![]() |
neden ali?
was ist denn mit papilla?
ali bjk macindan önce aydinus süper dedin, sonra gömdün onu... bu sefer papila iyi dedin, gc macindan sonra onuda gömdün... hakem kalmadi:-))))))))) |
;-)
alacaksiniz bence bu maci!
|
Hmm ....
Bence yinede Rüstü sucsuz!
Cünkü o anda cabuk davrandi ... tabiiki riske girdi! Ama bütün defans mac boyu kötü olusuna bakarsan Rüstü en iyisini yapti. >>> 2. Mehmet Yozgatli"nin position"una tekrar bak istersen önce Mehmet tekme atti iyi ve güzel bak ama bakarken sari-lacivert gözlüksüz bak lütfen <<< Dogruyu söylersem Mehmet"in (kasti) tekme attigini görmedim! Öyleyse o zaman IKI OYUNCUDA KIRMIZI Kart ilen oyundan atilmaliydilar! Zaten mac boyu Cem Papila sanki sahada disiplin uygulamaktan kacti resmen! Kac tane sari kartlik pozisyon vardi? (Iki taraf icinde!) Hakem resmen sahada yoktu! Dogrusu Cem Papila"ya cok güveniyordum! Artik malesef Firat Aydinus"tan sonra Cem Papila da böyle bir "performans" cikariyorsa, benden Türk Hakemliginden hic bir umudum kalmadi. En iyisi artik bari derbilere Almanyadan hakem cagirsinlar! al" |
Hala beni tanimiyorsun be kes ;-)
Ben hakemleri yendigimiz yenildigimiz maclarda bile elestirdim!
Eh ? Yani Cem Papila iyi bir performans mi sergiledi??? Dürüstce söyle bakiyim. |
Das Spiel habe ich sehr schnell verdaut
im Vergleich zu manch eineme meiner Farbgenossen ;-)
Ich schätze euch und die anderen als zu schwach ein ... ... habe ich ja von Anfang an behauptet oder ;-) Aber das drumherum wurmt mich ehrlich gesagt! |
Neuanfang ...
Ich dachte der neue Fussballverband würde vieles besser machen als der alte offen korrupte!
Da werden Regeln aufgestellt und dann wird gerade von den Regelaufstellern diese Regeln gebrochen! Wofür haben wir dann noch die Regeln??? Damit wir wieder alle paar Nase lang das Fenerbahce Stadion dichtmachen können??? Wäre das gleiche im Fenerbahce Stadion passiert, was hätte es dann für Auswirkungen gegeben??? Zum Schiri: Ja, er hat mich ehrlich gesagt, extrem beschämt! Ich hatte ihn bis dahin - wie du weisst - vehement verteidigt! Gegenüber dir und einigen Fenerbahe Anhängern! Keine Ahnung warum er so ein grottenschlechtes Spiel abgeliefert hat! al" |
Haklisin ...
>>>
ali bjk macindan önce aydinus süper dedin, sonra gömdün onu... <<< Biliyorsun niye "gömdügümü"!!! >>> bu sefer papila iyi dedin, gc macindan sonra onuda gömdün... <<< Bu macida seyrettinse anlarsin niye ... >>> hakem kalmadi:-))))))))) <<< Ben yine hakemlige mi baslasam yahuuu hehehehe Yoksa MHK"yi elime mi alsam!?!?!?!? Ilk isim Almanyadan gözlemci ve hakem egitimcisi getirmek ve hakemlere ÖZERK ve TARAFSIZ olduklarini ögretmek. al" |
"Emirler ve kurallar"
Emirler ve kurallar Derbide merdivenler doluyken Cem Papila maçı nasıl başlatabildi? Maç başlasın talimatını veren Bıçakcı"nın böyle bir yetkisi var mı? Hakemin işi, emirleri değil kuralları uygulamaktır Cem Papila derbiden geçer not almış (6.9). Notu veren gözlemci Sabri Çelik. Ne bekleyeceksin? Kendi tayin ettiği adama nasıl not verebilirdi ki? Tuncay"ın penaltısını çatır çatır ye, Ayhan"ın herkesin gözü önünde ettiği küfürü içine sindir, saha küfürlerle inlerken, yardımcının kafasına su şişesi patlarken "görmem, duymam konuşmam" mantığıyla hep devam hep devam de, sonra da notun geçerli olsun! Hiç kimse "Hakemlerimiz niye Avrupa"da yok" diye boşuna hayıflanmasın. Bu kafayla giderseniz daha çok ağlarsınız. Aslında her şeyi bir kenara bırakın, merdivenler doluyken Papila maçı nasıl başlatabildi, ona bakın. Levent Bıçakcı "Okey" vermiş. Peki Bıçakcı"nın böyle bir yetkisi var mı? Her şey bir kitap içinde, kanunlar kurallar çerçevesinde mi işliyor? Yoksa Bıçakcı "Canım istediği zaman kuralları kaldırırım kardeşim" mi diyor. Eğer Bıçakcı"nın böyle bir yetkisi yoksa Papila"nın hakemliği hemen bırakması gerekir. Çünkü bir hakem sahada emirleri değil kuralları uygulamakla mükelleftir. Haa Bıçakcı"nın böyle bir yetkisi varsa o zaman niye toplanıp kararlar alınıyor? Açarsınız her maçtan önce telefonu, sayın başkan size ne yapılacağını söyler. Şimdi de diyorlar ki "Bundan sonraki maçlarda bu kural uygulanacak." Allah Allah, ne güzel iş be!.. G.Saray"a gelince kural mural yok, başkalarına gelince astığım astık kestiğim kestik. Durun bakalım daha neler göreceğiz. Yahu 99. yılda bunları yaşıyorsak 100"üncü yılda neler olacak, tahmin bile edemiyorum. *** Selcuk Yula <a href="redirect.jsp?url=http://www.pasfotomac.com.tr/yaz1316-50120-110.html" target="_blank">http://www.pasfotomac.com.tr/yaz1316-50120-110.html</a> |
Olur böyle vakalar!
Trabzon’da, futboldan biraz anlayan herkesi hayrete düşürecek şekilde Nobre’nin tedaviye değil, soyunma odasına gönderilişi, Kadıköy’de Aurelio’nun dördüncü sarı kartla derbiden mahrum edilişi muhtemelen tesadüfler zinciridir. Türkiye’nin en cesur hakemi Cem Papila’nın pazar akşamı Orhan ve Ayhan’a reva görmediği kırmızı kartlar da bu zincirin üzerine asılan nazar boncuğu olarak kabul görmelidir. Saracoğlu ve İnönü’de sorun halledilmişken, Sami Yen’de merdivenler boşaltılmadan karşılaşmanın başlatılması, yetkililerin bu yeni uygulamayla ilgili acemiliğinden kaynaklanan bir hata olarak değerlendirilmelidir. Gerçi, merdivenleri dolduracak derecedeki bu kalabalık, evsahibi kulübün fazla bilet sattığının da delilidir. Ancak artık tecrübe kazanılmıştır; bir daha bir başka statta buna kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Mecidiyeköy’de dakikalarca ebedi dostun başkanına küfür edilişi de, topu topu 20 bin kişi bağırdığından yeterince duyulmamış olabilir. Dolayısıyla evsahibi ekibin yöneticileri buna kayıtsız kaldıkları için eleştirilmemelidir. Fair play ödüllü diğer başkanın maç çıkışında taraftarlarını centilmenliklerinden dolayı kutlayışı ise, sadece ve sadece bu duyma sorunuyla ilgilidir. Hagi’nin gol sonrası Daum’a tepkisi, Mondragon’un klasik sinir gösterisi ya da yardımcı hakemin başına bile isabet etmeyen 1,5 litrelik dolu su şisesi, maçın stresinden kaynaklanmaktadır ve küçük bir “kusura bakmayın” ile geçiştirilebilir. Yani, böyle ıvır - zıvır, incir çekirdeğini bile doldurmayacak meselelerle Galatasaray’ın Fenerbahçe önünde aldığı galibiyet gölgelenmemelidir. Fatih Gökşen’in dediği gibi, Sarı - Kırmızılılar 6 - 0’lık maçta bile Sarı - Lacivertliler’in şu anki durumuna düşmemiştir. Futbolun içinde olan şeyler bunlar. Üstelik Galatasaray gibi köklü, ilkeli ve bu konularda neredeyse emsalsiz bir camiayı, bu gibi yaklaşımlarla lekelemeye çalışmak mantıklı bir davranış değil. Olur böyle vakalar... Bundan sonra başka bir stat ve karşılaşmada hele bir tekrarlansın, yetkililer yakalar... *** Tamer Bağlan / 15.12.2004 Olur böyle vakalar! Tamer Bağlan tbaglan@fanatik.com.tr Trabzon’da, futboldan biraz anlayan herkesi hayrete düşürecek şekilde Nobre’nin tedaviye değil, soyunma odasına gönderilişi, Kadıköy’de Aurelio’nun dördüncü sarı kartla derbiden mahrum edilişi muhtemelen tesadüfler zinciridir. Türkiye’nin en cesur hakemi Cem Papila’nın pazar akşamı Orhan ve Ayhan’a reva görmediği kırmızı kartlar da bu zincirin üzerine asılan nazar boncuğu olarak kabul görmelidir. 15.12.2004 TOP 20 Hepsini Göster Puan Verin 8 Kişi 10 Saracoğlu ve İnönü’de sorun halledilmişken, Sami Yen’de merdivenler boşaltılmadan karşılaşmanın başlatılması, yetkililerin bu yeni uygulamayla ilgili acemiliğinden kaynaklanan bir hata olarak değerlendirilmelidir. Gerçi, merdivenleri dolduracak derecedeki bu kalabalık, evsahibi kulübün fazla bilet sattığının da delilidir. Ancak artık tecrübe kazanılmıştır; bir daha bir başka statta buna kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Mecidiyeköy’de dakikalarca ebedi dostun başkanına küfür edilişi de, topu topu 20 bin kişi bağırdığından yeterince duyulmamış olabilir. Dolayısıyla evsahibi ekibin yöneticileri buna kayıtsız kaldıkları için eleştirilmemelidir. Fair play ödüllü diğer başkanın maç çıkışında taraftarlarını centilmenliklerinden dolayı kutlayışı ise, sadece ve sadece bu duyma sorunuyla ilgilidir. Hagi’nin gol sonrası Daum’a tepkisi, Mondragon’un klasik sinir gösterisi ya da yardımcı hakemin başına bile isabet etmeyen 1,5 litrelik dolu su şisesi, maçın stresinden kaynaklanmaktadır ve küçük bir “kusura bakmayın” ile geçiştirilebilir. Yani, böyle ıvır - zıvır, incir çekirdeğini bile doldurmayacak meselelerle Galatasaray’ın Fenerbahçe önünde aldığı galibiyet gölgelenmemelidir. Fatih Gökşen’in dediği gibi, Sarı - Kırmızılılar 6 - 0’lık maçta bile Sarı - Lacivertliler’in şu anki durumuna düşmemiştir. Futbolun içinde olan şeyler bunlar. Üstelik Galatasaray gibi köklü, ilkeli ve bu konularda neredeyse emsalsiz bir camiayı, bu gibi yaklaşımlarla lekelemeye çalışmak mantıklı bir davranış değil. Olur böyle vakalar... Bundan sonra başka bir stat ve karşılaşmada hele bir tekrarlansın, yetkililer yakalar... |
Cem Papila
bu hakem benim icin cok artist olan, vede federasyonun el bebegi olan bir hakemdir... yani adam bence palyaconun teki...
simdi demeyinn yinemi su bjk maci ama, bu adamin yaptigi olaylari su alemde hicbir hakem yapmadi, bir maci nasil cileden cikarilmis gösterdi.. size bir sorum olacak, bu adam derbi macinin baslarinda cikmasi gereken sari kartlari cikarmis olsaydi, bu macta kac kisi ayakta kalirdi.. bu mac cigrindan cikmazmiydi,. yani daha fazla olay olmazmiydi.. bu hakem zamaninda bjk macinda gösterdigi sözde yürekliligi neden derbi macinda göstermdi... iddaa ediyorumkii bu adam bjk macina ciksuin, mac yine olayli biter... ciddiyim. bu seferde salalk salak bjk icin kaarar verir, iste bazi kisilerin gözüne girmek icin veyada yine giciklik olsun diye ayni sekilde sert karar verir, iste bak ben yaparim istedigimi diye... o olayli samsun macindan beri yaklasik 33 mac oynandi.. eger federasyon hakem kurulu o kadar yürekli vede mertse neden bu hakemi veremiyor bjk maclarina... yapmayin beyler yapmayin... bu lig bu soytari hakemlerle zor biter.. bunlardan biriside cem papilla bir sorum daha var.. su hakem notlari aciklaniyor 16´nin 14´ünde bjk maclarindaki hakemler en kötü öbür ikisindede en kötü ikinci vede ücüncü hakem... gecer not alamiyorlar.. yani bu su demek degildir, bjk´ye hep zarar veriyorlar diye.. yáni sakarya macinda bjk´iy korudular.. sonra eger samsun macinda pancuya kirmizi kart vermese, direk penalti verrecek samsunlulara.. yani neden bir anda bu hakemler bu kadar cok bjk maclarinda bjk aleyhine vede karsit kararlar veriyorlar...anlamiyorum |
ya neden eskiden oldugu gibi
derbi maclarina yurt disindan hakem getirtmiyoruz?
|
6alatasaray-Fenerbahce Derbisini
6alatasaray 100% kazanmayi hak etti!!!
Fenerbahce"li oyuncular zaten sahada yakismayan "performansi" sergilediler! Kuskusuz bunlar! Haksiz yere yenildik diyende yok onun icin! Bilginize ... al" ;-) |
yine mi sen ;-)
Bak önceden YINE tekrarlayayim:
Sizin o maci seyretmedim !!!!!!!!! Yani o macta Cem Papila iyi mi caldi kötü mü caldi bilmiyorum!!! Ben tek Cem Papilayi sonradan bizim maclardan biliyorum! Cok cesaretli ve genelinde iyi maclar yönetti! Hem lehimize hemde aleyhimize hatalari oldu! Ama hic bir zaman kasitli birsey yaptigini son maca kadar görmemistim! O yüzden dogrusu sevinmistim Derbiye verildigini! Ama belliki sende maci seyrettin! Bir yandan haklisin bir yandanda sana hak veremiyorum ... Bence BÜTÜN HAKEMLER HER MACTA CESARETLE KURALLARI UYGULAMALILAR !!!!!!!! Yani son derbide her takimdan bir kac oyuncuyu kirmizi kartlan oyundan atmak gerekiyorsaydi! KIRMIZI KARTLAR CIKMASI LAZIMDI!!! Kirmizi kartlarin cikmamasi zaten 3 olan Trabzon"un aleyhine! Artik Almanlardan bu yönde "Entwicklungshilfe" almamiz kanaatindeyim! Acikca söylüyüroum! al" Not: Benimde gercekten gözüme carpti, cogunda Besitkas"in maclarini yöneten hakemlerin kötü not almasi ... |
Öyle bir sey gercekden varmiydi !?!?
Ben hatirlamiyorum dogrusu !?!?!?
|
also cem papila..besiktas-samsun..
macindan sonra bir depresyona girdi...
adama cok kirmizi kart cikartdin dediler...seit dem ist er sehr zurückhaltend bei den karten... sari karti bile zor cikariyor adam...yani ilk yariyi kart vermeden kapatma arzusunda... ´haben allgemein sehr wenige *befriedigende* schieris...also cem papila ist vielleicht einer von denen...was wäre wenn CEM DEDA pfeiffen würde? dann würde man ja sagen..er ist zu jung..atmosferi kaldiramaz. |
ergün gürsoy hat ja auch gesagt..
stadimiz bir mac kapalirsa buna ítiraz etmeyiz dedi...
fener stadinda 50bin kisi olunca 30 bini küfür ediyor...yani...wo ist das problem? hast dir auch das spiel fener-ankara gesehen..und gehört wie die am fluchen waren oder nicht? wieso hat keiner von euch gesagt...lütfen küfür etmeyin? |
gut das du wenigtens das zugibst löl o.T
ohne Text
|
Bizden önceydi o, als es noch kein
FarbTV gab :)
LigTVde eski derbileri gösterirken birinde rastladim. Hakem yabanciydi. :)) |
Das ist schon ärgerlich, dopppelt sogar
wenn man wegen der eigenen Mannschaft verliert. Ama sende riskli oynadin. Bir hafta boyunca Kayseride kötü hava sartlarindan bahsediyorlardi, kar buz falan. Eeh, bizimkileri zaten düz havada zor oynuyor :))
|
Bir yandan katiliyorum ama diger yandan
degil.
Mactan sonra Aziz Yildirim "tarihi firsat" dedigi olayi neden derbide ilk kez uygulanmasindan yanaydi? Kararin alindigi iki hafta oluyor. O mactan önce 26 mac oynandi. O maclarda neden böyle bir "tarihi firsat" yoktu? Derbi olmadiklari icin mi? Bence hayir. Evet, derbiyi ertelemek daha büyük etki yapabilirdi belki ama yapmayabilirdi de. Bence uygulanacak seyleri özel maclarda degil, tüm maclarda uygulamak lazim. |
Katiliyorum. Ben sirf bu sezon iki
Fener macinda (biri icerde, digeri disarda) Fenerli seyircilerin macla alakasi olmayan Besiktas"a küfürlerini TVden duydum.
Küfür ediyorlar dedikleri icin yazmiyorum, kendim duydugum icin. Und das war auch keine kleine Gruppe. Tepki vermek dogru ama kendi sahalarinda yasanmayan bir olay olarak göstermek istedikleri yanlis. |
YINEDE SAMPIYONLUK IPIN UCUNU TUTACAGIZ!
VE SANLILARIMIZ 2005 YILINI KUTLAMALARLA BITIRECEKDIR
Niye ve nasilmi ? FENERBAHCELIYIZ biz Ata"nin,Gazilerin ve Sanli"larin Takimi bu dünyada ve daha ilerisi ! BASTA ! |
+ 1
papila = artist
|
GS - FB macinda aklima takilanlar:
Bazi pozisyonlar cok konusuluyor. Örnegin Orhan Ak"la Mehmet Yozgat"linin pozisyonu.
Izlerken ilk Orhan Ak"in sinirlenip Mehmet"e tekme attigini sandim ama sonra ondan önce Mehmet"inde Orhana bir temasi oldugunu gördüm. Ikiside sert olmadigi icin bence Papila kart vermedigi dogruydu. Ayrica yan hakemin önünde oldu olay. O Papila"yi uyarabilirdi. Orhan"in dirdir yapmasina verdigi sari dogruydu bence. Diger pozisyon Tuncay"in penalti pozisyonu. Arkadan cekildi ve düsürüldü Ayhan tarafindan. Ama nedense bizim hakemler bu tür pozisyonlari vermiyorlar. Anlamis degilim. Oysa topsuz alanda da penalti calindigini bilirdim. Carew"e, Hakan Sükür"e ve diger uzun boylu forvetlere cok yapiliyor ama hic calinmiyor. Ve son pozisyon. Ayhan"in hakeme "hassiktir lan" dige bagirmasi. Nasil oluyorda o yürekli hakem o anda hem gördügü hem duydugu bir hakarete kart cikartmiyor!?! Yuh derim buna, hele hele Besiktas - Samsun macindan sonra. Ve o maci izleyipte cok iyi yönetti diyenlerede burdan bir Yuh demeyide esirgemek istemiyorum. |
Im S.Saracoglu zeigen wir euch,wie wahre
..Löwen spielen..ohne Emblem :)
|
Eine Frage:
"Ata"nin,Gazilerin ve Sanli"larin Takimi"
su beyanati neye dayanarak yaptin?? :)) |
:-)
"Ata(türk)" versteht sich von selbst :)
"Gazi" ,,hm hier denk ich mal das ne menge gazi Fenerbahce Fans gibt/gab,,wie auch natürlich besiktas :) oder galata.. "Sanli" versteht sich auch von selbst :)) ama ne olursa olsun,bi sey hic bir sorumsuz sekilde söylüyebilirim : FENERBAHCE is the best team of the world ! :) |
F.Bahçe Türkiye"yi 6. sıraya çıkardı
Fenerbahçe için "Türk futbolu için Avrupa"da fazla bir şey yapmadı" diyenler artık sarı-lacivertli takımı bu konuda eleştiremeyecek. Şampiyonlar Ligi"nde bir üst tura yükselemese de 9 puan toplayan F.Bahçe, UEFA sıralamasında Türkiye"yi Portekiz, İspanya ve Hollanda"nın bile üstüne taşıdı.
Şampiyonlar Ligi"ne Bayern Münih, W. Bremen ve B. Leverkusen ile katılan ve 18 maçta 34 puan toplayan Almanya, UEFA"nın ilk tur için yaptığı sıralamada birinci oldu. Alınan puanların takım sayısına bölünmesi ile 11,3"lük bir oran yakalayan Almanya"yı, İngiltere, İtalya, Fransa ve Yunanistan izledi. not. diese website ist nicht so mein favorit betreffend "news",aber ich schätz mal dieser bericht ist mal wahr. Wenn Fenerbahce im uefa cup auch so gut spielt wie in den letzen spielen der champions league kann man gut mithalten. und das mit dieser jungen mannschaft ! <a href="redirect.jsp?url=http://www.fenerbahce.com/haberler/11813" target="_blank">http://www.fenerbahce.com/haberler/11813</a> |
Senin gönlünün sultanida o iste :) o.T.
ohne Text
|
Genau deshalb ist es wichtig, dass wir
jede Türkische Mannschaft auf europ. Bühne unterstützen.
Anlamayanlarin aklina da bir girse :)) |
also die 5. jahreswertung siehst du in..
www.kicker.de
|
hier unsere plazierung für 2005/2006
<a href="redirect.jsp?url=http://www.kicker.de/content/news/artikel.asp?folder=7100&object=305326
Also 1" target="_blank">http://www.kicker.de/content/news/artikel.asp?folder=7100&object=305326 Also 1</a> cl direkt 1 quali 1 uefa cup + 1 cup sieger |
sende tam abartdin gazilerin takimiymis
sanki harbdayiz ne ne ne ne ne
|
na und trotzdem hat FB dieses jahr mehr
erreicht als sogar viele Fenerbahce Fans dachten..
Nur 2 schlechte Spiele in der champ liga..prag zweimal besiegt (prag ist kein witz verein,frag mal die bjk fans :) ) und diese 5 jahreswertung werden wir in den nächsten 3 jahr zum gutem verbessern .. wir holen uns die 3 champ liga plätze für die türkei !!! |
nur eine mannschaft?
na ja es geht nicht was fener macht..sondern wie die türkei das jahr abschließt....mit *nur 3* siegen kann man nicht auf platz 3 kommen..weil ja bereits 2 türkische mannshcaften sofort ausgeschieden sind. zu dem hat ja besiktas auch 2-3 siege..also nicht nur fener...
|
hahahahahahhahaaa
liest dir doch erstmal den zusammenhang durch kes"o :)
hahahahahahhahaaa filimsin aslanim filim :))) |
3??? ist zu schwer...also jetzt!
Platzverteilung für den Europapokal 2006/2007:
Platz 1 - 3: zwei feste Champions-League-Plätze, zwei Plätze in der Champions-League-Qualifikation, zwei UEFA-Pokal-Plätze (2/2/2) Platz 4 - 6: 2/1/2 Platz 7 - 8: 1/1/3 Platz 9 - 10: 1/1/1 Platz 11 - 15: 0/2/1 Platz 16 - 21: 0/1/2 ab Platz 22: 0/1/1. |
was denn ya...
brauche ja nicht alles zu lesen..das mit atanin takimi usw. ist doch eigentlich egal...er war doch nur ein fan (wenn es stimmt)
hadi fenerde santrafor oynasaydi icim yanmiyacak |
:-)
aslan iste :p
|
Bisher haben wir
3 Siege, 2 Niederlagen und 1 Unendschieden von TRABZONSPOR.
2 Siege, 2 Niederlagen und 1 Unendschieden von BESIKTAS. 3 Siege und 3 Niederlagen von FENERBAHCE. 1 Siege, 2 Niederlagen und 1 Unendschieden von GENCLERBIRLIGI. Insgesamt bisher: 9 Siege, 9 Niederlagen, 3 Unendschieden |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 16:57 Uhr. |