Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

kerio 25.04.2005 10:38

fangfrage zweiter versuch

ben kuranda ne var ne yok onu sormadim:
öglen namazinin farzi kac rekat?

kerio 25.04.2005 10:46

bircok sey zannedersem

2 gün gecti, devran degisti vs.

25.04.2005 11:07

2 Gün deyip geme bence...

2 günde DÜNYADA kac kisi öldü veya dogdu haberin varmi senin :-)

Ayrica iki dünde milyonlarca EINTAGSFLIEGENIN veya KELEBEGIN hayatin basliyor ve bitiyor ....

elyesaa 25.04.2005 11:12

Bundan kolay ne var???

Bundan kolay ne var,

4 rekattir...

toplam 10 rekattin ögle namazi,

4 sünnet
4 farz
2 son sünnet

baska sorun???

elyesaa 25.04.2005 11:27

Du kannst doch beides nicht vergleichen

Du kannst doch Kirchensteuer nicht mit dem vergleichen, was du an die Moschee gibst vergleichen...

Kirchensteuer ist die politik der Christen. Das geht an den Staat. Doch das was du an "Zekat" bzw. "Baasch" an die Moschee gibst hat nicht mit politik zu tun, sondern

senin islamiyete bakisinla ilgili...

ne verirsen onun kat katini karsiligini alirsin
hem wenn dus machst, solltest dus freiwillig machen und nicht unter druck, denn dann bekommst du nichts dafür, außerdem musst du drann glauben, sonst brauchst dus erst gar nicht zu machen...

die entscheidung liegt bei dir...

xstudentxnrw 25.04.2005 11:30

Önceki soruyu okuduysan.. :O)

Bu soruyu kerio baska birine yöneltmisti ;O)

xstudentxnrw 25.04.2005 11:37

asagida ne yazilmisti? bir bakalim

"Imân ve amel mevzuu olarak insanlara Cenâb-i Hak tarafindan teklif olunan Hak ve Hakîkat kanunlarinin hey"et-i mecmûasidir."
"Din, akil sahibi insanlari kendi istekleri ile dünayada ve ahirette iyilige ve mutluluga ulastiran ilâhi bir kanundur."

yapanda yapmayanda karsiligini bir sekilde görecek, böyle veya söyle.

xstudentxnrw 25.04.2005 12:10

sen yorum var dedin, bende sana yazdim..

yazdigimi okuduysan, ozaman anlamissindir. herkese cevap vermek gerekmiyor yani.

xstudentxnrw 25.04.2005 12:23

Türkei, Demokratie, Islam, EU, Menschen-

rechte aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhh..

Wenn es um Kopftuchverbot geht, verweist man gerne auf die Türkei. In einem "islamischen" Land wirds ja auch verboten. Aber bei anderen Sachen ist die Türkei noch nicht ganz demokratisch, hält sich nicht an die Menschenrechte, aber solange sie Moslems unterdrückt, ist alles in Ordnung?!?

Was für eine Ironie?

Naja einen Vergleich zwischen diesen Politikern, Journalisten etc und einigen Möchtegern, die immer das herausnehmen was ihnen passt und es so hinbiegen wie sie es brauchen, hier im Forum wird ja jeder sehen :O)

xp0mpalanejatx 25.04.2005 13:17

KUranda öglen namazi yoktur orta namaz

vardir..bir kere soru kuran bilgisizligi ve faul kokuyor..
rekatlarla sayilarla rituellerle kafayi yiyecegine bence önce namazin anlamini anla..
namaz nedir nicin kilarsin kac defa kilmis olman allaha ne faydasi var allahda sayi saplantisimi var ?
parmaga bakip isaret edilen yeri görmemek atalar dinine körü körüne teslim olmakdir..
kuranda orta namaz cuma namazi gibi iki rekattir..daha fazlasi veya azi allahla senin arandadadir..
ayrica kuran eksikde degildir allah öglen namazinin rekat sayisinida vahiylemeyi unutmamistir ...
ama böyle soru soranin bunu anliyacagini pek sanmiyorum..

25.04.2005 13:29

das hat er sicher nicht böse gemeint..

taytenik meine ich.. zekattan korkan insanlar deyiliz elbetteki elimize gecenin 33% dagitiyoruz (dagitiyoruz deyilmi????)

sadece artik kime güvenip güvenmemeliyiz onu bilmiyoruz..
es beginnt schon hier.. yarin bayram hangi camiye gideyim namazimi kilmaya.. ?
milliyetcimi..
süleymancimi..
nurcumu... etc... harbiden hangisine gitmeli?
verdigimiz zekatlar hangi tarikata akip gidiyor ve baslari niye sifir mercedes kullaniyor.. bazen gercekten lütfen zekat vermeyin diyesim geliyor cünki "mecbur" tutuluyorsun.. vermezsen... "bak sen suna 10 euroyu yadirgiyor dininden" DIYORLAR...
eyer inani yollarda ilerlemis olsaydik bu konu bu forumda islenmezdi bile.. keske her sey normal olsaydida ... buraya yazmasaydik.. demekki her seyin bir tersi vede düzü varmis..

25.04.2005 13:30

Dann schreib das auch so

Soo das jeder es so versteht, wie du selber...

Isin püf noktasida burada yatiyor....

En basarili insan, düsüncelerini en iyi sekilde yansitandir

25.04.2005 13:31

Kurana göre 2 o.T.

ohne Text

25.04.2005 13:32

Yani Kuranda tüm namazlarin rekati 2

diye gecer.... o yüzden öyle namazi icinde ayni rakam gecerlidir.....

Dedigim gibi... Kurandaki din baska dindir... piyasda dönen Mezhep dinleri ayri bir dindir... sadece ayni isimi kullanirlar... ansonsten haben die nichts gemeinsam

xp0mpalanejatx 25.04.2005 13:33

HADİSLERİN UYDURULMA SEBEPLERİ!

KURAN"DAN SONRA HANGİ HADİSE İNANIYORLAR?
"BU KURAN UYDURULACAK BİR HADİS (SÖZ) DEĞİLDİR. AKSİNE ÖNÜNDEKİLERİ TASDİKLEYİCİ, HERŞEYİ DETAYLANDIRICIDIR. İNANAN BİR TOPLULUK İÇİN DE KLAVUZ VE RAHMETTİR." (12/111)
Gelenekçiler, Kitab"ın detaylı olduğunu görmezlikten gelip hadisleri, şahsi görüşlerini Kuran"ın detayları yetersizmiş gibi dine sokarlar. Bunlarda da hadisler başroldedir. Oysa aynı ayet, Kuran"ın uydurulmuş bir hadis olmadığını söyleyerek, anlamaya niyeti olanlara mucizesini sergiler.
"ŞİMDİ SEN BU HADİSE (SÖZE) İNANMAZLARSA, BELKİ DE ARKALARINDAN KENDİNİ ERİTİRCESİNE ÜZÜLECEKSİN." (18/6)
Peygamberimizin, insanlar inanmıyor diye üzüldüğü tek hadis (söz) Kuran"dır. Peygamberimiz, Kuran dışında bir hadise kimseyi davet etmemiştir. Eğer Peygamberimizin kendi hadisleri de dinin kaynağı olsaydı, Peygamberimiz onları da yazdırırdı. Peygamberimizin uğrunda mücadele verdiği tek hadis, KURAN"dır. Kuran, kendisi dışında uymamız gereken hiçbir hadise işaret etmez.
"İŞTE BUNLAR ALLAH"IN AYETLERİDİR Kİ, ONLARI SANA GERÇEK OLARAK OKUYORUZ. HAL BÖYLEYKEN ALLAH"TAN VE AYETLERİNDEN SONRA HANGİ HADİSE İNANIYORLAR?" (45/6)
"KİMİN HADİSİ ALLAH"TAN DAHA DOĞRU OLABİLİR?" (4/87)
"EĞER DOĞRU SÖZLÜLER İSELER O"NUN BENZERİ BİR HADİS GETİRSİNLER." (52/34)
"İNSANLARDAN ÖYLELERİ VARDIR Kİ, ALLAH YOLUNDAN BİLGİSİZCE SAPTIRMAK İÇİN HADİS EĞLENCESİ SATIN ALIRLAR. İŞTE BÖYLELERİNE REZİL EDİCİ BİR AZAP VARDIR." (31/6)
Hadisler dinin kaynağı olsaydı, Dinimiz eksik olurdu. Kuran, başı-sonu belli bir kaynaktır. Oysa hadislerin içine çok uydurma girmesinin en büyük sebeplerinden biri, hadislerin başı-sonu belirsiz bir kaynak oluşudur. Allah bizi Kuran dışında başka bir kaynağa muhtaç kılmadı. Farkında olarak veya olmayarak eksik, belirsiz ve çelişkili bir dine mensupmuşuz gibi bizi gösterenlerin, Kuran"ın önüne Peygamberimize fatura ederek koyduğu bu uydurmalarla dolu hadisler bırakılmalıdır ki, Kuran tek başına ortaya çıksın ve çelişkisiz, tastamam Dinimizin biricik kaynağı olarak bizi aydınlatsın.
HADİSLERİN UYDURULMA SEBEPLERİ!
a) Dini bozmak, dejenere etmek için
b) Siyasi ayrılıklardan dolayı
c) Dini eksik zannedip, kendince dini kurtaranların uydurmaları
d) Dini sevdirmek için
e) Mezheplerini, fikirlerini doğru çıkarmak için
f) Zorlama altında yapılan uydurmalar
g) Maddi çıkar sağlamak için
h) Manevi çıkar sağlamak için
ı) Gelenek, görenekleri dinselleştirmek için
i) Diğer dinlerdeki uydurmaların Dinimize taşınması amacıyla

25.04.2005 13:33

Hepimize kutlu olsun

Devlet Üstadlarimiz sayesinde kurulan devletimiz, eminimki uzun yillar daha varligini birligini koruyacaktir...

Mevcudi katile Genetik olarak bizlerde var

25.04.2005 13:35

das ist jetzt zwang..

elbetteki camilerimiz var.. olsunlarda.. ama sen hangi biri icin elini atese atabilirsin.. camiye giderken alirim elime 10 kalib sabun.. iki üc süpürge.. perdesi yoksa perdesini diktiririm.. hadisi kutsileri iyi okuyun... verdigin sadakayi takip et.. eyer bir kurban keseceksem.. ve bunu hayir edeceksem... ihtiyac sahibimi yedi yoksa ihtiyaci olmayan gözü acmi yedi.. herseyi takip edemezsin.. ama varmistir yerinede diyemezsin.. oder? güzel savunun dinimizi eyer niyet oysa.. lütfen .. ve din cok ince bir kavram.. bir kelimeni ters kullan.. günaha.. birini dogru sevaba girersin..

25.04.2005 13:35

Camiide toplanan paralar

ilk etapta, toplayanlarin cebine giriyor....

Akkes andere onlara kalmis olaydir....

Bu kadar basittir isler...

Sen yardim edeceksen... Kizilaya yada baska bir devlet yardimlasma organina Bankadan para yatirarak yardimda bulunabilirsin

25.04.2005 13:36

mükkemmelsin güzelim...

braucht man da noch was sagen????

25.04.2005 13:37

Die EU ist Oberflächlich

das wissen wir aber.....

Ona göre Politikamizi genisletiyoruz.....

Kann sein das wir in 10 Jahren die Europär nicht mehr Finanziell und Marktmäßig brauchen

25.04.2005 13:38

Sen Professör degilsin

daha iyi biliyorsan git TV programinda al karsina Yasar Hocayi yada Süleyman Hocayi ve din dersi ver...

Bizlerde TV den izleyerek karar veririz

kerio 25.04.2005 13:39

peki sen kac rekat kiliyorsun? o.T.

ohne Text

25.04.2005 13:40

Kurana uyan saaadece 16 tanesi var yahu

bunu bir kac sefer burada yazmistim zaten...

Milyonlarca Hdisten Kuranin ruhuna ve mevcudi Ayetlerine uyan sadece 16 tanesi kabul ediliyor....

Der Rest könnte auch von mir stammen... yani yuvarlak laf uydurmak kolay bir sey

25.04.2005 13:43

4 olarak kiliyorum

ama aslinin 2 oldugunuda biliyorum... yani fazla namaz kildigimin farkindayim...

zaten o yüzden 2 rekatinda Hoca sesli Fatiha falan okur... in den anderen beiden nicht....

Ama sen bunu gelde Cehalet din azmanlarina anlat....

Ben nafile namaz kilmam... yani Farzlardan baska namaz kilmam..... warum acuh... erstens keine Zeit zweitens, bana kil emri Allahtan degil insanlardan geliyor... o yüzden emri cikaran kilsin... keine Lust die Menschen als möchte gern Götter zu sehen

25.04.2005 13:45

Noch was... Kuranda namazlarin 3 vakit

olduguna biliyorusun dimi...

Resül uygulamasiyla 5 vakittir Islam dininde... yani Kurandaki evrensel dinde degil...

Kuran ayri Islam ayri.... yani Kurandaki evrensel din ile, insanlar arasindaki zamansal yorumlari yani Islam dinini ayird etmek lagzim....

Ama bence anlayanlar cok azdir bu konulari

xstudentxnrw 25.04.2005 13:46

yaz ozaman buraya kurana uymayan

hadisleride görelim.. ben gecende senin dedigin sayi civarinda hem kurandan hem de hadisten misaller verdim.. ;O)
gerisi uymuyormu yani simdi? hayt, milyonlarca hadisten tam uyanlarimi cikarmisim :O) VAYBEEE

25.04.2005 13:49

Uymayan veya emin olunmayanlar digerleri

Diyanet ve Ilahiyatcilarin imzaladiklari ortak kararnamedeki Hadisler gercek yada olabilir, yani HZ. Muhammede ait olmasi muhtemel olanlar, cünkü Kuranda Ayetlere uygun...... bunlarin disindakiler Resüle ait oldugu söylenemez...

Yani senin tüm Hadis kitaplarin Iflas etti.... din anlayisin yikildi...

Zaten bagirip cagirmanda o yüzdendir... ama dedigim gibi...

Daha iyi biliyorsan git Diyanete ve Ilahiuyatcilara TV de karsilik ver....

xstudentxnrw 25.04.2005 13:56

yine istediginiz gibi tercüme ediyorsunu

z.. Allahtan korkun diycem ama... anlarsiniz ;O)

Ayetlerin ne inis sebeplerini biliyorsunuz ne zamanini, birde ötüp duruyorsunuz.

Sana bir hadise anlatayim. Peygamberimiz (s.a.v.) sohbet ederken bir ses duyulmus. Peygamberimiz 70 yildir dere yuvarlanmakta olan bir "tasin" dere düstügünü söylemis. Biraz sonra bir sahabe gelmis ve 70 yasindaki bir, yanlis hatirlamiyorsam, münafigin öldügünü bildirmis. Bu olaya basindan sonuna kadar sahit olmayan biri yanlis anlayabilirdi.

Sizin yaptiginizda böyle. Üstelik birde kendi isteginize göre tercüme ediyorsunuz. Oysa Kurani Kerimi bir bütün olarak ele alsak, Allahin (c.c.) Kurana Cebrail aleyhisselam vasitasiyla vahyolunanlardan baska bir sey alinmamasi icin oldugunu anlayabiliriz ve Kurani Kerimin sadece ganimet konusunda degil, cesitli konularda Peygamberimize itaat etmenin ona uymanin onu örnek almanin bizim icin sart oldugunuda anlayabiliriz.

Ama Müslümanlari önce Peygamberimiz ve onun sünnetinden, sonrada Kurani Kerimden ayirmak icin bazi kisiler kuranda cimbizla ilerleyip isteklerine göre bir seyler aradiklarini görebiliriz.

xstudentxnrw 25.04.2005 13:58

Allah her seyi en biyi bilendir o.T.

ohne Text

xstudentxnrw 25.04.2005 14:00

senin A ilahiyatcimiydi?

Diyanet 16 Hadisten baskasi yanlis diyorsa neden resmi sitede 40 hadis diye bir yer var ;O)
sen lütfen simitle oyalan, yoksa batarsin ;O)

25.04.2005 14:11

kücümsemeyin....

kimin ne bildigini .. ne kadar bilidigini ve sizinde dogru bildiginizi KIM BILEBILIR.. dinimizi öyle bir yaptikki ... heh sen su kadar biliyorsun ve yanlis biliyorsun bilmem ne .. nereden arastiralim.. neyi nasil arastiralim... eyerki sizin bunu tam olarak dogru bildiginize kanat getirebilsem diyecemki ne olursunuz beni aydinlatin..
biribirimizi kücümseyerek din ögretilmez!!! kabul etmem bunu... beitag larinizi okurken kirildim... kalp kirmanin ne demek oldugunu biliyorsunuz deyilmi.. cünki KÜCÜMSENDIM... bende yillarca camiye gittim.. elimden geldigi kadar BÜYÜK ASKile ögrendim.. sizin beitraglarina göre bosa gitmisim anlasilan.. NE OLURSUNUZ ILK ÖNCE KARSIDAKI INSANA SAYGI DUYARAK YAZIN... bilgi yaristirmayin..

kerio 25.04.2005 14:12

ne kadarda bos konusuyorsun

kibir ve riyakarligin ne kadar da öne cikiyor.

akli selim bir insan birseyin dogrulugunun farkli oldugunu biliyor lakin "yanlis" bir uygulamaya tabii oluyor? bu senin gibi bilgin bir insana yakismaz.

eger 4 rekat ve diger vakit namazlarda da genel cemaatin uygulamasina uyuyor isen buda tezat teskil eder.

öglen namazini dört rekat kilman sunu da gösterir, peygamberin sünneti kabullenmis olman ve uygulamis olman. eger ali velinin rivayetlerine inanmiyor isen ki bu da rivayete pratikte uygulanan bir rivayete dayaniyor kendi düsündüklerini kendi inandiklarini inkar etmis oluyorsun.

bu böyle olmaz.

xp0mpalanejatx 25.04.2005 14:12

sen istesen kurana uygun hadis uyduramaz

misin ? kurani bilen bir yahudi isterse binlerce kurana uygun hadis sünnet uydurabilir ? buharali yahudi buharinin yaptigi gibi...
en güzel hadis kurandir..

xp0mpalanejatx 25.04.2005 14:15

sen masal efsane hikaye dinine inan

bizde kurana ..
kurani okusaydin hadislerin hikayelerin uydurma masallarin din diye yutturulmasinin nasil elestirildigini bilirdin
kuran okumayip atalarinin dininin nasil elestirildigini okumadigin ve körükörüne bu dine uydugun icin ...
senin dinin sana bizim dinimiz bize...

25.04.2005 14:18

en güzel hadiskurandir dogru!

ya hadisler kisa ve özdür.. kurani anlatir.. güzel seylerdir.. oturun ve okuyun.. seytan yazmadiya bunlari ..
"bana inanmaniz icin evreni yarattim" bunun neresi kötü .. anlami ispat aramayin.. ben heryerdeyim.. belki bir hadisi serif yada kutsi bir insana imana getirmistir.. o inanin imana gelmesi simdi caiz deyilmidir?

25.04.2005 14:22

ayip!!!!!! sizin icin GÜNAH...

burada nasip olmayacak.. ama ahiret millet ahiret.. o kadar kirdinizki biribirnizi hanginiz ne yapip nasil affettirecek kendisini.. eyerki o süphesiz böyle inaniyorsa.. ve sende süphesiz böyle inaniyorsan.. sorun nerede.. ? neredeyse cihad cikacak... cihad ama ayni dinin mensuplari.. hepimiz ELHAMDÜLILLAH diyenlerdeniz ....

xstudentxnrw 25.04.2005 14:22

kücümsemek sence ne?

Insan bilgisini bilinecek herseyle karsilastirsa hic bir sey bilmedigini anlar.

Ama Müslümanlari birbirine düsürmek isteyen, önce Peygamberimize laf atan, o araptir diye ondan uzaklasan, onun örnek hareket ve sözlerini yalanlayan ardindan cikipta biz tükrlerin bir tanrisina inaniriz diyenler dogrumu diyor? Bu neyetli insanlarin kaynak olarak kullandiklari insanlarin aralarinda Allahi bile inkar edenler varken, onlari bir sey biliyormus gibi kabul etmek hic ama hic olamaz. Bu bunu göstermek isteyenlerin kendilerinin her seyi bildigi anlamina gelmez.
en dogrusunu allah (c.c.) bilir.

xp0mpalanejatx 25.04.2005 14:30

kuran sana yetmiyormu ?

"Insanlardan oyleleri vardir ki, Allah yolunda bilgisizce saptirmak ve o yolu oyalanma araci yapmak icin HADIS eglencesini satin alirlar. Iste boylelerine rezil edici bir azap vardir" (Kuran, 31:6)

"Hal boyle iken Allah"tan ve onun ayetlerinden baska hangi HADISE inaniyorlar? !" (45:6)
mantiga sigmiyan ..celiskilerle dolu ....güvenirligi sifir olan....tutarsiz hikayeleri masallari rivayetleri efsaneleri din diye millete yutturup kurana kuma getirmenin kime ne faydasi var anlamiyorum ?
önce kuran oku sonra sacma sapan masal dinle...
Resulullah aleyhissalatu vesselam"in ayakta isedi...tirmizi...
Resulullah aleyhissalatu vesselam"in oturarak isedi....buhari.. hangisine inanalim ? peygamberin isemesinin sana ne kari var ?
amin....

isinsu 25.04.2005 14:33

ben sadece ekledim yorum

kelimem yanlisti.. aman neyse ihr wisst alles besser.. forumu alin da basiniza caliin misali..

isinsu 25.04.2005 14:34

kurani inkar etmek

vs vs.. cok buyuk konusuyorsun?! kennst du mich??

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 14:48 Uhr.