![]() |
![]() |
Zitat:
Osmanli'nin maglubiyet görmeyen tek Pasa'sidir O. Günümüzde artik vatan topraklarini kaybetmek bile zafer kazanmakla es deger! Hakan, ya cay yap, ya da Suriye'den bir kac roket atar at. :D |
![]() Kastamonu-İhsan Ozanoğlu-Muzaffer Sarısözen Çanakkale içinde aynalı çarsı, Ana ben gidiyom düşmana karsı. Of gençliğim eyvah. Çanakkale içinde bir uzun selvi, Kimimiz nişanlı kimimiz evli. Of gençliğim eyvah. Çanakkale üstünü duman bürüdü, On üçüncü fırka harbe yürüdü. Of gençliğim eyvah. Çanakkale içinde bir dolu testi, Analar babalar mektubu kesti. Of gençliğim eyvah. |
Zitat:
Kusuruma bakmayin ama Atatürksüz o zafer olmazdi.. 18 Mart 1915’te boğazı zorlayarak geçmeye çalışan düşman donanması ağır kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kaldı. Nusret Mayın Gemisi’nin döktüğü mayınlar ile Türk topçusunun ateşi sonunda İngiliz ve Fransız donanmasının yedi gemisi batırıldı. İtilaf Devletleri, Çanakkale’nin denizden geçilemeyeceğini anlayınca, kara harekatına yönelerek Gelibolu üzerinden boğazlara hakim olmak istediler. Bu amaçla 25 Nisan 1915’te General Sir İan Hamilton komutasında Gelibolu Yarımadası’nın güney sahillerinden Arıburnu, Conkbayırı ve Anafartalar’a asker çıkardılar. Türk askerlerinin çetin bir şekilde yapmış olduğu savunma, düşman kuvvetlerine ilerleme imkanı vermedi. Conkbayırı’nda düşman askerlerinin ilerlemesini süngü savaşıyla kazanan 19. Tümen Komutanı Kurmay Yarbay Mustafa Kemal, Arıburnu’nda askeri birliklere şu emri verdi: “Size ben taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve kumandanlar kaim olabilir.” Bu emirle Türk askerine azim, sebat ve cesaret veren Mustafa Kemal, Arıburnu’nda zafer kazandı. Daha sonra İtilaf Devletleri; Anafartalar’da, Conkbayırı’nda ve Kireçtepe’de Türk askeri karşısında başarısızlığa uğradı. Mustafa Kemal, cephede göstermiş olduğu başarıdan dolayı Albaylığa yükseltildi. Daha sonra kendisine 16. Kolordu Komutanlığı görevi verilerek Edirne’ye tayin edildi. Edirne halkı ise Çanakkale’de başarılarını duydukları Mustafa Kemal’i büyük gösterilerle karşıladı. |
![]() |
eklemeden gecemedim :D
BJK heute >> das Foto erklärt alles ![]() |
Zitat:
|
SAKIZ diyip gecme
Liste der Anhänge anzeigen (Anzahl: 1)
|
Zitat:
|
Zitat:
|
Bahar bayraminda yumurta boyamak bizdede adetse, gönül rahatligiyla boyayabilirim??
![]() https://www.facebook.com/turkcenindi...type=1&theater Zitat:
|
Doğada bulunan tek bir ağaç bile çok değerlidir. Kimine gölge, kimine yuva, kimine bir tutam nefestir...
![]() |
![]() Merkep deyip geçmemek lazım... 1950'li yıllarda Amerikalı mühendisler gelmiş Türkiye'ye. Bir kısım imar çalışmalarına rehberlik ediyorlarmış. O zamanlarda bizde yol güzergahını belirleyecek alet, edevat yok, eleman kıt. Nafia mühendisleri eşeği yokuşa sürüyorlar, arkasından elemanlar şerit metre çekiyor ve eşeğin ayak izlerine kazık çakıp istikamet belirliyorlarmış. Bunu gören Amerikalı mühendis, pratiği kavrayamamış ve sormuş: - Ne yapıyorlar böyle? - Rampada yolun güzergahını belirliyorlar. - Nasıl yani, anlayamadım? - Eşek % 7 eğimin üstüne çıkmaz, biz de eşeğin izinde kazık çakıp rampada yol güzergahı belirliyoruz demişler. Amerikalı katılarak gülmeye başlamış. Yatışınca da sormuş: - Peki, eşek bulamayınca ne yapıyorsunuz? Yetkili cevap vermiş: - Amerika'dan mühendis getirtiyoruz... (Eşek iyi bir kılavuzdur: Gittiği bir yolu hiç unutmaz ve o yoldan şaşmaz. Bu nedenle deve veya katır kervanlarının önüne daha önce bu yoldan gitmiş bir eşeği kılavuz olarak koyarlarmış...) |
![]() |
Atheist ,Alevi ,Christen oder sonstiges ...
wir haben oft nicht mal das Herz eines "Hundes" ! ![]() das Buildl hat mich sehr berührt ..muss ich sagen :// das war wohl ne turkisch Edition von "Hachiko" :( |
Zitat:
|
![]() |
Zitat:
Adamin arsizligi yok, hirsizligi yok. Bir metresesi yok, gece alemi yok, kadin-kiz ayagi yok, vuruculugu kiriciligi yok. Ne var bu aile tablosunda? Nimet Cubukcu'lar, Defne Samyeli'lerle ve diger medya maymunlariyla maymunlasanlar dindar ve ahlakli oluyorda simdi Selahattin Demirtas mi serefsiz oluyor? Yigidi öldüren ama hakkini yemeyim! Selahattin Demirtas'i da ben bir cok düzenbaz yalancilardan daha da haysiyetli ve onurlu görüyorum. ISID'e destek veren onlara "düsmanimiz degil dostumuz" diyenlere de o zaman terrörist demek lazim, bu her kim olursa olsun. Hatta HDP'nin %10 barajini gecmesini istiyorum. Istiyorum ki diger partilerde kendine ceki düzen versin. PARTI ICI DEMOKRASIYE GECIS yapsinlar. Cogunuzun sizin Türkiye'de ki partileri burdaki partilerle karistirdiginizi saniyorum. Türkiye'de parti ici demokrasi yok, ve onu islevini yürütün bir gremyum yok. Genel baskan, ya da reis, ya da Kasimpasali diledigine diledigi görevi veriyor. Netice itibari ile milletin vekilligini yapmak söyle dursun, "EL-PENCE-DIVAN-DURANLAR, HAYSIYETSIZ VE SEREFIZ DALKAVUKLAR" ortaya cikiyor.. Eger Ankara'da CHP'den Ali Haydar Hakverdi aday olmasydi Selahattin Demirtas'a oyumu verirdim. Bu kadar basit! |
![]() |
|
![]() |
![]() |
Uzun sözün kısası.. Yorgunuz fakat __________Ü m i t s i z değiliz (!).
![]() |
![]() |
Amaç ibadet etmek mi? O halde çok yakında cami var, neden okul bahçesinde ibadet?
![]() |
![]() |
![]() |
Yemen yolu çukurdandır
Karavanam bakırdandır Zenginimiz bedel verir Askerimiz fakirdendir ![]() |
ibadet etmek icin bir oda istemek ögrencilerin hakki,
hem resimde gösterilen camide cemaatin olmadigia dair bir KANIT var mi???? ben hic tr de (kis zamani köyler haric, cemati az olan cami görmedim de) Almanya Köln-Bonn Flughafen de bile namaz kilmak icin bir yer verilirken bu haberi coook sacma buldum Zitat:
|
Niyet önemli burda vurgu yapilan nokta din istismarciligi! Böyle din tüccarlari yüzünden samimi dindarlarda yanlis kefeye konuluyor!
Türkiye'de ki cami sayisi 100.000 üzerinde ve dünyada hic bir ülkede nüfus cografi orantisina göre bu kadar cami yok! Ibadet etmek elbette onlarin hakki! Devlet din islerini ister istemez ayirmak zorunda. Yakinda cami varken, okullarda o kadar eksiklik varken, cami yapilmasini ben ibadete hizmet olarak görmüyorum! Dinimiz israfi yasakliyor ve israf edene siddetle karsi cikiyor. Ebuzer bu ugurda kellesini verdi! Zitat:
|
Aslinda CHP basta olmak üzere Türkiye'de ki siyasi partilerin "parti ici demokrasiye" kayitsiz sartsiz gecmeden siyassi makale yazmak istemiyorum. Muharrem Ince'siz bir CHP doruk noktasina ulasmamis sayilir ama bu resimi gördügümde gülmekten kirildim. Burda ilgi duyanlarla paylasmak istedim :D
![]() ERDOĞAN SORUSUNA ŞOK YANIT Gazetecilerin, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu düşüncelerinizi ilettiniz mi?' şeklindeki soruya Osman Erdoğan, "Kendisine kim ulaşabiliyor ki rantçıların dışında kimse ulaşamıyor ki" Cevabını verdi. AK Parti’den geçtiğimiz yerel seçimden önce istifa ettiğini belirten Osman Erdoğan, "CHP’ye yeni üye oldum. Saadet Partisi’nden Rize Belediye Meclis Üyesi adayıydım, Mehmet Bekaroğlu hoca ile beraberdim. Birlikte geldik" diye konuştu. İnsanların olması gereken yerde olmasının anormal bir durum olmadığını ifade eden Osman Erdoğan, "Ben fikirlerimde özgür birisiyim. Fikrimde özgün olmak isterim. Hiçbir baskı olmadı. Hiçbir baskı bana sökmez. Bugüne kadar hiçbir baskıya boyun eğmedim. 12 Eylül’de ceza yedim. Devletin sillesini yemiş bir insanım ve ülkücüydüm" ifadesini kullandı. Bir gazetecinin 'Kemal Kılıçdaroğlu akrabalığını biliyor muydu?' sorusuna Erdoğan, "Bilmiyordu" dedi. Erdoğan, CHP’ye Mehmet Bekaroğlu ile birlikte katıldığını söyledi. |
bunlar cok büyük itamlar bunlara dair bir kanit var mi???
kanit yoksa IFTIRAYA GIRER ben resimde sirf ibadet eden gencler görüyorum!!! TC nin nufusu 75 milyondan fazla, bu verdigin cami sayisi bu nufusa göre cok degil. Hem biz osmanlinin torunlariyiz (OSMANLI islamin bu güne kadar gelmesinde büyük rol oynadi, normal bizde cami sayisinin diger ülkelerle karsilastirildiginda daha cok olmasi) Köln de 365 kilise var, cogu bos ama almanlar böyle sacma sapan asli olmayan haberler yayinlamiyor Zitat:
|
Bak Banu, ben kendim dinine bagli bir insanim. Ama hic bir zaman bunu ulu orta malzeme yapmadim. Bu bahsi gecen olay icin elimde kanit yok. Ama zahmet edip arastiracagim sana aslini astarini. Ancak mesele cami ya da ibadet degil. Türkiye'de ibadetini yerine getirmek isteyen herkes icin bu imkan var! Cuma namazlari haric bizim mahallede camiler bos duruyor. Ve cuma namazlari bile ancak yarisi doluyor.
Simdi burda asilsiz astarsiz bir sey yazmayacagim. Yoksa senin gazabina ugrayacagim ve yanlis anlasilmalara da imkan tanimak istemiyorum. Ben höt dedikce döt anlasilmasin :D |
![]() |
Van'da bir çöp arabasının üzerinde yazanlar... Vergilerimizle alınan devlete ait araçlara Türkçe yazı yazılmıyor artık.
![]() https://www.facebook.com/turkcenindi...type=1&theater |
![]() |
![]() |
Zitat:
|
Bodrum Güvercinlik'te 8 yıl önce bir yangın çıktı. Iktidar "imara açılmayacak, ağaçlandırılacak" dedi! Tabii ki tersini yaptı!
![]() |
Hamurun daha kıvamlı olmasi icin un miktarını elle kontrol edip yeniden yoğurmanız gerekecektir :D
![]() |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 05:59 Uhr. |