Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

cimbomyilmaz 11.06.2005 20:18

dinsizim ve mutluyum

selam,
itiraf ediyorum: ben dinsizim ve hic bir dine inanmiyorum. hadi bakalim sizi insan haklari sampiyonlari, bana saygi duyacakmisiniz?
konyada, sivas ta yahut türkiyenin baska bir yerinde "ben dinsizim" dediginiz zaman sizi kesin yakan yahut öldüren olur...ulan benim allahim yok diyorum lan..bunda sasacak ne var?

üstelik aleviyim ve mum söndüyü cok severim....ayrica babam komünist ve annem sabetayist....yani sira dedem ermenidir ve nenem pontus rumudur..ve bununla gurur duyuyorum..yakinda zaten güneydogu bize ait olacak ve orasi bati ermenistan olacaktir..cünkü bu bizim hakkimizdir..siz bizi katlettiniz...
bu kadar kardesim

11.06.2005 20:22

OLay basittir.... bize insanlarin sahsi

Isa ve Muhammed anlayisi degil.... insanliklari lagzim... yani mevcudi Hukuk sisteminde vatandaslari rahat birakmalari ve kimsenin hakkini gasp etmemeleri lagzimdir...

O cercevede Inegede tapan aynidir, Muhammede tapanda aynidir... Laiklik o yüzden kurulmus ki kimse kendi sansi DININI Allahin sözü saymasin....

Bu zamanki Hurafe DININDEN olacagina DINSIZ olmak daha caizdir

11.06.2005 20:25

Danke danke.. :))) o.T.

ohne Text

11.06.2005 20:27

Naja Gramatik und Rechtschreibung

war nei meine Stärke.... das hat man davon wenn zu spät nach Germany kommt....

frankenstein 11.06.2005 20:45

Allah yardimcin olsun

hic insan hakikatten bu kadar uzaklasirmi?
-uzaklasabilir.

peki; insan bu kadar hakikatten uzaklasmisken
politikayla ilgilenmelimi?
hayir!

Güneydogunun sahibi oranin halki ve TC devletidir.

TC devleti kendinden gayet emin ve mirasina
sahiptir. sayet senin kendine sahip olma konusunda bir zorlugun varsa, allahin kullarindan yardim istemek hakkindir.

11.06.2005 20:59

belkide otobüs düsmüstür hehehehe o.T.

ohne Text

11.06.2005 21:00

genau das... o.T.

ohne Text

11.06.2005 21:01

gut formuliert o.T.

ohne Text

frankenstein 11.06.2005 21:13

gut formoliert

ich fürchte, dass obiger nick nur Provokation zuständig ist. im sonsten, sind wir schon eiverstanden.

11.06.2005 21:15

etwas schon... ama böyle olanlarda yok

degil..... eger bende arastirip Kurandaki DINE mensup olmasaydim, kendime hic bir DIN secmeyecektim... cünkü benim LAGA LUAGAYA degil.... Kaainatin gerceklerine ihtiyacim var...

frankenstein 11.06.2005 21:21

MUTLULUK YOLU İSLAM

[ MUTLULUK YOLU İSLAM ]

Yaratıklar arasında en saçkin yere sahip olan, akıl, fikir gibi üstün yeteneklerle donatılan insanın ortak özelliklerinden birisi de mutlu olma arzusudur. Her insan bu arzusuna ulaşmak maksadıyla çalışır, bugünden çok yarınını düşünür ve bunun için hazırlık yapar.

İnsan beden ve ruhun birleşmesinden meydana gelen bir varlıktır. Bu sebeple İslam Dini, insanın hem maddi, hem de manevi ihtiyaçlarını dikkate almış, ferdin mutluluğu için gerekli prensipleri getirdiği gibi, toplumun huzur ve mutluluğu için de bir takım kurallar koymuş, fertlerin karşılıklı hak ve görevlerini belirlemiştir.

İslam, son ve en mükemmel dindir. Onu insanlığa tebliğ eden Hz. Muhammed (A.S.), peygamberlerin sonuncusudur. İslam dini"nin temel kitabı Kur"an-ı Kerim, Yüce Allah (c.c.)"ın Hz. Muhammed (A.S.) vasıtasıyla insanlığa gönderdiği son mesajıdır.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dinibilgi.asp?id=113&yid=2&sayfa=1" target="_blank">http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dinibilgi.asp?id=113&yid=2&sayfa=1</a>

karacakizi 11.06.2005 22:02

Duâ...

Duâ, istemek demektir. Aç bir kimsenin, iştahlı olduğu bir zamanda yiyecek istemesi gibidir. Duâ, Allahü teâlâya yalvararak murâdını istemektir. Allahü teâlâ, duâ eden Müslümanı çok sever. Duâ etmeyene gadap eder. Duâ mü´minin silâhıdır. Dînin temel direklerinden biridir. Hadis-i şerifte,Duâ müminin silahı, dinin de direğidir; buyuruldu.
Duâ, gelmiş olan dertleri, belâları giderir. Gelmemiş olanların da gelmelerine mâni olur.Çünkü, Peygamberimiz,Duâ belâyı önler; buyurmuştur.

xstudentxnrw 11.06.2005 22:41

Doktoru kendi halinde birakin dedi :O) o

ohne Text

11.06.2005 22:53

Soll ich dir mal was sagen

Diyanet sollte am besten die Klappe halten...

Ben bir Arabin yani Imami Azamin fikihyla beslenbmis bir Diyanetin, bana DINI ögretebilecegine inanmiyorum.....

Kalkmislar adamlar bir Arabin sahsi DIN anlayisini DIN diye millete yutturmaya ugrasiyorlar.....

Kurandan hic bir haber yok....

Mesela git sen abdest icin Diyente soru sor... bak sana 40 dereden su tasimiyorlarmi ???

Neymis efendim ayaklar ancak, yürünerek altlari yirtilmayan yok efenedim 4 veya 40 km yürüdükten sonra yirtilmazsa mesh olark giyinilebilir... usw...

ALLES SCHROTT....

Kuranin tabiri acik ve nettir... ayaklarin Mesh edilmesi..... zaten abdest bir niyettir.... sudan aldigin enerjiyle ibadetini rahat bir sekilde yapabilmen icin.....

Ama Diyente niyetin ve Kuranin yerine Arabi koymus.....

xstudentxnrw 11.06.2005 22:54

ablasi.. sen kurani cok anlamissin!

bir kere incil olsun tevrat olsun.. Kuran-i Kerim olsun.. degistirilmemis inci ve tevrat eski zamanda inanlar zaten müslümandi! hiristiyanlik ismi mesela 300 sene sonra uydurulmustur.. ve bu hiristiyanlar tarafindanda biliniyor!

11.06.2005 22:55

Duanin asil amaci, insanin kendinde

ibadetten sonra güc hissetmesi... kaainattan kendi ruhuna enerji yüklemesi icindir....

Eger sen ibadet edersen, beyninde yükselen enerjiyle kendini daha rahat ve yapacagin ise daha hazir hissedersin ve bsarirsin....

Yani olay Nueroljik ve Piskolojikdir....

O üyzden yaptigimiz her seyi.. Allah yada baskasi icin degil.. saaadece kendimiz icin yapiyoruzdur

donpepelino 12.06.2005 11:54

benim yazilarima cevap verme

KICIGIMA GIDIYORSUN?

donpepelino 12.06.2005 11:57

YOKSA YOK LENN SIFON

Ozaman basklasinin Dinine iftira atma aziz nesinde dinsizdi sivasta Cami önünde davul calmaklan milleti kiskirtmadimi

donpepelino 12.06.2005 11:59

Bu Din Senin Solcu luga benzemez

Sen git Solcu lugunu millete anlat?

Kominizim yikildiktan sonra baya parcalara bölünmüssünüz Dini anlayasinizda aynen sizin gibi.

donpepelino 12.06.2005 12:04

YAZMIYACAKTIM AMA?

BU IS YÜZME HAVIZLARINDA ALMANLARLAN KIVISTIRDA DEMIYOR ITALYAN MAHHALLELERINDE GAVURA BAK AYARLADA DEMIYOR?

donpepelino 12.06.2005 12:12

tEKRAR Ben Geldim Alpi01 Ve

Onun gibi düsünenlere sevgili alpi bir diyer forumda söyle yazmis? :O=))

Biz Türkler Arab Emperyaliziminden kurtulmaliyiz Türkce Ibadet etmeli Türkce giyinmeli ve Türkce Düsünmeliyiz.

Yani Arab senin kültürünü soymus sende ciplak kalmissin hemi finiko?

Ya kafana giydigin Sabka Türk sabkasimi yoksam Italyan sabkasimi.

Bu zihinsel özürlü sapiklar hicmi düsünmüyor bu ülkede Azinliklarin var olduguna dair.

Yani Türkün herseyi olacak Dini bile Türkce olacak Azinliklarin hic olmuyacak.

Kafaya bak kafaya Musulini gibi :O=)))

Sen Türkiyenin herkösesinde disko müzikleri caliyor Ingilizce biri ayagini oynatiyor diyeri kafasini salliyor.

Yahu o müzigi anlamadiginiz halde neden dinliyor senin Tirkocular.

Yani ingiliz kodumu tatli Arab kodumu acili oluyor deyilmi.

Türki Cumhuriyet leride arkana almissin büyük Türk Imparatorlugu pesindesin.

Hangi Cagda yasiyoruz imparatorluklar gecmiste kaldi.

Dünya artik Multi Kulturel yolunda Türkiyede her azinlik Türkiye icin bir zenginliktir bir Kültürdür.

Siz bu kafalarlan daha nice Apo lar keko lar cikarir daglara yollarsiniz.

Kutsal Kitapta laik lik türkcülük kurtculuk zurtculuk diye birsey yazmaz.

MEDENIYET DEDIGIN TEK DISLI KALMIS KURTCU CANAVAR :=)))

donpepelino 12.06.2005 12:20

"Kurt Tugayı" darmadağın oldu: 25 ölü

mDirenişçiler, Iraklı işbirlikçi askerlerin oluşturduğu özel operasyon timi "Kurt Tugayı"na büyük darbe indirdi. Direnişin merkez üssü Bağdat"ta dün "Kurt Tugayı"nın merkez binasına yapılan şehadet saldırısında, 25 işbirlikçinin öldürüldüğü bildirildi. İçişleri Bakanlığı"na bağlı özel tim "Kurt Tugayı"nın karargahının yerle bir olduğu bildirilen saldırıda 40"tan fazla işbirlikçi polisin de yaralandığı öğrenildi.
İŞGALCİ-İŞBİRLİKÇİ ÇATIŞMASI
Dün Ramadi"de ilginç bir olay yaşandı. ABD askerlerinin direnişçi olduklarından şüphelendikleri Iraklı işbirlikçi polislere ateş açmaları sonucu 4 işbirlikçi polis ölürken, 1 işbirlikçi de yaralandı. Iraklı polis yetkilisi Binbaşı Musa Abdülkerim, ölen Iraklıların sabah işlerine gitmekte olan Iraklı güvenlik görevlileri olduğunu, Amerikan askerlerinin direnişçi olduklarından şüphelendikleri için yanlışlıkla ateş açtıklarını söyledi. Amerikan askeri sözcüsü de Iraklıları taşıyan aracın Amerikan askeri devriyesinin önünde çok yavaş gittiğini, bir Amerikan askerinin, öndeki aracın tekerleğine uyarı ateşi açması sonucu çatışma çıktığını açıkladı. Bu arada Irak polisi, Hille"den Bağdat"a giden ve işçileri taşıyan bir otobüse, Bağdat"ın 50 kilometre güneyindeki Diyara"da, yaklaşan 2 araçtan ateş açıldığını söyledi. Polis kaynakları, saldırıda 11 kişinin öldüğünü, 3 kişinin de yaralandığını kaydetti.
Sünniler oyuna gelmedi
Öte yandan Iraklı Sünni liderler, ABD işbirlikçisi Irak Devlet Başkanı Celal Talabani"nin, yeni anayasada uzlaşmak için sunduğu ""komitedeki üyelik sayısının 25"e çıkarılması"" teklifini kabul etmedi.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=12189" target="_blank">http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=12189</a>

donpepelino 12.06.2005 12:27

Nefret saçan papaz

Nefret saçan papaz kilise değiştirdi

Amerika"da kilise yakınındaki yola "Kur"an tuvalete atılmalı" yazılı levha koyduran papaz Lovelace, yoğun eleştiriler üzerine Güney Protestan Konvensiyonu"ndan çekildi.

ABD"de geçen hafta Kur"an-ı Kerim"e hakaret edilmesi çağrısında bulunan bir tabela astırmakla eleştirilen Protestan kilisesi papazı, yoğun eleştiriler üzerine Güney Protestan Konvensiyonu"ndan çekildi. Çekilme kararından sonra telefonlara yanıt vermeyen Papaz Creighton Lovelace"ın bir telefon mesajı bıraktığı ve mesajında, kendisini Danieltown Protestan Kilisesi mensubu yerine Danieltown Bağımsız Protestan Kilisesi mensubu olarak tanıttığı bildirildi. The Washington Times gazetesi, Lovelace"ın geçen hafta basına yaptığı açıklamada, 55 üyeli kilisenin devlet ve Güney konvensiyonlarından çekilme konusunda bir oylama yaptığını ve çekilme kararı aldığını belirterek, bu kararda Kur"an-ı Kerim"e hakaret edilen tabela konusunda kendilerine yöneltilen eleştirilerin etkili olduğunu kaydettiğini yazdı. Papaz Lovelace Mayıs"ın sonlarında, görevli bulunduğu kilise yakınına üzerinde Kur"an-ı Kerim"e ağır bir hakaret yazılı bir tabela astırmıştı. Lovelace, yazının Müslümanlar"ı bu kadar rencide edeceğini baştan düşünemediğini söyleyerek, söz konusu tabelayı değiştirmişti. ABD Güney Protestan Konvansiyonu"ndan ise çekilme kararı hakkında herhangi bir yorumda bulunulmadı. Kiliselerin Protestan Kiliseler Birliği"nden ayrılmaları için resmi bir prosedür bulunmadığı belirtildi.

WASHINGTON

<a href="redirect.jsp?url=http://www.yenisafak.com/d05.html" target="_blank">http://www.yenisafak.com/d05.html</a>

originalgueler 12.06.2005 13:37

was willst Du uns damit sagen? o.T.

ohne Text

originalgueler 12.06.2005 13:38

öfff beeeeeeee bundan bize ne?! o.T.

ohne Text

originalgueler 12.06.2005 13:46

was willst Du uns damit sagen? o.T.

ohne Text

originalgueler 12.06.2005 14:00

ALLAH

99 Esma-i Hüsna"nin birincisi Allah ismi serifidir. Bu isim Rabbü"l-aleminden baska hic bir seye verilemez. Rabbimize ait bütün isim ve sifatlar "Allah" ismi icersinde toplanmistir. Bu isim Ism-i A"zamdir. Allah ismi asil olup digerleri O"na izafe edilir!

Mecazen bile olsa "Allah" ismi Vacibü"l-Vücud"dan gayriye kullanilamaz.

"Allah" isminde öyle bir s´r vardir ki, bastan itibaren harfleri kaldirilsa manasi yine bozulamaz!

Mesela: Bastaki "Elif" i kaldirsak "Lillah" kalir. Mana aynidir. Birinci lami da kaldirsak "Lehu" kalir, manasi yine aynidir. Hatta, ikinci lami da kaldirsak sadece "Hu" kalsa mana yine ayni olup, her defasinda "Vacibü"l-vücud" olan Rabbimizi ifade ederiz :)

Demek ki, bu ismin manasinda topluluk oldugu gibi lafzinda dahi topluluk vardir. Cünkü dikkat edilsin ki, sadece sonundaki "He" harfi dahai "Allah" manasini tasiyor. Her canli varlik, nefes alirken "He" harfini telaffüz etmekte ve haberi dahi olmadan Allah"i zikredememektedir. Son aninda artik nefesi kesilmekte ve Allah"i zikredememekte; yani Allah"i zikretmesinin sona ermesiyle hayati da sona ermektedir. Demek oluyor ki, hayatin devami "Allah" ismine bagli bulunmaktadir.

"Allah" isminin icersinde, Esma-i Hüsna"dan olan diger isimler de mevcud oldugundan, "ya Allah" diye zikreden bir kimse en efdal sekilde zikirde bulunmus olur.

Bizim icin yapilacak en ehemmiyetli sey, her seyden önce bu mübarek ismin, "Allah" isminin sahibini, Rabbimizi iyi ögrenmek, O"nun razi olmayacagi bir harekette bulunmamaya gayret sarfetmektir.

Saygilarimla hepinize hayirli bir gün dilerim.

originalgueler 12.06.2005 14:44

...

Yagmur bitkilerin bitmemesine sebep oldugu gibi, dualar da belalarin geri dönüp ilahi rahmetin gelmesine sebep olur.

Ok ile kalkan karsilastiklarinda, kalkan oku geri ittigi gibi, bela ila dua karsilasinca da dua belayi geri iter. Bu da Allah"in (c.c.) bir hükmüdür.

Allah"in takdir ettigine razi olmak ayri, gelecek belalarin def"i icin dua yapmak ayridir.

Bunlarin ikisi birbirine zít degildir. Nitekim Allahü Teala:

Huzu hizreküm "Tedbirinizi aliniz" buyurmaktadir!
&gt&gtSure-i Nisa, ayet 71&lt&lt

Tohum ekildikten sonra sulamaya ne lüzum var, eger masul bitmesini Allah takdir ettiyse bitecek, takdir etmediyse bitmeyecek, sulamaya ihtiyac yok, denilebilir mi?

Hatta böyle sebeplere basvurmak mecburiyetinde degil miyiz? Hayirlari takidir eden Allah (c.c.) onu bir sebebe baglamis, serri de takdir ederek, onu def"etmek icin sebepler hazirlamistir. Iste dualar, serlerin def"ine birer sebeptir!

Yalniz sunu hatirdan cikarmamak lazimdir ki, yapilan dualardan umulan faidelerin tahakkuk etmesi icin duanin usul ve adabina tam manasiyla riayet edilmesi ve dualarin ihlasla (Allah"a karsi samimiyetle) yapilmasi lazimdir, yoksa gelisi güzül yapilan her duanin kabul edilmeyecegi izahten varstedir, Peygamberimiz (a.s.) buyuruyorki:
&gt&gtDua ibadetin ta kendisidir&lt&lt (Ebu Davud, Timizi)

&gt&gtSüphesiz ki dua, hem basa gelen ve hem de henüz gelmemis olan seylere faidelidir. Ey Allah"in kullari duaya devam ediniz&lt&lt (Tirmizi)

12.06.2005 14:46

ISt das alles was dir dazu einfällt

ben hic olmazsa bir görüsüm var.... senin ise görüyün bile yok....

12.06.2005 15:00

Ben o sekilde görmüyorum

Tohum ekildikten sonra sulamaya ne lüzum var, eger masul bitmesini Allah takdir ettiyse bitecek, takdir etmediyse bitmeyecek, sulamaya ihtiyac yok, denilebilir mi?

diyorsun.... yerine göre denilebilir, yerine göre denilmez....

Eger sen o tohumu cöle gömersen sulamadan bir sey elde edemezdin.... eger Karaneize dikersen, Sünnetullahin istemi onu sular.. yani bölge bol yagmurlu oldugu icin silamana gerek kalmaz...

Nitekim duada aynidir..... Sen duayi kendini daha rahat hissetmek icin yapiyorsun...

Simdi Gülli in meinem Herzen weiss ich was ich meine... ama kelimelere dökmek gercekten cok zor.....

Söyle söliyeyim bari... mesela Secde etmek neden ibadetlerin en büyüklerindedir.... cünkü secde esnasinda beynine daha cok oksihen gider.. yani kan beyine basinc yapar ve kisa bir sure icin Beyin cok kaliteli bir sekilde beslenir.... ve sen bunun karsiliginda, hem Allahi daha iyi hissedersin hemde kendine ic güvenin gelir....

Yani dua amac degil... aractir.... öyle görmek lagzim ve tüm bu düsnceler ve güzelliklerle Symbiose icerisinde yasamak gerek.... yani yerine göre yelken acmak degildir DININ amaci.... DININ amaci Hud Suresinde belirtildigi gibi, tüm etrafindaki insanlara, kendine ve Allaha karsi dosdogru olmaktir.....

Ve Duanin kötülükleri engelledigine ben katilamiyorum... katilamamda.... cünkü eger öyle olsaydi... sabah aksam 5 vakit namaz kilanlarin, dünyanin en iyi insanlari olmasi gerek.... ama görüyoruzki öyle degil... hatta en sakatlari onlar... yani möchte gern Muslime......

Ancak ne var.. oda Sefaat dilemektir.... yani bir insanin asi olmasi gerekmez... Allahtan Samimiyetle Sefaat dilemesi onu zikretmesinden veya onu hissetmeye ugrasmasindan daha büyük ibadetin olabilecegine ben sahsen inanmiyorum.... ve DINI Sunnetullahin bir parcasi olarak görüyorum.... yani Allahin yarattigi kaiinat sisteminde bunlarin hepsi mevcut

12.06.2005 15:04

Alpi cok zeki birisi... ve cok hakli

evet ancak anladigin bir seyden faydalanabilirsin.....

Eger harfleri birbirine katarak, hesapta ibadet ediyor saniyorsan... YANILIYORSUN....

Anlamadigin bir seyden IBADET OLMAZ....

MUTLAKA ANLAMALISIN...... senin savundugun düpedüz CEHALETLIKTIR.....

Artik Cehalete dönüsü olmayan bir medeniyet yolculugu icerisine girmis bulunuyoruz....

Begenmeyen devletimizi terk etsin

12.06.2005 15:04

und ??? her gün olan olaylar o.T.

ohne Text

originalgueler 12.06.2005 15:13

biz insanlar daha cok bilmediklerimiz vr

herseyi logik ve bilimsel bazinda görülünemez, cünkü örnegin sen sevgiyi bilimsel olarak ispatlayabilirmisin ve anlatabilirmisin, detaylarini ve Spezifikation"u cizebilirmisin??

Öyle olsaydi, sevginin formülü kesvedilmisti ve tüm insanlar mutlu olabilmisti, öyle degilmi?

Sen bir cocuga, ben Babanim ve buna yetinmen lazim, benim sevdigimi söylemesemde bilmen lazim diyebilirmisin?

Sen sevdiklerini aramiyormusun? Merak etmiyormusun, onlari sevdigini söylemiyormusun?

Sana birisi seni seviyorum demesine muhtac duymuyormusun? Duymak istemiyormusun?

Iste Allah"ta bizden bunu duymak istiyor!

Ben Allaha inaniyorum demekle yetmiyor, O"da bizleri sevdigi icin, bizim yakinliligimizi ve samimiyetimizi istiyor.

Dua etmemizin bir sebebide bu bence. Egoistlikten uzaklasmamiz lazim, biz insanlar sirf kendimizi düsünmemeliyiz, Allah bizim sevgimizi duymak istiyor.

12.06.2005 15:16

Ben Allaha farkli yaklasiyorum

Simdi HZ. Isa Allah kelimesini bilmiyordu..... acaba o Allahi anlamamismiydi onu tanimamismiydi ????

Yada bir Afrikadaki Buschmann Allahi bilmiyormu... ?? bence biliyor....

Den jeder kennt und erkennt Gott anders... fühlt Ihn anders....
Ben Allahi tüm insanligi sevmesiyle taniyorum.... und nicht nur die Molesms... weil Moslen nur ein Wort ist, der ohne eine Handlung NULL Bedeutung hat...

Digeri ise onu sabriyla yada Rahmaniyetiyle taniyabilir.....
bir baskasi ise, hic almadigiyla taniyabilir.... yada bir digeride sonsuz Ilmiyle taniyabilir....

Sonuc olarak
-------------

Jeder fühlt Gott anders..... empfindet das Wort Gott oder Allah anders und eigine kennen nicht mal das Wort Allah.... solange man die Bedeutung nicht kennt, bleibt es nur ein Wort und hat keinen Stellenwert....

Deshalb sage ich Moslem sein ist nur ein Wort... solange die Handlung fehlt its man kein Moslem

12.06.2005 15:54

Iste ben tam tersi görüyorum

Dinde bir Sistem var... yani Kaainatin bir mekanizmasi var... bu sistemin icerisinde her sey tasarlanmistir.... mantik veya akil disi hic bir sey yoktur onda....

Cüpnkü her seyden evvel akil gelir... tabi bu benim anlayisim... zaten DIN ilk etapta akla hitap ediyor.... ve bizler bilimsel arastirmalar sayesinde DINI daha iyi anlar hal aldik....

Mesela Cehennem Atesinin günesin Supernova hali oldugunu... yada yildizlarin yörengelerinde döndügü Kuranda varmis... ama anlayan yoktu...
Yada dünyanin belirli bir Atmosfere sahip oldugu... bu ve benzeri bilimle ilgili cok aciklamalar var Kuranda....
Yada kaainatin geniledigi.... Kuranda acikca yaziyor... ama Wissenschat bunu ancak 19300 yillarinda kesfetti, yani Einsteinin en populär oldu yillarda....

Her sey icicerdir Kaainatta Allahin bir gölgesidir diyebilirim....

Sanirim anlasamadigimizin nedenini ben biliyorum... genelde erkekler daha cok mantikla her sey bakmak isterler... ve kandinlar daha cok hissi olarak olaylara yaklasirlar.... mesela benim annemin hissi inanci benimkinde kat kat daha üstündür.....

Aska gelince.. oda sistemin bir parcasi... nefrette sitemin bir parcasi.... ben sahsen Ilahi bir düzene inaniyorum... yani hic bir hissin nedensiz yada hic bir olayin nedensiz yasandigina hic inanamam.... ama her seyi analatabilmek bizim aklimizi astigida kesindir....

Yani bir her seyde bir hayir ve kesinlikle düzen vardir.... ama bunu kavramak beni elbette asar... o yüzden sevginin ve ayni zamanda DININ tam anlamini yapapam..... ama yeineden bence ASK hissindede bir Ilahi düzen vardir... ayni sekilde KÖTÜ-DUYGULARINDA bir nedeni ve sistemi vardir..... cünkü gereksiz yere hic bir sey yaratilmamamistir....

Bizler bir seyi olsa olsa ancak bilimle ipatlayabiliriz....

Baska bir ispat mekanizmasi bence yok..

LG
ENis

originalgueler 12.06.2005 16:15

iste kendin diyorsun :)

herseyi bilimsel veya mantiksal olarak anlatmaya ve ispat etmeye gücümüz yok, su an yok, belki 1000 yil sonra - eger o zamana kadar dünya batmamissa - bir cok seyi daha iyi kavrayabilecez.

Ama sunu bilki, insan oglunun"da bir nevi kapasitesi var, bunun üstünü gecen sirf yüce Allah Teala bilir.

Biz insanlar kendimizi cok yükseklerde görmekten sakinmamiz lazim cünkü daha baslangiclardayiz ve aslinda maymundan ötesi cok az adimlarimiz var, ay"a kadar ucuyoruz oralara bile insan oglu adim atti amaaaaa bundan ötesi var, cok seyler var daha.

Allah"a güvenmeliyiz, ve bilki onun merhametine muhtaciz.

Biz insan oglu cok sansliyiz biliyormusun? Allah (c.c.) bizim gibi bencil ve aslinda halen basit varliga halen önem, dikkat, merhamet ve sevgisini gösterdigi icin.

Buna sükür ve dualar etmeliyiz.

Benim fikirlerim bu, seninkilerinde saygi gösteriyorum :)

12.06.2005 16:22

bu cercevede mutabikiz

adlandiralim... bizler ne Allahi nede DINI hele hele Kurani tam anlamiyla anlayabiliyoruz.... ki herseye bilimsel bir derger bicebilelim... ama mutlaka bir anlatimi verdir... ama bizi su an asar... :)))

Belki ben seni yanlis anlamisda olrabilirim.... das kommt auch vor, das zeigt das ich auch ein Mensch bin, der sich irren kann...

Güzel bir terim kullandin... genetik olarak maymunda 1-2% farkimiz var.... ama o fark onu maymun bizleride aya giden insan yapiyor...

isinsu 12.06.2005 17:12

verstehe was du meinst..

ama attigin topic baglantisiz.. yuce Allaha herkes farkli yaklasiyor.. herkes ayni degil sonucta.. herkesin yüce Allaha olan inanci, din icin yaptiklari, dusunceleri de farkli...

Bir musluman icin yuce Allahin "ismini"anmak kadar guzel birsey olamaz...

isinsu 12.06.2005 17:25

interessanter beitrag.. o.T.

ohne Text

isinsu 12.06.2005 17:27

keine Aufmerksamkeit schenken! o.T.

ohne Text

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 21:08 Uhr.