![]() |
Sana Kemik Atan Oldumu Eschek? o.T.
ohne Text
|
agzina saglik eniskaya
not: "dinciler" göya faizi millete kinarken milli görüs ve diger cematlerin basindakiler bankadi paralarin faizini kullanmasini ama cok iyi biliyorlar aferim !!!
osmanli devleti cökmenin en önemli noktalarin, "dinci hocalarin" tüm ilime sirtlari sadece degil afedersin popolarini döndükleri icin askeri alaninda hic bir ilerleme olmadi, hatta eski büyük osmanli gemiciler ilk su da kayibe ugrayinca, saltanat ve digerelri ne kulak verdi ne hic, ancak haremdeki karilarla ugrasdilar, böyle bir sultanlik serefsizliklerin develtin kaybolmasi haktir !!! |
Kombassan F16 Lara Lastik Üretiyor
Bazi koftik düzenbazlar Müslimanlarin actiklari Firmalara leke atiyor.
Kombassan batimi batmis havalari estiriyorsunuz. Ihlas Holding millete parasini veriyor bizler Ata ata deyip devletin paralarini soymadik. Anlimizin teriylen kazanip ticarete yöneldik bazi sahtekarlar cikti ama tümünü batmis göstermek ancak Ahmaklara yakisir. Kombasanin Romanyada Rulman fabrikasida dimdik ayakta ve dünyaya Rulman satiyor. |
Biz Heykel Yapip Tapmiyoruz :O=)
<a href="redirect.jsp?url=http://www.kombassan.com.tr/resimgoster.asp?resim=/iisfoto/_Images/16/Celkonsan5.gif" target="_blank">http://www.kombassan.com.tr/resimgoster.asp?resim=/iisfoto/_Images/16/Celkonsan5.gif</a>
|
teske heykel olsa,yalan sözlere kaniyors
ohne Text
|
20 binin üzerinde insan ekmek
yiyor o Firmada git Kirsehirde Petlasin Lastik firmasinida arastir senin Askerinin ucagina lasktik takiyor ama rakiyi icip palavlalara inanmak izin icin daha önemli.
|
Kiravat Takan Soyguncu Atatürkcüler.
Milletin parasini calip haci hocayada iftiralarda bulunan medeniyetsiz sahsiyetsiz soygunculari görelim lütfen hani Okumustunuz :O=))
Bunlar da ?çağdaş kıyafetli? hortumcular Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur?un Kur?an kurslarına giden insanlara yönelik ?Kıyafetlerine bakın ne yapmak istediklerini anlarsınız? şeklindeki sözleri, dikkatleri paşanın beyendiği ?çağdaş kıyafetli!? banka hortumcularına çevirdi. SEÇKİN KIYAFETLİLER 21,7 MİLYAR DOLAR TAKTI Sahibi oldukları bankaları hortumlayarak devletin sırtına 21.7 milyar dolar yükleyen banka batakçılarının hepsi, Şener Eruygur?un beğenisini alabilecek şekilde giyiniyor. Eruygur?un beğenmediği kıyafetleri giyen vatandaşlarımızın ise banka soygununa karışmaması dikkat çekiyor. Türkiye?yi içinde bulunduğu ekonomik darboğaza iten banka hortumcuları ne cüppeli ne sarıklı ne de sakallı. Hiçbirisinin hanımı başörtülü değil. Şener Eruygur?un medeni olarak niteleyebileceği kıyafetleri sürekli olarak üzerlerinde taşıyorlar ancak, onlar banka batıkçısı. İşte Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur?un beğenisini kazanan ve Türkiye için tehlike olarak görülmeyen seçkin kıyafetliler ve marifetleri: Murat Demirel: Egebank?ı batırdı. TMSF, 21.12.1999?da bankasına el koydu. TMSF?ye devri sırasında bankanın zararı 1 milyar 219 milyon dolar olarak belirlendi. İcra İflas Kanunu hükümleri uyarınca bu paranın ancak 9 milyon 859 bin doları tahsil edilebildi. Murat Demirel ve şirketleri hakkında 8 adet şahsi iflas, 7 adet şahsi sorumluluk, 89 adet hukuk davası, 11 adet kamu davası açıldı. Bu davalardan 59 adedi halen devam ediyor. Erol Aksoy: İktisat Bankası?nın eski patronu. Bankanın TMSF?ye devri itibariyle zararı 1 milyar 953 milyon dolar. Erol Aksoy ve şirketlerinden yapılan tahsilat ise sadece 69 milyon 194 bin dolar. Devlet, alacaklarını tahsil edebilmek için Aksoy?un yakasında. Hakkında 48 adet dava açıldı ve davalar halen sürüyor. Mustafa Süzer: Süzer Grubu?nun patronu ve Kentbank?ın eski sahibi. Bankasını batırarak devir tarihi itibariyle devlete 680 milyon 731 bin dolar borç bıraktı. İcra İflas Kanunu gereği 3 milyon 218 bin dolar, 6183 sayılı kanun gereği ise 925 milyar Türk Lirası tahsil edildi. Süzer Grubu?na ait firmalardan ise 5 trilyon 128 milyar tahsil edildi. Haklarında toplam 26 hukuk davası açıldı. 3 adet suç duyurusunda bulunuldu. Davaların 19?u halen devam ediyor. Süzer Grubu hakkında bugüne kadar 7 tane idari, iki tane de adli dava açıldı. Dinç Bilgin: 950 milyon dolar batırarak devletin sırtına yükleyen Etibank?ın eski patronu. Borcundan sadece 40 milyon dolar ödedi. Kendisi ve grubuna bağlı şirketler hakkında 67 adet hukuk davası, çok sayıda suç duyurusu var. Hukuk davalarının 62?si devam ediyor. Şirketlerini kiralama yoluyla kaçırarak devlete olan borcunu ödememekle suçlanıyor. Cavit Çağlar: İnterbank?ın eski sahibi. Bankasına TMSF tarafından 7 Ocak 1999?da el konuldu. El konulma tarihi itibariyle devlete verdiği zarar toplam 1.5 milyar dolar. Grup hakkında yürütülen 80?in üzerinde yasal takipten sadece 353 milyar TL tahsil edilebildi. Cavit Çağlar ve şirketleri hakkında icra davalarının yanı sıra 79 adet hukuk davası açıldı. 59 dava derdest durumda. Çağlar hakkında 4 adet de şahsi sorumluluk davası açıldı. <a href="redirect.jsp?url=http://www.dindusmanlari.com/cagdaskiyafetliler.htm" target="_blank">http://www.dindusmanlari.com/cagdaskiyafetliler.htm</a> |
Süleymanci Bir Hocam Söyle Demisti :)
Orasi Peygamber Ocagi Deyilde Kerhane Ocagi haline Gelmis.
Icki tavla pisch birik askere ana avrat söymeler askeri karisi evde disladigi icin sopalama. Askeri kücük düsürme siz hic biliyormusunuz kacyüzbin Asker Suan piskolojik hastasi olmus binlercesi Süleymanci Hocam Oralara bende gittim demisti ama orasi Gazinodan daha da düsük demisti bana? :=) |
sadece para kazanmak icin yapiyor
ve kombassan bir sürü insanin parasi iade etmedi, ve bir cok insan kayba ugradi !!
|
zaten sülaymanci olarak bilinen schirk !
ohne Text
|
hani caldi diyordunuz
parayi calan birisi parayi alip kacar jet fadil gibi
kombassan bunu yapmadi Sudana yatirim yapti Misira motosiklet fabrikasi acti hisse senedi satarkende söyle dediler karinada zararinada ortaksin kafasi ermiyen yatirmaz erende yatirir kimse kimseyi zorlamiyor? hem siz haci hocanin bekciligini yapiyorda Atatürkcü olupta milletin paralarini calan Hortumculara neden sahib cikiyorsunuz oraya para yatiranlar oraya ortakdirlar bu sistem avrupadada vardir gidersin hisse senedi alirsin ve o firmanin ortagi olursun is bukadar basit eyer parayi calsalardi o parayi alip kacarlardi ama bunu yapmadilar türkiyede 20 binin üzerinde insan ordan ekmek yiyor birakin su iftiralarida gercekleri görün hem batsada size ney yani millet hicmi para toplayip firma kuramaz beee |
sizin nereniz dogruki
eyer dogru olsaydiniz 5 milyon türk buralarda sürünmezdi haydi git bir heykelde sen yap bir köye vananina milletine faydan olur???
|
Tek gecerli Din Islam`dir
Yazimizi bastan sona okuyanlar, ilmen, aklen, ve naklen olmak üzre göreceklerdirki, tek gecerli Din islamdir..Bu gercekleri Dünya efkari umumiyesine aktarmak, tüm bilginlerin, tüm akil sahibi Insanlik onuru tasiyanlarin,asil vazifesi olmasi gerekir.
Aksi halde kullara kul olmaya devam! |
O SIMDI ASKER CANI NE ISTER *g*g*
AHHH SAHNEE HII HII HIII?
Artık ne demem gerektiğini bir türlü bilemiyorum. Günden güne geriye gidişin içinde olmak sanırım hiç kimseyi rahatsız etmiyor. Bir oto kontrol yapılabilse.. Bir hizaya getirilebilse kültür ve sanatımız.. Eurovision da yaptığımız hatayı unutmadık daha.. Tüm kültürümüzün yansımalarını unutup, abuk bir şarkıyla dünya penceresinden bakmaya çalışmak.. Olmuyor, olamıyor.. Komşu kaptı götürdü bizim içimizden çıkan görüntülerle.. Neyse şarkı sözlerine takıldım bu günlerde.. Eski şarkıları dinlerken keyif alırdım. Şimdi resmen tüylerim diken diken oluyor..Böyle bir abukca şarkı sözü yazmanın nedenini ve söylemenin sebebini çözmüş değilim. "O şimdi asker canı neler ister"le müzik literatürümüze giren, seksi bakış açısının hemen ardından geçtiğimiz gün arabamda giderken radyo da çalan, yine abuk bir şarkıyla inanın irkildim.. "Gelmişini geçmişini silerim senin.." devam ediyor sözler.. Ben ilk mısralardan sonra takıldım kaldım.." Ve "O şimdi asker" çok masum kaldı yanında.. Adam açmış ağzını, yummuş gözünü basıyor kalayı.. "Gelmişini geçmişini silerim senin" denecek bir şey bulamıyorum. Şimdi Eczacılar Odası Deniz Seki nin son albümündeki bir şarkıyı incelemeye almış.. Şarkı sözlerinde neler var dersiniz? "Aşk sevişmekten çok hoşlanır.Heyecanlanır, yorulmaz üstelik. Aşk pasifilora dan çok hoşlanır. Uyutmaz, uyumaz hiç üstelik" Böyle finale ulaşıyor bu şarkı.. İlaç gibi ! dedik ya.. Bir ilaç markasının gizli reklamımı yapılıyor diyere oda harekete geçivermiş.. "Neden Pasifilora?" yani başka ilaç isimleri de olabilirmiş gibi düşünseniz de asla ve asla öyle değil.. "Aspirinim ol başımın ağrısını al" mesela.."Volterenim ol ağrılarımı geçir" yine mesela.. Canınız sıkıldıysa alın kalemi kağıdı elinize yazın yazabildiğinizce.. Kültür Bakanımız ve Bakanlığımız siesta da nasıl olsa.. Ne inceleme, ne araştırma,ne yasak, ne hop demek.. Bi"de eski şarkılara dönelim mi? "Bir bahar akşamı rastladım size.. Sevinçli bir telaş içindeydiniz. Derinden bakınca gözlerinize.. Neden başınızı öne eğdiniz" İşte asalet ve sevginin hürmete dönüştüğü, laubaliliği asla ve asla içermeyen,Türk sanat müziğinin enteresan şarkılarından sadece biridir bu.. İşte kültürümüzün, örf ve adetlerimizin nereden,nereye gittiğini görebiliyor musunuz? Uyu sayın bakanım uyu.. Uyu da büyü.. Büyüyünce kültürle ilgili seferberliği idareye alırsın, tabii geç kalmamışsan |
hey du bist unverbesserlich hehehe :)))
ohne Text
|
Senin Süleymnaci Hocanin evine bir
aksam misafir olda hallerini gör.....
Bak bakalim ne haldeler, bak bakalim o günde kac vakit karisini dövüyor ??? Bak bakalim karisna insan muamelesi yapiyormu.... bakbakalim coluk cocuguna ne sekilde davraniyor ?? Yahu be adam.. Sülocular benim yanimda yasiyor taaaaaa yillardir iclerindeyim.... Bu kisiler tamamiyle kafadan catlaklar... hemde acayip... kafalari ancak kariya calisir... ama ayni zamanda karilarinida Orgazma getiremeyecek kadar Sex chilleridirler... Söyle namaz gibi bir üzerlerinden gecerler o kadar..... A dan Z ye tüm Süleymanci veya Erbakanci karilari hep mutsuz.... hemen hemen hepsi piskolijik tedavi görüyor.... gecenlerde bir komsumu doktora getirdigimde, tüm cevrenin Süleymanci karilari yandaki piskologun yaninda cikiyorlardi..... Und du erzählst hier einen Scheiß |
En LÜKÜS hayati Erbakan Süleyman ve
etrafinda dönüp duran dalkavuklar yasiyor.....
En süper hayat onlarda.... inkari edemezsin.... kimbilir sende ne kadar para vermissindir onlara.... Her sey dönüp dolasir paraya dayanir.... verende Cahil halktir.... Cünkü en güzel inek sagmasida bu yöntemdir |
Burada sürünmüyoruz... gurbet hayati
yasiyoruz....
Senin Süleymanci hOcalarin birada en Lüsküs hayatiu yasarken sen kendi yasam durumunu bir gözden gecir.... bak bakalim senmi daha iyi yasiyorsun yoksa onlarmi.... Olay cok cok basit... Süleymancilarin bastakileri calismaz.... kafir dedikleri Almanyada yasarlar.... nedeni ise, Almanyada caslisan Müridler var... bir fetva ile onlar Süleymanin kasasini dolduruyorlar... Bu hayati TR de yasayamazlar cünkü artik TR DIn azmanligindan kurtulmaz üzere... ama Almanyada EURO var... ve en az 20 yil daha bunlar Almanyadaki MANYAK vatandaslarin paralarini ceblerinden cekecekler.... Ve ben diyorumki... Ohhhhhhh olsun onlara paralarini kaptiranlara..... kendi düsen aglamazzzzzzzzz |
EN büyük heykel, Erbakan, Süleyman
ve Türbandir....
Iste Cahil insanlik bu üc seye tapiyor... Veeee ilk ikisindende SEFAAAT bekliyor.... Veyyybeeeeeeeee.... |
Ben kac sefer girdim ciktim
hatta sizin Süleymancilarinda icine girdim ciktim....
SEX azami sekilde DIN azmanlarinin arasinda dönüyor.... nasil Adanan Hocacilar gibi... bu yöndede Sexo Manyak Sülocular var.... |
Elbet tabiii
Bu DIn azmanlari tamamiyle Mahlukattirlar... bunlardan ne insan olur nede hayvan... öyle ortalikta dolasan kafalari dönmüs, sarhois halde dolasirlar ve Hocalarindan Medet umarlar....
Gider Holdingler acip Milletin paralarini ellerinden alip iflas ettirirler.... Gider devlete karsi Politika üretip milleti bölmeye san söhret pesinde kosarlar... Ach wat nicht alles.... Ben yaklasik 15 yildir bunlarin icerisindeyim... hem Süleymancilari hemde erbakancilarin.... hatta komsularim bile var o yönden.... Yaaa hava absmis gibi olmasin.... ama tümünü bir keseye koysan benim milyonda birim bile etmezler ki o kadar fabatik ve sapiklik icerisindeler..... Inan bazilari karilarini erkeklerin yaninda oturtmuyorlar.... sanki karilarini sey edecekmisim.... Bir aralar bir tanesi beni o kadar kizdirdiki.... yahu be adam ben senin karindan hem tip hemde güzellik olarak daha üstünüm, demekki bana bakan tüm kizlar ve karilar zina etmekte öylemi ????? Dann hat der Wichser nur noch seine klappe gehalten.... bu kadar manyaklar bunlar... Dönüp dolasip is SEXte basliyor ve bitiyor... bunlarin DINI Sextir ve onu bile beceremiyorlar.... söyle 3 dakika karilarinin üzerinden bir silindir gibi her namazin ardindan geciyorlar ve DIn saniyorlar... Sexuell tatminsizlik yüzündan karilari hep piskoloji bozuntu icerisindeler.... Yoksa sen hic bir güler yüzlü bir Süleymanci yada Erbakanci karisi gördünmü... yada bunlari bos ver... sen hele hele bir güler yüzlü bir Erbakanciyi yada Sülocuyu gördünmü ???? Vallahi ben göremdim... gören varsa söylesin... Ve tüm bunlari DIN adina yapiyorlar... yani hayat yasantilarini DIN sayiyorlar ve gelip bizler gibi insanlarin benimsemesini istiyorlar... Die sind von vorne bis hintern bekloppt |
İslam"da Ehli Kitaba Hoşgörü
hmmmmmmmm baya ilginc
İslam"da Ehli Kitaba Hoşgörü İle İlgili Hadisler ve Alimlerin Yorumları HARUN YAHYA Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur: "Bir zimmiyi (sorumluluk altına alınan kişi) haksız yere öldüren cennetin kokusunu duyamaz. Halbuki onun kokusunu kırk yıllık yoldan duyabilir." (Buhari, Cizye, 5) "Kim bir muahime zulmeder veya gücünün üstünde bir iş yükler ya da zorla ondan bir şey alırsa kıyamet günü ben onun hasmıyım." (Ebu Davud, Harac, 31-33) Kim bir zimmiye zulmetse veya gücünün üstünde bir mükellefiyet yüklese, ben onun hasmıyım. (Ebu Yusuf, Kitabu"l-Harac, Matbaatu"s Selefiye, 1397 h. Kahire, s.135) Onlara; Allah"ın zimmeti altında oldukları için zimmi denmiştir. Bu konuda Peygamberimiz"in şöyle dediği rivayet edilmiştir: "Kim bir zimmiye eziyet ederse ben onun davacısıyım. Ben kime (bu dünyada) davacı olursam, kıyamet gününde de davacı olurum." (Acluni, Keşfu"l-Hafa" II, 218) Resulullah (S.A.V.) ordusunu savaşa gönderirken şöyle tembih ederdi: "Allah adına çıkınız. Çünkü siz Allah yolunda savaşıyorsunuz, zulmetmeyiniz. İnsanların organlarını kesmek suretiyle işkence yapmayınız. Çocukları, manastırlarda oturan din adamlarını öldürmeyiniz." (Ebu Davud, Cihad 120) Hz. Peygamber buyuruyor: "Sakının! Kim, böyle insanlara (yani kendileriyle anlaşma yapılmış olanlara) zalim ve sert olursa, onların haklarını kısarsa veya tahammül edebileceğinden fazlasını yüklerse veya hür iradeleri dışında onlardan bir şey alırsa, hüküm günü onlardan ben davacı olacağım." (Ebu Davut, Cihat; (İslamda Devlet Nizamı, Ebu-l A"la-El Mevdudi, Hilal Yayınları, 1967, s. 71) Hz. Peygamber"in birtakım gayri müslim gruplarla yaptığı anlaşmalarda da canları ve mallarının güvenlikte olduğu hususu özellikle vurgulanmıştır. (Cüheyne kabilesi ile yapılan anlaşma Hamidullah, Vesaik, no.151) Hz. Peygamber tarafından Hıristiyanlara sunulan mabet garantisine dair ilk ifadeleri Necranlılarla yaptığı anlaşmada görüyoruz. Anlaşmada Allah"ın himayesi ve peygamberi Muhammed"in zimmetinin Necranlıların mabetlerinin üzerine olduğu belirtilerek ibadethaneler garanti altına alınmıştır. (İbn Sa"d, I, 288, 357-58) Anlaşmanın Ebu Davud"daki rivayetinde ise kiliselerin yıkılmayacağı ifadesi yer almaktadır. (Ebu Davud, Haraç, 29-30) Hz. Peygamber (S.A.V.) Beni Haris b. Kab üskufu ile Necran üskuflarına gönderdiği emannamede de mabetler hakkındaki garantiyi tekrarlamıştır. (İbn Sa"d, I, 266) Hayber Yahudileri bir defasında Hz. Peygamber"e gelip ürünlerinin bazı müslümanlar tarafından izinsiz şekilde alındığını söyleyerek şikayette bulunmuşlardır. Bunun üzerine Hz. Peygamber, müslümanları mescitte toplamış ve onlara kendileriyle muahede yapılanların mallarının haram olduğunu ilan etmiş ve yaptıkları şeyin doğru olmadığını açıklamıştık. (Müsned, IV, 89; Vakıdi, II, 691; Serahsi, Siyer, I, 133, IV, 1530) Hz. Ömer zamanında fethediler ülkelerin hiçbirinde, tek bir ibadet yerine bile, hiçbir zaman saygısızlık ve tecavüz edilmemiştir. Ebu Yusuf yazıyor: "Bütün ibadet yerleri olduğu gibi bırakıldı. Ne onlar yerle bir edildi, ne de mağluplar eşya ve mallarından yoksun bırakıldı." (Ebu Yusuf, Kitab-ül Haraç; İslamda Devlet Nizamı, Ebu-l A"la-El Mevdudi, Hilal Yayınları, 1967, s. 74) Hz. Ali: "Her kim ki bizim zımmimizdir, onun kanı bizimki kadar kutsaldır, malları bizim mallarımız kadar tecavüzden masundur" dedi. Başka bir kaynakta, Hz. Ali"nin şöyle dediği naklediliyor: "Zımmi durumunu açıkça kabul edenlerin malları ve hayatları bizimki (yani Müslümanlarınki) gibi kutsaldır." (İslamda Devlet Nizamı, Ebu-l A"la-El Mevdudi, Hilal Yayınları, 1967, s. 76) Peygamberimiz, İslam davetini engellemeyen ve genel kurallara uyan herkes ile iyi ilişkiler içinde olmuş ve hiçbir zaman diğer din mensublarının dinlerine müdahale etmemiştir. Ehl-i kitabı toplumun birer ferdi olarak kabul etmiş ve onların bazı davetlerine icabet etmiştir. Resulullah"ın ehl-i kitabın düğün yemeklerine katıldığına, cenazelerini taşıdığına, hastalarını ziyaret ettiğine ve onlara ikramda bulunduğuna dair rivayetler bulunmaktadır. Hatta Necran Hıristiyanları onu ziyaretlerinde Resulullah onlara abasını sermiş ve oturmalarını söylemiştir. İslam, müslüman olmayan toplulukların, dinlerini istedikleri gibi yaşamalarına izin vermiş ve bunu engelleyenleri de cezalandırmıştır... Ayrıca İslam, ehli kitabın yemeklerinden yemenin caiz olduğunu söylemiş, kestiklerinin helal olduğunu söylemiş ve onların kadınlarıyla müslüman erkeklerin evlenebileceğini söylemiştir. Evlendikten sonra da kadının kendi dinini serbestçe yaşayabileceğini ve ona herhangi bir baskı yapılamayacağını belirtmiştir. (Yrd.Doç.Dr.Yusuf Ziya Keskin, Nebevi Hoşgörü, s.77-78) Necran, Mekke ile Yemen arasında bir yerdir. Necran Hıristiyanlarının temsilcileri Medine"ye geldiklerinde Hz. Peygamber (S.A.V.) ve ashabı henüz ikindni namazını kılmışlardı. Onlar da ibadet vakitleri geldiği için, mescide girip doğu istikametine yöneldiler ve ibadet etmeye hazırlandılar. Ashab-ı kiram onlara mani olmak istedi. Ancak Resulullah (S.A.V.) onların serbest bırakılmalarını ve ibadetlerini yapmalarına müsaade edilmesini emretti. Onlar da doğuya doğru yönelerek ibadetlerini yaptılar. (İbn Hişam, I, 574; İbn Sa"d, I, 357) ...Müslümanlar gayrimüslimlerden herhangi birisini himaye edebileceği gibi, kendisi de onlardan himaye talebinde bulunabilir. Nitekim Taif dönüşü Hz. Peygamber"in Mut"im b. Adiyy"in, Habeşistan"a ilk hicret esnasında Hz. Ebubekir"in İbn"d-Dağinne"nin, Habeşistan"Dan ilk dönme sırasında ise Osman b. Maz"un"un azgın müşrik Velid b. Muğire"nin himayesine girdikleri bilinmektedir. (İbnu"l Esir, İbn Kesir, Doğu Batı kaynklarında birlikte yaşama, s.83) Hz. Peygamber (s.a.v.)"in ve onu izleyen Raşid Halifelerin çeşitli hıristiyan, yahudi ve diğer dini gruplarla yaptığı anlaşma metinleri bugün birer vesika olarak korunmaktadır.... Mesela, Hz. Peygamber (s.a.v.), hıristiyon olan İbn Harris b. Ka"b ve dindaşlarına yazdırdığı anlaşma metninde: "Şarkta ve Grapta yaşayan tüm hıristiyanların dinleri, kiliselerei, canları, ırzları ve malları Allah"ın, Peygamber"in ve tüm müminlerin himayesindedir. Nasraniyet dini üzere yaşayanlardan hiç kimse kerhen İslam"a icbar edilmeyecektird. Hıristiyanlardan birisi herhangi bir cinayete veya haksızlığa maruz kalırsa müslümanlar ona yardım etmek zorundadırlar" maddelerini yazdırdıktan sonra: "Ehl-i Kitap ile ancak en güzel yöntemlerle mücadele edin...(Ankebut, 29/46) ayetini okudu. (İbn Hişam, Ebu Muhammed Abdulmelik, (v.218/834), es-Siretü"n-Nebeviyye, Daru"t-Turasi"l-Arabiyye, Beyrut, 1396/1971, IV/241-242; Hamidullah, el-Vesaik, s.154-155, No.96-97; Doğu Batı kaynaklarında birlikte yaşama, s.95) Medine Site Devleti Sözleşmesinin 17. maddesi: "Yahudilerden bize tabi olanlara yardım edilip iyi davranılacaktır. Onlar hiçblir haksızlığa uğramayacak, düşmanlarına yardım edilmeyecektir." 25. madde: *Beni Avf yahudileri müminlerle birlikte tek bir ümmettirler. Onlar kendi dinlerine, müslümanlar da kendi dinlerine göre yaşayacaklardır". 36. madde: "Müslümanlarla yahudiler arasında yardımlaşma, nasihat ve iyilik olacaktır" (İbn Kesir, es-Sire, II/322; Hamidullah, el-Vesaik, s.44-45; Doğu ve Batı kaynaklarında birlikte yaşama, s.285) Taberi ve Zemahşeri"nin değişik rivayetelrel naklettikleri haberlere göre, Mekke"de demircilik yapan, İncil ve Tevrat"ı çok iyi bilen ve Hz. Peygamber"in kendisiyle görüşüp sohbet ettiği hıristiyan bir adam yaşıyordu. (et-Taberi; Doğu ve batı kaynaklarında birlikte yaşama, s.306) "Zımmiler diye İslam Devletine sadık kalacağını ve itaat edeceğini söyleyerek burada yaşama niyeti gösteren bütün güyrimüslimlere denir... İslam, bütün bu çeşit vatandaşlara, hayatlarının, bedenlerinin, mallarının, kültür, inanç ve namuslarının korunacağına dair bir garanti verir. Onlara da ssadece memleket kanunları uygulanır ve bütün medeni meselelerde Müslümanlarla eşit haklara sahip kılınır. (İslamda Devlet Nizamı, Ebu-l A"la-El Mevdudi, Hilal Yayınları, 1967, s. 58) Ünlü müfessir Fahreddin-i Razi, Tefsir-i Kebir"inde: "Din ve iman müstesna tutulmak kaydıyla, bir Müslümanın bir gayr-i müslimi hafife almasını, ona karşı böbürlenmesini caiz görmemekte ve insanların iman veküfür haricinde diğer övülen sıfatlar itibarıyla müşterek olduğu" ifade etmektedir. (Fahreddin-i Razi, Tefsir-i Kebir, c. 28, s.138) Kuran"da Ehl-i Kitaba Karşı Hoşgörü De ki: "Ey Kitap Ehli, bizimle sizin aranızda müşterek (olan) bir kelimeye (tevhide) gelin. Allah"tan başkasına kulluk etmeyelim, O"na hiç bir şeyi ortak koşmayalım ve Allah"ı bırakıp bir kısmımız (diğer) bir kısmımızı Rabler edinmeyelim." Eğer yine yüz çevirirlerse, deyin ki: "Şahid olun, biz gerçekten müslümanlarız." (Al-i İmran Suresi, 64) Bugün size temiz olan şeyler helal kılındı. (Kendilerine) Kitap verilenlerin yemeği size helal, sizin de yemeğiniz onlara helaldir. Mü"minlerden özgür ve iffetli kadınlar ile sizden önce (kendilerine) kitap verilenlerden özgür ve iffetli kadınlar da, namuslu, fuhuşta bulunmayan ve gizlice dostlar edinmemişler olarak -onlara ücretlerini (mehirlerini) ödediğiniz takdirde- size (helal kılındı.) Kim imanı tanımayıp küfre saparsa, elbette onun yaptığı boşa çıkmıştır. O ahirette hüsrana uğrayanlardandır. (Maide Suresi, 5) Şüphesiz, Kitap Ehlinden, Allah"a; size indirilene ve kendilerine indirilene -Allah"a derin saygı gösterenler olarak- inananlar vardır. Onlar Allah"ın ayetlerine karşılık olarak az bir değeri satın almazlar. İşte bunların Rableri katında ecirleri vardır. Şüphesiz Allah, hesabı çok çabuk görendir. (Al-i İmran Suresi, 199) Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütle çağır ve onlarla en güzel bir biçimde mücadele et. Şüphesiz senin Rabbin yolundan sapanı bilendir ve hidayete ereni de bilendir. (Nahl Suresi, 125) ...Onlardan, iman edenlere sevgi bakımından en yakın olarak da: "hıristiyanlarız" diyenleri bulursun. Bu, onlardan (birtakım) papaz ve rahiplerin olması ve onların gerçekte büyüklük taslamamaları nedeniyledir. (Maide Suresi, 82) İçlerinde zulmedenleri hariç olmak üzere, Kitap Ehliyle en güzel olan bir tarzın dışında mücadele etmeyin. Ve deyin ki: "Bize ve size indirilene iman ettik; bizim ilahımız da, sizin ilahınız da birdir ve biz O"na teslim olmuşuz." (Ankebut Suresi, 46) ...Kitap Ehli"nden bir topluluk vardır ki, gece vaktinde ayakta durup Allah"ın ayetlerini okuyarak secdeye kapanırlar. Bunlar, Allah"a ve ahiret gününe iman eder, maruf olanı emreder, münker olandan sakındırır ve hayırlarda yarışırlar. İşte bunlar salih olanlardandır. Onlar hayırdan her ne yaparlarsa, elbette ondan yoksun bırakılmazlar. Allah, muttakileri bilendir. (Al-i İmran Suresi, 113-115) Şüphesiz, iman edenler(le) yahudiler, hıristiyanlar ve sabiiler(den kim) Allah"a ve ahiret gününe iman eder ve salih amellerde bulunursa, artık onların Allah katında ecirleri vardır. Onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır. (Bakara Suresi, 62) Gerçek şu ki, iman edenlerle yahudiler, sabiîler ve hıristiyanlardan Allah"a, ahiret gününe inanan ve salih amellerde bulunanlar; onlar için korku yoktur, onlar mahzun da olmayacaklardır. (Maide Suresi, 69) Allah, sizinle din konusunda savaşmayan, sizi yurtlarınızdan sürüp-çıkarmayanlara iyilik yapmanızdan ve onlara adaletli davranmanızdan sizi sakındırmaz. Çünkü Allah, adalet yapanları sever. (Mümtehine Suresi, 8) |
heycanlanma türkce yaz Kaya
yazilarin tam anlasilmiyor.
|
hehe... ama hakliyim hemde sapina kadar
ohne Text
|
ALLAH SANA AKIL FIKIR VERSIN
Ulen dingil, bende seni cevap vermeye deger, az bucuk kafasi calisan biri sanmistim, yanilmisim, hatasiz kul olmaz. Neyse yinede Allahtan ümit kesilmez, seni sapik fikirlerinle basbasa birakiyor ve insallah olgunlastigin zaman bu konulari tartismak üzere diyorum..
|
Bana sorsan san derdim
Harun maruna gerek yok... Kuranin Incile bakis acisin zaten belli---
EHLI-KITAP... Eeeee yani Ehliyeti olan veya gerce kitap... Adi üzerinde... Kura elbette EHLI-KITABI över ve övmek zorunda, cünü ikisininde QUELLESI ayni... her ikiside ayni seyleri söylüyor her ikiside Allaha cagiriyor... Tabiki Kuran EHLI-KITABI gercek kitap olarak niteleyecek ve tüm DINLERI bir sayacak.... Ohooooo artik bunu anlamayan kalmadi dünya Alemde, ama sizler yeni duyuyorsunuz.... |
sen nezaman hakliydinki,
simdi hakli olucaksin Kaya
|
sahsen haksiz oldugum zamani hatiorlami
yorum... cünkü bunlarin hepsi hayatin gercekleri... yasiyorum, görüyoruz, izliyorum..... sen bunlari görmemezlikten gelemezsin....
Söylediklerimin hepsini A dan Z ye heryerde isbatlayabilirim |
tamam
simdi konusmaya baslarsan sacmalicaksin iyisi ben susayim.
|
iyi iyi sen haklisin o.T.
ohne Text
|
Ist CHATSEX Sünde?
.-
|
GaraKedi, was ist Deine Intention?
Statt auf eine dumme Art und Weise eine Demonstration Deines "weitsichtigen" geistigen Horizonts zu starten, gebe auf eine clevere Art und Weise Deine Ansichten wieder. Auf diese Weise kannst Du bei einigen 5. KLässlern ein rauhnen entstehnen lassen, aber andere, die in Ihrer Bildung ein bisschen weiter sind als die 5. Klasse, haben nur ein müdes Lächeln für Deinen gewollten aber nicht gekonnten vermeintlich subtilen Humor übrig
|
hayir enis, ben bunu yeni duymuyorum
ben bunu harun yahyadan yeni duyuyorum.
|
zaten askere gitmezsin kermanji!
Askere arkadan kursun sikanlardansin. Sana ne Türk Milletinin bagrindan kopan Türk Askerinden ve Asker Ocagindan? Sen Said-i Kurdi"nin pesine takil. Bir gün senin begenmedigin Askerler Seni Kandil Dagi"ndan, Cudi Dagi"ndan kovalamaya baslarsa. Seyhin ile birlikte Iran"ni Kerman ilcesinin bir daginda tilli cekersin. Biji biji saidi kermanjo kurdi tillililili leyley looo
|
Demekki Harun Yahyada azmanliktan vaz
gecti.... ne demisler yanlis hesap eninde sonunda Bagdattan döner...
Resligion ist kein Spiel oder eine Vermutung, sondern es lebt in Symbiose mit dem Mensclichen Verstand |
Nein ist es nicht... und für dich bedeut
et das, das du mit weissen Mitzen herum sex Chatten darfst......
|
Ihr habt wohl keine freunde?
sagt mal seit ihr so intelligent oder tut ihr nur so blöd?!?!
|
wie haben menschen im chat sex?
ich kann es nicht verstehen??!!
ist die technick schon so weit und ich habe verpennt? |
keine ahnung.
aber eins ist klar...
du BIST blöd lol (seit = seid) |
Yeter ki dini duygularini sömür
önmuhasebe; Cinsiyet: Erkek; Yas: 29; Il: Kayseri
Yeni aldigimiz elektrikli schofbeni servisten gelen usta monte ediyordu. Ben de annemle izliyordum. Adam schofbeni israrla bizim istedigimiz duvara değil de dişaridaki buata ve su borularına en yakin olan duvara monte etmeye çalisiyordu. Tek derdi ischini bir an evvel bitirip gitmek tabii. Baktim bizi hiç dinlemiyor, ben de son kozumu kullandim: ?Usta ne yapiyon sen yaa! Duş alirken çirilçiplak Kibleye mi döndüreceksin bizi!? Adam bir şaschşaladi. Sonra da kafasini sallayip tövbeler çekerek şofbeni bizim istediğimiz duvara monte etti! Yurdum insani ischte. Yeter ki dini duygularini sömür, Ne istersen yapar. itiraf.com |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 15:04 Uhr. |