![]() |
gerisekali!!!!
wo hat man gesehen das sich der kommunismus oder maxismus oder sozialismus durchgesetzt und behauptet hat???? nirgends!!!! es ist eine UTOPIE!!! und jeder der meint es wäre gut ist nur dumm und hat nen horizont von den augen bis zu nasenspitze!!!! achso... wenn türkei den linken weg einschlagen sollte... würden unsere menschen schlimmer dran sein als in dem ärmsten ländern dieser welt!!!
p.s. china ist ein schein sozialischtisches land!!! es ist der pure kapitalismus!!!! |
noch so ein idiot!!!
dumm wie brot!!!
|
Yasar Yasar Yasar ...
benim sahsi problemim yok onunla.
light müslümanlik yapmaya calistigindan kendi görüslerini tasvif etmiyorum |
Kocum kuran yaziyor kuran
benim yorumum degil bu !!!!!!!!!!
Basörtüsüne takmamamak baska bir sey karsi cikmak baska bir sey! Takmayanlar günah islemis olur. Senin gibi karsi cikanlar Kuranin ayetini inkar etmis olur. Sirk etmis olur. Kafir olma tehlikesiyle burun burunadir efendi. Dikkat et biraz. Basörtü benim ünsürüm degil kuranin bir ayetidir ! |
Sahabenin elinde ne yoktu ki ??
Peygamberimizin hayatini onlar tanimiyorduda sen mi taniyorsun. Birak su safsatayi efendi !!!!!!!!! Peygamberin yasadigi gibi yasamak isteyenlere kötü diyorsun, cünkü peygamber gibi yasamak isine gelmiyor, nefsine uymuyor. Oyle yorum yap artik. Benim nefsim karsi cikiyor dee
|
Ne zülümü manyak.
Sen bir kere tarihini ögren. Manyak manyak yorum yazma buruya. Sol sihniyetli pis herif. Sizler tarihimizi yok sayanlardansiniz. Osmanlinin yaptiklarindan gurur duymayan Türk olamaz. Tarihini inkar eden zaten türk olmaz.
|
Hiyari ....
Düdük sadece sende ötmüyor. Terbiyesizlesme.
Sosial kelimesi altinda ne zülümler yapildi eh cahil. Lenin ve Stalinin sosyalist düsünce altinda ne zülümler yapti Bin ladin halt etmistir. Burada tek yorum yapacak sen degilsin. Herkes yorumunu yapar |
Öbür dünyada
kimse kimseyi tanimayacak !
Mahser gününde görüsmek üzere ! |
Ehh manyak enis
Kuranin kerimin tek ayetini inkar etmiyrum. Asil siz kurani kendi cikarlariniz icin yorumluyorsunuz !
|
Tüm insanlik cennete girecekmi?? o.T.
ohne Text
|
danke danke
Und du bist viel besser.
Ein hoch auf unseren NEULING. |
Tüm insanlar cennete girecek ??!!
Bu forumda bir kisi ikidebir bu yorumu yaziyor. Bende tartisalim diyorum ...
Her insan cennete girdikten sonra niye biz Allahin emirlerini yerine getirelim ? |
Nein! Nietzsche ist gestorben!
Also wenn du schon "schlaue" Zitate verwendest, dann bitte mit Quellenangabe!
|
Traurig aber wahr!!
in einigen vieeleicht sogar in mehreren Sachen hast du Recht! was soll man noch dazu sagen??
|
o.T.
und du bist ein klischee-türke unter den klischee türken
|
o.T.
Kotzen soll man auf so"n Dummgeschwätz!
|
Wieso??
hemen karsi gelecegine, düsün.. SÖZDE AVRUPADA yasayan türk vatandaslarinin kültürüne bak!
bi kismini burdada görebiliyorsun!!! haksizmi? |
o.T.
und du als einziger gehörst zur elite, was?
wie einsam muss man sich denn da fühlen?! |
:)) bu düsünce biraz...
Yehovanin Sahitelerinin düsüncesidir!
"Paragraph 3. Außerdem hat Jehova einige treue Männer und Frauen von der Erde für ein Leben im Himmel ausgewählt. Sie werden mit Jesus als Könige, Richter und Priester über die Menschheit regieren (Lukas 22:28-30; Offenbarung 5:9, 10). Jesus bezeichnete diese Mitregenten in seinem Königreich als eine „kleine Herde“. Ihre Zahl beläuft sich auf 144 000 (Lukas 12:32; Offenbarung 14:1-3)." ve tabikii, bizim Türklerdede TANRI lari bulunanlarin düsüncesidir! ki bu düsünceyi besleyen, Islamiyetin farkina varamaz ve calismalarin yani ibadet kelimesi altinda bildirilenlerin ne anlama ne manaya geldigini fark edemez, cünkü Tanrisi onu elbet Cennetine sokacaktir! ;) |
o.T.
Bei so viel Dummgeschwätz ist es echt zu viel verlangt, die Emotionen zurückzuhalten. NATÜRLICH ist das Blödsinn, was er da schwätzt aus vielerlei Gründen:
1. Alles unter einem Kamm zu scheren ist SOWIESO generell Dummheit. 2. Was hat dieses Thema mit Religion zu tun? 3. Wieso nimmst du ihn in Schutz? Er meint ja mit „Klischee-Türken“ sich und dich inbegriffen. Also wenn du UNBEDINGT dazugehören willst, bitte schön. Mir soll es egal sein. |
Ben Kuranda örtünün diye emir
gördüm... hatta saaadece kadinlar icinde degil... ayni zamanda erkekler icinde gecerlidir...
Bosa bas baglama DINE aykiridir..... sen var diyorsun... o senin görüsün... uzmanlar yok diyor... ve su anki zamanda kafayi baglamak inan bana akila sigmayacak kadar sacma sapan, kaldiki nedeni neymis oda belli degil |
Tam tersi
Peygam,ber zamanini yasamk istiyorsan...o halde... Hadisleri atacaksin Ilave Mezheplari yok edeceksin Sünnet Münneti disari atip... cirilciplak sifirdan Vahyiiye döneceksin....
Iste Sahabe böyleydi.... kimmis Kuranin yaninda senin Mezhenin yaw... offf Kopf schmerz |
iyi güzelde o halde sende Yunanlilarin
TR ye yaptiklari cikarmayi neden kiniyorsun ???
Sen vurup dagitacaksin, ama seni patakladilarmi kiyamet kopacak.... Hör auf Scheisse zu reden man.... Osmanlinin ne isi vardi Wiende.... pataklamadiklari millet birakmadilar dünyada.... das hat mit Religion und Islam NICHTS zu tuin... sondern nur MACHT... dafür wird Gottes Name missbraucht... So einfach ist das.... das haben auch die Christen zu genüge getan.... Ich seheh zwischen Christen und den Moslems keinen unterschied in dieser hinsicht |
o.T.
Farz edelimki, bütün insanlar cezalarini bir süre cehennemde cektikten sonra cennete girecekler... bu haksizlik olmazmi Allaha karsi? Kafirler ve münafiklar diyelim, ömür boyu Allaha küfrettikten sonra, Allahin varligini ve birligini kabul etmedikten sonra, birde üstüne Allahin tüm nimetlerinden faydalanipta, hatta Allah’lan alay edenler, cenneti neden hak etsinler?
Bence, eger biz cehennenim dev ölcüsünü bilseydik, oraya bir an bile girmemek icin bütün ömrümüzü feda ederdik. |
keijne Angst du wirst mich nicht sehen o
ohne Text
|
Arkadasim Sünnet kavrami NEDIR yaw
aciklarmisin... senin kafanda dönen SÜNNET KAVRAMI NEDIR ????????
Neden Kuranin yanina ILAVE KANUNLAR koymussunuz |
Evet girecek
tüm insanlik cezasini cektikten ve temiozlendikten sonra Allahin rahmetine kavusacaktir... cünkü ebedi azap Allaha yakismaz onun sisteminde ebedi azap yoktur...
eger varsa, dann ist es nicht unserer gott |
Bu konuyu biraz daha açar mısınız?
Ben hiç de Yehova şehitlerinin düşündükleri gibi olmadığını anlıyorum o bahsedilen konunun.
Siz de bilirsiniz ki Yehova Şehitlerinin tüm savundukları büyük bir Tanrı korkusu ve o korkudan dolayı sürekli Tanrıya ibadetdir. Neden tüm insanlık cennete girmesin? Neden Tanrı yarattığı insanlığı ilelebet cennet denilen büyük bir işkenceden geçirerek yok etsin? Ben bu tür bir Tanrının varlığını asla inanmıyorum. Siz inanıyor iseniz lütfen bu konuda var olan görüşlerinizi yazın. Sayenizde meseleyi kavrayalım. Teşekkürler... |
Sen Tanrımısın? o.T.
ohne Text
|
Ancak bir pislik böyle düşünür! o.T.
ohne Text
|
tanri ne demek? o.T.
ohne Text
|
Seni yaradan demek. o.T.
ohne Text
|
Yooo...
beni yaratan tanri degil, Allahtir. Yanlislik olmus...
|
Bir de şöyle düşünelim.
Cennette insanlık görevlerimiz bitip yalnızca ruhlar olarak kutsallaşıyor isek.(İnsanlık dönemimiz bu dünyadan koptuktan sonra bitmeye başladı iseö bunu da cehennem dönemi ile tamamlamışsak,( ruh varlığımızın sürüp sürmeyeceğinin de bir garantisi yok ise)
Ruh ne ışık, enerji, zaman ve makam kavramsız bir üstün şey yada Tür ise. Sevgili Tanrı neden bir cehennemi ruhun sonsuz ızdırabını ve işkencesini ona hak görsün? Cehennem bazı ruhları cennete sokmamanın bir mevkisi ise. Neden insan yaratıldı, neden ruh yaratıldı? neden cennet var ve neden cehennem denilen o büyük sınav, temizlik, baskı ve işkence var? Cehennem cennet için mi yarartıldı? Yoksa Cennet cehennem için mi yaratıldı? Bizler niçin ve neden yaratıldık, bir mettaryelmiyiz, yoksa ruhun ölümsüzlüğünü savunan ve sizlerin görüşüne göre beyinde oluşan Anti metaryalmiyiz. Bu durumda Anti materyelliği gövdesinde nasıl bulundurup uyum sağlamakta ölümlü olan vücut? Hangimiz sınırlı düşüncelerin bireyleri olarak bir cennete ve cehenneme ulaşabilecek ölçüde berrak duygu, ruh, bilgi, aydınlık ve Kutsalız ki... Tanrının ben bu kadar değerli olan ışıklı bir gövde olan ruhu işkenceler ile yok edeceğini çok anlamsız bulmaktayım. |
Kafana göre Takıl. o.T.
ohne Text
|
hä?
zaten öyle yapiyorumda... yanliz... ne demek istedigini anlamadim
|
Wie siehts denn mit Ihrer Sozialisation
aus? Findest Du Deine Rangehensweise nicht ein bißschen zu oberflächlich? Die meisten Türkischen Gastarbeiter, keine ausländischen Mitbürger, die Betonung liegt bei Gastbeiter, waren Einwander mit schlichter Bildung im besten Falle oder sie hatten gar keine Bildung, und das war die erdrückende Mehrheit. Statt dich hier als einen Integrationswächter aufzuführen und den schwarzen Peter an die Türkische Bevölkerung weiterzureichen wäre es angebrachter mal über die Versäumnisse der Bundesregierungen die über die gesamten Legislaturperioden hinweg regiert und für die Integration der Ausländer, insbesondere der Türken so gut wie gar nichts beigetragen haben. Bis eine Subkultur entstand aus der eine Parallelgesellschaft hervorgegangen ist. In Berlin der 60"er durften Türken nur in bestimmten Teilen der Stadt hausen und da fielen sie schon skrupelosen Geldmachern zum Opfer. Zu dieser Zeit wurden Wohnungen, wenn man dieses Rattennest als solche bezeichnen darf, stundenweise vermietet.
Das die Türken in Deutschland asozial ausfallend sind, wie Du Sie beschrieben hast ist eine Tatsache, aber dass der Deutsche Staat nicht präventiv in Integration der Gastarbeiter eingegriffen hat ist die andere Seite der Medaille. Als Folge der misslungenen Integration werden viele Türken dass Land verlassen, da Sie hier einfach keine Chancen haben werden. Ich gebe Dir Recht, so ist das ja nicht, aber die Schuld liegt nicht nur bei den Türken. |
Son olarak!
Eğer ki insanların tümü bu dünyaya iki değişik yapıyla (ruh ve vücut) yer almaları sağlandıysa ve onların tümüne birer görev yüklendi ise( neden görevler yüklendi insanlara? Bu görevlerin ne olduğunu bütün bir ömür bilmemelerine rağmn o görevleri yerine getirmeye çaslışmaktaysa bazı berrak düşünceli kişiler ve bazılarıda görevlerinin yalnızca ki büyük çoğunluğu böyle Tanrıya ibadet ederek bütün bir ömrü başka bir şey yapmadan geçirmekteyseler kimler daha yakın durmakta o kutsal cennete ulaşabilmek için ölümlü olan insan mantığında? Ve verilen o kutsal görevleri yerine getirme açısından?)
Ben Sevgili Tanrının insanlığı mükemmel bir canlı olarak yarattığını düşünmekteyim. İbadetler ilahi bir ilişkidir ama kutsal görevler olarak düşünmüyorum. Kutsal görevleri insanlığın, doğanın, tüm canlıların çok daha sağlıklı ve kaliteli yaşayabilmelerine bulunan bireysel katkılarda ki yerleri ve yaptıkları olarak bakıyorum. Yoksa ne sevgili Tanrının bizlere bir ihtiyacı var, ne doğanın, nede Kozmosun. |
Basörtüsü ALLAHin Emridir !!!
Bazı insanlar İslam’ın kadınlar için emrettiği giysilerin sadece, giyinmeleri veya örtünmeleri için bir gelenek olduğunu ve bunun Din ile hiçbir alakasının olmadığını iddia etmektedirler. Görünen o ki; böylesi kimseler dini hayattan ayıran kapitalist akideden etkilen kimselerdir. Halbuki Kur’an-ı Kerim’i okuyan her müslüman için İslam’ın kadınlara emrettiği giysiler bilinmez değildir. Bunu reddetmek veya kabul etmemek için kullanılacak hiçbir açık kapı bırakılmamıştır. Allah (Subhanehu ve Teala) şöyle buyurdu:
Ey Nebi! Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin kadınlarına de ki; (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) cilbablarını giysinler. Onların (hür ve namuslu olarak) tanınmaları ve incitilmemeleri için en elverişli yol budur! Allah Ğafur’dur ve Rahim’dir. [Ahzab 59] Ve O (Azze ve Celle) şöyle buyurmaktadır: Ve mü’min kadınlara de ki; Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar, namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, ziynetlerini teşhir etmesinler. Himarlarını (baş örtülerini) yakalarının (cuyub) üzerine kadar örtsünler. [Nur 31] İlk ayet cilbab giyilmesini emretmektedir. Cilbab; omuzlardan ayaklara (ayakların üstüne) kadar serbestçe bırakılarak vücudu kapatan tek parçalık sıradan bir giysidir. İkinci ayette ise, Himar farz kılındı. Himar; başı, yakalara (önde göğüslerin üzerine ve arkada omuz hizasına dek saran bölgeye) kadar örten başörtüsüdür. |
almanca hakkini helal et ne demek?
Benim kafami karistiran, hiristiyanlardan veya dinsizlerden helallik alinirmi?
Peki onlarin üzerimizde haklari varmi, yani mesela dedikodu yapinca? helallik alinirmi? |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 00:02 Uhr. |