmasi mümkün degil.

Bence evrensel olan kanunlar her zaman evrenseldir ve obahsettiginiz Ayet olsa olsa o anki Sosyo-Kültürel duruma cevap vermis olsa gerek

Evrensel kanunlar ise HZ. Musanin 10 kanunlari gibi olmali… iste o kanunlar dahlen gecerlidir ve hic bir zaman gecerliligini kaybetmedi.

Benim DIN anlayisima ve Sünnetullahi kavrama kapasiteme göre, su anki zamanda erkegin kadindan daha üst görünmesi akla mantiga ve Kuranin ruhunada aykiri, cünkü TR de tam anlamiyla olmasa biel bir cok Avrupa ülkesinde kadinlara tüm haklari tamamiyle verilmis ve cogu kez daha önde tutulmaktalar.

Eger böyle bir ortama, bahsettiginiz anlayisla gelinir ise, iste o zaman mantik disi bir aciklama yaratmis olursunuz ve kanaatimce kolayi zorlastirmis olursunuz.

Bunlar tabiki benim düsüncelerim, zaten sistemi Allahi, Sünnetullahi herkes farkli farkli algiliyor.

Benim anladigim sudurki… eger Kurani Kuranin vercevesinde zamana göre yorumlamayip, Tefsirlestirmeyip…. Dahlen HZ. Muhammedin kilik kiyafetini kopyalamaya devam edersek, iste o zaman tam anmaiyla Papazi bulur ve tüm dünya devletlerinden geri kalir ve Terörist_DINciler diye parmakla bizlere gösterirler.

Selamlar Saygilar
Enis Kaya

----------------------------

Konu ile ilgili Yazinin Linki
<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/root.vatan?exec=yazarekstra&Newsid=56673&Categoryi d=31" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/root.vatan?exec=yazarekstra&Newsid=56673&Categoryi d=31</a>

isinsu 12.07.2005 14:21

komisch..

vakit gazetesini takip ediyorsun?? cok ilginc.. :)

isinsu 12.07.2005 14:55

Roman..

merhabalar.. bu yazina cok hak veriyorum sana-- kismen de olsa.. Ancak bu yazin kendini diger insanlardan yuksek gorerek, kibirli bir tutumun ile, sen de bir anlamda kompleksli bir kisiligini ortaya sermis olmuyor musun??
Kusuruma bakma.. senin dusuncelerine saygim vardir..Ve yazilarini da severek okurum.. Ancak boyle bir yazini gorunce .. elestirmeden edemeyecegim..
Hic bir insan diger bir insandan üstün degildir.. herkes aynidir... Sadece kafadengi insanlari bulmak zordur.. yani herkes ile anlasamamak ve herkes ile hemfikir olamamak gibi.. Ama bunu gelip Turk insani veya politik bir yaklasim ile " Turkiyeli " vs.. bir yazi yazip dusunen insanlari rencide etmis oldugunun eminim farkindasindir...

Guzel bir soz ile.. noktalamak istiyorum dusuncelerimi..
"ben hic bir manevi miras olarak ayet birakmiyorum, hic bir dogma, hic bir donmus kaliplasmis kural birakmiyorum. benim manevi mirasim ilim ve akildir... (M. Kemal)"

Akilliyim diyen insanlar da kendilerini daha iyi bilirler..

isinsu 12.07.2005 14:57

guzel dusuncelerin icin

tesekkur ederim.. guzel bir yorumda bulunmussun

isinsu 12.07.2005 15:01

Guzel DUSUNCELER

Atatürk din ile devlet yönetimi arasina cok kalin cizgiler koymustur.
Bunu da her firsatta söylemisti. Yillardir kapali olan Atatürk el yazmalari acilinca Büyük Ata´nin tüm düsünceleri artik biliniyor.

Simdi size, Ata´nin din üzerine görüslerini iceren söylevlerinden bir kacini veriyorum.

Kazim Karabekir ile yaptigi söylesiden.
“Evet Karabekir, Arapoğlu’nun yavelerini Türk oğullarına öğretmek için Kuran’ı Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler..” M.Kemal

"...Kimi yerlede kadınlar görüyorum ki, başına bir bez, ya da bir peştemal ya da benzer bir şeyler atarak yüzünü, gözünü gizler ve yanından geçen erkeklere karşı ya arkasını çevirir, ya da yere oturarak yumulur. Bu durumun anlamı, gösterdiği nedir?
Efendiler uygar bir ulus anası, ulus kızı bu şaşırtıcı biçime, bu vahşi duruma girer mi? Bu durum ulusu çok gülünç gösteren bir görünüştür. Hemen düzeltilmesi gerekir."
Atatürk"ün Söylev ve Demeçleri,
Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Yay., C. II., s. 217.

Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. Benim halkım demokrasi ilkelerini gerçeğin emirlerini ve bilimin öğretilerini öğrenecektir. Batıl inançlardan vazgeçilmelidir. İsteyen istediği gibi ibadet edebilir. Herkes kendi vicdanının sesini dinler. Ama bu davranış ne sağduyulu mantıkla çelişmeli ne de başkalarının özgürlüğüne karşı çıkmasına yol açmalıdır.. M.Kemal-1926

"Din adamlarına ne luzum var, dinlerin tarihi malumdur, doğrudan doğruya tercüme edivermeli..!"

"İnsanların ruhun selameti için yakıldıklarını biliyoruz. Herhalde bunu yapan engizisyon papazları hüsnüniyetlerinden ve iyi iş yaptıklarından bahsederlerdi, belki de, cidden bu sözlerinde samimi idiler. Fakat, bir beyinsizligi, ahmaklıgi yahut bir hiyaneti iyi bir iş kalıbına uydurmak güç değildir, en nihayet bu bir isim değiştirmek meselesidir."

"Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır."M.Kemal

"Türkiye Cumhuriyetinde herkes Allah"a istediği gibi ibadet eder. Türkiye Cumhuriyetinin resmi dini yoktur. Türkiye"de bir kimsenin fikirlerini zorla başkalarına kabul ettirmeye kalkışacak kimse yoktur ve buna müsaade edilemez."
M.Kemal Atatürk

"Muhammed’in peygamberlik vazifesinin nasıl başladığını izah etmek en nazik ve en müşkül meseledir. Muhammed’in bir melek ve Allah ile hakikaten konuşmuş olduğu kanaatinde bulunanlar olduğu gibi, Muhammed’in isteyerek böyle söylediğini ileri sürenler de olmuştur. Bu faraziyeleri bir tarafa bırakmak ve meseleyi ilmi ve mantık çerçevesi içinde mutalaa etmek daha doğru olur.

Din birliğinin’de bir millet teşkilinde müessir olduğunu söyleyenler vardır. Fakat biz, bizim gözümüz önündeki Türk milleti tablosunda bunun aksini görmekteyiz.

Türk’ler Arap"ların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arap dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve nede Mısırlıların vesairenin Türk"lerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir şekilde tesir etmedi.. Bilakis, Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti, milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu.

Bu pek tabii idiçünkü Muhammed’in kurduğu dinin gayesi, bütün milliyetlerin fevkinde şamil bir Arab milliyeti siyasetine muncer oluyordu. Bu Arab fikri, ümmet kelimesi ile ifade olundu. Muhammed’in dinini kabul edenler, kendilerini unutmağa, hayatlarını Allah kelimesinin her yerde yükseltilmesine hasretmeğe mecburdurlar. Bununla beraber, Allah’a kendi milli lisanında değil, Allah’ın Arab kavmine gönderdiği Arapça kitapla ibadet ve münacatta bulunacaktı. Arapça öğrenmedikçe, Allah’a ne dediğini bilmeyecekti. Bu vaziyet karşısında Türk milleti bir çok asırlar ne yaptığını ne yapacağını bilmeksizin adeta bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kuran’ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndüler..

Başlarına geçebilmiş olan haris serdarlar, Türk milletince karışık cahil hocalar ağzıyla ateş ve azap ile müthiş bir muamma halinde kalan dini hırs ve siyasetlerine alet ittihaz ettiler. Bir taraftan Arapları zorla emirleri altına aldılar, bir taraftan Avrupa’da Allah kelimesinin ilası parulası altında, ve milliyetlerine ilişmeyi düşünmediler. Ne onları ümmet yaptılar, ne onlarla birleşerek bir kuvvetli millet yaptılar. Mısır’da belirsiz bir adamı halifedir diye yok ettiler, hırkasıdır diye bir palaspareyi hilafet alameti ve imtiyazı olarak altın sandıklara koydular, halife oldular.

"Kah şarka, kah garba veya her tarafa birden saldıra saldıra Türk milletini topraklarını menfaatlerini benliğini unutturacak, Allah’a mütevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular. Milli duyguyu boğan, fani dünyaya kıymet verdirmeyen, sefaletler, zaruretler, felaketler his olunmaya başlayınca, asıl hakiki saadete öldükten sonra ahirette kavuşacağını vaad ve temin eden dini akide ve dini his, millet uyandığı zaman onun şu acı hakikati görmesine mani olamadı. Bu feci manzara karşısında kalanlara, kendilerinden evvel ölenlerin, ahiretteki saadetlerini düşünerek veya bir an evvel ölüm niyaz ederek ahiret hayatina kavuşmak telkin eden din hissi, dünyanın acısı duyulan tokatıyla derhal Türk milletinin vicdanındaki çadırını yıktı, davetlileri Türk düşmanları olan Arap çöllerine gitti. Türk vicdanı umumisi derhal yüzlerce asırlık kudret ve kusayısiyle büyük heyecanlarla çarpışıyordu.. Ne oldu..? Türk’ün milli hissi artık ocağında ateşlenmişti. Artık Türk cenneti değil, eski hakiki büyük cedlerinin mukaddes miraslarının son Türk ellerinin müdafaa ve muhafazasını düşünüyordu. İşte dinin, din hissinin Türk milliyetinde bıraktığı hatıra.."

"Gerçekte dinler konusunda halkın hiçbir fikri yoktur; din dediği şey, bilinmeyen inanç dizgelerine ve sirla karışık emellere kör bağlılıktan başka birşey değildir.....

"Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla, utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur.

""Tüm dönemlerde toplumun kutsallaştırdığı boş düşüncelerden tehlikesizce sıyrılmak imkansızdır." BU SÖZ ISE COK ÖNEMLI MESAJ ICERIR

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 13:27 Uhr.