Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

xstudentxnrw 25.05.2005 16:27

Bilenler benim anliyacagim sekilde islem

is.. ve onlarin öyle bir iki kelime arapca ile yola cikmamis.. yetermi?

donpepelino 25.05.2005 16:29

Olum Hiyar Agasi

Yusuf Tavaslinin kitablarini oku.

Kara Davutu oku.

Yüzlerde Türkiyede basilmis ilmihaller var al oku sosyete hocalarinkini nasil okuyorsan onlarinkinide oku bak nasil adam oluyorsun.

Konuyu ikide bir deyistiren sensin Kurani baskasindanmi ögrencen diyorsun bende sana sen kel mahmuttan ögreniyorsunda biz baskasindan ögrenemiyoruzmu diyorum.

Hala anlamis deyilsin zipppp orayaa zuppp burayaaa atliyor zipliyorsun...

Milleti kerizmi saniyorsun sen lennn lavukkk

25.05.2005 16:29

sapka kilik kiyafet kalkacakta

ne giyilecek yerine.....

Ben Kurana dayali olarak, edep yerlerimi örttümmü istedigimi giymekle hürüm...

Sen simdi bana nasil elbise vereceksin... kafama sapka, fes ve benzeri piyasadaki giysiler yerine ne giydireceksin... ???

Yani bani nasil giydirip kusatacaksin ????

Senin Kuranin ne diyor bu hususta ???

donpepelino 25.05.2005 16:30

Edirneden Tut Vana kadar

git köy köy gez milletlen konus hepsine sor bu düzenden memnunlarmi :O=)))))))))

sonra bir tasin üstüne otur ve düsün neden millet bu düzenden memnun deyiller.

25.05.2005 16:31

Yok yetmez.. kimmis bunu isleyenler

yani kimmis o Alimlerki.... hem TR si süper.. Hem Arapcasi süper... hemde Sosyo kültürel hayati süper....

Nasil Alimlermiski bunlar... herhangi bir Unide yerleri yok???

Isim verirmisin... yoksa utaniyormusun onlarin varliklarindan ????

Yasayan bir isim veririmisin

donpepelino 25.05.2005 16:32

Sen bana Kilik Kiyafet

Giydiriyorsunda iyide Kuranda yazan Edeplerinizi kapatin Ayetlerine neden uymuyorsun.

Edep yerlerini acmaz ve Islama uydunmu kimse sana birsey demez kot giyip dassaklarini götünü gösterecegine edepli giyinirsin olur biter kimse giysinede karismaz

25.05.2005 16:32

Yusuf Hocan... Süleyman Hoicadan baska

ne diyor bakiim ????

Ohne Hadis ohne Sünnet ohne Mezhep...

bunlari cikardiktan sonra.. senin Yusuf Hocan ne diyormuski... bir Süleyman Hoca yanlis desin ????

Bir iki misal ver bana

25.05.2005 16:34

Yahu sen yine kactin Cine dogru

Kabede kal be adam.. niye kaciyorsun... cevap Cinde degil senin beyninde gizli....

sen ne degisiklik yapacaksin, devlet ve insanlar arasinda ???

Yani anlat bakiim... yanlis diyorsun.. demekki sen dogru olani biliyorsun...

Eeeee o halde bizede anlat biraz

donpepelino 25.05.2005 16:35

Eschek?

Sen o dedigin bicimlen Peygamberi inkar ediyorsun?

Kuranda ben size Kitap Gönderdim ona uyun onu size HZ MUhammet ecikliyacak.

Yani sen Peygambermisin yada Allahmisin lann düdükkk.

Bir baska mesebsisinizde diyorki domuz yagi yenir demoz etide yenir diyor hangi birinize inanayim her biriniz baska müzikten bahsediyorsunuz.

25.05.2005 16:37

Sen karistin... sapka takmayi yasakladin

istedigimi giyinme evrensel özgürlük hakkimi elimden almaya kalktin....

Ne yani simdi bizler veya dünyadaki insanlar edepli giyinmiyormu ???

Yani nasil olacak bu is.....

edep sinirin nedir senin.... nasil giyinmeliki insanlar senin yönetiminde herkes mutlu olsun ????

Kadinlar nasil giyinmeli..... giysi üzerine.... bas örtüsü mecburi diye kanunmu cikaracaksin... yani nasil baglattiracaksin insanlara baslarini.. ???

Nasil benim gibi... senin deyiminle kafirlerle basa cikacaksin...... vuracakmisin kesecekmisin...

Yani nasil halledeceksin bu kadar sorunu ???

Insalara nasil hitap edeceksinki, senin desteklesinler...

biraz anlatirmisin senin Islam devletinden... ??

donpepelino 25.05.2005 16:37

Cine kacan sensin

hahahahahaha

soru soruyorsun bizde cevabliyoruz

Kuranin icindeki Ayetlere uy ozaman Islamin icindeki yolu bulursun.

Kuranda ifretinizi namusunuzu koruyun diyor kapanin diyor kel mahmutlarin palavlalarina uyun demiyor

Ahmakkkkkkkkkk

kicindan anliyan sensin.

25.05.2005 16:39

Hmmm demek gökten Hadislerde

inmis Sünnetlerde Rivayetlerde.. Mezheplerde...

Hmmmm O halde HZ. Muhammed bunlari yazdirmamakla kafirlikmi yapmis ???

Niye var olan bir seyi inkar etmiste Kuran Ilave Ayetler olarak sokmamis...

Demek HZ. Muhammed Resüllük görevini yapmamis.... DOGRUMU ???

25.05.2005 16:40

Auf ein neues

sen ne degisiklik yapacaksin, devlet ve insanlar arasinda ???

donpepelino 25.05.2005 16:40

Sosyete fasistcigim

onlari sana anlatsam saatler gecer anliyacaginide sanmiyorum.

sen ve senin gibiler okullarda millete zorla kilik kiyafet giydirince iyide Islami sekilde giyinmeye gelince özgür haklarinimi elinden eliyorum.

Ya Islam yada hiristiyanligi sec zaten senin inancin hiristiyanlarinki gibi.

25.05.2005 16:42

Allah askina KARA HOCAM anlat yaw

yoksa sen hic bir zaman Hükümet olamazsin....

Eger anlatamiyorsan nah bas olursun...

Senin tek caren benim... beni ikna edersen belki o zaman Basbakan olursun....

Onun icin anlat sen.....

BEN ANLAMAZSAM, belki anlayan cikar...

YEPYENI BIR MEKALE OLARAK YAZ

donpepelino 25.05.2005 16:43

Ben Canakkale Bogazi diyorum :O=))

Sen yandi kicimin agzi diyorsun ulan sen gercektende manyaksin beee.....

Ben bir Islam alimi deyilim Türkiyede devrimde yapmadim bana ne soruyorsun ne deyisiklik yapacagim diye.

Sana kac kez söyledim deyisiklilik olursa Kuranda yazan Ayetlere uyulur namusunuzu ifretinizi koruyun acik gezmeyin Ayetleri Islam alimleri tarafindan ele alinir ve bir düzen kurulur.

Ben profösör deyilim Islam Alimi deyilim büyüklerimiz o isi yaparlar anlamisko....

donpepelino 25.05.2005 16:45

Senin Gibi Bir Yahudi dönmesini :O=))

Cidiye almiyorumki seni ikna etme zorlugunuda görmüyorum dalgami senlen geciyorum :O=)))

SEnin hayat bicimin yahudi ve hiristiyaninkine benziyor sana yüzkere anlattik burda götünden anliyor kicindan cikariyorsun hahahahahahhaa

donpepelino 25.05.2005 16:48

ne diyor bu avanak yaa

Hadislere inanmiyan sensin Sünnete inanmiyan sensin

Kurani bincir cesit yorumluyan sensin senin gibi yüzlerce deccal var her birinizin yaptigi Kuran yorumu deyisik ortak noktada bulusamiyorsunuz

25.05.2005 16:50

Sevgili arkadaslar.. Depepelino HOcamiz

bu aksam Saat 20 civarlarinda yepyeini bir Mekale yazacak.....

Kendi DIn anlayisini ve devlet anlayisni....

Kendisi Basbakan olsa, neyi degistiri oldugunu... ve neleri daha iyi yapar oldugunu yazacak.....

Tüm arkadaslari müzakereye davet ediyorum......

Hep beraber yorumlayacagiz onun düsüncelerini... hem DIN acisindan hemde Sosyo-kültürel hayat ve Anayasa acisindan....

Kedisi bu hususta cok Alim birsine benziyor.....

Karsilik olarak bende ENIS Abiniz olarak benim DIN anlayisimi ve devlet anlayisimi ve neleri daha degisik yapar oldugumu yazacagim.....

Ve sizlerde benim düsüncelerimde müzakere edeceksiniz...

-------------------

Görelim bakalim... kim daha iyi biliyor kim daha cok sistemi ve Ilahi Vahyiileri anlamis....

Sayi depepelino Hocamiza destek cikalim ve o cok ENGIN UCSUZ BUCDAKSIZ görüslerini alabilmek icin... bir alkis lütfen....

Ben HODRI MEYDAN DIYORUM...... istediginiz konuda tartismaya hazirim....

Hadi depepelino uzamn Hocamiz.... biz kara Cahil ve tipsiz insanlariz... bizleri o genis ve erensel bilginle aydinlat ve Cennetlik ol....

Yaoksa Yasar Hoc agirecek senin Cennetine.. bilmis ol.... düsünceleri yaz ve Yasar Hocayi nakavt et bakiim...

Eline ve beynine saglik... kolay gelsin

donpepelino 25.05.2005 16:50

Fener Rum Patrigine Laiklik Sökmüyor

Kudüs Patrikhanesi sorununu görüşmek üzere 15 Ortodoks kilisesi temsilcisi, Fener Rum Patrikhanesi"ndeki Ortodoks Kiliseleri Zirvesi"nde biraraya geldi. Sabah saatlerinde Patrikhane"ye gelen Ortodoks kiliseleri temsilcileri, Aya Yorgi Katedrali"ne geçti. Katedralde kurulan U şeklindeki masanın iki tarafına, aralarında Kudüs Patriği İrineos, İskenderiye Patriği Teodoros"un da bulunduğu; Sırp, Romanya, Gürcistan, Antakya, Arnavutluk, Atina, Finlandiya, Polonya, Prag, Kıbrıs, Moskova ve Esland kiliseleri temsilcileri otururken, Patrik Bartholomeos da toplantıya başkanlık etti. Bartholomeos"un özel ayini ile açılan toplantı, daha sonra basına kapatıldı.
Kudüs Kilisesi Patriği İrineos"un hukuk danışmanı Franciscos Raoussis, Patrikhane bahçesinde gazetecilerin sorularını cevaplarken, ""Bugünkü Meclis"in mahkeme değil, toplantı olduğunu ve buraya Patrik Bartholomeos"un daveti üzerine geldiklerini"" ifade etti.
"ÖNCE KENDİNİ AKLASIN"
Öte yandan, Fener Rum Patrikhanesi"nde patrikler arasında karşılıklı hırsızlık suçlamaları havada uçuşuyor. Kilisenin mallarını zimmetine geçirdiği, bir bölümünü de sattığı gerekçesiyle Fener Rum Patrikhanesi"nde kurulan "Şeriat" mahkemesinde dün yargılanan Kudüs Patriği 1. İrineos, aynı zamanda Sen Sinod Meclisi Başkanı olan Patrik Dimitri Bartholomeos"un zimmetine para geçirmekten mahkemede yargılandığını söyleyerek, "Önce kendin aklan sonra beni yargıla" çağrısında bulundu.
Atina"da yayınlanan Apoyevmatini Gazetesi"ne konuşan İrineos, Bartholomeos"un zimmetine para geçirmek suçlaması ile Türk mahkemelerinde yargılandığını hatırlattı. İrineos, Vasilaki Floridi isimli işadamının Heybeliada Ruhban Okulu"na bağışladığı 3 milyon doları Bartholomeos"un zimmetine geçirildiği suçlaması ile İstanbul"da dava açıldığını kaydederek, Bartholomeos"u istifaya davet etti. İrineos, Bortholomeos"a "Beni yargılayabilmek için, önce kendin aklan" dedi.
KUDÜS PATRİĞİ AZLEDİLDİ
Bu arada, Fener Rum Patriği Bartholomeos"un davetiyle Kudüs Patrikhanesi sorununu görüşmek üzere toplanan Ortodoks Kiliseleri Zirvesi sona erdi. Zirveden, ""Kudüs Patriği İrineos"un patrikliğinin diğer Ortodoks kiliselerince kabul edilmeyeceği"" kararının çıktığı öğrenildi. Balat"taki Fener Rum Patrikhanesi"nin bahçesinde bulunan Aya Yorgi Kilisesi"nde 9 saat süren toplantıdan, ilk olarak Kudüs Patriği İrineos ayrıldı. Gazetecilerin ""İstifa edecek misiniz?"" şeklindeki soruları üzerine İrineos, eliyle ""hayır"" işareti yaptı. Toplantıdan çıkan Kudüs Patrikhanesi 1. Metropoliti Kesarias Vasilios da, gazetecilere bu işin kendileri için bittiğini dile getirerek, ""İrineos"un patrikliğini kabul etmiyoruz"" dedi. Kudüs Patrikhanesi"ne bağlı Petras Metropoliti Karnilios da açıklamasında, toplantıda İrineos"a ""İstifa et, ya da biz oylama yapalım"" çağrısında bulunulduğunu ifade ederek, daha sonra oylama yapıldığını söyledi. Karnilios, iki kilise temsilcisinin çekimser, bir kilise temsilcisinin de İrineos"un lehinde oy verdiği oylamada, Kudüs Patrikhanesi Sen Sinod Meclisi"nin Patrik İrineos"u azlettiği kararının onaylandığını kaydetti. Karnilios, ""İrineos hâlâ kendine Patrik diyebilir, ama biz onu kabul etmiyoruz"" dedi.
Fener Rum Patriği Bartholomeos da, "Kararımız, Kudüs Patrikhanesi Metropolit, Başpiskoposlarının kendi patriklerini tanımama kararını kamul etmek oldu... Kudüs Patriği İrineos azledildi" dedi. "İrineos kararı tanımazsa ne olacak?" şeklindeki soru üzerine de Bartholomeos, "Bu onun bileceği iş" dedi.
PROTESTO GÖSTERİSİ
Patrikhanedeki zirve toplantısı devam ederken, kendilerini ""Fener-Balat Sakinleri"" olarak tanıtan bir grup, protesto gösterisi yaptı.
Grup adına yapılan açıklamada, Patrikhane"nin ""İstanbul"un göbeğinde Hıristiyan şeriat mahkemesi kurarak Kudüs Patriği"ni yargılayacağı"" dile getirilerek, ""Laik Türkiye Cumhuriyeti"nde Hıristiyan şeriat mahkemesi kurarak Fener Rum Patriği Bartholomeos"un böyle bir yola tevessül etmesi, ekümenliğini tescil ettirmekten başka bir şey değildir. Bu Lozan"ın delinmesi demektir"" denildi.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=10682" target="_blank">http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=10682</a>

25.05.2005 16:52

was du sagts interessiert mich nicht

yepyeni bir Mekale ila saat 20 ye kadar görsülerini yazacaksin ve kasrsilik olarakta ben görüslerimi yzacagim ve Forumda oylama yapacagiz....

bakalim seni destekleyenlermi cok cikacak yoksa beni destekleyenlermi ?????

Varmisin .... adam gibi varmisin bir Oylamaya

donpepelino 25.05.2005 16:53

MUAHHAHAHAHAHAHAHAHA

Eschek :O=))))))))))))))

Saat 20 öyle birsey yazacagimi söylemedimki ben hahahahahaha

Bir ikincisi sana yüzkere söyledik Islamin icinde laik lik yok kemalizim yok türkcülük yok kafana italyan sabkasi gecireceksin diye birseyde yok

tc anayasasinda halen gecerli olan sabka kanunu hala gecerli Anayasaniz batinin cöpleriylen dolu gelmis bana medeniyetten bahsediyorsunuz HAHAHAHAHAHAHHAA

25.05.2005 16:54

Bunlari yeni yazacagin Mekaleye

alirsin... ve DINI anlayis basligi altinda anlatirsin....

Bende DIN, devlet ve degismesi gereken anlayislari hususundaki yazima basladim bile...

Saaat 20 de hepimiz buradayiz...

Demokratik ve medeni sekilde oylama var

donpepelino 25.05.2005 16:55

Eschek :O=))

Türkiyede TC o oylamayi yapsin benim burda yapacagim oylama sadece hava gazi olur herkes kendi havasinda gider.

O oylamayi yapsin bakim TC cen millet sizi nereye oturtur ozaman görürsün.....

25.05.2005 16:55

Biz Laiklik DINdir demedik, Mathematikte

DIN degildir.. ama insanlara faydali bir kavram....

Sen bu Forumda bana karsi düsünceleri karsilikli sekilde yazisip ve oylamaya varmisin ????

25.05.2005 16:58

Hadi yaaaa koktunmu yoksa

sen DINI düsüncelerini ve devlet sistemi düsüncelerini yzamayacak kadar aciszmisin ????

Ben aciz degilim.. ben karsilikli yazmaya ve Forumdaki arkadaslarin karar vermesine raziyim....

Sen niye razi gelmiyorsun ???

donpepelino 25.05.2005 16:58

Laik ligi Din haline getirdiniz

Milletin Bas Örtüsüne neden karisiyorsunuz.

Bir bas örtülü bayan neden devlet dayresinde calisamiyor yada neden okuyamiyor.

Hani insanlarin kilik kiyafetine karizmazdiniz.

Islamda laik lik yoktur kemalizimde demokraside.

Osmanli zamaninda diyer deyisik dinden olanlarin kilik kiyafetine karisilmazdi.

Sizlerse Müslimanim diye geciniyor sonrada baskalarina sapka giydirmeye calisiyorsunuz.

donpepelino 25.05.2005 17:00

yaziyorumya herzaman

demokrasiye karsiyim laik lige türklüge hertarafi acik olan orospulara Kuranda faiz kumar ickinin yasak olduguna dair herseyin yasaklanmasini istiyorum

senelerce yazdim okumadinki okuma kabiliyeti yokmu sende................

25.05.2005 17:02

LAGA LUAG yok... aksama saat 20 de

bunlari burada nalatir ve cözüm getirisin....

Yani begenmedigin seyleri yazarsin ve degikligin ne olmsai gerektiginide maddeler halinde, tam isabetli sekilde yazarsin....

Biz senin kafandaki DIN ve devlet sistemi ve Anayasa Hukuk anlayisini anlamk istiyoruz..

Karsiliginda senin yazina deginmeksizin, benim kisisel DIN ve devlet anlayisimi yazacagim....

------------------------------

Sana bir Atasözü

Eine Sache/Liebe/Erzählung/RELIGION/Staat die von einer Lüge lebt stirbt an der ersten Wahrheit!!

Eger sen hakliysan... Allah seninledir... ve kesinlikle korkmana gerek yok

donpepelino 25.05.2005 17:04

ben 24 saat buralarda beklemem

sana Saidi Nursiden biraz sonra makale birakirim ama ginede anlamiyacak ve cart curt larlan yan cizeceksin.

25.05.2005 17:05

Nein nein so nicht

sifirdan DIN anlayisini...

Kimlerin Cennetlik kimlerin cehennemlik... detayli sekilde...
DIN nedir Allah nedir.... temelk kavramlara deigerek, Islam DININI... so wie du es in deinem Herzen empfuindest... onu buraya yazacaksin...

Veeeeeeeeee..... o kadandaki DININI bir devlet ve Anayasa sekline yorumlyacaksin....

Yani insanlar nasil ibadet edecek... insnlar nasil yiyip icecek... insanlar nasil davranacak.... nasil insanlara hizmet edeceksin....
Mevcudi kanunlardan neleri cikaracaksin neleri ilave edeceksin.....

Genis ve ici ice bir cercevede bizlere yazacak ve anlatacaksin.....

Farzetki biz Keine Ahnung

donpepelino 25.05.2005 17:06

Seriati Öcü Gösterenlere.

S:472:BEDİÜZZAMAN HZ.LERİNİN RADYO İLE İLGİLİ YORUMUNU VERIP SONRA DA " BU ANLATIMA KARŞI ÇIKANLAR İRTİTAD , YANİ DİNDEN DÖNME SUÇU İLE YARGILANACAKTIR..." ( ...!) BUYURMAKTADIR...FIKIH - YORUM - ILE AYETİ BİRBİRİNDEN AYIRAMAYAN BİR ÖNYARGILI ....

AŞAĞIDAKİ HAKARETLERİ NORMALDE MUHATAP ALMAK SEVİYEMİZE YAKIŞMAZ AMA BİZE KARŞI OLANLARIN " DURUMUNU... " GÖZLER ÖNÜNE SERMEK AMACIYLA YAZIYI YAYINLIYORUZ :

ŞERİATIN DEVLETE EGEMEN OLMASI HALİNDE YAŞAYACAKLARIMIZ (S: 473-474)

ŞERİATIN EGEMEN OLDUĞU TOPLUMDA FİZİK, KİMYA,BİYOLOJİ GİBİ BİLİMLER YASAKLANACAK, ŞİMDİ BUNA CEVAP VERMEYE DEĞER Mİ ...HAYIR,BU DALLAR ZATEN DİREK ALLAH"IN VARLIĞINI İSPAT EDEN BİLİMLER...OSMANLIDA MANTIK DERSİ BİLE OKUTULUYORDU...
İPEK GİYSİ GİYMEMİZ YASAKTIR , KADINLARA DEĞİL, Bİ DE LAYT ERKEKLERE...
HERKESİN DİKKATİNİ ÇEKECEK ŞEKİLDE GİYİNMEK YASAKTIR, GİYİNMEKTEN KASIT DİKKAT ÇEKMEK Mİ , ADI ÜZERİNDE GİYİNMEK Mİ...NİYE İLLA " DİKKAT ÇEKMEK " , NEDEN VE KİMİN ...AMAÇ NE...NEREYE KADAR...!
MÜSLÜMAN BİR KADIN, ERKEKLERE ÖZGÜ GİYSİYİ , ÖRNEĞİN KOT PANTOLONU, GİYEMEZ ...İRAN"DAKİ KADIN FOTOĞRAFLARINA DA MI RASTLAMADI...?DIŞARIDA KOT GİYEN KAÇ TESETTÜRLÜ KADIN VAR...BİRİNE DEMİ RASTLAMADI...PARDÜSÜ ALTINA ETEKTEN DAHA UYGUNDUR PANTALON...
SOLAKLARIN İŞİ PEK ZORDUR, BUNA İNSAN " ŞEYİ " İLE GÜLER...
AYAKTA GİYİNMEK YASAK OLACAKTIR, GÜLELİM BARİ ... :(
SARI VE KIRMIZI RENKLİ ELBİSELERİMİZİ GİYMEK YASAK OLACAKTIR,YASAK İLE TAVSİYE ARASINDAKİ FARKI AYIRT ETMEKTE BAZILARI ZORLANABİLİYOR GALİBA...TAVSİYEYE UYMAYAN YASAĞI ÇİĞNEMİŞ OLMAZ...
GERÇEK MÜSLÜMAN"A EĞLENCE YASAKTIR, HZ. RESUL EŞİ İLE KOŞU YARIŞINA GİRMİŞ, ÇALGI ÇALANLARI EŞİ OMUZUNA YASLANARAK İZLEMİŞTİ...
ŞERİAT"A GÖRE GÜLMEK YASAKTIR,AĞLADIKÇA AĞLAMAKTA BÜYÜK YARAR VARDIR,... :)
ŞERİATA GÖRE TAVLA OYNAMAK TANRI"YI İNKARDIR,...:)
İSLAM ŞERİATI FUTBOLU HOŞ GÖRMEMEKTEDİR,İRAN - SUUDİ FUTBOL TAKIMLARINI DUYMASA DA İNSAN , BİR ARAŞTIRIR...
UZAYA SINIRSIZ DEMEK YASAKTIR,TEK DOĞRU : SINIRSIZ- SONSUZ OLAN TEK ALLAH"TIR !
ERKEKLERİN MAYO İLE DENİZE GİRMELERİ SAKINCALIDIR,AMAÇ DENİZE GİRMEKSE AŞEMA VAR.YOK KILLI BACAK GÖSTERMEK VEYA SUTYEN VE DONLA- KIMISİ ONA MAYO DİYOR- TEŞHİRCİLİKSE OLAYA DENİZİ KARIŞTIRMAYINIZ...!
HAMAMDA YIKANMAKTA SAKINCA VARDIR,TEMİZLİK İMANDANDIR, YETERKİ AHLAKİ SINIRLAR İÇİNDE OLSUN...İSLAM HAMAM KÜLTÜRÜ DEĞİL AMA BATIDA HAMAM-SAUNALARIN İŞLEVİ GAZETELERE YANSIYOR...
AİLELER ÇOCUKLARINA HER İSTEDİĞİ İSMİ KOYAMAZLAR ( CENGİZ, OĞUZ ...GİBİ ) KÜRTÇE KOYMAYA YAZARIMIZ NE DER ACABA...?HAYIR, ANLAMI KÖTÜ OLMASIN , GÜZEL BİR ANLAMI OLSUN YETER...KÜRT-TURK-ARAPÇA...FARKETMEZ !
BALDIZLA AYNI ODADA KALINMAZ," BALDIZ BALDAN ATLIDIR " LAFINI ŞERİATÇI KAFA ÜRETMEDİ TABİİ ...BİRAZDA GAZETE KARIŞTIRINCA OLAY TAMAM...AMA ARAŞTIRMAK LAZIM TABİİ... BU HER YALNIZ KALAN AHLAKSIZLIK DÜŞÜNÜR DEMEK DEĞİL ATABİİ AMA HER TRAFİK KURALINA UYMAYAN AZA YAPMASA DA KAZA YAPANLAR TRAFİK KURALLARINI İHLAL EDENLER, SINIRI AŞANLARDIR...!
ERKEĞİN ERKEKLE, KADININ KADINLA KUCAKLAŞIP, ÖPÜŞMESİDİR YASAKTIR,MÜSLÜMANDAN DAHA ÇOK KARŞILAŞINCA KUCAKLAŞAN VAR MI...? AMA KUCAKLAŞMA-ÖPÜŞMEDEN KASIT DEVAMI GELSİN ANLAMI İSE O TABİİ Kİ YASAKTIR!
" GÜZELE BAKMAK SEVAP " DEĞİL GÜNAHTIR,SEVAP MI İDİ YOKSA...PEKİ O BAKILAN YA YAZARIN EŞİ-KIZI OLURSA ...YA DAHA ÇOK SEVAP (!) KAZANILMAK ARZUSU HAKİM OLURSA...!
KADININ ÇALIŞMASI KIYAMET ALAMETİDİR,AKSİNE BAZI İŞ KOLLARINDA ÇALIŞMASI ZORUNLUDUR : HEMŞİRE, ÖĞRETMEN,AVUKAT,DOKTOR... VS AMA İSLAM TABİİ Kİ EVİN EKONOMİSİ GİBİ AĞIR BİR YÜKÜ ERKEĞİN OMUZLARINA VERMİŞTİR...!
DOKTOR BİLE OLSA ERKEĞİN KADINA DOKUNMASI YASAKTIR,İZİN VAR !
KEYİF VEREN İÇKİ İÇENLER KIRBAÇLANACAKTIR... KEYİF VEREN HELAL İÇKİ NEYİNE YETMİYOR, İLLA SARHOŞ OLUP EŞİNİ DÖVEN, KAZA YAPANLARIN SAFINDA OLMAK İÇİN BU ÇABA NİYE...YAZARIN OĞLUNU BİR SARHOŞ EZSE NE YAPARDI ACABA...?
YENİLİKÇİYİ -BİDATÇİYİ - KORUYAN KİŞİ HAPSEDİLİR,YENİLİKTEN KASIT: FİTNE, TOPLUMUN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDECEK VE SUÇLUYA YARDIM VE YATAKLIK EDECEK FAALİYETLER İSE TABİİ Kİ CEZASI VARDIR....HANGİ ANAYASA DA YOKTUR KI...? AMA İSLAMİ SINIRLAR İÇİNE , GENEL MENFAATLERE UYGUN HİÇ BİR YORUM YASAK KABUL EDİLME Z, AKSİNE BU YOLDA YAPILAN YORUMLAR YANLIŞ BİLE OLSA ONUNDA SEVAP KAZANDIĞI KABUL EDİLİR
GÖK GÜRÜLTÜSÜNE MELEKLERİN KAMÇILARININ SEBEP OLDUĞU ANLATILACAKTIR,...:)
ERKEKLE ERKEK, KADINLA KADIN AYNI ÖRTÜNÜN İÇİNE GİRİP YATAMAYACAKTIR,BELLİ SINIRLAR İÇİNDE , ZORUNLU İSE OLUR. AMA İMKAN VARSA NEDEN KADIN VE ERKEK HEMDE AYNI ÖRTÜNÜN ALTINA GİRSİN Kİ ...PETADOGLAR BİLE ODA VEYA YATAK AYIRMAYI TAVSİYE EDERKEN ....!TABİİ AMAÇ BAĞCIYI DÖVMEK OLUNCA OLUYO BÖYLE FİKİRLER...
ŞERİATA GÖRE KADINLAR BUYRUK VERMEYE YETKİLİ OLAMAZLAR,BAKAN,VALİ... OLUR.AMA EN ÜST MAKAM: C.BAŞKANLIĞI BAŞBAKANLIK... OLMAZ.ONLAR AĞIR SORUMLULUK GEREKTİRİR ...SAVAŞ, İDAM...KADIN BÜNYESİNİ DÜŞÜNENCİSLAM BU KATI KURALLARIN HAKİM OLDUĞU DÜNYAYA KADINLARI KORUMAK AMACIYLA ONARI SOKMAMIŞTIR!
ŞERİATA MUHALEFETİ KAFİRLİK SAYAR, MUHALEFETİN CEZASI ÖLÜMDÜR,MUHALEFET ALLAH"A KARŞI KOYMAKTIR...SULTAN MUHALEFETE GÖZ YUMARSA KENDİSİNE VERİLEN TANRISAL KAYNAKLI GÖREVİNİ İHMAL ETMİŞ OLUR.FIKIH ALİMLERİ ,MEZHEPLER, İCTİHAT FARKLILIKLARINI YAZAR HİÇ GÖRMEMİŞ... :(
ŞERİATTA KADINLA ERKEK EŞİT DEĞİLDİR, İSLAM!DA KADIN HAKLARI, İBRETLİK HABERLER KONULARINA MÜRACAAT,
ŞERİATA DAYALI TOPLUMDA MÜSLÜMAN OLANLA MÜSLÜMAN OLMAYAN EŞİT DEĞİLDİR,KAFİRİN " CAN-MAL-NAMUS-AKIL VE DİN EMNİYETİ "VAR... ONA SAYGI DUYARIM, ONU ZORLAMAM HİÇ BİR ŞEYE...KANUNLAR ÖNÜNDE ONUNDA HAK VE SINIRLARI BELLİDİR BENİMDE...AMA BENİM İNANDIĞIMA O İNANMIYOR...BEN NASIL ONUNLA AYNI OLURUM...!ER İLE SUBAY EŞİT Mİ ASKERLİKTE...BOŞVERİN ASTSUBAY EŞİT Mİ SUBAYLA...!
ŞERİATIN EGEMEN OLDUĞU TOPLUMLARDA İNSANLAR HÜR VE KÖLE OLARAK AYRILMIŞTIR,KÖLELİK ADLI DOSYAMIZA MÜRACAAT
ŞERİAT HALKIN DEVLET YÖNETİMİNE KATILMASINI HOŞ GÖRMEZ, PADİŞAHLIK İLE KARIŞTIRMA...İSLAM VE HÜMANİZM DOSYASINA MÜRACAAT...
ŞERİATTA ÜSTÜN GÜÇ MAHKEME DEĞİL HALİFEDİR...FATİH ERMENİ BİR HIRİSTIYANA YANLIŞ HÜKÜM UYGULADIĞI İÇİN ELİNİN KEİLMESİNE ŞEYHÜLİSLAM HÜKÜM VERİR...KİMİ KANDİŞRİYO BU YAZARDA( ...) BU ADALETİ SADECE İSLAM ŞERİATI SAĞLAR.YOKSA GÜNÜMÜZDE OLDUĞU GİBİ " ZENGİN- MAKAM SAHİBİ ÜST RÜTBELİ ..." DAİMA HAKLI ÇIKAR!NE DEMİŞ HZ. RESUL: " KIZIM FATIMA BİLE OLSA ONA O CEZAYI VERİRİM...!" ZENGİN BİR KIZIN CEZALANDIRILMAMASINI
İSTEYENLERE CEVABIDIR BU ÖNDERİMİZİN !
DOGMA LAFI KİTAPTA BOLCA GEÇİYOR... MESELA " ŞAPKA GİYMEYENE" CEZA ARTIRILDI...GİYEN VAR MI...PAŞA-HACI-BEY ...DEMEK YASAK KANUNEN...- BİLMEYEN BİLSİN !- NİYE KALDIRILMIYOR...!*ANAYASANIN İLK ÜÇ MADDESİ NEDEN DEĞİŞTİRİLEMEZ...HATTA DEĞİŞTİRİLMESİ DAHİ TEKLİF EDİLEMEZ... ( MADDE :4) .... AAAAH DOGMA KAFALILAR AH !

YAZAR KİM Mİ...?GÜYA " ATATÜRKÇÜ OLANLARIN BİLMESİ GEREKENLERİ " ANLATTIĞI BİR ESER.YAZARIMIZ ÜST SIRALARDA BİR RÜTBELİ ... !

25.05.2005 17:07

Inan ben bir taneyim bu Forumda

resmen hakaret edersiniz... ama gelin... medeni sekilde tartisip herkese anlatalim dedigimde...

OIku orada yaziyor...

Hadi kocum... yoluna.... senin DININ ve Devlet anlayisin sende kalsin......

Sonucta boyun kafdar yer alacaksin... mjehr brauchts du nicht...

Bu isler seni cok cok asiyor... farkindayim... ama icindeki fesatligi gördüm.... sen degismezsin

25.05.2005 17:08

En büyük Seriatci benim

benim nerem öcü...

Seriattan kimse korkmuyorki....

Benim Seriat anlayisim tüm dünyaya yeter

donpepelino 25.05.2005 17:08

Orjinalini Burdan okuyabilirsiniz

Kirmiziylan yazilanlar bazi zindiklara verilen cevablardir.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.islamustundur.com/bilmediginidebilmemek.htm" target="_blank">http://www.islamustundur.com/bilmediginidebilmemek.htm</a>

donpepelino 25.05.2005 17:09

Demokrasiye Karsi geleni öldüreceksin

Bunu diyen sensin yani insanlar mecburen senin dedigini yapmak zorunda :O=))

Kusura bakma sen Seriatci deyil Esegin Nali bile olamazsin. :O=)))

donpepelino 25.05.2005 17:11

Sen Müsliman deyilsinki?

Sen kendini sadece 1 numara görüyorsun sende irkcilik türkcülük Kuranda yasaklanan seylere karsi gelib sonrada Kurani anlamiyorsunuz diyen sensin.

Kuranda irkcilik yoktur türkcülük hicmi hic yoktur laik likte yoktur kemalizimde fasizimde sende her bok var sonrada kendini bir numara saniyorsun.

Burda sen resmen küfürde ediyor ve Sünnilere hakaretler yagdiriyorsun sonrada ben küfür etmedim diyorsun.

25.05.2005 17:12

Benim Seriatimda öldürmek yok

seninkisinde varmi ??

25.05.2005 17:13

1 numara olarak degil... AMATÖRLÜLÜGE

tahammülüm yok.....

Yani bir seyi bilmek istiyorsam onun en derin damalarinda beni bulabilirsin.....

In allem was cih mache... mache ich entwerde voll und Ganz oder lasse es sein

25.05.2005 17:13

1 numara olarak degil... AMATÖRLÜLÜGE

tahammülüm yok.....

Yani bir seyi bilmek istiyorsam onun en derin damalarinda beni bulabilirsin.....

In allem was cih mache... mache ich entwerde voll und Ganz oder lasse es sein

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 00:40 Uhr.