![]() |
was hat das mit
Beeinflussung zu tun? Anlamadim ama neyse.
Gönül - Leman Sam (benim sarkim) Bunca yil herkesten kactin en sonunda buldum sandin Ansizin icini actin Yapma dedim yaptin gönül Gözleri senden uzakti, farkedilmez bir tuzakti sana böylesi yasakti yapma dedim yaptin gönül O bir yolcu sen bir hanci gördügün en son yalanci icindeki derin sanci gitmez dedim kaldi gönül Sen istedin ben dinledim senden ayri olmaz dedim en sonunda bende sevdim simdi beni kurtar gööönüüül Sabahin tam ücündesin dertlerin en gücündesin Hala o pesindesin gitme dedim, gittin gönül Böylesi sevdigin icin bir kördügüm oldu icin agliyorsun icin icin demedimmi sana gönül? Sen istedin ben dinledim senden ayri olmaz dedim en sonunda bende sevdim simdi beni kurtaaar göönüüül |
kiracla devam o halde
Bu sarkisi hem cok hareketli hemde sözleri süper. "olmadi gülüm dönmedi sansin olmadi yürrek nasssil dayansinn" :-) Süper gercekten. Kiracin yaptigi müzikler insanin derisine islyior zaten.. Hem melodisi süper oluyor hemde sözleri cok duygusal..
Raziysan gel Eski bir gelinlige, bir bakir bilezige Annemden kalan bu yüzüge Raziysan gel benimle Bir Tanrim var bir Gitarim bu dünyada cok yapyalnizim yarinimdan umutsuzum Raziysan gel benimle Bir lokma ekmege, bir yudum su icmeye yinede sükretmeye raziysan gel benimle.. Bir baska duygusal ve insani alip götüren sarkisida "yillar sonra" Yillar sonra bir hazan sabahinda sessizce uyanirsan yüregimde olacaksin Iste o an nereden duyacaksin vakit cok gecmis olacak beni nerden bulacaksin?! Bir defa kaybedersem belki bir daha bulamam Seni simdi istiyorum, yillar sonra duyamam.. Nerdesin sen sabahim En yürekten dualarim biliyorum dogacaksin Umudusun sen bahtimin... ORTASINDA KALBIMIN BIR YER ACTIM SENIN ICIN ISTERSE SONSUZA KADAR GELME BEN YINE BEKLERIM! Bir defa kaybedersem belki bir daha bulamam Seni simdi istiyorum, yillar sonra duyamam.. Nerdesin sen sabahim... en yürekten dualarim... biliyorum dogacaksin.. umudusun sen bahtimin Ortasinda kalbimin bir yer actim senin icin Istersen sonsuza kadar gelme ben yine beklerim Yillar gecti yollar gecti Hersey gecti ömrümden bir sen gecmedin bir senden gecemedim ... kos yeni yillara, yeni yollara ben seni hep beklerim Kadinim niye yillara.. Ne duygusal adam ya.. Böyle hisseden bir insan eminim karsisindaki kadini cok mutlu ediyodur.. |
ne demis sair?
"siir bilmesende olur ama kötü okuma n´olur!" ;-) Eminim cok güzel siir okuyorsundur sen, romantik arkadasim. Sen siir yaz o halde sarkinin yerine. Askerde kitap okuyacak vakti bulduysan ne güzel. Hepsinide ezberlemissin masallah. Benimde var ezberimde olan siirler ama bu konuda seninle yarisamam ;-) Neye üzülüyorum biliyormusun? arkadas cevremde hickimse siirlerden hoslanmiyor benim gibi.sirf bir arkadasim var bana gelince "hdi gelincik bana yazi oku" diyen :-) Bende oturup ona masal okur gibi cezmi ersözden filan yazilar okuyorum :-) Sirf bir kisi, baska hicbir arkadasim siir dinlemez ve okumaz, hatta benle dalga gecerler "öff siire basladi yine" diye :-)
Ümit Yasar: Ayrilanlar icin Yollarimiz burada ayriliyor Artik birbirimize iki yabanciyiz Ne kadar aci olsa, ne kadar güc olsa Herseyi evet herseyi unutmaliyiz Hic yasamamiscasina, hic sevmemiscesine Unutursun o günlerimizi, gecelerimizi.. O günlerce gecelerce sevismelerimizi. Her kederin tesellisi bulunur Insan ne kadar sevse unutabilir Mevsimler gelir gecer, yillar gecer Sende unutursun bir gün gelir Herseyi..evet herseyi unutabilirsin hatta bütün yazdiklarimin satir satirini Kalirsa icinde bir derin sizi kalir.. Bu siiri sarki yapmislar. Nilüfer söylüyor ama taniyorsundur zaten... |
Nilüfer demisken
en sevdigim sarkisi : Kavak yelleri
Delilik biliyorum, senle olmak delilik Takilip kaldim, karsi koymam imkansiz.. Yasanan yillarim senden cok daha fazla Hüzünlerim alir gider sevinclerimi icimde yilgin rüzgarlarin ayak sesleri Sende daha yeni yeni kavak yelleri Dogrusu yalnisi, agrisi sancisi ne varsa yasanacak Gözyasi ayrilik,pismanlik darginlik hepsi benim olacak... Al beni saril bana beni koru kollarinda.. korkuyorum... icimde yilgin rüzgarlarin ayak sesleri sende daha yeni yeni kavak yelleri.. *Kacmayi cok denedim ansizin bu sevgiden Kac kere yenik düstüm, istemeyin bunu benden! Sarhos tutkularin koynunda ben zaten bir deli is isten gecti artik, dönemem geri* Icimde yilgin rüzgarlarin ayak sesleri sende daha yeni yeni kavak yelleri.. Dogrusu yalnisi, agrisi sancisi ne varsa yasanacak... .................. ....................... Iste böööyle beni uzaklara aliiiir götürür bu sarki........... |
o.T.
cocuk .-)
|
Nilüfer: ask kitabi
Ne olur söyleyin sevenler bana
Ayrilmak kanun mu ask kitabinda El ele tutusup gülmeden daha ayrilmak kanun mu ask kitabinda? ümitlerim kirildi gitti Hayallerim yikildi bitti Bu dert beniiii benden etti Sevdiiim sevdiiim bak ne hale geldiim Sevdiim sevdiiim bak ne hale geldiiim! her seven sonunda düsüyor derde bu ask kitabinin yazari nerde? Bir asik inandi cok sevdi diye terketmek kaaanun muuu ask kitabindaaa? Ümitlerim kirildi gittii hayallerim yikildi bittiiii Bu dertt beniii bendeeen ettiiii sevdim! Sevdim! Bak ne hale geeeldiiiim Seeevdiiim sevdiiim bakk ne haalee geeeeldiiiiiiiiiiiiiim Sarkiyi söyleyerek yaziyorum kusura bakma rain :-)) trans haline giriyorum bu sarkilari dinlerken :p |
o.T.
önemi yok arkadas. Sen yaz icinden geldigince. Hani demissinya siir geceleri filan olurdu eskiden diye.. Eski devirde yasasaydik keske.. ben osmanli devrinde yasamayi isterdim mesela. Kadinlarin o rengarek ve ipekten carsaflari hosuma gidiyor nedense .-)
|
o.T.
bir sarkidan aldigim haz önemlidir benim icin. Sirf melodisiyle degil, sözleriyle de etkilemeli beni.. Dans edecegim sarkida bile bir duygu hissetmeliyim ben.. Türkce sarkilarimiz bu yönden iyi. Hem hareketli hem sözleri anlamli. Mesela bir Hande yener sarkisina hem deli gibi dans edip hemde sözleriyle mest olabiliyorum :) Yalllaaaniiiin batsiiin yalaaaancisiiin , dim tiz dim tiz :)
|
Leman Sam: Kiyamam sana
Birgün anlayacaksin
neden sessizce gittigimi Senden vazgecmek ugruna nasil bir savas verdigimi.. Mevsim kis olur hani bir yudum günes bulamazsin Sonsuz ucurumlardaki ciceklere dokunamazsin Her sabah bir sayfa daha eksilip gidiyor ömrümden.. Gönlümün yikintilarinda can cekisiyor umutlarim Ellerimde acilar ellerini tutamam kiyamam kiyamam sana Yollarimda ayaz var, yaklasma yollarima! Kiyamam kiyamam sana Karanlik gecelere ortak edemem seni kiyamam kiyamam sana... karanlik gecelere ortak edemem seni kiyamam kiyamam sana.. |
gel emsir :)) o.T.
ohne Text
|
Rafet: sürgün
Ben yr kendimi bildim bileli
Bir sana asik sana deli Seninle actim su gözleri seninle kaparim ancak dur durak bilmez bu gönül kosar pesinden ah bir ömür Son demimdeyken hayatin neden bu sürgün? Bilirim seni sevdim zamansiz sen sabirsiz ben bir arsiz hic utanmadik seninle sevisirken.. Geeel yalan yokki icimde sen tanimadin mi onca sene? düslerimden kalktim hep sana uyandim sadece ben yar kendimi bildim bileli bir sana asik sana deli.... |
mattafix
big city life
hört sich anders gut an! |
:=) Ah siir
Herkes siiri sevemez dedim ya narin bir yürek ister. Zaten siirin kiymetini bilmeyenlere de siir okumamak lazim. Yani üstadin dedigi gibi "eger antika bir eseri satmak istersen bunu eskiciye degil antikaciya satmak lazim" yoksa degeri belki milyonlar olan seyi 3 kurusa kilo hesabina satmis olursun eskiciye.
Ben sevgi (ask) için evlilik için de bunun böyle oldugunu düsünüyorum. Yani eger ben hayatimi biri ile birlestireceksem bu herhangi biri degil de çok özel biri olmali bunun kiymetini bilecek ve verdigim karar için beni pisman etmeyecek. Saygilar izzet |
Kanser
KANSER
Bütün denizlerin ayni limana çikmasi neden? Neden gökyüzünün bu sinirsiz karamsarligi? Yitirecek neyimiz var ki umutlarimizdan baska? Ve batacak baska bir gemimiz mi kaldi? Dev bir agaç yapraklarini döküyor içimizde Nereye baksak her haliyle o çildirtan sonbahar Kaç yüz org birden çaliniyor, duyuyor musun? Hani o birlikte söyledigimiz sarkilar? Ne oldu o düslere? Nerde o iyimserlik Biz seninle satolar kurmadik mi bir zaman simdi biz o degiliz sanki, hiç o olmamisiz, Sanki bir sey var incinen dagilan bozulan. su martinin kanatlari neden kirik biliyor musun? Bu adami dört duvar içine kim koydu sensiz? Egil bir kuyuya seslen, yankilanan benim hep Benim içimde can verdi o gök o deniz! Sonunda tek basimayim, bak böyle biçaklanmis! Biliyorum bir ölü var, ama ne? Ama kim? Soguk, merhametsiz kollariyla sarmis her yerimi Bir kanser tümörü gibi büyüyor çaresizligim. |
ah ah :)
dimi ama..kiymet bilmesi gerek..Karsilikli sevip sevilmek kadar güzel birsey yoktur herhalde dünyada.Verdigin örnek ne güzelmis.Cok dogru. Eskici antikanin kiymetini ne bilsin.Degerinden daha ucuza satar.
|
Murat Basaran: Belam
bugün hasretine yenik düstüm gülüm
cok yazik sensiz gececek ömrüm baskasini cekemez bu gönlüm! belam... belam ... nedir beni hasretinle yakan bu gidisin sonumolur inan haramdir sensiz geceler haram helalinim seveceksen inan dayan yorma beni hallerime dayan ! yakarsin ya yanar deli gonlum beni boyle bin bir derde salan uslan artik deli gonlum uslan belam... nedir beni hasretinle yakan.... |
yok ...
---> vucudum bozulur sekerim. Hazir mamayla idare et :-)
|
:) o.T.
ohne Text
|
yildiz : cok zor
Ben seni bir kere bile öpemedim ki
Varligim sanki hep sendi Bir gülüs bir bakis bekledim durdum Bir selamin gelmedi Alin yazim saklanir kaderimde Sen benimsin yalniz hayallerimde Askin beni çözen tek cevapsiz bilmece Biliyorsun degil mi Çok zor ask bu yok ki karsiligi sende Çok zor ask bu yok ki benzeri Ben sana hiç ihanet etmedim ki Baska kimseyi düsünmedim ki Bekledim özledim küstüm baristim Kalbim hep seninleydi |
Timo Maas feat. Brian Molko (Placebo):
"first day (club mix)"
|
iclal aydin: zor günler
Zor Günler
benden önce söylenmiş sözlerin haklılığına kızdığım oldu zamanında ama inandığım da... ömrümde her şarkı, başka bir kapı açtı bu şarkının ardında sen, bu kapının ardındaysa benden önce söylenmiş sözler vardı... seçtiğimiz hayatlar mı bunlar? seçtiklerimiz mi? bunca yokluk, bunca kırıklık, bunca acı... seçtiklerimiz evet! hayat bu sevgilim, çoktan seçmeli senin aşkınsa, bir dönem ödevi... bir şarkı tuttum sevgilim bir kapı açtım ikimize ikimiz, çokmuşuz meğer bu resme kapatmadan bu kapıyı yine de bu yaralar bereler, sanadır, bileler... çok canım yanıyordu, gördüklerimden ve görüceklerimden benim kanayan dizlerim yoktu hayatta bir tek benim de kanattıklarım vardı elbet ezdiğim kumlar ve geçtiğim yollar hala gölgemi taşıyorlar hani demiştim ya en başında "ne ayrılıklar, ne aşklar, ne başlangıçlar" diye yani, demem o ki, çok zor günler geçirdim vaktiyle bu şarkı sadece benimdi sevgilim ve ben büyük bahçeler istemiştim ikimize yazmışsın ya "onu sevebileceğimi düşünmüştüm" diye işte o günden beri, belki de bu yüzden sadece bu yaralar bereler, sanaydı, bileler göreler aşkımı şahidim gökkubbe... İclal Aydın bu kadinin sesine hayranim. Insanin ruhunu oksuyor, dinlendiriyor. |
Jale: üzgünüm
Malesef unutulan bir sanatci...:(
Üzgünüm Care aramadim zannetme cikmaz yollari zorladim gittim olmadi, kaldim olmadi "bitti" diyorsam laf degil Bir anlik öfke zannetme coktan harcadin sabrimi kactim olmadi,sustum olmadi bitti diyorsam laf degil Artik bu son veda üzgünüm nefret etme benden üzgünüm istermiydim hoscakal demek? Elim kolum bagli üzgünüm.. Bastan yalnis yaptik üzgünüm Seninle olmazdi üzgünüm az mi savas verdim kendimle Engellere yenildim üzgünüm.. |
Çok sevdigim bir sarki bu
Çok sevdigim bir sarki bu ama kimin söyledigini bilmiyordum. Sarki dedigin böyle slow, duygu yüklü ve içten olacak; kafa sisirmeyecek; insan dinlerken mest olacak. Tesekürler Gelincik bana yeni bisi daha ögrettin :))
|
hey sevindim buna ;-)
Jale diye bir sanatci vardi uzun bir zaman önce. Kisa sari saclari vardi. Simdilerde persembe aksamlari TV8 de cikiyormus. Gecenlerde reklamini görmüstm ama vakit olmadi henüz seyretmeye.. Sarki dedigin ruhu dinlendirecek evet..
grup gündogarken: gibi gibiyim Ümitsiz günlerimde kendimle avundum icimdeki herseyi yitirdim seni buldum simdi ben senin oluyormus gibiyiiim sicak geceler gibi al beni kollarina bu gece Dokunsalar aglayacak cocuk gibiyim Denizdeki dalgalarin ucuna beni sal bu gece Her yeni gün dogacak cocuk gibiyim. Gibi gibiyim gibi gibiyim gibiyim gibi gibiyim gibiyim Ümitsiz günlerimde kendimle avundum icimdeki herseyi yitirdim seni buldum simdi ben senin oluyormus gibiyim.. sicak geceler gibi al beni kollarina bu gece dokunsalar aglayacak cocuk gibiyim... |
ajda pekkan: Dert bende
dert bende, ferman sende
ask bende derman sende öldüren güldüren, hergün aglatan kalp sende.. mevsimler gelip gecsede ask beni benden etsede dünyada hayat bitsede yine ölümsüz ask bende istemem ayrilik boynumu büksün istemem askima leke sürülsün ben rüyamda bile yalniz seni sevdim istemem baharda yaprak dökülsün... Askin alevse hasretin bir kor senin yokluguna kalbime sor.. dünyaya seninle gemis gibiyim sensiz yasamayi düsünmek cok zor! Sev demem, sevme demem Sende benim gibi sev diyemem! Ömrrümün nesesini seninle buldum kaybedemem nerelerdeydin sevgilim? Seni kader mi sakladi? yillardir beklenen huzur simdi beni kucakladi! Istemem ayrilik boynumu büksün istemem askima leke sürülsün ben rüyamda bile yalniz seni sevdim istemem baharda yaprak dökülsün... |
bendeniz: günahlar
sus aglama
dönemem canim sana bir daha! vazgec git diyememki gururuma Yazik olmus o masum saf duygulara yalnizlik güzel seydir zor olsada ilk defa... sus aglama perisan halim birtek kalan bana onuda alma benden sigindigim bir gönül macerasiydi diyorum mahkum aglamakli soranlara ilk defa... Günahlardan biktim aman ver elini kurtar beni buralardan üsüyorum, teslim oldum aska ben neden böyle vuruldum..? |
sana bir hain lazim
Ne sorgun ne sualin biter hakkimda
Hercai hovardami kaldim aklinda? anlatamadim, anlayamadin aslinda seni benle ne zorun var? Yoruldum ah yoruldum seni sevmekten degil, bosyere yalvarmaktan yoruldum sana bir zalim lazim sana bir hain lazim degerimi kiymetimi anca ozaman anlarsin Sana bir lanet lazim bana selamet lazim eger gidersem, terkedersem beni o zaman anlarsin.. Berdan Mardini |
Ölmeyen sarki --> Bülent Ersoy
Ölesiye sevmistim seni kalbimin kizi
ne care kopardilar gönül baglarimizi Maziye gömülsede icimizdeki sizi Bu sarki yasatacak ölmeyen askimizi.. Yüzünü göremeden gecsede uzun yillar yinede sevecegim seni mahsere kadar |
Lara: adam gibi adam ;-)
Bizim kaderimiz böyle
dogustan hic sansimiz yok düsemedik dengi dengine mutluluga hakkimiz yok! adam gibi adam yok nerde anam! Yada bize rastgelmez hele bakin bakin hele millete kare kare bize hic pas gelmeez yolunu tutan tutar bulani hemen yutar bize lokma vermeez ne olacak bilmem halimiz kim mutlu kim hangimiz? Severiz ihanet görürüz yine ask ister kalbimiz Bu yil cikan en güzel hareketli sarki herhalde bu |
Halay Party ( Simdi Tam Zamani )
HALAY PARTY * HALAY PARTY * HALAY PARTY
23.12.2005 Cuma Bottrop/Gülüm Düðün Salonu Saat: 19:00 Sizler için, Ümit Z., Grup Dostsevenler, Grup Daðlýlar, Dj-Moyz, Davul Zurna, Kemençe ve Show men TÜMENCE ve ekibi orada olacak!!! Yer: Veranstaltungssaal Gülüm An Der Knippenburg 115 46238 Bottrop Tel.: 0204 / 16 88 700 Tel.: 0204 / 16 88 701 Mobil.: 0176 / 29 20 63 97 www.halayci.de |
ebru gündes: secilmem secerim
ararsam ben bulurum senden iyisini
yeniden yakarim askin atesini bulunmaz hint kumasi degilsin canim istersen dönersin geldigin gibi ask eski bir yalansa en büyük yalan sensin gönlün aci gercegi gözlerimden ögrensin! Deli gibi sevsemde cok cabuk vazgecerim huyum suyum kurusun ben secilmem secerim! |
halayi hic sevmem o.T.
ohne Text
|
Gülsen: nazar degmesin
Neyine güveniyor kalbim
boyundan büyük bu sevda en zorunu buldum askin kendini bana sakla... Yasamazsam bu günü hayat beni bagislamaz yarini bilmem unut dünü sana zararim dkunmaz Bozuyorum ASK ORUCUMU yillar sonra seninle asigim hayranim her bir zerrene Bakmaya kiyamadim birkez yüzüne nazar degmesin egilsin alem dizine! |
hatice: güldür yüzümü
Insani yasatan ümitler gibi
günesi getiren saatler gibi gercege dönüsen vaadler gibi geliver yanima güldür yüzümü... Olmaz hic kederin olmaz hic tasan sasirir kalirsin aski tanisan beklemez gelirdim yerinde olsam geliver yanima güldür yüzümü Bahane arama yol uzun diye terketme askimi son sözüm diye böyle cok sevene bu nazin niye.. geliver yanima güldür yüzümü... |
Secil: unutursun gönlüm
Hergün asklar kapimi caldikca
ne sevdalar ne vedalar biter her ayrilikta yine kahrolsamda ne baslangiclar ne sonlar biter Ilk defa degil bu veda sahneler ah ne cok gördüm yakip yikip gidenleri unutursun gönlüm, unutursun elbet alisirsin yalniz kalmalara alisirsin gönlüm,alisirsin elbet bu ne ilk ve son giden uzaklara |
Metin/eda özülkü:aramadin aylardir
Buna can denir a canim
yaraliyim dokunma belkide halimi bir gören vardir Buna ask denir a canim kaderime dokunma belkide bir yerlerde bekliyen vardir sadece senmisin benim ilacim? senmisin sadece hayalim tanrim? Aramadin ah aylardir göremedim hergün yandim yüregime binbir sanci neredesin hasret kaldim.. |
yildiz: kendimi vermiyorum
Hayir iste ne derece sevsende sana göre degilim ben
Deli ve özgür bir at kosar icimde gider heryere birden Cok begenmis,tertemizmis kalbimi sevmis Herseyini unutuyormus beni düsünürken Sevemiyorum,güvenemiyorum Bu hale nasil geldim bende bilmiyorum Tekrar denemek istemiyorum Ne yerdeyim,ne gökteyim Ask pesimde kaciyorum Senin o begendigin tertemiz kalbin nelerini cektim Delice sevenler kirdi gittiler delice ictim Ask aci demek,baglanmak demek Cözülmek istiyorum Biride ayni,binde ayni Kendimi vermiyorum! Kul yapisi degilki ruhum senin dedigine uymaz alin yazisi gelir basa zaten ucari kacari olmaz sen benimsen ben seninsem kimse bozamaz yok degilsek bir arada kimse tutamaz Sana bir ara bir adim kala geriye döndüm haberin yok biliyorum öyle utandim,kendime kizdim oturup agladim düsünürken uyuyup kaldim.. Senin o begendigin tertemiz kalbin nelerini cektim... .... binde ayni birde ayni kendimi vermiyorum. |
ÇOOOOOOOOOOOK UZAKLARDA
Caddelerde rüzgar aklimda ask var
Geceyarisinda eski yagmurlar sarki söylüyorlar sessiz usulca Özledigim simdi çok uzaklarda Deli dolu günler Hayat güzeldi Kahkahalariyla günler geçerdi Ellerim uzanmaz dokunamamki Özledigim simdi çok uzaklarda O da özlüyormus, benim bir tanem Çok üsüyormus ben olmayinca Öyle yaziyor son mektubunda O da özlüyormus, benim bir tanem Hep agliyormus ben olmayinca Öyle yaziyor son mektubunda Caddelerde rüzgar aklimda ask var Geceyarisinda eski yagmurlar sarki söylüyorlar sessiz usulca Özledigim simdi çok uzaklarda O da özlüyormus, benim bir tanem Çok üsüyormus ben olmayinca Öyle yaziyor son mektubunda Caddelerde rüzgar aklimda ask var Geceyarisinda eski yagmurlar sarki söylüyorlar sessiz usulca Özledigim simdi çok uzaklarda Nilüfer **** çııÖÖçşWind among the streets, love on my mind, Ancient rain in the middle of the night, It silently, gently sings a song. I miss him* now, in faraway places. In those carefree days Life was wonderful. The days would pass with his laughter. My hands are reaching, but I can"t touch him. I miss him now, in faraway places. He misses me too, my one and only darling. He"s always cold when I"m not there, He wrote so in his last letter. He misses me too, my one and only darling. He always cries when I"m not there, He wrote so in his last letter. Wind among the streets, love on my mind, Ancient rain in the middle of the night, It silently, gently sings a song. I miss him now, in faraway places. He misses me too, my one and only darling. He"s always cold when I"m not there, He wrote so in his last letter. Wind among the streets, love on my mind, Ancient rain in the middle of the night, It silently, gently sings a song. I miss him now, in faraway places. *Bu sarikinin Ingilizcesi de çok güzel bazen denk geliyor dinliyorum. |
Melina Kana - Psyxi Gefyri
super schööönes Liebeslied..
|
coook güzell bir Sarki... gitme dedim
gittin GÖNÜL
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 07:25 Uhr. |