Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

6666mahfuz 12.06.2005 19:07

Srebrenica - Video über Massaker

Schockierendes Video über Massaker in Srebrenica aufgetaucht
Das Video zeigt die grausame Erschießung von sechs Bosniaken im Juli 1995 in der Nähe von Srebrenica.

Das Video wurde am Mittwoch im Rahmen des Prozesses gegen den jugoslawischen Ex-Präsidenten Slobodan Milosevic in Den Haag erstmals gezeigt.

Auf diesem sind Männer in serbischen Uniformen zu sehen, wie sie aus einem Militär-Lkw sechs abgemagerte Männer in ziviler Kleidung, denen die Hände auf dem Rücken verbunden sind, holen. Bei manchen sieht man Narben im Gesicht, was darauf schließen lässt, dass sie zuvor physischer Gewalt ausgesetzt waren. In einer Sequenz sieht man die gefesselten Männer auf dem Boden liegen. Ein Uniformierter tritt mit seinem Fuß gegen den Kopf eines Gefesselten und beleidigt ihn zugleich verbal auf das Gröbste.

Mit Schüssen in den Rücken aus Sturmgewehren wird einer nach dem anderen erschossen. Jene Männer, die auf ihren Tod warten, zeigen dabei keine Regung. Nach der Erschießung eines Mannes hört man eine männliche Stimme: „Fuck, die Batterie ist leer. Wirklich, ich schwöre es... Aber sie wird schon aushalten, arbeitet nur weiter...“.

Serbiens Regierung entschloss sich aufgrund des Videos zu einer Blitzaktion. Schon am Donnerstagmorgen wurden die Mitglieder der paramilitärischen Einheit der so genannten Skorpione, Pera Petrasevic und Alexandar Medic, in der Stadt Sid festgenommen. Ein dritter Mittäter ist noch nicht gefasst, doch elf weitere Personen sollen inzwischen verhaftet worden sein.

Die Skorpione sind als eine serbische paramilitärische Einheit bekannt, die innerhalb der militärischen Befehlsstrukturen agierte. Ihr werden auch Verbrechen in der kroatischen Stadt Vukovar 1991 und in der bosnischen Region um Brcko während des bosnischen Krieges 1992-95 zur Last gelegt.

Der serbische Ministerpräsident Vojislav Kostunica bezeichnete die Tat als "schockierend und grauenhaft". Es sei für die serbischen Behörden wichtig gewesen, sofort zu reagieren, erklärte er am Donnerstag bei einem Treffen mit der Chefanklägerin des Den Haager Kriegsverbrechertribunals, Carla del Ponte, in Belgrad. Und die lobte denn auch die Aktion der serbischen Behörden.

Bisher hatte sie in scharfen Worten Belgrads mangelnde Zusammenarbeit mit dem Kriegsverbrechertribunal verurteilt. Nach wie vor fordert sie die Verhaftung des Oberkommandierenden der bosnisch-serbischen Truppen, Ratko Mladic, und des politischen Führers der bosnischen Serben, Radovan Karadzic. Beide leben im Untergrund.

Srebrenica steht für das größte Verbrechen im Bosnien-Krieg (1992-1995). Das Massaker ereignete sich gegen Ende des Bürgerkrieges. Nachdem die bosnisch-serbischen Dörfer rund um Srebrenica zu Beginn des Bürgerkrieges zerstört, hunderte serbische Zivilisten getötet und tausende vertrieben wurden, zogen bosnisch-serbische Einheiten einen Belagerungsring rund um die Stadt. Nach dem Einmarsch des Militärs unter dem Kommando von Oberbefehlshaber Ratko Mladic am 11. Juli 1995 kam es zur blutigen Rache: Nach einem Bericht einer Untersuchungskommission, der auch von der bosnisch-serbischen Regierung angenommen wurde, wurden etwa 7.800 bosnische Moslems ermordet.
(islam.de)

hier der Link zum Video übernommen von umsa.org :
<a href="redirect.jsp?url=http://www.umsa.org/umsavideo/srebrenica/Srebrenica.wmv
" target="_blank">http://www.umsa.org/umsavideo/srebrenica/Srebrenica.wmv
</a>
assalam aleikum

xstudentxnrw 12.06.2005 22:22

bunu bir ara ben yazayim demistim, ama

sen yazmissin..

eline saglik

12.06.2005 22:54

Iyi güzelde... acaba nedir Allah

sorun burada yatiyor... HZ. Isa Allah kelimesini kullanmadi.. diger Resüllerde kullanmadi.... hatta HZ. Isa sarapta icti.. diger Resüllerde sarap citiler... yani Wein.....

Bence Allah zikretmek en güzel ibadettir.... birde benim yazdiklarimda her hangi bir terslikte bulamiyorum ve senin yazdiklarinlada basglanti kurmakta zorlandim....

Yanlisim nerede sence ????

roman 12.06.2005 23:56

o.T.

Yanlisin tüm dinlerin kavramini tek bir din kavraminin icine yerlestirmende Enis.

Hiristiyanlarin Kutsal Baba, Kutsal Ogul ve onlarin ikisinden olusan Kutsal Ruh kavramini Kurani Kerim ile izah edemezsin.

Büyük dinler yalnizca Islam, Hiristiyan, Yahudi( Musevi) de degildir yeryüzünde. Uzak dogunun dinleri var, milyarlar ile degerlendirilen katilimci Müminleri var o dinlerin. Ibadetleri de cok farkli, felsefeleride, egitimleride, yasam bicimleride.

Büyük dinler ve kücük dinler düsüncesi de dogru bir yaklasim degil.

Neden bir Sibirya samaninin, bir kutup Eskimosunun,bir Amerika kizilderelisinin, bir Kongo Pigmeninin Tanriya olan inanci ve sevgisi bir büyük dine inanan insanlardan daha az olsun, daha degersiz olsun.

Bu örnekleri tüm dünya insanligina genisleterek vermek mümkün.

Herhangi bir dini kabul etmeyen ama Tanriya inanan bir insan neden Tanri katinda digerlerinden degersiz olsun.

Bir Ateist de tüm diger dindarlar kadar degerlidir Tanri katinda.

En önemli olan tek sey nasil bir insan oldugundur.

Elbet ruhsal doyum icin insanlarin bir kisminin dinsel gereksinmeleri var ve ibadete, dinler hakkinda bilgilere ve bulusabilme mekanlarina ve meselenin gercek uzman din ulemalarina kitaplarina vs ihtiyaclari var.

Haklidirlar da bunlara sahip olablmek icin. Ama dini ve Tanriyi birer ideoloji, politika ve egemenlik ve baski araci olarak kullanmaya baslarsa bazi kesimler, burada yanlislik baslar.

Hic bir din ve dindarlar bir baska kesimden veya degil asla bir ayricaliklari ve üstünlükleri yoktur.

Cennete bu dünyadan bilet kesilmiyor.

Selamlar...

frankenstein 13.06.2005 00:48

o.T.

insanlarin kalbinde allah sevgisi olmayinca
insan sevgiside olmuyor demekki.

öyle milletler yokolmaya mahkumdur.

frankenstein 13.06.2005 07:22

[ Ayetu"l-Kursi ]

[ Ayetu"l-Kursi ]

KISACA MÂNÂSI

Allâh, O Allâh"dır. O yegâne hak mâbuddur ki O"ndan başka İlâh yok, yalnız O; daima yaşayan, duran, tutan, her an bütün hilkat üzerinde hâkim, Hayy ü Kayyum ancak O"dur. Ne gaflet basar O"nu, ne uyku. Göklerde, yerde ne varsa hepsi O"nundur.

Kimin haddine ki izni olmaksızın O"nun yanında şefaat edebilsin? Allah yarattıklarının işlediklerini, işleyenlerini, geçmişlerini, geleceklerini bilir. Onlar ise O"nun bildiklerinden yalnız dilediği kadarını kavrayabilir; başka bir şey bilemezler. O"nun kürsüsü, ilmi bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır ve bunların koruyuculuğu, bunları görüp gözetmek kendisine bir ağırlık da vermez.

O, öyle Ulu, öyle büyük ve yücedir…

<a href="redirect.jsp?url=http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dinibilgi.asp?id=191&yid=11&sayfa=23" target="_blank">http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dinibilgi.asp?id=191&yid=11&sayfa=23</a>

13.06.2005 09:56

So steht es geschrieben und so ist es o.

ohne Text

oezsu 13.06.2005 10:12

Neden Türkce Dua OLMAZ!!!!!!????!

Sirf salt enerjiden olusan ve ayni zamanda senin yapindada bulunan Melk (Melek-Güc Kuvvet Enerji) kavramindan olusan birikimi algilaman ve güclendirmen icin arabca kelimelere ihtiyac vardir.

Arabca tekraralara mecbursun, yoksa manalar yerine ulasmaz!

Nasil Disin agirdiginda bi Ortopedi doktoruna degilde Dis Doktoruna gidiyorsan, Arabca kelimeleride Türkceye tam manasi ile cevirmek imkansizdir!O orjinal hali ile verilen anlamlari yansitabilmek olanaksiz!

Hersey orjinaldir, ve Orijinal kalacaktir!

Sistem degisikligi kabul etmez!

lala1 13.06.2005 10:36

nasil yani (...)

ya ben yanlis anladim bu makaleni yada sen yanlis ifade ettin - hangisi ?

Senin dedigini dogru yorumluyorsam dualar yanlizca arapcami okunur ?

kerio 13.06.2005 10:44

ne mantik ama

sen kelimeleri birbirine düzmüyorsun arkandan kokmus hava olarakmi cikariyorsun?

araplar zamaninda sizi iyice tartaklamis olmasaydi hala taslara tapacaktiniz. simdi de hala tapmaktasiniz atatürkün heykellerini dikmis onlara tapmaktasiniz.- onun icinde böyle türkcü takiliyorsunuz tabii. taslara tapmak kolayiniza geliyor. kendine göre bir din uyarlar mekke müsrikleri gibi yasarsin.

oezsu 13.06.2005 10:44

Neyi anlatamadim?

Evet, demek istedigim sana verilen Dualari sendede ilahi gücü taniyabilmen icin, Dualar orijinal hali ile arapca okunursa, tesiri sana yarar!

Dualari ben anladigim gibi Türkce okurum diyen, Allah´dan degil yukaridaki Tanrisindan bahsediyor!!!!!

lala1 13.06.2005 10:58

Glaube oder Sprache ...

Ich gebe Dir 100% Recht darin, dass man eine Sprache niemals 1:1 übersetzen kann.
Dass man klassisch Arabisch nicht mal mit der ägyptisch arabischen Sprache vgl. kann ist auch richtig.
Die Intensivität eines Gebets auf arabisch beeindruckt - den Hörer, aber ob sie auch Allah beeindruckt ist wohl in den Raum gestellt.

Ich bin immer noch der Meinung, dass mächstigste und gefährlichste Werkzeug der Menschheit ist, die es schafft problemlos Menschen zu manipulieren.

Aber das ist nur meine Meinung. Dieser muss sich keiner anschließen.

Ich meine ich wäre auch etwas vorsichtiger mit dieser Art von Äusserung, denn gibt es denn Fallstudien, Statistiken, Beweise, die das Gegenteil bekräftigen ?

Was wichtig ist ist doch das was in Deinem Herz vor sich geht und nicht das was aus Deinem Mund hervorströmt.

Ich denke, der Glaube des Menschen lenkt die Wirkung eines Gebets mehr als die Sprache, die Du ihr zu nutze machst.

Taub-Stumme hätten ja dann keine Gebetserlaubnis im Himmelreich - oder genießen sie als "Özürlü" einen besonderen Status ?

Außerdem, warum werden die Gebete eines Kindes "erhört" ?
Weil es Arabisch kann ? Oder weil es noch eine reine Seele hat ?

LG :))

ama herseye ragmen senin inacina ve düsüncene saygim var sevgili Oezsu arkadasim, önemli olan inancin olmasi zaten ;)

lala1 13.06.2005 11:02

Edit script !!!

Ich bin immer noch der Meinung, dass mächstigste und gefährlichste Werkzeug der Menschheit ist, die es schafft problemlos Menschen zu manipulieren

es sollte so heißen :

Ich bin immer noch der Meinung, dass die Sprache, das mächstigste und gefährlichste Werkzeug der Menschheit ist, die es schafft problemlos Menschen zu manipulieren

sorry :)

oezsu 13.06.2005 11:16

Glaube, dasd du nicht nachvolllziehen...

kannst, was ich meine!?

Du möchtest gern dein Gott beeindrucken, aber Allah möchte nicht beeindruckt werden!!!Da ist der Kanckpunkt meine Liebe! ;)

Es gibt eine islmaische Weisheit, kann mich aber nicht mehr erinnern, von wem es gesagt wurde..

Ich versuche es mal wiederzugeben:
"Wenn die Gebete der Kinder erhört wurden, wäre kein einziger Lehrer auf Erden lebendig geblieben!"

Sen dünyaya gelmeden önce hayatinda olmamasi istedigin seyleri degistirebilmen gücü varmi?

Nakledilen arapca kelimeleride degistiremezsin. Cünkü sistemde dogumdan önce belirli yapilar ve frekanslar senin vücuduna islemisdir ve bunlari daha cok güclendirebilmen, özünü görebilmen icin tekrarlari zenginlestirmen icin gereklidir!!

lala1 13.06.2005 11:26

was heißt "Deinen Gott" beeindrucken ?

wieviele gibt es denn davon (tövbe tövbe) ...

ich fände es besser wenn Du meine pers. Einstellung außer Acht lässt (Du kennst sie soweiso ;) )

nur damit wir uns nicht missverstehen - ich bin nicht dafür, dass man die Grundgebete übersetzt und so aufsagt ...

Aber was ist Deine Intension hier ?

Was ist denn für Dich ein Gebet ?

Soweit ich Dir folgen kann gehst Du von einem Codex oder einer Art Codierung aus die sich darin vervollständigt, wenn Du als physischer Komplex (Körper) das Gebet aufsagt (?!)

Am I totally confused now ?!

oezsu 13.06.2005 12:33

:))))

I don´t want to confuse you now!!

Wie? Viele gibt es denn? Wenn du schon so eine Frage stellst, ich bitte dich.. Dann hast du nur eine Vorstellung, dass ein möchtiger Gott, was übersetzt "Tanri" bedeutet, existiert.

1. Mertebe ile baslaman gerek yoklugunu hissetmeye Allah kavramini anlayabilmen icin.

Allah sana sahdamarindan yakin ise, niye disarlarda biryerlerde herhngi bi Tanri arar insanoglu?! Niye illaki bi yaratik yaratmak ister insanoglu, ki Ben kuluma kendisinden cok yakinim derken..?? Niye "Hikmet" düzeninde tapinmak ister Insanoglu??Sözüm sana degil!

Disarlarda arama ne ararsan kendi Özünde ara demis büyükler... Daha nediyeyim???!?

Icten gelen sartlari kavradigin idrak ettigin zaman, hayatin zaten degisecek!

oezsu 13.06.2005 12:41

Hmm, tabii

o konuda haklisin güzelim... Grundgebete kann man nicht übersetzen fürs Beten.. Natürlich kannst du meinetwegen, yatip kalkip Allahim bana para gönder, söyle yap böyle yap et duani :))))

Ob sich da was tut, ohne dass du dich bewegst ist die andere Frage?! :)) Ama tabii, bunu Islami Holdingcilere sormak lazim:... Oopppsss, agizlarimi yandi yoksa, din kardeslerinden!?!?!?!?Nede olsa Müslümanlar, Evet....dini ayirip, paramparca yapan yahudilestiren, Finans kaynagi haline getiren Islami Holdingcielre sormak lazim....

oezsu 13.06.2005 12:51

Günün Sözü...

olsun bu güzel aciklama...

"Bos kafali insanlar la mutavazi insani ayirmka kolaydir. Cünkü birincileri hep kendilerinden bahsederler."

-La Bryer-

13.06.2005 13:12

Tüm Arap Alemini bir araya toplasan

1/4 Enis etmez... sen ne diyorusn beee...

Bizim asaletimiz Araplarinkinden her zaman daha medeniydi...

Wo hast du den Geschichtsunterricht genommen... auf dem Mond ???

isinsu 13.06.2005 13:18

elbette ki yanlisin yok

ve farkindayim ben de tamamen dusuncemi guzel bir sekilde dile getiremedim...Aslinda seninle bu konuda hemfikirim..

Benim anlatmak istedigim tek sey... yuce Allah da diyebilirsin "Gott " da diyebilirsin...Yani eger ki her ikisinden aynisini anliyor isen... ve gecmiste Peygamberlerimiz de sonucta tek bir Allahin sahitligini yapan insanlardi.. simdi kalkip bunu tum insanlar icin ayni cerceve altina alip herkesin Allaha olan yaklasimi farklidir demek yanlis olur.. cunku ben benim icin kararimi verdim ..yuce Allah birdir diyorum ve Allah deyince benim icin bir hindudan farkli bir dinimi ve anlayisimi da anlatmis oluyorum... uff bu konuda aydinlatici bir yorum yapmak cok zor.. umarim demek istedigimi az da olsa anlatabilmisimdir..

13.06.2005 13:19

Was du nicht sagst ???

Ve ileyhi turceun.....

Eeeeee anladinmi ne anlama geldigini... yada baskasi anladimi... wohl kaum.... manasini yazmayacagim..... nbede olsa rararalar yada diger Arapca Harfler kurtariyor ve DIn kolik yapiyor.....

Yazik yaaaaa... o kadar yazikki.... demekki HZ. Musa yada HZ Isa... der sogar Wein getrunken hat... Allahi tanimamis.....

Eigentlich müsstest du das besser wissen als die meitsen möchte gern Moslems.....

Artik birakin bunlarida DINI anladiginiz dilden okuyunki aydin olasiniz.....

Asil sistem ne kabul etmez biliyormusun....

Sistem CEHALETI ve mantigin disindakileri kabul etzmez....

Eger bir seyi anlamadigin dilde okuyor ve onu DIN yayiyorsan o halde akilda problemin var demektir.....

DIN ilk önce akla hitap eder....

lala1 13.06.2005 13:26

yasa kiz ! :))

bundan sonra yatip kalkip senin gibi harbi yazanlara dua edecegim :))

13.06.2005 13:28

Bence sen olaylari saptiriyorsun

Anlamadigin bir dil bence zerre kadar DINI bana anlatamaz.....

Haaa Arapcayi anliyorsan... Amenna.... belkide en güzelide odur...

Ama anlamiyorsan... o halde sende Allah yada Müslümanlik kelimelerini agzinda sakiz haline getirip... yanmi bir Fatihayi ANLAMADIGI halde agzinda sakiz yapmak düpedüz CEHALETTIR....

Bu benim görüsüm üzerine almani istemem.... :))))

Bu cercevede sevgili üstadimiz Atatürkün, bence Universell bir aciklamasi var

"Neden ben bu kadar yıllık bir yükseköğrenim gördükten, uygar yaşamı ve toplumu inceledikten ve özgürlüğü elde etmek için hayatımı ve yıllarımı harcadıktan sonra cahillerin seviyesine ineyim. Onları kendi seviyeme çıkarırım. Ben onlara değil onlar bana benzesin."

Evet neden ben neden DINI anladigin dilden ögrenmiyeyimde, kendimi kara Hocalarin eline vereyim........... anladigim dilden okurum anlarim hayatima uygularim

isinsu 13.06.2005 13:32

guzel yorum

benim anlatmak istedigim de buydu.. Ancak ben bu konuda biraz daha onyargiliyim sanirim...
Uzakdogudaki bahsettigin milyonlarca var olan dinleri buyuk dinler ile bir tutmak da yanlis oldugunu dusunuyorum... mesela bir haber okudum.. medeniyet gormemis ormanliklarin arasinda yasayan bir adam kendisini Allah ilan ediyor ve bu nedenle de 200 tane esi oldugunu anlatiyor.. babasi ise de onun gibi Allah ve ayni zamanda kendi topluluklarinda Allah ilan etmis 300 esli bir aileye sahip olmus...

Millet cikmis aya, biz geziyoruz yaya misali.. ben buna nasil din derim?? Ben o insanlarin yasantisina karismam, saygida duyarim ama bu konuda kesin kararliyimdir... cunku ben dunyanin dondugunu biliyorum belki onlar bilmiyor. bu yuzden dinden bahsederken.. elbette ki buyuk dinlerden bahsederim...
Bu Ormanlarda yasayan bu insanlarin kotu insanlar oldugunu demek istemiyorum... Cunku bunu degerlendirmek Allaha kalmis.... Ama medeniyet gormus bir insanin, cahilligi asmis bir insanin kesinlikle de ..din dedigi zaman bu ormandaki adamin dinine de sayamaz..
Sadece hosgoru ile yaklasabilir.. mehr nicht.. denn sonst streikt der Verstand!

donpepelino 13.06.2005 13:33

SANA KAC KEZ SÖYLEDIM

YAZILARIMA CEVAB VERME DIYE SENIN GIBI BIR SALAKLAN ISIM YOK?

ANLAMIYORSAN SUS ADAM SANSINLAR?

donpepelino 13.06.2005 13:35

5 MILYON ASALETIN TUVALET TEMIZLI

YOR ELIN GAVUR ÜLKESINDE ARABLARSA TÜRK KARILARINI MASALARINDA OYNATIYORLAR

BEN HIC ARAB GÖRMEDIM FABRIKADA CALISAN

donpepelino 13.06.2005 13:37

ARABLAR ÖYLE YAPSAYDI

DÜNYAYI KOPARIRLARDI AMA BUNU HIRISTIYANLAR YAPTIGI ICIN SES CIKMIYOR SADECE MAFYA OLAYLARIYMIS GIBI GÖSTERIYORLAR

13.06.2005 13:38

Ahaaaa... iyi gider Fransayada görürsün

ohne Text

donpepelino 13.06.2005 13:39

RACHK ROCK

MÜZIKLERIDE ANLAMIYORLAR AMA KAFALARINI IKIDE BIR SALLAYIP DURUYORLAR YAHU ONUN TÜRKCESINI NEDEN ANLAMADAN MILLET ZIPP ZIPP ZIPLIYOR HMMMM

donpepelino 13.06.2005 13:40

ONLAR TAM ARAB DEYILLER o.T.

ohne Text

donpepelino 13.06.2005 13:44

ONUN ZEKILIGI ANCAK ESEKLERDE

DE BULABILIRSIN adam bir kere ayrimci ve irkci Fasistin teki Islam onun görüsüne karsi birde kendini adam molla görmeye basladi.

13.06.2005 13:49

evet uzaylilar... Marsdan gelme

haaa noch was... senin Araplkarin okuyarak ucuyormus.. duydunmu ???

Hiristiyanlarda manayakmis bilimle uyuoarlar..

13.06.2005 13:50

Sen onu nalayamazsin ilim irfanin

kaldirmaz.....

Cehalet mikroptur.. insani tutumu birakmaz... ancak tenessürde birakir...

Sana gecmis olsun

donpepelino 13.06.2005 13:52

gidin cahiliye dönemindeki gibi

taslara tapinin siz Cahiliye dönemini yasiyorsunuz daha :O=)))

13.06.2005 13:53

Zum Teufel mit dir und deiner Hadis

Religion....

Wir brauchen möchte gern Amatör Muslime, wie Ihr es seid nicht

donpepelino 13.06.2005 13:55

Kâfirlerin âyinlerini yapan kâfir olur

Sual: Bir bayan arkadaşım var. Hıristiyanlarla diyalog içinde. Amentüdeki altı şarta inanıyor. Yani Allah’a, Kuran-ı kerime, meleklerine, kaza ve kadere, öldükten sonra dirilmeye, Cennete Cehenneme, Peygamber efendimizin Allah’ın resulü olduğuna inanıyor. Ama; (ben Hıristiyanlığın da hak din olduğuna inanıyorum, Hıristiyanların âyinlerine gidiyorum, onlar gibi ibadet yapıyorum, put önünde dua ediyorum) diyor. Bu bayan Müslüman mıdır, bu haliyle ölürse kâfir midir?

CEVAP

Bu bayan bu haliyle kâfirdir. Çünkü kâfirlerin âyinlerini yapan kâfir olur. Hak din yalnız İslamiyet’tir. Hıristiyanların kâfir olduğu bütün fıkıh kitaplarında yazılıdır. Hıristiyanlığı hak din bilmek Al-i İmran suresinin 19. âyetini inkâr olur. Kur"an-ı kerimde de mealen buyuruluyor ki:

(Hak din yalnız İslam’dır.) [Al-i İmran 19]

(Ey iman edenler, Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin! Onlar, [İslam düşmanlığında] birbirinin dostudur. Onları dost edinen de onlardan [kâfir] olur. Allahü teâlâ, [kâfirleri dost edinip, kendine] zulmedenlere hidayet etmez.) [Maide 51]

(İbrahim, ne yahudi, ne de hıristiyan idi; fakat o, Allah’ı bir tanıyan hanif, doğru bir müslüman idi; müşriklerden de değildi.) [Al-i İmran 67]

Hz. İbrahim, Hz. Musa, Hz. İsa da her peygamber gibi müslüman idi. Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya o zaman inanan kimseler de müslüman idi. Şimdiki yahudi ve hıristiyanlar, müslüman olmadıkça ebedi Cehennemliktir. Hadis-i şerifte de buyuruldu ki:

(Cennete ancak müslüman olan girer.) [Buhari, Müslim]

<a href="redirect.jsp?url=http://www.dinibilgiler.org/birbilenesoralim/dinimizvebozukdinler/02-dinimizehlikitapvediyalog/23-kafirlerinayinleriniyapankafirolur.htm" target="_blank">http://www.dinibilgiler.org/birbilenesoralim/dinimizvebozukdinler/02-dinimizehlikitapvediyalog/23-kafirlerinayinleriniyapankafirolur.htm</a>

13.06.2005 13:57

Ahaa evet.. bende Mevlid Ayinine katilir

sam kafir olurum demek.... :))

Ist schon sehr Logisch

donpepelino 13.06.2005 13:58

:O=)))))))))))) o.T.

ohne Text

donpepelino 13.06.2005 13:59

konuylan ne ilgisi var

sen zaten kafirsin?

Sana Ayetler sunduk Alimleri tanimiyor Kurana karsi geliyorsun.

Hiristiyanlari dost ediniyor hiristiyanligin bir inanc oldugunu söylüyorsun.

suan 4 deyisik incil var o inciller HZ Isaylan hic bir Alakalari yoktur.

13.06.2005 14:00

Hadis Kitaplari, Allah katinda Incillerl

es deger olsa gerek....

Her ikiside Resüllerin kelimelerini derledigini söylemekte....

Her ikiside bayagi Hurafelerle dolu....

Mensup olanlar icin diyecek bir sey yok... DININIZ sizlere hayirli olsun....

Eger bu gercege bakarsaniz belki diger Dinleri kötülemeye kalkmazsiniz... cünkü sizlerde ayni sekilde... Kurani birakip 6 tane Hadis kitabina tapiyorsunuz.... viel Spaß

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 18:13 Uhr.