![]() |
Türkün Allahi da ayriymis diyerlar..özel
sirf türkler icin bir allahmis
nasildir biraz anlatsana! |
KURAN TÜRKCÜLERIN MODA KITABI
DEYILDIRRRR
Ba"zıları da "Kur"ânı her çağda, o asrın teknolojisinin, ilminin ışığında yeniden tefsîr etmek ve Allahın murâdını açıklamak gerekir." diyerek Kur"ân-ı kerîmi asra uydurmaya çalışıyorlar. Tefsîr, moda kitâbı değildir. Her çağa, her asra göre değişik tefsîr olmaz. Dinimiz eksik mi ki tamamlanacaktır? Yoksa fazlalık mı var ki çıkarılacak? Dinde eksiklik ve fazlalık olmadığı için değişik, yeni bir tefsîre ihtiyâç olmaz. Çünkü dine yeni birşey eklemek bid"at olur. Dinimizin emrilerini değiştirmek kadar büyük sapıklık olur mu? Her çağa, her asra göre değişik tefsîr yazmak demek, dini her asırda, bozmak demektir. Kur"ân-ı kerîmin ma"nâsını Muhammed aleyhisselâm anlamış ve hadîs-i şerîfleri ile bildirmiştir. Doğru tefsîr kitâbı O"nun hadîs-i şerîfleridir. Tefsîr âlimleri, tefsîrlerini Peygamber efendimizden ve Eshâb-ı kiramdan naklederek meydana getirdiler. Bunların tefsîrleri asra uygundur. Kur"ân-ı kerîmin emîrleri, her asırdaki insan için aynıdır. Önceki asırlar için başka, sonraki asırlar için başka ma"nâsı yoktur. Tehlikeli Kimseler Peygamber aleyhisselâmdan gelen bilgileri, aynen nakleden islâm âlimlerinden farklı bildirmek, dini bozmak demektir. Kur"ân-ı kerîmi en iyi bilen Peygamber efendimizdir. O"nun açıklamaları bellidir. Bundan daha başka şekilde açıklamak, dini değiştirmek olur, reform olur. Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki: (Ümmetime en çok tehlikeli olacak kimse, Kur"ân-ı kerîmi yersiz te"vil edendir.) [Taberânî] Her asırda, her insana lâzım olan îmân ve ibâdet aynıdır. Asra göre îmân esâsları ve ibâdet şekli değiştirilemez. Bundan yarım asır önce, İlâhiyat Fakültesi profesörlerince namaz kılma şeklinin değiştirilmesi düşünülmüş, câmilere "Asra göre modern ibâdet âletleri" konulması teklif edilmişti. Asra göre, çağa göre tefsîr yazanların böyle bir düşünceleri yoksa, İslâm âlimlerinin bildirdiklerinde değişiklik yapmadan aynı şeyi naklediyorlarsa, o zaman "Asra Göre Tefsîr" demenin ma"nâsı yoktur. Eğer değişiklik varsa, zaten mu"teber değildir. Asrımızdaki insana göre kitap yazılacaksa, İslâm âlimlerinin kitapları aynen alınır, günümüzde kullanılan kelimelerle, buluşlarla açıklanabilir. Meselâ; müşrikler Peygamber efendimize, (Mescid-i Aksa"nın kaç kapısı, kaç penceresi vardı?) gibi suâller sormuşlardı. Fakat Resûlullah efendimiz Mi"râca giderken etrafına bakmadığı için bunları görmemişti. Cebrâil aleyhisselâm Mescid-i Aksâ"yı gözünün önüne getirince bakıp sorduklarına cevap verdi. Bu hadîse anlatılırken, (Televizyonda görür gibi görmüştü.) denebilir. Bu şekildeki bir açıklamaya da "Asrın Tefsîri" veya "Çağdaş Tefsîr" denmez. İlmin ve Fennin Işığında Tefsîr diyenler de vardır. İlim ve fen, dinden ayrı mıdır da ilmin ışığı deniyor? Ecnebiler, din ile ilmi ayrı zannettikleri için böyle yazıyorlar. Ecnebiyi taklid eden reformcular da aynı şeyi söylüyorlar. Dini Değiştirmek Mecelle"nin Dürer-ül-hükkâm şerhinde (Zamanın değişmesi ile, örf ve âdete dayanan hükümler değişebilir. Nassa, dayanan hükümler zamanla değişmez.) deniyor. İmâm-ı Rabbânî hazretleri de buyuruyor ki: (Ba"zıları, yapacakları değişikliklerle, dini düzelteceklerini, olgunlaştıracaklarını zannediyorlar. Ortaya bid"atler çıkarıyorlar. Bid"atlerin zulmetleri ile sünnetin nûrunu örtmeye çalışıyorlar. Bunlar, dinin noksanlıklarını tamamladıklarını iddia ediyorlar. Bilmiyorlar ki din noksan değildir. Kâmildir. Kur"ân-ı kerîmde meâlen buyuruluyor ki: (Bugün sizin için dininizi ikmâl eyledim. Üzerinize olan ni"metimi tamamladım ve size din olarak İslâmiyyeti vermekle râzı oldum.) [Mâide 3] Dini noksan sanıp, tamamlamaya [asra göre, çağdaş tefsîr yazmaya] çalışmak bu âyet-i kerîmeye inanmamak olur.) [C. 1, m.260] Allahü teâlâ ve O"nun Resûlü Muhammed aleyhisselâm, kıyâmete kadar hayat şekillerinde ve fen vâsıtalarında yapılacak değişikliklerin, yeniliklerin hepsine şâmil olan hükümleri bildirdiler. Müctehidler de bunların hepsini açıkladılar. Sonra gelen müceddid âlimler, bu hükümlerin yeni olaylara nasıl tatbik edileceklerini, tefsîr ve fıkıh kitaplarında |
oZAMAN IKIDE BIR MESEBI KURANDA
NE ARARSIN ULEMM DÜDÜKKK
10 SENE SEN KERHANEDE MEKTEBCILIK ÖGRENMISSIN |
kirom zorla mi vermezlerse vermezler
yawu zorna alevi kiz mi alcan?
delinin aklina bak yaw |
VATIKANIN SABKASINI
kanununu alan sensin sen vatikan ajanisin fasistttttttttttt
|
Ne tuhafsin Enis! o.T.
ohne Text
|
terbiyeli konus palonun kara eseginin
semerini bindirim sana deyyus!
|
yaa asik olduysam?
birisine sormustum avlenelimmi diye bana ne dedi biliyormusun?
cocugumuz olursa sen Camiye gitmesini istersin ben istemem ulennn elin alamani senlen evlendimi cocugu kiliseye gönderiyongda Camiye neden göndermiyonggg |
hemserimi görüyormusunuz helalll
evrensel demokrasiden nasil mana lar yagdiriyor lise yi bosuna okumamissin
ama agarin korumacisi olsaydin arkadasin gibi buralarda sürünmezdin :O=)))))))))))) |
Alewi hatunlar sosyetiktir kirocum :0)
sen simdi gencliginde kara tüylü merkeplernen palu dereboylarinda ask yapa yapa kadinga nasil yaklasacaginida bilmezsun :0))
alevi kizi önsevisme midr neydir hepsunu ister kendini biraz moderin yap varir sana belki :0)) |
nasil yani malboro
icib mahallede konduralarlanmi gezeyim havali efo lar gibi?
sen asktanda baya anliyorsun lennn |
50 50 yüzzz biz palo luyuz
esege semer deyil hasch haschh cektiririzz olumm
|
Sende sag kolumdunya unuttumu ???
Bak nede güzel ismini yaziyorsun buraya... vallahi porfisin
|
Demokrasinin ilk sarti kendini sizler
gibi... Allahin DIN jandarmasi sanmamaktir.....
Sen bunu ögren ondan sonra gel.... Seni asar yoksa Hadiseler ve senden bir Terörist meydana cikar |
ein t reicht o.T.
ohne Text
|
KURAN = SEMAVI HUKUK KITABI o.T.
ohne Text
|
Hitlerde Hiristiyandi?
Onlarin sembolü hakenkreutz tu sizinkisi ne acaba?
Islamin icine Arablar lan beraber irkciligida soktunuz? Islamci Arab milliyetciligi ve Islamci Türk milliyetciliginin yasama devrine girdigimizin farkinda deyilsin? |
Müslümanlik ve demokrasi kelimelerdir
onlarin arkasindaki gercekleri göremeyenden adam olmaz..
|
sen Peygambermisin :O=)
kac kez dedik Kuran moda kitabi deyildir?
Kuranda Meseb yazmiyormus? Laik lik Cumhuriyetcilik Kemalizim Üstün Irk ta yazmiyor? sen git trabzon da kadinlara esek gibi yük yükleyen maco erkek lerine ders ver zirtoooo :O=)))))))))))))))))))))))) |
Bin Ladende Müslüman ne olmus yani
Salak insanlar hangi dinde olursa olsun salaktirlar...
Das kommt daher... da Sie als kleiner kinder gehänselt wurden... yani pikolojik bozuk insanlardirlar... |
YANi Kuran simdi Semavi HUKUK kitabi
degilmi ???
ucak ve tabanca yapma kitabimi ???? Yani nedir Kuran ve görevi.... Belki yemek tarifide vardir... yada Sex kitabimi... yani nedir senin Kuran anlayisin ???? Und werde nie wieder persönlich.... Allah sana Trabzonlu olmayi nasip etmemisse bir bildigi vardir.... herkes bu serefe nail olamiyor iste... KABULLENMELISIN...... Trabzonlu olmak serefli bir olaydir.... her yerde Trabzonlu dogrulari söyler.... und komm mir nicht wieder mit LAZ... in Trabzon gobt es keine Laz... dafür musst du nach RIZE auswandern... belki görürsün |
Jorschh Buschta Demokrat?
nolmus yani dünyaya kan kusturuyor dünyada onu alkisliyor sende beraberinde?
|
peki senin savundugun hukukun
neresinde Kuranin bir parcasi var Kurani hukuk kitabi olarak kabulleniyorsun ama icindekilerinin bazilarini aliyor bazilarinida satiyorsun.
Kuran bir hukuk kitabidirda ve o hukuku kabullenmiyorsunki sen faiz laik lik cumhuriyetcilik ve üstün irk orda yasaklanmistir TRABZONA GELINCE ALLAHA SÜKÜR EDIYORUM ORALI OLMADIGIM ICIN :O=)))) NATASALAR ORAYA GELDIGINDE GAZTELERE SUNU DEMISLERDI SIZIN TIREBZÜNLÜLER UYYYY DAAAA BIZZ CIMCIYE KADAR ESEKLERLEN YATAYRMISUKK UIYYYYY ULEN KARILARINIZI ESEK OLARAK GÖREN BIRISI INSANMI OLUR LOOOOOOOOOOOOOO |
cAGDAS BIR ERKEK AYDA 5 KADIN
DEYISTIRE BILIYOR?
ÇAĞDAŞ KADINLARIN SON HALİ ...! SOSYETENİN ÇAPKINLIK ABLUKASI: SON DÖNEMDE EVLİ BEYLERİN KAÇAMAK YAPARKEN SIK SIK UĞRADIĞI MEKANIN ÇIKIŞINDA PAPARAZZİLERE YAKALANMASI, SÖYLENTİLERE GÖRE ACEMİ ÇAPKINLARIN EŞLERİNİ HAREKETE GEÇİRDİ. MAGAZİN İLAVELERİNDE KAÇAMAK YAPAN EŞLERİNİ GÖREN KADINLAR ARTIK MEKANIN EN SADIK MÜDAVİMLERİ OLUP ÇIKTI.ÖĞLE SAATLERİNDEN İTİBAREN GRUPLAR HALİNDE GELEREK ELLERİNE ÇAY VE KAHVELERİNİ ALARAK BRASSERİE"Yİ MESKEN TUTAN SOSYETİK HANIMLAR, MEKANDAN AYRILMAK BİLMİYORMUŞ. SAATLERCE BİR UMUTLA EŞLERİNİ YAKALAMAYI UMAN KADIN MÜŞTERİLER YÜZÜNDEN KISA SÜREDE MÜŞTERİ PORTFÖYÜ DE DEĞİŞMİŞ. İDDİALARA GÖRE MEKANA ARTIK ERKEKLER ADIM ATMAZKEN NEREDEYSE TÜM MASALARI KADINLAR PARSELLEMİŞ DURUMDA.( AKŞAM : 24 NİSAN 2005 ) - FRANSA"DA ŞİDDETE MARUZ KALAN KADINLARIN SAYISI % 95, - ABD"DE HER YIL 4.000 KADIN DÖVÜLEREK YAŞAMINI YİTİRİYOR,YILDA ORTALAMA 4.000.000 KADIN DA EŞİ TARAFINDAN DÖVÜLÜYOR VE HER 15 DAKİKA"DA BİR KADIN TECAVÜZE UĞRUYOR ...! DETAY İÇİN TIKLAYINIZ " BİR SÜRÜ ÇOCUK SAHİBİ BİR EV HANIMI OLMAYI NE KADAR ÇOK İSTERDİM...NE ÜN , NE PARA , NE GÜZELLİK .SADECE DÜZGÜN BİR HAYAT , ÇOCUKLAR, HER AKŞAM EVE DÖNÜŞ SAATİ BELLİ BİR KOCA..." AFİFE JALE ( İLK TÜRK KADIN TİYATROCU"NUN , PSİKİYATRİST MAZHAR OSMAN"A SÖYLEDİĞİ SON SÖZLERİNDEN ... ÇAĞDAŞ YAŞAM TARZININ YOK ETTİĞİ BİR HAYATTAN SON KESİNTİ...!MAZHAR OSMAN:LİZ BEHMOARAS;REMZİ YAYINLARI ) AFİFE JALE"NİN İLK KADIN TİYATRO"CU DİYE REKLAMI YAPILIP , GENÇLERE ÖZENDİRİLİRKEN UYUŞTURUCU MÜDTELASI ,MUTSUZ , FAKİR VE FAHİŞE OLARAK YALNIZ BAŞINA ÖLDÜĞÜNÜ BİLİYOR MU İDİNİZ ...?(MİLLİYET: CAN DÜNDAR: 13.02.2004).SİSTEM İSE ONU HİÇ KORUMADI...TIPKI AŞAĞIDAKİ OKUYACAĞINIZ BURÇİN VE DİĞERLERİ GİBİ...İŞTE BİZ BUNA KARŞIYIZ !!! BUNU YAZMAMIZIN NEDENI , TESETTUR EMRINI İSLAM"IN KADIN"I CİNSEL META OLARAK GÖRDÜĞÜ İDDİASINDA BULUNAN MİLLİYET GAZETESİ GENEL YAYIN MÜDÜRÜ SAYIN YILMAZ"A GERÇEKLERİ BİR KEZ AHA HATIRLATMAK... ALIN SİZLERE BATIDAN SON HABER :HOMO-LEZBİYEN-METROSEKSUELLİK...BİTTİ , SIRADA "SWİNGER " GRUPLARI ( EVLİ AMA EŞ DEĞİŞTİREN SAPIK TOPLULUKLARI) VAR, ; PARİS,AMSTERDAM,BRÜKSEL,SAN FRANCİSCO,NEW YORK... BAŞ KENTLERİNDEN......MEDENİYETİN GELDİĞİ SON NOKTA !(VATAN GAZETESİ :14.03.2004) <a href="redirect.jsp?url=http://www.islamustundur.com/maskelibalo.htm" target="_blank">http://www.islamustundur.com/maskelibalo.htm</a> |
TUHAFSIN ENIS COK TUHAF!
Elbet bati kültürünün nimetleri ile büyümüssün, lakin vicik, vicik alaturkadan da nasiplenmis ve onu bir yasam felsefesi olarak benimsemis, kendini soyutlamamissin.
Ne gariptir ki yeri geliyor batici bir demokrat, yeri geliyor ilkel tutucu bir irkci olup cikiyorsun. Ve kalkip bir bati Fasisti Hitleri, bir dinci fasitt Taliban liderinin sosyal ve pisikolojik konumlarindan dolayi bu duruma geldiklerini bile savunabilecek kadar acizlesiyorsun, yazik sana bati medeniyeti senin savundugun gibi hic olmadi ve onlari gitmesi gereken yerede gönderdi. Sen Türkiyeli insanlari sahi bu kadar aptal, cahil ve gerzek falan mi sanmaktasin. Cümle alem bilir ki Anadolu da hic bir zaman sosyal iscilik denilen ne bir gelenek nede bir yeterli kurum vardir. Ama bu dünya Fasistlerini bati sosyal isciliginden nasiplenmis bir insan olarak savunman cok ayip!!!! Cümlelerin tart ölc ve ondan sonra yaz, sikisinca lütfen cirkinlesme. Senin halen ben güzel taraflarin olduguna inanmaktayim. Bilmem hic bilirmisin Hitler cok uzun bir süre basarili bir ressam olmaya calistigini ama bunu bile bsaramadigi ve kadin saticiligi da yaptigini. Irkcilik lanetlidir Enis, sana bati kültürünün ben irkcilikögrettigine inanmiyorum mutlaka yakin cevrenin etkisi vardir, Yasar Nuride koyu bir Türkcüdür o da dinsel bilgisini o insanligin lanetledigi konumun icinde bocalayip durmakta, yazik etmekte, yazik sizlere. Dinlerde irkcilik yoktur irkcilik Fasizmin temel mayasidir bunu unutma. Galvani... |
Arapca ve anliyorum beynimde, kalbimde
..bazen konzentre senin icin edemiyorum, Allah ins`Allah kabul eder...
|
hahha, Marhaba`da arapca.. o.T.
ohne Text
|
Kur`an da namaz vakitleri 5
Kur`an namaz vakileri - en azindan 5
Ters okuyanlara: Namazlan is bitmiyor, namazin kalitesi vardir...kilana göre dünya kadar farklar ortaya cikabilir. Alimin ve cocugun kildigi namaz sadece Allah farklari degerlendirir. Namaz vakitleri: Isra 78,79; Hud, 14; Ta-Ha 136, Rum 17,18 Isra 78: " Gündüzün günes dönüp gecenin karanliga bastirinciga kadar (belli vakitlerde) namaz kil; bir de sabah namazini. Cünkü sabah namazi sahitlidir." (Müfessirlere göre bu ayet, bes vakit namazi ifade etmektedir. Söyle ki: Günesin dönmesi, yani zeval vaktinden sonra ögle ve ikindi namazi, günesin batmasindan sonra aksam ve yatsi namazlari vardir. Sabah namazi ise ayrica zikredilmis ve bu namazin sahitli oldugu belirtilmistir. Cünkü tefsircilerin beyanina göre, gece melekleri ile gündüz melekleri sabah namazinda bulusur, hep birlikte bu namazin kilindigina sahit olduktan sonra gündüz melekleri kalir, gece melekleri ise semaya yükselirlermis.) 79. "Gecenin bir kisminda uyanarak, sana mahsus bir nafile olmak üzere namaz kil. (Böylece) Rabbinin, seni, övgüye deger bir makama gönderecegini umabilirsin. Yasayan yasasin, inanmiyan, inanmasin Bilhassa Enis BetonKaya.... Fidel Castro gibi devam etcektir...inatci...., nefsini yenemiyen ajan, islam kolaylik gösteren deyip tembelligine bahaneler seytandanmi?? nefsindenmi?? kötü hocalardanmi?? Allah bilir-))) |
Sen Önce Hukugun tarifini yap! o.T.
ohne Text
|
Nedir Demokrasi- Nedir insan-insanlik?
ohne Text
|
Nedir evrensel hukuk? o.T.
ohne Text
|
ALLAH BELANIZI VERECEK SIZIN :o) IKINIZI
ohne Text
|
Bu nerenin Demokrasisi Enis? o.T.
ohne Text
|
Pust Demokrasinin arkasina siginiyor
Laden hirsizida DINIn arkasina siginiyor...
Ikiside serefsiz |
Sen terbiyesiz adamsin
bizim annelerimizi essek yaptin yani....
Hic olmazsa biz devletimiz kurulurken ön saflarda yer aldik, Gaziulerimizden al Tr capinda san söhretinden alda al.... Ama sen bunlari anlamazsin..... kaldiki Tr nin bin bir yerinden Rus karilari icin gelenleri unuttun galiba.... Demek sizinkilerde esseklerle yatmiskiii.... taaa Trabzonba kari pesine gelmisler.... Ayip ya sen cok terbiyesizsin |
VAllahi ben cok güzekl laf söyledim
Salak insan hangi dine mensup olursa olsun salaktir...
Cünkü Cahil insanin DINE ihtiyaci yoktur.. ona bir kalasnikof ver damit können die was anfangen... amaaaa mit medeniyet können die nichts anfangen..... Simdi bu lafima karsi sen niye bu kadar yazi yazdin anlamis degilim... simdi sen bunlari hep bu kisa yazimdanmi cikarip yorumladin ??? |
!
Isimler üzerinde ne savunmayi severim nede o ismi büyütmeyi nede incitmeyi.
Bu sayfalarda zaten tartisma zihniyeti oldukca carpik sanki mubarek egleme duvari, bir konun özüne inme, esneme, genisleme, somut, sonuc olmadigi bilmem söylememe gerek varmi. yapistir, yapistir ne bulursan, ne yazarsan sanki arkanizdan atli kovaliyor yada iblis! Enise tuhaf olarak gördügüm ve elestirdigim noktalar aciktir cünkü sivil yasamin, sivil toplumun olmazsa olmazlarinin gerektigi ve sikildigi yada sikistigi zaman agzina etmekte. Ama Islami konularda yazdigi tüm yazilari ilgiyle okuyorum, islami kesimin arasdinda olan ayrisimlar, dürtüler ve farkliliklar beni o kadar baglamiyor ve konunun uzmanida degilim. Lakin irkciliktan büyük bir tiksinti duyarim. |
Was jetzt... sen simdi anliyormusun
yoksa anlamiyormusun okuduklarini....
O zaman sen bir Unide Kiraat dersleri almis olman lagzim.... yani Kuran Arapcasi |
varmi Kuran Arapcan ?? o.T.
ohne Text
|
Das ist Überholt und eine Verläumdung
des Kurans...
Diyanet bile 5 vakit vardir diyor Kurandakiiiiii... vatandaslar kalkipta namazdan vazgecmesinler diye... Ne kadar baslari yerde olursa o kadar iyi olur... cünkü baska bir sey düsünmeye zamanlari kalmaz.... Ben Unide bir cok Arap arkadaslarlada tanistim... Marokkolu... Filistinli... Libyali usw... Onlarda Kuranda 3 vakit oldugunu söylediler... demekki onlarin oarada bu hususta Kuran daha gercekci sekilde okunuyor..... Yani artik bunlari gecelim.... yok efendim 5 imis falan filani..... |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 10:09 Uhr. |