Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

oezsu 02.04.2004 10:48

Büyüde gel!!!!!

Man sieht, dass du keine Ahnung vom Islam hast´, sondern nur einige Klassen ansprichst, die sich als Muslime bezeichnen!!! Frauen sind gleich wie Männer im Islam!!! Herkes hayat bi Halife olarak gelmistir diyor Kur´an-i Kerim!!! Sadece Erkekler demiyor...

oezsu 02.04.2004 11:26

Bencede!!!! o.T.

ohne Text

02.04.2004 11:32

estafurlah

hayvanlardan farkimiz var degilmi ?

02.04.2004 12:02

@ Dayioglu

meramimi tam anlatamadim galiba dayioglu..
hadiseyi bir daha netlestireyim:

-simdi sen benim de ayni senin gibi düsündügümü,yani islami ve kurani mutlak bir gercek, yani dindar kardeslerimizin deyimiyle mutlak "hakikat" olarak gördügümü düsünüyorsun,ve dolayisiyla beni widersprüclich buluyosun..

iste bu isin püf noktasi; müslüman arkadaslar kuranin hayati ve insani, gecmis ve gelecegi tüm yönleriyle aciklayacagina inaniyorlar..tamam olay burda kalsa iyidir..cagdas memleketlerde düsünce ve inanc özgürlügü var..ama olay bunu asiyor: söyle ki;

müslüman kardeslerim bu defada söyle bir akil yürütme yapiyor:" madem islam ve kuran tüm insanliga gönderilen bir rehber,klavuz ve dogrular sistemi, o zaman kuran tüm insanlik icin en iyisidir..yani bir hristiyan icin de bir dinsiz icinde kuranin önerdigi yol en iyisidir..iste cikmaziniz da bu noktada; cünkü hristiyanin bambaska düsündügünü,hele hele hic bir dine inanmayanlarin bambaska düsündügünün sizler es geciyosunuz..onun icin benden bir sey anlamadigini söylüyorsun..sen kuranin icinden cikamiyosun,ben se hadiseye kuranin da bibelin de disindan bakiyorum..

-iste müslümanlarin bu nedenle demokrasi ile büyük problemleri var..öyle ya sen kuranin veya dinin dogrularinin benim icin de iyi olmasindan hareket ettigin icin benim fikrimin senin icin hic bir önemi olmuyor..bu zihniyet ise demokrasi ile bagdasmaz..

saygilarimla

haydut007 02.04.2004 12:08

Bilmem var mi ???

Namaz kilmayi bile dogru dürüst beceremiyoruz, sanki yavas yavas kildigimizda birsey olur.

Hic farkina vardiniz mi bilmem, ama Namazdaki hareketler hangi hayvanin hareketlerine benziyor ???

Söylim ... mesela tavuklar her seferde yerden birsey yedikleri zaman bizim namazda secdeye egilmemize benziyor, yada rüküye inerken ayni flamengolarin öne egilmelerine benziyor. farkina varmiyoruz ama sadece biz insanlar ibadet etmiyoruz ve bazen kücük gördügümüz hayvanlardan bile farkimiz olmuyor.

Neyi nasil ypdigimiza dikkat edelim, namazin kilinma tarzini da!

Hadi eyvallah

Fatih

haydut007 02.04.2004 12:09

Müslüman olmak icin ...

ilk önce Insan olmayi basarmamiz gerekiyor.

haydut007 02.04.2004 12:13

ERRARE HUMANUM EST

Das waren die ersten Sätze die man so im Latein hört :)

und was sagt uns das ???

Das alles was von den Menschen kommt eine Lücke hat, einen Fehler besitzt.

Wie kannst du etwas Göttliches mit etwas Menschlichem gleich stellen und sie sogar vergleichen ???

02.04.2004 12:19

ich weiss nicht,woran das problem liegt

aber du bestätigst meine thesen immer wieder,indem du die möglichkeit ausschließt,dass es diejenigen geben könen,die nicht was göttliches glauben!

haydut007 02.04.2004 12:20

Der Koran lehrt...

gegenüber jedem Menschen tolerant zu sein, egal welcher Herkunft, welcher rasse, welcher religion und welcher hautfarbe, den im Islam sind alle Menschen gleich und alle ein teil von Allah und nur Allah weiss die werte und den jeweilige Menschen zu schätzen.

Wie kannst du sagen dass ich oder dayioglu bei unseren äußerungen nur auf den Koran beschränkt sind ??? wo du doch uns gar nicht kennst.

02.04.2004 12:23

und leider aus meiner erfahrungen heraus

du bist nicht allein..alle müslimen sind nicht in der Lage,diese tatsache zu sehen.

haydut007 02.04.2004 12:28

wann bitte habe ich erwähnt...

dass es keine Menschen geben kann die nicht an Gott glauben ??? wann habe ich das geschrieben ???

02.04.2004 12:30

ayaklari havada teoriler ve dilekler;

senin iyi niyetinden süphem yok elbette..ama ezbere konusan sensin..islamin pratikte nasil yasandigini es geciyorsun..sadece kendi güzel niyetlerini anlatiyosun; biz pratikte yasananlari anlatinca da :"ya bu insanlar yanlis uyguluyor,kuran böyle degil deyip isin icinden kurtuluyosunuz"..ama olay o kadar basit degil haydut kardes..

-sen hic orta veya dogu anadoludaki bir kentte ramazanda cadde ortasinda bir seyler yemege kalktinmi? yürek ister vallah! sen git bana kuran söyle hosgörülü de!

02.04.2004 12:31

yazdigini iyi oku bulursun! o.T.

ohne Text

haydut007 02.04.2004 12:42

EEEH kocum benim sucum ne ...

o cahil insanlarin öyle davrandiklarindan ???

Ben sana Kuranda nelerin yazdigini söylüyorum ve aslen böyle olacagini diyorum ama fakr ettigin gibi her insan ayni degildir ve onun icin her müslümani birbirine benzetemezsin.

Her müslümanin birbirinden farki vardir... birisi kurani bir kac kere hatim etmis ama icinden nelerin yazdigini bilmez, bazilari kurani fazla okumaz ama yinede neyi demek istedigini iyi anlar... so ist nun mal die welt, das Leben. Menschen sind halt verschieden, ich sag ja auch nicht hey alle atheisten sind so und so oder die christen haben diese macken, her insan degisiktir.

Sen neden cogula bakiyorsun ??? Schau mich mal an und sag mir was du siehst, oder du zu sehen vermagst denn es ist definitiv nicht das Bild was du von Moslems hast ...

Das man in Urfa oder Antep oder noch weiter im osten nicht während des fastenmonats ramadan auf der strasse nicht essen kann bzw. schwer zu machen ist hat doch nichts mit der religion zu tun eher damit dass diese menschen so aufgewachsen sind bzw. hat das was mit ihrer kultur aber hauptsächlich von ihrer unwissenheit zu tun.

Tekrar söylüyorum cogul olarak görme herseyi ve tek bir kisi üzerine konsantre ol, böylece daha cok seyler basarirsin, denn wie heisst es so schön, Die einigkeit kommt aus dem einzelnen, erreichst du mit deiner aussage einen Menschen so sei dir gewiss andere werden folgen und anderen werden deinen meinung teilen, veruchst du jedoch gleich mehrere anzusprechen so hast du schwierigkeiten allen gerecht zu antworten und somit erstickst du nur in deinen eigenen thesen und du machst dir keine Feunde.

Versuch erst mal mich zu überzeugen dann kannst du weitersehen.

haydut007 02.04.2004 12:43

Bana camur atiyorsun...

attigin camuru tekrar göstermek zor mu geliyor sana ???

02.04.2004 13:10

lütfen isanlari

hayvanlarla kiyaslama, dinine sahip olanlar ve niceleri de var aramizda - ne kadar avrupa kültürünü ve bilimini beynimize yerlestirseler böyle yinede Insaniz

Saygilarimla

02.04.2004 13:15

ne yazdigini bilmiyon ,birde tartisiyon!

Wie kannst du etwas Göttliches mit etwas Menschlichem gleich stellen und sie sogar vergleichen ???

02.04.2004 13:23

et sen hayallerine devam et!

momunistler vardir, ortodox(tutucu) komunistler.

güzel komunismden bahsederler..sinifsiz bir toplumdan bahsederler..cenneti anlatir gibi tasvir ederler..ayni senin gibi müminlerin yaptigi gibi..

-ya arkadas stalin bir katildi öldürmedigi adam kalmadi dersin.. cevap:" insanlar komunizmi yanlis uyguladi..
-ya arkadas komunizm demokrasiye aykiriydi: din bir afyondu dediler onun icin din ve vicdan özgürlügü ayaklar altina alindi dersin..
-cevap: "ya insanlar yanlis yapti diye komunizmi suclayamayiz kocum" der..ayni senin gibi..

-sizler de ayni bu ortodox komunist gibi bu dünyada yasamiyosunuz.. maalesef bir periler aleminde gezinip duruyosunuz!

haydut007 02.04.2004 13:30

NAtürlich !!!

herhalde insaniz, ama benim demek istedigim bazi insanlar varki hal ve hareketlerinden hayvandan bir farklari olmuyor demek istedigim bu, baska birsey degil.

02.04.2004 13:31

tecavüzcü

baksana sen sucu dine buluyorsun ama neden ?
islamiyetin sana getirdigi kötülügü anlat´ta bizde bilelim.

haydut007 02.04.2004 13:32

wusste ja nicht dass du ein atheist bist

sorry ich betrachte nicht immer ne ganze gruppe wenn ich etwas von mir gebe, die rede war von dir und nicht von anderen ???

02.04.2004 13:32

:)

anlastik simdi

haydut007 02.04.2004 13:45

hehe :))

Sevgili arkadas sen ilk önce kendini bul sonra gel benimle tartis.

Sacma sapan seylerden bahsetme oldu mu, kendini gid gide alcatiyorsun.

Hadi sana bol sanslar ve de bol basarilar!!!

Fatih

haydut007 02.04.2004 13:49

supi ;)

also sind wir auf der selben wellenlänge ... freut mich nicht alleine zu sein :)

02.04.2004 13:55

wir (streiten) gehen dem selben weg;) o.

ohne Text

02.04.2004 14:05

FAZIT:

1-tarihsel gerceklerden "sacma sapan" diye bahsetmekkel entellekrüell seviyeni ortaya koydun.

2-kendini bulmak icin,veya sirf güvenlik ihtiyaci icin allaha veya kurana veya herhangi baska bir inanca siginan bir beyinsiz olmaktansa, hic bir inanca bagli olmadan allahsiz kitapsiz yasamanin,ama elestirel düsünme kapasitemi yitirmeden yasamanin hazzzini tercih ederim..

-bilmiyorum cümlelerim birz uzun ve anladigim kadariyla senin kapasiteni asiyor gibime geliyor..sen daha kendin ne yazdini idrak edemiyosun..

-sadece avrupa okullarinda senin gibi beyinsizler nasil yetisiyor ben ona sasiyorum..

-bir de tabii kendime kiziyorum ,coluk cocukla tartistigim icin.

haydut007 02.04.2004 14:10

bussy für dich :))

mach ruhig weiter so :)) giddikce kahkahlarim artiyor :))

neyse sen devam ede ciao

donvonramses 02.04.2004 14:27

ahhh! coskun yapma!

soweit ich mich erinnern kann, wir hatten uns schon mal darüber geeinigt,dass es für uns nicht in Frage kommt,hier zu diskutieren..es sei die Gründe wieder zu nennen: die Vorstellungskraft und kritische Gedanke endet dort,wo die Grundlagen der Religionen in Frage gestellt wird, was die religion von Philosophie unterscheidet..

-bir filozofla bir müslümanin tartistigi nerde görülmüs! dindarlar kendileri konusur ve bu "sifreli" ve "kutsal" dili ancak yine kendileri anlar.. onun icin neden bu kadar tartisiyon anlamadim.. nefesine yazik ediyon..

02.04.2004 14:31

müslüman filosof yokmuydu ...

......yani sence?

bilmiyorum nerede ve ne okuyorsun bilmek te istemiyorum tabi.

Avicenna dan basla devam arastir doktorluk böyle müslümanlardan gelme

Hiristiyanlar ameliyat icin bayiltmayi böyle bilmiyorlardi

Saygilarimla

02.04.2004 14:39

haklisin!

hem de yüzde yüz haklisin..bende hatirliyorum daha önce dediklerimizi ama ne bileyim yine de belki bu önyargilar,ve dine kilitlenmis kör zihinler biraz acilir diye düsündüm..
ama bir kez daha anladim ki,einsteiynin dedigi gibi zormus önyargilari parcalamak..

ama beni en cok sasirtan da bunlarin avrupada bilimin ve elestirel düsüncenin merkezinde böyle hurafelerle hala ugrasmalari..tr. de haci hocalarden ve kuran kurslarindan ders almis olanlarin sacmaliklari anlasilir ama belkide burda üniversite bile okuyan bu tiplerin sacmalamasi beni gercekten düsündürüyor..
-ve bu islamiyetin de adam olacagina dair zayif olan inancim artik kalmadi..
buda zaten artik son yazim olsun..

saygilar.

donvonramses 02.04.2004 14:42

vardi süphesiz! ama kac yil önceydi

biliyorsundur herhalde..ve islamiyetin kac yildir felsefeye ve elestirel düsüncelere kapali oldugunu da sanirim hatirlatmama gerek yok!

bilmukabele saygilar.

02.04.2004 14:49

Hiristiyanlik acik miydi

oku oku ama dogru kitap oku degistirilmemis kitaplri oku lütfen

kerio 02.04.2004 15:25

baskalarini yargilamakta

böyle aceleci olurmu hic insan?
eger baskasinin adaletsizliginden sikayetci isen, kendin adil olman gerekmiyor mu ve kendi yargin adil olmasi gerekmiyormu?

eger islamda zulüm varsa bunlari sayarken adil olmazsan ne kadar inandirici olabilirsin?

eskiler, yigidi öldür hakkini yeme demisler.

sen ise yüce bir dine böyle basit bir sekilde hakaret ediyorsun.

küstahligin seni böyle basitlestirmis.

insan adil oldugunda kendi nefsine karsi, kulaktan duyduklarini sorgular. sorgularsan en azindan akla uyan birkac cevabin olur.

aklini kullanip akl eden insan, günesin cöldeki merhametsiz yakici ve yokedici özelliginin disinda merhametini ve hayatin olmazsa olmaz bir parcasi oldugunu görüp sükreder.

kerio 02.04.2004 15:44

bir kere daha yuh sana

iktisadi, siyasi, kültürel, ve ilimde geri kalmanin acaba gercek sebeblerini sen ne kadar arastirdin?

senin mantigina göre portekiz"in diger ülkeler kadar ilerlememis olmasi onlarin müslüman olduklarindan mi, mexikalilarin amerikan sömürgesinden kurtulamayislari islamiyetten mi kaynaklaniyor?

yani senin ileri geri konusmalarinin bir kere hicbir bilimsel boyutu yok. kendin burada bilimden konusuyorsun. adam biraz utanir da böyle saclamaz.

eskiler: kör görmezse günesin sucu ne demislerde ne dogru söylemisler.

akil ve irfan sahibi olan insan ancak hikmetli sözler sarfeder, böyle kafa ütülemez. baskalarinin akilsizliklarindan bahsetmekten utan.

donvonramses 02.04.2004 15:45

öyle bir laf söyle ki,nesnel ve bilimsel

olsun..bütün insanlar duydugu zaman sana hak versin..
senin söyledigin bu cümlenin sadece müslümanlar icin bir anlami olabilir..ne bir yahudu,ne hristiyan,ne budist ve nede dinsiz biri icin hic bir anlami olmayan bir sey senin dedigin..

02.04.2004 16:00

herseyi ben aciklarsam ne anlami kaldi

im unis bekommst du auch nur anstöße - selbst ist der mann miydi ne

Saygilarimla

02.04.2004 16:00

vallah iyiki de degistirilmis! düsünsene

bibel degistirilmemis olsaydi ne olurdu bu memleketin hali: ortacagdaki gibi hala hexenverfolgung( cadiavi) olurdu herhalde simdi arabistanda kadinlarin taslanmasi gibi..
kuran da degistirilme sansi bulsaydida arabistanda seytan taslarken binlerce müslüman telef olmazsa ve zina yapti diye kadinlar bütün bedeni topraga gömülüp kafalari taslanmasa..

ama tabii sen bunlari dogru buluyosan bir sey diyemem birak degismesin..

02.04.2004 16:14

o devletin sucu dinlen alakasi yok

Din ve Kanun bagimsiz olmasi gerekir.

Ama yinede dini kitaplari degistirmek iyi bir sey degildir .

Almayada yasiyoruz kanun bagimsizmi sizlerce ?

Yirmibirinciyüzyil dedigin zaman ne geliyor aklina? cok eski dedigin zaman ne geliyor aklina ?

Bence günes hep dogudan doguyordu sayilarinda hic bir ifadesi yok ;)

ama burasi avrupa her soruya binbir cevap yalnista olsa avrupa filozolflugun bir kösesi yoksa gercekci mi degiller

mathematik böyle avrupadan gelmiyor - ilkel hesaplari bi arastir

Saygilarimla

kerio 02.04.2004 16:17

forumda yazdigin

icin, aranizda gecen diyalogu "istemiyerek"(desem yalan olmus olur) okudum.

olaylara kuranin disindan bakmaktan ve kuranin kilavuzlugundan bahsedelim biraz.

anlasilmayan zannedersem bir mesele kuranin neyi anlattigindan kaynaklandigini düsünüyorum.

kuran-i kerim yüce Mevlamizin insanlara bir lütfudur. niye?

cünkü birtakim hakikatler vardir ki onlari insan bulamaz bilemez. niye bilemez?

insanin akl etmesi sinirli oldugu icin. insan sinirsiz düsünemez. böyle oldugu icin tüm hakikatleri de bilemedigi icin, bir rehbere ihtiyaci vardir.

insanin akli ile bulacagi hakikatler sadece ve sadece kendi bulundugu sartlar ve ortamlarda gecerlidir ve gecen her saniyede bu hakikat büyük bir hataya dönüsebilir, ve böyle oldugunu insan kac yüzbin kere müsahade etmistir?

kuran ve incilin disindan bakip materyalist düsünce degilmi deli danani sebebi? ve hala imf"ye bak, ne kadar bilimsel eylemlerde bulunsa dahi, kurtarmak istedigi birtek ülkeyi kurtaramis. misaller kitaplari ve kütüphaneleri dolduracak kadar artirilabilir.

ama din insanin hayatini tümüyle sekillendirmiyor ki. din demokrat ta olmayin demiyor. din insan haklarina riayette etmeyin demiyor.

Din kulunun Rabbini tanimasini ve büyüklük taslamamasi, azmasi ve tugyan etmemesi, kendisinin bir yaraticisinin olup yaptiklarindan sorgulanacagini bilip ona göre davranmasini emrediyor.

din zülme müsade etmiyor, din insanligin ezilmesine, sömürülmesine müsade etmiyor. din zayiflarin korunmasini, aclarin doyurulmasini, ciplaklarin giydirilmesini emrediyor.

din asil evrensel olan ilkeleri ortaya koyuyor, din yalan söylememeyi emrediyor, hirsizlik yapmamayi emrediyor, zinanin cirkinligini cinayetin insanliga karsi yapilan bir zülmün oldugunu vaaz ediyor.

din akletmeyi emrediyor. bu alem bir oyuncak bir eglence icin yaratilmadigini insana hatirlatiyor.

bana dogrusu tuhaf geliyor. bir insan nasil olurda bu kadar büyüklük taslayipda benim aklim herseyi kavramistir diyebiliyor?

eger sen kuranin disindan olaylari degerlendirebiliyorsan, kuranin 1500 senelik cagrisi var, eger o kadar akilli isen kuranin birtek ayetine es bir ayet getir.

bunun arkasinda yatan sorumlulugunu iyi kavraman lazim.

tevazuu mahviyette toprak gibi ol demistir mevlana hazretleri.

bilen insan ile bilmeyen insan bir olmaz.

02.04.2004 16:36

Verschließt eure Augen nicht !!!

Hallo,

mein bester Freund Bülent aus Hagen leidet an Leukämie.
Er ist 29 und möchte NICHT STERBEN! Nein, er möchte seinen kleinen Sohn Musa, der 2 Jahre alt ist noch aufwachsen sehen!!!

Er ist aber kein Einzelfall! alle 45 min. erkrankt ein Mensch in Deutschland an Leukämie.

Bülent und vielen anderen kann nur noch eine Stammzellentransplantation das Leben retten!!!

Leider haben wir für Bülent noch keine passenden Spender gefunden.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 15:22 Uhr.