![]() |
Ey dünya zevkini düşünüp hastalıktan ıztırap çeken kardeşim! Bu dünya eğer daimî olsaydı ve yolumuzda ölüm olmasaydı ve firak ve zevâlin rüzgârları esmeseydi ve musibetli, fırtınalı istikbalde mânevî kış mevsimleri olmasaydı, ben de seninle beraber senin haline acıyacaktım. Fakat madem dünya birgün bize "Haydi, dışarı" diyecek, feryadımızdan kulağını kapayacak. O bizi dışarı kovmadan, biz bu hastalıklar ikazatıyla şimdiden onun aşkından vazgeçmeliyiz. O bizi terk etmeden, kalben onu terke çalışmalıyız.
Risale i Nur |
Zitat:
|
Dostoyevski
Bazen susarsin...
Yenilmiş sanarlar seni, eksik ve yaramaz. Unutma, susan bilir ki konuştuğu zaman kimse kaldıramaz. |
SuPerisi
Sevgi ve nefret konusunda orta ayarim yoktur.
Suyunu cikarana kadar severim, bir kasik suda bogacak kadar da nefret ederim. Haklisin, kil birisiyim :) Dogru bildigim seyleri yaparak kaybettigim kim varsa, YOLU BIR KEZ DAHA ACIK OLSUN ... |
Fatih Sultan Mehmet
Bir sehirde en önemli üc sey:
- kanalizasyon (sehrin kirini alir) - hamam (bedenin kirini alir) - kütüphane (ruhun kirini temizler) |
Anonym
Tecrübe, hayatin sana kel kaldiktan sonra tarak vermesidir
|
"Bahane"= "kil" gibidir herkeste bulunur
ama "care"= "akil" gibidir az kiside bulunur |
Söz agizdan cikmadan önce 3 kapidan gecmeli
-iyilik -nezaket -lüzum |
Albert Einstein
Sakin sana kötüsün diyenlere aldirma.
Bana da gerizekalisin diyenler oldu ama ben atomu parcalayip ellerine verdim |
Napolyon
Dünya cok aci cekiyor, ama kötü insanlarin siddetinden degil.
Iyi insanlarin SESSIZLIGINDEN ... |
Can Yücel
Bazen; hayat yorar insanı
- Şarkılar yorar… - Beklemek yorar… - Özlemek yorar… - Affetmek yorar… - Hoş görmek yorar… - Boş vermek bile yorar… Ve insan susar … - Her şeye , - herkese rağmen.. Elinden gelen tek şeyi yapar… Bağıra bağıra "SUSAR" |
sizin kafanizdaki 40 tilki benim kafamdaki bir topal tav$ani kovaliyamaz,kötülük yapmiyorsam bu salak oldugum anlamina gelmez
|
yükün dürüstlükse ,gücün düsebilir belki ama basin düsmez
kizilderlilerin bir Atasözü |
İyi olduğun için herkesin sana adil davranacağını beklemek;
Vejeteryan olduğun için, Boğanın saldırmayacağını düşünmeye benzer.." F.Nietzsche |
Fatih Sultan Mehmet Han (II. Mehmet)
'' Türk olmak zordur, çünkü dünya ile savaşırsın.
Türk olmamak daha zordur, çünkü Türk ile savaşırsın." |
Yanlis bildigim yolda, herkesle yürüyecegime,
dogru bildigim yolda TEK BASIMA YÜRÜRÜM!!! |
Vazgectiklerim sizlerin olsun benim olani zaten alamzsiniz
|
cok iyi dü$ünün! ikinci $ans herzaman iyi bir fikir olmayabilir,birincisinde seni yaralayan ikincisinde canini alabilir
|
Hz. Ali
"Bütün dünyayi verseler ve buna karsilik bir karincanin agzindaki taneyi almami isteseler bu zülmü yapmam"
Peygamber soyundan gelmek hatta peygamber soyunu devam ettiren tek kalem olmakta böyle bir serefdir elbet :) |
Ben, kendime yakışanı değil; karşımdaki neyi hak etmişse onu yaparım.
|
her kadin kadindir ama her erkek adam deyildir
Mustafa Kemal Atatürk |
Alışkanlıklar bırakılmazlarsa, zamanla ihtiyaç haline gelirler.
St. Augustine Alışkanlıkların zincirleri, önce duyulmayacak kadar hafif, sonra kırılmayacak kadar güçlü olur. Benjamin Disraeli Hiç kimse bir alışkanlığa veda etmek cesaretini gösteremez. Balzac |
Abdülhamid Han
"Ben her caminin yaninda bir mektep görmek isterim!
Sunu iyi bilin, ben okumus adamdan asla korkmam ... iki sey cok önemlidir; DIN ve FEN!" |
Bernard Shaw
Para acligi giderir, mutsuzlugu degil.
Yemek doyurur, ruhu degil ... |
Kactane hata yaptiginizin ya da ne kadar ne kadar yava$ ilerlediginizin bir önemi yok...henüz ba$lamami$ olanlara göre coktan öndesiniz.
Tony Robbins |
Hz. Ali
Sanma ki tesettür sadece kadina farzdir. Erkegin tesettürü göz kapaklaridir!
|
Hz. Mevlana
Kula bela gelmez, hak yazmadikca.
Hak bela vermez, kul azmadikca. Hak, kuldan intikam kul ile alir. Dini irfan bilmeyen bunu kul etti sanir ... |
Bir cahil için en iyi şey susmaktır.
Ne var ki, bunu bilseydi zaten cahil olmazdı." Sâdî Şirazi |
Yanlizlik cahil kisilerle oturmaktan daha hayirlidir.
HZ.ÖMER |
Zitat:
|
Lara buna da ben cok güldüm. Hz. Ömer'in adi yahudi-amerikan icaati Coca Cola ile yan yana geldi ya, artik ölsek de gam yemeyiz. Kiyamet kopacak :D
“İnandığınız gibi yaşamıyorsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız.” (Hz. Ömer) Zitat:
|
Haset edenin huzuru, cabuk darilanin dostlugu ve yalancinin yigitligi olmaz (Sah-i merdan Hz. Ali efendimiz)
|
Tezekten terazinin boktan olur dirhemi
|
Hz. Ali
Yaptığı günah bir işle öğünmek, o günahı yapmaktan daha kötüdür.
|
Hz. Ali
Adamlık, ahde vefa, verdiği sözü tutmaktır.
|
Mevlana
Tut ki miras kaldı Ali'den sana Zülfikar. Sende Ali'nin yüreği yoksa Zülfikar neye yarar.
|
Kendi sözüm (kardesime nasihatimdi)
Düsene vurma, ama vurdun muydu düsür.
|
Mach mich an, mache ich dich aus..
|
Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir....
|
Trau dich unter Leute, du lächerlicher SeyranGay
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 19:09 Uhr. |