Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

xstudentxnrw 30.05.2005 00:40

tamam SAFASTACIGIM :O)

kolay, ayet göstersene? NEREDE YAZIYOR senin iddian? KANITLAYAMIYORSAN neden ötüyorsun?
PALYANCO oldun bree eniscik :O)

xstudentxnrw 30.05.2005 00:40

O zaman kendi IDDIANI KANITLAda

ötmeyi birak, dagitma olayi ;O)

30.05.2005 00:43

hmm iltifatmi ettin tam anlamadim

ama son satiri güzeldi

Tanri, Müslümanligi neden benimsesin ki? O sadece onun yaraticisi....

Evet Tanti bizim beyin kapasitemize göre saaadece yaraticidir... bizlerin daha derin bilgileri veya varliklardan haberdar degiliz... yapisal olarak onlari idrak edemeyiz....

Forumda ise cogulari... hele hele bir tanesi ALLAHIN DINi var saniyor... ve benden DINI olmadigiuni kanitlamamai istiyor...

Enteressant olay vallahi... ne zaman olmayan bir seyin kaniti istendi sastim dogrusu....

Unutmaki, sormak degil, sormamak ayiptir...

Ve bende soruyorum... Benim ALLAHImin dini yok... SIZLERIN ALLHININ varmi ????

30.05.2005 00:44

nur lach o.T.

ohne Text

30.05.2005 00:45

Senin Allahinin kaniti bende ne gezerki

ammada sacmaliyorsun... ich amüsiere mich nur noch

roman 30.05.2005 00:45

Siniri asmaktasin!

Ukelalik yapma delikanli, sama mi kalmis benim adamligim.

Burasi tekke mi, benim sesimi anlamadigin gibi bogmaya ve terbiyesizlik yapmaya calismaktasin.

Ülen Müslüman kelimesini kullaninca dogru mu düsündügünü sanmaktasin.

Neyin kanitini savunmaktasin sen Allahi bir sekil ve sima olarak ciz bakalim bildigin tüm dini bilgilerden ve kitaplardan da göreyim seni.

Dengeli ol.

xstudentxnrw 30.05.2005 00:47

senin IDDIAN ile seninki DINSIZ, KANIT?

senin Allah anlayisini anliyamadim, KENDI düsüncelerine göre dayanaksiz bir inancmi seninkisi? yoksa KANITLA bakayim :O)

30.05.2005 00:49

Neyin kanitini ???

Benim Allahimin DINi olamdigi aciklamak cok kolay....

Kuranda öyle bir Ayet ve anlayis yok....
Akilsal olarak Allahin DINI olsa... diyelim Müslümanlik.. o halde kendi kendine DIN cikarmis olacak... yani insanlar icin design ettigi dini kendisi icin uygulayacak... das geht irgendwie nicht... tam manyakca ve akil disi düsünce... o halde olamyan bir sey..

Baska bir versiyonu.. diyelim Allah Müslüman dininde degilde, baska bir DIne mensup.. Ilsamdan dah aüst boyuttaki bir dine... o halde Allahinda Allahi olmasi lagzim.... yani Allahin üstüne 2 ci bir Allah cikarmis oluruz... buda kaainata Sünnetullaha ve akla aykiri... o halde buda olamadi...

Demekki ENISIN inandigi ve ibadet ettigi Allahin DINI yok....

-----------------------------------

Simdi gelelim senin Allahina......

Onuda sen bana anlatacaksin.....

Herkes kendi Allahini anlatsin

xstudentxnrw 30.05.2005 00:50

sana ne oluyor breee romancigim!

kendine hakim ol ve rica olunan gibi seni ilgilendirmeyen konularda SUS! enisin iddiasi seni ilgilendiriyorsa sende ONUN düsüncelerine göre onun iddiasini KANITLAYABILECEKSEN buyur, bekliyorum.. AMA seni ilgilendirmiyorsa veya enisin KENDI düsüncelerine göre o IDDIAyi kanitlayamiyorsan SUS, lütfen SUS :O)

birakta enisim cabalasin :O)

xstudentxnrw 30.05.2005 00:52

KURANDAKI hangi ayet diyor bunu?

AYETi yaz buraya!! "Allah DINSIZDIR... das nur nebenbei" - eniskaya (28/05/2005 - 2:17)

BU IDDIANI Kurandan KANITLA hangi ayetmis bu bakayim?

xstudentxnrw 30.05.2005 00:54

isi sulandirmak senin hep taktigindi

zaten.. daha kendi IDDIAna bir KANIT getirmedin!!!

NIYETSIZ yapilan amelin islamda yeri varmidir? sadece iyi insan olupta Allah"a sirk kosan insan, onu yok sayan insan cennete girermi? giriyorsa BANA KANIT göster.. ben ise sana böyle insanlarin giremiyecegini KURANDAN gösteririm, hem senin anlayisina hem bana göre :O)

xstudentxnrw 30.05.2005 00:56

KURANdan baska kaynak kabul etmiyorsan!!

o zaman senin düsünce diye bir sey olamaz!!!!

KURAN IRKCILIK yap demiyorsa, OZAMAN yapmiyacaksin, YOKSA Kurandan baska kaynaginmi var?

xstudentxnrw 30.05.2005 00:57

olum hani KANITIN? AYET göster bize! o.T

ohne Text

roman 30.05.2005 00:59

Bu konuda ben Enise

katiliyorum, senide dostca uyarayim, Tanriyi insanlastirmakta ve ona mutlak bir dine sokmaktasin.

zampara5 30.05.2005 01:00

Kardesim senin okuyupda anlama.... o.T.

ohne Text

zampara5 30.05.2005 01:00

Kardesim senin okuyupda anlama.... o.T.

ohne Text

xstudentxnrw 30.05.2005 01:02

ENISIN olayi sulandirma TAKTIGI!!!

nasil ama :O)

adam "nur lach" deyip geciyor! halbuki ona yapilan onun baskalarina devamli yapmakta oldugu pisliklerin aynisi idi.. kendi basina gelince hosuna gitmiyor galiba :O)

halen KURANDAN onun iddia ettigi "Allah DINSIZDIR..." [das nur nebenbei o.T. - eniskaya (28/05/2005 - 2:17)] AYETI göstermediya.. öyle olsun :O)

KURANDAN baska kaynak kabul etmeyen o düsünce KURANDA olmayan IDDIALARI ortaya koyar ve KURANDA oldugu halde, kanitlari ÖRTBAZ edebilmek icin onlari sulandirma taktigi, ayetler sunulamasina ragmen ardindan hani ayet sorusunu baskasi ona yapinca morali bozuluyor.. :O)

naber? ;O)

roman 30.05.2005 01:03

Ek olarak!

Kutsalligi ve Tanriyi kücültmektesin onu büyüteyim derken farkinda bile degilsin.

Ilahi ögrenci Tanrinin neden bir dine ihtiyaci olabilsin ki? bana acikla bunu, birak simdi Enisi falan bir tarafa.

zampara5 30.05.2005 01:03

Kardesim senin okuyupda anlama....

kabiliyetin yok heralde...

1.Ben birisinin kurtulmasi icinmi birsey yazdim ?
Ben sadece olan bir olayi yazdim.

2. Ben kendimi kurtardigimi dedimmi?
kendi kendine teoriler kurmasan diyorum yani...

VE 3.
müslümanlik sifatla isimle olsaydi dünyada yaptirmadigin estetik kalmazdi ve en iyi müslüman ben olurdum..
Müslüman insanin ne ismi nede sifati önemlidir, tek önemli olan kalbidir...
bak bu vesiyleyle sende yeni birsey ögrenmis oldun...

PS: dedigin güzel dünya sadece bize güzel görünüyor, oysa ne cirkindir ki o....

xstudentxnrw 30.05.2005 01:04

halen konusuyorsun.. ben ne dedim hic ok

udunmu? ALLAH katinda DIN ISLAMDIR!!! ben bunu söylüyorum cünkü KURANDA bu ayet geciyor!!!

SIMDI SENE VEYA ENIS "ALLAH DINSIZDIR" diyen AYETI GÖSTERIN!!!

yahu bunu anlamak bu kadar zormu? :O)

harbiden cok zor geliyorsa su makaleyi oku :O)

ENISIN olayi sulandirma TAKTIGI!!! - xStudentxNRW (30/05/2005 - 01:02)

xstudentxnrw 30.05.2005 01:06

abicigim, ben bu iddiada bulundummu?

ben ALLAH katinda DIN ISLAMDIR diyorum, cünkü Kuran bunu diyor! Enisin dedigini AYET olarak bana gösterebiliyormu? OZAMAN LAGALUGA etmesin.. benim anlatmak istedigim BU ;O)

istersen sunuda oku :O)

ENISIN olayi sulandirma TAKTIGI!!! - xStudentxNRW (30/05/2005 - 01:02)

zampara5 30.05.2005 01:07

ne komiksin sen kardesim :)

magdem sen kurani-kerimi kendi düsüncene göre yorumluyorsun ozaman sana sorarim, allah neden sadece kurani insanlara indiripde "alin size kuran indiriyorum, ögrenin uygulayin" demedide, bize dünyanin en güzel insani olan muhammed mustafa (s.a.v.) gönderdi??

sen ama kurani kendi düncelerinle anliya biliyorsan ne mutlu sana ..

xstudentxnrw 30.05.2005 01:09

hem kardesim, Allah (c.c.) yarattigi sey

lere bagli olurmu? yarattiklari olsada olmasada Allah (c.c.) yine var olacak.. ben bunun farkindayim :O)

bundan hic bir tereddütün olmasin.. ama eniscigin niyetini sen anlamadiysan insaAllah en yakin zamanda anlarsin :O)

yahu, seni üzdüysemde özür dilerim, AMA gaza gelmisim :O) ENISIN rolü adami baya gaza getiriyor :O)

cidam 30.05.2005 01:11

bosver, yine de eglendiricisin ;-)

Tam anlamazsan da olur, Enis`cim. Tanri herkesi farkli yaratiyor. Kimine güzellik, kimine zeka, kimine ikisini bir, kimine de olumsuz özellikler veriyor iste ;-)

Enis`cim, hani "Benim ALLAHImin dini yok... SIZLERIN ALLHININ varmi ?" diye soruyorsun ya.... Cümlenle ve sorunla ifade ettigin gibi, birkac tanrinin varligina inanabilirsin tabii. Her insanin inanci kendinedir. Dolayisiyla sen de coktanriligi benimseyip, birkac tanrinin varligina inanip, "bu benim tanrim, digerleri sizin olsun" mantigi yürütebilirsin. Ancak tektanriligi benimsemis bir insandan, böyle bir soruyu cevaplamasini bekleyemezsin. (tektanriligi benimseyenler icin) Tanri tektir! Ama sen yine de kendince tanrilar cizip, onlari kategorilestirmeye devam et.... Yaratmaya calistigin "tartismalari" izlemek eglendirici oluyor ;-)

zampara5 30.05.2005 01:12

her koyun kendi bacagindan asilacakdir..

güzel yorumlamissin...

tebrikler...

roman 30.05.2005 01:13

ben senden sruma cevap bekliyorum

Sorum su tekrarliyorum, Allahin neden bir dine ihtiyaci olabilir ki?

Bir de kücük bir soru Allahin simasi nasildir?

Ha Kurani teknik konularinizin uzmani degilim onlar säzän sorunlariniz olabilir ama benim sorularim ile göbekten baglidir konu.

roman 30.05.2005 01:15

En büyük eglence aslinda sensin o.T.

ohne Text

cidam 30.05.2005 01:16

Murat`a selamlar ;-) o.T.

ohne Text

roman 30.05.2005 01:17

Bakarsin beni tekrar yasakllarsin

Bu konuda nede olsa uzmansin degil mi Cidam.

cidam 30.05.2005 01:21

uzman olmasam da, bilgi sahibi oldugum

.... baska bir konu var....
istersen sana birkac adres önerebilirim. su paranoya, sizofreni karisimi sorunu artik cözme vakti geldi, diyorsan tabii ;-)

roman 30.05.2005 01:22

bilgi güzeldir ögrenci!

bende seni üzdüysem özür dilerim senden tüm ictenligim ile.

xstudentxnrw 30.05.2005 01:22

seni anlamak mümkünmü?

abicigim, ben diyorumki.. balanti varsa söyle sen kurmuyorsun.. sadece göbekten varsa, benim gbm var, girip sorabilirsin ;O)

sana öbür makalende yazdim, ordan okursun, yetecegini umuyorum..

VESSELAM

roman 30.05.2005 01:23

Hadi kizim yoluna. o.T.

ohne Text

cidam 30.05.2005 01:24

bana ne, mola vakti iste!

sizlerin ne kadar eglendirici olabildigini unutmusum ;-)

roman 30.05.2005 01:25

o.T.

Inandigin Tanrini insanlastirma, onun boyutu asar insani.

Sevgiyle kal.

xstudentxnrw 30.05.2005 01:36

ben nerde insanlastirdim?

sende baslama enis gibi lagaluga yapmalari yaa, biri yeter zaten.. Kurandan ayet verelim :O) istersen..

ama su degismez! Allah katinda DIN ISLAMDIR.. yahu kac sefer söyliyecegim, bunu KURAN söylüyor, benim kafamdan cikan bir sey degilki..

bunu, enisin iddiasi ile karsilastir ;O)
o iddiasini kanitlayacak halde degil ;O)

ama, acip okuyan Allah"in neye benzeyip benzemedigini anliyacaktir.. BANA benim demedigim seyleri yakistirmazsan cok nazik bir davranis olur.. böyle sapiklilari biz enisten ve belki bir iki kisiden daha biliyoruz, farkli kisilermi onu bilemem, AMA bari sen onlar gibi darvanma.. seneler önce tanidigim roman gibi olman dilegi ile :O)

Saygilar, selamlar
(Kal saglicakla!)

zampara5 30.05.2005 01:39

problem benim tarafimdan yok... o.T.

ohne Text

xstudentxnrw 30.05.2005 01:41

ben simdi istesem 1milyon koyunu kendi

bacagindan asarsam ve hepsini kesersem, bunlarin sonlari ayni olmiyacakmi?

sen inaniyor isen ve inanmiyan insanlarin icinde bulunuyor isen, herbiri diyecekki zampi inaniyordu ama bize anlatmadi bir sey diyecekler.. inanan insan kendi basina yasiyamaz, anlatmak mecburiyetinde, ama karsisindaki kendi yoluna devam ederse tabiki ondan mes"ul olmiyacak, görevini yaptigi sürece.

xstudentxnrw 30.05.2005 01:42

islam sevgi ve baris dinidir :O)

öptüm gitti :O)
fazla sulandirmadan burada keseyim olayi :O)

hasrett 30.05.2005 07:45

Kritik an euch:

Ich hatte vorkurzem eine Sure und ein Ayeh hierhin gepostet. Ich bin erstaunt (naja, meine Wut über euch, habe ich in Eniskaya"s GB bereits abgelassen), wie wenig ihr wisst und doch redet. Noch schlimmer als nichts wissen & reden ist, sich mit dem Thema nicht ausseinander zu setzen, zu gucken worum geht es!

eine annähernd gute Antwort kam [leider zu knapp] von Eniskaya. Danach von zampara5! Alle anderen habe ich wirklich umsonst gelesen.

Hat sich denn sonst keiner gefragt, wann diese Suren auf die Erde kamen? Besitzt den keiner von euch Interesse zu hinterfrragen, welche Hadithen es dazu gibt?

Wie wir wissen, können wir den Qur"an nicht pur genießen...Wir müssen wissen, was wie und wann entstand.

Hier, um euch (diem einen wissend zu sein) mal den Qur"an vor augen zu führen, wie er wirklich ist!

religion-islam.de

---

Jetzt erwarte ich erneut auf eure Antowrten & Kritiken & Beweisführungen. Zeigt mir, wieviel ihr wirklich wisst / gelernt habt!

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 22:16 Uhr.