Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

hacikischkisch 17.06.2005 11:22

iki gözüm önüme aksan reddetmiyom ben o.

ohne Text

oezsu 17.06.2005 11:28

RUH-INSAN-CIN....

kasetinide izleyebilirsiniz!

oezsu 17.06.2005 11:28

AFERIN!!!! o.T.

ohne Text

oezsu 17.06.2005 11:31

Ok, ich komme...

Avrupa avrupa diye öten papaganlar!

anlamadim, anlamiyacagim...kendi kökeninin zengin oldugunu unutan mahlukatlar ne olacak! Böldürün kendinizi!
cok sinirlendim yine...!

xstudentxnrw 17.06.2005 11:32

ben yazmadim.. ama A.H nin kuran ayetler

ini yok sayaraktan yaptigi yorumlara bir yanit vermis birisinin yazisini ekledim ;O)

xstudentxnrw 17.06.2005 11:34

Allah"tan baska ilah yok.. A.H kendi kaf

asina göre tercüme ederse senin dedigin seyi iddia edebilir..
Allah"tan baska ilah yoktur anlaminda olmasini o anlayamamis.. biraz daha derin arapcaya calissin!

oezsu 17.06.2005 11:35

Student Arkadas...

halen RUH hakkinda yazilan sana göre sacmaliklari yazmani bekliyorum...

Eh hadi ama... tam doldurmusken beni, sonunu getirelim oyunun!!! ;)

Neyseki.. Cuma ´nin serifine yat kalk dua et!

Hayirli Cumalar!

xstudentxnrw 17.06.2005 11:38

MELEK VE RUH HAKKINDA

A. Hulusi Diyor Ki;

Ruh gerek Hazreti Rasulullah Aleyhisselam’ın olsun, gerekse bütün insanların olsun, biyolojik - hücresel bedenleri varolmadan önce “ RUH” bedenleri mevcut değildir!...

Yani, önce belli bir mekanda insanların ruhları yaratılmış, sonra da bu ruhlar peyderpey dünyada ana rahimlerinde oluşan bedenlerin içine gönderilmiştir, görüşü tamamıyla yanlıştır!... ( Ahmet Hulusi Hz.Muhammed Neyi Okudu S:72)

RUH NEDİR :

Önce ruh ile ilgili âyetleri sonra da hadisi şerifleri okuyarak konunun izahına gidelim:

Âyet: 1

“Sana ruhtan sorarlar, deki; “Ruh Rabb’imin emrindendir size ilimden pek az bir şey verilmiştir.” ( İsra sûresi âyet: 85)

Âyet: 2

“Ve hatırla o zamanı ki, Rab"bin meleklere demişti ki: Şüphe yok, ben çamurdan bir insan yaratacağım.”(Sad Suresi. Ayet:71)

Âyet: 3

“Onu biçimlendirip Ruhumdan üflediğim zaman derhal ona secdeye kapanın.” (Sâd sûresi ayet:72)

Ayet: 4

¤“İffetini korumuş olan, İmran kızı Meryem"i de (Allah örnek gösterdi). Biz, ona (İsa için) ruhumuzdan üfledik ve Rabbinin sözlerini ve kitaplarını tasdik etti. O gönülden itaat edenlerdendi. (Tahrim Suresi.Ayet: 12)

Âyet: 5

“Sonra onun neslini bir özden, (Ana rahminde) hakir bir su (Sperma)dan yaptı. Sonra ona biçim verdi, ona “kendi Ruhun”dan üfledi. Ve sizin için kulak(lar), gözler ve gönüller yarattı. Ne kadar az şükrediyorsunuz.”(Ahzâb sûresi âyet:8-9)

Değerli okurlarım! Hiç uzağa gitmeden, okuduğumuz Sâd Sûresi’nin 72 nci, Tahrim suresinin 12 nci, Ahzâb Sûresinin sekiz ve dokuzuncu âyetlerinde, ana rahmindeki bebek şekillenince, Allah tarafından ruh üflendiği apaçık bildirilmektedir.. İleride İbni Mesûd tarafından nakledilip, Buhari ve Müslim gibi iki sahih hadis kitabında bildirilen, âyetleri açıklayıcı mahiyetteki hadisi şerifte de göreceğimiz gibi; ana rahminde ceninin azaları Allah (c.c.) tarafından tamamlandıktan sonra, Allah (c.c.) ona“Ruhundan üfler.” Onda insanî hayat başlar. Burası çok mühim! Allah (c.c.) Ruhu kendine nisbet ederek “ Ona kendi ruhun”dan üfledi” buyuruyor. Kimse bu ruhu Allah’dan (c.c.) ayırmaya çalışmasın, çünkü yine Allah’a (c.c.) döneceğiz.

Hiç kimsenin yorumuna muhtaç olmasın diye âyetin mealini tekrar alıyorum. “Sonra O’nun (Adem’in) neslini bir özden (Ana Rahminde) hakir bir su (Sperma)dan yaptı. Sonra O’na biçim verdi. O’na kendi ruhundan üfledi. Ve sizin için kulak(lar) gözler ve gönüller yarattı. Ne kadar az şükrediyorsunuz?

Bu âyet, Ahmet Hulusi ve onun gibi düşünenlerin görüşünün ne kadar asılsız ve gerçeğe aykırı olduğunu göstermiş bulunmaktadır. Ahmet Hulusi, Hz. Abdulkadir Geylani’den iddiasına delil olacak bir satır bile almadan ona iftira ettiği gibi; İmamı Gazali’nin ; “Ruhun kadim (Bedenlerden önce geçmişte var olduğuna) olduğuna dair bir delil yoktur” sözünün arasına ; gördüğünüz gibi bir parantez açarak : (bedenlerden önce geçmişte var olduğuna dair bir delil yoktur.) şekline getirerek kendi fikrini ilave etmiş ve kendi fikrini, İmamı Gazali’ye mal etmek istemiştir.

Halbuki ; “Kadim” kelimesi insanlar veya herhangi bir şey için kullanılırsa , öncelik manasını taşır, önce demektir. Fakat konu olan Kadim kelimesi Allah’a (c.c.) nisbet edilirse , bu defa EZELİ yani başlangıcı olmayan manasına gelir. Ruh da “Ruhullah,” yani Allah (c.c.) ruhundan üfledi ifadesinden yola çıkılarak acaba Adem’e üflenen ve Ana rahminde her bebeğe üflenen ruh Allah’ın (c.c.) olduğuna göre, o da, Allah (c.c.)gibi EZELİ mi? Yoksa sonradan mı yaratıldı.? gibi sorular konusunda; Ruh’un Allah (c.c.) gibi ezeli olmadığını bildirmek için İmam Gazali “ Ruh kadim değil” demiştir. Ki, doğrusu da budur. Çünkü Ruhlar da, Allah tarafından herhangi bir zamanda yaratılmış olup, ruhlar aleminde yaşamaktadırlar, ancak sırası gelenler, görevli melekler tarafından ana rahmindeki bebeklere üflenmektedirler.

Bu “KADİM” kelimesi iyice anlaşılsın ve Ahmet Hulusi’nin yanılgısı ortaya çıksın diye ; eski müderrislerden ve 8 ciltlik İstilâhatı Fıkhiyye Kamusu ve ayrıca 8 ciltlik Kur’an ‘ı Kerim Tefsiri ve birçok hadis kitabına ilaveten onlarca yıldır evlerimizi dolduran “Büyük İslam İlmihali” isimli kitapların sahibi Eski İstanbul müftümüz ve eski Diyanet İşleri Başkanımız olan; sayın Ömer Nasuhi Bilmen hocamızın “Kadim”kelimesini açıklayan sözlerini buraya alıyorum

KADİM:

Kadim: Ezeliyet, evveli olmamaktır. Evveli olmayana “kadim”denir. Sonradan meydana gelene de “Hadis”denir. Allah Teala Kıdem sıfatıyla vasıflanmıştır. Çünkü Allah Ezelidir, Kadimdir, varlığının başlangıcı yoktur. O’ndan önce yokluk geçmemiştir. O’nun varlığı yanında milyonlarca seneler bir saniye bile sayılmaz. Yine gördüğümüz alemler, milyarlarca seneden beri mevcut bulunsa, yine yüce Allah’ın Ezeliliği yanında bir saniyelik bir hayata sahip sayılmaz.

Allah Kadimdir , sonradan var olan şey Allah olamaz. Yüce Allah’dan başka ne varsa, bunların hepsi Hadis’tir. (Sonradan olmuşlardır) . Bunlar Allah’ın kudretiyle yaratılmışlardır. Artık şüphe yoktur ki, yaratılanlar yaratana mahsus “ Kadim “ sıfatını taşıyamazlar. O’nun ezeli varlığı ile beraber hiçbir şey yoktu, alemler sonradan yaratılmıştır.

xstudentxnrw 17.06.2005 11:38

adamin sacmaladigini sende anlayacaksin

;O)

xstudentxnrw 17.06.2005 11:40

o.T.

Sayın Hulusi! Sizin iddia ettiğiniz gibi “bebeğin ana rahminde 120 nci gününden itibaren beyin fonksiyonu çalışıp kendi ruhunu üretiyorsa: Daha ana rahmine düşmeden; Allah (c.c.) tarafından ademoğlunun belinden çıkartılarak: bütün zürriyetlere topluca; ”Elestü bi Rabbiküm” (Ben sizin Rabbiniz değil miyim)”( diye sorduğunda:Topluca hep birden “kalu Bela” (evet Rabbimizsin ) dediler. İstisnasız tüm insanlara topluca bir anda yapılan bu sözleşmede cevap verenler, ruhlar değilse nelerdi ve neredeydiler!

isinsu 17.06.2005 11:40

kara cahil

ich finde Deine Beiträge oft interessant..
Ama kara cahil insanlardan farkin nedir senin? Madem ki cok genis dusunceli, ince ve egitim almis bir insansin .. neden bu tavrini ortaya koymuyorsun? Ya da koyuyorsun da biz mi gormuyoruz???
Wenn ich das lese " karilar"... das erklärt schon mal deine aufgeklärte, gebildete Ader!!! Wer nimmt dann noch deine Meinung ernst??
Schneide dir mal ein bisschen von "roman" ab..

xstudentxnrw 17.06.2005 11:42

RUHLARLA İLGİLİ HADİSİ ŞERİFLER

ŞİMDİ RUHLARLA İLGİLİ HADİSİ ŞERİFLERE GELELİM
Hadis: 1

“Elestü Bi Rabbiküm âyetinin tefsiri ile ilgili olarak peygamber Efendimiz’ de (s.a.s) ve İbn’i Abbas’ın rivâyet ettikleri bir sahih hadis bize kadar gelerek; Hz. Adem’in sırtından bütün zürriyeti zerreler şeklinde çıkarıldığı açıklanmıştır.” (Risaleyi Hamidiye S.342)

Hadis: 2

“Ruhlar toplanmış cemaatlar (gibidir) onlardan birbirleriyle (önceden) tanışanlar kaynaşır tanışmayanlar ayrılırlar.” (Buhari, Müslim, Ebu Davud Kü.Sitte C.10 S.145)

Açıklama:

Hadisteki tearüf, birbirlerini tanımak demektir. Öyleyse, bedenlere girmezden önce birbirlerini tanımış olanlar, beden giydikten sonrada bir araya gelirler, iyiler iyiler hizbini, kötüler de şerirler hizbini meydana getirir. Önceden tanışmayan ruhlar beden giydikten sonra dünyada bir araya gelecek olsalar kaynaşamazlar.

Bu hadisi, Nevevi: “Ruhlar, ‘toplanmış cemaatler’ veya ‘muhtelif nevler’ şeklindedir” diye anlar. Tanışmaları için de: “Ruhları yaratırken hepsinin fıtratına koyduğu müşterek bir hassa sebebiyledir.” Bazıları: “Ruhların sıfatlarının ve ahlaklarının uygunluk içinde yaratılmış olmaları sebebiyle tanışıp kaynaştıklarını” söylemiştir. Bazı alimler de: “Ruhlar toplu olarak yaratıldılar, sonra bedenlerine taksim edildiler, tabiatı birbirine uyanların kaynaştıklarını, tabiatları birbirine uzak olanların birbirlerinden nefret edip muhalefetle dağıldıklarını” söylemiştir.” (Kü.Sitte C.10 S.145)

Hadis: 3

İbn’i Mesud (r.a)den şöyle dediği rivâyet olunmuştur:

Resulullah (s.a.s)’ ki doğru söyler, sözü tasdik olunur.’ Bize şöyle buyurdu:

“Her birinizin maye-i hilkati, ana rahminde (nutfe) olarak kırk gün toplanır. Sonra o maddeler, o kadar zaman içinde bir kan pıhtısı olur. Sonra yine o kadar zaman içinde (muzga) et parçası olur. Ondan sonra da Allah bir melek gönderir, o muzgaya Ruh üfler ve şu dört kelimeyi, yani; rızkını, ecelini, amelini ve şaki (kafir) mi yoksa said (salih) mi olacağını yazmasını emreder.” (Buhari, Müslim: Rz. Salihin C.1 S.433)

Hadis: 4

Ebu Hureyre’den(r.a.) “Ey Allah’ın Resulü ! dendi. Sana peygamberlik ne zaman vacib oldu?

Şöyle cevap verdi.

Hz. Adem ruhla ceset arasında iken!”(Tirmizi)

Açıklama:

Ulemanın açıklamasına göre, burada Resûlullah (s.a.s.) şöyle demek istemektedir:”Hz. Adem yeryüzüne sûret olarak atılmış, henüz ceset giymemiş bir halde iken Peygamberlik vacib oldu.” Yani, ”Hz. Adem’in ruhu , henüz cesedine girmemiş iken ...”

Ahmed İbnu Hanbel’in Müsnedde, Buhari’nin, el-Tarihu-l Kebir’de, Ebu Nu’aym’ın ed-Delâil’de ve diğer birçok alimlerce tahric edilen ve Hakim tarafından sahih olduğu tasrih edilen bir hadis şöyledir:

“Ben yaratılışta Peygamberlerin ilki, gönderilişte ise sonuncusuyum.”... (Kü.Sitte c.12.s.402-403)

Bu son hadiste de görüldüğü gibi , Peygamberimiz Efendimiz (s.a.s) ruhlar aleminde Allah’ın bildiği, bizim bilemediğimiz kadar, uzun zamanlar peygamberlere özel, ruhlar aleminde yaşamış, dünyayı ondan sonra şereflendirmiştir. Bu konu da böylece son bulmuş oldu. Hüseyin Hatemi ve Ahmet Hulusi’nin zannettiği gibi Ruhların bedenlerden sonra yaratılmış olmadığı anlaşıldı.

Buraya İmam’ı Gazali’nin “KİMYAYI SAADET” kitabından da bir bölüm alıyorum.

frankenstein 17.06.2005 11:43

suche von münchen mitfahr möglichk o.T.

ohne Text

xstudentxnrw 17.06.2005 11:43

A.H nin Imami gazaliye iftirasi?!

İMAMI GAZALİ RUHUN HAKİKATI HAKKINDA DİYOR Kİ;
“Baş gözü ile görülen her şey bu alemden olup, alem-i şehadet denir, Kalbin yani RUH’un hakikatı bu alemden değildir. Bu aleme garip olarak gelmiştir. Yolcu gibi gelmiştir. Görünen et parçası yürek, onun taşıyıcısı ve aletidir. Bedenin bütün uzuvları, onun askeridir. Bütün bedenin padişahı odur. Allah’ü Teala’yı tanımak O’nun cemalini müşahede etmek onun sıfatıdır. Teklif ona olmaktadır. Hitab onadır. İtab ve ikab onadır. Asıl saadet ve şekavet onun içindir. Beden, bütün bunlarda ona uymaktadır. Onun hakikatını bilmek, sıfatlarını tanımak, Allah’ü Teala’yı tanımanın bilmenin anahtarıdır. Onu bilmeye çok uğraş ki, o çok aziz bir cevherdir. Onun asıl madeni, Allah Teala hazretleridir. Oradan gelmiştir, tekrar oraya dönecektir. Buraya gurbete gelmiştir.” (Kimyayı Saadet İ.Gazeli.s.18.Bedir Yayınevi)

Ahmet Hulusi, “Dini Yanlış Algılama” isimli kitabında ve “Reenkarnasyon” isimli risalesinde, İmam Gazali’nin de: “Ruhların: ana rahminde beyin tarafından üretildiğini”yazmaktaydı. Yukarıda okuduğunuz gibi İmamı Gazali; Ruhların Allah’dan geldiğini ve yine Allah’a döneceğini bildirmektedir. Böylece bu iftira da aydınlığa kavuşmuş ve İmamı Gazali hazretlerinin de gerçek görüşü anlaşılmıştır.

Başka bir konuya geçmeden önce ruhlar hakkında genel bilgi için; diğer ruhlarla ilgili bazı âyetleri alıyorum. Ruhların mahiyetini ancak Allah bilir.

xstudentxnrw 17.06.2005 11:45

İşte âyetler:

Âyet: 1

“Meryem oğlu İsa’ ya da açık mucizeler verdik, onu Ruh’ul Kudüs ile teyid ettik.” (Bakara sûresi âyet: 87)

Âyet: 2

“İsa Mesih, ancak Allah’ın peygamberi, Meryem’e ulaştırdığı kelimesi ve Allah’tan gelen bir Ruh’tur. Artık Allah’a ve peygamberlerine iman edin. Allah üçtür demeyin.” (Nisa sûresi âyet:171)

Âyet: 3

“Melekleri kullarından dilediğine, emrinden olan Ruh (vahiy) ile indirir. (İnsanları); “Benden başka İlah yoktur, Benden korkun diye uyarın!” (Nahl sûresi âyet: 2)

Âyet: 4

“Onlarla kendi arasına bir perde çekmişti, biz de Ruhumuzu (Cebrail’i) ona gönderdik. (O) ona düzgün bir insan şeklinde göründü. Dedi ki, “Ben senden çok esirgeyene sığınırım, eğer korkuyorsan.” Ruh, “ben, dedi sadece Rabb’inin elçisiyim; sana tertemiz bir erkek çocuğu hediye edeyim diye (geldim)” ( Meryem sûresi âyet: 17-19)

Âyet: 5

“Dereceleri yükselten arşın sahibi emrinden olan Ruh’u kullarından dilediğine indirir ki, buluşma gününe karşı (insanları) uyarsın.”( Mü’min sûresi âyet: 15)

Âyet: 6

“Allah onların kalplerine iman yazmış ve onları kendinden bir Ruh ile desteklemiştir... Onları altlarından ırmaklar akan cennetlere sokacak, orada ebedi kalacaklar. Allah onlardan razı olmuş, onlar da O’ ndan razı olmuşlardır. İşte onlar Allah’ın hizbidir. Muhakkak ki başarıya ulaşacak olan Allah’ın tarafında olanlardır .” ( Mücadele sûresi âyet: 22)

Âyet: 7

“Melekler ve Ruh, mikdarı ellibin yıl süren bir günde, O’ na yükselir.” ( Mearic sûresi âyet: 4)

Âyet: 8

“(Ey Resulüm) işte böyle, sana emrimizden bir Ruh vahyettik.” ( Şûra sûresi âyet: 52)

Yukarıdaki âyetlerde: Diğer RUH’ların çeşitli görevler ve manalar aldıklarını görmüş olduk. En doğrusunu Allah bilir, bir de bildirdikleri bilir.

Bu bölümde: Ruh ile ilgili mutasavvıfların görüşünü içeren; Sülemi Tefsiri’nden bir parça alıyorum:

xstudentxnrw 17.06.2005 11:46

RUH VE NEFİS

Ruh ve nefis hakkında mutasavvıfların umumi görüşleri şöyle özetlenebilir:

İnsan ruhu maddeden mücerred iken çok yüksek bir cevherdi. Buna nefsi natıka da denilir. Bu nefs’i natıka, madde ile birleşince, yedi perde ile asli haletinden yedi perde ile perdelenmiş oldu. İşte nefs’i natıka üzerine çekilen bu perdelerin her biri nefs’in, bir mertebesi addedilerek, yedi mertebe tesbit edildi.

Nefs’in mertebeleri şunlardır: Nefs’i Emmare, Nefs’i Levvame, Nefs’i Mülhime, Nefs’i Mutmainne, Nefs’i Zekiyye, Nefs’i Radiye, Nefs’i Mardiyye. Bu isimler Kur!an’da vardır. Yalnız Nefs’i Mülhime ile Nefs’i Zekiyye tabirleri sarahaten değil de; zımnen âyetten çıkarılabilir, “Kad eflaha men tezekka” âyetinde Nefs’i Zekiyye; “Feelhemaha fucureha ve takvaha” âyetinden Mülhime.

Şu halde mücerred ruh’un tam yedi perde ile perdelenmiş şekli, Nefs’i Emmare, bu perdelerden birinin kalkmasıyla Nefs’i Levvame,ikisinin kalkmasıyla Nefs’i Mutmainne, dördünün kalkmasıyla Nefs’i Zekiyye, beşinin kalkmasıyla Nefs’i Radiye, altısının kalkmasıyla Nefs’i Mardiye meydana çıkar.

Ruh’da bulunan her perde kalktıkça , ruha asıl manevi alemden ışıklar sızar. “Ey mutmain olan nefs, razı ve marzı olarak Rabb’ine dön”âyeti nefs’ten nefs’e terakki ve tekamülü ima etmiş bulunmaktadır.” (Sülemi Tefsiri s.151-152)

NETİCE:

Âyetlerde, Hadislerde ve diğer kaynaklarda görüldüğü gibi; Ahmet Hulusi ve Hüseyin Hatemi’nin ve o görüşte olanların: “Ruh’ların beyin tarafından üretildiği” veya Hüseyin Hatemi’nin dediği gibi ”Ruhlar bedenlerden sonra yaratıldı.” seklindeki iddialarının hakikatle hiçbir ilişkisi yoktur. Âyeti kerime ve hadisi şeriflerde de bildirildiği gibi, ruhlar aleminde cemaatlar olarak yaşamakta iken sırası gelen ruh; ana rahmine görevli melek tarafından üfleniyor. Ölümünde de, yine görevli ölüm meleği tarafından vücuttan alınıp Allah’a döndürülüyor.

isinsu 17.06.2005 11:47

evet

ilginc ve bir o kadar da uzucu!
Ama en azindan "Fatma" bunlari kendi cocuklarina uygulamayacak...

isinsu 17.06.2005 12:01

hallo an alle

so lange kopierte Beiträge zu lesen .. ist mühselig... könntet ihr das nicht zusammengefasst in eigenen Worten wiedergeben...? Danke

isinsu 17.06.2005 12:08

Selam roman...

sorry aber gercekten merak ediyorum...

Din hakkindaki dusuncelerine sen de bir aciklik getirir misin??

Inancli misin? Din nedir senin icin?

isinsu 17.06.2005 12:23

laf ebesi

lies mal deine Beiträge 2 mal durch.. wer hier objektiv und wer hier angreifend antwortet...

Maksat politika yaratmak degil!! Dine ne Ataturku ne de ERBAKAN karistirin.. kisisel ve objektiv yorum yapin.. Ya da yapmanizi daha dogru goruyorum..
Cunku din kisiseldir.. ve insanlarin icindedir.. ki varsa eger!!!
Yoksa boyle yok "ERKEKCE " yok bilmemnece cevap verdigini dusunen ER_KEKLERDE (!) cok gulunc durumlara duser saygisini yitirir..

xstudentxnrw 17.06.2005 12:44

Du, wer lesen mag der liest.. wer es nic

ht lesen möchte, der liest es nicht durch..
das ist doch einfach :O)

17.06.2005 12:47

doktormu?

psychologen haben deswegen psychologie studiert um sich im vorfeld selbst zu therapieren...onlar kendilerine yardimci olsun...
ich komme schon Allahin yardimi ile insaAllah zu recht...
:)

17.06.2005 12:48

Herkese Hayirli cumalar

dilerim :)

xstudentxnrw 17.06.2005 12:48

yazilari o kadar degistirilmis seylerle

doluki.. niyetinde bozukluk aramak lagzim!

isinsu 17.06.2005 13:03

ja, du hast naturlich Recht

aber es war ja auch nur eine "Bitte"...

isinsu 17.06.2005 13:05

Student

aber danke dass du eine Bewertung abgegeben hast.. :P echt seltsam.. Die Leute wollen immer alles falsch verstehen und kämpfen.. ums Recht naturlich!! Ich bin hier.. weil ich auf neutraler Ebene Erfahrungen und Meinungen austauschen möchte... Seltsamerweise gibt es hier immer nur Besserwisser mit wenigen Ausnahmen!

isinsu 17.06.2005 13:09

cehalet olacakti.. o.T.

ohne Text

17.06.2005 13:22

Oyunun ilk ve son sahnesi

onlaraaa saaaadece bu kadar izin.... nicht mehr nicht weniger.... cünkü Sünnetullah isteminde haklaridir bu...

Daha ilerisine gitmek isteyene katliam farzdir... ben böyle düsünüyorum.... gerekirse yok etmek gerek....

Cünkü Iranin basina gelenler bu Serefsizler yüzünden gelmistir.... biz buna müsaade etmeyiz

17.06.2005 13:24

NAHHHH EMIR... Resmen Yalan ve Iftira

sen karina taktir.....

trotzdem sehe ich mit meinen Haaaren besser aus als die mesiten ungepflegten möchte gern sexi TR Frauen....

Birde gelmis bana saclarin Sex objesi oildugunu söylüyorsun... demek Maymunlar en Sexi yaratiklar... yada Öküzler... die haben Haare

17.06.2005 13:36

das ist hier die Frage... hihi o.T.

ohne Text

17.06.2005 13:37

A.H. Ist Weiser als Imami Gazali o.T.

ohne Text

17.06.2005 13:37

Weg mit deinen Schrott Hadis = Incil o.T

ohne Text

17.06.2005 13:38

Bunu A.H. degil TIP söylüyor

ögrende gel seni Leylekler getirmedi. veya HZ. ISa gibide üremedin... nur nebenbei

xstudentxnrw 17.06.2005 13:39

es gibt jene, die meinen was zu wissen

und sogar viele bücher schreiben.. wenn man aber die quellen falsch übersetzt oder sogar wissentlich umändert, dann wird daraus nix!
und das kann man bei A. Hulusi sehr gut sehen!

nichts gegen dich..

xstudentxnrw 17.06.2005 13:40

deswegen verfälscht er seine aussagen

und nutzt sie dann für seine unsinnigen meinungen?!

xstudentxnrw 17.06.2005 13:40

hani ehli kitap dogruydu?!

cok celiskili sözler söylüyorsun!

isinsu 17.06.2005 13:41

ja, stimmt..

ama bana hulusi ornek getirme lutfen!!!! ich mag ihn nicht!!!!!

17.06.2005 13:43

BA.H. anlattigi sekilde olmasi mümkün

cünkü Arapca DILINDE gizli olma ihtimali var... yani Arapca kelimelerin seytan yada cin kovalamakta faydali olacagi mümkündür....

Aber auch dieses seztz voraus, das mann es versteht was man da von sich gibt

17.06.2005 13:44

Reddeden yokki... herkes inaniyor

sadece isim degisikligi var... hatta CINliler bile inaniyorlar... ve belkide CIN den gelmedir Cin kelimesi... yani mümkün

17.06.2005 13:47

A.H. nlamak icin iste Hurafeden arinmak

gerek... yoksa anlayamazsin... bleib du bei deiner Religion

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 17:28 Uhr.