![]() |
rüveyda hanimi niye karistiyriyorsun sen
ohne Text
|
ben simdi kendi bütceme calisayim biraz
müsterilerim gitsin bulurum :-)
|
karistirmiyorum
sadece aklima geldi.. weil sie zu solchen Beiträgen tolle Kommentare hat.. sie fehlt! haci sen otur hele soyle bir .. alalala..
|
sende götüboklusun, taharatini almiyorsu
Allah herseyi görüyor, zürna herif sensin
|
Kuranda
Bok yemekte yazmiyor ozaman senin bok yemen lazim?
Kuranda laik likte yazmiyor ozaman senin laik cide olmaman lazim. Kuranda heykel dikmekte yazmiyor sense dikiyorsun... Hani bir aralar bir sarki vardi palavraa palavraa nükket duru söylüyordu galiba sende palavracisin...... |
Allah görüyorsa sana ne oluyor
Allahin gözlügü ve dürbünümüsün sen? götüboklu olanlari Allaha sikayet edip ispiyonlamak görevin mi var senin? birak Allah karar verip takdir etsin
tam heuchler sensin iste zurna |
hayir
ajda pekkan... selam)
|
camlarin altinda verdigin buseyi" de var
ohne Text
|
wo ist deine beweise o.T.
ohne Text
|
temizligin dinle minle ilgisi yok zurna
pazartesi günkü Milliyet Gazetesi’ndeki bir haberin 4. sayfasinda yer alan “Tuvalet anketinde şaşırtan sonuçlar” başlıklı haberin alt cümlesi de şöyleydi: “Temiz tuvalet kampanyası yürüten OPET’in raporundaki ankete göre, Türk halkının %95’i tuvalet kullanmayı bilmiyor, özellikle de kadınlar”. OPET raporunda, uluslararası çevre sağlığı örgütünün rakamlarına da yer veriyor. Dünyada her bir dakikada 6 çocuk ishalden, 6 çocuk gıda zehirlenmesinden ölüyor. Ölümlerin %44’ü enfeksiyon ve parazitten kaynaklanıyor. Ölenlerin %52’si ise 5 yaşın altındaki çocuklar. Özetle ölümlerin en büyük nedeni hijyen konusundaki savrukluk.
Rapor, hijyen konusuna vurgu yaptıktan sonra Türkiye’deki tuvalet kullanımına lafı getirmekte. Kadınların daha özensiz kullandığı tuvaletler ayrımının da altı çizilerek nüfusun %95’inin tuvalet kullanmayı bilmediği iddia ediliyor. Ayrıca bu tespiti Unicef’in raporu da doğrulamakta. Türkiye’de sağlıklı tuvalet bulunmayan hane oranı %31.3. Tuvaleti bulunmayan ev ise %6 oranında. Türk Enfeksiyon Vakfı da bulaşıcı hastalıkların %80’inin tuvaletlerden kaynaklandığı sonucunu daha önce açıklamıştı. Tuvalet işi 5 yaşından küçük bebek ölümlerinde de en etken sorumlulardan biri. |
Cehennemme yerin var, esek herif
bana bulasma, böklügöt, türkiyede senin gibi cahil dolu, sen islamin 5 sartini yasamayip utanmadan Allah kelimesi agzina aliyorsun. Senden Allah askina icin gercekten nefret ediyorum, munafik esek oglu esek
|
und du spielst den Oberlamm
Esekherif senin giblerine ancak cehennemde yer var, sen islamin 5 sartini bile yasamiyorsun, esek oglu esek
|
BUNDESHAUSHALT
Kirche(n), kirchlich
Erstattungen an die Kirchen und Ordensgemeinschaften 14 06 - 671 02 Zuschuss zur Vorbereitung, Durchführung und Abwicklung von Kirchentagen 06 02 - 685 06 Titel_____Zweckbestimmung__Soll 2004 2003 2002 Zuweisungen und Zuschüsse (ohne Investitionen) 671 02 - 031 Erstattungen an die Kirchen und Ordensgemeinschaften 350Mio 943Mio 706Mio Haushaltsvermerk 1. Mehrausgaben dürfen bis zur Höhe der Einsparungen bei folgendem Titel geleistet werden: 422 01. Dies gilt nur, soweit Planstellen für hauptamtliche Militärgeistliche nicht besetzt sind. 2. Erstattungen an die katholische Kirche für die Beschäftigung von Pastoralreferentinnen und Pastoralreferenten dürfen nur insoweit geleistet werden, als Planstellen für katholische Militärgeistliche nicht besetzt sind. <a href="redirect.jsp?url=http://www.bundesfinanzministerium.de/bundeshaushalt2004/html/svzk.html ÖRNEKLER" target="_blank">http://www.bundesfinanzministerium.de/bundeshaushalt2004/html/svzk.html ÖRNEKLER</a> SADECE |
Götüboklu, önce taharatini al
esek oglu esek, sen bes sartina yasamadan nasil utanmadan Allah agzina alirsin? munafik, senin yerin cehennem, tövbe etmezsen
|
götüboklu, dinlen saka olmaz
sen en azindan islamin 5 sartini yasayarak yaptiktan sonra belki saka yapabilirisin, gösteris icin ortaya cikma, erkekler icin her sac helal, uzun olsun, kisa olsun, tek sadece ayni uzunlukta olacak, aptal, aptal ortaya cikma, dinlen saka olmaz, catlak
|
götüboklu, burada fatwa verme
yanlis fatwa vermek en büyük günahlardan birsisi, senden nefret ediyorum, Allah askina icin karsima cik, senin gibi munafiklarin agsini burnunu kirayim, bir hiristiyanin domu ettini sen yi, kafir, ama baskalarina burada fatwa verme, esek herif, serefsiz, helal et sadece Allahin adiyla kesilir, defol yeda adressini ver, göstereyim sana, din len laga luga konusmak, nefretim senin icin cok büyük
|
Eski-solcu/yeni-faşistleri anlamak
Türk aydınının sefaleti!
BU seviyede akıl yürütme sığlığı ancak Türkiye gibi bir ülkede yerleşebilir. Genellikle solun hákim olduğu Türk aydını -enteli- son bir yıldır evrensel tüm sol kabulleri yıkıyor ve ülke için adına yeni-faşizm diyeceğimiz bir yapı öneriyor. Daha doğrusu zaten statükonun genlenlerine gizlenmiş tepeden bakan-buyurgan tavrın daha da derinleşmesini talep ediyor. * * * Sözüm ona aydınlar; Türkiye AB serüveninde Kopenhag Kriterlerine yaklaştıkça önce çileden çıktılar, şimdi de zıvanadan çıkıyorlar. Meseleler hakkında analiz yapmanın zerre kadar kenarından köşesinden geçmemiş bu uyduruk aydınlar bakın hangi konularda fikir birliği ediyorlar: 1) Askeri vesayet güçsüzleştiriliyormuş! Dünyada ??askeri vesayet?? isteyen tek entel güruhu herhalde Türkiye"dedir. Aralarında sosyolog olan bir ağabeyimiz bir TV programında, canlı yayında askeri darbeleri ikiye ayırmıştı: - İyi ve kötü darbeler! 27 Mayıs iyi, 12 Mart ve 12 Eylül kötü, 28 Şubat şahane! - İşime gelen ve gelmeyen darbeler! Bir diğer Anayasacı ağabeyimiz -ki kendi de 12 Mart"ta çok çekmişti-, Kıbrıs"ta başımızı belaya soktuğu yetmemiş gibi, şimdi de darbe çığırtkanlığı yapıyor. El insaf! * * * 2) Asker güçsüzleşirse, AKP"nin esas yüzü ortaya çıkacakmış. Asker giderse şeriat gelirmiş! Utanmadan ve sıkılmadan düşünce sistematiğinin en sefili olan totalojiye sığınıyorlar. Özgürlüklerin arttığı her ortamda her türlü ideoloji kendisine çeşitli yeni açılımlar yaratır. Özgürlüklerin arttığı ortamlarda komünizm, faşizm, Kürtçülük vb. tehlikesi de artar. Bir yerden bir yere en hızlı ve rahat uçakla gidilir ama uçağa bindiğiniz anda düşme tehlikesi de artar. İşte bu aklı evveller düşme tehlikesine karşı, kaza tehlikesini en aza indiren kağnı arabası ile seyahat etmeyi öneriyorlar. Akılları ötesine yetmiyor. ??Hukuk devleti bizi korumaz mı??? diye soruyorsunuz, bunlar ??illa ki askeri vesayet istiyoruz?? diye çırpınıyorlar. Anladığım kadarıyla; çoğu askerden zamanında dayak yemiş bu ekipte postal kokusu alışkanlık yapmış. * * * 3) Genelkurmay Başkanı"nı açıkça sevmiyorlar. Başkan"ı ??postal göstermediği?? için pasif buluyorlar. 4) Milleti de sevmiyorlar. Seçim öncesi ??asker arkamızda??, ??millici güçler dibimizde??, ??%10 cebimizde!?? diye dolaşıyorlar, millet bunlara %0.05 bile oy vermeyince çekip gitmiyorlar; hiç utanmadan ve sıkılmadan oturdukları sandalyelere daha beter yapışıyorlar. * * * Türk entelleri; eski solcu-yeni faşistler milletin tekmesini sevmiyorlar ama postal tekmesine bayılıyorlar. ESKİ solcu-yeni faşist Türk aydınının ne istediği çok belirgin: Askeri vesayete sığınmak! Halbuki bu kesim ??hukuk devleti??, ??ifade özgürlüğü??, ??insan hakları??, ??anayasal güvence??, ??kişisel haklar?? vb. gibi liberal-demokrat kavramları, kendi sol idealleri ile mecz ederek, Türkiye gündemine ilk kez getiren bir kesimdir. Bu yüzden de zamanında çok eziyet çektiler. Ancak, nereden nereye? Mahkeme zabıtlarına geçmiş şu ifade kime ait? ??Ordusu, polisi, hapishaneleri ve bürokrasisiyle halkımız üzerinde ağır bir yük olan hákim sınıfların devleti nasıl yıkılacak? ...Bu devleti devrimle yıkmaktan başka kurtuluş yolu yoktur. Hákim sınıfların zorbalığı karşısında, halkın gizli teşkilatlanması kadar meşru bir şey olamaz...?? (www.aydinlik.com) İfade şimdilerde ha babam orduya övgüler düzen, seçimlerde ??asker arkamda?? diye böbürlenen, ??millici güçler??in kendisini görevlendirdiğini söyleyen, 2 Kasım"da ??%10"dan fazla oy alacağız!?? diyen bir kapakla dergi çıkaran, 3 Kasım"da ancak %0.5 oy alınca da ??seçimlere dün gece ABD müdahale etti?? diyerek durumu izah eden, 3 Kasım sonrası benzer mağlubiyetler yaşayan bazı partilerin liderleri istifa ederken oralı dahi olmayan bir insana ait! * * * Kıbrıs için ürettiği gürüşlerle Türkiye"yi hem dünyaya rezil eden, hem başını belaya sokan bir diğer solcu ağabeyimiz şimdilerde Kıbrıs konusunda ha bire yalpalayan görüşlerin de ağabeyi! Çaresiz aklı en son; Kıbrıs meselesinin bütününden ayırt edilip Maraş"ın Kıbrıs"ta karşılıklı kullanıma açılmasını teklif etti. Ama bakın daha önce aynı konuda ne demiş? ??.....Hata Maraş sorununun ?bağlantılı bütünlük" anlayışı dışında, ayrı bir ?mini parça" biçiminde ele alınmasına katlanmakla başlamıştır... Türk diplomasisinin bu çok basit noktayı anlamamış olması gerçekten şaşırtıcıdır... Kıbrıs sorununun öbür yönleri de aynı yolla çözülecekse, Türk tarafının yenilgiyi şimdiden kabul etmesi gerekir....?? (Hürriyet- 09.06.1993) * * * Bunlar neden böyle yalpalıyorlar, kendi kendileri ile bu kadar açık çelişip; geliştirdikleri yeni-faşizan görüşleri ile statükonun emrine neden giriyorlar? Statüko bunların psikolojik bir zaafını çözüyor da ondan! Bunların hemen hepsi statüye düşkün insanlar. Soğan başı dahil herhangi bir şeyin başı olmak uğruna her şeyi yapmaya hazır oldukları için statüko bunları en sonunda maddi-manevi teslim alıyor. Bunları millet baş tacı etmeyince, kendileri statükoyu baş tacı ederek statü kazanıyorlar! Parti başkanı, danışman, köşe yazarı, prof. oluyorlar, bazen punduna getirip bakan bile oluyorlar, dergi çıkarıyorlar, TV kuruyorlar, kapatılan partilerini anında yeniliyorlar vb... İçinde milletin olmadığı her şeyi oluyorlar, üstelik ??içinde milletin olmadığı o şeyi?? olurken maddi sorunları olmuyor. * * * Bu değirmenin suyu nereden geliyor? Eski-solcu/yeni-faşistleri anlamak için bu soruya cevap bulmak gerekiyor. islamustundur.com |
Stuttgartlilara..
Selam arkadaslar,
aranizda arapca ögrenmek isteyen varsa (Stuttgart ve cevresinden) bedava kurs veriliyor. raza_umar2000@yahoo.com adresine e-mail gönderip listeye alinabilir. Yakin bilgi icin msu-stuttgart.de ye bakilabilir.. Saygilar. |
Ne anlamaktasin aktardigin yazidan?
Kiliseler günü icin devlet yardimindan ve bunun nerelerde kullanilmasinin gerekli oldugunun altini basa, basa ve bundan kilise kurumlarinin ve yöneticelerinin yararlanamayacaginin aciklmasinin disinda.
Bak güzel kardesim kiliseler günü cok kapsamli bir calismadir, bir haftaya yakin cok yogun bir alt üst olur onun yapildigi sehirde, tümalt yapisi üst yapisi bütün bir sehir ve belidiye acisindan büyük bir calismayi ve parayi icerir. güvenliginden, sosyal faaliyetlerinden, yatip kalkmadan vs, vs. Elbetki sivil yasamin ve bireylerinin en iyi bir sekilde agirlanabilmesi icin devlet katkisi olur. ama bu diyanet adina yapilmaz, yoktur diyanet denilen ve kurum. Umarim bundan sonra yazilari daha dikkatli okursun, hem benimkileri hem astiklarini. Saglicakla kal... |
Bak nasilda anlasiyoruz
ich gemein dimi... hihi
|
Bilirem yahuuuu...lass die anderen was
lernen... auch wenn es ein Joke ist... hehe
|
Geri zekali Inek o.T.
ohne Text
|
Nemis o bes sarti bakalim
Kuranin neresinde yaziyor... ????
Sure ve Ayet Nuamarisini verebilirmisin ??? |
Geri zakali dönek o.T.
ohne Text
|
Hasittir... sen kimsinde beni Cehenneme
sokacakmissin... sen ne anlarsin dinden ???
Aacak Kara Hocalarin sana küfür etmeyi ögretmis...... Küfür edecegine Kurandan bahsetsen iyi olur... sayet okuduysan... ben imanim adina yemin erimki, sen hayatinda bir Tefsir okumamissindir...birde gelmis burada kus gibi ötüyorsun |
Terbiyeni takin.... ikinci defa
söylemiyecegim......
Sanami kalmis Allahin Jandarmaligini yapmak... senin nefretin bana degil... Kuranadir... Kuran yaziyor... sikiysa inkar et.... Bugün size iyi ve temiz şeyler helal kılındı. Kendilerine kitap verilenlerin yiyecekleri size helal olduğu gibi, sizin yiyeceğiniz de onlara helâldir. ...................... usw. usw. YALANMI YAZMIS SIMDI ELMELILI HAMDI BEY ?????? Git kardesim terikatina... sen yokken Forumda arkadaslarla adam gibi dohbet ediyorduk..... Sen geldin kattin karistirdin ortaligi... bu ne bicim din anlayisi... Forumda resmen Terör estiriyorsun |
Galvani...
bende hic bir yazima Almanyada DIYANET kurumu bir kurum oldugunu yazmadim.. Ama netice itibari ile ALMAN DEVLETI kesinlikle HIRISTIYANLIK dinini öyle veya böyle destekliyor...
|
gut gekontert o.T.
ohne Text
|
birak öyle seyleri dostum
birak kendi dünyasinda yasamaya devam etsin o
birgün oda dogru yolu bulur merak etme sen böyleleriylen tecrübe kazaniyoruz yani cimlastik yapiyoruz buralarda :O=))) |
Solcular iflas etti Fasitlerde öldü
Lang lebe die Demokratie...... das ist aktuelle das beste
|
Demokrasiyi Vatikanda Görüyoruz?
Hani demokrasi ayriydi din ayriydi nerdeyse bütün avrupa papa nin ayagini yaliyacaklar
Oraya papazlar gitsin yeter dünyaya kan kusturan demokratik abd bile oralarda cirit atiyor Onlar senin gibilerine yem atiyor sende yiyiyorsun :O=))) |
götüboklu, bana bilasma, munafik
bilmiyorsun iste, esek herif, allah belani vermezse, ben sana yakinda veririm, kes tanata, git oku, anla ve yasa ondan, sonra senden özur dilerim, munafik, git laan, papayi seviyorsan git bizim dinimizden, munafik, namaz bile kilmiyorsun, birde utanmadan kur an dan yaziyorsun, esek herif
|
Merhaba DAMLA
simdi klasik veya su anki Arapca dersimi veriliyor... yoksa Samii diller esliginde, Kuran Arapcasimi veriliyor..... ?????
Cünkü arada ucurumlar kadar fark varda ondan sordum.... Mesela bir su an bile devlet Üstadimizin yani Atatürkün Türkcesini bile anlamamaktayiz... Yani demek istedigim öyle karaborsa kiraat dersleri verilmezde ondan.... varmi bir bilgin bu dersler hakkinda ???? Tesekkürler ENis |
O halde sen bana daha iyi bir yönetim
sekli tavsiye et....
Din Seriati deme, cünkü ben isterimki, benim beynimdeki Seriaat anlayisi dünyada egemen olsun... sende tabiki senin seriat anlayisini.... O yüzden dini cikar aradan ve Demokrasi disinda bana daha iyi biur yönetim seklini tavsiye et |
Ben dini senden ögrenecek degilim
Sen din uzmani degilsin... Unide yada baska bir yerde ne Doktoran var nede Proflugun var.... olsa burada küfür atmazdin... yani senin sahsi din anlayisin kimseyi baglamaz.....
Olay bu kadar basittir.... bizler dini Diyanet ve Ilahiyatcilardan ögreniyoruz... Aliden Veliden degil..... kaldiki sende terbiyede kalmamis..... Forumda Sachlich kalabilme kapasitesine gercek anlamda 4 kisi shaip.. digerleride senin gibi küfürden baska bir sey bilmiyor... icleri hep nefretle dolu |
tabiki Din Seriati
Demokrasi sadece zenginler icindir ve ahlaksizlar icinde bir eylencedir
Baska bir sistem bilemiyorum samanizim desem oda bir ise yaramaz |
Ama dostum kimin seriat anlayisi
seninmi benimmi ????
Arada cünkü cok ama cok fark var... ikimizde din diyoruz ama ayni anlamiyoruz.. ikimizde Demokrasi diyoruz ama anlayisimiz ayni degil..... NAsil olacak simdi.... senin seriat anlayisinmi yoks abenim seriat anlayisimmi devlet sistemini kuracak ??? |
munafik, Islam 5 sarti yasa en azindan
senin gibleri daha terör görmeden konusuyor, söz hakkin yok, götüböklu, Allah askina icin senden nefret ediyorum, en iyi amellerden Allah icin ve öbür dünyada benim icin karsiligi yok
munafik seni |
Senin yaptigin resmen ayip
Sana sözüm yok daha....
Senin dinin sanadir benim dinim banadir... ben Kurandaki dine tabiyim... senin dinine degil |
Osmanlida nasildiysa
öyle bir anlayis
biraz daha modernlesmis haliylede olabilir senelerce demokrasi dedik durduk ama irkci bir cumhuriyet ülkesi oldugumuzun farkinda bile olamadik osmanliyi bir öcü olarak gösterdik halbuki ingilizler de yenilmisti onlar krallik larini yikmadilar bizlerse hemen onun bunun sabkasini giydik dogru bir davranis deyildi yazi devrimi yapildi eski yaziyi bilenler yeni yaziya alisamadi 30 sene icinde millet yeni yaziya alismisti |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 22:26 Uhr. |