![]() |
Mein Gott... du hast auch einen
Dachschaden....
|
SENIN KARAKTERIN VARMIYDI???
Wenn du meinst!
dedigim gibi üstüne aliniyorsan, benim problemim degiiiiilll!!! Kapasite bu kadar! ;) Daha gelisemezsinde! |
Benim kimseyi destekledigim yok...
Kimseninde beni destekledigi yok...
Destekleyecek ne yazdimki?? Sen senaryolarini kurmaya devam et.. Dikkat et de Sizofreni hastaligina yakalanma... Burda benimle ugrasacagina verimli olmaya bak! Kafayi benimle bozmussun sen! |
Hab viel Spaß o.T.
ohne Text
|
Ulan seni oyarim ba haaa!!!!!!!! o.T.
ohne Text
|
Atam, kafanizi toptan ucurmamis sizin...
hala kalintilari sürünmekte!
Politikadan anlamiyorsan, SUS!!! |
Ay sen cok YASA!!!! ÖMRÜN UZUN OLUR ...
insaallah!!!!
Tesekkürler... Bosver anlamaz! |
Zehn Gründe gegen den EU-Beitritt der Tü
Was denkt ihr darüber?
1. Die Türkei gehört nicht zu Europa Das tat sie nie, weder geografisch noch kulturell. Das Erbe der Antike, die jüdisch-christliche Ethik, die Renaissance und die Aufklärung sind an ihr genauso vorübergegangen wie an uns die Kultur des Harems. Zwar standen die Osmanen 1683 vor Wien, Polen und Reichstruppen aber konnten sie glücklicherweise vertreiben. Heute gehört nur noch ein Zipfel der Türkei, Türkisch-Thrakien, zu Europa. Sollte die Geografie ins Spiel gebracht werden, ließe sich über Istanbul reden: die Stadt am Bosporus als erste Polis der Neuzeit und Mitglied der EU! Im Ernst, wer ein außereuropäisches Land aufnimmt, muss sich auch Israels und der Maghrebstaaten, der Ukraine, Weisrusslands und Russlands annehmen. Europa als geografische Einheit, als gemeinsamer Geschichts- und Kulturraum ginge zu Grunde. 2. Ankara missachtet Menschenrechte Zu Europa gehört die Gabe, sich beständig selbst infrage zu stellen. Ankara hat diese Fähigkeit zu keiner Zeit besessen. Bis heute leugnen die Regierung, das Parlament und viele türkische Historiker den Völkermord an den Armeniern in den Jahren 1895/96 und 1914/15. Prekärer noch: Selbst nach Amtsantritt Erdogans wird in der Türkei flächendeckend gefoltert. Das stellt die türkische Menschenrechtsorganisation Human Rights Foundation fest. Allein bis August seien 600 Folterfälle dokumentiert. Zwar versprach der Ministerpräsident gestern in Brüssel, von der Folter zu lassen, die Wahrung der Menschenrechte scheint dennoch nicht gewährleistet. Sie aber gehört zu Europa wie der Eiffelturm zu Paris. 3. Es droht eine Völkerwanderung In der Europäischen Union herrscht das Prinzip der Freizügigkeit. Jeder darf dort hinziehen, wo es ihm gefällt. Das gilt auch für die Türken als Mitglieder der EU – selbst wenn Brüssel Übergangsfristen von bis zu sieben Jahren wie im Falle Polens einführen sollte. Die Freiheit brächte viele anatolische Bauern auf die Beine. Experten fürchten, dass bis zu drei Millionen Menschen gen Nordwesten ziehen könnten. Etwa 15 Millionen Moslems leben in der EU, allein in Deutschland 2,5 Millionen Türken. Von Ausnahmen abgesehen, ist ihre Integration gescheitert. Eine türkische Masseneinwanderung würde die Probleme nur noch verschärfen. 4. Die Unionsidee wird zerstört In dem Versuch, Europa aus den Trümmern des Weltkrieges zu führen und es zu einen, lag stets auch die Idee, „eine Art Vereinigte Staaten von Europa“ zu schaffen, wie es Winston Churchill 1946 in seiner Züricher Rede formulierte. Bis heute halten die meisten Mitglieder der EU daran fest. Beleg dafür ist die Umbenennung der „Europäischen Gemeinschaft“ in „Europäische Union“, von der Einführung einer gemeinsamen Währung zu schweigen. Will man den Unionscharakter bewahren, will man die Union vertiefen, ist ein europäisches Wirgefühl vonnöten. Ein EU-Beitritt der Türkei – in 20 Jahren das bevölkerungsreichste Land der EU – brächte die wirklich europäischen Staaten auseinander. Aus diesem Grund sind übrigens die Briten für den Beitritt Ankaras. Sie hoffen, die EU mithilfe der Türkei in eine Freihandelszone zu verwandeln und die politische Vertiefung zu unterlaufen. 5. Die Kosten sind nicht zu bewältigen Und das in allen Bereichen: finanziell, politisch und in sozialer Hinsicht. Experten verschiedener unabhängiger Institute haben errechnet, dass der Beitritt der Türkei weitaus teurer wäre als die Aufnahme aller zehn neuen Länder am 1..Mai. Nimmt man an, dass Ankara genauso behandelt wird wie jene zehn, hätte es Anspruch auf über 45 Milliarden Euro. Doch damit nicht genug: Der türkische Agrarmarkt – er macht immer noch über 14 Prozent des türkischen Bruttoinlandsproduktes aus – brächte Brüssel und seine Agrarpolitik in schwerste Bedrängnis. Darüber hinaus würde die Türkei als größter Staat innerhalb der europäischen Institutionen den gleichen Rang wie Frankreich, Deutschland und Großbritannien erhalten. Zum ersten Mal in der Geschichte der EU erhielte das ärmste Land eine politisch dominierende Rolle. 6. Die EU ist keine karitative Anstalt Die Entwicklung in der Türkei ist eine innertürkische Angelegenheit. Die Türkei selbst und viele Anhänger eines Beitritts sehen das anders. Sie instrumentalisieren die EU, um eine bestimmte politische Linie im Land durchzusetzen. Die Türkei muss ein Eigeninteresse an Reformen und der Modernisierung haben. Die Türkei muss ihre politischen Hausaufgaben selbst lösen. 7. Das Strategie-Argument zieht nicht Die Befürworter betonen sinngemäß: Um den Konflikt der Kulturen im Kampf gegen den Terrorismus zu entkrampfen, müsse das EU-Mitglied Türkei als Modell eines verwestlichten, wohlhabenden islamischen Staates auf die moslemisch-arabische Welt ausstrahlen. Dort aber ist Ankara etwa so beliebt wie die Japaner in Korea. Viele Araber haben die Türken als Kolonialmacht noch immer nicht vergessen. Die Türkei ist keine Brücke zwischen Ost und West. Zudem ist für strategische Fragen vor allem die Nato zuständig. Ihr gehören die Türken seit 1949 an. 8. Die EU kommt in üble Nachbarschaft Wäre Ankara Mitglied in der EU, stießen Europas Grenzen an die zentralen Konfliktregionen der Erde. Plötzlich wären wir Nachbarn höchst unappetitlicher Regime mit der Neigung zu unberechenbaren Drohgebärden und unglaublichen Potenzialen an Extremisten. Viele Tausend Grenzkilometer müssten streng bewacht werden, um all die Menschen abzuhalten, die aus Asien, der Arabischen Halbinsel, vielleicht sogar aus Afrika über die Türkei nach Europa wollen. 9. Das Beitrittsversprechen ist Legende Um die Südostflanke der Nato auch wirtschaftlich zu stabilisieren, baten die Amerikaner in der Hochzeit des Kalten Krieges darum, der Türkei wirtschaftlich auf die Beine zu helfen. Aus diesem Grund eröffnete der europäische Klub der sechs in Artikel.28 des Assoziierungsvertrages von 1964 Ankara die prinzipielle Möglichkeit eines Beitritts. Nur war damit die Europäische Wirtschaftsgemeinschaft gemeint. Ein Beitritt zu einer politischen Union stand nie zur Diskussion. Die Europäer werden nicht wortbrüchig, wenn sie die Türkei nicht als Vollmitglied in die EU integrieren. 10. Es gibt sinnvolle Alternativen Setzt Ankara seinen Reformkurs fort, wird es auch ohne Vollmitgliedschaft – assoziiertes Mitglied der EU ist es bereits – eine moderne Demokratie werden. Geschützt würde sie im Rahmen der Nato. Darüber hinaus könnten ihr weitere Vorzüge in der Zollunion gewährt werden. Auch ließen sich schon bestehende Hilfsprogramme aufstocken. Die Türkei gehört zu Europas Nachbarn, sie ist Bündnispartner in der Nato. Wo liegt das Problem? Artikel erschienen am Fr, 24. September 2004, Die Welt |
o.T.
Sevgili Işığa Doğru verdiğin emek için yürekten teşekkürler.
Bu sayfanın tekniksel düzen ve dizaynında gramer hatasının olmamasına olanak yok. Selamlarım ile... |
Ne sapıksın sen Elazığlı!
Ne politikayı, ne dini, ne sosyolijiyi, ne felsefeyi, ne pisikolojiyi, ne tekniği, ne bilimi, ne geçmişi, ne geleceği, ne sivil yaşamı, ne insani ilişkileri bilir ve anlarsın.
Bir insanın elinde Türkçe dili bu kadar çirkinleştirilir ve çirkinlikler için kullanılabilinir. Bunu yapan seni çok seven bir iki kişi daha var. Ama her zaman yazdığım gibi ne o Demokrasinin nede Demorasiyi savunan ve sivil yaşamı benimseyip, onun hukuksallığında ve kurumlarında yaşayan insanların. Nede dürüst ve iyi niyetli tüm farklı dinlerin ve dindarların ve Ateislerin sizlere hiç bir zaman ihtiyaçları yok. Ya kendinizi düzeltir ve değişirsiniz sivil insanlar gibi sivil yaşamın içinde yaşam dolu ve insan yaşamına ve onun sevgisi ve saygısıyla dopdolu bireyler olarak yer alırsınız. Yada silik ve korkak insanlar olarak o insanlara uzaktan gıpta ile bir kenardan bakarsınız. Tüm ortalığı karıştırmaya çalışmanıza rağmen. Yada insanlığın yaşadığı bu güzel mavi dünyadan birer, birer hiç bir anlamı olmayan yaşamınızı yaşamış gibi hissederek silinip gidersiniz. Sizlere verilen yaşamın kutsal birer hediye olduğunun farkına bile varamadan... |
Ermeni kılıklı herif???
Enis böylemi senin açıklama tarzın?
Bu resmen en ucuzca ilkelce ırkçılıktır yaw, pes doğrusu!!! |
Allah senin MÜSTAHAKINI versin.
Senin için senin sapık din anlayışındaolmayan her kes senin örümcek beyninde oluşturduğun ve anlamlarının hiç birisinin ne olduğunu bilmediğin sıfatlardan olmaktalar.
Sen Işının yazdığı gibi karacahilsin, tek bir amacın var sürekli ortalığı karıştırmak. Ve burada insanları( bilhassa kadınları) aşağıayan ve ortalığı karıştıran ucubeler ile çok samimisin. Eğer bu sitede bir yetkim olsa idi kesinlikle seni bu siteden atardım. Yanında o ucubeleride götürmeni sağlardım. Sen gerçek bir karacahil ve sapıksın. |
die türkei gehört den türken
hi,
richtig..die türkei gehört nicht in die EU, weil sie nämlich den türken gehört. menschenrechte? schau mal ins baskenland oder nach nordirland Demokratie? hehe schau mal nach italien christliche ethik? das ich nicht lache.....geh mal in die kirchen und dann siehst du wievile mensche dort sind am sonntag Die EU ist ein zusammengewürfelter haufen von unfähigen staaten... |
hehehe lustig
don peppelino ist ja echt super....deine quelenangabe ist cool...moment mal..ist vakit nicht die zeitung, die antisemitische hetzte in deutschland betreibt? ja ist sie....wie glaubwürdig sollt ihr denn schon sein?
|
Massaker in Sivas!!!!
Jährlich erinnern sich die menschen in der türkei an das massaker in sivas im jahre 1993, wo 36 menschen von anhängern islamischer gruppierungen verbrannt worden.
warum? weil sie freidenker waren und weil sie das erbe Atatürks beschützen wollten, nämlich den laizismus. Wir alle sollten uns die frage stellen, wie glaubwürdig wir sind, wenn wir gläubige muslime, die andere menschen im namen des glaubens töten bescvhützen. die täter von sivas werden immer noch in einigen kreisen als helden tituliert. keine sau glaubt uns, dass der islam eine friedliche religion ist, wenn wir dabei zusehen, wie fromme muslime im namen ihres gottes menschen abschlachte oder verbrennen. |
nicht das du was falsch verstehst???
glaub du woran du willst... späterstens dann wenn du im grabe liegst... wirst du merken das, dass du verteidigst deine freikarte in hölle war!!!
p.s. ohne rückkehr natürlich;-) |
wer will den in die eu???
die türkei??? und die fallen natürlich drauf rein!!!
der weg ist das ziel!!! |
Lan cimbomyilmaz!!!!!
was hast du schon ahnung über die medien???
du als typischer BILD leser ( nicht weil du es wegen den nachrichten ließt sondern... du weißt schon...:-) ) meinst die FAZ wäre unglaubwürdiger als die BILD!!! alle mal lachen... p.s. falls dein iq zu niedrig ist das hier zu verstehen... es ist im übertragenden sinne gemeint!!!! |
bist du zu blöd
hey,
sag mal bist du blöd? in sivas wurden menschen getötet du hirni und ich soll in die hölle kommen, weil ich die opfer verteidige.....du bist aber ein weiterer beweis, dafür, dass es zu viele radikale moslems gibt |
Kusura bakma ama wenn man im Rom
ist muss man es den Römern gleich tun... bu bir Atasözüdür.... DIN azmanlari ancak bu dilden anlarlar... iyi niyet ve medeniyetten anlamazlar....
Yillardir bu Forumda deniyoruz.... ne faydasi oldu ???? HIC !!!! |
Kusura bakma ama wenn man im Rom
ist muss man es den Römern gleich tun... bu bir Atasözüdür.... DIN azmanlari ancak bu dilden anlarlar... iyi niyet ve medeniyetten anlamazlar....
Yillardir bu Forumda deniyoruz.... ne faydasi oldu ???? HIC !!!! |
Istersen 1000 tane neden yaz
sonucta 3 Ekimde olay basliyor.... es gibt keinen weg mehr zurück....
Politik ist kein Spiel, wo man am nächsten Tag seine Meinung ändert.... TR EU ya girecektir... haaaa ileriki yillardaki EU daha zayif bir EU olabilir... hem buda isimize daha cok yarar |
Der ISlam Im Kuran ist Friedlich
Aber nicht der ISlam der Türkei oder der anderen Länder, was praktiziert wird....
Dieser Islam ist GRO?ER MISST... es ist ein TERROR RELIGION..... Yani su an piyasada dönen DIN TERÖR DINIDIR..... und hat mit dem ISLAM IM KURAN.... NICHTSSSSSSS GEMEINSAM..... Ben piyasada dönen ATALARIMIN DININI PISLIK OLRAK GÖRÜYORUM..... VEEEEE ALLAH CANIMI ALSIN HAKLIYIM |
ADAMSANIZ BENIM GIBI DÜSÜNCELERINIZI
ACIKLARSINIZ......
Burada herkes LAGA LUGA yapiyor... hatta Oezsu bile yari Süpermüslüman triplerine girdi.... Oysa benden baska burada DINI düsüncelerini aciklayan bir ALLAHIN KULUNA rastlamadim.... Ben cogu zaman degisik formulieren ediyorum... yani her Surenin Ayetin inis sebeplerini bilmeden, yani arkasindaki Sosyo-Kültürel olayi sorunlari bilmeden Kuranin Ayetleri anlasilmaz diye.... O yüzden Tefsir okunmasini öneriyordum..... Allah katindaki DIN olayina aciklik getireyim... tabi kapasitemin ve bilgimin el verdigi kadar.... "Allah katindaki DIN Islamdir" diyor Kuran... Ayet var... O halde ne demek istiyor.... diger Resüller Müslüman degildide neydi... yani onlar ne olacak.. bir HZ. Isa yada HZ. Süleyman ne olacak... onlar Müslüman degildiler.. o halde cennet yokmu onlara.... ??? Yada Allahin DINI nedir... odami Müslüman ??? Sorular arttikca artiyor... Ben sadece bu konulara deginerel kisa kisa cevaplamayi denemk istiyorum. ------------------------------ Allahin DINi olamdigi aciklamak cok kolay.... Yani böyle manyakca bir düsüncenin olmasi bile, akla mantiga hic bir seye sigmadigi cok aciktir... Kuranda öyle bir Ayet ve anlayis yok.... Akilsal olarak Allahin DINI olsa... diyelim Müslümanlik.. o halde kendi kendine DIN cikarmis olacak... yani insanlar icin DESEGIN ettigi dini kendisi icin uygulayacak... das geht irgendwie nicht... tam manyakca ve akil disi düsünce... resmen DELI SACMASI Baska bir versiyonu.. diyelim Allah Müslüman dininde degilde, baska bir DINe mensup.. Islamdan daha üst boyuttaki bir DIN... o halde Allahinda Allahi olmasi lagzim.... yani Allahin üstüne 2 ci bir Allah cikarmis oluruz... buda kaainata Sünnetullaha ve akla aykiri... o halde buda olamadi... Demekki ENISIN inandigi ve ibadet ettigi Allahin DINI yok.... ezeli ve ebedi olan bir güce, kaainatin yaraticisi bizler icin DIN öngörür... kendisi her seyin yaraticisi ve üstünde olandir... akla hayale sigan her seyin... O halde Allah nedir ???? Benim anlayisimla Allahi bir güc veya Enerji olarak tanimlamak mümkün. Ben Kaainati… yani evreni ve iceriginin herseyini ALLAHIN bir gölgesi olarak görüyorum, yani ici disi olmayan bir güc, ucsuz bucaksiz TEKTIR. Süleyman Ates Hocam bu konuyu bence en güzel aciklayanlardan bir tanesi O söyle diyor Evrende isik ve karanlik vardır. Aslında bütün evren enerjiden olusur. Enerji de bir bakima nurdur (isik). Isigin olmadıgı yer karanliktir (dunkle Materie) Tanriyi gercek varlik, evreni de gölge varlik olarak tanima biçimindedir. Yani gercekte var olan Allah"tır. Evren, Allah"ın isim ve sifatlarinin görüntüsüdür. Evrenin varlıgı gercek degil, gölge varliktir. Yani ucsuz bucaksiz, herhangi bis kisitlama boyutu olamyan ebedi ve ezeli tektir… Yani asil olarak ne demek istenildigini anliyorum, ama kelime olarak becerip anlatamiyorum. Yani ben Allahi bu sekilde algiliyorum…. Ucsuz bucaksiz veya sinirsiz tek….. bu konuyu Ahmed Huluside cok klas sekilde anlatmisti. Diger husu ise Insalar icin cizilen DIN… Bu olay kanatimce Allahi tarif etmekten cok daha basit… Cünkü benim anladigima göre, Allah katindaki tüm Semavi DINLERin temeli aynidir… Yani Orijinal Haliyle HZ. Isa Vahyiisi, HZ. Muhammed Vahyiisi veya diger Resüllerin Vahyiileri aynidir, yani ayni kaynaktandirlar. O yüzdendirki, HZ. Musaya inan ilk 10 kanunlar, yani die 10 Gebote, dahlen gecerlidirler ve hic bir zaman gecerliliklerini kaybetmeyeceklardirde… Cünkü evrensel, veya zaman üstü olan bu degerler, Allah katinda her zaman gecerli olacaktir, cünkü Allah’in sisteminde degisiklik olmaz sözü bunun kaniti ve yani zamandada Kuranin Sünnet kavraminin aciklamasi (Fetih 23) Kuranin bazi Ayetlerinde mesela HZ. Süleyman yada HZ. Ibrahim Müslümandi kelimeleri geciyor… Eger Müslümanlik önceden yoktuysa hangi DINdi onlarikisi…. Demekki, tüm DInler birdir, birbirlerini tamamlayici olarak inmislerdir ve esasiyla hepside Islamdir… ve tüm DINlerin Vahyiileri gecerlidir… Ehli-Kitap diyor Kuran.. yani gercek Kitap anlaminda kullaniyor…. demekki hükmü falan filan kalkma olayi yok.. yani simdi Musanin 10 kanunlari gecerli degilmi ??? Was für eine Schwachsinige Vorstellung. Tüm DInler birdir, birbirlerinine ilave olrak inmislerdir, hepsinin kaynagi aynidir ve su aniyle tüm Vahyiiler gecerlidir, eger bir sonraki Vayhyiide o hükümler yenide düzenlenip tasarlanmissa… Bu bakis acisindan Müslümanlikta gecerlidir, Hiristiyanlikta gecerlidir, Musevilikte gecerlidir… tabaiki her ücüde ESASIYLA…. Yani su anki piyasada döne halleriyle degil… O yüzden Kurani Kerimin Bakara Suresi 62 ve Maide Suresi 69 a söyle söyleniyor Bakara 62 Süphe yok ki, iman edenler, yahudiler, hiristiyanlar ve sabiiler, bunlardan her kim Allah"a ve ahiret gününe gercekten iman eder ve salih amel islerse elbette Rabbleri katında bunların ecirleri (mükafatlari) vardir, bunlara bir korku yoktur, bunlar mahzun (üzgün) da olacak degillerdir. Maide 69 Muhakkak ki inananlar, yahudiler, sabiiler ve hiristiyanlardan kim Allah"a ve ahiret gününe iman eder ve güzel amel islerse, onlar icin bir korku yoktur, onlar mahzun (üzgün) da olmayacaklardir. Demekki her kim bu DInlerden herhangi birisine nmensup olup, Salih Amel.. yani hayirli isler, iyilikler yapar, Allaha ve Ahiret gününe inanirsa….. o kisilerin korkmasina gerek yoktur… onlar Allah katinda mükafatlandirilacaklardir… Dememki sadece Müslüman kelimesiyle, ne cennet nede insanlik kazaniliyor… Bir ilave daha… Ali-Imran 113-114 113 Hepsi bir degildirler. Kitap ehli icinde dogruluk üzere bulunan bir ümmet (topluluk) vardır ki, gecenin saatlerinde onlar secdeye kapanarak Allah"ın ayetlerini okurlar. 114- Allah"a ve ahiret gününe inanirlar, iyiligi emrederler, kötülükten vazgecirmeye calısirlar, hayir islerinde de birbirleriyle yarisirlar. İste onlar iyi insanlardandir. Demeki IYI insan olmak icin illa Müslüman kelimesini agzimizda sakiz yapmaya gerek yok…. Iyi insan evrensel olan insandir, yani iyilik yapan ve emreden insandir. Iyilik yapki iyi olasin ve sonuc olarak he kim iyilik yaparsa iyi insan olarak toplumda gecer… Bu Ayetlern gösteriyorski, Cehennem azabini en kisa sürede gecmenin yolu Allah inanmak, Ahiret gününe inanmak ve Salih Amel islemektir…. Burada Resüllerin simi gecmiyor… Resüllerde Cehennem serüvesninden gececektirler, onlarda hesap verecekti Allah katinda.. Bana göre Fazit Tüm insanlik Cehennem serüveninden gececektir. Ebedi azap, yani Cehennemde kalmak Allahin Rahmeniyetine yani Kuranin ruhuna aykiri. En cani kafirler bile, uzun süre azap cektikten sonra cennete girecektir. Cennete en kisa yoldan girmenin yolu, Semavi DINlerden gecer. Tevsiye olrak Kurandaki DINI söyleyebilirim, ama ayni anda temeliyle Hiristiyanlik ve Musevilikde insani kisa yoldan, yani fazla cehennem serüvenini yasmadan, cennete tasir Bilmem anlatabildimmi…. Olaylar cok net aslinda, ama kapasitem geregi ancak bu kadar anlatabildim.. Simdi sira sizde.... saaaaaadece sizlermi Cennete gireceksiniz... yahu Cennet nedir birliyormusunuz, yada Cehennemi taniyormusunuz... Sizlerde DIN anlayisinizi yazin.... OEZSU hanim bilhassa senin icin gecerlidir..... ben biliyorum Tripleri artik eskidi... sende kimler cennetlik kimler cehennemliktir.... senden baskasida gidecekmi acaba... ????? Mein Gott wie sich die Menschen alles zurecht schneiden, es ist ERBÄRMLICH und nichts anderes.... Die WELT IST VOLLER MÖCHTE GERN GÖTTER Selamlar, Sevgiler Enis |
o.T.
>>>glaub du woran du willst... späterstens dann wenn du im grabe liegst... wirst du merken das, dass du verteidigst deine freikarte in hölle war!!!<<<
- wars du schon mal in hölle??? >>>p.s. ohne rückkehr natürlich;-)<<< -cehendem tam senin yerin, geriye dönüsün olmasin, hadi sana güle güle! |
Vakit, Die Zeit, Bil Zeitung okuyupta
aptallasacagina, bir magazin dergisi anda cibildak garilara bak! hic olmazsa allahin
yatici gudretini eserinde görür anlarsin. |
Yau enis, sende iyi bozmussun kafayi
su kurancilik meselesine. o düsünceyi kim kodu kafaniza bilmiyorum kafana, imaminiz kim????
yani aclikca görülüyorki, hocanin biri kendi bildiklerini herkesinkinden üstün sayiyor. O, kurandan baska kaynaga bakilmamasini ögütleyen aziz kisiyi merak ettim dogrusu??? |
Bunlar benim düsüncelerim, arastirmalari
sonucu.... öyle Ali yada Veli demedi....
Ne demek efendim... yok su Cennete girecek veya bu girmeyecek... DIN yada Cennet kimsenin babasinin mali degil.... elbet tüm insanlik mükafatdirilacaktir..... Ben görüslerimi kimseninkinden üstün saymadim... ama görülen suki, sen bile zerre kadar DINI anlayisini aciklamaktan ACIZSIN.... yani digerlerinden farkin ne simdi... Ben sana düsüncelerini sordum.... bana akil ver demedim... Varsa bildigin yaz arkadasim Foruma ve hatalarimi söylede CEHALETIM GITSIN... Ama nerde..... |
Neyse kafana göre takil. o.T.
ohne Text
|
Peki Kadın, kız veya bayan olanlar,
Nasıl açıklayacaklar?
Enis ilginç görüşlerin var, oldukça demokratik din anlayışı gibi bir çok görüşün. Ama senin yukarıda yazdığın gibi açılaya bilme sorunun var. Gramer vs artık bu sayfanın tekniksel düzenlemesinde mükemmele ulaşabilmesi mümkün değil. Bu bu sayfaları oluşturan kişilerin sorunuç Ama senin kelime diksionu denilen bir eğitime ihtiyecın var. İstediğini ifade edemeyince hırçınlalıp çıkıyorsun, bunu yapınca savunduğun tüm güzel olan şeyler çikinleşiyor. Ben şahsen seni tekrar kınıyorum, ermeni kılıklı, kıro, ibne papaz vs. Çünkü sana yakışmıyor, savunduğun demokratik dinsel bakışa da asla yakışmıyor. Karı veya karılar, adam gibi yazmalar vs,bnların hepsi cinsel aşağılamalardır. Senin ruhunda ve demokratik din ve dünya isteminde bunları asla bu amaçlar ile kullanmadığını açıklasan bile,( ben o açıklamanın bir kısmınıda gerçekten inanmaktayım) Ama Türkçede bu kelimelerin, aşağılama, küfür, ırkçılık anlamından başka bir anlam ifadesi yoktur. Otur biraz edebi kitaplar oku, geliştir Türkçeni, sakinleş, sakinleş, yine sakin ol... Hiç bir kimseye dayatma dini bilgini ve inancını, hoş görü, hoş görü. Elbet tartış bildiğin inandığın bilgilerini, ama zorlama dayatma olur olmaz kelimeler kullanma, o kullandığın olur olmaz kelimeler yüzünde beni bile arşına alırsın ve sık, sık uyarılırsın. Burada samimice yazayım dini eğilim konusunda değer verdiim dört kişi var ve bilgi dolu, sevgi dolu ve seviyeli insanlar. Sen sanmaktamısın üç yılda, beş yılda hiç bir sosyal alt yapıları olmayan insanların tbularını,korkularını kırıp aşarak bu güne kadar inandıklarının yanlış olduklarını inanıp kabullenecekler. Sen bile Avrupada farklı bir dalda okumuş genel kültürü olan bir kişi olarak ne zorluklar ile terk ettin eski inandığın dinini? Benim açımdan kim neyinasıl inanırsa inansın fark etmez hepsini hoş görü ile karşılarım. Yalnızca ŞİDDET taşımıyacak, ŞİDDET öğretmeyecek, ŞİDDET uygulamayacak ve DEMOKRASİNİN tüm kurallarına uyacak, benim kriterim yalnızca bu. Sana güzel tartışmalar... |
Harf eksikleri için şaşkınım çıkmıyor
Harflerim, hep eksik çıkıyorlar. Bu durum yalnızca burada yazınca başıma geliyor, bir bilgisi olan varmıdır bu konuda?
|
ist mevlana SCHWUL
Djalal ad-Din Rumi, genannt Mawlana oder Maulana, türkisch Mevlana, (1207-1273), persischer Mystiker und Dichter. Er war ein Vertreter des Sufismus und der bedeutendste Dichter der persisch-islamischen Mystik. Mit ihrer reichen Bildersprache beeinflusste seine Liebeslyrik, die auch griechische und türkische Verse enthält, die Literatur in Mittelasien stark.
Rumi wurde am 30. September 1207 in Balkh als Sohn eines mystischen Theologen in der persischen Provinz Chorassan geboren. Um 1219 wanderte die Familie aus Furcht vor den Mongolen aus Persien nach Rum in Anatolien aus (daher der Beiname Rumi), und ließ sich 1228 schließlich in Konya nieder. Ein Jahr nach dem Tod des Vaters wurde Rumi ein Schüler des Mystikers Burhan ad-Din Muhaqqiq. Die entscheidende Wende in seinem Leben brachte 1244 die Begegnung mit dem Wanderderwisch Shams ad-Din Muhammad Tabrizi. Der seit Jahren verheiratete Rumi ""verliebte sich"" in den Derwisch, was in Sufi-Kreisen nichts Ungewöhnliches war, und ließ sich von Shams in die Geheimnisse der Sufi-Liebe einführen. Hiervon zeugen die über 3 000 Gedichte, Parabeln und locker gereihten Geschichten seines Diwan (Kolliyat-e Šams-e tabrizi), die Rumi unter dem Namen des Geliebten verfasste. ""Neid und Eifersucht"" von Rumis Schülern zwangen Shams ad-Din 1246 zur Flucht, und nachdem er ein Jahr später zurückkehrte, wurde er Opfer eines Mordkomplotts eines seiner Söhne. Daraufhin widmete Rumi sich noch stärker der Dichtkunst und der mystischen Versenkung mit Hilfe von Tanz und Musik, was später zum Charakteristikum der von seinem Sohn Sultan Walad gegründeten Mawlawiya-Bruderschaft (Orden der tanzenden Derwische) wurde. Im Jahr 1249 glaubte Rumi in seinem Schüler Salah ad-Din Zarkub, einem Goldschmied aus Konya, die Verkörperung des toten Geliebten zu erkennen, der daraufhin bis zu seinem Tod als sein Stellvertreter wirkte. Die Liebe zu seinem Schüler und späteren Nachfolger, Husam ad-Din Chelebi (gestorben 1283), inspirierte den Mystiker zu seinem Lehrwerk, der aus 26 000 Doppelversen bestehenden didaktischen, religiös-philosophischen Dichtung Mesnewi (Matnawi-ye ma’nawi, Das dem Sinn aller Dinge zugekehrte Matnawi), das die islamische Tradition des 13. Jahrhunderts widerspiegelt. Rumi starb am 17. Dezember 1273 in Konya (Türkei). <a href="redirect.jsp?url=http://www.deutsche-liebeslyrik.de/gottesli/rumi_b.htm" target="_blank">http://www.deutsche-liebeslyrik.de/gottesli/rumi_b.htm</a> |
Was wenn den so wäre.... ist doch EGAL
solange das was er sagte gut war und noch ist.... :)))
Önemli olan insanin yasam tarzi yada yaptigi hatalar yade Yasarin kel kafasi degil.... önemli olan SÖYLENEN sözlerdir.... Denilene bakacaksin... öyle birilerinin yasam tarzina bakmayacaksin..... ICh denke eher nicht, das er Schwul war... mit Sicherheit eine Verläumdung |
O kadar basit degil kocum!
Bazi dedikleride baya mide bulandirici türden.
Hani su Esegin cukuna kabak geriripte yapan hizmetcihatun ve kabak gecirmeden yapip ölen hanim hikayeleri falan. ya arastirarak konus yada fazla gürültü yapma! |
Uyarilarin icin tesekkür ederim
inan elimde degil.... KARA HOCALAR aklima gelince elimden onlarin tümünü bogasim geliyor... bunu bir refleks olarakta görebilirsin.... ama yine haklisin... o kadar kizmamak gerek... ve KARA CEHALET MAHLUKAT HOCALARA fazla yüklenmemek gerek... cünkü onlarida o sekilde kandirmislar.... ama artik bizleri kandiramazlar.... yüzlerini görmek istemiyorum...... onlardan yedigimiz dayaklar yeter artik....
Birazda sanirim Oezsuya kizdim, onunda etkisi olsa gerek... hanima cok deger verdik... bilgilidir dedik, oda kafamiza cikti ve yari Ilahlasti.... oysa ben saaadece yazdigim sekilde herkesin bir DIN anlayisini ögrenmek istedim... Inan bana cogulari feci sekilde korkak, yani surada yazdigim sekilde, kimse DIN anlayisini yazmiyor... demekki cogulari DININDEN haberi bile yok..... efendim Müslümanim... iyide anlat bakalim neymis senin Müslümanligin..... Oezsu bile kaciniyor kisa Mekale seklinde düsüncelerini yazmaya.... herkes kaciniyor ve sonra gelip KAR HOCALARI destekliyorlar.... insanla Allahin arasina Hocanin ne isi var.... ???? Neyse.... bu DIN AZMANLARINA sanirim icimdeki Nefret Genetiktir..... inan bana bir Papaz bile klasik Türk Hocasindan 1000 kat daha hayirlidir..... cünkü ben Almanyada her ikisinide gördüm..... hatta kapi kapai dolasan Süleymancilarin Hocalari varya.... en cok hayatta onlari iki soruyla isini bitirip, OT gibi geri cevirmeyi seviyorum... en basit soruya cevap verenide cikmadi.... dememki bunlar Hoca degil... SEYTANLAR.... ve ben Seytani taslarim arkadas... 100 tonluk tasi kafasina atarim |
Diyelim Schwul
Ne olur yani... simdi Mevlananin kalitesini düsürürmü ????
bence düsürmez.... |
senin neren adamki hahahahahaa
sen olsan olsan hiyar agasi olursun
|
bolcevikler bu yazdiklarini görmesinler
sonra marxismin bu kadar ucuz oldugunu mu sana söylerler sayin demokrat sosyalist liberal kominist insan haklari savunucusu süper zekali galvaniiiiii :))))
|
alman bir kral
bayernde ibneligini saklamak icin 10 larca kadini evlendikten sonra öldurmustu yani su aldigin kaynagi yazanlar almanlar
kendi tarihlerindeki ibneleri tarihcelerini yazsinlar adamlar köpeklerlen yasiyor cocuk tecavüz ediyor sonrada baskasinin tarihini ve baskalarini kendilerine benzetmek istiyorlar haaaa unutmadan atanda götverenmis karisindan ondan dolayi bosanmis biliyordunmu bunu hahahahahahahaa |
Unuttunmu Libosch Dün Ottun Bugün
Koktun :)))
Bugünlerde cumhuriyetin kurucusu tarafindan kurulan CHP pkk dhkp-c el ele kol kolalar Tatvan seferini yapan terene bombali saldirinin arkasinda kim var. Neden terör tekrar hortlamaya basladi mecliste bazilarinin isinemi yariyor. dhkp-c militaninin chp len yakinligi neden gizleniliyor. |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 09:39 Uhr. |